'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Χειρουργείο; Μόνο τα επείγοντα!!!

Όπως αναφέρεται είναι κοινό μυστικό ότι οι διοικήσεις δίνουν “υπόγειες” εντολές να πραγματοποιούνται μόνο τα απαραίτητα χειρουργεία ή να μην παραγγέλνονται εξειδικευμένα χειρουργικά υλικά. 

Έτσι, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, “βρώμικοι” γιατροί... βρίσκουν άλλους τρόπους να συμπληρώνουν τις χαμένες τους μίζες χτίζοντας λίστες αναμονής στα χειρουργεία προκειμενου να πάρουν το φακελάκι.

Αυτό αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος στο χώρο της Υγείας που μιλα στην εφημερίδα: “Τώρα που πεφτουν οι τιμές του υγειονομικού υλικού, κάποιοι γιατροί πρέπει να τα παίρνουν από άλλη πηγή που είναι φυσικά οι ασθενείς”.

Οι επεμβάσεις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν πέσει πάρα πολύ. Χαρακτηριστικά το πρώτο τρίμηνο του 2009, έγιναν 100.000 επεμβάσεις ενώ το αντίστοιχτο τρίμηνο του 2010 άγγιξαν τις 96.000. Ωστόσο αυξήθηκαν κατά 20% οι προσερχόμενοι στο ΕΣΥ και μειώθηκαν οι μονάδες ιδιωτικής υγείας κατά 15% σύμφωνα με την εφημερίδα.

Είναι γλαφυρή η εικόνα που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρώντης συμπρωτεύσουσας κ. Πλωμαρίτης αναφέρει ότι οι ορθοπεδικές και χειρουργικές κλινικές στα περισσότερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διαχειριζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξαιτίας έλλειψης υλικών.

Όπως λέει, πρέπει να γίνεται παραγγελία για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά πράγμα που απαιτεί να περάσει από την Επιτροπή Προμηθειών, μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και τρεις με τέσσερις μήνες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Βαρνάβας αναφέρει ότι οι μειώσεις στα χειρουργεία έχουν πολλές αιτίες. Επιβάρυνε το εμπάργκο των προμηθευτών από την μία πλευρά που άφησε τις κλινικές να μην έχουν υλικά για τα χειρουργεία αλλα και η αποψίλωση του ΕΣΥ από γιατρούς. Αποτέλεσμα είναι πολλές κλινικές να εργάζονται στα όρια και να εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου