'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Από αμερικανικά πυρά πιθανόν να σκοτώθηκε η Βρετανίδα όμηρος των Ταλιμπάν...!!

Η Βρετανίδα Λίντα Νόργκροουβ, που είχε απαχθεί από αντάρτες στο Αφγανιστάν, μπορεί να σκοτώθηκε από τους Αμερικανούς διασώστες της και όχι από πυρά των Ταλιμπάν, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Έρευνα διέταξε ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.Ο Ντ.Κάμερον είπε τη Δευτέρα πως ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους τον ενημέρωσε ότι η Λ.Νόργκροουβ έχασε τη ζωή της από χειροβομβίδα που ερρίφθη από μέλος της αμερικανικής ομάδας διάσωσης.Τόνισε, πάντως, ότι τα γεγονότα δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως.

Ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, διέταξε έρευνα για τον θάνατο της Βρετανίδας.«Οι αρχικές πληροφορίες έδειξαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που έθεσε σε εφαρμογή ένας από τους απαγωγής που βρισκόταν κοντά στη Λίντα Νόργκροουβ. 

Ακόλουθη εξέταση σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και συζητήσεις με τα μέλη της ομάδας διάσωσης δεν οδηγούν σε ξεκάθαρο συμπέρασμα για την αιτία θανάτου της» ανέφερε ανακοίνωση του Ντ.Πετρέους.
 
Αρχικά, το Φόρεϊν Όφις είχε ανακοινώσει ότι η 36χρονη Νόργκροουβ δολοφονήθηκε από τους απαγωγείς της στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.Η Βρετανίδα εργαζόταν στην οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας DAI και απήχθη στις 26 Σεπτεμβρίου, από την επαρχία Κουνάρ στα ανατολικά της χώρας, μαζί με τρεις Αφγανούς συνεργάτες της.

http://www.news21.gr/content.php?cid=101#c16531

1 σχόλιο: