'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Οφειλές κράτους και κόστος χρήματος πνίγουν την αγορά

Στα όρια της εξάντλησης κινείται πλέον η ρευστότητα στην αγορά. Οι τράπεζες έχουν ανεβάσει κατακόρυφα το κόστος του χρήματος, ακόμη και για υφιστάμενα δάνεια, οδηγώντας τις επιχειρήσεις σε έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, που πολλές φορές έχει ατυχή κατάληξη. Το Δημόσιο έχει προ πολλού προχωρήσει σε μια ανεπίσημη αναστολή πληρωμών, ενώ, όποτε χρειάζεται οπωσδήποτε να τακτοποιήσει μια υποχρέωση, τότε πληρώνει με... ομόλογα.

Οι περιπτώσεις πολλές και χαρακτηριστικές: από την υπόθεση της τακτοποίησης των οφειλών προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων, έως την πληρωμή των αναδρομικών προς τους δικαστικούς.

Εκεί, όμως, που το ρευστό έχει μετατραπεί σε είδος εν ανεπάρκεια είναι στην αγορά. Τα spreads, με τα οποία δίνουν οι τράπεζες, έστω με το σταγονόμετρο, κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις, αυξάνουν σχεδόν από μέρα σε μέρα. Το αποτέλεσμα είναι το κόστος του χρήματος να έχει καταστεί πανάκριβο και απαγορευτικό για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ στις εφορίες οι αιτήσεις για διακοπή λειτουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί κατά περίπου 15% στο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Πηγή:http://news.kathimerini.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Συμφωνία μεταξύ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αυστρίας και της Google για ψηφιοποίηση 400.000 βιβλίων!

Η μηχανή αναζήτησης Google και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας υπέγραψαν συμβόλαιο 20 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση των βιβλίων της που δεν υπόκεινται σε περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων και ανέρχονται σε 400.000 τόμους, ανακοίνωσε η βιβλιοθήκη.

Στη συνέντευξη Τύπου, η διευθύντρια της ΝΒ Γιοχάνα Ράχινγκερ χαιρέτισε ως «σημαντικό βήμα» τη συμφωνία και υπογράμμισε πως «λιγοστά σχέδια τέτοιου βεληνεκούς υπάρχουν στην Ευρώπη».

Το σχέδιο, που δεν είχε καταστεί δυνατό να υλοποιηθεί με ιδίους πόρους της βιβλιοθήκης, αφορά τη συλλογή της από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα, η οποία πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες συλλογές στον κόσμο, η οποία περιλαμβάνει 120 εκατ. σελίδες, συμπεριλαμβανομένων και των
200.000 τόμων, που υπάρχουν στην «πολύτιμη αίθουσα» της Αυστριακής Εθνικής Βιβλιοθήκης, η οποία θεωρείται ως η ωραιότερη αίθουσα βιβλιοθήκης στον κόσμο τονίζει η Βιβλιοθήκη στο ανακοινωθέν της.

Η Google θα αναλάβει το κόστος της ψηφιοποίησης, ήγουν 50 με 100 ευρώ ανά τόμο. Η Βιβλιοθήκη από την πλευρά της θα αναλάβει τα έξοδα της προετοιμασίας των βιβλίων, την αποθήκευση των ψηφιοποιημένων δεδομένων και την πρόσβαση σε αυτά.

Κατά την Ράχινγκερ, η αμερικανική εταιρεία δεν πρόκειται να έχει το μονοπώλιο στα ψηφιακά βιβλία. Η πρόσβασή της θα γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της Βιβλιοθήκης (www.onb.ac.at), της βιβλιο-ιστοσελίδας του Google (books.google.com), καθώς και της ευρωπαϊκής βιβλιοθήκης Europeana(www.europeana.eu).

Τα βιβλία θα ξεκινήσουν να ψηφιοποιούνται από το 2011 στη Βαυαρία και οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου έξι έτη.

Η Βιβλιοθήκη θα εξασφαλίσει, χάρις στην ψηφιοποίηση, τα σπάνια βιβλία της, τα οποία δεν θα χρειάζεται πλέον οι ερευνητές να τα συμβουλεύονται με τον κλασσικό τρόπο, ενώ σε περίπτωση καταστροφής τους θα υπάρχουν αποθηκευμένα τουλάχιστον σε ψηφιακή μορφή.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ


Ενα χάπι που θα λαμβάνεται άπαξ ημερησίως και θα σταματά την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας Σαουθγουέστερν στις ΗΠΑ. Το φάρμακο αποτρέπει τον θάνατο των νευρικών κυττάρων με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός τους και να οξύνεται η μνήμη.

Αν η θεραπεία χορηγείται εγκαίρως, εκτιμάται ότι θα μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς ώστε να μη φθάνουν στα τελευταία στάδια της νευροεκφυλιστικής νόσου, οπότε και δεν είναι πλέον σε θέση να κινούνται, να μιλούν, ακόμη και να καταπίνουν.
Οι αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν το συγκεκριμένο φάρμακο έπειτα από δοκιμή περισσότερων από 1.000 χημικών ουσιών σε ποντίκια. Οπως ανέφερε ο επικεφαλής τους δρ Στίβεν Μακ Νάιτ, «δεν γνωρίζαμε αν αυτή η δοκιμή θα απέφερε καρπούς. Η ουσία
βρέθηκε από απλή τύχη». Σε πειράματα το φάρμακο Ρ7C3 έδειξε ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κυττάρων σε μια περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη μνήμη, αποτρέποντας τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο (απόπτωση). Παράλληλα η ουσία φάνηκε ότι δίνει «ώθηση» στη λειτουργία των μιτοχονδρίων, των «εργοστασίων παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων. Οπως μάλιστα αναφέρουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Cell», το χημικό προσέφερε ανάπτυξη νέων νευρώνων οι οποίοι ήταν πλήρως λειτουργικοί.
Σε άλλα πειράματα το Ρ7C3 βελτίωσε τη μνήμη γηρασμένων αρουραίων, βοηθώντας τους να βρουν ευκολότερα την έξοδο σε έναν λαβύρινθο. Περαιτέρω μελέτες έδειξαν ότι ένα παράγωγο της ουσίας, το Α20, είχε ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στη μνήμη.
Η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι το χημικό που ανακάλυψε θα μπορούσε κάποια ημέρα να «μεταφραστεί» σε θεραπεία για την Αλτσχάιμερ η οποία θα λαμβάνεται σε μορφή χαπιού μία φορά την ημέρα. Οι επιστήμονες πιστεύουν μάλιστα ότι το φάρμακο θα μπορούσε να ωφελήσει και άτομα με άλλες νόσους στις οποίες εμπλέκεται η καταστροφή νευρώνων, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η σχιζοφρένεια και η νόσος Ηuntington. Οπως εξήγησε ο δρ Μακ Νάιτ η συγκεκριμένη ουσία δίνει πολλές υποσχέσεις για διαφορετικούς λόγους: «Μπορεί να γίνει λήψη της από το στόμα, διαπερνά εύκολα τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, έχει μακρά δράση και γίνεται καλά ανεκτή χωρίς παρενέργειεςαπό τα πειραματόζωα».
Η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού φαρμάκου για τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι απολύτως απαραίτητη καθώς οι υπάρχουσες θεραπείες δεν μπορούν να δώσουν μια σαφή λύση στο πρόβλημα αφού δεν οδηγούν σε αποκατάσταση του εγκεφαλικού ιστού που πεθαίνει εξαιτίας της ασθένειας. Το Ρ7C3 δείχνει να επιτυγχάνει εκεί που τα διαθέσιμα φάρμακα αποτυγχάνουν. Ωστόσο απαιτούνται περαιτέρω μελέτες της ουσίας, όπως και δοκιμή της σε ανθρώπους, καθώς είναι γνωστό ότι ο δρόμος από τα πειραματόζωα ως τον άνθρωπο μπορεί να αποδειχθεί πολύ μακρός...
fimotro
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kapistri.blogspot.com

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!!ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ!!

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας εξαιτίας της απογραφής στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες, επίσκοποι, ιεροκήρυκες, διάκονοι και εκκλησιαστικοί υπάλληλοι που μισθοδοτούνται από το Δημόσιο.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα «Το Βήμα», με τη συγκέντρωση των στοιχειών αναμένεται να φανεί:

Πόσοι κληρικοί και λαϊκά στελέχη έχουν διπλές θέσεις στο Δημόσιο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που εκτός από τον μισθό...
που εισπράττουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην Εκκλησία εργάζονται και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και ανάμεσά τους βρίσκονται μητροπολίτες και επίσκοποι.

Πόσοι κληρικοί, ενώ έχουν λάβει τη σύνταξή τους, διορίζονται εκ νέου ως εφημέριοι και εισπράττουν και τον μισθό του εφημερίου, από τον οποίο αφαιρούνται μόνον τα επιδόματα.

Ορισμένα στελέχη της Εκκλησίας φοβούνται ότι ενδεχομένως από αυτή την καταγραφή να βρεθεί σε δύσκολη θέση η ιεραρχία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των μισθοδοτούμενων ιερέων σε ορισμένες μητροπόλεις υπάρχουν και κληρικοί που συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους ενώ έχουν καθαιρεθεί.

Να σημειωθεί ότι πολλοί κληρικοί που εργάζονται και σε θέσεις Δημοσίου φοβούνται ότι ενδεχομένως να κληθούν να επιλέξουν ένα από τα δύο μισθολόγια στα οποία είναι ενταγμένοι. Προσπάθεια που κατέβαλε το κράτος και τη δεκαετία του 1980. Τότε οι κληρικοί κλήθηκαν να επιλέξουν έναν από τους δύο μισθούς που λάμβαναν από το Δημόσιο.

Ύστερα όμως από μικρό χρονικό διάστημα η απόφαση της κυβέρνησης ανατράπηκε και οι κληρικοί κατάφεραν να κρατήσουν και τους δύο μισθούς. http://apollonios.pblogs.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://wwwaristofanis.blogspot.com

Οι Έλληνες κλείνουν το κινητό

Πιο προσεκτικοί σε σχέση με το παρελθόν οι πολίτες, που λόγω της κρίσης περιορίζουν τα ποσά που ξοδεύουν σε συσκευές και λογαριασμούς. Τις επιδοτήσεις για αγορά νέας συσκευής σχεδιάζουν να κόψουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να αντιμετωπίσουν τη δραματική μείωση εσόδων
H κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο έναν κλάδο ιδιαίτερα δυναμικό, που θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιηθεί και ως παράδειγμα για την υπερβολή που χαρακτήριζε την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.
Πρόκειται φυσικά για τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, που τους τελευταίους τρεις μήνες παρουσιάζει σημαντική μείωση εσόδων, ενώ οι εκτιμήσεις για το μέλλον είναι... πολύ αρνητικές.
Τα περασμένα χρόνια οι εταιρείας που δραστηριοποιούνται στον χώρο αποκόμισαν τεράστια ποσά, καθώς η αναγκαία χρήση του κινητού, μετατράπηκε σε μανία για τους Έλληνες.
Η διείσδυση στην ελληνική αγορά είχε φτάσει στο 190%, κάτι που σημαίνει 20,7 εκατομμύρια συνδέσεις για πληθυσμό περίπου 10,9 εκατομμυρίων ανθρώπων!
Η τάση όμως αυτή έχει πλέον αναστραφεί, καθώς οι πολίτες μειώνουν τα έξοδά τους ενόψει του δύσκολου χειμώνα και προσέχουν πλέον και τις συμφωνίες που κάνουν και τα χρήματα που ξοδεύουν σε συσκευές και λογαριασμούς.
Το 2009 οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν απώλειες 400 εκατομμυρίων και η συρρίκνωση αναμένεται να συνεχιστεί.
Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής" τα έσοδα για το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου έπεσαν κατά 27% στη Wind, κατά 18%-20% στη Vodafone και κατά 8%-10% στην Cosmote.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, στη μείωση των εσόδων, εκτός από την οικονομική κρίση, έπαιξε ρόλο και ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ των εταιρειών, με συνεχείς προσφορές, επιδοτήσεις και μείωση τιμών ώστε να κλείσουν συμβόλαια.
Μάλιστα ο ανταγωνισμός οξύνθηκε λόγω της ταυτοποίησης των καρτοκινητών και ενώ 1,5 εκατομμύριο συσκευές παραμένουν αδήλωτες (βλέπε σχετικό θέμα).
Οι εταιρείες προσπάθησαν το τελευταίο διάστημα να ονομαστικοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καρτοκινητά, με αποτέλεσμα να προσφέρουν χαμηλές τιμές, να δίνουν δωρεάν συσκευές και να κάνουν πακέτα προσφορών, που τους προξένησαν σημαντικές ζημιές.
Τώρα οι προσφορές τελειώνουν καθώς τους επόμενους μήνες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σταματούν τις επιδοτήσεις για την αγορά νέας συσκευής κινητού.
Πηγή
http://alepounews.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kerkyraikialepou.blogspot.com

Κονδύλια χαμένα στο διαδίκτυο

Έρευνα για τα κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας έχει ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομίας για να διαπιστωθεί που πήγαν τα χρήματα του προγράμματος.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πολύ μικρό μέρος των χρημάτων αξιοποιήθηκε σε υποδομές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ενώ πολύ μεγάλα ποσά σπαταλήθηκαν σε λειτουργικές δαπάνες, παροχή υπηρεσιών από τρίτους και κυρίως σε portals που αποδείχθηκαν άχρηστα.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η πρώτη καταγραφή του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, έδειξε ότι μέσα σε επτά χρόνια ξοδεύτηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ (το 1/10 του προγράμματος) για ανάπτυξη διαδικτυακών πυλών (Portals).
Αυτό σημαίνει ότι κάθε δημόσια υπηρεσία απέκτησε ένα portal. Στην πλειοψηφία τους βεβαίως δεν λειτούργησαν, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για να ανανεώνονται οι πληροφορίες που παρέχουν ή για να προστεθούν νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Δηλαδή απλώς δημιουργήθηκαν.
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, "αν επιχειρήσουμε να εντάξουμε τα έργα σε μια ευρύτερη κατηγορία έργων δημόσιων ή ευρύτερων δημόσιων φορέων με, πιθανότατα, απώτερο σκοπό τη δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις, ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στο 80,13% του συνόλου ωστόσο, στην πράξη η διείσδυση των ηλεκτρονικών δημοσίων υπηρεσιών παραμένει αρκετά περιορισμένη".
Αυτό αποδεικνύεται και από μελέτες του παρελθόντος, καθώς μόλις το 6% των Ελλήνων πραγματοποίησε ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο (στην πλειοψηφία τους με το υπουργείο Οικονομικών και του ΙΚΑ).
Πολλά χρήματα ξοδεύτηκαν χωρίς λόγο (30 εκατ. ευρώ) στη δημιουργία των Δημοτικών Διαδικτυακών Πυλών, που δεν αξιοποιήθηκαν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα το έργο ανέλαβαν τέσσερις εταιρείες και παρέδωσαν σε κάθε δήμο ένα portal. Δεν γνωρίζουμε ποια από αυτά λειτουργούν, το βέβαιο είναι ότι μετά τον "Καλλικράτη" τουλάχιστον το 2/3 από αυτά θα πρέπει να καταργηθούν.
Πέρα από τις αναξιοποίητες διαδικτυακές πύλες, πολλά χρήματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας, χάθηκαν και στη μαύρη τρύπα των νοσοκομείων. Σε είκοσι έργα αμφιβόλου αποτελέσματος δαπανήθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η χώρα χωρίζεται σε πολλές γεωγραφικές περιοχές και τα νοσοκομεία αξιοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες. Επίσης οι προσπάθειες να ενταχθούν αυτά τα έργα στο ΕΣΠΑ, ως έργα-γέφυρες για να ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση απέτυχαν, λόγω ενστάσεων της ΕΕ.

Η τρόικα δεν λέει όχι σε εκλογές

Γράφει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Μεγάλη παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την εμπλοκή του «μηχανισμού στήριξης» στο ζήτημα μιας ενδεχόμενης προσφυγής σε πρόωρες γενικές εκλογές τον Νοέμβριο. Με την σκόπιμη ή αφελή παρέμβαση διαφόρων διαύλων επικοινωνίας έχει αποκρυσταλλωθεί το μήνυμα ότι το Μνημόνιο απαγορεύει την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

Η αλήθεια είναι ότι το περίφημο Μνημόνιο ούτε απαγορεύει, ούτε θα μπορούσε να απαγορεύσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και απορώ πώς σοβαροί άνθρωποι εκτίθενται αναφερόμενοι σε αυτό. Προφανώς δεν είναι σοβαροί, αλλά αποκλειστικά λαοπλάνοι, οι οποίοι έρχονται να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες ή ιδιοτελή συμφέροντα. Το Μνημόνιο, πέραν του ότι δεν ασχολείται με το ζήτημα των εκλογών, αποτελεί σήμερα νόμο του κράτους που ελέγχεται έντονα για την συνταγματικότητά του και όχι ασφαλώς διεθνή σύμβαση. Αυτό που θα μπορούσε κανείς να επικαλεσθεί είναι ότι ....

καθώς το Μνημόνιο δεν περιλαμβάνει αναφορά σε εκλογικές δαπάνες, εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν κατά την περίοδο εφαρμογής του.

Προφανώς ακόμα κι έτσι να............ προσεγγίσει κανείς το Μνημόνιο, αντιλαμβάνεται δύο πράγματα: (1) η μη συμπερίληψη εκλογικών δαπανών δεν σημαίνει απαγόρευση της διεξαγωγής τους, (2) οι διπλές εκλογές το φθινόπωρο σχετικοποιούν το ζήτημα αυτό εξαιτίας του μειωμένου κόστους που συνεπάγεται η διπλή κάλπη.

Το ζήτημα για το ΔΝΤ και την ΕΕ δεν είναι και ποτέ δεν ήταν αν διεξαχθούν ή δεν διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Το διακύβευμα γι’ αυτούς ήταν να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην χώρα, που θα υπηρετήσει την ικανοποίηση των δανειστών της και την σχετική σταθερότητα στην ευρωζώνη με οικονομικούς και πολιτικούς όρους. Στο βαθμό λοιπόν που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πετυχαίνει να εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους, διαμορφώνοντας παράλληλα, μέσω του σχεδίου φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, την συνολική λειτουργία του κράτους σε ένα σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο δαπανών, οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται σε ένα πρώτο στάδιο. Αν, όμως, η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη μεσοπρόθεσμα να εξυπηρετεί αυτούς τους άκρως μονεταριστικούς στόχους, χάνοντας την πολιτική νομιμοποίησή της, τότε η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη κρίνεται απαραίτητη.

Αυτό πρέπει να γίνει έγκαιρα και πριν να υπάρξουν συντονισμένες αντικαθεστωτικές δυνάμεις που θα ανατρέψουν τα αποτελέσματα εφαρμογής του Μνημονίου και θα το ακυρώσουν στην πράξη – στο σύνολό του. Σήμερα πολιτικοί αναλυτές που κινούνται στο περιβάλλον του ΔΝΤ πιστεύουν ότι οι δρομολογούμενες πολιτικές εξελίξεις, με τον πολυκερματισμό της κεντροδεξιάς και της αριστεράς, θα ευνοούσαν μετεκλογικά την συγκρότηση μίας κυβέρνησης «εθνικής ανάγκης», η οποία σε γενικές γραμμές δεν θα ανέτρεπε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κατεύθυνση που έχει δώσει ο Γιώργος επιφέροντας επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο και την κοινωνική συνοχή παρεμβάσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, το ασφαλιστικό σύστημα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τις συλλογικές συμβάσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Πέραν αυτού ο τρόπος που η κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει νομική υπόσταση και διοικητική εφαρμογή στις πρόνοιες του Μνημονίου, ανησυχεί ιδιαίτερα την τρόικα, καθώς γνωρίζουν ότι ανοίγει μία τεράστια περιπέτεια νομικού χαρακτήρα που θα καταστήσει επιμέρους διατάξεις οι οποίες εκπονήθηκαν για την εκπλήρωση όρων του Μνημονίου, αντικείμενο δικαστικής διαμάχης με σχεδόν βέβαιη την ακύρωσή τους στο μέλλον. Όσες μεθοδεύσεις κι αν ακολουθήσει η κυβέρνηση μόνον προσωρινά μπορεί να παρεμποδιστεί ο δικαστικός έλεγχος.

Η αίτηση ακυρότητας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του δημοσίου για επιστροφή των χρημάτων που χάθηκαν από μισθωτούς και συνταξιούχους, αποτελεί μία αξιόπιστη νομική φόρμουλα που θα καταλήξει σε μια οιονεί μάχη μεταξύ Συντάγματος και Μνημονίου. Εάν δεν υπάρξει εκτός από κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα, η μάχη αυτή θα κριθεί ασφαλώς υπέρ του Συντάγματος. Πέραν αυτού μία σειρά «περικοπών» είναι κατάδηλα αντίθετες με την πάγια νομολογία του δικαστηρίου του Στρασβούργου (άρθρο 1 του πρώτου πρωτοκόλλου για την προστασία της ιδιοκτησίας και της περιουσίας) και αντίθετες στο δίκαιο της ΕΕ. Για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις υφίσταται πάγια νομολογία του Στρασβούργου, την οποία έχει αποδεχτεί το Συμβούλιο και η Επιτροπή της ΕΕ με τη συνθήκη της Λισαβόνας αλλά και ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμόν 40/1998 απόφαση της Ολομέλειας.

Άρα, η τρόικα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί, στο μόνο που μπορεί βάσιμα να προσβλέπει είναι στην συγκρότηση μιας κυβέρνησης «εθνικής ανάγκης» με ή χωρίς επικεφαλή τον Γιώργο Παπανδρέου, η οποία, όμως, θα χαίρει αυξημένης πολιτικής νομιμοποίησης (τυπικά τουλάχιστον), ώστε η νομική εμπλοκή να μην ακυρώσει το πολιτικό αποτέλεσμα που επιθυμούν. Αυτό ασφαλώς απαιτεί νέες βουλευτικές εκλογές – άμεσα, πριν χαθεί ο έλεγχος - ώστε με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις και παράλληλα ήπια αναδιάρθρωση του χρέους, για να πάψουν να υφίστανται δραματικές δημοσιονομικές πιέσεις, να «ξαναοργανωθεί» το πολιτικό και διοικητικό μοντέλο στην χώρα, στην βάση ενός νεοφιλελεύθερου κοινωνικού μοντέλου.

Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπηρετεί πλέον την σταθερότητα, καθώς η τεράστια αντίφαση λόγων και έργων ακυρώνει εκ των προτέρων κάθε προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα είχε τις προϋποθέσεις να διαμορφώσει ένα νέο καθεστώς κοινωνικοποίησης που θα ενίσχυε την θεσμική μεταβολή υπέρ των συμφερόντων που υπηρετεί η τρόικα. Ο Γιώργος για την τρόικα … τελειώνει σιγά-σιγά και πλέον υπάρχει αναβρασμός για την διάδοχη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Η πρώτη αυτοκτονία στην γέφυρα Ρίου Αντιρίου

Ανασύρθηκε το πτώμα του 52χρονυς απο την Αθήνα, το αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε εγκαταλελειμένο τα ξημερώματα επάνω στην γέφυρα Ρίου Αντιρίου.
Εντοπίστηκε ανάμεσα στο δεύτερο και τρίτο πόδι της γέφυρας απο ελικόπτερο super puma.Το πιο πιθανόν είναι να μιλάμε για την πρώτη αυτοκτονία στην γέφυρα Ρίου Αντιρίου.


ΠΗΓΗ: http://crimesonair.blogspot.com

"Καταστράφηκα οικονομικά εξαιτίας του Βοσκόπουλου!"

Τα προβλήματα για τον Τόλη Βοσκόπουλο, φαίνεται πως δεν έχουν τέλος. Αυτή τη φορά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας η δικαστική διαμάχη που έχει εδώ και χρόνια ο τραγουδιστής με τον επιχειρηματία Στέφανο Χρήστου.
Η ιστορία ξεκινάει από το 1995.O Στέφανος Χρήστου εκείνη την εποχή διατηρούσε νυχτερινό κέντρο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και θέλησε να έρθει σε συμφωνία μαζί του προκειμένου να κάνει δύο εμφανίσεις στο μαγαζί του. "Κάναμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ότι θα κάνει τις δύο εμφανίσεις στη Γερμανία και μου ζήτησε 110.000 μάρκα τότε για την αμοιβή του, μαζί με 23 ατομα που θα έφερνε", αναφέρει ο επιχειρηματίας ο οποίος έκλεισε τη συμφωνία με την πρώην γυναίκα του Τόλη Βοσκόπουλου,Τζούλια Παπαδημητρίου.
Όμως ένα μήνα πριν τη προγραμματισμένη εμφάνιση του τραγουδιστή στη Γερμανία, η Τζούλια Παπαδημητρίου επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι είχε τσακωθεί με τον Τόλη Βοσκόπουλο και εκείνος είχε φύγει από το σπίτι. Μάλιστα, τον προέτρεψε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να τον μεταπείσουν. Πράγματι, εκείνος πήγε στην Αθήνα αλλά...η συμφωνία έπεσε στο κενό!
Από τότε ο επιχειρηματίας κατέθεσε μηνύσεις και αγωγές προκειμένου να πάρει πίσω ολόκληρο το ποσό των εμφανίσεων που δεν έγιναν ποτέ! "Στο τέλος, εξαιτίας του Βοσκόπουλου, έμεινα άνεργος και κατεστραμένοs. Ύστερα από αυτή την ιστορία, πήρα την κάτω βόλτα", καταγγέλει ο Στέφανος Χρήστου και συμπληρώνει ότι "στο τέλος δεν είχα άλλα χρήματα για να συνεχίσω τον χρόνιο δικαστικό αγώνα, γιατί είχα μείνει πλέον άφραγκος...".

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Τον κορόιδευαν οι φίλοι του για τα κιλά του...

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ

Ο 56χρονος Phil Griffin είχε μανία με το γκολφ, του άρεσε. Ομως τα πολλά του κιλά, σχεδόν 200, του δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα. Το αμαξάκι που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρεται στο γήπεδο μέσα συνεχώς κολλούσε και οι φίλοι του του έκαναν πλάκα. Αποφάσισε να βάλει ένα τέρμα σε αυτά και τώρα είναι 89 κιλά


ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ




















ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://odysseaschios.blogspot.com

Κατασκευής του 1917 τα όπλα της ΕΛ.ΑΣ !!!!

Αναγνώστης Αστυφύλακας

Δώσανε στην Αστυνομία της Αλβανίας τα USP (που ειπαν οτι θα δώσουν απο την Ολυμπιάδα ακόμα) και αφήνουν τους Ελληνες Αστυνομικούς με αρχαιολογίες του 1917.

Αυτο ειναι το Ελληνικό κράτος φίλοι μου. καινούρια αυτοκίνητα και δίκυκλα κάθονται στην Αμυγδαλεζα ο Ελληνικός λαός πληρώνει .οι ομάδες δέλτα που τόσα έχουμε ακούσει δεν λειτουργούν ...γιατι ??? δεν υπάρχουν οχήματα λένε ....... ένα σορό κάθονται να ρημάξουν στην Αμυγδαλεζα ..... γιατί δεν τα στέλνετε κύριοι ? ? ?

Για να ρημάξετε το κράτος όσο ακόμα μπορείτε ???

ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com

Βιβλία που ξεχωρίζουν: CIA, η ιστορία των μυστικών αμερικανικών υπηρεσιών

Περίληψη
Η ίδρυση της Central Intelligence Agency (CIA) το 1946 αποτέλεσε μια μεγάλη καμπή για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Νομιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία με την ψήφο του Κογκρέσου και η δημιουργία της εντάχθηκε στο γενικότερο πλαίσιο μεταρρύθμισης των μηχανισμών ασφαλείας της χώρας, αλλά υπαγορεύθηκε και από τη διαφαινόμενη όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, που σύντομα θα οδηγούσε στον Ψυχρό πόλεμο.
Ο Mario Del Pero, καθηγητής της Αμερικανικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καταγράφει στην κατατοπιστική αυτή μελέτη την πολυτάραχη πορεία της CIA από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της έως σήμερα. Περιγράφει τις συγκαλυμμένες επιχειρήσεις (covert operations) που προωθήθηκαν στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική τη «χρυσή εποχή» της οργάνωσης, υπό τη διοίκηση του Άλεν Ντάλες, κατά τη δεκαετία του ’50, και τις κατασκοπευτικές πρακτικές για την αξιολόγηση της οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης της Σοβιετικής Ένωσης. Αναφέρεται στην ανταγωνιστική σχέση της CIA με τις οργανώσεις των στρατιωτικών υπηρεσιών, στις δυσκολίες και στις συγκρούσεις που σημάδεψαν τη δραστηριότητά της, αλλά και στις μεγάλες αποτυχίες της, όπως η κατάρριψη του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους U-2 από τους Σοβιετικούς και η κακή έκβαση της απόβασης στον Κόλπο των Χοίρων.
Σημειώνει τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε από τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη για τις ανορθόδοξες πρακτικές της, τη μείωση του κύρους της και τα σκάνδαλα που όξυναν τις σχέσεις της με την Προεδρία και το Κογκρέσο τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου της.

Βιογραφικό Σημείωμα Συγγραφέα
Ο Mario Del Pero είναι αναπληρωτής καθηγητής και διδάσκει Αμερικανική Ιστορία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Μεταξύ των έργων του περιλαμβάνονται και οι μελέτες: Libertà e Impero. Gli Stati Uniti e il Mondo, 1776-2006 (Αυτοκρατορία και Ελευθερία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Κόσμος, 1776-2006), Henry Kissinger e l’ascesa dei neoconservatori (Ο Χένρι Κίσινγκερ και η Άνοδος του Νεοσυντηρητισμού), Le Crisi Transatlantiche: Continuità a Trasformazioni (Υπερατλαντικές Κρίσεις: Συνέχεια και Αλλαγή).

Συγγραφέας: Mario Del Pero
Μετάφραση: Ντίνα Σιδέρη
Επιστημονική επιμέλεια: Θανάσης Α. Βασιλείου
Εκδόσεις: Κέδρος
Σειρά: 20ος αιώνας
Σελίδες: 168
Τιμή: €15

Στη σειρά 20ός αιώνας κυκλοφορούν επίσης:
Διεθνής τρομοκρατία, του Luigi Bonanate (Κέδρος, 2009)
Ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος, του Gabriele Ranzato (Κέδρος, 2007)
Ο Λένιν και η Ρωσική Επανάσταση, της Antonella Salomoni (Κέδρος, 2006)

ΠΗΓΗ: http://www.menslounge.gr

Η παγκόσμια Διακυβέρνηση…. επελαύνει

Για παγκόσμια Διακυβέρνηση μίλησε η Βαρόνη Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε Διάλεξη που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής, η κορυφαία αξιωματούχος της Ε.Ε., είπε, παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ότι στις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής περιλαμβάνεται και η συνεργασία της Ε.Ε. με στρατηγικούς εταίρους, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία, στο πλαίσιο μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, όπου θα προωθούνται οι αρχές και οι αξίες της Ε.Ε., αλλά και θα αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά σοβαρά προβλήματα, που απειλούν την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και την παγκόσμια σταθερότητα.
Τι ακριβώς σημαίνει Παγκόσμια Διακυβέρνηση, είναι ένα εύλογο ερώτημα: και ποιος εξουσιοδότησε την διορισμένη ηγεσία της Ε.Ε. να στηρίξει τις προσπάθειες επιβολής ενός ασαφούς , προς το παρόν τουλάχιστον, σύστημα εξουσίας σε Παγκόσμιο επίπεδο, είναι ένα άλλο αναπάντητο ερώτημα.
Ήδη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα μιλάει συνεχώς, για το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο του Economist, είχε δηλώσει ότι «Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.»
Επίσης ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, σε δηλώσεις του που έκαναν τον γύρο του κόσμου, υποστηρίζει ότι: «Ο Πλανήτης όλος πρέπει να έχει έναν Κυβερνήτη...»
Σύμφωνα με τη νέα πολιτική και στοχαστική σύλληψη συγκεκριμένων και προνομιούχων ελίτ, «η ειρήνη και η ασφάλεια μπορούν να διασφαλιστούν μόνο εάν εισαχθεί «ένα αποτελεσματικό σύστημα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης», που θα αντικαταστήσει, σε τελικό στάδιο, τα εθνικά κράτη! Είναι σαφές ότι, η Παγκόσμια Διακυβέρνηση είναι η πολιτική έκφραση της Παγκοσμιοποίησης της Οικονομίας.
Υποστηρίζουν ακόμη οι ισχυροί της δαιδαλώδους εξουσίας, ότι μόνο η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, την διοίκηση της οποίας θα έχει μια πεφωτισμένη ελίτ, μπορεί να σώσει τον πλανήτη από την Κρίση, είτε οικονομική, είτε κοινωνική, είτε ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ, είτε σε επίπεδο αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων , όπως της τρομοκρατίας, των κοινωνικών εξεγέρσεων, της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, των ένοπλων εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.
Αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης περιλαμβάνει, ως αναπόφευκτη εξέλιξη, την πλήρη παρακμή των Εθνικών κρατών.
Αποβλέπει το συγκεκριμένο το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, στο να οδηγήσει εξαπατημένους λαούς να αποδεχτούν χωρίς αντίδραση το τέλος της εθνικής κυριαρχίας, ως μια αναπόφευκτη διαδικασία, μια φυσική εξέλιξη, την οποία δεν έχουν την δύναμη να αποτρέψουν.
Όμως, η κίνηση προς την κατεύθυνση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης δεν είναι καθόλου «φυσική ΕΞΕΛΙΞΗ», καθώς , δεν αποκλείεται η μετάβαση σε έναν αφύσικο Κόσμο , όπου θα επιβληθεί ένα συγκεντρωτικό και δικτατορικό υπερεθνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που θα διοικείται από τους λίγους και εκλεκτούς, σε βάρος των πολλών. Απαιτείται προσοχή από τους Πολίτες, στήριξη των Δημοκρατικών Θεσμών, όχι εν λευκώ εξουσιοδότηση στους πολιτικούς και διαρκής επαγρύπνηση.
Αγαθά προς προστασία, είναι η Αξιοπρέπεια του ατόμου, το αυτεξούσιο των προσώπων , η Ελευθερία της Βούλησης, ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ατόμου και η αυτοδιάθεση και ο αυτοπροσδιορισμός, ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Ελευθέρων πολιτών.
ΟΛΑ αυτά όμως, δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος δημιουργικής ανάπτυξης, στην ισοπεδωτική ομοιομορφία της ελιτίστικης Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

του Χρήστου Καπούτση
deltio11
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://anaxfiles.blogspot.com

Τελεσίγραφο του Αλβανικού Εθνικού Στρατού και προς την Ελλάδα!!!

Ο αυτοαποκαλούμενος «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (UKSH – Ushtria Kombetare Shqiptare), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News 24 και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Balkanweb, με ανακοίνωση στο διαδίκτυο, την οποία απέστειλε και στα Μ.Μ.Ε. των Τιράνων, του Κοσόβου, των Σκοπίων, του Πρέσεβο και του Ουλτσίνιε Μαυροβουνίου, ανακοίνωσε, ότι ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις, πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση της «Εθνικής Αλβανίας», (δηλαδή της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία επεκτείνεται σε αρκετές περιοχές πέραν των σημερινών ορίων του αλβανικού κράτους).

Ο UKSH επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από τους Σέρβους, σλαβο-μακεδόνες και έλληνες κατακτητές, οι οποίοι ούτε στιγμή δε σταμάτησαν να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι΄ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος».


hellenicrevenge
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://koukfamily.blogspot.com

Μια ασθένεια με φρικιαστικά αποτελέσματα

Οι άνθρωποι με νευροϊνωμάτωση (neurofibromatosis – μια ασθένεια που προκαλεί στους ιστούς των νεύρων να δημιουργούν όγκους) είναι τόσο άτυχοι. Τα πρόσωπά τους και άλλα μέρη του σώματος παραμορφώνονται, καθιστώντας τη ζωή τους αρκετά δύσκολη. Η γυναίκα που θα δείτε παρακάτω, στις σοκαριστικές φωτογραφίες που ακολουθούν, ζει στην Ταϊλάνδη.
Τέτοιες ιστορίες μας βοηθούν να καταλάβουμε πόσο σκληρή είναι η ζωή για μερικούς ανθρώπους, καθώς και να εκτιμήσουμε την υγεία που κακώς πολλές φορές θεωρούμε δεδομένη.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΚΙΝ ΕΙΚΟΝΕΣ !!!!!!





ΠΗΓΗ

ΤΟ ΔΙ ΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://mystikos-planitis.blogspot.com

Η σπίθα που θα βάλει τη φωτιά λείπει...Χαρείτε όσο είναι καιρός ρεμάλια!

Αφού τα κάνουν όλα καλά και όμορφα και λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων του λαού, γιατί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους;

Η αντίδραση της οργής που σιγοβράζει δεν θα είναι οργανωμένη άρα ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη αλλά ανεξέλεγκτη. Αυτό τους φοβίζει

Να κατέβει στη πορεία κάποιος γιατί; Για τους πολιτικούς; για την πέμπτη φάλαγγα τους συνδικαλιστές; Σήμερα δεν κουνιόταν τίποτα. Στο Δημόσιο η συμμετοχή ήταν καθολική μαγαζιά ήταν κλειστά και γα πρώτη φορά ακόμα και ιδιωτικοί υπάλληλοι είτε λόγω ΜΜΜ είτε λόγω της απερχόμενης λαίλαπας δεν κινήθηκαν.

Αν κάποιοι πολιτικοί χαίρονται για την πορεία ας βγει π.χ. να περπατήσει ο κύριος Λοβέρδος στο Περιστέρι ή στο Πέραμα, ας πάει ο κύριος Κουτρουμάνης στα Καλάβρυτα ή ας περπατήσει στη Σταδίου ο κύριος Παπακωνσταντίνου.

Η σπίθα που θα πυροδοτήσει την συσσωρευμένη οργή λείπει που μπορεί να είναι οποιαδήποτε κίνηση ή ερέθισμα
.
Τον Οκτώβριο που δεν θα βγαίνει η σούμα μιλάμε. Το 2011 με την νέα αύξηση του ΦΠΑ το συζητάμε.

Οταν αρχίσουν οι ατομικές συμβάσεις, όταν η ανεργία διπλασιαστεί, όταν ο μισθός θα φτάνει μόνο για το ΦΠΑ των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, θα δούμε... γιατί αυτό που συντελείται στην κοινωνία είναι η εκ βάθρων καταστροφή και εκθεμελίωση κάθε δικλείδας ασφαλείας.

Τα μεσαία στρώματα υποβιβάζονται και οι από κάτω μετατρέπονται σε δουλοπάροικους από Τσολάκογλου και Πεταίν της τρόικας...

· 5.2% ο πληθωρισμός
· 25% κάτω οι αποδοχές
· 11% η ανεργία
· 16.000 μικρομεσαίοι έκλεισαν
· Το κόστος διαβίωσης +10% με αλλεπάλληλες αυξήσεις μόνο σε φόρους
· Τέρμα συλλογικές συμβάσεις μειώσεις σε αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας
· Ο μόνος που μπαίνει στα μαγαζιά είναι οι μύγες.
· Δουλειά 40 χρόνων με ανταπόδοση 500 – 1400 €
· Δουλειά με 500 € καθαρά

Ας βλέπει λοιπόν σε λίγο ο καθένας να δουλεύει το παιδί του για 500 € να ζει ο απόμαχος γονιός με άλλα τόσα…

Η σπίθα που θα βάλει τη φωτιά λείπει... Μόνο αυτή...

Αν το θέλετε και κοινωνικά μετρήστε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τις εκρήξεις παραβατικής συμπεριφοράς και μετρήστε νεκρούς, τις συγκρούσεις, τους βανδαλισμούς, τους εμπρησμούς, τις επιθέσεις και θα δούμε όλοι τι έρχεται...

thermopilai.org

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://anaxfiles.blogspot.com

Η κυβέρνηση διαψεύδει δήλωση Καστανίδη για εκλογές τον Νοέμβριο. Άρα, προετοιμάζονται ...

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η κυβέρνηση ότι υπήρξε δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη ότι πρέπει να στηθούν διπλές κάλπες το φθινόπωρο.

«Ο κ. Καστανίδης ποτέ δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση για εκλογές το φθινόπωρο. Συνεπώς, αυτό που γράφτηκε, ελέγχεται πλήρως και, φυσικά...



...εφόσον δεν υπάρχει δημόσια δήλωση, δεν μπορούμε να αποδίδουμε σε κάποιον υπουργό τέτοιες απόψεις» σημείωσε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Στην Ελευθεροτυπία της Δευτέρας υπάρχει ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης είχε ταχθεί υπέρ της διπλής κάλπης το Νοέμβριο (δημοτικές και βουλευτικές), εκτιμώντας ότι μια νωπή εντολή, με τα σημερινά δεδομένα, θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική και θα αφαιρέσει επιχειρήματα από τη ΝΔ που προσπαθεί να αποσείσει ή να συσκοτίσει τις ακέραιες ευθύνες που φέρει για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Η προδιάθεση Καστανίδη, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιγράφηκε σε φιλική συνάντηση που ο υπουργός είχε το Σάββατο με εκπροσώπους του Τύπου στη Θεσσαλονίκη.


To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο : skeftomasteellhnika

Σπίτι και διακοπές: Τι θα βρω όταν επιστρέψω;

Επειδή οι καιροί έχουν αγριέψει, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε την περιουσία μας όσο λείπουμε.

Με τόση ζέστη, τις τελευταίες ημέρες, το μόνο που σκέφτομαι είναι πότε θα φύγω. Να τα παρατήσω όλα, να πάω στην παραλία και …ιδανικά, να μην ξαναγυρίσω! Το μόνο που δεν σκέφτομαι και δεν με νοιάζει είναι τι θα αφήσω πίσω μου. Κλειδώνω την πόρτα και φεύγω…
Εσύ τι κάνεις; Είσαι έτσι μποέμ σαν και εμένα; Δεν σε νοιάζει όταν γυρίσεις αν θα βρεις τα υπάρχοντά σου …για να μην πω το ίδιο το σπίτι; Επειδή οι καιροί έχουν αγριέψει και όσο πάνε θα αγριεύουν και περισσότερο, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε την περιουσία μας όσο λείπουμε. Ξέρω ότι αν είσαι 500 χιλιόμετρα μακριά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά αλλά να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις αρκετά!

Θυρίδες
Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά! Δεν θα αφήσεις τίποτα αξίας στο σπίτι. Και με τον όρο αξίας εννοώ κυρίως, χρυσαφικά ρολόγια σημαντικά έγγραφα και λοιπά. Αυτά θα τα πας σε θυρίδα. Είναι άλλο να σου κλέψουν την τηλεόραση και άλλο ένα χρυσό κόσμημα ή οικογενειακό κειμήλιο. Το κόστος της θυρίδας ξεκινά ανάλογα με την τράπεζα από τα 20 ευρώ το χρόνο και αυξάνεται όσο μεγαλώνει το μέγεθος της θυρίδας.

Σπίτι
Συναγερμό έχεις; Αν δεν έχεις μέχρι σήμερα, δεν νομίζω ότι θα βάλεις επειδή το λέω εγώ. Τουλάχιστον, κάνε ότι καλύτερο μπορείς για να ασφαλίσεις τα σημεία εισόδου. Τις συρόμενες μπαλκονόπορτες μπορείς να τις ασφαλίσεις περαιτέρω με ειδικά άγκιστρα που πουλάνε τα καταστήματα ειδών σπιτιού και μπλοκάρουν το άνοιγμα. Μία δεύτερη λύση είναι να τοποθετήσεις στο σιδηρόδρομο της πόρτας μία μπετόβεργα. Η πόρτα δεν θα ανοίγει με τίποτα και ο επίδοξος ληστής θα πρέπει να σπάσει τα διπλά τζάμια. Για τα εξωτερικά ρολά, οι σύρτες που τα κλειδώνουν στο κούφωμα, είναι μία καλή και απλή λύση για να καθυστερήσεις τον κλέφτη. Μικρές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν και στην εξώπορτα, αν δεν είναι ασφαλείας. Στο εμπόριο υπάρχουν έξτρα κλειδαριές-μπάρες, που τρέχουν κατά το πλάτος πόρτας και ασφαλίζουν μέσα στον τοίχο! Κλειδώνουν κανονικά με κλειδί ασφαλείας την έξω πλευρά. Αν θες να παραστήσεις ότι κάποιος μένει στο σπίτι, -υπάρχει και άλλο ένα κόλπο. Με έναν ή περισσότερους χρονοδιακόπτες, μπορείς να προγραμματίσεις τα φώτα, το ραδιόφωνο και άλλες συσκευές του διαμερίσματος να ανάβουν και να σβήνουν ανά διαστήματα. Επίσης, αν έχεις ηλεκτρικά ρολά, ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να στα προγραμματίσει να ανοιγοκλείνουν πρωί και βράδυ …για πιο πειστικό αποτέλεσμα!

Τεχνολογία
Για να μας διαβάζεις, σίγουρα θα έχεις ίντερνετ και ίσως και ασύρματο ρούτερ. Αυτό το τελευταίο θα σου ανοίξει ένα νέο παράθυρο στον κόσμο της ασφάλειας αφού με δύο απλά βήματα μπορείς να εγκαταστήσεις όπου θες μέσα ή έξω από το σπίτι, ασύρματες κάμερες ip τις οποίες παρακολουθείς από το κινητό σου όποτε θες ή τις αφήνεις να σου στέλνουν αυτές mms με φωτογραφίες η βίντεο όταν με τον αισθητήρα υπερύθρων που διαθέτουν, διαπιστώσουν κίνηση στο χώρο παρατήρησης! (Δες εδώ http://www.priveshop.gr/product.php?code=301320 κι εδώ http://www.e-plaza.gr/index.php?target=products&product_id=33472 ) Η τοποθέτηση και η λειτουργία είναι πανεύκολη υπόθεση και η εικόνα μπορεί να έρχεται στο κινητό απλά πληκτρολογώντας μία συγκεκριμένη διεύθυνση στο ίντερνετ. Ίσως, να μην μπορείς να πας στο σπίτι σου αν διαπιστώσεις μέσω των καμερών ότι κάποιος είναι μέσα, αλλά τουλάχιστον μπορείς να καλέσεις την αστυνομία.

Πρακτικά
Αν πρόκειται να λείψεις περισσότερο από ένα ή δύο μήνες, μπορείς να κάνεις μερικές «μεγάλες» κινήσεις. Άδειασε το ψυγείο από τα αναλώσιμα και κλείσε το ρεύμα του όταν θα λείπεις. Η οικονομία στο ρεύμα δεν είναι τόσο μεγάλη αλλά το να γυρίσεις και να βρεις τα πάντα χαλασμένα μέσα επειδή έγινε μία πολύωρη διακοπής ρεύματος, δεν είναι ότι πιο ωραίο. Στο ίδιο μήκος κύματος θα βγάλεις από τις πρίζες όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Θα γλυτώσεις και από την κατανάλωση αλλά και τις ίδιες τις συσκευές αφού ακόμα σε φάση αναμονής οι αυξομειώσεις της τάσης μπορεί να τις καταστρέψουν. Μη ξεχάσεις να κλείσεις και τα νερά!

ΠΗΓΗ: http://www.menslounge.gr

"Ήρθε για διακοπές, όχι εξορία"

«Άστραψε και βρόντηξε» ο έπαρχος της Λήμνου για τη μετάθεση του Γεράσιμου Ζαγορίτη μετά την αποκάλυψη του VETO για τις τρυφερές στιγμές που είχε με την Τζούλια Αλεξανδράτου στο υπόγειο πάρκινγκ του Πολεμικού Μουσείου.

Το αποτέλεσμα του ντόρου που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών Ζαγορίτη-Αλεξανδράτου, ήταν ο ναύτης Ζαγορίτης να «εισπράξει» 60 μέρες φυλακή και δυσμενή μετάθεση στη Λήμνο. Ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκε η «σκληρή» αντίδραση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της Λήμνου, οι οποίοι διαμαρτύρονται με επιστολή τους στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε και στον τουρισμό των νησιών μας, ο Δημήτρης Σάραγκας θεώρησε ότι η μετάθεση του γιου του Λευτέρη Ζαγορίτη με τη μορφή τιμωρίας, πλήττει την εικόνα του νησιού που, ενδεχομένως, θα θεωρηθεί από πολλούς «τόπος εξορίας και τιμωρίας». Επικοινωνήσαμε με κατοίκους του νησιού, που «προσυπέγραψαν» την ανακοίνωση του έπαρχου, θεωρώντας ότι ένα νησί με μεγάλη τουριστική υποδομή και πλήθος επισκέψεων κάθε καλοκαίρι δυσφημίζεται από το ίδιο το κράτος.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του έπαρχου Λήμνου ΕΔΩ:

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kalyterotera.blogspot.com

Ξεκινά το σαφάρι των κατασχέσεων!

Διορία μέχρι της 20 του τρέχοντος μήνα να καταβάλουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, δόθηκε στους μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου. Ο λόγος για 990 οφειλέτες εκ των οποίων οι 20 χαρακτηρίζονται ως «μεγαλοφειλέτες» καθότι χρωστούν στο Δημόσιο μέχρι και 7,05 εκατομμύρια ευρώ έκαστος!

Μετά από δεκαετίες το ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε να εισπράξει τα χρωστούμενα από φορολογούμενος οι οποίοι όπως διαφαίνεται αγνόησαν συστηματικά την ρύθμιση των οφειλών τους αφού στη κατοχή τους έχουν ακίνητα μεγάλης αξίας.

Στην «μαύρη» λίστα περιλαμβάνονται οφειλέτες από δημοφιλείς προορισμούς όπως Μύκονο, Σαντορίνη κτλ οι οποίοι προφανώς δεν ήθελαν να καταβάλουν τα χρέη τους αν και θα μπορούσαν.

Αν οι οφειλέτες δεν μεριμνήσουν για την ρύθμιση των οφειλών τους έως τις 20 Ιουλίου, τότε ενεργοποιείται αυτόματα η διαδικασία κατάσχεσης ακινήτων τα οποία θα βγουν σε πλειστηριασμό προκειμένου να καλυφθεί το ποσό.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να εντοπιστούν όσοι κάνουν πολυτελή ζωή και αρνούνται συστηματικά να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ: http://www.stifora.gr

ΟΙ 24 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

-Πόρτο-κατσίκι-Λευκάδα
-Φαλάσαρνα-Χανιά- Κρήτη

-Μάτι (Χρυσή Άμμος)-Μεσσηνία
-Μικρός Σίμος -Ελαφόνησος
-Μεσακτή-Ικαρία
-Πόρτο-Κατσίκι-Λευκάδα
-Μουρτερή -Εύβοια
-Τσιγκράδο-Μήλος
-Άγιος Προκόπιος-Νάξος
-Ιταλίδα-Κουφονήσια
-Ποτάμι Πλατανιστού-Ευβοια
- Kαλό Λιβάδι - Μύκονος
- Άγιος Σώστης - Σέριφος
- Γιδάκι - Ιθάκη
- Καβουρότρυπες - Χαλκιδική
- Κουκουναριές - Σκιάθος
- Βουτούμι - Αντίπαξοι
- Ναυάγιο - Ζάκυνθος
- Κάθισμα - Λευκάδα
- Πάνορμος - Σκόπελος
- Μύρτος - Κεφαλονιά
- Ελίντα - Χίος
- Παλαιοχώρι - Μήλος
- Σαρακήνικο - Πάργα
- Άχλα - Άνδρος

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kampia.blogspot.com

ΜΕ …ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ.Σκοπιανά αεροπλάνα ξεκινούν πτήση Βελιγράδι-Κέρκυρα

Μας έπιασαν στον ύπνο;

Κι όμως η είδηση είναι αληθινή και την καταγράφει αποκλειστικά ο δημοσιογράφος Εkonomeaste Media group Νίκος Αρβανίτης. Έτσι σύμφωνα με αυτή ξεκινούν πτήσεις Σκοπιανών με Σέρβους, στην γραμμή Βελιγράδι - Κέρκυρας και τα αεροπλάνα των Μακεδονικών αερογραμμών θα προσγειώνονται κανονικότατα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, αφού και σε αυτή την περίπτωση μας έπιασαν στον ύπνο.

Σοκ στη Νότια Αφρική

Σάλο έχει προκαλέσει στη Νότιο Αφρική ένας πίνακας που απεικονίζει τη νεκροτομή του Νέλσον Μαντέλα, μολονότι ο ζωγράφος του υποστηρίζει ότι ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον πρώην πρόεδρο, οποίος βρίσκεται ακόμη εν ζωή.

Το έργο του Γιουίλ Νταμάσο δείχνει τον Μαντέλα νεκρό, ξαπλωμένο σε ένα τραπέζι νεκροτομείου και τριγυρισμένο από γνωστούς Νοτιοαφρικανούς πολιτικούς.

Ο πίνακας "Ο νεκρός Μαντέλα" εκτίθεται σε μια γκαλερί του Γιοχάνεσμπουργκ και προκάλεσε τη μήνη του κυβερνώντος κόμματος ANC. "Είναι κακόγουστο, ασεβές και αποτελεί προσβολή για τις αξίες της κοινωνίας μας" σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος που χαρακτήρισε το έργο "ρατσιστικό". Το ANC υπενθύμισε μάλιστα ότι η απεικόνιση ενός νεκρού θεωρείται από πολλούς Αφρικανούς ως πράξη μαγείας.

Ο Νταμάσο πάντως υπερασπίστηκε το έργο του απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι δεν σεβάστηκε τον ήρωα της Νότιας Αφρικής στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ. Ο πίνακας "δείχνει τη σάρκα και τα οστά του Μαντέλα, κάτι που αποδεικνύει ότι είναι άνθρωπος, όπως ο καθένας από εμάς", είπε ο ζωγράφος στην εφημερίδα Σάτερντεϊ Σταρ. "Έκανε μεγάλα πράγματα, έχει τεράστια εθνική και διεθνή επιρροή, αλλά ο πίνακας υπενθυμίζει ότι είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος", πρόσθεσε.

Ο πίανκας βασίζεται στο "Μάθημα ανατομίας του Δρ. Τουλπ" του Ρέμπραντ (1632) και δείχνει τον Μαντέλα νεκρό ενώ τον ανατέμνει ο μικρός Ενκόσι Τζόνσον, το παιδί-σύμβολο του αγώνα κατά του AIDS που πέθανε σε ηλικία 12 ετών. Το "μάθημα" παρακολουθούν πολλές προσωπικότητες της Νότιας Αφρικής, όπως ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Ντέσμοντ Τούτου, ο νυν πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα, ο πρώην πρόεδρος Τάμπο Μπέκι και η αρχηγός της αντιπολίτευσης Χέλεν Ζίλε.

Ο Μαντέλα θα γιορτάσει τα 92α γενέθλιά του στις 18 Ιουλίου. Τους τελευταίους μήνες, λόγω της εύθραυστης υγείας του, εμφανίζεται πολύ σπάνια δημοσίως. Δεν είναι ακόμη βέβαιο αν θα παρακολουθήσει τον τελικό του Μουντιάλ την Κυριακή.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

ΧΤΥΠΗΣΕ "ΚΟΚΚΙΝΟ" Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ‏

Πρωτοφανή πτώση σημειώνει ο βαθμός αισιοδοξίας των ελλήνων, σύμφωνα με την τετραμηνιαία έκθεση "Φόρουμ" της Μetron Analysis. Μόνον ένας στους τέσσερις δηλώνει αισιόδοξος σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Απόλυτα απαισιόδοξοι σε ποσοστό 63% εμφανίζονται οι πολίτες για την πορεία της χώρας, ενώ οκτώ στους δέκα εκτιμούν ότι η κρίση στην ελληνική οικονομία θα διαρκέσει δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: http://veto300.blogspot.com/

Νταήδες καταστηματάρχες κατά αστυνομικών στα Γιαννιτσά

Ορκίστηκε να τηρεί και να εφαρμόζει τους Νόμους. Αυτό επιχείρησε να κάνει ένας Αστυνομικός στα Γιαννιτσά Πέλλας, όταν κλήθηκε να επέμβει...


...σε κατάστημα ύστερα από παράπονα των περιοίκων για διατάραξη της κοινής ησυχίας από ταβέρνα στο κέντρο των Γιαννιτσών, προχθες (7/7) απογευματινές ώρες. Σε παρατήρηση-σύσταση του προς τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, να μειώσει την ένταση της μουσικής, τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και ο αδελφός του που ήταν παρόν, εξύβρισαν τον Αστυνομικό τον απείλησαν και τον προσέβαλαν με λόγια και πράξεις, εμποδίζοντας τον με τη χρήση βίας να προβεί στον έλεγχο και την καταγραφή του συμβάντος. Φυσικά συνελήφθησαν οι νταήδες καταστηματάρχες και τώρα αναμένεται να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: http://karatzova.blogspot.com

"Καμία από τις δύο κυβερνήσεις" λέει το 65% των Ελλήνων

Βαθιά κρίση του δικομματισμού όπως και έντονη απαισιοδοξία από τους Έλληνες πολίτες δείχνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Public Issue για την εφημερίδα Καθημερινή.
Συγκεκριμένα, το 65% του δείγματος απάντησε πως δε θα ήθελε καμία από τις δύο κυβερνήσεις με 7 στους 10 να δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την καθημερινότητά τους. Το 25% θα ήθελε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το 4% κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, το 79% απάντησε πως είναι δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση, το 88% από την αντιπολίτευση ενώ πολυκομματικές κυβερνήσεις ζητά του 34%, σε αντίθεση με το 20% που επιθυμεί αυτοδύναμες, το 17% το οποίο ζητά οικουμενική κυβέρνηση και ένα 7% που θέλει νέους κομματικούς συνδυασμούς και καινούργια πρόσωπα. Το 15% σε αυτό το ερώτημα δήλωσε πως δεν έχει γνώμη.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των κομμάτων για το ΠΑΣΟΚ το 38% έχει θετική άποψη σε αντίθεση με το 59% που έχει αρνητική. Η Νέα Δημοκρατία 26% θετικές και 68% αρνητικές, το ΚΚΕ 20% θετικές και 75% αρνητικές, το ΛΑ.Ο.Σ 31% θετικές και 65% αρνητικές και ο ΣΥΡΙΖΑ 22% θετικές και 71% αρνητικές.

Εντωμεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται στη δημοτικότητα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς σημειώνοντας ωστόσο πτώση 3 μονάδων συγκριτικά με τον περασμένο μήνα. Πτωτική τάση είχε και η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά κατά 4% ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα.

Σημαντική άνοδος παρατηρείται στην αποχή η οποία από το 8,5% του περασμένου Οκτωβρίου, τον Ιούλιο εκτινάχθηκε στο 35,5%.

Τέλος, στην εκλογική επιρροή το ΠΑΣΟΚ είναι 18 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ με 43% και 25% αντίστοιχα. Αμέσως μετά είναι το ΚΚΕ με 10%, ο ΛΑΟΣ με 6% ,ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι με 4% και η νεοσύστατη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη με 3,5%

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Ακατάλληλες παροιμίες !!!


* Εδώ γαμούν αρσενικούς και συ γυρεύεις νύφη
* Το ντέφι κι’ η Αποκριά είναι του πούστη η χαρά
* Τον κώλο βάζει o μάγειρας, σκατά θα μαγειρέψει
* Έκλασεν η νύφη, σχόλασεν ο γάμος
* Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει
* Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο
* Ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε
* Ο καθένας την πορδή του μοσχολίβανο την έχει
* Οι πουτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές
* Οι γύφτοι τα μαλώματα τα ‘χουν για πανηγύρια
* Όποιος πηδάει πολλά παλούκια, το ένα μπαίνει στον κώλο του
* Παρακαλετό μουνί, ξινό γαμήσι
* Παιδιά, σκατά και σύννεφα δεν πιάνονται
* Πέρσι έχεσε, φέτος βρώμισε
* Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και το γουρούνι τ’ αρχίδια
* Πολύ κο-κο και κανένα αβγό
* Το μουνί και το πριόνι, όποιος δεν τα ξέρει ιδρώνει
* Το ράσο θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι

i-diadromi
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://okokoras.blogspot.com/

Νοσοκόμα έδωσε το φιλί της ζωής σε πεντάμετρο δηλητηριώδες φίδι!

Μια νοσοκόμα που εργάζονταν σε κτηνιατρική κλινική έσωσε την ζωή ενός φιδιού όταν του έδωσε το φιλί της ζωής! Η Claire Farina από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ άρχισε να δίνει το φιλί της ζωής στο στόμα του 5-μετρου δηλητηριώδες φιδιού όταν αυτό σταμάτησε να αναπνέει κατά την διάρκεια εγχείρησης.
Το βασιλικό φίδι της Καλιφόρνιας με το όνομα Nipper είχε μεταφερθεί στην κλινική όταν τα αυγά που γεννούσε "κόλλησαν" με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλοκή.
"Η Claire ήταν πολύ γενναία στο να πλησιάσει το στόμα του Nipper από τόσο κοντά. Τα δόντια του είναι πολύ μεγάλα και αιχμηρά, με έχει δαγκώσει κάνα δυο φορές και πονάει πολύ," δήλωσε ο Ryan Mills ιδιοκτήτης του φιδιού.
"Είπα πως άξιζε να δοκιμάσω. Ξεκίνησα να φυσάω μέσα στο στόμα του και σιγά σιγά άρχισε να αναπνέει," δήλωσε η νοσοκόμα "ήρωας".


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://newscity1.blogspot.com

Στις δύο... τρίτος δεν χωρεί!!!

Στη φυλακή κατέληξαν δύο γυναίκες που διατηρούσαν ερωτικό δεσμό, καθώς ένας γείτονάς τους έκανε το λάθος να προσεγγίσει τη μία, με αποτέλεσμα να τον σαπίσουν στο ξύλο και να τον στείλουν στο νοσοκομείο

Στης φυλακής τα σιδερά που είναι για τους λεβέντες… βρίσκεται ένα ζευγάρι λεσβίων γιατί ξυλοκόπησαν αγρία τον γείτονά τους.
Ο Κρίστοφερ Στίντμαν προσπάθησε να προσεγγίσει μια από τις δυο κοπέλες αγνοώντας ότι ήταν τόσο αγαπημένες και παράλληλα αφόρητα ζηλιάρες.
Όταν η 28χρονη Μπράινα Λέγουιν διαπίστωσε ότι την "έπεφτε" στη 30χρονη φίλη της Σάρα Μπράντμερι, σαν μαινόμενος ταύρος πήγε να του ζητήσει τα ρέστα.
Η Σάρα δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει και έτσι και οι δυο πήγαν στο σπίτι του, τον κλότσησαν, του έσπασαν το σαγόνι και του προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.
Όταν η Μπράινα συνειδητοποίησε την έκταση των τραυμάτων κάλεσε το ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον Κρίστοφερ στο νοσοκομείο.
Στο δικαστήριο η Σάρα παραδέχθηκε ότι προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη στο θύμα και θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 μηνών. Η Μπράινα η οποία έχει καταδικαστεί 11 φορές για 18 αδικήματα θα εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών.
Ο δικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά: "Θα μπορούσατε να τον έχετε σκοτώσει ή του προκαλέσετε σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη".
Τα δυο κορίτσια πλέον δεν είναι μαζί. Τζάμπα το ξύλο δηλαδή...


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sthfora.blogspot.com

Οσο μεγαλώνουν οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ

Ερευνα του πανεπιστημίου του Texas που έκανε ο ψυχολόγος David Buss με 3 φοιτητές του έδειξε πως οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και ειναι πιο δραστήριες από τις νεότερες. Συγκεκριμένα έκαναν έρευνα σε 827 γυναίκες διαφορων ηλικιών και το αποτέλεσμα έδεικε πως οι 45 άρες ειναι πιο ανοιχτές σε σεξουαλικές προκλήσεις όπως ο έρωτας μιας βραδιάς σε σχέση με π.χ. τις 25άρες. Είναι πιο δραστήριες και εχουν...
περισσότερες φαντασιώσεις.

http://www.enimerwsi.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kanonitv.blogspot.com

Οι (κρυφές) ερωμένες των καθολικών ιερέων ζητούν την άρση της αγαμίας

Είχαν μάθει να ζουν στην αφάνεια και να κρατούν καλά κρυμμένο το ένοχο μυστικό τους. Τώρα αποφάσισαν όμως να μιλήσουν για πρώτη φορά. Με ανοιχτή επιστολή προς τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ΄ 39 Ιταλίδες ζητούν από τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας να καταργήσει την υποχρεωτική αγαμία των κληρικών.

Ο λόγος γι΄ αυτή την κινητοποίηση; Και οι 39 είχαν ή διατηρούν ακόμη σχέσεις με ιερείς. Την ώρα που το Βατικανό συγκλονίζεται από τα σκάνδαλα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερωμένους και επίσημη έκθεση των Ιησουιτών, που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα, κάνει λόγο για 205 επιβεβαιωμένα περιστατικά στη Γερμανία, οι 39 Ιταλίδες τόλμησαν να θίξουν ένα ζήτηματαμπού και μια υποκρισία που αιώνες τώρα χαρακτηρίζει την ιδιωτική ζωή των καθολικών παπάδων. Στην επιστολή τους οι «κρυφές ερωμένες» περιγράφουν τη μυστική ζωή τους στο πλευρό του αγαπημένου τους κληρικού και ζητούν από τον Πάπα να σκεφθεί ότι μόνο ένας ευτυχισμένος ιερέας, με μία σύζυγο και μια ολοκληρωμένη οικογένεια στο πλευρό του, μπορεί να εκπληρώσει σωστά την αποστολή του.

Αφορμή για την επιστολή στάθηκε η πρόσφατη- τον περασμένο Μάρτιο- δήλωση του αρχιεπισκόπου της........
Βιέννης, καρδιναλίου Κριστόφ Σόνμπορν, ότι η κατάργηση της αγαμίας ίσως θέσει τέρμα στις σεξουαλικές καταχρήσεις από ιερωμένους. Ο καρδινάλιος, ο οποίος είναι από τους στενούς συμβούλους του Πάπα, υποχρεώθηκε να πάρει πίσω τη δήλωσή του όταν ο Βενέδικτος τον επανέφερε στην τάξη κάνοντας λόγο για «την αρχή της ιερής αγαμίας».

Οπως αναφέρουν οι γυναίκες στην επιστολή, η τελευταία δημόσια τοποθέτηση του Πάπα στο ζήτημα της αγαμίας αποτελεί «επιβεβαίωση της ιερότητας ενός πράγματος που δεν είναι ιερό, αλλά ένας κανόνας γραμμένος από τους ανθρώπους».

Η Καθολική Εκκλησία είναι πολύ αυστηρή στο ζήτημα της αγαμίας των κληρικών, ενώ οι ιερείς των ανατολικών καθολικών δογμάτων μπορούν να παντρεύονται, όπως και όσοι είχαν παντρευτεί όσο ανήκαν στην Αγγλικανική Εκκλησία και αποφάσισαν στη συνέχεια να αλλάξουν δόγμα. Εκπρόσωπος του Βατικανού αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή ή να αναφερθεί στις ιστορίες των γυναικών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία επιτρέπει τον γάμο στους δύο πρώτους βαθμούς της ιεροσύνης (διάκονοι και ιερείς), πριν από τη χειροτονία τους. Απαγορεύει όμως τον γάμο στους επισκόπους, καθώς και τη χειροτονία εγγάμων ιερέων στο αξίωμα αυτό.

Πούλησε τη 14χρονη κόρη του για μερικά κιβώτια μπύρας

Ένας Μεξικανός που ζει στην Καλιφόρνια φυλακίσθηκε, γιατί πούλησε τη 14χρονη κόρη του για να εισπράξει μετρητά για να αγοράσει μπύρα και κρέας. Στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία γιατί ο αγοραστής και μελλοντικός σύζυγος της 14χρονης δεν τήρησε τη συμφωνία τους.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκρινφιλντ της κεντρικής Καλιφόρνιας, 225 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο. Στην πόλη αυτή κατοικούν πολλοί μετανάστες από την Οαχάκα, του Μεξικού και η περίπτωση αυτή είναι μια κλασσική σύγκρουση μεταξύ του ισχύοντος νόμου στην Καλιφόρνια και της παράδοσης των μεταναστών.Ο Μαρσελίνο ντε Χεσούς Μαρτίνεζ, 36 χρόνων, δεν είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα που θα προέκυπταν όταν πούλησε την κόρη του στον 18χρονο Μαργκαρίτο ντε Χεσούς Γκαλίντο έναντι 16.000 δολαρίων, 160 κιβωτίων μπύρας, 100 κιβωτίων αναψυκτικών, 50 κιβωτίων ισοτονικού ποτού, δύο κιβωτίων κρασιού και έξι πακέτων κρέατος, ανακοίνωσε η αστυνομία του Γκρίνφιλντ." Η 14χρονη έφηβος μετακόμισε στο σπίτι του Γκαλίντο και όταν το ποσό της ανταλλαγής δεν καταβλήθηκε, ο πατέρας της κάλεσε το αστυνομικό τμήμα του Γκρίνφιλντ για να πάρει πίσω την κόρη του", αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.Μετά την ανάκριση, το κορίτσι επέστρεψε στους γονείς της, αλλά ο πατέρας φυλακίστηκε με την κατηγορία της αποδοχής χρημάτων για την παραχώρηση ατόμου προς συγκατοίκηση και ο 18χρονος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου.

ΠΗΓΗ:

Φεροµόνες: Η χηµεία του έρωτα

Κάποια θηλυκά τα µυρίζουµε από… χιλιόµετρα και άλλα βρίσκονται δίπλα µας χωρίς να τα «παίρνουµε είδηση». Τι είναι αυτό που καθορίζει ασυνείδητα την έλξη;

Eίναι γνωστό ότι στη διαδικασία της σεξουαλικής λειτουργίας, από την έλξη µέχρι και την ερωτική επαφή, συµµετέχουν όλες οι αισθήσεις: όραση, ακοή, αφή και όσφρηση. Η τελευταία ωστόσο διαδραµατίζει και έναν κρυφό ρόλο.

Ο έρωτας παίρνει από τη... µυτη
Η λαϊκή έκφραση «τον/την σέρνει απ’ τη µύτη» θα µπορούσε να έχει και επιστηµονική βάση, αφού η έλξη ή η απώθηση που νιώθουµε για κάποιους ανθρώπους οφείλεται σε ουσίες που εκκρίνονται στον οργανισµό τους και καθορίζουν τη δική µας αντίδραση. Οι ουσίες αυτές όµως δεν αναδύουν κάποιο ελκυστικό ή αποκρουστικό άρωµα. Οι φεροµόνες, όπως ονοµάζονται, είναι άοσµες και όλη αυτή η διαδικασία λαµβάνει χώρα ασυνείδητα.


Οι ουσίες της έλξης
Οι φεροµόνες είναι βιολογικές ουσίες οι οποίες παράγονται από τον οργανισµό και δεν δρουν στο ζώο ή τον άνθρωπο που τις παράγει αλλά στους άλλους. Μεταφέρονται µέσω του αέρα στον υποδοχέα-κύτταρο του άλλου οργανισµού και εκεί ασκούν τη δράση τους. Στον άνθρωπο η παραγωγή των φεροµονών γίνεται από τους αποκρινείς αδένες της µασχάλης, του εφηβαίου, του κόλπου και των µαστών. Από εκεί, µέσω του αέρα, ανιχνεύονται από µια πολύ λεπτή περιοχή της µύτης (υνιο-ρινικό όργανο του Jacobson) του άλλου, απ’ όπου στη συνέχεια µεταφέρονται και δρουν στα ανάλογα εγκεφαλικά κέντρα του.

Σύµφωνα µε τους ειδικούς, η έλξη ή η απώθηση που νιώθουµε για τους άλλους οφείλεται στις φεροµόνες, οι οποίες δρουν χωρίς να το αντιλαµβανόµαστε
mensonly.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com