'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σκάνδαλο διαφθοράς σε Μύκονο και Σύρο!!

Ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο διαφθοράς φαίνεται πως είχε στηθεί σε Μύκονο και Σύρο, όπου ακόμα και δημόσια πρόσωπα «λαδώνονταν» για να κάνουν τα στραβά μάτια σε παράνομες άδειες ανέγερσης πολυτελών κατοικιών!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», στο σκάνδαλο της Μυκόνου υπεξαιρέθηκαν περισσότερα από 300.000 ευρώ με πρωταγωνιστές μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και υψηλόβαθμο υπάλληλο που «έφαγε» εκατομμύρια ευρώ από το τέλος παρεπιδημούντων, στερώντας τα από το δημόσιο ταμείο.

Η υπόθεση αφορά στην τουριστική εκμετάλλευση των παραλιών του νησιού από το 2002 μέχρι το 2009, διάστημα κατά το οποίο οι ορκωτοί λογιστές διαπίστωσαν πως υπάρχουν 11 οφειλέτες συνολικού ποσού 303.240 ευρώ. Παράλληλα, στα ηλεκτρονικά αρχεία του δήμου Μυκόνου οφειλές μηδενίστηκαν, φάκελοι με έσοδα χάθηκαν και «κρίσιμοι» ηλεκτρονικοί υπολογιστές χάλασαν!

Μάλιστα, το κύκλωμα κατάφερε να σπάσει το διαβόητο διπλογραφικό σύστημα, που υποτίθεται ότι εξασφαλίζει το αδιάβλητο: η είσπραξη από τους επιχειρηματίες γινόταν εκτός δήμου και τους δινόταν βεβαίωση μη οφειλής χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, χωρίς αντίγραφο και με απόδειξη από τα δήθεν χαμένα διπλότυπα.

Στη Σύρο, οι εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για δύο υπαλλήλους της Πολεοδομίας, τα οποία εμπλέκονται σε παράνομες εγκρίσεις οικοδομικών αδειών για πολυτελείς κατοικίες στις Κυκλάδες.

Όπως αναφέρει «Το Έθνος», οι υπάλληλοι διατηρούσαν 41 τραπεζικούς λογαριασμούς και καταθέσεις 4 εκατομμυρίων ευρώ, πολυτελή αυτοκίνητα, σπίτια και μετοχές. Στο κύκλωμα εμπλέκονται εκατοντάδες άτομα, τα οποία κατέθεταν ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, μεταξύ των οποίων δημόσια πρόσωπα από την Αθήνα, μηχανικοί, ξενοδόχοι, δικηγόροι, αλλά και ο δήμαρχος Τήνου, ο οποίος το διαψεύδει και κάνει λόγο για φήμες.

Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος είχαν και τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών, καθώς τα σήματα της πολεοδομίας για ανέγερση αυθαιρέτων έμπαιναν στο αρχείο και έτσι δεν γινόταν καμία παρέμβαση.


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου