'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

"Καμία από τις δύο κυβερνήσεις" λέει το 65% των Ελλήνων

Βαθιά κρίση του δικομματισμού όπως και έντονη απαισιοδοξία από τους Έλληνες πολίτες δείχνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Public Issue για την εφημερίδα Καθημερινή.
Συγκεκριμένα, το 65% του δείγματος απάντησε πως δε θα ήθελε καμία από τις δύο κυβερνήσεις με 7 στους 10 να δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την καθημερινότητά τους. Το 25% θα ήθελε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το 4% κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, το 79% απάντησε πως είναι δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση, το 88% από την αντιπολίτευση ενώ πολυκομματικές κυβερνήσεις ζητά του 34%, σε αντίθεση με το 20% που επιθυμεί αυτοδύναμες, το 17% το οποίο ζητά οικουμενική κυβέρνηση και ένα 7% που θέλει νέους κομματικούς συνδυασμούς και καινούργια πρόσωπα. Το 15% σε αυτό το ερώτημα δήλωσε πως δεν έχει γνώμη.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των κομμάτων για το ΠΑΣΟΚ το 38% έχει θετική άποψη σε αντίθεση με το 59% που έχει αρνητική. Η Νέα Δημοκρατία 26% θετικές και 68% αρνητικές, το ΚΚΕ 20% θετικές και 75% αρνητικές, το ΛΑ.Ο.Σ 31% θετικές και 65% αρνητικές και ο ΣΥΡΙΖΑ 22% θετικές και 71% αρνητικές.

Εντωμεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται στη δημοτικότητα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς σημειώνοντας ωστόσο πτώση 3 μονάδων συγκριτικά με τον περασμένο μήνα. Πτωτική τάση είχε και η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά κατά 4% ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα.

Σημαντική άνοδος παρατηρείται στην αποχή η οποία από το 8,5% του περασμένου Οκτωβρίου, τον Ιούλιο εκτινάχθηκε στο 35,5%.

Τέλος, στην εκλογική επιρροή το ΠΑΣΟΚ είναι 18 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ με 43% και 25% αντίστοιχα. Αμέσως μετά είναι το ΚΚΕ με 10%, ο ΛΑΟΣ με 6% ,ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι με 4% και η νεοσύστατη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη με 3,5%

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου