'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Το δούλεμα συνεχίζεται: «απαγορεύονται τα μεγάλα δώρα στην κυβέρνηση»

Καινούργιο κοσκινάκι δήθεν διαφάνειας, βρήκαν στην κυβέρνηση και το πουλάνε μια χαρά στα μέσα ενημέρωσης. Μετά τις περικοπές των κρατικών αυτοκινήτων, δήθεν για οικονομία, μετά το πλήρως αποτυχημένο opengov και την επιλογή στελεχών μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η νέα πατέντα λέγεται απαγόρευση δώρων πάνω από 250 ευρώ. Θα δηλώνονται όλα τα δώρα στο ίντερνετ και οι πολιτικοί, οι γυναίκες και τα παιδιά τους δε θα δέχονται ακριβά δωράκια από άλλους πολιτικούς ή επιχειρηματίες. Διαφάνεια παντού, διακηρύσσει η κυβέρνηση σ’ αυτό το όμορφο καλοκαιρινό λαϊκό ανάγνωσμα για την παραλία.
Το θέμα πουλάει, είναι από αυτά που ο κόσμος τσιμπάει, ειδικά εν μέσω κρίσης. Όμως, τα λόγια από τις πράξεις απέχουν έτη φωτός.
Το πρόβλημα είναι τα φουλάρια, οι γραβάτες και τα στυλό που κοστίζουν 300 ευρώ; Δεν είναι τα δώρα κάτω από το τραπέζι, οι μίζες, το μαύρο χρήμα και οι εξυπηρετήσεις παντός είδους και με κάποιο αντάλλαγμα.;
Ή μήπως θα δηλώνουν στο ίντερνετ οι πολιτικοί και τα κρυφά δώρα και τις περιουσίες που κάνουν μόλις μένουν λίγα χρόνια στην πολιτική.
Με σουβέρ και κορνίζες κανείς δεν πλουτίζει, οπότε είναι εντελώς παρελκυστική η εκστρατεία της κυβέρνησης να μας πείσει ότι ακολουθεί την οδό της διαφάνειας.
Αν ήθελαν να κόψουν τις καθημερινές δωροδοκίες θα μπορούσαν για παράδειγμα να κάνουν πιο ισχυρή τη διαδικασία του πόθεν έσχες, κι όχι να δίνουν κάθε χρόνο μια ανοησία στη δημοσιότητα.
Θα μπορούσαν να εκποιούν την περιουσία κάθε πολιτικού που μπαίνει στην πολιτική χωρίς παντελόνι και βγαίνει με 50 σπίτια, κότερα και off shore.
Αλλά φαίνεται ότι το ευκαιριακό πουλάει, κι όχι η ουσία.
Κάποιοι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους ή για να ακριβολογούμε, κάποιοι κρύβουν τα κότερα πίσω από τις γραβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου