'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κόντρα για την Ελλάδα!!!!!!!

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινικ Στρος Καν, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου που πήρε η Ελλάδα, αν συμφωνήσει η ΕΕ.  

Κανένα περιθώριο δεν αφήνει η Γερμανία. 

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τάχθηκε κατά μιας τέτοιας λύσης και χαρακτήρισε άκαιρη τη συζήτηση, αφήνοντας αιχμές για τα Greek Statistics. 

Θετικά βλέπουν την πρόταση οι αγορές.

Την άμεση αντίδραση της Γερμανίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν για παράταση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα στα πλαίσια του πακέτου των 110 δισ. ευρώ.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Στρος Καν έθεσε ως προϋπόθεση να συμφωνήσουν και οι χώρες της Ευρώπης.

"Αν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι, θα κάνουμε σίγουρα το ίδιο", είπε ο κ. Στρος Καν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι η ελληνική Κυβέρνηση κάνει "ακριβώς ότι χρειάζεται" για να περιορίσει τις δαπάνες και να επιτύχει τους στόχους που τέθηκαν ως όροι για τη βοήθεια.

Το αν θα χρειαστεί η παράταση αποπληρωμής των δανείων - πέραν της τριετίας που προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ - θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, είπε ο κ. Στρος-Καν.

Πριν από τη συνέντευξη του στο Bloomberg, είχαν προηγηθεί αντίστοιχες δηλώσεις από την εκπρόσωπο του ΔΝΤ κυρία Σιμονέτα Ναρντίν και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι.

Ο τελευταίος είπε, μιλώντας σε πάνελ στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ότι το ΔΝΤ έχει μηχανισμούς που προβλέπουν την παράταση των δανείων για τις χώρες που στηρίζει οικονομικά και εξετάζει να κάνει το ίδιο και για την Ελλάδα, αν και δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Η δήλωση του Ντομινίκ Στρος Καν, προκάλεσε ευφορία στις αγορές, που δείχνουν να έχουν προεξοφλήσει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και οδήγησε σε πτώση των Spread.

Ωστόσο, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η Γερμανία αντιτίθεται σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μπερτράντ Μπενουά ήταν ξεκάθαρος.

"Δεν είμαστε υπέρ της παράτασης του χρονοδιαγράμματος 
αποπληρωμής", δήλωσε και πρόσθεσε ότι μία τέτοια κίνηση σήμερα είναι πρόωρη και ότι "η Ελλάδα πρέπει να έχει μία καταγεγραμμένη επίδοση στην εφαρμογή του προγράμματος, όπως κάνει έως σήμερα".
Ο κ. Μπενουά σημειώνει ότι αν το πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος εφαρμοστεί όπως έχει σχεδιαστεί, δεν θα υπάρχει ανάγκη παράτασης στο χρόνο εξόφλησης των δανείων.

"Είναι σημαντικό να μην υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία για την ποιότητα των στατιστικών" κατέληξε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αφήνοντας αιχμές για το γνωστό θέμα με τα Greek Statistics.

"Θα πετύχουμε τους στόχους μας"

"Εμείς έχουμε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους υλοποιούμε απαρέγκλιτα και η απαρέγκλιτη υλοποίησή τους θα μας βγάλει από την κρίση,έτσι όπως έχει δρομολογηθεί μέσα από το ΠΣΑ" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, θέλοντας να κλείσει το θέμα που άνοιξε με τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν
Συμπλήρωσε δε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις και μάλιστα όταν φαίνεται ότι ο σκοπός μας επιτυγχάνεται.

 Για το εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα μετα την αξιολόγηση της τρόικας, που θα γίνει μετά τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το απέκλεισε, λέγοντας ότι "νέα μέτρα δεν πρόκειται να υπάρξουν".

Σχετικά δε με την αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 και για το εάν είμαστε κοντά σε ενδεχόμενο αναθεώρησης του Μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου