'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ρουμανία: Επιστροφή χρημάτων στους δημόσιους υπάλληλους!!!

Ανοικτό άφησε την Παρασκευή ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, εν μέσω των μαζικών αντιδράσεων, να αναπληρωθεί από τον επόμενο χρόνο «μεγάλο μέρος» των περικοπών στις... αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.


Μάλιστα την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας προσπαθώντας να μετριάσει τις διαμαρτυρίες, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του υπουργείου που είχαν προχωρήσει σε «αυθόρμητη απεργία» και κατάληψη του κτιρίου, ότι μέρος των επιδομάτων που κόπηκαν θα καταβληθούν για τους δύο περασμένους μήνες.
Η Ρουμανία έχει προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα λιτότητας μετά την προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πέρυσι. Ένα από τα μέτρα που προκάλεσαν τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν οι περικοπές στα επιδόματα και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που κατέληγαν σε συνολική μείωση αποδοχών που φτάνει το 25%.
Η νέα εργατική νομοθεσία, που θα εφαρμοστεί από το 2011, θα προβλέπει και την επιστροφή μέρους αυτών των περικοπών, σύμφωνα με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό, προσθέτοντας όμως δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς διεξάγονται ακόμη διαπραγματεύσεις για το θέμα.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2011, ο Ε.Μποκ τόνισε ότι βασίζεται στη βάση της παραγωγής και της ανάπτυξης, η οποία έχει ως βασικό «χαρακτηριστικό» την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον τομέα των υποδομών.
«Οι υποδομές και οι θέσεις εργασίας θα καταφέρουν να δώσουν στη Ρουμανία, την ώθηση να βγει από την ύφεση» είπε ο Ε.Μποκ και πρόσθεσε ότι το 2011 η χώρα θα καταγράψει θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Κομισιόν, υπογράμμισε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, εκτιμά ότι το 2011 η ρουμανική οικονομία θα καταγράψει ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ 1,5% και 2%.

in.gr

http://apokalipsi-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8222.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου