'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Τα γραπτά μένουν...

Τα γραπτά μένουν...

Διαψεύδουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΩΔΩΝΗ Λ. Κόντο τα έγγραφα που επιδόθηκαν με δικαστικό κλητήρα στους παραγωγούς



Λάδι στη φωτιά... αποτέλεσαν οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Λ. Κόντου, σχετικά με τις συμβάσεις της βιομηχανίας με τους παραγωγούς για το αγελαδινό γάλα, τις τιμές που διαμορφώνονται και τις ποσότητες που θα πρέπει οι παραγωγοί να αποδώσουν στη γαλακτοβιομηχανία.

Το θέμα των συμβάσεων απασχολεί εδώ και αρκετές εβδομάδες τους παραγωγούς που μάλιστα είχαν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τη γαλακτοβιομηχανία.
Πριν λίγο καιρό σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας οι εκπρόσωποι των παραγωγών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση είχαν τονίσει πως είχε βρεθεί η «χρυσή τομή» όσον αφορά την τιμή αγοράς του αγελαδινού γάλακτος και την ποσότητα, ενώ παράλληλα οριζόταν και η δυνατότητα της εκκαθάρισης, ώστε να παρέχεται ένα επιπλέον ποσό στους παραγωγούς ως συμπλήρωμα από τη διαφορά τιμής. Όμως, μία ανακοίνωση της Διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας, κυρίως όμως η επίδοση με δικαστικούς κλητήρες της σχετικής σύμβασης προς τους παραγωγούς κινητοποίησε και πάλι τον κτηνοτροφικό κόσμο που διεκδικεί την διασφάλιση βασικών δικαιωμάτων απέναντι στη γαλακτοβιομηχανία.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κόντος τόνισε πως η τιμή που θα ισχύει για το αγελαδινό γάλα είναι αυτή που συμφωνήθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα την τιμή. Παράλληλα, διέψευσε πως τα έγγραφα που επιδόθηκαν στους παραγωγούς με κλητήρα είναι η σύμβαση συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μία απλή επιστολή με οδηγίες για τις υποχρεώσεις των παραγωγών, σε σχέση με την ποιότητα του προσκομιζόμενου γάλακτος.
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Μιχάλης Τζίμας, σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε, παρουσίασε το έγγραφο που παραδόθηκε σε παραγωγούς από τους δικαστικούς κλητήρες, όπου μεταξύ άλλων ορίζεται η χρονική περίοδος της συνεργασίας (μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011), η τιμή αγοράς του αγελαδινού (το 70% στα 0,42 λεπτά και το 30% στα 0,35 λεπτά) καθώς και άλλες παράμετροι.
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο ώστε να προσφερθεί η γαλακτοβιομηχανία σαν ένα έτοιμο «φιλέτο» σε ιδιώτες, υπογράμμισε ο κ. Τζίμας, τονίζοντας πως αυτό επιβεβαιώνεται από τις προσπάθειες για την μείωση των τιμών στο αγελαδινό γάλα, αλλά και την εισαγωγή γάλακτος στη βιομηχανία από περιοχές εκτός της Ηπείρου.
Μετά και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί απέναντι στον κτηνοτροφικό κόσμο και την εικόνα που παρουσιάζεται προς τα έξω, το Διοικητικό Συμβούλιο το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί, τόνισε ο κ. Τζίμας.
Για μία ακόμη φορά κάλεσε τους τοπικούς παράγοντες και κυρίως τους κυβερνητικούς βουλευτές, να φροντίσουν για το μέλλον της επιχείρησης. Ως προς τις δηλώσεις του κ. Κοντού, τόνισε πως η θέση του διευθύνοντα συμβούλου στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ είναι ένας θεσμός που με βάση και το κύρος της επιχείρησης θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα.
Μετά και τα τελευταία γεγονότα επιταχύνονται οι διαδικασίες ενημέρωσης των παραγωγών για το νεοϊδρυθέντα Πανηπειρωτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό. Μάλιστα ο κ. Τζίμας κάλεσε τους παραγωγούς να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
«Η βιομηχανία αυτή είναι των κτηνοτρόφων. Ανήκε στους κτηνοτρόφους και θα συνεχίσει να ανήκει σε αυτούς. Δεν είναι μαγαζί κανενός άλλου. Είναι μαγαζί των κτηνοτρόφων και οι ίδιοι ξέρουν πολύ καλά πως θα το αντιμετωπίσουν», κατέληξε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων. 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ
ΠΗΓΗ:    http://www.anex.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου