'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Οι Τούρκοι βάζουν πλώρη

Μετά το Σούνιο, οι φίλοι μας οι Τούρκοι βάζουν πλώρη για... Ιόνιο! Όχι, δεν θα περάσουν από τον Ισθμό της Κορίνθου, αφού οι τέσσερις φρεγάτες που αποτελούν την Τουρκική Ναυτική Δύναμη Μεσογείου κάνουν... τουρνέ σ’ όλες τις χώρες της Μεσογείου, την ίδια ώρα που ο ελληνικός στόλος κατόρθωσε να στείλει έξι από τις 14 φρεγάτες του στην άσκηση «Καταιγίδα» λόγω οικονομικών δυσκολιών και αδυναμίας αγοράς ανταλλακτικών! Τα περί Ιονίου δεν είναι πλάκα. Η Άγκυρα, σιγά σιγά, βάζει πόδι κι εκεί χρησιμοποιώντας σειρά συμφωνιών που έχει υπογράψει με την Αλβανία.

«Έχουμε νέα δεδομένα στο Ιόνιο, τα οποία δεν μπορούμε να αγνοούμε». Η φράση ανήκει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Β. Βενιζέλο και προέρχεται από ομιλία του προ ημερών, σχετική με τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα, στους αξιωματικούς που φοιτούν στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

Τα νέα δεδομένα δημιουργεί το στρατιωτικό «σφιχταγκάλιασμα» Άγκυρας και Τιράνων, που έχει πραγματικά προβληματίσει την Αθήνα. Η προοπτική παραχώρησης από την Τουρκία στην Αλβανία 30 μαχητικών αεροσκαφών F-16 δεν είναι πλέον καθόλου απίθανη, και το Ιόνιο αρχίζει να αποκτά άλλο ενδιαφέρον για τους επιτελείς του Πενταγώνου.

Άλλαξαν τη νομοθεσία!

Στις 22 Ιουνίου η Τουρκική Ναυτική Δύναμη Μεσογείου, που αποτελείται από τέσσερις φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο, θα καταπλεύσει στο Δυρράχιο και τον Αυλώνα. Δύο λιμάνια για τα οποία η Άγκυρα έχει πληρώσει πολλά εκατομμύρια για να τα μετατρέψει σε ναυτικές βάσεις, οι οποίες ήδη χρησιμοποιούνται από υποβρύχιά της.

Για να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι 1.200 Τούρκοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες, το αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο «που αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής ναυτικής δύναμης στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου».

Μέχρι τώρα η αλβανική νομοθεσία δεν επέτρεπε την παρουσία ξένου στρατιωτικού τμήματος, άνω των 500 ατόμων, στην επικράτειά της. Για χάρη της συνεργασίας με την Τουρκία όμως, άλλαξε τον νόμο.

Δεν είναι το πρώτο χατίρι που κάνει η Αλβανία στην Τουρκία. Ελλάδα και Αλβανία είχαν συμφωνήσει, τον Απρίλιο του 2009, για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους. Μια συμφωνία που αποτελούσε πρόβλημα για τις τούρκικες διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Το αλβανικό σοσιαλιστικό κόμμα προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο πρόσφατα, ομόφωνα, ακύρωσε τη συμφωνία, προκαλώντας ανακούφιση στην Άγκυρα.

Οι στρατιωτικές συμφωνίες Τουρκίας - Αλβανίας είναι πολλές και σημαντικές. Η Άγκυρα έχει αναλάβει:

● Την εκπαίδευση των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων, η οποία προβλέπει την εκπαίδευση ενός τάγματος των αλβανικών δυνάμεων από Τούρκους στα Τίρανα. Επίσης αναδιοργάνωση της ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων, με παροχή τεχνικής υποστήριξης και διοικητικής μέριμνας από την Τουρκία. Ένα τάγμα Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύτηκε για αποστολές στο εξωτερικό.

● Την εκπαίδευση της Προεδρικής Φρουράς.

● Ανακατασκευή ναυτικών βάσεων σε Δυρράχιο και Αυλώνα.

● Εκσυγχρονισμό εργοστασίου όπλων.

● Αναβάθμιση Ακαδημίας Αεροπορίας.

● Ανακατασκευή υγειονομικών κέντρων.

● Εκμάθηση της τούρκικης γλώσσας στους σπουδαστές του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου Τιράνων.

● Συνεργασία των υπηρεσιών Πληροφοριών.

Είναι σαφές ότι η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και το μόνο που απομένει εκτός του ελέγχου της Άγκυρας είναι ο εναέριος χώρος της Αλβανίας. Και γι’ αυτό όμως φαίνεται πως υπάρχουν συζητήσεις.

Παραχώρηση 30 τούρκικων F-16

Με απόφαση του ΝΑΤΟ ο εναέριος χώρος της Αλβανίας ελέγχεται από το αεροπορικό υποστρατηγείο της Λάρισας. Έπειτα από συμφωνία Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας, ο εναέριος χώρος της τελευταίας σε θέματα αεράμυνας και εναέριας αστυνόμευσης ελέγχεται το πρώτο 15θήμερο κάθε μήνα από την Ελλάδα και το δεύτερο 15θήμερο από την Ιταλία. Η ανάγκη αυτή έχει προκύψει διότι πολύ απλά η Αλβανία δεν διαθέτει ουσιαστικά αεροπορία.

Σύντομα όμως θα διαθέτει πιλότους οι οποίοι θα μπορούν να πετάνε F-16! Αλβανοί αεροπόροι εκπαιδεύονται στην Τουρκία στα διθέσια εκπαιδευτικά F-16. Τίρανα και Άγκυρα βρίσκονται εδώ και πέντε χρόνια σε συζητήσεις για την παραχώρηση από τη Τουρκία 30 μεταχειρισμένων αεροσκαφών F-16 block 30. Τα αεροσκάφη θα παραχωρηθούν δωρεάν, αλλά οι Αλβανοί θα πληρώσουν τις... αναβαθμίσεις και τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, που, αν κρίνουμε από την ελληνική πείρα, πολλές φορές αποδεικνύεται ακριβότερος από την αγορά νέων αεροσκαφών.

Η εκπαίδευση των Αλβανών χειριστών στην Τουρκία δείχνει ότι η συμφωνία για την παραχώρηση των αεροσκαφών δεν είναι μακριά. Η απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών τρίτης γενιάς από την Αλβανία ασφαλώς αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή.

Η αναδιοργάνωση των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω Άγκυρας, έχει επιπτώσεις και στα σχέδια του ελληνικού Πενταγώνου, το οποίο, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και για λόγους επιχειρησιακούς, σχεδίαζε την άμεση κατάργηση μονάδων και το κλείσιμο δεκάδων στρατοπέδων στην Ήπειρο, αλλά και στα βόρεια σύνορά μας. Όλα αυτά τώρα επανεξετάζονται.

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

Τα νοσοκομειακά απόβλητα είναι παντού!

Ανατριχιαστικές καταγγελίες των ειδικών επιθεωρητών Περιβάλλοντος στη Βουλή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Λ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μόλις το 20% της εκτιμώμενης ποσότητας ιατρικών αποβλήτων καταλήγει στον αποτεφρωτήρα, ενώ ακόμη και αν υποτεθεί ότι ένα 30% υφίσταται ενδονοσοκομειακή επεξεργασία (κλίβανοι ή αδρανοποίηση), το υπολειπόμενο 50% αναζητείται! Μάλιστα δεν αποκλείεται να καταλήγει σε ποτάμια, λίμνες, θάλασσες και ορυχεία, μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και τα εδάφη!

Τα συμπεράσμα- τα αυτά παρουσιάστη- καν χθες στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος, όπου εμβρόντητοι οι βουλευτές άκουγαν την Ειδική Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη να καταθέτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την παράνομη διαχείριση των .........


ιατρικών αποβλήτων στη χώρα μας. Οι διαπιστώσεις των αρμοδίων ελεγκτών είναι συγκλονιστικές και οι ευθύνες των εμπλεκομένων τεράστιες, ενώ ερωτήματα εγείρει η στάση των διοικήσεων των νοσοκομείων όπως και αυτή των τοπικών εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, διότι, όπως καταγγέλθηκε, υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες είτε ολιγώρησαν είτε παρεμπόδισαν το έργο των επιθεωρητών, οι οποίοι δέχονται ακόμη και απειλές για τη ζωή τους! Η πρόσφατη έφοδος των επιθεωρητών Υγείας στο Αττικό Νοσοκομείο κατέδειξε το πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο. Οπως ανέφερε η κυρία Καραβασίλη εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, το Ωνάσειο, ο «Ευαγγελισμός» και το Λαϊκό Νοσοκομείο, μετέφεραν σε αυτό τα ιατρικά απόβλητα, καθιστώντας το «Αττικό» σημείο μεταφόρτωσης, δίχως την τήρηση στοιχειωδών όρων της κείμενης νομοθεσίας. «Η μεταφορά γινόταν με κοντέινερ, σε θερμοκρασία ατμόσφαιρας 20-25 βαθμούς, ενώ θα έπρεπε να μεταφέρονται σε θερμοκρασία 4-5 βαθμών ώστε να μην αποσυντίθενται, επαυξάνοντας την επικινδυνότητά τους» είπε η επιθεωρητής, επισημαίνοντας ότι τα απόβλητα μεταφέρονταν σε ακατάλληλες σακούλες με συνέπεια να σκίζονται και να διασκορπίζονται ως και στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου υπολείμματα και ανθρώπινα όργανα! Μάλιστα ανέφερε ότι το νοσοκομείο δεν διέθετε καν σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει τη μεταφόρτωση, εις βάρος της οποίας εκκρεμούν τρεις καταδίκες στο παρελθόν για παράδοση νοσοκομειακών αποβλήτων ως καύσιμο υλικό. Τέτοιο υλικό όπως αυτό που διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε για καύσιμο η Βιοκεράλ στη Θεσσαλία, μαζί με άλλα υλικά όπως ληγμένα φάρμακα, λαθραία τσιγάρα κτλ.

Αίσθηση προκάλεσαν μεταξύ των βουλευτών οι καταγγελίες ότι ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος κ. Π. Μέρκος «δέχθηκε απειλές από την πρώτη στιγμή να διακόψει το έλεγχο, απειλές για τη ζωή του, οι οποίες συνεχίζονται τηλεφωνικά» όπως είπε η κυρία Καραβασίλη, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι ενώ κλήθηκαν η Αστυνομία και ο εισαγγελέας καθυστέρησαν αδικαιολόγητα και χρειάστηκε τηλεφωνική παρέμβαση της ιδίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. «Η τοπική Αστυνομία δεν ήθελε να παρέμβει. Θέλω να πω ότι σε αυτά τα κυκλώματα είναι όλοι μπλεγμένοι» κατήγγειλε, προσθέτοντας ότι «η αρμόδια τοπική εισαγγελέας δεν γνώριζε και μας έλεγε:“Ποιοι είστε εσείς; Γιατί ήρθατε να κάνετε έλεγχο;”».

Η συγκέντρωση των αποβλήτων από τα τρία νοσοκομεία στο «Αττικό» είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι διαθέτει μεγαλύτερη ποσότητα, την οποία πουλούσε, και ενώ θα έπρεπε 600 γραμμάρια νοσοκομειακών αποβλήτων να αναλογούν ανά κλίνη δηλώνονταν δυόμισι και τρία κιλά. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνταν χρήματα, όπως εξήγησε στους βουλευτές η ειδική γραμματέας των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι επτά χρόνια μετά την κοινή υπουργική απόφαση η οποία αφορά τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων ο νόμος δεν εφαρμόζεται.

Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα που διατυπώθηκε σχετικά με μεγάλη ιδιωτική εταιρεία αιμοκάθαρσης στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα λύματα από τις αιμοκαθάρσεις κατέληγαν στη θάλασσα της Αλεξανδρούπολης. Στη Λάρισα η εταιρεία με την οποία ήταν συμβεβλημένο το νοσοκομείο για να μεταφέρει τα απόβλητα στη Θεσσαλονίκη, όπου υποβάλλονταν σε αποστείρωση, κατέληγαν στη Βιοκεράλ ως καύσιμη ύλη!
tovima
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://cobra-argos.blogspot.com

Αυστραλία:« Σωστή επιλογή το ταξίδι στην Ελλάδα»

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο αυστραλιανός ταξιδιωτικός οργανισμός «Greece and Mediterranean Travel Centre» για να διαφημίσει τα ταξίδια που οργανώνει στην Ελλάδα.
Καταχώρησε μια φωτογραφία του Αυστραλού πρωθυπουργού, Κέβιν Ραντ και μια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ με σλόγκαν:
«Ανταλλάξτε τη βαριεστιμάρα των πολιτικών μας με τη μαγεία της Ελλάδας».
Στο κείμενο που....
ακολουθεί ερωτούνται οι αναγνώστες: «Αντέχετε να βλέπετε αυτά τα δυο πρόσωπα στις οθόνες σας και στις εφημερίδες σας; Ξεφύγετε από τη μονοτονία και από τον χειμώνα και πηγαίνετε να απολαύστε την Ελλάδα. Ευτυχώς, οι πολιτικοί μας φρόντισαν το δολάριο να έχει μεγάλη αγοραστική δύναμη στην Ελλάδα. Κάντε τη σωστή επιλογή».

ΑΠΕ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://fonaklas.blogspot.com

"Κάρτα του πολίτη"="Νέα ηλεκτρονική ταυτότητα" - Αν δεν αντιδράσουμε μας έμειναν μόνο 6 μήνες ελευθερίας!!!

Ξέχασε όλα όσα ήξερες… Πολύ σύντομα, η ταυτότητά σου θα μοιάζει με την πιστωτική σου, καθώς σ’ ένα «έξυπνο» τσιπ θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία σου, όπως αριθμό δημοτολογίου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ά.
Επειδή μερικοί μας κατηγορούν ως φαντασιόπληκτους και κινδυνολόγους ή ακόμα και ως φανατικούς ή μανιακούς με τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων " , το ηλεκτρονικό φακέλωμα και το σφράγισμα με το 666, τους ...προσφέρουμε ένα "αντικειμενικό" άρθρο όπως το είδαμε στο τεύχος 18 του digital life (Ιούνιος 2010) το οποίο συνόδευε την δωρεάν διανεμόμενη εφημερίδα του κ. Κύρτσου .Ο κ. Κύρτσος κάθε πρωί στο ραδιόφωνο του flash ομολογεί με στόμφο ότι μαζί με τον συμπαρουσιαστή του Γ. Σταματόπουλο αποτελούν "το δίδυμο της Νέας Εποχής".
Απο αυτήν λοιπόν την νεο-εποχήτικη έντυπη πηγή πληροφόρησης (όπως αυτάρεσκα διαφημίζει και ομολογεί ο διευθυντής και εκδότης της), πήραμε το πιο κάτω άρθρο που προπαγανδίζει την "έλευση" του τέλους της "γραφειοκρατίας" και όπως έχουμε γράψει σε δεκάδες δικά μας άρθρα την αρχή της αποστασίας απο την Ορθόδοξη πίστη και την είσοδό μας σε μιά "ανοικτού τύπου" φυλακή υψίστης ασφαλείας και απόλυτης τιμωρίας.

Νέα ηλεκτρονική ταυτότητα: «Διαβατήριο» για τον ψηφιακό κόσμο
Ξέχασε όλα όσα ήξερες… Πολύ σύντομα, η ταυτότητά σου θα μοιάζει με την πιστωτική σου, καθώς σ’ ένα «έξυπνο» τσιπ θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία σου, όπως αριθμό δημοτολογίου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ά.



Το τέλος της γραφειοκρατίας είναι κοντά ή μήπως είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι;

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα καλό νέο, απ’ αυτά που χαίρεσαι να διαβάζεις στις εφημερίδες και σε κάνουν να αισιοδοξείς για ένα μέλλον χωρίς ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου, με μερικά κλικ, θα μπορείς να διεκπεραιώνεις πολλές από τις υποχρεώσεις σου ως πολίτης. Εντάξει, δεν είπε κανείς ότι από τη μια μέρα στην άλλη δε θα χρειάζεται να πηγαίνεις από γραφείο σε γραφείο στο Δημόσιο για να λύσεις ακόμη και το πιο ασήμαντο θέμα, το πρώτο βήμα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας όμως φαίνεται ότι είναι πλέον πολύ κοντά. Πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη πως η Κάρτα του Πολίτη, η νέα «ηλεκτρονική ταυτότητα» αναμένεται να μπει στη ζωή μας το πρώτο εξάμηνο του 2011. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα προσεχή χρόνια να αντικαταστήσει εντελώς ακόμη και την κλασική αστυνομική ταυτότητα που όλοι έχουμε. Δεν είναι αυτός ένας λόγος για να αισιοδοξείς ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη;

Η νέα «ταυτότητα» θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ που θα ενσωματώνει τον αριθμό δημοτολογίου σου, το ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), τον αριθμό ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ενώ θα έχει φυσικά φωτογραφία, αλλά και το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Επιπλέον, θα αποτελεί ένα «διαβατήριο» που θα σε βάλει σε μία νέα εποχή ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς, εισάγοντας τον αριθμό της και έναν κωδικό πρόσβασης, θα μπορείς μέσω Διαδικτύου να έχεις πρόσβαση στον ιατρικό σου φάκελο και σε πολλά ακόμη στοιχεία. Έτσι, πολύ σύντομα, με μία μόνο κάρτα, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας την ως κάρτα δημότη, ασφαλισμένου, ασθενούς, νέου κ.ο.κ.

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της πριν λίγες μέρες μάλιστα, τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μην προβληματίζεται από τη γραφειοκρατία».

Ήδη, στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες ώστε, μέχρι τα τέλη του έτους, να έχουν μπει οι προϋποθέσεις, για να μπει η κάρτα πολίτη στη ζωή μας μέσα στο 2011, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους Έλληνες πολίτες άνω των 18 ετών, θα εκδοθεί αντίστοιχη κάρτα Πολίτη τόσο για άτομα ηλικίας 12 έως 18 ετών, όσο και για τους μετανάστες (σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία).

Απο...klassikoperiptosi
(Το πιο πάνω άρθρο μπορείτε να το βρείτε και εδώ )
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://listonplace.blogspot.com

Από το 2014 έρχεται η εποχή των παγετώνων

Με την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, που πραγματοποιήθηκε στη Βόνη με τη συμμετοχή 190 κρατών, και ενώ ο ΟΗΕ επιχειρεί να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κίνα να λάβουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για να αποτραπεί η επικείμενη παγκόσμια υπερθέρμανση, στο Σικάγο, σε άλλη διεθνή σύσκεψη για την κλιματική αλλαγή, μια μερίδα «διαφωνούντων» και «ετερόδοξων» ειδικών προέβλεπε, αντίθετα, την έλευση μιας νέας εποχής... παγετώνων.
Οι 75 κλιματικοί εμπειρογνώμονες, που έκαναν ανακοινώσεις στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, που έλαβε χώρα στο Σικάγο, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Heartland Institute, δεν φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη των περισσότερων «ορθόδοξων» κλιματολόγων, που συμμετέχουν στη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

H θερμοκρασία του πλανήτη, σύμφωνα με την ορθόδοξη και ευρέως αποδεκτή άποψη, σημειώνει σταθερή άνοδο, γεγονός που οφείλεται στις αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το 2000, μάλιστα, είχαν προβλέψει ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξάνεται κατά 1°F ανά δεκαετία, αύξηση η οποία θα φθάσει τους 10°F μέχρι το τέλος του αιώνα.

Βάσει νέων επιστημονικών δεδομένων, ο πλανήτης έχει πάψει προ πολλού να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή παρατεταμένου ψύχους. Οπως υποστηρίζει ένας από τους επικριτές της θεωρίας της υπερθέρμανσης, ο επιφανής Αμερικανός γεωλόγος Don Easterbrook, ομότιμος καθηγητής στο Western Washington University, οι προβλέψεις της IPCC περί ανόδου της θερμοκρασίας δεν επιβεβαιώθηκαν, γιατί απλούστατα η περίοδος της υπερθέρμανσης έληξε.

Η περιβόητη κλιματική αλλαγή, όπως σημειώνεται, δεν θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας, αλλά σε κάτι πολύ χειρότερο. Σε μια νέα εποχή παγετώνων, που μπορεί να διαρκέσει έως και τριάντα χρόνια και η οποία θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερα δεινά στην ανθρωπότητα από ό,τι η άνοδος της θερμοκρασίας. Ειδικότερα, οι δυσοίωνες προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, επιδείνωση του ήδη υπαρκτού σε ορισμένες περιοχές του κόσμου προβλήματος του υποσιτισμού και κατακόρυφη αύξηση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης ενέργειας, λόγω της αυξημένης ανάγκης για θέρμανση.

Ο Ιστερμπρουκ προχώρησε στη μελέτη των πάγων της Γριλανδίας, οι οποίοι θεωρούνται ως οι καλύτεροι και οι πλέον αδιάψευστοι «μάρτυρες» των κλιματικών αλλαγών που έχουν επέλθει στον πλανήτη. Χρησιμοποιώντας ισότοπα οξυγόνου, μια καθιερωμένη μέθοδο της Παλαιοντολογίας για την ανασύσταση του Περιβάλλοντος κατά τους γεωλογικούς αιώνες, κατάφερε να υπολογίσει τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στον πλανήτη πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ετσι, διαπίστωσε πως το κλίμα της Γης χαρακτηρίζεται από μια αέναη εναλλαγή ψυχρών και θερμών μακρο-εποχών, οι οποίες εμπεριέχουν πολλούς μικρότερους χρονικά κύκλους κλιματικών αλλαγών.

Τα τελευταία 500 χρόνια παρατηρείται μια κανονικότητα στην εναλλαγή θερμών-ψυχρών περιόδων, όπου κάθε περίοδος διαρκεί περίπου 27 χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο εναλλαγής φαίνεται να επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές και κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Από το 1880 έως το 1915 (κρύο), από το 1915 έως το 1945 (ζέστη), από το 1945 έως το 1977 (κρύο), από το 1977 έως το 1999 (ζέστη). Από το 1999 έως σήμερα παρατηρείται μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, συνεπώς, κατά τον Ιστερμπρουκ, έχουμε εισέλθει και πάλι σε μια περίοδο ψύχους.

Δε φαίνεται να υπάρχει σχέση αιτίας-αποτελέσματος που να συνδέει την άνοδο της θερμοκρασίας με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αντίθετα, ο Ιστερμπρουκ συσχετίζει την πορεία των εναλλαγών θερμοκρασίας του πλανήτη με τους ηλιακούς κύκλους, τις ηλιακές κηλίδες και γενικά την ηλιακή δραστηριότητα. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι όποτε η ηλιακή δραστηριότητα παρουσίαζε ύφεση, όπως σήμερα, τότε στη Γη είχαμε πάντοτε «μίνι» περιόδους παγετώνων.

Αιτία η ηλιακή ακτινοβολία

Βάσει αυτών, ούτε η άποψη πως αυξάνεται η θερμοκρασία ευσταθεί, ούτε και ο ισχυρισμός πως η αύξηση αυτή έχει ανθρωπογενή αίτια, ότι προέρχεται δηλαδή από την αύξηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων από το 1945 και μετά.

Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγουν και οι έρευνες του Ρώσου αστροφυσικού HabibulloAbdussamatov, διευθυντή του Τμήματος Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας και επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος «Astrometria», που διεξάγεται στο ΔιεθνήΔιαστημικό Σταθμό.

Σύμφωνα με το Ρώσο επιστήμονα, το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν οφείλεται στις εκπομπές αερίων, όπως υποστηρίζουν οι «ορθόδοξοι» κλιματολόγοι, αλλά στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία στη διάρκεια του εικοστού αιώνα παρουσίασε μια αξιοσημείωτη και παρατεταμένη άνοδο, φτάνοντας στο ζενίθ της το διάστημα 1998-2005, για να ακολουθήσει έκτοτε φθίνουσα πορεία, όπως αποδεικνύει και η μείωση των ηλιακών κηλίδων.

Η σαφής μείωση των ηλιακών κηλίδων που παρατηρείται σήμερα φανερώνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο ελάχιστό της (το λεγόμενο ελάχιστο του Μάουντερ), γεγονός που θα οδηγήσει σε μια δραματική πτώση της θερμοκρασίας. Ο Αμπντουσαμάτοφ, μάλιστα, θεωρεί πως η παγκόσμια ψύξη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από το 2014.

Ωστόσο, η αξιοπιστία της “ορθόδοξης” άποψης της IPCC, που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζεται διαρκώς, όχι μόνο από τους πολέμιους της θεωρίας της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, αλλά και από σειρά αποκαλύψεων στον Τύπο που έδειξαν είτε προχειρότητα στην εκτίμηση των προβλέψεών της (στην Έκθεση του 2007 είχε υποστηριχθεί ότι οι παγετώνες των Ιμαλαΐων θα λιώσουν μέχρι το 2035) είτε ακόμη και σοβαρά λάθη (στην ίδια Έκθεση είχε υποστηριχθεί ότι περίπου η μισή Ολλανδία βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, διογκώνοντας τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν οι Κάτω Χώρες). Πάντως, όλοι οι ειδικοί που μελετούν το κλίμα, συμφωνούν σε ένα πράγμα: το κλιματολογικό μέλλον του πλανήτη διαγράφεται δυσοίωνο

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

"Ροζ" σκάνδαλο σε λύκειο της Αθήνας!!!

«Ροζ» σκάνδαλο σε λύκειο της Αθήνας με πρωταγωνιστές οκτώ ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 14 έως 16 ετών και το 55χρονο λυκειάρχη, έφτασε στο διοικητικό εφετείο της Αθήνας.
Ο λυκειάρχης, σύμφωνα με την καταγγελία που του έκαναν οκτώ μαθήτριες, τις καλούσε στο γραφείο του και τις θώπευε. Οι κοπέλες, μέσω του συλλόγου γονέων του εν λόγω λυκείου, κατήγγειλαν τον λυκειάρχη τους για την ανάρμοστη συμπεριφορά του. Μάλιστα μία από τις ανήλικες μαθήτριες, έφερε στο δικαστήριο και ως πειστήριο της «εγκληματικής» συμπεριφοράς του 55χρονου ένα σημείωμα στο οποίο ο λυκειάρχης την αποκαλούσε «ψυχή μου»!
Ο λυκειάρχης ζητεί να ακυρωθεί ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών που του έχει επιβληθεί από το ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο, καθώς είχε κριθεί ένοχος. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην αίτησή του, ότι η συμπεριφορά του «δεν συνιστά ποινικό αδίκημα… δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναξιοπρεπής, αφού η υπερβολική ευαισθησία, αγάπη και διαχυτικότητα με οδήγησαν σε εκδηλώσεις οι οποίες παρεξηγήθηκαν, καθόσον εγώ ουδέποτε είχα σκοπό να προκαλέσω με οποιονδήποτε τρόπο ή να προσβάλλω τις μαθήτριες αυτές…».
Επιπλέον επικαλείται και τυπικούς λόγους ακύρωσης της απόφασης όπως ότι «η πρωτοβάθμια εκδίκασή της δεν έγινε εμπρόθεσμα…», «η σύσταση του πειθαρχικού συμβουλίου δεν ήταν νόμιμη»…


ΠΗΓΗ: star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.ierosagon.org

Πωλούσε σχολικά, οργάνωνε παράνομα στοιχήματα

Πίσω από τις κασετίνες, τις τσάντες, τα μπλάνκο και τους μαρκαδόρους υπογραμμίσεως, κρύβονταν παράνομο στοίχημα ποδοσφαιρικών αγώνων, όπως ανακοίνωσε η ασφάλεια της Κατερίνης την Κυριακή (20/6).
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το Σάββατο (19/6) 50χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος σχολικών ειδών ο οποίος είχε οργανώσει και διεξάγει σε ευρύ κύκλο προσώπων, παράνομο στοίχημα σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων προκαθορισμένης απόδοσης μέσω διαδικτύου, από υπολογιστή ο οποίος ήταν εγκατεστημένος σε γραφείο στο εσωτερικό του καταστήματος.

Στον υπολογιστή υπήρχε εγκατεστημένο λογισμικό το οποίο επικοινωνούσε επιγραμμικά (online) με εταιρεία του διαδικτύου και μετά τη διενέργεια του παράνομου στοιχήματος, εκτύπωνε με χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, έντυπο - δελτίο κατάθεσης με μοναδικό αριθμό, το οποίο αποτελούσε απόδειξη για το ποσό και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που παράνομα στοιχηματίζονταν.

Τα συνολικά στοιχήματα που διενήργησε ο 50χρονος από 01-06-2010 έως και 19-06-2010 ανέρχονται στο ποσό των 17.029,95 ευρώ.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον δράστη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1।200 ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Mε πρόσχημα την τρομοκρατία πανευρωπαϊκό όργανο θα συλλέγει προσωπικά δεδομένα

Ολες οι ενδείξεις ήταν ξεκάθαρες. Οι χώρες της Ε.Ε. ετοίμασαν πυρετωδώς και παρουσιάζουν με καμάρι το νέο υπερεθνικό τους «όργανο», μέσα από το οποίο παίρνει «σάρκα και οστά» το μεγαλύτερο φακέλωμα ιδεών και συμπεριφορών που έγινε ποτέ στην Ιστορία.

Με πρόσχημα την ασφάλεια, οι κοινωνικοί αγώνες, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής....


Ο επίσημα διακηρυγμένος σκοπός της νέας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας φαίνεται γενικά λογικός: η πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών.

Ομως ο τρόπος και τα μέσα που χρησιμοποιούνται, ξεπερνούν κατά πολύ τον αρχικό σκοπό.

Η on line καταγραφή στοιχείων και πληροφοριών οδηγεί σε γενικευμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση προσώπων και πολιτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται ακόμη και σε μη βίαια κινήματα, όπως το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης!

Προσωπικές συνήθειες και φιλικές συναναστροφές, πολιτικές προτιμήσεις και οικονομικο-κοινωνικές απόψεις, επισκέψεις και συνομιλίες στο Ιντερνετ, ψυχολογικές αναλύσεις της προσωπικότητας των ατόμων, ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες, όπως μηνύματα, e-mail και απόψεις των υπόπτων, θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για το νέο «σαφάρι» που στήνουν οι αρχές ασφαλείας κατά όσων θεωρούν επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά προϋποθέτουν τη συντονισμένη λειτουργία όλων των αστυνομικών υπηρεσιών και σίγουρα τη διενέργεια μαζικών υποκλοπών σε τηλέφωνα και Ιντερνετ προκειμένου να συγκεντρωθεί ο όγκος των ζητούμενων πληροφοριών.

Ο μηχανισμός είναι απλός. Αστυνομικές αρχές και υπηρεσίες ασφαλείας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καλούνται να συνεισφέρουν στη συγκρότηση της τεράστιας βάσης δεδομένων που θα συγκροτηθεί, για άτομα και ομάδες τα οποία χαρακτηρίζονται, γενικώς, ύποπτα για σχέσεις τους με τα λεγόμενα φαινόμενα «βίαιης ριζοσπαστικοποίησης».

Η «βίαιη ριζοσπαστικοποίηση», σύμφωνα με την Ε.Ε., αφορά τη διαδικασία μέσω της οποίας κάποιο πρόσωπο στρατολογείται σε τρομοκρατικές ομάδες ή άλλες βίαιες οργανώσεις και αποδέχεται τη χρήση βίας. Οπως αναφέρεται στο κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας που αποκάλυψε η ΜΚΟ προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Statewacth», η αξιολόγηση των στοιχείων αυτών θα οδηγήσει αυτόματα σε «τακτική επιχειρησιακή διαδικασία λήψης αποφάσεων». Ορος που, όπως λέει η οργάνωση, αποτελεί ευφημισμό για στοχοποίηση, υπονόμευση και αποσταθεροποίηση των συγκεκριμένων δομών.

Είναι ενδεικτικό ωστόσο ότι στο ίδιο κείμενο η Ε.Ε. εκτός του όρου «βίαιη ριζοσπαστικοποίηση» χρησιμοποιεί και απλώς τον όρο «ριζοσπαστικοποίηση», σαν να πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Με τη σύγχυση αυτή όμως επιτυγχάνεται η ενοχοποίηση συλλήβδην όλων εκείνων τους οποίους οι αρχές ασφαλείας θεωρούν αντιπάλους του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος, ακόμη και εάν δεν χρησιμοποιούν βίαιες μεθόδους πάλης!

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, ο όρος «αντιπαγκοσμιοποίηση μοιάζει να αποτελεί μια γενική σύλληψη», η οποία καλύπτει κάθε ομάδα ή οργάνωση που αντιτίθεται στο «status quo».

Είναι φανερό ότι με τα μέτρα αυτά τίθενται υπό αυστηρή επιτήρηση και ποινικοποιούνται πρόσωπα, ηγέτες και κινήματα, τα οποία οι εθνικές αστυνομίες και τα ευρωπαϊκά όργανα ασφαλείας θα χαρακτηρίσουν αυθαίρετα ως «ριζοσπάστες» ή οπαδούς απελευθερωτικών κινημάτων!

Του Χρήστου Ζέρβα - Ελευθεροτυπία

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tiresias-press.blogspot.com

«Θησαυρός» φοροφυγάδων

Η φοροδιαφυγή έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό στην Ελλάδα. Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά των απανταχού φοροφυγάδων, μια ημέρα μετά την αναχώρηση της τρόικας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στους «ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Δεδομένου ότι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών αναζητούνται έσοδα 1,2 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στρέφεται τώρα στον εντοπισμό μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής.

6.000 τηλεφωνήματα στο 1517

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει «οργιάσει» τα τελευταία χρόνια, αλλά και της αγανάκτησης των πολιτών, είναι η σημαντική αύξηση των καταγγελιών. Περισσότεροι από 6.000 πολίτες κατήγγειλαν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517 ανάλογο αριθμό επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών μόνο στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, όταν σε όλη τη διάρκεια του 2009 οι καταγγελίες ήταν 4.000. Γεγονός που υποβοηθεί το κίνημα των αποδείξεων, όπως είχε υποστηρίξει και ο υπουργός Οικονομικών.

* Τα 1.200 άτομα που απασχολούνται στις διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα έχουν λάβει αυστηρές εντολές να περάσουν από κάθε γωνιά και δη τα νησιά και τα τουριστικά θέρετρα λόγω καλοκαιριού, με μοναδικό στόχο τον εντοπισμό των φοροφυγάδων. Από τους έως τώρα ελέγχους του ΣΔΟΕ διαπιστώνεται ότι:

Οι πιο «άτακτες» περιοχές

1 Εκρηξη της φοροδιαφυγής σε Αττική και κεντρική Μακεδονία, όπου βεβαιώθηκαν τα υψηλότερα ποσά προστίμων και απόκρυψης φόρων (ΦΠΑ, ΦΜΥ και λοιποί παρακρατούμενοι) 677,36 εκατ. ευρώ και 455,42 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν τις μη αποδόσεις φόρων και στην οικονομική κρίση.

Στη μη απόδοση φόρων πρώτη έρχεται η Αττική με 143,66 εκατ. ευρώ και ακολουθεί η Κρήτη με 17,72 εκατ. ευρώ. Στις παραβάσεις πλαστών και εικονικών στοιχείων πρωτιά έχει η Αττική με 515,94 εκατ. και έπεται η κεντρική Μακεδονία με 408,84 εκατ.

Στο πρώτο πεντάμηνο βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 1,5 δισ. ευρώ έναντι 700 εκατ. το 2009.

Λίστα με άλλους 153 γιατρούς

2 Σύντομα θα δοθεί και δεύτερη λίστα, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα 153 γιατρών, κυρίως χειρουργών, που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 14 διαγνωστικά κέντρα με ουσιαστικές παραβάσεις. Εχει ήδη δοθεί εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους.

3 Από το πάρτι της φοροδιαφυγής δεν απέχουν ούτε καν οι συμβολαιογράφοι, καθώς 6 στους 10 βρέθηκαν να εμφανίζουν αποκλίσεις εσόδων και δηλωθέντων κερδών άνω των 100.000 ευρώ. Οι εικονικές δαπάνες στα βιβλία τους ήταν το βασικό παράπτωμά τους.

4 Εντοπίστηκαν μέσω του Google earth και των επιχειρήσεων κατασκευής πισινών ιδιοκτήτες από όλη τη χώρα που δεν τις είχαν δηλώσει.

5 Μόνο από τους ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου, εντοπίστηκαν 279 επιχειρήσεις στην Αττική να φοροκλέπτουν 33,29 εκατ. ευρώ από παρακρατούμενους φόρους (ΦΠΑ, ΦΜΥ).

35 «σκαφάτοι» με ζημιές

6 35 μεγαλοεπιχειρηματίες με σκάφη αναψυχής άνω των 30 μέτρων κατάφερναν να τα συντηρούν, αν και στις επιχειρήσεις τους δήλωναν ζημιές.

7 Διερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε πάνω από 200 περιπτώσεις ακινήτων off shore.

8 Σε υψηλά επίπεδα κινείται η φοροδιαφυγή για κέντρα διασκέδασης και χώρους μαζικής εστίασης. Από τους 802 (501 πέρυσι) ελέγχους μόνο στην Αττική το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου εντοπίστηκαν 449 παραβάτες (210 πέρυσι) και καταγράφηκαν 23.021 παραβάσεις (μόλις 860 το 2009). Δόθηκε εντολή για κλείσιμο καταστημάτων.

9 Ελέγχονται 333 επιχειρήσεις του Χρηματιστηρίου που αύξησαν το μετοχικό τους κεφάλαιο την περίοδο 1998-2002 για τυχόν εμπλοκή και αξιόποινες πράξεις σχετιζόμενες με τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens.

0 Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή έχει εντοπιστεί από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών που υποβάλλουν κάθε χρόνο περίπου 1 εκατ.επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ ελέγχονται για λαθρεμπόριο αποστολές 9.500 βυτίων με προορισμό τη Βουλγαρία, καθώς και τα συμβόλαια αγοραπωλησίας μεγάλων ακινήτων.