'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Financial Times: Δεν πιστεύαμε ό,τι και αν έλεγαν οι Έλληνες!!!!

Πάλι την Ελλάδα βάζει στο στόχαστρο η εφημερίδα «Financial Times» στο άρθρο – αφιέρωμα για το «ευρώ», το οποίο εκδίδει σε τρία μέρη η εφημερίδα.

Το άρθρο εστιάζει στην παραδοχή του Γ. Παπανδρέου για την διαφθορά στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί γνώριζαν ότι τα στατιστικά δεν αποτυπώνονταν σωστά, αλλά δεν μιλούσαν.

Σύμφωνα με το άρθρο, είμαστε παράδειγμα (κακό εννοείται) για τον τρόπο που το συμφέρον και οι πολιτικές σκοπιμότητες παρεμβαίνουν στην διαχείριση της Νομισματικής Ένωσης, αφού στο άρθρο αναφέρεται πώς το Σύμφωνο Σταθερότητας καταστρατηγείται σε πολλές περιπτώσεις, λόγω συμφερόντων, όπως για παράδειγμα η απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Εκείνη την περίοδο δεν ξέρω αν μπορούσες να βασιστείς σε μια αξιόπιστη ελληνική στατιστική για τον αριθμό των χιλιομέτρων από το Μαραθώνα στην Αθήνα.  Όλοι προσποιούμασταν ότι πιστεύαμε τους Έλληνες και εκείνοι προσποιούνταν ότι έκαναν αρκετά ώστε να τους πιστέψουμε», αναφέρει στην εφημερίδα ο Βρετανός πρώην επίτροπος, Πάτεν.

star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου