'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Που το πάνε οι Αλβανοί;;;

Από το αστυνομικό δελτίο..... Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν την Πέμπτη στα Καμίνια του Πειραιά, καθώς έπειτα από έλεγχο ρουτίνας από αστυνομικούς αποκαλύφθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους ένα μικρό «οπλοστάσιο».
 
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο στις 5:20 το απόγευμα, στην οδό Παπάζογλου 21, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, όλοι αλβανικής καταγωγής. Στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο πιστόλια, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στις κατοικίες τους βρέθηκαν επίσης δύο καλάσνικοφ και δύο χειροβομβίδες. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Ερευνάται τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 
ΣΧΟΛΙΟ
Εχει κανείς την εντύπωση ότι ο οπλισμός αυτός επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για ληστείες και εγκληματικες ενέργειες; Οχι φίλοι μου οι Αλβανοί το πάνε κάπου αλλού.

 
Πηγή http://koukfamily.blogspot.com

http://hellasxg.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html

Τι θέλει ο κ. Παπανδρέου και κυκλοφορεί στους δρόμους;;;;!!!

Τι θέλει και κυκλοφορεί, δήθεν άνετος, ο Γ. Παπανδρέου στους δρόμους της Αθήνας; Χτες, όταν βγήκε από το υπουργείο Εσωτερικών, τον πλησίασε μια κοπελιά και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες άρχισε να διαμαρτύρεται.


Αμήχανος ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί όπως φαίνεται να πει κάτι, ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου χαμογελά σαν να του λέει "να μην τα τραβάω μόνο εγώ". Όσο για τους σωματοφύλακες που περιτριγυρίζουν τον κ. Παπανδρέου κρατιούνται με το ζόρι.


Καλό το στυλάκι του.


 
Πηγή http://www.antinews.gr

http://hellasxg.blogspot.com/

Νομάρχης… ρίχνει μπουνιά σε δημοσιογράφο!!!!

Στο δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, εκδότη της εφημερίδας «Νέα Πνοή» των Μεγάρων επιτέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αργά το βράδυ της Παρασκευής ο (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ) νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης.


Συγκεκριμένα, ο κ. Αρκουδάρης έπιασε από το γιακά το δημοσιογράφο και του ζήτησε να σβήσει φωτογραφίες που είχε βγάλει λίγο πριν με τη συναίνεσή του σε εκδήλωση του υποψήφιου της ΝΔ Γιάννη Μαρινάκη.


«Αν δεν σβήσεις τις φωτογραφίες θα σου δώσω μπουνιά», φέρεται...
να απείλησε το δημοσιογράφο ο κ. Αρκουδάρης. «Ρίξε μου για να καταλάβουν όλοι ποιος είσαι», του απάντησε εκείνος αλλά πριν προλάβει να τον χτυπήσει παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης και αποσόβησαν τα χειρότερα. Προκειμένου μάλιστα, να μην ρίξει λάδι στη φωτιά και κατόπιν παράκλησης και του ίδιου του κ. Μαρινάκη, ο κ. Νικόλιζας έσβησε τις φωτογραφίες.

Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον κ. Νικόλιζα ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ότι έχει κάνει και σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιστατικό ενημερώθηκαν και υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους κατά των οποίων είχε επιτεθεί ο νομάρχης, λόγω του αποκλεισμού του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στο Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού.


Να σημειωθεί ότι ο κ. Αρκουδάρης δεν έχει ταχθεί ανοικτά κατά του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Μεγαρέων Δημήτρη Στρατιώτη και του συνδυασμού του Γ. Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής αλλά είναι κοινό μυστικό στη Δυτική Αττική ότι στηρίζει τους αντιπάλους τους. Ωστόσο, κατά τα φαινόμενα δεν θέλει να υπάρχουν και πειστήρια. Έτσι εξηγείται και η στάση του απέναντι στον κ. Νικόλιζα που τόλμησε να τον φωτογραφήσει με τον υποψήφιο της ΝΔ. 


ΠΗΓΗ

http://peripatris.blogspot.com/2010/10/blog-post_3391.html#ixzz12eLLrY99

Νύχτες βίας χωρίς την ΕΛΑΣ...

Μετά τον Άγιο Παντελεήμονα, μία άγρια νύχτα βίας έζησε και η Πλατεία Αττικής, όταν ομάδες "αγανακτισμένων πολιτών" πήραν το νόμο στα χέρια τους και τα έσπασαν σε κατάστημα μετανάστη και υπόγειο τζαμί.  

Με την ΕΛΑΣ επιδεικτικά απούσα από την περιοχή η αυτοδικία κορυφώνεται και η βία διαλύει ότι στέκεται ακόμη.

Επίδειξη δύναμης φαίνεται πως κάνουν οι "αγανακτισμένοι κάτοικοι" στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τα συχνά περιστατικά συμπλοκών στον Άγιο Παντελεήμονα μία νύχτα βίας και αίματος προστέθηκε στις προηγούμενες, αυτή τη φορά στην περιοχή της πλατείας Αττικής.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία ομάδα "αγανακτισμένων πολιτών" επιτέθηκε σε μίνι μάρκετ, ιδιοκτησίας μετανάστη από το Μπαγκλαντές, τραυματίζοντας τον ιμάμη της περιοχής και έναν ακόμη μετανάστη.
Οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την οργή των πολιτών, βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενο υπόγειο τζαμί, μόλις 30 μέτρα από το σημείο της επίθεσης. 

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους απέξω να πολιορκήσουν το χώρο και να αρχίσουν να σπάνε τα εξωτερικά τζάμια με ξύλα και πέτρες.

Στο σημείο τραυματίσθηκαν πέντε μετανάστες ενώ άλλοι βγήκαν έξω και αντεπιτέθηκαν με αντίστοιχα "όπλα".

Η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο όταν εμφανίσθηκε η Αστυνομία οπότε και οι οι μετανάστες επέστρεψαν στο τζαμί, όπου έμειναν εγκλωβισμένοι για σχεδόν δύο ώρες, αφού στην είσοδο παρέμειναν και οι κάτοικοι, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον των μεταναστών και ζητώντας από την αστυνομία να τους εκδιώξει.
Συμπλοκές υπήρξαν όμως και στην πλατεία Αττικής, όπου περίπου 80 άτομα χτυπούσαν τους διερχόμενους μετανάστες.


Οι συμπλοκές ξεκίνησαν στις 7.30 το απόγευμα και κράτησαν μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα, όταν επιτέλους ηρέμησαν τα πνεύματα.
Δεν χωρά αμφιβολία πως οι περιοχές αυτές, από τον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι και τη Βικτώρια είναι ένα "καζάνι που βράζει", με την εγκληματικότητα να τις έχει υποβαθμίσει εντελώς και τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες να έχουν συμβάλλει στην αύξησή της, με δραματικούς ρυθμούς.

Η εμφάνιση όμως "αγανακτισμένων πολιτών" οι οποίοι συνοδεύονται τις περισσότερες φορές από φασιστικά στοιχεία και ρατσιστικούς κύκλους μόνο την ηρεμία δεν φέρνει στην περιοχή.

Το ερώτημα είναι γιατί η Αστυνομία δεν δρα αναλόγως ώστε να μην αναλάβουν ντόπιοι "σωματοφύλακες" την υπεράσπιση των εν λόγω περιοχών.


http://news247.gr/ellada/symplokes_kai_traymatismoi_sthn_pl_attikhs.587305.html

Μίζα έως και 1000 ευρώ για την πινακίδα που θέλεις!!!!!

Ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων δίνουν μίζα εως χίλια ευρώ σε ''επιτήδειους'' του υπουργείου Μεταφορών για να αποκτήσουν πινακίδα με ...
...τα νούμερα που επιθυμούν.

Οι περισσότεροι οδηγοί,στην Αθήνα, ενδιαφέρονται για το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας αφού κρίνει το πότε θα μπαίνουν στον ''δακτύλιο''.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που πληρώνουν και μάλιστα αδρά,για να
.αποκτήσουν τις λεγόμενες ''σπάνιες'' πινακίδες.Ποιές είναι αυτές ;

Σίγουρα τις έχετε ''χαζέψει'' σε αυτοκίνητα ,πινακίδες που είτε παραπέμπουν σε πόκα,δηλαδή 2 ζευγάρια π.χ 9988 ή καρρέ π.χ 4444, είτε είναι οι ''γούρικοι'' αριθμοί που θέλει κάποιος και τις παραγγέλνει αλά κάρτ, είτε είναι του σατανά π.χ 6666.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή,περιουσίες ολόκληρες έχουν βγάλει ''σαίνια'' υπάλληλοι του υπουργείου μεταφορών και άλλων υπηρεσιών που ικανοποιούν αυτές τις προτιμήσεις των οδηγών.

Βέβαια ορατά και σε αυτό το κλάδο της... παραοικονομίας είναι τα σημάδια της κρίσης ,αφού παλιότερα τέτοιες πινακίδες έβλεπε κανείς σε πολλές γειτονιές ενώ τώρα μόνο στα βόρεια και στα νότια προάστια.


http://www.newscity1.net/2010/10/1000.html

Έπινε μπύρα, την ώρα που...

...εκφωνούσε το δελτίο ειδήσεων!! 

Ο κύριος που βλέπετε ονομάζεται Κίμμο Γουίσκα και ήταν κεντρικός παρουσιαστής του Φιλανδικού καναλιού YLE. Την στιγμή που έπαιζε βίντεο σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλουν οι αρχές στους ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών, ο Κίμμο απολάμβανε την μπύρα του.. Τα αφεντικά του καναλιού τον απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες.. 

Η είδηση έκανε τον γύρο του internet και συγκεκριμένα του...

facebook, όπου οι οπαδοί του έφτιαξαν group ζητώντας να τον επαναπροσλάβουν.. Δείτε το επίμαχο βίντεο!!




http://trelokouneli.blogspot.com/2010/10/blog-post_9936.html 

Belvedere Intense: H πρώτη luxury vodka 50 αλκοολικών βαθμών. !!!!!

Με την Belvedere Intense, η Belvedere vodka συνεχίζει να κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία των super premium spirits και γίνεται η πρώτη premium luxury vodka που προσφέρει απόσταγμα 100 proof.





Η Belvedere Intense είναι 50% αλκοολικών βαθμών και έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη δημιουργία δυναμικών και πολύπλοκων cocktails: είναι μεστή, ήπια, και διαθέτει ένα έντονο άρωμα με νότες κρέμας καραμελέ, σκούρα μπαχαρικά, και πλούσια πικρή σοκολάτα.

O έντονος χαρακτήρας της Belvedere Intense παραμένει ασύγκριτος. Φιλτράρεται δύο φορές μέσω άνθρακα και λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ τονίζονται τα χαρακτηριστικά της vodka, ενδυναμώνοντας την μοναδικότητα της Belvedere και την ανωτερότητά της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην αγορά. Έντονη, δυναμική και ασυναγώνιστη, η Belvedere Intense είναι η νέα επίσημη φωνή σε αυτή την κατηγορία.

Belvedere Intense photoΜε την γυαλιστερή μαύρη γυάλινη φιάλη της με τα ασημένια δέντρα και το αχνό γκρι ομώνυμο παλάτι στη μπροστινή όψη, η συσκευασία της Belvedere Ιntense είναι μια τολμηρή απομάκρυνση από την κλασσική λευκή φιάλη της Belvedere. H κομψή όψη της είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και διαφοροποιείται εύκολα.

Η Belvedere vodka είναι η πιο διάσημη luxury vodka στον κόσμο, εξαιρετική έκφραση ενός πολυτελούς τρόπου ζωής που απολαμβάνουν οι γνώστες της vodka.

Προερχόμενη από την Πολωνία, η Belvedere φτάνει την τέλεια ισορροπία καθαρότητας και χαρακτήρα χρησιμοποιώντας σίκαλη από την ποικιλία Dankowskie Gold Rye και καθαρό νερό από Αρτεσιανά πηγάδια.

http://ministryofmen.gr

Αλβανία: Μεγάλο ενδιαφέρον για το θησαυρό του Αλή Πασά!!!!!

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της αλβανικής κοινής γνώμης για τα δημοσιεύματα, σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα, για τον εντοπισμό του υποτιθέμενου θησαυρού του Αλβανού Αλή Πασά.


«Κοντά στα ξακουστά βράχια των Μετεώρων, σε χωριό των Τρικάλων εδώ και δύο ημέρες ένας 65χρονος Ελληνοαυστραλός άρχισε εκσκαφές με την άδεια των ελληνικών αρχών για να ανακαλύψει τον κρυμμένο θησαυρό του Αλή πασά, που όπως λένε διάφοροι μύθοι έκρυψε στην περιοχή".

Η έρευνα του θησαυρού γίνεται στο χωριό Βασιλική, όπως ονομαζόταν η σύζυγος του θρυλικού Πασά από το Τεπελένι. Ο κυνηγός του θησαυρού ο Βαγγέλης Δήμας, ήρθε πριν λίγους μήνες από την Αυστραλία φέρνοντας αποδεικτικά στοιχεία, χάρτες και έγγραφα, τα οποία υπέβαλε στον τοπικό δήμο ώστε να πείσει τις αρχές να πάρει άδεια για την ανεύρεση του θησαυρού που τον υπολογίζει σε 30 τόνους χρυσού και σε βάθος περίπου 35 μέτρα μέσα στη γη.


«Είναι πολύ μεγάλος ο θησαυρός, δεν ξέρω αν θα σώσει την Ελλάδα αλλά η εύρεσή του θα βοηθήσει σίγουρα πάρα πολύ» θα δηλώσει ο Βαγγέλης Δήμας.


Ο Ελληνοαυστραλός μιλώντας στο αλβανικό κανάλι ‘Τόπ Τσάνελ» θα περιγράψει τις εργασίες που γίνονται για την ανεύρεση του θησαυρού.


«Βρισκόμαστε σε μια φάση, όπου θα κάνουμε γεώτρηση για να δούμε τι υπάρχει εκεί κάτω μέσω μιας κάμερας. Στη συνέχεια θα εφαρμόσουμε ένα σχέδιο ‘ρι φι φί’, παρόμοιο με αυτό που εφαρμόστηκε στη Χιλή», δήλωσε ο Δήμας.


Όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού, ο Αλή πασάς επέλεξε το χωριό της γυναίκας του, Βασιλικής, επειδή ο τόπος βρίσκεται στο δρόμο όπου περνούσαν τα καραβάνια από τη Θεσσαλία προς τα Ιωάννινα.


Σχετικό βίντεο, στα αλβανικά, για το δημοσίευμα αυτό.

http://echedoros-a.blogspot.com/2010/10/blog-post_4735.html

Ληστείες εναντίον περαστικών από αλλοδαπούς στο κέντρο...

Δύο περιστατικά με ομαδικές επιθέσεις αλλοδαπών, με σκοπό τη ληστεία, συνέβησαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου. 

Στις 02.00 στη συμβολή των οδών Αρμοδίου και Σωκράτους, συνελήφθησαν δύο άτομα παλαιστινιακής καταγωγής, ενώ αναζητούνται και τρεις συνεργοί τους, γιατί ασκώντας σωματική βία αφαίρεσαν νωρίτερα από έναν περαστικό το τσαντάκι του.

Επίσης, στις 04.31 στην πλατεία Αβησσυνίας, τέσσερις άγνωστοι αλλοδαποί δράστες απείλησαν με μαχαίρι μια περαστική και της απέσπασαν το κινητό της τηλέφωνο. Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.!!!

Άλλες 1100 περίπου σελίδες απορρήτων εγγράφων της περιόδου 1973-1975 έδωσαν χθες στην δημοσιότητα οι ΗΠΑ(και πραγματικά από μια πρώτη ματιά είναι ορισμένα έγγραφα και πρακτικά συναντήσεων εντυπωσιακά).

Το βασικό είναι ότι ο 50 χρονος τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ θεωρούσε τον ΑΡΑΒΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ του 1973/ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ και την στάση του ΙΣΡΑΗΛ, ότι είχε πολλά κοινά σημεία με τις δραματικές εξελίξεις στην ΙΝΔΟΚΙΝΑ και με τα όσα ήθελε από τις ΗΠΑ το καθεστώς ΘΙΕΟΥ.

Μεταλλωρύχοι: "Σεβαστείτε την προσωπική μας ζωή"!!!


Την προσωπική τους ζωή ζήτησαν από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν μερικοί από τους 33 μεταλλωρύχους κατά τη διάρκεια ευχαριστήριας δέησης στο ορυχείο όπου είχαν εγκλωβιστεί.

Στην τελετή ήταν μόνο οι απεγκλωβισμένοι μαζί με συγγενείς τους ωστόσο παρακάλεσαν τα μέσα ενημέρωσης να δείξουν σεβασμό απέναντι στην προσωπική τους ζωή η οποία εκτέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

"Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν καλό εσείς, τα μέσα ενημέρωσης, αντί να μας φέρεστε σαν ψυχαγωγικό θέμα (περίπτωση Τζόνι Μπάριος) να λάβετε υπόψη την κατάστασή τους και να σεβαστείτε την προσωπική του ζωή", είπε ένας εκ των μεταλλωρύχων.

Ο Τζόνι Μπάριος όσο καιρό ήταν εγκλωβισμένος είχε αποκαλυφθεί η παράνομη σχέση που διατηρούσε παράλληλα με το γάμο του. Μάλιστα, οι δύο γυναίκες παραβρέθηκαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Μερικοί από τους υπόλοιπους διασωθέντες σκέφτονται να γράψουν βιβλίο για την περιπέτειά τους ενώ όπως αναφέρουν οι γιατροί όλοι οι μεταλλωρύχοι είναι καλά στην υγεία τους με δύο από αυτούς να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο έχοντας συμπτώματα άγχους.

Μολαταύτα, προειδοποιούν πως τους επόμενους μήνες υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσουν μετατραυματικό στρες.

Εντωμεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των Χιλιανών εγκρίνει τις ενέργειες του προέδρου της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα. Το ποσοστό αγγίζει το 84% ενώ η δημοτικότητά του ξεπερνάει το 60% συγκριτικά με το 50% που συγκέντρωνε πριν τον επιτυχή απεγκλωβισμό. 


http://cosmo.gr/News/Chile/293092.html

17 Οκτωβρίου. Η Ελλάς θα γιορτάζει τη νέα "εθνική" ...επέτειο.!!!!

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και στη χώρα μας το φαινόμενο της φτώχειας, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. 
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 21% των Ελλήνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 25%.


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, μέλος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Δικτύου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου που συνεπάγεται ένα τέτοιο δεδομένο.


Σύμφωνα με το Δίκτυο, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού βρίσκονται σε έσχατο σημείο και συμπληρώνονται πληθυσμιακά από τα χαμηλότερα στρώματα της μεσαίας τάξης που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.


Όπως τονίζουν τα μέλη του Δικτύου σήμερα είμαστε μάρτυρες ενός φαινομένου, όπου αντί το κράτος να παρέχει προστασία απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία και την ασθένεια, οι πολίτες έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι, που αποτελούν τα τραγικότερα θύματα αυτής της κατάστασης.


Μάλιστα στοιχεία που αφορούν το 2007 αναφέρουν ότι 450.000 παιδιά μέχρι 17 χρόνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας.


Σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το 2008 της ΕΣΥΕ, με στοιχεία που συλλέχθηκαν το 2007, το ποσοστό των φτωχών έμεινε αμετάβλητο παρά την οικονομική ανάπτυξη που γνώριζε τότε η χώρα. Ένας στους πέντε Έλληνες, δηλαδή 2.186.869 άνθρωποι, βίωναν εκείνη την περίοδο τη φτώχεια και συγκέντρωναν ετήσιο εισόδημα 6.480 ευρώ το χρόνο.

Στο πλαίσιο του έτους κατά της φτώχειας, μέλη του Ελληνικού Δικτύου θα βρίσκονται στην πλατεία Καπνικαρέας όπου θα μοιράσουν υλικό και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες για το πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της φτώχειας.


Παράλληλα, από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου θα προγραμματίσει συνεντεύξεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, προβολές ταινιών ανάλογου περιεχόμενου καθώς και διάφορες τοπικές εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.


real.gr
http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/17.html

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ LIVE!!!!!!!

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ LIVE!!!!!!! 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ 
ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  

LINΚ:


alfanea

Τσακωμός για το "χρήμα" μέσα σε εκκλησία!!!!

Έξω από την εκκλησία ακούγονταν οι φωνές Επιτρόπων και άλλων μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου σε Ιερό Ναό της Πάτρας!

Το Συμβούλιο έγινε πριν από μερικές ημέρες και -όπως μάθαμε- ένας εκ των επιτρόπων απείλησε πως...

θα τα βροντήξει με όσα πληροφορήθηκε πως συμβαίνουν!

Το ζήτημα είναι ότι οι καταγγελίες του έπεφταν βροχή και αφορούσαν αγορές και άλλες οικονομικές συναλλαγές, τις οποίες χαρακτήρισε «σκοτεινές»! Απείλησε δε πως θα φθάσει μέχρι τον Δεσπότη!


Τι ακριβώς συνέβη; Ενώ η συνεδρίαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ήταν σε εξέλιξη, ένας εκ των Επιτρόπων άρχισε να φωνάζει δηλώνοντας πως οι αγορές που γίνονται δεν ελέγχονται ούτε εγκρίνονται από την επιτροπή.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε μία μικροφωνική που κόστισε 7.000 ευρώ όπως και μία επισκευή σε κάποια μικρόφωνα που χρησιμοποιεί ο ναός και τα οποία κόστισαν (κατά τους ισχυρισμούς του) πάνω από 2.000 ευρώ!

Ένας εκ των άλλων επιτρόπων εκνευρίστηκε και αφού διέψευσε όσα καταγγέλθηκαν άρχισε να φωνάζει πως «αν δεν σου αρέσει να σηκωθείς να φύγεις από εδώ μέσα». Οι φωνές, η ένταση και οι απειλές γίνονταν μπροστά στον ιερέα της εκκλησίας, ο οποίος δεν μιλούσε! Προφανώς προτιμούσε τη σιωπή... για να μην μπλέξει ο άνθρωπος!


Ο μαινόμενος επίτροπος συνέχιζε απτόητος. «Θα σας ξεφτιλίσω. Θα πάω στις εφημερίδες και τα κανάλια. Δεν θα περάσει έτσι αυτό», έλεγε. Απείλησε μάλιστα πως δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του στον συγκεκριμένο ιερό ναό για «να μην μπλέξει», όπως είπε χαρακτηριστικά.


«Δεν περνάνε αυτά» στον Μητροπολίτη

Το περίεργο είναι ότι την προηγούμενη Κυριακή εμφανίστηκε στην εκκλησία. Το τι μεσολάβησε, δεν καταφέραμε να μάθουμε. Είτε αποφάσισε να «θάψει» τις καταγγελίες του, είτε έχει δρομολογήσει την διαδικασία ενημέρωσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών προκειμένου να γίνουν τα δέοντα. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Χρυσόστομος έχει εκ προοιμίου δηλώσει πως θα πατάξει τέτοια φαινόμενα (αν αποδειχθεί πως υφίστανται) κάτι που έχει ήδη κάνει σε αρκετές περιπτώσεις από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της τοπικής εκκλησίας.



dete.gr
http://katse-kala.blogspot.com/2010/10/blog-post_9157.html

Αγριο sex με Νιγηριανό... μέσα σε ψαροταβέρνα!!!!

ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ... ΑΚΟΥΓΑΝ...
 
Aνω-κάτω έγινε γνωστή ψαροταβέρνα της Πάτρας την περασμένη Παρασκευή όταν θαμώνας της (νεαρός έγχρωμος μικροπωλητής CD - προφανώς Νιγηριανός) και η ελληνίδα φίλη του αποφάσισαν να σβήσουν τον ερωτικό τους πόθο στην τουαλέτα του μαγαζιού.

Κλειδώθηκαν μέσα και οι ερωτικοί τους...


στεναγμοί ακούγονταν μέχρι και έξω σε κάποιους που είχαν τραπέζι... κοντά στην πόρτα της τουαλέτας και «προσπαθούσαν» να απολαύσουν το ψαράκι τους.

Μάταια η ιδιοκτήτρια της ψαροταβέρνας προσπαθούσε να τους ηρεμήσει και να τους σταματήσει. Χτυπούσε την πόρτα της τουαλέτας, αλλά το ζευγάρι... συνέχιζε απτόητο! Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μας είπαν από το μαγαζί, μόνο που δεν έβαλαν τα... γέλια, όταν άκουσαν τη γυναίκα να «ουρλιάζει» και να φωνάζει «σ' αγαπάω» κι εκείνος να απαντά με σπαστά ελληνικά «φκαριστώ πολύ».


Μετά από αρκετά λεπτά το ζευγάρι βγήκε από την τουαλέτα... σα να μην τρέχει τίποτα! Προφανώς ήταν τέτοιο το πάθος τους που δεν κατάλαβαν πως... όλη η ταβέρνα τους είχε πάρει χαμπάρι! Έτσι κατευθύνθηκαν στο τραπέζι τους και συνέχισαν να απολαμβάνουν την μπύρα τους (είχαν τελειώσει με το ψάρι). Κατά τα φαινόμενα η κυρία θα είχε «ψαρέψει» τον Νιγηριανό και με αντάλλαγμα ένα καλό δείπνο, θα έκανε τη... δουλειά της! Ενδέχεται δε να ήταν και παντρεμένη και γι' αυτό επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο για να ικανοποιηθεί! Οι υπόλοιποι θαμώνες τούς κοιτούσαν περίεργα ενώ μία παρέα νεαρών που έτρωγε λίγο πιο πέρα, είχε ξεκαρδιστεί στα... γέλια. Μάλιστα ένας εξ αυτών είπε στην ιδιοκτήτρια (αφού πλήρωσε) πως με τέτοιο... θέαμα θα προτιμά σε καθημερινή βάση το μαγαζί της!


«Ψάρεμα» στην Τριών Ναυάρχων!

Όπως και παλαιότερα είχαμε γράψει, το φαινόμενο του «ψαρέματος» αλλοδαπών (κυρίως Νιγηριανών και Αφγανών) από γυναίκες που αισθάνονται μοναξιά δεν είναι πρωτοφανές! «Ψάρεμα» γίνεται κυρίως στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου συχνάζουν κάπως πιο «περιποιημένοι» αλλοδαποί! Πριν από δύο χρόνια δημοσιογράφος του «Κόσμου» είχε γίνει μάρτυρας «ψαρέματος» δύο Αφγανών από δύο γυναίκες! Τους είχαν βάλει στο αυτοκίνητό τους, είχαν αγοράσει γλυκά από ζαχαροπλαστείο της οδού Κορίνθου και έφυγαν... προς άγνωστη κατεύθυνση! Το φαινόμενο συνεχίζει και λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις όχι μόνο από μοναχικές γυναίκες αλλά και από κάποιες παντρεμένες. Μερικές, δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στους Αφρικανούς που πωλούν CD! Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!



dinatos.blogspot.com
http://katse-kala.blogspot.com/2010/10/sex_844.html

Συνελήφθη 57χρονη κλεπτομανής στην Έδεσσα

Και άλλο κρούσμα κλοπής σημειώθηκε σε πολυκατάστημα της Έδεσσας προχθές απογευματινές ώρες, όταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του πολυκαταστήματος εντόπισε μία γυναίκα 57 ετών να έχει κρύψει......
στην τσάντα της αλλά και στις τσέπες του παλτού της, διάφορα προϊόντα και να μην τα δηλώνει κατά την έξοδό της στην ταμία του καταστήματος.



Το αξιοπερίεργο είναι ότι το κόστος των κλοπιμαίων δεν ξεπερνούσαν τα 15,00 ευρώ. 

Η 57χρονή συνελήφθη και τα προϊόντα επεστράφησαν στο κατάστημα.

http://karatzova.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/57.html

Αθώος 90 χρόνια μετά τον απαγχονισμό του για φόνο...!!!

Ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε και απαγχονίστηκε στην Αυστραλία, δικαιώθηκε μετά θάνατον και για την...
ακρίβεια μετά από 90 χρόνια αγώνων, δικαστικών διαμαχών και επιστημονικών εξετάσεων.

Ο Ρος απαγχονίστηκε τον Απρίλιο του 1922, όταν καταδικάστηκε για την δολοφονία της 12χρονης Άλμα Τρίσκε, η οποία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 1921. Εξαρχής ο Ρος ισχυριζόταν την αθωότητά του, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση.

Μετά τον απαγχονισμό ου, ακολούθησαν μακροχρόνιες έρευνες, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τρίχες οι οποίες βρέθηκαν στον Ρος, δεν ανήκαν τελικά στο θύμα. Το στοιχείο αυτό, πάνω στο οποίο είχαν στηριχθεί η δίκη και η καταδίκη του, αποδομήθηκε.

Η μητέρα του Ρος είχε ζητήσει να της επιτραπεί να κάνει χριστιανική ταφή στον γιο της, αλλά οι αρχές τότε τής αρνήθηκαν.

Πολύ σύντομα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της αρμόδιας πολιτείας, ο Ρομπ Χολς, θα παραδώσει τα οστά του Κόλιν Κάμπελ Ρος στους απογόνους του, προκειμένου να τα θάψουν δίπλα στον τάφο της μητέρας του.

"Με την παράδοση των οστών διορθώνουμε ένα λάθος, που διαπράχθηκε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω στον Ρος τη ζωή που δεν έζησε", δήλωσε ο υπουργός.


enet.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/90_17.html

Σκάνδαλο διαφθοράς σε Μύκονο και Σύρο!!

Ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο διαφθοράς φαίνεται πως είχε στηθεί σε Μύκονο και Σύρο, όπου ακόμα και δημόσια πρόσωπα «λαδώνονταν» για να κάνουν τα στραβά μάτια σε παράνομες άδειες ανέγερσης πολυτελών κατοικιών!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», στο σκάνδαλο της Μυκόνου υπεξαιρέθηκαν περισσότερα από 300.000 ευρώ με πρωταγωνιστές μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και υψηλόβαθμο υπάλληλο που «έφαγε» εκατομμύρια ευρώ από το τέλος παρεπιδημούντων, στερώντας τα από το δημόσιο ταμείο.

Η υπόθεση αφορά στην τουριστική εκμετάλλευση των παραλιών του νησιού από το 2002 μέχρι το 2009, διάστημα κατά το οποίο οι ορκωτοί λογιστές διαπίστωσαν πως υπάρχουν 11 οφειλέτες συνολικού ποσού 303.240 ευρώ. Παράλληλα, στα ηλεκτρονικά αρχεία του δήμου Μυκόνου οφειλές μηδενίστηκαν, φάκελοι με έσοδα χάθηκαν και «κρίσιμοι» ηλεκτρονικοί υπολογιστές χάλασαν!

Μάλιστα, το κύκλωμα κατάφερε να σπάσει το διαβόητο διπλογραφικό σύστημα, που υποτίθεται ότι εξασφαλίζει το αδιάβλητο: η είσπραξη από τους επιχειρηματίες γινόταν εκτός δήμου και τους δινόταν βεβαίωση μη οφειλής χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, χωρίς αντίγραφο και με απόδειξη από τα δήθεν χαμένα διπλότυπα.

Στη Σύρο, οι εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για δύο υπαλλήλους της Πολεοδομίας, τα οποία εμπλέκονται σε παράνομες εγκρίσεις οικοδομικών αδειών για πολυτελείς κατοικίες στις Κυκλάδες.

Όπως αναφέρει «Το Έθνος», οι υπάλληλοι διατηρούσαν 41 τραπεζικούς λογαριασμούς και καταθέσεις 4 εκατομμυρίων ευρώ, πολυτελή αυτοκίνητα, σπίτια και μετοχές. Στο κύκλωμα εμπλέκονται εκατοντάδες άτομα, τα οποία κατέθεταν ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, μεταξύ των οποίων δημόσια πρόσωπα από την Αθήνα, μηχανικοί, ξενοδόχοι, δικηγόροι, αλλά και ο δήμαρχος Τήνου, ο οποίος το διαψεύδει και κάνει λόγο για φήμες.

Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος είχαν και τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών, καθώς τα σήματα της πολεοδομίας για ανέγερση αυθαιρέτων έμπαιναν στο αρχείο και έτσι δεν γινόταν καμία παρέμβαση.


star.gr
madata.gr

Εγκατέλειψε νεογέννητο σε σακούλα στα σκαλιά της εκκλησίας...

Από θαύμα σώθηκε ένα νεογέννητο μωράκι, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκαλιά εκκλησίας στην περιοχή του Γκύζη.


Το βρέφος, που μετρούσε μόνο λίγες ώρες ζωής, εντόπισε στα σκαλοπάτια του Αγ. Στυλιανού, προστάτης των παιδιών, ένας περαστικός στις 23:00 το βράδυ.

Η γυναίκα, που το έφερε στην ζωή το είχε τυλίξει μέσα σε παλιά ρούχα και το είχε βάλει σε μια σακούλα. Ευτυχώς ένας άνδρας που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο, το άκουσε να κλαίει και το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει υποθερμία.

Οι γιατροί ενημέρωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι αρχές αναζητούν την «μητέρα» που το εγκατέλειψε.

zougla.gr
madata.gr

Ζει παρ' ότι πυροβολήθηκε στον εγκέφαλο !!!!

Ως ζωντανό θαύμα αντιμετωπίζεται από τους γιατρούς,βρετανός κομμάντο,τον εγκέφαλο του οποίου διαπέρασε σφαίρα Ταλιμπάν ελεύθερου σκοπευτή.
 
Ο Liam Brentley,παράτησε την επαγγελματική του καριέρα στο ...ράγκμπι για να υπηρετήσει, με τις ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Πριν από 4 μήνες η 29χρονη έγκυος σύζυγος του ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς πως ο άντρας της μεταφέρεται εσπευσμένα πίσω στην Αγγλία,με λιγοστές ελπίδες επιβίωσης.

Πριν από λίγες ημέρες άφησε άναυδους τους γιατρούς του ,που τον είδαν να περπατάει και τον άκουσαν να μιλάει ξανά.

Ο Liam Brentley,σε αποκλειστική συνέντευξη του στη Sun,παραδέχτηκε ότι ζει εξαιτίας των ειδικών γυαλιών που φορούσε :
''Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχω φάει σφαίρα στο κεφάλι και να είμαι ακόμη εδώ''.


Ο βρετανός κομμάντο σοκάρει με την περιγραφή του.

'' Έβγαλα το κεφάλι μου από την κρύπτη για να εντοπίσω τη θέση του ελεύθερου σκοπευτή αλλά αυτός με πρόλαβε και με πυροβόλησε.''

Η σφαίρα ,από όπλο τύπου ΑΚ 47,όπως βλέπετε στο γράφημα της Sun,τον βρήκε λίγο πάνω από το αριστερό του μάτι, μπήκε στο κρανίο του αφού προσέκρουσε πρώτα στα γυαλιά του,και αφού διαπέρασε το κρανίο του, βγήκε στο ύψος της βάσης του κράνους του και μετά καρφώθηκε σε τοίχο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο Liam Brentley ζει διότι η σφαίρα ,με την πρόσκρουση στα γυαλιά του,άλλαξε έστω και ελάχιστα πορεία και δεν χτύπησε ζωτικά μέρη του εγκεφάλου.

Ο βρετανός κομμάντο μπορεί να μην ακούει πια από το αριστερό του αυτί,μπορεί να υποφέρει από σύντομες απώλειες μνήμης,όμως πήγε με τις δικές του δυνάμεις στο μαιευτήριο όπου η γυναίκα του γέννησε τον γιο του.


newsit 
sarotiko 

NewsIt : Νέο άγριο ''χέρι'' στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων - Ποιές κατηγορίες είναι στο στόχαστρο - Ποιά επιδόματα και έκτακτες αμοιβές θα κοπούν - Λύσεις α λά ΟΣΕ στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ

Σε έναν ακριβώς μήνα από τώρα είναι το κρίσιμο ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα για την οριστικοποίηση των μέτρων του προυπολογισμού για το 2011.  

Εκεί η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέλθει με ένα φάκελλο,το μισθολόγιο δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων και η τρόικα θα κρατάει ένα ψαλίδι.

Μόνο οι βασικοί μισθοί δεν κινδυνεύουν, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής. Αντιθέτως μειώσεις θα υποστούν όσοι έχουν αποδοχές που ξεπερνούν το μέσο όρο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα,λόγω επιδομάτων και έκτακτων παροχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καλύτερα αμοιβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στα υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού.

'Αφοπλιστική' είναι η σύγκριση των αποδοχών δημ.υπαλλήλου με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 17 χρόνια υπηρεσίας.Αν εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών έχει αποδοχές 3.194 ευρώ ενώ στο υπουργείο Παιδείας λαμβάνει μηνιαίως 1.726 ευρώ.

Κατά το επικρατέστερο σενάριο,το 'ψαλίδισμα' στα επιδόματα και στις έκτακτες αμοιβές στο στενό δημόσιο τομέα θα φτάσει στο 10 % και στις ΔΕΚΟ στο 30 % .

http://www.news21.gr

Ο κεφάτος Καραμανλής αποθεώθηκε και πάλι!!!

Αποθεώθηκε και πάλι ό Κώστας Καραμανλής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου συνεδρίασε το πρωί η Πολιτική Επιτροπή  της ΝΔ.

Ο  πρώην πρωθυπουργός φαινόταν να είναι κεφάτος και χαιρέτισε τα πολλά «επώνυμα» και «ανώνυμα»  στελέχη του κόμματος που έτρεξαν να του σφίξουν το χέρι.

Και πως  να μην είναι κεφάτος δηλαδή; Η βάση του κόμματος αυθόρμητα του πρόσφερε τη στήριξη της όλο αυτό το διάστημα που το ΠΑΣΟΚ παίζει «παιχνίδια» με τις εξεταστικές, αναγκάζοντας και την αρχικά αμήχανη ηγεσία του κόμματος,  να συμπλεύσει  τελικά στην πορεία υπεράσπισης του πρώην πρωθυπουργού.

star.gr
madata.gr

Τον χώρισε από την κόρη του... γιατί δεν του "καθόταν"!!!

Μ
οιάζει με σαπουνόπερα της κακίας ώρας, όμως, δυστυχώς για τον άτυχο Πατρινό είναι αλήθεια. Τον... χώρισε ο πεθερός του από τη γυναικά του γιατί ήθελε παιχνιδάκια μέσα στο αμάξι με τον γαμπρό του. 
 
Ο ίδιος εξομολογείται στον «Κόσμο» της Πάτρας,  το... πάθημά του: «Ήμασταν μέσα στο αμάξι τού πεθερού μου και κατευθυνόμασταν προς το σπίτι μου. Κάποια στιγμή σταματάει και μου πιάνει το μπούτι! Έμεινα άναυδος, νόμιζα στην αρχή ότι αστειεύεται. Τον ρώτησα τι κάνει εκεί και μου είπε: "Ξέρεις"! Τότε βγήκα από το αμάξι και τον άκουσα να λέει ότι "επειδή δεν μου έκατσες, εγώ θα σε χωρίσω". 


Μόλις έφτασα στο σπίτι είπα στη γυναίκα μου τι έγινε, για ποιο λόγο άργησα και γιατί ήρθα μόνος και τσακωθήκαμε με τον πατέρα της. Δεν με πίστευε... Πήγαμε στο πατρικό της για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Εκεί ο πατέρας της έπαιξε ένα θέατρο και την έπεισε ότι έλεγα ψέματα και ότι πρέπει να με χωρίσει. Εκείνη έχοντας μεγάλη αδυναμία στον πατέρα της αρνήθηκε να φύγει μαζί μου και μου είπε ότι θέλει να με χωρίσει. Τότε εγώ θόλωσα και άρχισα να τον χτυπάω. Στο τέλος, ήρθε η αστυνομία και με πήραν σηκωτό και από τότε πηγαίνω δύο φορές το μήνα στην ασφάλεια και δίνω το "παρών", περιμένοντας για τη δίκη». 

Δεν τον κάλεσαν ούτε στη βάπτιση του παιδιού του

Οι συνέπειες δεν είναι μόνο ότι μπορεί να φυλακιστεί άλλα και ότι εξαιτίας των «ορέξεων» του ίδιου του πεθερού του έχασε την γυναίκα που αγαπούσε, δεν βλέπει το παιδί του. Από την άλλη υπάρχει ένα μικρό παιδί που θα μεγαλώσει με χωρισμένους γονείς και ποτέ δεν πρόκειται να μάθει γιατί έγινε αυτό. Ποιος θα μπορούσε να του πει ότι «Παιδί μου, έδειρα τον παππού σου γιατί με χώρισε με την μαμά σου». Και ποιος θα μπορούσε να απαντήσει στο «Γιατί ήθελε να σε χωρίσει, μπαμπά;». Μάλιστα, βάπτισαν στα κρυφά το παιδί του και δεν τον κάλεσαν ούτε στο μυστήριο... 


Ο τριαντάχρονος καταλήγει: «Τον έδειρα γιατί έκανε πραγματικότητα αυτό που είπε απείλησε. Και είναι κρίμα γιατί με τη γυναίκα μου αγαπιόμασταν και δεν έκανα ποτέ κάτι ανήθικο που να δικαιολογεί το χωρισμό. Ούτε την έδερνα, ούτε είμαι τζογαδόρος, ούτε είχα σχέση με άλλες γυναίκες. Ήμουν σωστός και χώρισα για έναν π.... Και αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι ότι το παιδί μου δεν θα ξέρει την αλήθεια». 


http://dete.gr

Έσπασαν αυτοκίνητα και καταστήματα

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου στο Περιστέρι, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, χούλιγκαν προκάλεσαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε ένα κατάστημα.

Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανές και φορούσαν κράνη, ενώ στο σημείο βρίσκεται ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού.


Λίγο αργότερα, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν τέσσερις προσαγωγές. 


http://www.zougla.gr/ 

Όλο και φτωχότεροι....

Το 21% των Ελλήνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Πρώτα θύματα οι νέοι και τα παιδιά, την ώρα μάλιστα που υποχωρεί το κοινωνικό κράτος, λόγω της οικονομικής κρίσης

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και στη χώρα μας το φαινόμενο της φτώχειας, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 21% των Ελλήνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 25%.
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, μέλος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Δικτύου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου που συνεπάγεται ένα τέτοιο δεδομένο.
Σύμφωνα με το Δίκτυο, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού βρίσκονται σε έσχατο σημείο και συμπληρώνονται πληθυσμιακά από τα χαμηλότερα στρώματα της μεσαίας τάξης που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Όπως τονίζουν τα μέλη του Δικτύου σήμερα είμαστε μάρτυρες ενός φαινομένου, όπου αντί το κράτος να παρέχει προστασία απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία και την ασθένεια, οι πολίτες έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι, που αποτελούν τα πρώτα θύματα αυτής της κατάστασης. Μάλιστα στοιχεία που αφορούν το 2007 αναφέρουν ότι 450.000 παιδιά μέχρι 17 χρόνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το 2008 της ΕΣΥΕ, με στοιχεία που συλλέχθηκαν το 2007, το ποσοστό των φτωχών έμεινε αμετάβλητο παρά την οικονομική ανάπτυξη που γνώριζε τότε η χώρα. Ένας στους πέντε Έλληνες, δηλαδή 2.186.869 άνθρωποι, βίωναν εκείνη την περίοδο τη φτώχεια και συγκέντρωναν ετήσιο εισόδημα 6.480 ευρώ το χρόνο.
Στο πλαίσιο του έτους κατά της φτώχειας, μέλη του Ελληνικού Δικτύου θα βρίσκονται στην πλατεία Καπνικαρέας όπου θα μοιράσουν υλικό και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες για το πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της φτώχειας.
Παράλληλα, από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου θα προγραμματίσει συνεντεύξεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, προβολές ταινιών ανάλογου περιεχόμενου καθώς και διάφορες τοπικές εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

http://news247.gr/

Χειρουργείο; Μόνο τα επείγοντα!!!

Όπως αναφέρεται είναι κοινό μυστικό ότι οι διοικήσεις δίνουν “υπόγειες” εντολές να πραγματοποιούνται μόνο τα απαραίτητα χειρουργεία ή να μην παραγγέλνονται εξειδικευμένα χειρουργικά υλικά. 

Έτσι, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, “βρώμικοι” γιατροί... βρίσκουν άλλους τρόπους να συμπληρώνουν τις χαμένες τους μίζες χτίζοντας λίστες αναμονής στα χειρουργεία προκειμενου να πάρουν το φακελάκι.

Αυτό αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος στο χώρο της Υγείας που μιλα στην εφημερίδα: “Τώρα που πεφτουν οι τιμές του υγειονομικού υλικού, κάποιοι γιατροί πρέπει να τα παίρνουν από άλλη πηγή που είναι φυσικά οι ασθενείς”.

Οι επεμβάσεις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν πέσει πάρα πολύ. Χαρακτηριστικά το πρώτο τρίμηνο του 2009, έγιναν 100.000 επεμβάσεις ενώ το αντίστοιχτο τρίμηνο του 2010 άγγιξαν τις 96.000. Ωστόσο αυξήθηκαν κατά 20% οι προσερχόμενοι στο ΕΣΥ και μειώθηκαν οι μονάδες ιδιωτικής υγείας κατά 15% σύμφωνα με την εφημερίδα.

Είναι γλαφυρή η εικόνα που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρώντης συμπρωτεύσουσας κ. Πλωμαρίτης αναφέρει ότι οι ορθοπεδικές και χειρουργικές κλινικές στα περισσότερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διαχειριζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξαιτίας έλλειψης υλικών.

Όπως λέει, πρέπει να γίνεται παραγγελία για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά πράγμα που απαιτεί να περάσει από την Επιτροπή Προμηθειών, μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και τρεις με τέσσερις μήνες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Βαρνάβας αναφέρει ότι οι μειώσεις στα χειρουργεία έχουν πολλές αιτίες. Επιβάρυνε το εμπάργκο των προμηθευτών από την μία πλευρά που άφησε τις κλινικές να μην έχουν υλικά για τα χειρουργεία αλλα και η αποψίλωση του ΕΣΥ από γιατρούς. Αποτέλεσμα είναι πολλές κλινικές να εργάζονται στα όρια και να εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα.




Τοπικό Εναλλακτικό νόμισμα.. στο Βόλο!!!!

Τοπικό εναλλακτικό νόμισμα με το οποίο αντικαθιστούν το Ευρώ έθεσαν σε εφαρμογή στο Βόλο.

 Οι ιθύνοντες της προσπάθειας εκτιμούν πως, εν καιρώ κρίσης, η χρησιμοποίηση του νέου νομίσματος θα ανακουφίσει την ασφυκτιούσα αγορά και θα ενισχύσει τους δεσμούς αλληλεγγύης στη βολιώτικη κοινωνία. 

Η χρήση της νέας νομισματικής μονάδας (Τοπική Ενταλλακτική Μονάδα-ΤΕΜ) στηρίζεται στην ανάπτυξη ενός δικτύου τα μέλη του οποίου θα μπορούν να ανταλλάσσουν αγαθά και υπηρεσίες χωρίς τη χρήση του ευρώ.

Οι συναλλαγές θα παρακολουθούνται από ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο τα μέλη του δικτύου θα καταθέτουν τις προσφορές τους για την παροχή αγαθών και υπηρεσιών.

Για την ώρα το δίκτυο αριθμεί 30 μέλη με στόχο αυτά να γίνουν 500 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας tem-magnisia.gr αναφέρονται τα εξής:

«Μία εναλλακτική κοινωνική οικονομία εφαρμόζεται στη Μαγνησία που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά γιατί Ανταλλαγή σημαίνει και Αλληλεγγύη. Είναι μια θετική δράση από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα, βοηθούν τις οικογένειες τους και τις επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Η εκτίμηση της οποιασδήποτε προσφοράς και ζήτησης στα πλαίσια των ανταλλαγών ανάμεσα στα μέλη του Δικτύου και το μέσο συναλλαγής δεν είναι το ευρώ, αλλά η Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ). Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν υπάρχουν τόκοι ή ανατοκισμοί και τοκογλυφία.

Το Δίκτυο είναι βασισμένο στις ακόλουθες αρχές:
  • Ισότητα και Ισοτιμία. Το Δίκτυο ανήκει στα μέλη του, είναι τα μέλη του. Όλοι/όλες είναι ίσοι ανεξαιρέτως και παίρνουν συλλογικά, μέσα από τακτικές συνελεύσεις, τις αποφάσεις που διέπουν την λειτουργία του Δικτύου. Τα μέλη ορίζουν την Ομάδα Συντονισμού που αναλαμβάνει τις από μέρα σε μέρα λειτουργίες.
  • Ανοιχτή Διαδικασία και Διαφάνεια. Όλα τα μέλη ενημερώνονται για όλες τις συντονιστικές και λειτουργικές διαδικασίες του Δικτύου που πραγματοποιούνται από την Ομάδα Συντονισμού. Μπορούν να παρευρεθούν στις συναντήσεις της Ομάδας και έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα που γίνονται οι συζητήσεις και η επικοινωνία μεταξύ των μελών της Ομάδας.
  • Συμμετοχή και Αλληλεγγύη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον κοινωνικό χαρακτήρα του Δικτύου. Από τις συλλογικές αποφάσεις και την ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του Δικτύου μέσω του Βήματος Διαλόγου Μελών μέχρι τις κοινωνικές δραστηριότητες τα μέλη ενθαρρύνονται να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν, να προσφέρουν και να συμμετέχουν με γνώμονα το κοινό καλό και την συνδιαμόρφωση της κοινωνίας που θέλουμε».
  •  
http://www.i-live.gr
http://seleo.gr

Σπάζοντας Το Φράγμα Του Ήχου [PICS] !!!!

Υπέροχες φωτογραφίες 

αεροσκαφών, την ώρα που αυτά 

σπάνε το φράγμα του ήχου.!
samolet002.jpg

samolet003.jpg

samolet004.jpg

samolet005.jpg

samolet006.jpg

samolet007.jpg

samolet008.jpg
http://ntaksi.blogspot.com/2010/10/pics.html

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στο στόχαστρο της… ΕΛ.ΑΣ.!!

Καταγγελίες για πλασματικές υπερωρίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και αδιαφανείς διαδικασίες σε προμήθειες εξοπλισμού

Εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Αστυνομία με καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα, θερμά επεισόδια μεταξύ αξιωματικών, αλλά και έφοδο των «Αδιάφθορων» στο μέγαρο της ΓΑΔΑ.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ, στους αξιωματικούς των οποίων το αρχηγείο καταλογίζει χρέωση πλαστών υπερωριών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και αδιαφανείς διαδικασίες σε προμήθειες.

Χαρακτηριστικότερο των όσων έχουν προκύψει είναι ότι οι περίπου 2.5000 αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές τις δύο υπηρεσίες, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, πληρώνονται υπερωρίες για ολονύχτια εργασία ενώ η βάρδιά τους σταματά στη μία μετά τα μεσάνυχτα!


http://www.newsbeast.gr/society/arthro/61291/i-omada-dias-sto-stohastro-tis-elas/ 

Συναντήθηκαν 16 χρόνια μετά την "αποκοπή" του πέους του!!!!

Η Λορένα ήταν η πρώτη διδάξασα. Κάθε επόμενη ανάλογη περίπτωση έφερνε στο νου εκείνη. 

Στα 24 χρόνια της, άρπαξε το κουζινομάχαιρο και ...έκοψε το μόριο του τότε συζύγου της Τζον Μπόμπιτ, ο οποίος τη βίασε ενώ ήταν μεθυσμένος. Με το μόριο στο ένα χέρι και το μαχαίρι στο άλλο πήρε το αυτοκίνητο κι έφυγε έξαλλη από το σπίτι, πετώντας κάπου στον δρόμο το...


πέος του συζύγου. Εκείνος πάλι αιμόφυρτος και κατατρομαγμένος κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία, ενώ βρέθηκε το απολεσθέν μόριο και συγκολλήθηκε επιτυχώς.


Οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν χθες, για πρώτη φορά μετά 16 χρόνια, στο πλαίσιο της εκπομπής Insider, στην αμερικανική τηλεόραση και ξαναθυμήθηκαν τα παλιά. «Δεν είχα καταλάβει πόσο ευαίσθητη είσαι», είπε ο 42χρονος Μπόμπιτ στη Λορένα. Εκείνη, πάλι, διατήρησε την ψυχραιμία της και στο ερώτημα αν θα ήθελε να δει πώς εξελίχθηκε ο ανδρισμός του πρώην συζύγου της, δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.


http://dinatos.blogspot.com/2010/10/16_16.html
http://xilopita.blogspot.com/2010/10/16_17.html

Ρουμανία: Επιστροφή χρημάτων στους δημόσιους υπάλληλους!!!

Ανοικτό άφησε την Παρασκευή ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, εν μέσω των μαζικών αντιδράσεων, να αναπληρωθεί από τον επόμενο χρόνο «μεγάλο μέρος» των περικοπών στις... αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.


Μάλιστα την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας προσπαθώντας να μετριάσει τις διαμαρτυρίες, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του υπουργείου που είχαν προχωρήσει σε «αυθόρμητη απεργία» και κατάληψη του κτιρίου, ότι μέρος των επιδομάτων που κόπηκαν θα καταβληθούν για τους δύο περασμένους μήνες.
Η Ρουμανία έχει προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα λιτότητας μετά την προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πέρυσι. Ένα από τα μέτρα που προκάλεσαν τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν οι περικοπές στα επιδόματα και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που κατέληγαν σε συνολική μείωση αποδοχών που φτάνει το 25%.
Η νέα εργατική νομοθεσία, που θα εφαρμοστεί από το 2011, θα προβλέπει και την επιστροφή μέρους αυτών των περικοπών, σύμφωνα με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό, προσθέτοντας όμως δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς διεξάγονται ακόμη διαπραγματεύσεις για το θέμα.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2011, ο Ε.Μποκ τόνισε ότι βασίζεται στη βάση της παραγωγής και της ανάπτυξης, η οποία έχει ως βασικό «χαρακτηριστικό» την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον τομέα των υποδομών.
«Οι υποδομές και οι θέσεις εργασίας θα καταφέρουν να δώσουν στη Ρουμανία, την ώθηση να βγει από την ύφεση» είπε ο Ε.Μποκ και πρόσθεσε ότι το 2011 η χώρα θα καταγράψει θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Κομισιόν, υπογράμμισε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, εκτιμά ότι το 2011 η ρουμανική οικονομία θα καταγράψει ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ 1,5% και 2%.

in.gr

http://apokalipsi-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8222.html

...Εγγλέζοι οι ληστές των 36"!!!!

To αστυνομικό ενδιαφέρον έχει κινήσει στο Αγρίνιο η ληστεία της περασμένης Παρασκευής σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, απ' όπου οι δυο δράστες αφαίρεσαν 240.000 ευρώ μέσα σε 36 δευτερόλεπτα και με κλειστές τις πόρτες.

Με το που έκλεισαν οι πόρτες για το κοινό στις 2 το μεσημέρι της Παρακευής, η υποδιευθύντρια σηκώθηκε από το γραφείο της για να ανεφοδιάσει το ΑΤΜ. 

Με το που τοποθέτησε όμως τις δυο πρώτες δεσμίδες με τα 120.000 € και ενώ ήδη μετέφερε και τις υπόλοιπες δυο ισόποσες και κινούμενη προς το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, έσκασαν ... μύτη οι ληστές που με βαριοπούλα έσπασαν το τζάμι και εισέβαλαν μέσα. Στο υποκατάστημα υπήρχαν συνολικά 17 άτομα, ανάμεσά τους και πελάτες. Από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δεν διακρίνεται μια ταραχή αλλά αντιθέτως μια απάθεια για τη ληστεία. 

Με το που απομακρύνθηκαν οι ληστές για παράδειγμα με τη μοτοσυκλέτα τους, κανείς δεν έκανε τη συνηθισμένη κίνηση να βγεί και να κοιτάξει προς τα που κινήθηκαν. 

Βέβαια η οδηγία που έχει δώσει η διοίκηση της τράπεζας είναι να μην προκαλούν τους κακοποιούς με τη στάση τους οι υπάλληλοι, γιατί έτσι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Στους αστυνομικούς πάντως έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο ... σωστός χρόνος που χτύπησαν οι ληστές. 

http://crimesonair.blogspot.com/

£100,000 το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο!!!

Το Dalmore Trinitas 64 Whiskey πουλήθηκε πάνω από 100.000 Λίρες Αγγλίας! 

Το πρώτο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο που έσπασε το φράγμα τιμής των έξι ψηφίων, κυκλοφόρησε χθες από το αποστακτήριο Dalmore και είναι πλέον το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο.... 


Το Dalmore έχει πουλήσει δύο φιάλες για £ 100.000 - περίπου 160.000 δολάρια ΗΠΑ την καθεμία. Το 64 χρονών Trinitas, ονομάστηκε έτσι επειδή υπάρχουν μόνο τρεις φιάλες που παρήχθησαν, και η μία αγοράστηκε από έναν φαν του ουίσκι πολυτελείας στις ΗΠΑ και η δεύτερη από έναν διάσημο επενδυτή ουίσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η τρίτη φιάλη θα πουληθεί στο ουίσκι Show στο Λονδίνο στο τέλος Οκτωβρίου.....


Το Trinitas περιέχει μερικά από τα σπανιότερα και πιο παλιά αποθέματα ουίσκι στον κόσμο. Η Dalmore λέει ότι κάποια από τα ουίσκι που χρησιμοποιήθηκαν στο blend, έχoυν ωριμάσει, στο αποστακτήριο στις ακτές της Cromarty Firth για περισσότερα από 140 χρόνια. Το νεαρότερο ουίσκι που χρησιμοποιήθηκε είναι 64 ετών και αποστάχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1940.


Το Dalmore Trinitas 64 εμφιαλώθηκε σε τρεις ειδικά κατασκευασμένες χειροποίητες, από φυσητό κρύσταλλο καράφες που διαθέτουν το κεφάλι του ελαφιού, σύμβολο του αποστακτηρίου, ένα χαραγμένο φύλλο στο λαιμό της φιάλης και την υπογραφή του Richard Paterson(master blender). Και τα δύο είναι χειροποίητα σε ασήμι από βραβευμένα κοσμηματοπωλεία. 


Κάθε φιάλη έρχεται με μία χειροποίητη κασετίνα από αγγλική δρυ και έβενο καπλαμά και το καθένα πήρε πάνω από 100 εργατοώρες για την κατασκευή. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν ένα κρυφό συρτάρι το οποίο περιέχει το πιστοποιητικό αυθεντικότητας, υπογεγραμμένο από τον Richard Paterson και μια μοναδική κλειδαριά και κλειδί που δημιουργήθηκε από τους Brahma, τους παλαιότερους κλειδαράδες του Λονδίνου.
 
krasiagr.blogspot
http://lamogio24.blogspot.com/2010/10/100000.html 

Με… απολύσεις κρατουμένων (!) θα «ανασάνει» η φυλακή Ιωαννίνων!!!!

Αναμένεται σύντομα να αποσυμφορηθεί η φυλακή των Ιωαννίνων, όταν ψηφιστεί στη Βουλή η εξαγορά ποινών φυλάκισης έως τρία χρόνια, με δόσεις (!) από τους κρατούμενους. 

Και βέβαια όχι με την… απελευθέρωση 270 ψαριών που θα τα ρίξει στην Παμβώτιδα συμβολικά σήμερα η Διοίκηση της Ένωσης Υπαλλήλων των φυλακών.

Ο αριθμός των ψαριών αντιπροσωπεύει τον αριθμό των φυλακισμένων τώρα στο Σταυράκι (270 αντί 100 που είναι η δυναμικότητα του ιδρύματος).Στην τοπική φυλακή οι περισσότεροι κρατούμενοι είναι χρήστες ναρκωτικών και χωρίς εισόδημα. 

Αυτοί, σύμφωνα με το νέο Νόμο, προβλέπεται να πληρώσουν μόνο 5 ευρώ ημερησίως και αυτά με δόσεις. Βέβαια παράγοντες της φυλακής Ιωαννίνων τονίζουν, ότι πολλοί από τους κρατούμενους, δεν μπορούν να καταβάλλουν ούτε καν τα 5 ευρώ την ημέρα!Το περίεργο, όμως, στην εξαγγελία είναι ότι το κράτος προσπαθεί να κερδίσει χρήματα ακόμη και από τους φυλακισμένους!

ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΕΣ…

Πάντως, οι ποινές έως τρία χρόνια θα είναι πλέον εξαγοράσιμες και μάλιστα τα χρήματα μπορούν να καταβληθούν σε δόσεις εντός τριών ετών, ενώ ανασταλτικό χαρακτήρα θα έχουν οι πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινές φυλάκισης, μέχρι πέντε ετών.Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, οι ποινές φυλάκισης έως τρία έτη θα μετατρέπονται σε χρηματικές (σήμερα ισχύει για ποινές έως δύο έτη), εκτός αν το Δικαστήριο κρίνει, ότι ο καταδικασθείς είναι υπότροπος ή ίσως τελέσει άλλο αδίκημα. Η εξαγορά θα γίνεται σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του καταδικασθέντος.

Η ΚΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η μετατροπή της ποινής σε χρηματική σήμερα κοστολογείται από 10 ως 60 ευρώ ανά ημέρα, ενώ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα κοστολογείται από 5 ως 100 ευρώ ημερησίως.Έτσι, ο άνεργος θα εξαγοράζει την ποινή του προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ ο ευκατάστατος προς 100 ευρώ. Αν ο καταδικασθείς δηλώσει οικονομική αδυναμία να καταβάλει το ποσό τοις μετρητοίς, μπορεί το Δικαστήριο να καθορίσει την εξόφλησή του σε δόσεις εντός τριών ετών.Ο ευεργετικός υπολογισμός των ημερών κράτησης για όσους εργάζονται (μία ημέρα εργασίας στις φυλακές ισούται με δύο ημέρες έκτισης της ποινής) επεκτείνεται και στους πάσχοντες κρατουμένους, όπως καρκινοπαθείς, παραπληγικούς, οροθετικούς, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, μητέρες με παιδιά κάτω των τριών ετών κτλ. Επίσης ουδείς θα φυλακίζεται επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα της δίκης.

ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ
Να σημειωθεί, ότι στις φυλακές του Σταυρακίου οι κρατούμενοι είναι υπεράριθμοι, κάτι που προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους. Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα είναι χωρητικότητας 100 ατόμων, φιλοξενεί όμως, κακήν κακώς, 270! Οι νέες φυλακές, που είχαν εξαγγελθεί από τη προηγούμενη Κυβέρνηση, μένουν, όπως φαίνεται στις καλένδες…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

http://epirusgate.blogspot.com/

Διευθυντές άρχισαν να πυροβολούν τους υπαλλήλους!!

Διευθυντικά στελέχη στο κινεζικής ιδιοκτησίας ανθρακωρυχείο Collum στη Ζάμπια πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 12...

 εργαζόμενους όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν για τις κακές εργασιακές συνθήκες.
"Οι εργάτες διαμαρτύρονταν εναντίον των άσχημων εργασιακών συνθηκών όταν διευθυντικά στελέχη με καραμπίνες άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 12 εργάτες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Νταντούλα Σιαμάνα.

Πριν το επεισόδιο, που σημειώθηκε την Παρασκευή στη νότια πόλη Σιναζόνγκουε, οι εργάτες διαμαρτύρονταν συνεχώς για την κατάσταση στο ορυχείο.

Ο Σιαμάνα είπε ότι το επεισόδιο στο ορυχείο Κόλουμ ερευνάται και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί διώξεις ενάντια στα στελέχη της διεύθυνσης.

"Είναι πιθανοί οι διευθυντές να φοβούνταν ότι θα δέχονταν επίθεση αλλά θα διασφαλίσουμε ότι οι δράστες θα προσαχθούν στην δικαιοσύνη", είπε.

Οι εργάτες νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο με διάφορα τραύματα από σκάγια.

Μετά το επεισόδιο η παραγωγή στο ορυχείο διακόπηκε ενώ το γεγονός απειλεί να επιδεινώσει σοβαρά τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους κινέζους εργοδότες στη βιομηχανία των ορυχείων και σε άλλους τομείς.

Οι Κινεζικές επενδύσεις στη Ζάμπια έχουν αυξηθεί - αρκετές Κινεζικές εταιρίες έχουν αγοράσει ορυχεία στην πλούσια σε χαλκό νοτιοαφρικάνικη χώρα. Τον Μάρτιο, Κινεζική εταιρία επένδυσε 37 εκατ. δολάρια [27,7 εκατ. ευρώ] για να λειτουργήσει εκ νέου ορυχείο νικελίου που παρέμενε ανενεργό στη χώρα.

newsit.gr