'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Το FBI συνέλαβε 100 hackers...!!!!

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών FBI συνελαβε ένα σημαντικό διεθνές δίκτυο hackers του κυβερνοχώρου. 

Η επιτυχης συνεργασία με υπηρεσίες επιβολής του νόμου στη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη, ειχε σαν αποτελεσμα πάνω από 100 συλλήψεις, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2009. 

Το FBI οδηγήθηκε στην έρευνα οταν παρατήρησαν ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές στην Ομάχα. Οι συλληφθέντες στις ΗΠA, ενήργησαν ως "mules", ένα πολύπλοκο σύστημα για το έγκλημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς στον κυβερνοχώρο. 

Σύμφωνα με το FBI, οι συλληφθέντες στις ΗΠΑ εργάζονται για απατεώνες που βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ουκρανία.Οι δραστες του...
 εγκλήματος στον κυβερνοχώρο έκαναν hacking σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές των ΗΠΑ, κλέβοντας τα στοιχεία τραπεζικων λογαριασμων αποφεροντας τους περίπου 70 εκ. $ .


Οι συλληφθέντες,
κατηγορουνται για συνωμοσία, διάπραξη τραπεζικής απάτης και του ξεπλύματος χρημάτων, σύμφωνα με Εισαγγελέα των ΗΠΑ.Το FBI ανεφερε: "Χρησιμοποιώντας έναν ιό (Δούρειο ίππο) γνωστο ως ο ZEUS, χάκερ στην Ανατολική Ευρώπη μολυναν υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. 


Ο ιός μεταφέρθηκε με e-mail, και απευθύνοταν σε άτομα με επιχειρήσεις.Ανοιγοντας το e-mail, το κακόβουλο λογισμικό εγκαθίσταται το ίδιο επί του υπολογιστή του θύματος κρυφά, συλλαμβάνοντας τους κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς λογαριασμών, καθώς και άλλα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την συνδεση στο online banking λογαριασμών.

mygreek
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/fbi-100-hackers.html

Χτύπησαν και λήστεψαν ανάπηρο άνθρωπο!!!!

Θύμα ληστείας και άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 59χρονος ανάπηρος μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή Παραβόλα Αγρινίου.


4 αθίγγανοι, μπήκαν στο σπίτι του άτυχου άνδρα και αφού τον χτύπησαν...
άρπαξαν τις οικονομίες του , συνολικά 12.000 ευρώ και έφυγαν, αφήνοντάς τον τραυματισμένο.


Λίγο αργότερα η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους 4 δράστες, οι οποίοι και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


http://24gr.blogspot.com 

Ο παιδόφιλος που την έστηνε έξω από σχολεία!!!!

Δεκάδες καταγγελίες από γονείς ανήλικων παιδιών έφτασαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά τη σύλληψη του 52χρονου ηλεκτρολόγου, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης εναντίον κυκλώματος παιδόφιλων με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα». 


Ο ηλεκτρολόγος με τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα, ο οποίος μάλιστα...
είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διακινεί σκληρό παιδικό πορνό στο Διαδίκτυο μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας παιδόφιλων. 


Σοκ προκάλεσε ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς το αρρωστημένο περιεχόμενο που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του παιδόφιλου ηλεκτρολόγου. 


Ο 52χρονος είχε αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του περισσότερα από πεντακόσια προφίλ ανήλικων αγοριών και κοριτσιών από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 


Μετά την ανακάλυψη αυτή, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήρε εντολή για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. 


Ερευνώντας το παρελθόν του 52χρονου ηλεκτρολόγου, ο οποίος διέμενε μόνος του σε μονοκατοικία στα νότια προάστια της Αττικής, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως το 2008 έγιναν σε βάρος του πολλές επώνυμες καταγγελίες γονιών της περιοχής, καθώς παρενοχλούσε σεξουαλικά τα παιδιά τους - μάλιστα, δεν δίσταζε να τη στήνει έξω από το σχολείο για να πιάνει κουβέντα με τα παιδιά και να τα πείθει να τον ακολουθήσουν, δελεάζοντάς τα με δώρα και γλυκά. 


Τότε είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Ούτε αυτό όμως δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τη διεστραμμένη δραστηριότητά του, καθώς -όπως αποδείχτηκε- ουδέποτε σταμάτησε τη σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικων αγοριών και κοριτσιών. 


Μετά την ανακάλυψη αυτή, στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκαν και οι παλαιότερες καταγγελίες γονιών ανήλικων παιδιών. 


Γι’ αυτό εκτός από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 52χρονου για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, ενδέχεται να σχηματιστεί και νέα δικογραφία σε βάρος του και μάλιστα με βαρύτερες κατηγορίες, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήδη ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το παρελθόν, αλλά και το παρόν του 52χρονου ηλεκτρολόγου. 


Στο μικροσκόπιο, δε, των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει οι εκατοντάδες φωτογραφίες από τα προφίλ των ανήλικων αγοριών και κοριτσιών που βρέθηκαν στον υπολογιστή του. Ολες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην Ελλάδα, ενώ τα περισσότερα από τα ανήλικα αγόρια και κορίτσια είναι με μαγιό η εσώρουχα.


Στόχος των αστυνομικών του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι να εντοπιστούν αυτά τα παιδιά, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο 52χρονος ηλεκτρολόγος με τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα έχει συναντήσει κάποια από αυτά ή έχει έρθει σε επαφή μαζί τους με οποιονδήποτε τρόπο.

espresso
http://24gr.blogspot.com

Έστησαν απίστευτη απάτη στο Facebook! Η ιστορία της Ελμίνας..!!


Γιατρός, δικηγόρος, συγγραφέας και ραδιοφωνικός σταθμός στο παιχνίδι της απάτης που αποκάλυψε χθες το newsbomb με δόλωμα ένα ανύπαρκτο νεαρό κορίτσι, που υποτίθεται ότι έπασχε από καρκίνο σέρνοντας στο παιχνίδι 14.000 χρήστες του facebook.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη από το ηλεκτρονικό έγκλημα και χρήστες θύματα της απάτης, χιλιάδες ευρώ κατατέθηκαν στον ψεύτικο αγώνα της Ελμίνας.


Γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης στήριζε τον αγώνα της νεαρής φάντασμα κατά του καρκίνου. Αφιέρωνε τραγούδια και καλούσε φίλους να βοηθήσουν ένα κορίτσι που δεν υπήρχε και που όλοι νόμιζαν ότι είχε λευχαιμία.


Επίσης, γνωστή συγγραφέας στήριζε έναν ανύπαρκτο αγώνα εισπράττοντας εκατοντάδες ευρώ από διαφορετικά άτομα που είχαν διαβάσει την ιστορία του κοριτσιού «φάντασμα» στο facebook και θέλησαν να τη βοηθήσουν οικονομικά. Η ίδια η νεαρή εμφανιζόταν ως ένα ορφανό κορίτσι που μεγάλωσε σε ίδρυμα και γι' αυτό το λόγο όλοι οι χρήστες φίλοι της, την είχαν αγαπήσει ακόμη περισσότερο.


Ποιος να τους έλεγε όμως ότι μετά από ένα ολόκληρο χρόνο συμπαράστασης και ατελείωτων συνομιλιών με την Ελμίνα, ξαφνικά θα... κατάρρεε το οικοδόμημα της απάτης με ένα απλό τηλεφώνημα.


Η Ελμίνα είχε αποχαιρετήσει τους φίλους της μέσω της σελίδας της για να ταξιδέψει στο εξωτερικό για θεραπεία. Αφού καθυστέρησε όμως να ενημερώσει μέσω της σελίδας με τους φίλους της αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο από όπου έμαθαν ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία Ελληνίδα ασθενής. Αμέσως επικοινώνησαν με το νοσοκομείο Θεαγένειο από όπου υποτίθεται της είχαν κανονίσει αυτό το ταξίδι και ούτε εκεί υπήρξε ποτέ κάποια ασθενής με τα στοιχεία της Ελμίνας.


Λίγες μέρες μετά ανακοινώνεται μέσα από τη σελίδα της νεαρής ότι πέθανε και η σελίδα της καθώς και όλες οι σελίδες που είχαν στηθεί για να την ενισχύσουν οικονομικά κατέβηκαν αμέσως.


Σύντομα συνειδητοποίησαν ότι η Ελμίνα το κορίτσι με τη λευχαιμία που είχε αποκτήσει 14.000 στο facebook δεν υπήρξε ποτέ και ότι κάποιοι είχαν σκαρφιστεί την συγκινητική της ιστορία για να βγάλουν λεφτά.


Η συγγραφέας που συγκέντρωνε τα χρήματα για την Ελμίνα και ο δικηγόρος που βοηθούσε στις νομικές διαδικασίες αλλά και ο γιατρός που έκλεινε τα ραντεβού για την Ελμίνα στα νοσοκομεία εξαφανίστηκαν. Αυτές τις μέρες θα κατατεθούν μηνύσεις από τα θύματα της απάτης αυτής ενώ γίνονται ενέργειες να εντοπιστούν τα άτομα που υποτίθεται βοηθούσαν τον αγώνα της νεαρής. Οι έρευνες στρέφονται κυρίως στη συγγραφέα που υποτίθεται ότι είχε γνωρίσει τη νεαρή από κοντά στο νοσοκομείο κι έτσι επηρέασε τους πάντες να τη βοηθήσουν οικονομικά.

newsbomb.gr
http://neamadata.blogspot.com

ΣΟΚ στον Πύργο: 69χρονος ασέλγησε σε 14χρονο αγόρι !!!


Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία του Πύργου η απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης ενός ανήλικου αγοριού από έναν 69χρονο και μάλιστα σε δημόσιο χώρο!




Ο δράστης φέρεται να θώπευσε στο στήθος και στα πόδια τον 14χρονο, στον οποίο ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει τον παππού του! Με το ζόρι κρατήθηκε ο πατέρας του παιδιού να μην αντιδράσει ο ίδιος, αλλά να καταφύγει στην Αστυνομία όπου κατέθεσε μήνυση κατά του δράστη.


Μόλις οι αστυνομικοί του τμήματος Πύργου ενημερώθηκαν για το περιστατικό που προκαλεί αηδία, συνέλαβαν αμέσως τον 69χρονο και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας όπου κρατείται και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο δικαστικός λειτουργός του άσκησε δίωξη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του ανηλίκου αγοριού και ο φερόμενος ως δράστης παραπέμφθηκε σήμερα στο αυτόφωρο, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή.


Αλλά και στην Κόρινθο, ένας 27χρονος αλλοδαπός βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ασέλγειας και αποπλάνησης ανηλίκου, μετά την καταγγελία που υπέβαλαν στην Ασφάλεια οι γονείς ενός 13χρονου κοριτσιού ότι παρενοχλούσε την κόρη τους ασελγώντας σε βάρος της και στέλνοντάς της sms με ερωτικό περιεχόμενο! Σύμφωνα με την καταγγελία, τα περιστατικά συνέβησαν από τις 10 Σεπτεμβρίου ως τις 6 Οκτωβρίου, όταν υπέπεσαν στην αντίληψή τους. Ο 27χρονος συνελήφθη επειδή δεν είχε άδεια παραμονής, ενώ ο εισαγγελέας παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το 13χρονο κορίτσι είχε κακοποιηθεί.

24wro
http://neamadata.blogspot.com/2010/10/69-14.html#ixzz12AMOWkWu

"Εσπασαν" την πρωτεΐνη-κλειδί για καρκίνο και AIDS !!!!

Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανακάλυψης θεραπειών για το AIDS αλλά και τον καρκίνο αποτελεί η απεικόνιση, πρώτη φορά, μιας σχετικής μοριακής δομής, πρωτεΐνης, που συνδέεται με τις ασθένειες αυτές.


Το πέτυχαν Αμερικανοί ερευνητές από το Scripps Research Institute της Καλιφόρνιας, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρέιμοντ Στίβενς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τεχνική ακτίνων Χ για να ανακαλύψουν τη δομή του μορίου CXCR4 και τον τρόπο λειτουργίας του. Το μόριο αυτό είναι μέρος μιας μεγάλης οικογένειας πρωτεϊνών που ονομάζονται G υποδοχείς συνδεδεμένων πρωτεϊνών (GPCRs).


Αυτά τα μόρια επικάθονται στη μεμβράνη του κυττάρου και διαβιβάζουν σήματα από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό, ενώ βοηθούν και τον έλεγχο σχεδόν κάθε δράσης του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της κυτταρικής ανάπτυξης, της έκκρισης ορμονών και της αντίληψης του φωτός. 

Κανονικά το μόριο CXCR4 βοηθά στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διέγερση της κίνησης των κυττάρων.

Οταν όμως τα σήματα που ενεργοποιούν τον υποδοχέα δεν ρυθμιστούν κατάλληλα, το μόριο CXCR4 μπορεί να δώσει το έναυσμα για την ανάπτυξη και την εξάπλωση του καρκίνου. Πλέον οι επιστήμονες ελπίζουν να μπορέσουν να αναπτυχθούν φάρμακα που θα θεραπεύσουν τον HIV ή τον καρκίνο. 

http://totefteri.blogspot.com/2010/10/aids.html#ixzz12AKH14eD

Μείωση του τζίρου στα καταστήματα φέρνει ο αντικαπνιστικός νόμος..!!!!

Μείωση του τζίρου στα καταστήματα, διαπιστώνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ένα μήνα μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία σημειώνει ότι έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από εκατοντάδες επαγγελματίες από όλη τη χώρα, αποτέλεσμα της μείωσης τζίρου και λιγότερων πελατών από την εφαρμογή του μέτρου.

Η ΠΟΕΣΕ σημειώνει ότι ακόμη και πριν την ψήφιση του Ν. 3868/2010, είχε εκφράσει στην κυβέρνηση τις ενστάσεις της, πλην των άλλων και για την επιλογή του χρόνου εφαρμογής, δεδομένου ότι ο κλάδος παρουσιάζει μείωση του κύκλου εργασιών που αγγίζει το 40% και σε ορισμένους νομούς ακόμη μεγαλύτερη.

«Εάν σε αυτό προστεθεί και η αναμενόμενη μείωση λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος (ευρωπαϊκός μέσος όρος -25%), δεν κινδυνεύει απλά, αλλά είναι βέβαιο, ότι χιλιάδες επιχειρήσεων του κλάδου θα βάλουν λουκέτο» αναφέρει η ομοσπονδία.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε.Νασιώκα τη Δευτέρα, ο υφυπουργός Μ.Τιμοσίδης ανέφερε ότι με βάση τους ελέγχους που διενεργούνται σε όλη τη χώρα από την αρχή του μήνα που ξεκίνησε η γενική απαγόρευση του καπνίσματος, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά: Ενώ στους δημόσιους χώρους το μέτρο λειτουργεί, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ) δεν συμβαίνει το ίδιο αν και είναι καλύτερη η κατάσταση στα εστιατόρια.


πηγη:star.gr
http://topsaxtiri.blogspot.com

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ LIVE !!!!!!!!

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ  LIVE !!!!!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ 

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ 

ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK:




LINK-1      LINK-2      

(ΕΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΝΕΑ LINK ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ , ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ)

alfanea

Αρτοποιοί: ”Δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού”

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να ανέβει η τιμή του ψωμιού για το νέο έτος έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος.

Με αφορμή συνέντευξη τύπου που δόθηκε για το 2ο Φεστιβάλ Ψωμιού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή, ο κ. Μούσιος καθησύχασε τους καταναλωτές υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη ανατίμηση των αλεύρων με 15-30% δε θα επηρεάσει την τιμή του ψωμιού.

Ο πρόεδρος των αρτοποιών στη συνέχεια τόνισε ότι ο φούρνος της γειτονιάς δεν είναι πολυεθνική τόνιζοντας ότι "ζούμε το δράμα που βιώνουν οι καταναλωτές, λόγω της οικονομικής κρίσης και είμαστε στο πλευρό τους".

Τέλος, ο κ. Μούσιος σημείωσε πως "παρά την οικονομική κρίση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λουκέτα ή πτωχεύσεις φούρνων".


πηγη:star.gr
http://topsaxtiri.blogspot.com/2010/10/blog-post_7633.html

Απαγορεύουν την είσοδο σε εγκύους για να τις... προστατέψουν!!!!


Το Εθνικό Μουσείο της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «απαγορεύει» στις γυναίκες που εγκυμονούν ή βρίσκονται στις «δύσκολες ημέρες» να επισκεφτούν έκθεση με αντικείμενα των Μαορί για δικό τους καλό...


Η Τζέιν Κρεγκ, η εκπρόσωπος του Μουσείου Τε Πάπα στο Ουέλινγκτον, διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για επίσημη απαγόρευση, αλλά για σύσταση με στόχο την προστασία των γυναικών αυτών των ομάδων από το κάθε αρνητική ενέργεια.
«Οι έγκυες είναι ιερά πλάσματα για τους Μαορί και εμείς θέλουμε να τις προστατεύσουμε», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η Μισέλ Ιπολίτ, σύμβουλος σε θέματα των Μαορί, εξήγησε πως πολλά από τα εκθέματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολέμους και δολοφονίες και μπορεί να περιέχουν κακά πνεύματα τα οποία είναι ικανά να βλάψουν τις γυναίκες αυτές.

Πηγη : www.e-go.gr
Πηγή : TNSite

Από το εξωτερικό τα 6 στα 10 προϊόντα που καταναλώνουν οι Έλληνες!!!!


Κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησης του κινήματος «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 6 στα 10 προϊόντα που καταναλώνουν οι Έλληνες προέρχονται από το εξωτερικό.


Επιπλέον οι Έλληνες καταναλώνουν 9 δισ. ευρώ σε προϊόντα «μαϊμού» το χρόνο, ενώ κλάδοι όπως αυτοί της ελληνικής υπόδυσης και των ελληνικών τροφίμων, παρότι, απαξιώνονται στην χώρα μας, γνωρίζουν απρόσμενη ανάπτυξη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, απαντώντας στον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που κατηγορεί για αισχροκέρδεια εμπόρους, βιομηχάνους και επαγγελματίες, απάντησε:


«Δεν μπορούν να μας κατηγορούν εκείνοι που έκοβαν κορδέλες σε πολυεθνικές που εισάγουν προϊόντα από το εξωτερικό στο σύνολό τους και δημιουργούν ολιγοπώλια».

Πηγη : skai.gr
Πηγή : TNSite

Αστυνομικοί έπαθαν νίλα κακιά!!!!!


Καλό περιστατικό και για θεατρική επιθεώρηση. 

 Αστειότητες και ερασιτεχνισμοί όμως που λίγο έλειψε να κοστίσουν τη ζωή χαμηλόβαθμων αστυνομικών. 

Δουλέμποροι κατάφεραν στις 11.20 χθες πριν τα μεσάνυχτα στον Ασπρόπυργο να αφοπλίσουν αστυνομικούς και να τους αρπάξουν καθ' οδόν το φορτηγό με τους Ασιάτες λαθρομετανάστες που λίγο νωρίτερα είχαν συλλάβει. 

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ όταν η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών είχε πληροφορίες και έστησε μπλόκο σε δουλέμπορους που κινούνταν με φορτηγό στην περιοχή της Κορινθίας. 

Ο οδηγός αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς εγκατέλειψε το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες στην καρότσα και το έβαλε στα πόδια. Έτσι ένας από τους αστυνομικούς υποχρεώθηκε να οδηγήσει το φορτηγό για να το μεταφέρει στην Αθήνα στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Οι συνάδελφοί του όμως που τον συνόδευαν με περιπολικό δεν αντιλήφθηκαν πως οι δουλέμποροι είχαν και συνεργούς που τους παρακολουθούσαν. 

Έτσι στο ύψος του Ασπρόπυργου δυο δράστες με ΙΧ τους έφραξαν ξαφνικά τον δρόμο και με εκφοβιστικούς πυροβολισμούς στον αέρα κατάφεραν να τους πάρουν όχι μόνο το φορτηγό με το λεφούσι των λαθρομεταναστών, αλλά και τα όπλα τους. 

Πριν από λίγο εντοπίστηκε το ιδιωτικό αυτοκίνητο με τον έναν δουλέμπορο και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σ΄αυτό βρέθηκαν και τα όπλα των αστυνομικών. Το φορτηγό με τον συνεργό και τους λαθρομετανάστες έχει χαθεί. 

http://crimesonair.blogspot.com/

Λιγότεροι από τους μισούς μεγαλοϊδιοκτήτες εξόφλησαν τα υπέρογκα χρέη τους - Νέα "λαβράκια" από κληρονομιές ακινήτων που ποτέ δεν δηλώθηκαν!!!!

Στο δόκανο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται πλέον οι οφειλέτες του δημοσίου, οι οποίοι είναι και ταυτόχρονα κάτοχοι σημαντικής ακίνητης περιουσίας, που δεν δικαιολογεί τα τεράστια ποσά των...

Πήγε στο νοσοκομείο μαχαιρωμένος και με το στόμα ... γεμάτο ηρωίνη!!!!

Άφωνοι έμειναν οι γιατροί στον Ερυθρό Σταυρό όταν πήγαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνδρα από τη Νιγηρία που είχε δυο τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και την κοιλιά.

Κάποιοι μόλις τον είχαν... “πετάξει” αιμόφυρτο στα επείγοντα του νοσοκομείου και είχαν εξαφανιστεί. 

Ο άνδρας υπέφερε, όμως δεν άνοιγε το στόμα του. Λίγα λεπτά μετά οι γιατροί κατάλαβαν τι συνέβαινε. 

Ο Νιγηριανός είχε κρύψει εκεί ούτε ένα, ούτε δύο ... 28 συνολικά σακουλάκια με ηρωίνη!

Προφανώς είχε τραυματιστεί σε καυγά μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών και δεν ... πρόλαβε να ¨ξεφορτωθεί” τα ναρκωτικά. 

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_9396.html

''Κιτρίνισαν'' από τον φόβο τους οι Τούρκοι από το κινεζικό ''πόδι'' στον Πειραιά!!!!!

Πανικό έχει σκορπίσει στην Τουρκία, και ιδίως στους επιχειρηματικούς κύκλους,η εκμετάλλευση του Πειραιά από την COSCO, που σηματοδοτεί την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.

Οι τούρκοι επιχειρηματίες βλέπουν ότι το λιμάνι του Πειραιά σύντομα θα αποτελεί το βασικότερο κέντρο εισαγωγής κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη ,παρακάμπτοντας την Τουρκία.

Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στις τουρκικές εξαγωγικές εταιρείες,στις επιχειρήσεις λογιστικής υποστήριξης στο Βόσπορο, αλλά και στην βιομηχανία υφασμάτων και ρουχισμού της γειτονικής χώρας,όπως αναφέρεται μάλιστα και σε άρθρο της Deutsche Welle.

Οι Τούρκοι επιχειρηματίες κυριολεκτικά τρέμουν βλέποντας να παίρνει σάρκα και οστά το ''γιγάντωμα'' του Πειραιά καθώς πλέον θα κληθούν να ανταγωνιστούν τα ασιατικά προιόντα.

Ένα μόνο παράδειγμα αρκεί για να κατανοήσουμε τους φόβους των γειτόνων μας.
Περίπου το 50% των ευρωπαϊκών εισαγωγών σε υφαντουργικά προϊόντα προέρχονται από την Κίνα και το 8% από την Τουρκία.
Από τη στιγμή που οι εισαγωγές αυτές θα γίνουν μέσω του Πειραιά τότε τα προβλήματα στο εμπόριο και στη βιομηχανία των Τούρκων θα είναι εκρηκτικά.

Ήδη η τουρκική υφαντουργική βιομηχανία αισθάνεται ότι απειλείται από το ενδεχόμενο κινεζικές εταιρείες να πραγματοποιούν στον Πειραιά την ραφή ειδών ρουχισμού.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Υφαντουργίας της Κων/πολης είπε στην Deutsche Welle: «Δημιουργείται πρόβλημα για εμάς όταν ένα κράτος αποφασίζει να προωθήσει την μαζική εισαγωγή προϊόντων. Αν για παράδειγμα σχεδόν έτοιμος ρουχισμός μεταφέρεται εκεί, πληρώνει χαμηλούς φόρους εισαγωγής και μετά ράβεται με μερικές απλές κινήσεις τότε μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Είναι επίσης πρόβλημα αν αλλαχθεί η ετικέτα του Made-in».


newsit 
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_6757.html

Στη Γεωγραφία Γ’ Λυκείου των Αλβανικών σχολείων διδάσκονται ότι οκτώ νομοί της Ελλάδος είναι Αλβανικοί!!!!!!!

Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Χάρτης περιλαμβάνει όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα.!!!

Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας»  που διδάσκεται στην  Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές  που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών  του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare). 
Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται....
3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. 
Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο  των Πρεσβευτών.   
Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών  και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελείτε από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ. 
Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα -  χωρίς να αναφέρει κανένα  - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! 
Ενώ όταν αναλύει τους νομούς  εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία.  Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο. 
Δε χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της Αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης ,που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι τι κάνει η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών που είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη ακόμα, για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια.  Εκτός και αν τα συγκεκριμένα κείμενα απαλλάσσονται λόγο βλακείας  γιατί τα όρια του εθνικισμού τα ξεπερνούν!!!

http://borioipirotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html

Ο ουρολόγος ήθελε ... ευρώπουλα !!!

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ιατρός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση και απάτη. 

 Είχε προηγηθεί καταγγελία γυναίκας ότι ο ιατρός, ζήτησε από την ίδια το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ, για να μεσολαβήσει προκειμένου ο πατέρας της να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», νωρίτερα απ' ότι κανονικά προβλεπόταν. 

Ο ανωτέρω ιατρός σήμερα το πρωί σε προκαθορισμένο ραντεβού στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο συλληφθείς ουρολόγος, δεν είναι ιατρός του Δημοσίου Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος». 

Ο ουρολόγος είχε συνταξιοδοτηθεί ενώ παλαιότερα υπήρξε γιατρός του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Αν ο ουρολόγος ήταν εν ενεργεία γιατρός θα του είχε ασκηθεί δίωξη για δωροδοκία

http://crimesonair.blogspot.com/

Πυροσβέστης πορτοφολάς στην Ρόδο!!!

Ως εποχικός πυροσβέστης μπορεί να τα κατάφερνε, ως… πορτοφολάς όμως δεν είχε καμία τύχη ο 31χρονος που πιάστηκε στα «πράσα» την στιγμή που έκλεβε το πορτοφόλι μιας υπαλλήλου ξενοδοχείου στην Ρόδο!

Και μπορεί το θύμα του να τον συγχώρησε, όμως ο εισαγγελέας δεν ήταν τόσο πονόψυχος!

Ο 31χρονος πυροσβέστης...

βρέθηκε στο ξενοδοχείο για να ανταλλάξει ξένα χαρτονομίσματα με ευρώ.

Όμως, επωφελήθηκε από την στιγμιαία απουσία της 40χρονης υπαλλήλου και άρπαξε το πορτοφόλι της μέσα από την τσάντα της. Την στιγμή που έκανε να φύγει, τον αντιλήφθηκαν άλλοι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου οι οποίοι τον καταδίωξαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Ο δράστης παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρόδου και επέστρεψε το πορτοφόλι στην κάτοχό του, ζητώντας συγγνώμη και δηλώνοντας ότι μετάνιωσε για την κλοπή, την οποία απέδωσε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει!

Η υπάλληλος τον λυπήθηκε και ζήτησε να μην διωχθεί ποινικά, ωστόσο ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκε του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή.


Πηγή

http://oichalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_5361.html

Εντυπωσιακή καταδίωξη στη Βραζιλία!!!!



http://kapistri.blogspot.com/

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΔΕΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ 36 ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝΕ!!!



Στον Αρειο Πάγο προσφεύγει η ΔΕΗ προκειμένου να μην δώσει τα χρήματα στους 36 πυρόπληκτους κατοίκους του Πρινέ, στους οποίους το πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων είχε επιδικάσει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Για τη φωτιά, που ξέσπασε το 2003, το Δικαστήριο έκρινε ότι ευθυνόταν η ΔΕΗ και ενώ αρχικά η Επιχείριση είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους να της στείλουν τα ΑΦΜ τους προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωσή τους, τελικά προσέφυγε στα ανώτατα δικαστήρια.

'Ενώ η ΔΕΗ μας ειδοποίησε να στείλουμε τα ΑΦΜ των κατοίκων για να στείλει τα χρήματα, η Επιχείρηση προχώρησε σε αναίρεση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο', αναφέρει ο συνήγορος των κατοίκων του χωριού του Ανατολικού Σελίνου κ. Ευτύχης Μαυρογένης.


Αναφερόμενος στην υπόθεση ο δικηγόρος επεσήμανε πως 'το πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων δικάζοντας κατ’ έφεση δικαίωσε τους κατοίκους του Πρινέ για τη φωτιά του 2003. Δυστυχώς η ΔΕΗ ανάλωσε προς υπεράσπιση και ενίσχυση των θέσεών της διάφορους τρόπους. Ηρθαν καθηγητές του Πολυτεχνείου με άμεσες διασυνδέσεις με συμφέροντα της ΔΕΗ και εξέδιδαν πραγματογνωμοσύνες που ευτυχώς το Δικαστήριο αντιλήφθηκε την «ποιότητά» τους'.


Τελικά, όμως, μετά από μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη το πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι η φωτιά προήλθε από αμέλεια των οργάνων της ΔΕΗ και εκδίκασε ένα ποσό των 100.000 ευρώ για τους 36 πυρόπληκτους κατοίκους. 'Η ουσία είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη πίκρα στους ανθρώπους γιατί τα χρήματα που ανάλωσε η ΔΕΗ στην υπεράσπιση μιας άδικης υπόθεσης είναι πολύ περισσότερα από αυτά που επιδικάσθηκαν.


Δηλαδή η ΔΕΗ, οι ιθύνοντές της τοπικά, που έχουν την ευθύνη για να πάρουν αποφάσεις, με τους δικηγόρους τους κατηύθυναν μια άδικη απόφαση. Είμαι σίγουρος ότι το συνολικό κόστος της δικαστικής διαμάχης στοίχησε περισσότερο στη ΔΕΗ από ό,τι το ποσό που καλείται να δώσει στους κατοίκους του Πρινέ. 

Ίσως θα πρέπει κάποιοι κοινοβουλευτικοί άντρες να κάνουν ερώτηση στη Βουλη για να δουν τα χρήματα που σπατάλησε για την υπεράσπιση της άδικης υπόθεσης. Για να μάθει ο κόσμος πως το δημόσιο χρήμα διανέμεται και διασπαθίζεται με τρόπο όχι χρηστό', καταλήγει ο κ. Μαυρογένης.

haniotika-nea.gr

http://prezatv.blogspot.com/

Είχε διακοσμήσει το εξοχικό του με ...αρχαίες μαρμάρινες μπάλες!!! (φωτογραφίες)

Ασκήθηκε δίωξη σε βάρος 65χρονου αλλά και του 35χρονου γιου του για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων

Και οι δύο εντοπίστηκαν στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής όπου στον αύλειο χώρο της κατοικίας του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαρμάρινα τμήματα επιμήλων, ρόδακα και κοσμήτη, ένα (1) τμήμα με εγχάρακτες γραμμές, ένα (1) πλαστικό μαρμάρινο χέρι με σφαίρα κι ένα (1) τμήμα λιθανάγλυφου.

 Επίσης, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του 65χρονου πατέρα του, διότι είχε εγκαταστήσει σε εξοχική του κατοικία δύο (2) μαρμάρινες μπάλες. 

Τα προαναφερόμενα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου “Περί Αρχαιοτήτων”. 
Δείτε τις φωτογραφίες........





























































































www.seleo.gr
http://aetoshal.blogspot.com/
http://paspartoy.blogspot.com/

ΤΗ ΝΥΧΤΑ Ο ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ..!!!

Ζητούν χρόνο από τα ΜΜΕ

Λίγες ώρες έμειναν, για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων της Χιλής, οι οποίοι έκαναν έκκληση στους δημοσιογράφους να τους αφήσουν να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους. Αμέσως μόλις βγουν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο.


Οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι του ορυχείου Σαν Χοσέ της Χιλής ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους που φροντίζουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις αλλά τους ζήτησαν ταυτόχρονα "να κάνουν λίγη υπομονή" και να τους αφήσουν να χαρούν "λίγες ημέρες" μαζί με τις οικογένειές τους προτού τεθούν στη διάθεσή τους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Ο δημοσιογράφος Αλεχάντρο Πίνο που έχει αναλάβει να "μυήσει" τους μεταλλωρύχους στα μυστικά της συνέντευξης και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή μαζί τους. είπε στους συναδέλφους του: "Είπαν ότι για λίγες ημέρες θέλουν κυρίως να ξαναβρεθούν με τις οικογένειές τους" προσθέτοντας ότι στη "στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμοι για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ντόπιων και ξένων δημοσιογράφων". 

Όμως ο Πίνο δεν διευκρίνισε πόσο διάστημα θα χρειαστούν ακριβώς.
Ο απεγκλωβισμός τους αναμένεται να ξεκινήσει τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Αμέσως μετά οι μεταλλωρύχοι θα εξεταστούν από γιατρούς και θα τους παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες ενώ όσοι κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθούν αμέσως για νοσηλεία στο νοσοκομείο του Καπιάπο.

Κατόπιν θα δουν τους συγγενείς τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη "ζώνη συνάντησης" κοντά στο ορυχείο και θα οδηγηθούν όλοι στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 48 ώρες.

Πηγη : news247.gr
Πηγή : TNSite

Εντόπισαν εκρηκτικά σε νεκροταφείο..!!!

Πολύ ισχυρά εκρηκτικά που χρησιμοποιεί ο στρατός εντοπίστηκαν τα ξημερώματα σε ένα νεκροταφείο του Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. 

Οκτώ πλάκες του πλαστικού εκρηκτικού C4 βρέθηκαν τυλιγμένες μέσα σε μια σακούλα σε ένα μικρό, απομονωμένο κοιμητήριο του Ιστ Βίλατζ, στα νοτιοανατολικά του Μανχάταν. Η μία από αυτές ήταν σπασμένη στα δύο. Ωστόσο, δεν εντοπίστηκε πουθενά πυροκροτητής.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέιμοντ Κέλι, είπε ότι το υλικό που βρέθηκε είναι "στρατιωτικού" τύπου και "πολύ ισχυρό". Ισοδυναμεί με την ποσότητα των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις που έγιναν στο Λονδίνο το 2005.


"Σε κάποιο κτήριο θα είχαν προκαλέσει τεράστιες ζημιές", είπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στον εξωτερικό χώρο του κοιμητηρίου. Διαβεβαίωσε όμως ότι χωρίς πυροκροτητή δεν συνιστούν κίνδυνο.


Είναι άγνωστο το πώς και πότε μεταφέρθηκαν τα εκρηκτικά στο κοιμητήριο. Ήδη όμως έχουν μεταφερθεί για ανάλυση σε ένα ειδικό κέντρο της αστυνομίας στο Μπρονξ. "Μπορεί να τα είχαν πάρει από κάποια στρατιωτική εγκατάσταση, πριν από πολλά χρόνια. Δεν γνωρίζουμε πότε. Φαίνεται ότι βρίσκονταν εκεί εδώ και αρκετό καιρό", είπε ο Κέλι.


Ένας υπάλληλος του νεκροταφείου είχε δει για πρώτη φορά το σάκο το 2009, όμως δεν κατάλαβε τι ακριβώς περιείχε. Ένας εθελοντής που σκούπιζε το χώρο, την περασμένη Κυριακή, θεώρησε ύποπτο το πακέτο και ενημέρωσε τις αρχές.


Η αστυνομία ερευνά για να διαπιστώσει εάν τα εκρηκτικά έχουν κάποια σχέση με ένα παράξενο "μήνυμα" που φέρει την υπογραφή "Ιησούς Χριστός" και γράφτηκε με κιμωλία πάνω σε ένα περιπολικό, κοντά στο νεκροταφείο. "Ελπίζω ειλικρινά ότι κάποιος θα το βρει", ανέφερε στο "μήνυμα" αυτό ο άγνωστος δράστης. Ο Κέλι είπε ότι οι αστυνομικοί θα ελέγξουν τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο χώρο για να δουν αν έχουν καταγράψει κάτι σχετικό. 


http://filoksenos.blogspot.com/

Ξεβρακώθηκε μπροστά στον Ομπάμα για να κερδίσει το στοίχημα!!!!!

Δεν ήταν μόνο που πέταξαν βιβλίο στον Ομπάμα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Φιλαδέλφεια για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

  Κατά την διάρκεια της ίδιας ομιλίας, που πρέπει να είναι η πιο επεισοδιακή της καριέρας του, ένας 24χρονος ισπανόφωνος εντελώς ξαφνικά πέταξε τα ρούχα του και ξεβρακώθηκε ενώπιον του προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο ίδιος, ηθικός αυτουργός για την κίνησή του αυτή ήταν ένας Έλληνας. Πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο Άλκης Δαυίδ, μεγιστάνα της ναυτιλίας και των εμφιαλώσεων, ο οποίος σε δημόσια δήλωσή του τον περασμένο Αύγουστο είχε τάξει ένα εκατομμύριο δολάρια στον πρώτο που θα βγάλει τα ρούχα του μπροστά στον Ομπάμα.


Φυσικά ο στριπτιζέζ συνελήφθη αμέσως, ωστόσο μένει τώρα θα εξακριβωθεί αν ο Χουάν Τζέιμς Ροντρίγκεζ θα λάβει την επιταγή.


Ο Δαυίδ σε δηλώσεις του στο «Weekly Standart» δήλωσε πάντως ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του και θα στείλει την αμοιβή σε μετρητά, εφόσον διαπιστώσει ότι τηρήθηκαν οι όροι που είχε θέσει, να βρίσκεται δηλαδή στο οπτικό πεδίο του Ομπάμα και να έχει γράψει στο στήθος του την διαφήμιση της εταιρείας του. 

http://filoksenos.blogspot.com/

Συνειδητά ψεύδη.!!!

Προ των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γ. Παπανδρέου, έταξε στον Ελληνικό λαό λαγούς με πετραχήλια, με το αμίμητο πλέον "λεφτά υπάρχουν".
 

Ο Ελληνικός λαός πίστεψε ακόμη μία φορά τα προεκλογικά ψεύδη, που διαχρονικά μεταχειρίζονται όλοι οι αρχηγοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία. Ψήφισε λοιπόν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δίνοντας του μεγάλη πλειοψηφία, λόγω και της ανυπαρξίας της χρεοκοπημένης Ν.Δ. του κ. Κ.Καραμανλή.

Αμέσως μετά τις εκλογές όμως, διαπίστωσε ως δια μαγείας πως λεφτά δεν υπήρχαν και ένα από τα επιχειρήματά του ήταν, πως δεν είχε επαρκώς ενημερωθεί για τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της χώρας, από τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, τον κ. Προβόπουλο, ο οποίος επανειλημμένως τον έχει δημόσια διαψεύσει.


Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής, πως ο κ. Παπανδρέου δεν έγινε Πρωθυπουργός με παρθενογέννηση. Από της ιδρύσεως του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπήρξε πρωτοκλασάτο στέλεχός του και επί πολλά έτη διετέλεσε υπουργός σε κύρια υπουργεία (παιδείας, εξωτερικών κ.λ.π.), πριν την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ..


Είναι λοιπόν δυνατόν, να μην γνώριζε το ύψος του ελλείμματος, το ύψος του χρέους και τις διαστάσεις κρίσεως που παρουσίαζε η ελληνική οικονομία;
Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, όλα τα μετεκλογικά επιχειρήματά του για την ελλιπή γνώση, όσον αφορά το κατάντημα της ελληνικής οικονομίας, ήρθαν να καταρρίψουν οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, που τυχαίνει να είναι και επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. 


Ο κ. Γιούνκερ λοιπόν, ισχυρίσθηκε πως τα "χάλια" της ελληνικής οικονομίας τα γνώριζαν όλοι στην Ε.Ε. και επί σειρά ετών ενημέρωναν τους αρμοδίους υπουργούς οικονομικών της χώρας μας για το ξεχαρβάλωμα και τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας. Καταρρίπτεται επομένως, ο ισχυρισμός πολλών, πως ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο δεν γνώριζαν σε ποια δυσχερή κατάσταση βρίσκονταν η οικονομία μας και έταζαν όλες αυτές τις οικονομικές παροχές και δεσμεύονταν για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων, κάνοντας, εντέλει τα ακριβώς αντίθετα, μετά την εκλογή τους στην εξουσία, και βυθίζοντας στην δυστυχία τον Ελληνικό λαό.

Θεωρώ λοιπόν πως, δεν πρόκειται περί ανικανότητας αλλά περί συνειδητών ψεμάτων μέσω των οποίων, ο κ. Παπανδρέου υφάρπαξε την εξουσία και οδήγησε με απόλυτη γνώση και συναίσθηση των οικονομικών δεδομένων, την χώρα μας στην οικονομική κατοχή του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας.


Αποστόλου Παναγιώτης

http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_7802.html 

Υφ. Υγείας: «Θα τηρηθεί αυστηρά ο νόμος για το κάπνισμα»..!!!

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυστηρά τη νομοθεσία που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τάχθηκε χθες στην Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Έκτορα Νασιώκα. 

Ο κ. Τιμοσίδης αναγνώρισε ότι ο νέος νόμος τηρείται στα δημόσια κτίρια και τα εστιατόρια, όχι όμως στις καφετέριες και τα μπαρ, ωστόσο απέκλεισε ενδεχόμενη υποχώρηση κατά περίπτωση στην εφαρμογή του νόμου. 

«Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν τα περιθώρια να σκεφτεί ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τιμοσίδης.

http://katohika.blogspot.com/2010/10/blog-post_7272.html

Με τα όπλα στα χέρια έψαχναν τους ληστές!!! - Δείτε φωτογραφίες


Πανικός στην περιοχή γύρω από το υποκατάστημα της Εθνικής της οδού Κανάρη στη Λαμία...

Μέσα στις πυλωτές, τα γκαράζ και τα διαμερίσματα των γύρω πολυκατοικιών οι αστυνομικοί οπλισμένοι σαν αστακοί έψαχναν τους 2 ληστές, που
άρπαξαν 5.000 € από την Εθνική.

Η πληροφορία μιας γυναίκας ότι τους είδε να μπαίνουν πεζοί σε πυλωτή της οδού Παπαφλέσσα κινητοποίησε τους άνδρες της ασφάλειας, που "έζωσαν" τη γύρω περιοχή και έψαχναν παντού.


Οι ένοικοι είχαν βγει στα μπαλκόνια και οι έμποροι έξω απ' τα μαγαζιά προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί.


Στο σημείο εκτός από τους άνδρες της ασφάλειας έφτασαν άνδρες της ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ, αστυνομικοί της γειτονιάς από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τη ληστεία.


Τελικά δεν εντόπισαν τους 2 θρασύτατους ληστές, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο LamiaReport διέφυγαν με παπάκι, χρώματος ανοιχτού μπλε, προς την οδό Θερμοπυλών.


Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του LamiaReport μόλις λίγα λεπτά μετά τη ληστεία:




http://www.lamiareport.gr

Πράσινος «Καιάδας»...

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ των παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και του πιθανότερου όσο ποτέ άλλοτε σεναρίου για την παύση πληρωμών των συντάξεων και των δώρων Χριστουγέννων, καθιστά για μια ακόμη φορά σαφές ότι το «μάρμαρο» του μνημονίου δεν το πληρώνει ο κ. Γ. Παπανδρέου ή ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά ο «άμαχος» πληθυσμός.
Στην προκειμένη, οι συνταξιούχοι, αυτοί οι οποίοι ήδη είδαν τα εισοδήματά τους να μετατρέπονται σε επιδόματα «φτώχειας», κινδυνεύουν μέχρι το τέλος του χρόνου να....
μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.

ΑΠΟ ΤΑ «ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ» του Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα ετσιθελικά πέρασε στους «τσαλακωμένους» απόμαχους της εργασίας του George Papandreou. Η πολιτική ηθική της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν εξ αρχής τόσο περιορισμένη που ο πρωθυπουργός και τα αρμόδια στελέχη της δεν δίστασαν να θέσουν μέσα σε μία νύχτα τη συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων σε κατάσταση φτώχειας και εξαθλίωσης.
Σήμερα, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια. Οι συνταξιούχοι αύριο μπορεί να βρεθούν σε ακόμη δυσμενέστερη μοίρα. Τα Ταμεία τους κινδυνεύουν από τον Δεκέμβριο να μην έχουν κονδύλια για να συνεχίσουν να τους χορηγούν έστω και αυτές τις συντάξεις - ρεγάλο.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ο κ. Παπανδρέου την ήξερε από την αρχή, όταν συνδιαμόρφωνε με την τρόικα το μνημόνιο - γκιλοτίνα, όπως φυσικά γνώριζε πριν από τις εκλογές του 2009 τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα, επιλέγοντας ωστόσο τη μέθοδο της πολιτικής εξαπάτησης για να υφαρπάξει τις ψήφους των πολιτών.

Φινλανδία: Αστυνομική έρευνα εις βάρος πρώην πρωθυπουργού ..!!!

Αντικείμενο αστυνομικής έρευνας θα αποτελέσει ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Μάτι Βανχάνεν, ως ύποπτος για παράνομες δραστηριότητες σε μια υπόθεση χρηματοδότησης κόμματος.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο καγκελάριος της Δικαιοσύνης Γιάακο Γιόνκα, ο ρόλος του οποίου είναι να εποπτεύει τη νομιμότητα των ενεργειών των υπουργών, είχε συστήσει στο Κοινοβούλιο να ανοίξει έρευνα για διαφθορά εις βάρος του Βανχάνεν.


Ο Βανχάνεν, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Ιούνιο, μπορεί να έχει βρεθεί στο κέντρο σύγκρουσης συμφερόντων, σύμφωνα με τον Γιόνκα.


Την περίοδο που ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης, ο Βανχάνεν είχε αναμειχθεί στην απόφαση για τη χρηματοδότηση, για την περίοδο 2006-2009, της Ομοσπονδίας της νεολαίας της οποίας είχε διατελέσει πρόεδρος και η οποία συνδέεται στενά με το κόμμα του Κέντρου, του οποίου ήταν τότε ηγέτης.


Η Ομοσπονδία είχε καταβάλει πάνω από 23.000 ευρώ για την αποτυχημένη προεδρική εκστρατεία του Βανχάνεν το 2006. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181085&cid=5 

Με δικά τους χρήματα πληρώνουν τις εξετάσεις χιλιάδες ασφαλισμένοι..!!!

Χιλιάδες ασθενείς αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα απαραίτητα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους, εξαιτίας των περικοπών των ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και της ανύπαρκτης κοστολόγησης σύγχρονων θεραπειών, για ασθένειες όπως καρκίνο, διαβήτη, νεοπλασματικές ασθένειες και αναπηρίες.

Σύμφωνα με τα “Νέα” (12/10), μη έχοντας ορίσει την τιμή του συνολικού σχεδιασμού της θεραπείας των καρκινοπαθών, τα Ταμεία καταβάλλουν το ποσό των 1.000 – 1.500 ευρώ για τον κύκλο των ακτινοθεραπειών, ενώ συνολικά το κόστος τους ανέρχεται στις 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και διευθυντή του Ακτινοθεραπευτικού - Ογκολογικού Τµήµατος του Νοσοκοµείου Αλεξάνδρα, Γιώργο Πισσάκα, η μόνη πράξη που έχει κοστολογηθεί και κατά συνέπεια πληρώνεται από τα Ταμεία είναι η ακτινοθεραπευτική συνεδρία. 

“Όλα όσα πρέπει να γίνουν για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια της θεραπείας, όπως ο τρισδιάστατος σχεδιασµός, η εξοµοίωση, η κατασκευή εξατοµικευµένων blocks προστασίας, δεν έχουν ακόµη κοστολογηθεί”, σύμφωνα με τον ίδιο, που σημειώνει ωστόσο, ότι η κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων για την αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελεί πλέον προτεραιότητα του υπουργείου.

Σύμφωνα με καταγγελία της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ατόµων µε Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ), στο µισό έκοψε τις παροχές το Ταµείο Ελεύθερων Επαγγελµατιών (ΟΑΕΕ) για την κάλυψη των “διαλειπόντων καθετηριασµών” (σύστηµα για την ουροσυλλογή και αντιµετώπιση ουρολοιµώξεων) των τετραπληγικών, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι περίπου 450 ευρώ τον µήνα.
Περικοπές έκανε πρόσφατα και το ΙΚΑ στα µαξιλάρια κατάκλισης, που κοστίζουν 580 ευρώ, αλλά το Ταµείο καλύπτει δαπάνη 320 ευρώ, ενώ για μία σειρά εξειδικευμένων αιματολογικών εξετάσεων, οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν το λιγότερο 250 ευρώ τη φορά.

Λοβέρδος : “Από το 2011 θα πληρώνονται όλα σε πραγματικό χρόνο”

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) τη Δευτέρα (11/10), ο υπουργός υγείας δήλωσε πως “το 2010 θα έχει καλυφθεί το παρελθόν” και πως “όλα θα πληρώνονται σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο καλές τιμές κι όχι το σημερινό κόστος κατά 40% επάνω”. 

“Πρώτη φορά φεύγουµε ευχαριστηµένοι ότι στηρίζεται η ελληνική φαρµακοβιοµηχανία που διατηρεί 10.000 θέσεις εργασίας και παράγει φάρµακα που εξάγονται σε 85 χώρες”, δήλωσε ο πρόεδρός της Θοδ. Κασιµάτης.

 http://cosmo.gr/News/Hellas/292311.html

Financial Times: Δεν πιστεύαμε ό,τι και αν έλεγαν οι Έλληνες!!!!

Πάλι την Ελλάδα βάζει στο στόχαστρο η εφημερίδα «Financial Times» στο άρθρο – αφιέρωμα για το «ευρώ», το οποίο εκδίδει σε τρία μέρη η εφημερίδα.

Το άρθρο εστιάζει στην παραδοχή του Γ. Παπανδρέου για την διαφθορά στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί γνώριζαν ότι τα στατιστικά δεν αποτυπώνονταν σωστά, αλλά δεν μιλούσαν.

Σύμφωνα με το άρθρο, είμαστε παράδειγμα (κακό εννοείται) για τον τρόπο που το συμφέρον και οι πολιτικές σκοπιμότητες παρεμβαίνουν στην διαχείριση της Νομισματικής Ένωσης, αφού στο άρθρο αναφέρεται πώς το Σύμφωνο Σταθερότητας καταστρατηγείται σε πολλές περιπτώσεις, λόγω συμφερόντων, όπως για παράδειγμα η απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Εκείνη την περίοδο δεν ξέρω αν μπορούσες να βασιστείς σε μια αξιόπιστη ελληνική στατιστική για τον αριθμό των χιλιομέτρων από το Μαραθώνα στην Αθήνα.  Όλοι προσποιούμασταν ότι πιστεύαμε τους Έλληνες και εκείνοι προσποιούνταν ότι έκαναν αρκετά ώστε να τους πιστέψουμε», αναφέρει στην εφημερίδα ο Βρετανός πρώην επίτροπος, Πάτεν.

star.gr
madata.gr