'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Στην ουρά για εφάπαξ...!!!

Ούτε μήνες, ούτε χρόνος, αλλά χρόνια, απαιτούνται για να λάβει ένας συνταξιούχος του Δημοσίου το εφάπαξ, λόγω έκρηξης των αιτήσεων για συνταξιοδότηση από 35.000 εργαζόμενους.

Τρία χρόνια αναμονής θα απαιτούνται πλέον προκειμένου ένας δημόσιος υπάλληλος να μπορεί να λάβει εφάπαξ αποζημίωση από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπάλληλων (ΤΠΔΥ), σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει η διοίκηση του Ταμείου.

Μετά την έκρηξη αιτήσεων για συνταξιοδότηση και τη μαζική φυγή υπαλλήλων από τις θέσεις εργασίας τους, το ταμείο δηλώνει έλλειψη ρευστότητας. Έτσι, για όσους παραλαμβάνεται η πράξη συνταξιοδότησης από το ΤΠΔΥ (από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και τον Σεπτέμβριο), η ημερομηνία διεκπεραίωσης θα είναι το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Καθημερινά χιλιάδες υπάλληλοι πολιορκούν τα γραφεία της υπηρεσίας, με ορατό πλέον τον κίνδυνο το ΤΠΔΥ να κηρύξει στάση πληρωμών το 2011.

Μετά και τη μαζική έξοδο στη συνταξιοδότηση τουλάχιστον 35.000 δημοσίων υπαλλήλων (+250% σε σύγκριση με το 2009) και την έλλειψη ρευστού για την καταβολή του εφάπαξ, η νέα μαύρη τρύπα που ανοίγουν οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων ξεπερνά το 1,3 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2015 το ποσό αναμένεται να έχει διπλασιαστεί.

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του ΤΠΔΥ από τις κρατήσεις εισφορών έχουν μειωθεί κατά 20% (15% λόγω της περικοπής των δώρων και επιπλέον 5% λόγω της μη αντικατάστασης των υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται), ενώ το πρόβλημα θα οξυνθεί, αφού στα επόμενα 10 έτη εκτιμάται ότι θα φύγουν από το Δημόσιο 120.000 εργαζόμενοι.


http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου