'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οδηγός επιβίωσης για ... σπάταλα κορίτσια!!!!!!!!1

Πολύ θα ήθελες να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα κάθε φορά που βγαίνεις για ψώνια; 

Μην απελπίζεσαι αφού μπορείς να τα καταφέρεις. 

Το κλειδί βρίσκεται στην πειθαρχία και τον προγραμματισμό, ώστε να μπορείς να πεις πιο εύκολα "όχι στους πειρασμούς.

1. Μείνε μακριά από πειρασμούς: Μην κοιτάζεις συνεχώς βιτρίνες ή συναναστρέφεσαι άτομα με υπερκαταναλωτικές συνήθειες.
2 Κάνε έρευνα αγοράς: Μη βαριέσαι, ο έλεγχος των τιμών προστατεύει τους καταναλωτές από τους επιτήδειους!
3. Κόψε τις πιστωτικές κάρτες: Μη χρησιμοποιείς όσο μπορείς τουλάχιστον, πιστωτικές κάρτες. Κράτησε μια ή δυο για ώρα ανάγκης. Πληρώνοντας με μετρητά θα ξοδεύεις 12-18% λιγότερα χρήματα.
4. Κάνε λίστα: Πριν πας για ψώνια, φτιάξε λίστα. Θα σε βοηθήσει να μείνεις επικεντρωμένη σε αυτά που χρειάζεσαι πραγματικά, ελαττώνοντας τις πιθανότητες να παρασυρθείς απ΄ότι βλέπεις.
5. Πλήρωσε πρώτα τον εαυτό σου: Δώσε εντολή στην τράπεζά να αποταμιεύει αυτόματα το 10% των εσόδων σου σε άλλο λογαριασμό. Έτσι, θα μαζέψεις ένα σημαντικό ποσό, χωρίς να το καταλάβεις.
6. Κόψε τις συνήθειες που αδειάζουν το πορτοφόλι σου: Όπως είναι για παράδειγμα, τα έξοδα για καφέ, τσιγάρα, αλκοόλ, εμφιαλωμένο νερό, μανικιούρ, πλύσιμο αυτοκινήτου, φαγητό έξω, σνακ ή συνδρομές που δεν σου είναι πλέον χρήσιμες (θυμάσαι εκείνο το συμβόλαιο με το γυμναστήριο της γειτονιάς στο οποίο δεν πάτησες ποτέ;).
7. Μην περιφρονείς τα εκπτωτικά μαγαζιά και τα στοκάδικα: Θα κάνεις τις αγορές σου ξοδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα. Άσε που εκεί θα βρεις εκπτωτικά είδη και προσφορές, ακόμα κι όταν δεν βρισκόμαστε σε επίσημη περίοδο εκπτώσεων.
8. Τα μεταχειρισμένα αντικείμενα είναι μια καλή λύση: αν θέλεις να αγοράσεις βιβλία, ακόμα και ρούχα σε καλύτερες τιμές. Το ίδιο ισχύει και για τ' αυτοκίνητα σε περίπτωση που σου άρέσει ν' αλλάζεις συχνά όχημα.
9. Προτίμησε μικρότερο μέγεθος: Ό,τι κατέχουμε απαιτεί συντήρηση, που σημαίνει έξοδα. Ένα μικρότερο σπίτι, αυτοκίνητο και οτιδήποτε άλλο μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα. Απλοποιώντας τη ζωή σας, θα σου μένουν περισσότερα χρήματα.
10. Σκέψου δυο φορές προτού αγοράσεις κάτι: Μην ενεργείς παρορμητικά γιατί όως έχεις διαπιστώσει, οι περισσότερες αγορές που γίνονται εν βρασμώ, τελικά δεν σου χρησιμεύουν πουθενά.


Α. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, Επιμέλεια: Κ.Π
http://www.blogotsarka.gr/?p=64490

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου