'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

NewsIt : Νέο άγριο ''χέρι'' στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων - Ποιές κατηγορίες είναι στο στόχαστρο - Ποιά επιδόματα και έκτακτες αμοιβές θα κοπούν - Λύσεις α λά ΟΣΕ στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ

Σε έναν ακριβώς μήνα από τώρα είναι το κρίσιμο ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα για την οριστικοποίηση των μέτρων του προυπολογισμού για το 2011.  

Εκεί η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέλθει με ένα φάκελλο,το μισθολόγιο δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων και η τρόικα θα κρατάει ένα ψαλίδι.

Μόνο οι βασικοί μισθοί δεν κινδυνεύουν, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής. Αντιθέτως μειώσεις θα υποστούν όσοι έχουν αποδοχές που ξεπερνούν το μέσο όρο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα,λόγω επιδομάτων και έκτακτων παροχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καλύτερα αμοιβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στα υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού.

'Αφοπλιστική' είναι η σύγκριση των αποδοχών δημ.υπαλλήλου με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 17 χρόνια υπηρεσίας.Αν εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών έχει αποδοχές 3.194 ευρώ ενώ στο υπουργείο Παιδείας λαμβάνει μηνιαίως 1.726 ευρώ.

Κατά το επικρατέστερο σενάριο,το 'ψαλίδισμα' στα επιδόματα και στις έκτακτες αμοιβές στο στενό δημόσιο τομέα θα φτάσει στο 10 % και στις ΔΕΚΟ στο 30 % .

http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου