'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Μητροπολίτης αρνήθηκε να κηδέψει αυτόχειρα

Τη χριστιανική ταφή μιας γυναίκας που αυτοκτόνησε αρνήθηκε ο Μητροπολίτης Κοζάνης και Σερβίων ενώ όπως υποστήριξαν κάτοικοι της Ελάτης Κοζάνης δεν επέτρεπε να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες της εκκλησίας.



Η γυναίκα μη αντέχοντας το θάνατο του γιου της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα έδωσε τέλος στη ζωή της, την Παρασκευή (30/7) πέφτοντας στη λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο παπάς της ενορίας αν και ήθελε να τελέσει τη νεκρώσιμη ακολουθία εκείνος τελικά έκανε μόνο ένα τρισάγιο. Μάλιστα, τα κοντινά πρόσωπα της 45χρονης είχαν δώσει ιατρική γνωμάτευση όπου έδειχνε πως η γυναίκα είχε ψυχολογικά προβλήματα και έπαιρνε χάπια με τη συμβουλή ψυχιάτρου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, η  καθηγήτρια Δογματικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και αντιπρύτανης Δέσπω Λιάλιου υποστήριξε πως ήταν λάθος η απόφαση του Μητροπολίτη παρόλο που σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας δεν επιτρέπεται να κηδεύονται όσοι αυτοκτονούν υπό το πρίσμα πως ο Χριστιανισμός είναι αποτρεπτικός στην απελπισία.

«Η προσαρμοστικότητα στα σύγχρονα δεδομένα μάς οδηγεί να σκεφθούμε κατά πόσον ο αυτόχειρας είχε σώας τας φρένας, και αξιοποιώντας επιπλέον τα δεδομένα της Κοινωνιολογίας και της Ψυχολογίας, οφείλουμε να έχουμε ως Εκκλησία μια ευαίσθητη στάση απέναντι στον πόνο των ανθρώπων», είπε η κ. Λιάλιου στην εφημερίδα.


ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου