'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί οι πόρνες ονομάζονται και «ιερόδουλες»;΄΄ !!!

Ως ιεροδουλεία εννοείται η ιερή ή θρησκευτική πορνεία. Η γυναίκα που εμπλέκεται σε μια τέτοια πρακτική ονομάζεται «ιερόδουλος», αν και η σύγχρονη απόδοση του όρου στα κοινωνικά της συμφραζόμενα είναι δυνατόν να προκαλεί σύγχυση ως προς την ακριβή έννοια του όρου.

Η ιεροδουλεία ήταν θρησκευτικός θεσμός των Ασσυροβαβυλωνίων, καθώς και άλλων λαών. Λέγανε «ιερόδουλους» τους...άνδρες ή τις γυναίκες, που ήταν αφιερωμένοι σαν «δούλοι» ή καλύτερα σαν αναθήματα σε κάποιον θεό, κύρια όμως στη θεά Ιστάρ, που οι Έλληνες την έλεγαν Αστάρτη (ο πλανήτης Ιστάρ, που ονομάζουμε Αφροδίτη). Άντρες και γυναίκες ιερόδουλοι έκαναν την ιερή, όπως έλεγαν, πορνεία, σαν τιμώμενη διακονία. Οι άντρες διακρινόντουσαν σε διάφορες κατηγορίες, οι δε γυναίκες σε κοινές εταίρες και σε εκείνες που ασκούσαν την «παρά φύσην» ευλάβεια τους, γιατί αν έμεναν έγκυες, η τιμωρία τους έφτανε μέχρι το θάνατο.
Όσον αφορά στους Βαβυλώνιους, ο Ηρόδοτος αναφέρει κι ένα «εντελώς επαίσχυντο» έθιμο σύμφωνα με το οποίο κάθε γυναίκα «μια φορά στη ζωή της» είχε επαφή κοντά στο ναό της Αφροδίτης (Ιστάρ) με τον πρώτο ξένο που έριχνε «ασημένιο νόμισμα» στο περίζωμά της. Ομοίως, ο Λουκιανός περιέγραψε την τιμωρία των γυναικών που αρνούνταν να ξυρίσουν τα κεφάλια τους εις ένδειξη πένθους για τον Άδωνι: «έστω και για μία ημέρα αυτές (έπρεπε) να πουλήσουν την ομορφιά τους … (σε μια) αγορά … ανοικτή για τους ξένους μόνο και η πληρωμή (γινόταν) προσφορά στην Αφροδίτη (Αστάρτη)».
Η ιερή πορνεία ασκείτο ευρέως στην αρχαία Ελλάδα, ιδιαίτερα στους ναούς της Αφροδίτης, στην Κύπρο, τον τόπο που γεννήθηκε και την Κόρινθο. Στην Κόρινθο μάλιστα ήταν γνωστή ως «Αφροδίτη η εταίρα». Ο Στράβων τον 1ο Π.Κ.Ε. αιώνα αναφέρει ότι χίλιες ιερές πόρνες εργάζονταν στον ναό της εκεί, ενώ τον ίδιο αριθμό αναφέρει και για το όρος Έρυξ στη Σικελία. Αλλά στις ύστερες περιόδους του ελληνικού κόσμου οι υπερήφανες ιέρειες της αγάπης φαίνεται ότι αντικαθιστούνταν στις περισσότερες περιπτώσεις από σκλάβες. Στην Κύπρο οι φιλολογικές μαρτυρίες υποδεικνύουν ότι πριν από το γάμο όλες οι γυναίκες υποχρεώνονταν στο παρελθόν από το έθιμο να εκδίδονται σε ξένους στο άδυτο της θεάς. Παρόμοια έθιμα επικρατούσαν σε πολλά μέρη της δυτικής Ασίας. Όποιο και αν ήταν το κίνητρο, η πρακτική δεν θεωρείτο σαφώς οργιαστική εκδήλωση της σφοδρής επιθυμίας, αλλά σοβαρό θρησκευτικό καθήκον που εκτελείτο στην υπηρεσία εκείνης της μεγάλης θεάς της δυτικής Ασίας της οποίας όνομα το ποίκιλε, ενώ ο τύπος της παρέμεινε σταθερός, από τόπο σε τόπο.
dinatos
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://thenewsbus.blogspot.com/ 

Μονόπολη με... στριπτίζ !!!!

Εξοφλούσαν τους "λογαριασμούς", βγάζοντας τα ρούχα τους με αποτέλεσμα να καταλήξουν δαρμένοι στο κρατητήριο. Ο λόγος για έναν 22χρονο, την κοπέλα του και τη φίλη της στη Βρετανία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τους κανόνες του γνωστού παιχνιδιού "Μονόπολη".

Σε άγριο καυγά κατέληξε μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας παιχνιδιού "Μονόπολη".

Τρία νέα παιδιά στη Βρετανία αφού κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, αποφάσισαν να παίξουν Μονόπολη. Μόνο που αντί να πληρώνουν το νοίκι ή να αγοράζουν κτίρια με χρήματα του παιχνιδιού, εξοφλούσαν τους λογαριασμούς τους... βγάζοντας τα ρούχα τους!
Ο 22χρονος Gary Wiliamson, η 20χρονη σύντροφός του Leah McDonnell και η φίλη της Micha Robinson, μετά από μερικούς γύρους είχαν μείνει όπως τους γέννησε η μητέρα τους.
Τότε τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν, καθώς ο 22χρονος δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του, από το πλούσιο στήθος της Robinson, με αποτέλεσμα η κοπέλα του να ζηλέψει.
Ακολούθησε συμπλοκή, οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και ο Williamson συνελήφθη για επίθεση στις δύο κοπέλες.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προσπαθούσε να τις χωρίσει και μάλλον αυτό έγινε γιατί αφέθηκε τελικά ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.
Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Blackpool, "όλα άρχισαν μετά από ένα περίεργο παιχνίδι, που περιλάμβανε στριπτίζ και κατέληξε σε καυγά. Οι κοπέλες κατηγόρησαν τον Williamson ότι τις χτύπησε, αλλά δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν τη θέση τους".
Ο δικαστής συμπέρανε ότι ντράπηκαν για το παιχνίδι και τον καυγά και όταν έφτασε η αστυνομία, προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον 22χρονο για επίθεση.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του νεαρού, " τα πράγματα είναι απλά. Η κοπέλα του νευρίασε με τη συμπεριφορά της φίλης της, ζήλεψε και της επιτέθηκε".
Ο ίδιος ο Williamson, απαλλαγμένος από τις κατηγορίες δήλωσε έξω από το δικαστήριο ανακουφισμένος και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπαίξει στριπ-Μονόπολη.



http://news247.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://e-freddo.blogspot.com

Τι κάνουν καθημερινά τα ευτυχισμένα ζευγάρια??? !!

Όσο γλυκανάλατο κι αν ακούγεται -ειδικά στους περισσότερους άνδρες- μια ευτυχισμένη σχέση, μία σχέση που διέπεται από ρομαντισμό, τρυφερά λόγια και μικρές εκπλήξεις, μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας. 

Όπως γράφει και η σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου How to Be a Couple and Still Be Free, Tina Tessina, μία ευτυχισμένη σχέση πρέπει να τρέφεται καθημερινά με μικρά ή μεγάλα «τελετουργικά». Συμπληρώνει πόσο σημαντικό είναι να ενισχύουμε με θετική ενέργεια την σχέση μας και να θυμίζουμε στον σύντροφό μας πόσο χαρούμενοι είμαστε που μοιραζόμαστε την ζωή μας μαζί του. Λειτουργώντας έτσι συστηματικά, λέει η Tessina, δημιουργούμε υποσυνείδητα έναν προστατευτικό ιστό, ο οποίος θα γίνεται εμφανής κάθε φορά που η σχέση μας περνά κάποια κρίση.

Η εμπειρία της Tessina ως σύμβουλος γάμου, η οποία αποτυπώνεται και ως έρευνα στο παραπάνω βιβλίο της, λέει πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις -αστείες; υπερβολικές; ντροπιαστικές;- συνήθειες, τις οποίες επιστρατεύουν σχεδόν καθημερινά τα περισσότερα ευτυχισμένα ζευγάρια. Πάνω στο ίδιο θέμα έχει αναπτύξει κάποιες αντίστοιχες θεωρίες και έτερος σύμβουλος γάμου, ο Αμερικανός Mark Goulston. Πάρτε ιδέες… 


Μιλάνε: Προφανώς μιλάνε, αλλά αυτό που εννοούμε είναι ότι βρίσκουν χρόνο για να εξιστορήσουν ο ένας στον άλλον πώς ήταν η μέρα τους στην δουλειά, τι τους συνέβη, πώς νιώθουν. Θα αναρωτηθούν κάποιοι «πού βρίσκουν τον χρόνο;». Η κ. Tessina φέρνει σαν παράδειγμα ένα ζευγάρι πελατών της, οι οποίοι συνηθίζουν κάθε βράδυ να λένε τα «νέα της ημέρας» μέσα στο ιδιωτικό τους «igloo», το οποίο δεν είναι τίποτε παραπάνω από το κρεβάτι τους με τα σκεπάσματά του. Ξεκίνησαν την συνήθεια αυτή πριν χρόνια, ένα βράδυ που η σύζυγος γύρισε πολύ στεναχωρημένη από την δουλειά και ξάπλωσε στην αγκαλιά του συντρόφου της. Ξεκίνησε να του μιλά για το πώς έβλεπε τους κακούς συναδέλφους της σαν πολικές αρκούδες που ήθελαν να της κάνουν κακό και κάπως έτσι καθιερώθηκε το κρεβάτι τους σαν το «igloo» που θα τους προστατεύει πάντα από τις «πολικές αρκούδες».

Φυσικά, λέει η κ. Tessina, δεν χρειάζεται να βρει το ζευγάρι ένα μεγάλο έπιπλο και να του δώσει ένα χαριτωμένο όνομα για να βελτιώσει την μεταξύ τους επικοινωνία. Άλλα ζευγάρια, για παράδειγμα, απλά μιλάνε κατά την διάρκεια της βραδινής βόλτας του σκύλου. Το μήνυμα που σκοπό έχει να περάσει το παραπάνω παράδειγμα είναι ότι το ζευγάρι πρέπει να αφιερώνει καθημερινά λίγο χρόνο για να θυμίζει, ο ένας στον άλλον, για ποιο λόγο επέλεξαν να είναι μαζί. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να γίνει αυτό. Η Tessina μιλά στο βιβλίο της και για ένα ακόμα ζευγάρι, το οποίο δεν περιμένει μέχρι το βράδυ για να μιλήσει. Τηλεφωνιούνται αμέτρητες φορές μέσα στην ημέρα για να πουν διάφορα νέα. «Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό», λέει η Tessina, «αλλά αν μετά από δέκα χρόνια γάμου θες ακόμα να μιλάς με τον σύντροφό σου τόσες φορές μέσα στη μέρα, αυτό δείχνει κάτι.»
Το συγκεκριμένο ζευγάρι υποστηρίζει ότι απλά ο ένας είναι ο καλύτερος φίλου του άλλου. 


Κάνουν σεξ: Όταν ήμασταν μικρότεροι, και ίσως βλέπαμε τον γάμο πιο ρομαντικά, πιστεύαμε ότι όταν παντρευτούμε θα κάνουμε σεξ κάθε μέρα (μετά μεγαλώσαμε). Γιατί, όμως, να μην κάνεις σεξ κάθε μέρα; Εντάξει, δεν εννοούμε ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν απαραιτήτως κάθε μέρα σεξ, αλλά κάνουν σίγουρα συχνότερα από τα μη ευτυχισμένα, και σίγουρα παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα. Κι αν δεν κάνουν σεξ, σίγουρα μοιράζονται κάθε μέρα τρυφερές στιγμές –συχνά και ερωτικές. «Το να μιλάς ερωτικά -ή και πρόστυχα- με τον σύντροφό σου, το να αγκαλιάζεσαι και να φιλιέσαι συχνά, είναι σχεδόν το ίδιο με το να κάνεις σεξ», λέει η Tessina. Τα ζευγάρια που συμφωνούν μαζί της, υποστηρίζουν μάλιστα πως όταν τελικά έρθει η πολυπόθητη στιγμή του σεξ, τότε αυτό είναι ακόμα πιο έντονο και πιο απολαυστικό.

«Παίζουν»: Αυτό μπορεί να μεταφράζεται απλά ως παιχνίδι μεταξύ τους, είτε κυριολεκτικό είτε μεταφορικό, ενώ μπορεί να μεταφραστεί και ως κοινές ασχολίες, κοινά χόμπι. «Ακόμα και το να βλέπουν μαζί μία σειρά στην τηλεόραση ή να παίζουν επιτραπέζια μία φορά στο τόσο είναι σημάδι υγιούς σχέσης», εξηγεί η Tessina αλλά τονίζει ότι «αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι αυτά τα μικρά ‘τελετουργικά’ πρέπει να γίνονται ρουτίνα ή με το ζόρι, γιατί τότε χάνουν το νόημά τους».

Κάνουν πράγματα μόνοι τους: Σε συνέχεια του παραπάνω, αντιπαραβάλει η Tessina και την σημασία του να αφήνει χώρο ο ένας στον άλλο για προσωπική εξέλιξη και ενδιαφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να αρέσουν πάντα και στους δύο τα ίδια πράγματα, να έχουν τα ίδια χόμπι. Για πολλά ζευγάρια το να έχουν ξεχωριστές ασχολίες προσφέρει φρέσκο αέρα ανανέωσης στην σχέση. Μια πελάτισσα της συμβούλου γάμου, για παράδειγμα, τονίζει ότι «το να βγαίνουμε συχνά χωριστά, να λείπουμε κάποιες ώρες και μετά να επιστρέφουμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου βοηθά ώστε να μην ‘τρελαινόμαστε’ και να μη σπάμε τα νεύρα ο ένας του άλλου». Και το να σπάει ο ένας τα νεύρα του άλλου δεν είναι στοιχείο ευτυχισμένου ζευγαριού.

Πάνε μαζί για ύπνο: Η συγκεκριμένη παρατήρηση-συμβουλή έρχεται από τον Αμερικανό ψυχολόγο-σύμβουλο γάμου Mark Goulston, ο οποίος καλεί τα ζευγάρια να θυμηθούν τον πρώτο καιρό της συμβίωσής τους: «Θυμάστε τον πρώτο καιρό που ανυπομονούσατε να πάτε στο κρεβάτι για να κάνετε έρωτα; Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποφεύγουν να πηγαίνουν για ύπνο διαφορετικές ώρες, ακόμα κι αν πρέπει να ξυπνήσουν χωριστά».

Περπατούν μαζί: Είτε χέρι-χέρι ή έστω ο ένας δίπλα στον άλλον, γιατί, όπως λέει ο κ. Goulston, νιώθουν ότι είναι σημαντικό να βλέπουν τα ίδια πράγματα ή να συζητούν καθώς περπατούν.

Εμπιστεύονται και συγχωρούν ο ένας τον άλλον: Σε περιπτώσεις που έχουν κάποια διαφωνία ή τσακώνονται για κάτι, ακόμα κι αν δυσκολεύονται να βρουν λύση, τα ευτυχισμένα ζευγάρια συνηθίζουν να εμπιστεύονται την κριτική ικανότητα του άλλου και να συγχωρούν τα λάθη του, αντί να τον κατηγορούν και να αμφιβάλλουν γι’αυτόν. Αυτό τουλάχιστον λέει η εμπειρία του Goulston.

Λένε κάθε μέρα «σ’αγαπώ»: Ακούγεται μελό; «Υπάρχει, όμως, καλύτερο τρόπος να ξεκινήσει η μέρα σου;», λέει ο κ. Goulston.


Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια


ΠΗΓΗ:   http://sex.in2life.gr/

Χούφτωσε τη…νοσοκόμα και συνελήφθη !!!!

Ο 30χρονος Adam Manning είχε πάει στο νοσοκομείο McKay-Dee της UTAH για την γέννηση του γιου του. Όταν έφτασε εκεί συνάντησε μια όμορφη νοσοκόμα με την οποία άρχισε να φλερτάρει αδιάκριτα. 

Η νοσοκόμα, ενοχλημένη, του ζήτησε να... σταματήσει αλλά αυτός δεν το...
έβαλε κάτω. Έτσι όταν αυτή προσπάθησε να τον οδηγήσει στην ετοιμόγεννη γυναίκα του, ο ερωτύλος Adam όρμησε πάνω στη σέξι νοσοκόμα πιάνοντάς τη από τα στήθη. 

Η συνέχεια περιελάμβανε την σύλληψη και κράτηση του 30χρονου από την αστυνομία, η οποία αποκάλυψε ότι ήταν μεθυσμένος. Τελικά, κατάφερε να χάσει την γέννηση του γιου του για σεξουαλική κακοποίηση.

Πατέρας να σου πετύχει…!


Γονείς έκαναν έρωτα με τον 9χρονο γιό τους.......

Μία απίστευτη ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης εξετάστηκε την Παρασκευή  σε δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου ένας πατέρας και μία μητέρα  παραδέχθηκαν ότι επιδίδονταν σε ερωτικές πράξεις με το εννιάχρονο παιδί  τους και στη...
συνέχεια δημοσίευαν βίντεο με τις αποτρόπαιες πράξεις τους  στο διαδίκτυο.

Ο 57χρονος πατέρας, που του άρεσε ο γυμνισμός, άρχισε να μεταχειρίζεται  τον μόλις εννέα ετών γιό του για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του  ορμές, όταν διαπίστωσε ότι η γυναίκα του δεν μπορούσε πλέον να τον  ικανοποιήσει ερωτικά.


Την ενοχή της παραδέχθηκε και η 48χρονη σήμερα μητέρα του εννιάχρονου  παιδιού, αφού και η ίδια έκανε έρωτα με τον 9χρονο γιό της, ενώ κάποιες  άλλες φορές έκανε έρωτα με το σύζυγό της αναγκάζοντας το παιδί να τους  παρακολουθεί.


Σύμφωνα με την ψυχολόγο, Έμα Κόλινς, που κατέθεσε στο δικαστήριο, ο  57χρονος άνδρας πίστευε ότι κάνοντας έρωτα με τον γιό του, βοηθούσε στην  σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του παιδιού του. «Στο μυαλό του, ο πατέρας  πίστευε ότι έκανε καλό στον γιό του και το βοηθούσε να ωριμάσει  σεξουαλικά νωρίς στη ζωή του», είπε η ψυχολόγος, προσθέτοντας ότι ο  άνδρας ωρίμασε σεξουαλικά πολύ αργότερα στη ζωή του, γεγονός που το  θεωρούσε μειονέκτημα.


Ο δικηγόρος υπεράσπισης του, 56χρονου σήμερα, άνδρα ανέφερε ότι ο  πελάτης του έχει μετανοήσει για τις πράξεις του και ένοιωσε πολύ άσχημα  όταν έμαθε ότι οι πράξεις του έκαναν κακό στο παιδί του.


Το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμα την ποινή που θα επιβληθεί στους  δύο γονείς. Η τελική απόφαση θα παρθεί τον Οκτώβριο ενώ ονόματα των δύο  γονέων δεν ανακοινώθηκαν για νομικούς λόγους.


http://johnvillage.blogspot.com
http://hellas-news.blogspot.com/

Εκτός Μουντομπάσκετ η Ελλάδα...............


Η Ελλάδα έκανε υπερπροσπάθεια στην αναμέτρηση των 16 του Μουντομπάσκετ, αλλά δεν κατάφερε να ξορκίσει τον... κακό της δαίμονα, την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Με τους Διαμαντίδη και Ζήση σε μεγάλη μέρα η Εθνική μας έμεινε μέχρι τέλους στο κόλπο, αλλά ορισμένα... φάλτσα σφυρίγματα των διαιτητών και η έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία, κόστισαν την πρόκριση. 

Η Ισπανία πήρε τη νίκη με 72-80 και μαζί την πρόκριση στους 8, ενώ η Ελλάδα αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ελλάδα έδειξε πως δεν φοβάται την Ισπανία και είχε το πάνω χέρι. Στο 4` οι ισπανοί πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Γκαρμπαχόθα (8-7), αλλά κι αυτό προσωρινά, καθώς η Εθνική μας είχε καλές επιλογές και κατάφερε να προηγηθεί με 17-11.

Στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, όμως, οι ισπανοί ανέτρεψαν το σκηνικό, βρήκαν λύσεις από τις... ρεζέρβες τους (Γιουλ και Λόπεθ) και με επί μέρους σκορ 11-2 πήραν τα ηνία του αγώνα (22-19).

Η άμυνα ζώνης των ισπανών, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Βάσκεθ κοντά στα καλάθια, οι ισπανοί ανέβασαν τη διαφορά στους επτά (28-21). Ο Νίκος Ζήσης έδωσε τις λύσεις που έψαχνε η Εθνική μας και το ματς ήρθε πάλι στον πόντο (27-28, 16`).

Στο κρίσιμο αυτό σημείο, όμως, ο Ναβάρο ανέλαβε δράση και η Ελλάδα ξανακόλλησε στην επίθεση, καθώς οι φούριας ρόχας είχαν εξουδετερώσει με βοήθειες στην άμυνά τους τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Η Εθνική πλήρωσε τα λάθη της και οι ισπανοί πήγαν με αέρα έξι πόντων (37-31) στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η Ελλάδα έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο με ένα σερί 7-0, χάρη στο οποίο πήρε προβάδισμα με 38-37. Η συνέχεια της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστική με την Εθνική μας να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και να καταφέρνει να προηγηθεί ακόμη και με έξι πόντους, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Ζήση και Διαμαντίδη (51-45).

Για μία ακόμη περίοδο, όμως, το φινάλε είχε ισπανικό χρώμα. Γιουλ και Λόπεθ έκαναν ξανά τη ζημιά στην Ελλάδα, που δέχθηκε σερί 0-7 και οι ισπανοί πήραν προβάδισμα (52-51, 30`).

Οπως ήταν φυσιολογικό η τελευταία περίοδος είχε συγκλονιστική εξέλιξη, με τους ισπανούς να προσπαθούν να πάρουν διαφορά στο σκορ, αλλά τον Δημήτρη Διαμαντίδη να έχει τις απαντήσεις που έψαχνε η Ελλάδα (57-58, 35`).

Ακόμη και σ` ένα τέτοιο παιχνίδι, όμως, που η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη, δεν τα κατάφερε. Οι διεθνείς μας έχασαν τη συγκέντρωσή τους και μέσα σε δύο λεπτά δέχθηκαν σερί 7-0 (65-57, 37`) και ο έλεγχος του αγώνα έφυγε από τα χέρια τους.
Μαζί και η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι έλληνες παίκτες πάλεψαν μέχρι τέλους, ως όφειλαν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν μια μεγάλη ανατροπή. Ο Σπανούλης μείωσε στους τέσσερις (68-72), ένα λεπτό πριν από το φινάλε, αλλά οι ισπανοί ήταν εύστοχοι στις βολές και πήραν τη νίκη και την πρόκριση


ΠΗΓΗ:    http://www.sport.gr

Tί θα έκανες άν ήσουν γυναίκα για 24 ώρες;;;; !!!

Μετά από μία έρευνα που έγινε από την εταιρία FOCUS, τα παρακάτω ποσοστά δείχνουν τι ακριβώς απάντησε ένας.. αριθμός αντρών (μεταξύ 18-44 ετών ) στο παρακάτω ερώτημα…

Τι θα έκανα Αν γινόμουν ΓΥΝΑΙΚΑ για 24 ώρες…
--

37,4% θα εκμεταλλευόμουν τη γοητεία μου για να εξυπηρετηθώ πιο εύκολα

33,5% θα έκανα σεξ για να δω πως είναι η αίσθηση να το κάνεις σαν γυναίκα

28,1% θα ήθελα να ζήσω την εμπειρία της μητρότητας

24,4% θα ζούσα τη χαρά να βγαίνεις έξω και να σε κερνάνε

23% θα απολάμβανα το φλέρτ των αντρών

18% θα πήγαινα να ζητήσω μία καλύτερη δουλεία ή αύξηση με μίνι φούστα

15,6% θα ήθελα να είμαι συνοδηγός για να μην ασχολούμαι με την οδήγηση

14,7% θα βίωνα την συναισθηματική ελευθερία των γυναικών

13,2% θα φορούσα sexy εσώρουχα

12,4% θα έκανα περιποίηση ομορφιά /μακιγιάζ

8,4% θα δοκίμαζα την μόδα (θα φορούσα έντονα χρώματα, μίνι γόβες κτλ)

5,2% θα έκανα αποτρίχωση



ΠΗΓΗ: sarotiko

Εφάπαξ ... το 2015 για δημοσίους υπαλλήλους που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν

Συντονιστικό κέντρο που θα ασχοληθεί με την αναδιάρθρωση της δημόσια διοίκησης προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών με μαζικές μετατάξεις και αλλαγές στη δομή των δημοσίων υπηρεσιών. 

 Παράλληλα, οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση από δημοσίους υπαλλήλους έχουν σημειώσει αύξηση κατά 85% συγκριτικά με το 2009 με το εφάπαξ να δίνεται σε όσους συμπληρώνουν αυτήν την περίοδο τα χαρτιά τους, το 2015.

Μέσα από αυτήν την αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα μεταστεγαστούν τα υπουργεία αλλά και θα αλλάξουν οι δομές στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ύστερα από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων αναμένονται τα αποτελέσματα από το μητρώο τους και στη συνέχεια με βάση τον Καλλικράτη θα σημειωθούν ανακατατάξεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 30% του στενού δημόσιου τομέα.

Σε νέες θέσεις θα ανακατανεμηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι με αποτέλεσμα να δρομολογηθούν και οι μαζικές μετατάξεις με τις θέσεις να καλύπτονται από άτομα εξειδικευμένα στο αντικείμενο. Οι υπάλληλοι των υπουργείων θα έχουν ενιαίο μισθολόγιο μέσω του οποίου θα πληρώνονται ανάλογα της παραγωγικότητάς τους.

Επιπλέον, επειδή ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θέλησαν να συνταξιοδοτηθούν υπερδιπλασιάστηκε όσοι κατέθεσαν αίτηση αυτό το διάστημα θα πάρουν σε πέντε χρόνια το εφάπαξ. Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν αίτημα για βγουν σε σύνταξη αυξήθηκαν κατά 85% συγκριτικά με το 2009.

Μάλιστα, εκτιμάται πως το 2010 οι συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τις 400.000 ενώ μέχρι στιγμής το Γενικό Λογιστήριο  έχει δεχτεί 17.825 αιτήσεις για σύνταξη αντί 9.653 του 2009. Πρέπει να επισημανθεί πως το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο 7.000 αιτήσεις ετησίων άρα όσοι κάνουν τα χαρτιά τους αυτήν την περίοδο θα πάρουν το εφάπαξ το 2015.

Ο γενικός διευθυντής του Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ότι:

"Το ταμείο Πρόνοιας δύναται να δώσει έως 7.000 εφάπαξ το χρόνο, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι καταθέσουν αιτήσεις το επόμενο τετράμηνο, θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται ύστερα από 5 χρόνια, στα τέλη του 2015, αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα".  



ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Troktiko: επιστρέφει ως troktiko.gr με αδερφό Γκιόλια;

Το troktiko επιστρέφει με μια ανάρτηση-έκπληξη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Τι πιέσεις ασκούνται στον αδερφό του Γκιόλια για τη διεύθυνση troktiko.gr;
Έντονο είναι το παρασκήνιο της...
υπόθεσης troktiko τις τελευταίες μέρες. Ενάμιση μήνα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, πληροφορίες θέλουν τον αδερφό του δημοσιογράφου να δέχεται πιέσεις να διαθέσει την ηλεκτρονική διεύθυνση troktiko.gr σε επιχειρηματία. Την ίδια ώρα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει η Σεμίνα Διγενή, που επικοινωνεί με τους συντάκτες του troktiko.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονες πιέσεις ασκούνται στον αδερφό του Σωκράτη Γκιόλια προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία του νέου troktiko υπό την μορφή site. Ο αδελφός του δολοφονημένου δημοσιογράφου φέρεται να

διαθέτει τα δικαιώματα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης troktiko.gr, ενός ονόματος-χρυσάφι αυτήν τη στιγμή. Οι πληροφορίες, που μεταδόθηκαν αρχικά από το enimerosi24.gr και επιβεβαιώθηκαν από πηγές κοντά στα τροκτικά, θέλουν τον αδερφό του Σωκράτη Γκιόλια σε δυσχερή θέση.
Γνωστός επιχειρηματίας και φίλος του Γκιόλια θεωρεί ότι το δημιούργημα του Σωκράτη πρέπει να συνεχιστεί. Μετά το μυστηριώδες κλείσιμο του troktiko, εμφανίστηκαν κάποια blogs που προσπάθησαν να καλύψουν το κενό στην άμεση, συνεχή ενημέρωση με σημαντικότερο το tromaktiko, που κατάφερε να αποκτήσει σταθερό αναγνωστικό κοινό. Ο εν λόγω επιχειρηματίας όμως θεωρεί οτι κανένα από αυτά τα blogs δεν μπορεί να συναγωνιστεί το troktiko στον αποκαλυπτικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα του. Έτσι πιέζει τον αδερφό του Σωκράτη Γκιόλια να ανοίξει το troktiko στην διεύθυνση www.troktiko.gr, δημιουργώντας το μεγαλύτερο ενημερωτικό site στην Ελλάδα.
Και ενώ οι πληροφορίες για εμφάνιση του troktiko.gr δίνουν και παίρνουν, ένα μήνυμα της Σεμίνας Διγενή επιβεβαιώνει οτι το troktiko επιστρέφει, όχι όμως απαραίτητα ως troktiko.gr, αλλά ίσως και από τη γνωστή διεύθυνση troktiko.blogspot.com. Η Σεμίνα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το Τρωκτικό, ετοιμάζει τη μεγάλη έκπληξη. Σε λίγες μέρες, πρόκειται να υπάρξει, στο πρώτο σε επισκεψιμότητα ελληνικό μπλογκ, μια ανάρτηση, που θα συζητηθεί. Μια ανάρτηση, που θα “μιλάει” μ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, για πρόσωπα και γεγονότα, τα οποία μας απασχόλησαν -και συνεχίζουν να μας απασχολούν- τον τελευταίο καιρό. Κυρίως όμως, θα γίνει αναφορά σε… 17 σημαντικές αλήθειες. Στους 17 λόγους, που προκάλεσαν τις 17 σφαίρες στον Σωκράτη Γκιόλια. Σύντομα, θα σας πω περισσότερα. Σεμίνα Διγενή»
Τα τρωκτικά επιστρέφουν. Λίγο μόνο λούφαξαν μετά την καταιγίδα και τώρα γυρίζουν στο διαδίκτυο. Γυρίζουν για να πάρουν πίσω αυτό που τους ανήκει, να αποκαλύψουν όσα είδαν στους υπονόμους και τελικά να δικαιώσουν τον ίδιο το δημιουργό τους.


http://www.fimes.gr/2010/09/troktiko-gr/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://dinatos.blogspot.com 

Συνελήφθη 29χρονος για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης .......

ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΙ η υπόθεση 29χρονου που συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης με την κατηγορία της κακοποίησης ανήλικης. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της 39χρονης μητέρας των δύο ανηλίκων, ενός κοριτσιού 12 χρονών και ενός αγοριού 14.

Ο δράστης ανήκε στο οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας και, σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας, αρχικά προσπάθησε να παρασύρει τον 14χρονο γιο της κάνοντας ασελγείς χειρονομίες.

Ο εφιάλτης της 12χρονης άρχισε τον περασμένο Ιούλιο, όταν το παιδί τον επισκέφθηκε στο σπίτι του και ο 29χρονος ενήργησε εις βάρος της ασελγείς πράξεις. Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια επίσκεψης και διαμονής της στο σπίτι του, ο δράστης, σύμφωνα με την καταγγελία, την κακοποίησε.

ΠΗΓΗ:   http://www.tanea.gr

Γέννησε στο αυτοκίνητο για δεύτερη φορά !!!

Η Χριστίνα Σούλερ από το Οχάιο των ΗΠΑ γέννησε για δεύτερη φορά μέσα στο ημιφορτηγό της οικογένειας καθ' οδόν για το μαιευτήριο.

 Το βιαστικό μωράκι, ένα αγοράκι με βάρος 3 κιλά και 600 γραμμάρια, είδε το φως στο μπροστινό κάθισμα, ενώ ο πατέρας είχε σταματήσει το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το τοπικό νοσοκομείο της επαρχίας Κλέρμοντ.


Η γυναίκα, κάτοικος του χωριού Μπέθελ, δήλωσε ότι αυτός ο τοκετός ήταν ακόμη πιο σύντομος από τον προηγούμενο που είχε ολοκληρωθεί επίσης στο αυτοκίνητο, τον Δεκέμβριο του 2006, όταν γεννήθηκε ο γιος της Ίθαν.

Οι Σούλερ έχουν ακόμη ένα παιδί και ο πατέρας, Νάθαν λέει ότι αν αποκτήσουν περισσότερα, θα πρέπει να φεύγουν για το μαιευτήριο πολύ νωρίτερα.


Το ζευγάρι δεν έχει αποφασίσει ακόμα το όνομα του νεογέννητου.

ΠΗΓΗ:   http://www.ethnos.gr

Low cost αεροπορικές ακόμα και χωρίς πιλότους !!!

Αρχικά πρότεινε να φτιάξει αεροσκάφη για να πετάνε οι επιβάτες όρθιοι. 

Κατόπιν κλείδωσε τις τουαλέτες και για να ανοίξουν οι επιβάτες θα έπρεπε να πληρώνουν! 

Και τώρα προχώρησε σε μια ακόμα πιο εξωφρενική πρόταση, που συνίσταται στην κατάργηση μελών του πληρώματος κάθε αεροπλάνουν της εταιρείας του. Για την ακρίβεια των πιλότων ...!
Ο λόγος για τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, της ιρλανδικής Ryanair, Μάικλ Ο΄Λίρι.
Ο κύριος Ο’ Λίρι πρότεινε λοιπόν, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, την κατάργηση του ενός από τους δύο πιλότους κάθε αεροσκάφους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ουσιαστικά δεν κάνουν και πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αφού – όπως λέει – τα σύγχρονα κομπιούτερ που ελέγχουν τις λειτουργίες των σύγχρονων αεροσκαφών μπορούν να πετάξουν από μόνα τους το αεροπλάνο!!!
Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τον έκπληκτο δημοσιογράφο  του τι θα συνέβαινε εάν ο ένας εναπομείναν πιλότος πάθει κάτι, όπως για παράδειγμα μια καρδιακή προσβολή, ο κύριος Ο’ Λίρι απάντησε ότι θα μπορούσε ένα από τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος να έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να μπορεί να προσγειώσει αυτός το αεροπλάνο.
Πάλι καλά που δεν ζήτησε και από τους ίδιους τους επιβάτες του να μάθουν να πιλοτάρουν πριν αγοράσουν εισιτήριο ...!!

ΠΗΓΗ:   http://www.protothema.gr/

Σερβιτόροι έκλεβαν τις πιστωτικές πελατών !!!

«Φτερά» έκαναν τα χρήματα από πιστωτικές κάρτες πελατών που επέλεγαν γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου για να φάνε, καθώς σερβιτόροι είχαν στήσει μηχανισμό υποκλοπής! Ήδη, τρία άτομα συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ένας 35χρονος ως εγκέφαλος.

Οι σερβιτόροι είχαν στήσει έναν πρωτόγνωρο μηχανισμό που υπέκλεπτε τα προσωπικά δεδομένακατασκεύαζανκάρτες «μαϊμού». Με αυτές έκαναν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. από τις πιστωτικές κάρτες, με τα οποία στην συνέχεια

Μεταξύ άλλων, οι δράστες αφαίρεσαν 3.500 ευρώ από τον λογαριασμό ενός πελάτη, ενώ προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να «σηκώσουν» άλλες 9.000 ευρώ.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 24χρονο και μία 22χρονη που εργάζονται στο εστιατόριο. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του πρώτου βρέθηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ συνελήφθη και ένας 27χρονος αλλοδαπός.

Τον μηχανισμό υποκλοπής φέρεται ότι έδωσε στους δράστες ένας 35χρονος που εργαζόταν παλιότερα στο εστιατόριο και αναζητείται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Σύρου.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Κατέληξε παρά την προσπάθεια των γιατρών ο 20χρονος δόκιμος....


Ο ασυνείδητος Τούρκος οδηγός που ερχόταν από το εξωτερικό συγκρούστηκε με Ι.Χ που κινείτο στο ίδιο ρεύμα, αλλά εγκατέλειψε το θύμα του αιμόφυρτο...
Ένα 20χρονο παλικάρι που υπηρετούσε ως δόκιμος σε μονάδα του Έβρου και καταγόταν από την Καβάλα, ήταν ο οδηγός του Ι.Χ. με το οποίο συγκρούστηκε αυτοκίνητο Τούρκου υπηκόου που κατευθυνόταν από την Ευρώπη στα ελληνοτουρκικά σύνορα κι έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

Όπως λέχθηκε εκ των υστέρων βρισκόταν στο τιμόνι πάρα πολλές ώρες και βιαζόταν να φτάσει στον προορισμό του. Το ατύχημα έγινε στο ύψος της εξόδου της Εγνατίας προς Σάπες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος οδηγός εγκατέλειψε το θύμα, κι έφυγε αλλά το αυτοκίνητό του που επίσης είχε υποστεί ζημιές τον πρόδωσε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και ακινητοποιήθηκε. 

Μέσα μετέφερε την οικογένειά του και είχε τραυματιστεί ελαφρά το παιδί του, που επίσης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. 

Ο νεαρός δόκιμος με το που έφθασε στο Σισμανόγλειο μπήκε στο χειρουργείο, αλλά η κατάστασή του ήταν βαρύτατη. Κατέληξε σχεδόν αμέσως μετά ενώ οδηγείτο για αξονική. Με τη νεκροτομή που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι είχε βαρύτατα τραύματα στον θώρακα και την κοιλιά, αλλά και εγκεφαλική αιμορραγία.

Στην παιδιατρική του Σισμανόγλειου βρίσκονται και τα τρία παιδιά του Τούρκου οδηγού, ενώ ο ίδιος συνελήφθη για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.


ΠΗΓΗ:   http://www.xronos.gr

Το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό…

Είναι κοινωνικό και παιδείας…
Ο “Ξερολισμός”  είναι ίδιον του κάθε Έλληνα.

Το ίδιο και η έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπό του.


Αφορμή για αυτή την ανάρτηση είναι η σημερινή πρώτη σελίδα της σελίδας των Νέων στο site τους…






Παρατηρήστε αριστερά την φωτογραφία…

Παρουσιάζει την Ελλάδα χωρίς φτιασίδια και πολιτικούς καθωσπρεπισμούς.
Πίσω από το τζάμι η υπάλληλος εργάζεται έχοντας το τασάκι  με τα αποτσίγαρα δίπλα της (κάτω δεξιά στην εικόνα) και απέναντι της ορδές σπροχνώμενων και φωνασκούντων  υπηκόων που προσπαθούν να “μπουν από πλάγια” προσπερνώντας τους υπόλοιπους υπηκόους …
Στην εν λόγω υπηρεσία ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται να βρει τρόπο ώστε να υπάρχει ΟΥΡΑ που να μήν μπορεί να παρακαμφθεί από τους “πονηρούς” …
Θεωρείται τόσο φυσιολογική αυτή η εικόνα για την χώρα μας που γίνεται πρωτοσέλιδη στο site των Νέων χωρίς κανένα σχόλιο!!!
Βέβαια όταν το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις στάσεις των λεωφορείων  και εν γένει όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων είναι φυσικό πλέον να μήν εντυπωσιάζει τους Έλληνες…
Εντυπωσιάζει όμως ΟΛΟΥΣ τους άλλους ανθρώπους που έρχονται στην χώρα σαν επισκέπτες.

Αν επισκεφτείτε ξένα forums που αναρτώνται εντυπώσεις και εμπειρίες ταξιδιωτών ή αν μιλάτε με ανθρώπους που έχουν επισκεφτεί την χώρα μας η κακή αυτή εντύπωση που παίρνουν μαζί τους δεν τιμά καθόλου την χώρα μας.
Ίσως σας φαίνεται υπερβολικό  αυτό αλλά πράγματι δείχνει την νοοτροπία που έχουμε σαν λαός.
Στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού που έχω επισκεφτεί δεν χρειάζονται κάν διαγραμμίσεις η κάποιος τρόπος ταξινόμησης σε σειρά  των πολιτών, μόνοι φροντίζουν να στέκονται ό ένας πίσω από τον άλλο αφήνοντας μάλιστα αρκετό χώρο από τους γύρω τους όπου απαιτείται να περιμένουν την σειρά τους για να εξυπηρετηθούν .
Είτε λέγονται αυτά Fast Food  , είτε στάσεις ΜΜΜ , είτε έλεγχος εισιτήριων , είτε ταμείο η σειρά δημιουργείται αυτόματα χωρίς παρατράγουδα.
Γιατί όμως οι Έλληνες που στην Ελλάδα “σπρώχνονται” και προσπαθούν να περάσουν από το πλάι όταν βρίσκονται στο εξωτερικό τηρούν τις ουρές ευλαβικά;;;
Μα γιατί η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τηρεί τους κανόνες.
ΔΕΝ νοείται (και ΔΕΝ συγχωρείται) αυτή η παρασπονδία. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα επιτρέψει σε κάποιον να μπεί απ’ το πλάι μπροστά του , θα τον στείλει πίσω…
Εδώ όμως μπορεί να “γκρινιάξει” αλλά δεν θα κάνει τίποτα άλλο αφού ξέρει μέσα του ότι θα το κάνει και αυτός αλλού σε λίγη ώρα…
Αν λοιπόν δεν αλλάξει αυτή η νοοτροπία και στην χώρα μας , αν δεν αρχίσουν οι Έλληνες να σέβονται ο ένας τον άλλο δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει και η οικονομική κατάσταση της χώρας.
Όπως και στις ουρές έτσι και στην οικονομία όλοι θα παρανομήσουν αφού το κάνει και ο διπλανός.
Δέν θα κόψει κάποια απόδειξη στον πελάτη του ο υδραυλικός  και ο πελάτης δεν θα διαμαρτυρηθεί αφού και αυτός δεν θα κόψει με την σειρά του κάποια απόδειξη από την δική του δουλειά σε κάποιον δικό του πελάτη…
Παιδεία , αλλά όχι όπως την εννοούν οι περισσότεροι περιορίζοντάς την στην μάθηση αλλά γενική παιδεία.
Αυτός είναι ο δυσκολότερος στόχος για την Ελλάδα…



Το Δημοσίευσε ο Antilogos
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.realpolitics.gr

Πάτρα: Υπάλληλοι - ήρωες καταδίωξαν και κατατρόπωσαν ληστή!!!!

Αψήφισαν τον κίνδυνο και πήραν στο κυνήγι τον κακοποιό που κρατούσε μαχαίρι...

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 17.00 στο κέντρο της πόλης. Ο δράστης, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μιλούσε ελληνικά, μπήκε στο σούπερ μάρκετ και αθόρυβα έφτασε απέναντι από την ταμία. Εκεί έβγαλε μαχαίρι και την ακινητοποίησε. Άνοιξε την ταμειακή μηχανή, βούτηξε τα 300€ που υπήρχαν μέσα και άρχισε να τρέχει...

Τότε συνέβη κάτι που σίγουρα δεν φανταζόταν. Οι υπάλληλοι αντί να καθίσουν στις θέσεις τους και να φωνάξουν την αστυνομία, βγήκαν και πήραν το ληστή στο κυνήγι.
Έτσι αναγκάστηκε να πετάξει τα χρήματα στο δρόμο για να γλιτώσει!

Κάπως έτσι οι υπάλληλοι σταμάτησαν την καταδίωξη και ο κακοποιός κατάφερε να ξεφύγει...


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr 

Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Sinn επικεφαλής του Γερμανικού IFO – Προβλέπει κατάρρευση τραπεζών αν….

Το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης της οικονομίας δεν αποκλείει ο Werner Sinn, head of the prestigious IFO Institute in Munich

Αν τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μακρό  διάστημα θα συνέβαλλαν ώστε να ξεσπάσουν κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.


Werner Sinn υποστηρίζει ότι τα μέτρα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση.


Εκτίμησε ότι  πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου».

Μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία έχει σε γενικές γραμμές διατηρήσει τη συνοχή της παρά τις απεργίες και τα επεισόδια, ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες της αύξησης της ανεργίας που όπως είπε συνήθως εμφανίζεται κατά το δεύτερο έτος σε περιπτώσεις τόσο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα στήριξης  από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Πιστεύει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα είναι το λιγότερο επώδυνο μέτρο αν και αυτό θα συμβάλλει στην κατάρρευση των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Werner Sinn ο κύκλος της δεύτερης φάσης της ελληνικής κρίσης έχει ξεκινήσει.

www.bankingnews.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://nationalpride.wordpress.com

Έξι εκατομμύρια Βρετανοί πλήρωσαν... λάθος φόρους !!!!

Συνολικά οι φόροι που δεν καταβλήθηκαν, από λάθος στο σύστημα υπολογισμού, φτάνουν τα δύο δισ. λίρες.

Τουλάχιστον έξι εκατομμύρια Βρετανοί φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρους που δεν αντιστοιχούσαν στα εισοδήματα τους, λόγω λάθους στο ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού.
Από αυτούς 1,4 εκατομμύρια θα λάβουν ειδοποίηση να καταβάλουν συμπληρωματικά ποσά που κατά μέσο όρο φτάνουν τις 1.400 λίρες ενώ άλλα 4,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι κατέβαλαν συνολικά 1,8 δισεκατομμύρια λίρες φόρους επιπλέον του κανονικού. Κάποιοι μάλιστα από τους φορολογούμενους ανήκουν και στις δύο κατηγορίες.
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι οφειλέτες και όσοι που θα πάρουν επιστροφή φόρου θα αρχίσουν να παίρνουν τα σχετικά σημειώματα από την εφορία.
Η διαφορά εντοπίζεται στους λανθασμένους εδώ και δύο χρόνια υπολογισμούς του αυτοματοποιημένου συστήματος φορολόγησης βάσει του δηλωθέντος εισοδήματος.

Λίστα με Πατρινούς γιατρούς που τα έπαιρναν από Γερμανική εταιρία έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ !!!!!!!

Πατρινοί γιατροί εμπλέκονται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει αποκαλυφθεί ποτέ στον χώρο της υγείας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του λίστα με 1.300 γιατρούς, ανάμεσά τους και αυτοί της Πάτρας που έπαιρναν χρήματα από Γερμανική εταιρία - φαρμακευτικό κολοσό προκειμένου να συνταγογραφούν συγκεκριμένο φάρμακο.

Εκτός από τους Πατρινούς γιατρούς η λίστα περιλαμβάνει γιατρούς από νοσοκομεία της Αθήνας, των Ιωαννίνων καθώς και επιλεγμένους γιατρούς από όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας.

Τις αποδείξεις για το σκάνδαλο έδωσε στο ΣΔΟΕ μάρτυρας παραδίνοντας μάλιστα δύο μαύρες σακούλες σκουπιδιών με το αποδεικτικό υλικό. Πρόκειται για παραστατικά που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας τη δωροληψία.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο από το 2007 έως το 2009. Πριν το 2007 η εταιρία ακολουθούσε την πεπατημένη με εκπαιδευτικά ταξίδια, συνέδρια κ.λπ. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα βλέποντας πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είχαν ατονήσει προχώρησαν σε απευθείας καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΠΗΓΗ:    http://www.thebest.gr

Στιλό με εικόνες πορνό πήραν για δώρο τα πρωτάκια


Οι ερωτήσεις πήγαν σύννεφο σε τάξη του Έσσεν, όταν τα πρωτάκια άνοιξαν τα χάρτινα χωνάκια – "καλωσόρισμα" στο σχολείο.  

Κάθε χρόνο παραδοσιακά στα σχολεία της Γερμανίας, τα πρωτάκια παίρνουν ένα χάρτινο χωνάκι που μέσα περιέχει γλυκά και λιχουδιές. Έτσι γίνεται πιο γλυκιά η πρώτη μέρα στο σχολέιο και ο αποχωρισμός από την οικογένεια.


Φέτος όμως, τα πρωτάκια στο σχολείο Άντολφ Ράιχβαιν, όταν έλαβαν τα χωνάκια τους έτριβαν τα μάτια, γιατί μέσα περιείχαν στιλό που όταν τα άναβε κανείς έδειχναν εικόνες πορνό στον τοίχο.


Τα καλούδια για τα παιδιά, ήταν προσφορά του κομμουνιστικού κόμματος της Γερμανίας, το οποίο μετά τις καταγγελίες των γονιών στο διευθυντή, ανακοίνωσε ότι ...
αγόρασε τα στιλό από κατάστημα με έκπτωση και ότι τους είχαν πει πως άναβαν όταν πατουσε κανείς ένα κουμπί.


“Το γερμανικό Κομμουνιστικό Κομμα, λυπάται βαθύτατα με αυτό που έγινε και εκφράζει την οργή του που αυτό το προϊόν – που συνορεύει με την πορνογραφία – μπορεί να αγοραστεί από κανονικά καταστήματα” αναφέρει. Το κόμμα θα ερευνήσει αν μπορούν να διωχθούν οι πωλητές του προϊόντος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:    http://www.enimerwsi.com/

Κείτονταν νεκρός για 36 ώρες στο δρόμο προς το Κουτσελιό Ιωαννίνων !!!!

Τον ανακάλυψαν χθες το μεσημέρι...

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας νεαρός μοτοσικλετιστής στην Επαρχιακή Οδό προς τα Κατσανοχώρια, λίγο πριν το Κουτσελιό. Ο άτυχος άνδρας βρίσκονταν στο σημείο για 36 περίπου ώρες, μετά την πτώση που είχε με μηχανή του το βράδυ της Τετάρτης.Τον ανακάλυψε χθες το μεσημέρι ένας φίλος του, ο οποίος μαζί με τους συγγενείς του νεαρού άνδρα και αρκετούς συγχωριανούς του, έψαχνε εναγωνίως τα ίχνη του.Το μοιραίο βράδυ βρισκόταν με την παρέα του στα Σερβιανά και λίγο πριν τις 12 ξεκίνησε για το σπίτι του στην Κοσμηρά. Χωρίς ακόμη να έχει εξακριβωθεί για ποιό λόγο, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε στην άκρη του δρόμου.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή, ο άτυχος άνδρας, που φορούσε κράνος και το ειδικό μπουφάν των μοτοσικλετιστών, έσπασε τον αυχένα του, κατά την πτώση.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://epirusgate.blogspot.com/

Έρευνα για φοροδιαφυγή στις ελληνικές καταθέσεις του εξωτερικού

Επιχείρηση ελέγχου και εντοπισμού φοροφυγάδων με καταθέσεις στο εξωτερικό, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς και θα διερευνηθεί το αν αποδίδονται οι αναλογούντες φόροι αλλά και ο τρόπος προέλευσης των χρημάτων. 

Την επιχείρηση εντοπισμού έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων η οποία έχει στα χέρια της – σύμφωνα με πληροφορίες- λίστα δεκάδων χιλιάδων φορολογουμένων με καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίοι κομίζουν υψηλούς τόκους που αντιστοιχούν προφανώς σε ιδιαίτερα μεγάλα ποσά. 

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ακόμα και σε περιπτώσεις που έχει αποδοθεί ο φόρος επί των τόκων, αυτός είναι τόσο μεγάλος που αντιστοιχεί σίγουρα σε κεφάλαια τα οποία θα πρέπει να ελεγχθεί τόσο η προέλευσή, όσο και η νομιμότητά τους. 


Σε πρώτη φάση, ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στους φορολογούμενους που δεν έχουν δηλώσει στην Εφορία τους τόκους που απέκτησαν και απέφυγαν τη φορολογία.

Αμέσως μετά, ο έλεγχος θα προχωρήσει σε βάθος προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα κεφάλαια των καταθέσεων καλύπτονται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι τα τελευταία έτη.

Με βάση τα στοιχεία για τα ποσά των τόκων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς του εξωτερικού, τους οποίους διατηρούν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, θα διαμορφωθεί μια άλλη βάση δεδομένων με στοιχεία για τα κεφάλαια που τοποθέτησαν οι φορολογούμενοι αυτοί στους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Στη συνέχεια, τα κεφάλαια αυτά θα συγκριθούν με τα ποσά των εισοδημάτων που έχουν δηλώσει οι καταθέτες του εξωτερικού, προκειμένου να εντοπισθούν περιπτώσεις με μεγάλη αναντιστοιχία. Αν η προέλευση των χρημάτων μπορεί να δικαιολογηθεί μέσω των φορολογικών δηλώσεων, τότε οι καταθέτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουν να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης ακόμη και για διακίνηση «μαύρου» χρήματος.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι για τους οποίους θα διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλου ύψους καταθέσεων στο εξωτερικό και ταυτόχρονα η δήλωση πάρα πολύ χαμηλών εισοδημάτων στην Ελλάδα θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξονυχιστικούς ελέγχους «πόθεν έσχες».

Ποσά τα οποία οι καταθέτες δεν θα κατορθώσουν να δικαιολογήσουν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους θα θεωρηθούν ως αδήλωτα εισοδήματα και θα φορολογηθούν αναδρομικά από τον χρόνο κατάθεσής τους στις τράπεζες.

Οι καταθέτες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους, προσαυξήσεις και υπέρογκα πρόστιμα. Παράλληλα θα γίνει έλεγχος και για τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία (ΙΧ, σκάφη, εξοχικά κ.λπ.) που έχουν στην Ελλάδα οι καταθέτες του εξωτερικού.

Στη μάχη για τον εντοπισμό των αδήλωτων εισοδημάτων μπαίνει και το νέο «πόθεν έσχες», που ετοιμάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ελέγχονται τα εισοδήματα. 


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πλέον το βάρος της απόδειξης της προέλευσης των χρημάτων θα πέφτει στον φορολογούμενο και όχι στις φορολογικές Αρχές. Τα στοιχεία που θα ζητούνται από τους φορολογουμένους θα είναι αναλυτικά και θα απαιτείται η προσκόμιση των απαραίτητων παραστατικών, που θα πιστοποιούν την προέλευση των χρημάτων, με τα οποία έγιναν αγορές μεγάλων αγαθών ή ακινήτων.

Με τους ελέγχους αυτούς κλιμακώνεται η πίεση προς τους συγκεκριμένους, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα επαναπατρισμού κεφαλαίων, εξασφαλίζοντας φορολογική αμνηστία, αφού καταβάλλουν 5-8%.

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Παγωμένη η νέα γενιά στην κρίση....

Από τη Θεσσαλονίκη και την οργάνωση "ΝΕΟΙ" , μία ακόμη έρευνα που περιγράφει την κρίση και πως επιδρά στους νέους ανθρώπους, που τώρα ξεκινούν να στήσουν τη ζωή τους, να εργαστούν και να αποκτήσουν δική τους στέγη. Κι όλα αυτά με τα περιθώρια επαγγελματικής αποκατάστασης να στενεύουν.

Ήταν αναπόφευκτο και εν πολλοίς αναμενόμενο, ότι η οικονομική κρίση της χώρας, θα έπληττε περισσότερο δύο κοινωνικές ομάδες. Τους απόμαχους της εργασίας, που εξαρτούν τη ζωή τους από τη σύνταξη κάποιου ταμείου που παραπαίει και κόβει δαπάνες και τους νέους, που έχοντας ή όχι ολοκληρώσει σπουδές, μπαίνουν στην αγορά εργασίας ή τουλάχιστον -όπως δείχνουν τα πράγματα- προσπαθούν.
Το αντικείμενο της έρευνας που πραγματοποίησε η οργάνωση ΝΕΟΙ (Νέοι Οργανωμένοι Ευρωπαίοι Ικανοί) είναι φυσικά πως βιώνουν την κρίση οι συνομήλικοί τους, τι επίδραση έχει στη ζωή και τις σχέσεις τους με την οικογένεια και τους φίλους, τις διακοπές, την έξοδο.
Και η επίδραση είναι μεγάλη και μετρήσιμη πλέον, καθώς είναι το πλέον ευάισθητο κοινωνικό σώμα, χωρίς εργασιακή εμπειρία, μικρό εισόδημα από την οικογένεια και σχεδόν όλοι, χωρίς δική τους στέγη. Οι αριθμοί μιλούν:
Σε ποσοστό 33,1% οι νέοι πιστεύουν πως έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και έχουν αλλάξει αρκετά τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων τους. Σχεδόν το 30% από όσους συμμετείχαν δηλώνουν ότι έχει μειωθεί σημαντικά το χαρτζιλίκι ή ο μισθός τους. Αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο να μειώνονται και οι έξοδοί τους κατά 24%.
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.570 νέοι και νέες ηλικίας 22 - 30 ετών, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και με εισόδημα από 600 - 1.200 ευρώ, από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Με βάση την έρευνα, οι νέοι πλέον αρκούνται σε ένα ή δύο ποτά στις εξόδους τους και σε ποσοστό 26%,δήλωσαν ότι σε μεγάλο βαθμό ελάττωσαν τον προϋπολογισμό για ψυχαγωγία.
Την ίδια εικόνα παρατηρούμε και τις αγορές. Το 62% των νέων δήλωσαν ότι διαθέτουν πλέον λιγότερα χρήματα για τις προσωπικές τους αγορές ενώ σε ποσοστό 52% επηρεάστηκαν και οι καλοκαιρινές διακοπές.
Οι νέοι έχουν αρχίσει να ιεραρχούν τις άμεσες ανάγκες τους ανάλογα με το εισόδημά τους και να διαθέτουν τα χρήματά τους σύμφωνα με αυτές καθώς και να αποταμιεύουν ένα ποσό σε ποσοστό 53,5%.
Σύμφωνα με την έρευνα η κρίση έχει επηρεάσει τους ακόλουθους τομείς:

    - Χαρτζιλίκι: 16%

    - Μισθός: 22%

    - Εύρεση εργασίας: 54%

    - Διατήρηση υπάρχουσας εργασίας: 28%

    - Ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης: 17%

    - Υπάρχοντες οικονομικοί πόροι: 17%


Ο τομέας της εργασίας

Πλέον απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι νέοι και σε ότι αφορά στην εξεύρεση εργασίας, όπως είχε αναδείξει και η έρευνα του News247 τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το 87% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ο τομέας ευρέσεως εργασίας σήμερα σε σχέση με δέκα χρόνια πριν στην Ελλάδα είναι αυτός που έχει πληγεί πιο πολύ δηλώνει το 87%.
Επίσης πιστεύουν ότι οι νέοι που εργάζονται σε άλλες χώρες του εξωτερικού είναι σε πιο προνομιούχα θέση σε σχέση με τους νέους της Ελλάδας, (46%), ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, 38%, θεωρεί ότι η κατάσταση στην αγορά εύρεσης εργασίας για τους νέους είναι το ίδιο με άλλες χώρες.
ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Μπαλάκι του γκόλφ έκανε στάχτες 100 στρέμματα γης !!

Όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, οι πυρκαγιές στα δάση προκαλούνται από εμπρησμούς, τσιγάρα, εύφλεκτα σκουπίδια, ξερόχορτα κλπ. 

 Τις τελευταίες μέρες ωστόσο, μάθαμε ότι φωτιά μπορεί να προκληθεί ακόμη και από ένα… χτύπημα μπάλας του γκολφ! 

Που να το φανταζόταν ο γκαντέμης Αμερικανός γκόλφερ όταν έπαιζε το αγαπημένο του σπορ, ότι το μπαλάκι τελικά θα χτυπούσε πάνω σε ένα βράχο δημιουργώντας σπίθες οι οποίες θα εξελίσσονταν σε φλόγες και θα μετέτρεπαν σε στάχτες περίπου 100 στρέμματα γης στην κομητεία Όραντζ Κάουντι της Καλιφόρνια, προτού τεθούν υπό έλεγχο με την επέμβαση περίπου 150 πυροσβεστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν τέτοια η έκταση της φωτιάς που στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος ακόμη και ελικόπτερα. Κάπως έτσι η έκφραση «το γήπεδο πήρε φωτιά» έγινε από μεταφορά, κυριολεξία.

ΠΗΓΗ:    http://www.otherside.gr/

Φταίει το ποτήρι !!!!

Νέα βρετανική έρευνα ανακάλυψε επιτέλους για ποιο λόγο μεθούν οι άνθρωποι. Αιτία είναι το χαμηλό ποτήρι, που ...δημιουργεί την οπτική απάτη ότι πίνουν περισσότερο. 

 Πράγματι, αυτό φταίει. Τα διαβολικά ποτήρια
Αν θέλετε να μη μεθύσετε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ, κρασί ή μπίρα σε χαμηλό ποτήρι, καταλήγουν να πίνουν, τελικά, αρκετά περισσότερο σε σχέση με όσους πίνουν σε ψηλό ποτήρι, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα...

Η μελέτη, υπό τον καθηγητή πειραματικής ψυχολογίας Τσαρλς Σπενς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", διαπίστωσε ότι εξαιτίας μιας κοινής οπτικής αυταπάτης, της οποίας οι άνθρωποι πέφτουν συχνά θύματα, καταλήγουν με... πονοκέφαλο από το πολύ ποτό.

Σύμφωνα με τον Σπενς, το μάτι και ο εγκέφαλος τείνουν να υπερεκτιμούν τις κάθετες αποστάσεις και να υποεκτιμούν τις οριζόντιες, με συνέπεια οι άνθρωποι να βάζουν συστηματικά μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ στα χαμηλά πλατιά ποτήρια και μικρότερες στα ψηλά λεπτά ποτήρια.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι στην παγίδα αυτή δεν πέφτουν μόνο οι "ερασιτέχνες" που το βράδυ πίνουν ένα-δύο ποτηράκια στο σπίτι τους μετά τη δουλειά, αλλά και οι επαγγελματίες μπάρμαν και σερβιτόροι που υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο βάζουν 26% παραπάνω αλκοόλ στα χαμηλά ποτήρια σε σχέση με τα ψηλά.

Όμως το κυριότερο πρόβλημα το έχουν οι μη επαγγελματίες (δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι) που εκτιμήθηκε ότι μπορούν, χωρίς να το καταλάβουν, να πιουν μέχρι και 80% περισσότερο σε ένα κοντό ποτήρι σε σχέση με ένα ψηλό, ακόμα και στην περίπτωση που τα δύο ποτήρια, όταν είναι γεμάτα, περιέχουν ακριβώς τον ίδιο όγκο αλκοόλ.

Αν λοιπόν η γυναίκα σας γκρινιάζει για τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνετε, πείτε της απλώς να αλλάξει σερβίτσιο. Για όλα φταίνε τα ποτήρια.!!


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Αχαϊα: Έβαζε τα παιδιά του να κλέβουν αυτοκίνητα!!!!

Έδειξε στα τρία ανήλικα παιδιά πως γίνονται οι διαρρήξεις και στη συνέχεια εκείνος καθόταν και τα παιδιά του ''δούλευαν''

Πρόκειται για τρία αδέλφια, που κατά τη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου, διέρρηξαν 5 αυτοκίνητα στο κέντρο της Πάτρας. Στο τελευταίο τους χτύπημα όμως, έπεσαν στα...

χέρια της αστυνομίας και στο τμήμα αποκάλυψαν ότι ήταν θύματα του ίδιου τους του πατέρα!

Τα παιδιά είπαν στους αστυνομικούς, ότι εκείνος τα ανάγκαζε κάθε πρωί να κάνουν βόλτες στο κέντρο και να ''χτυπούν'' αυτοκίνητα με τον τρόπο που τους είχε δείξει. Σπάζοντας τα τζάμια ή ανοίγοντας τα μισάνοιχτα παράθυρα. Όποτε τα κατάφεραν βουτούσαν ηχοσυστήματα, αντικείμενα που πιθανόν είχε αφήσει ο οδηγός και φυσικά χρήματα.


Τα παιδιά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερα ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τον πατέρα τους, που έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.

Τις ανάγκαζαν να εκδίδονται με... βουντού!!!!

Με την απειλή τελετών μαύρης μαγείας και βουντού ανάγκαζε Νιγηριανές να εκδίδονται ένα ζευγάρι Αφρικανών στην Αθήνα.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο από την Γκάνα και μία 33χρονη Νιγηριανή, που κατηγορούνται ως εγκέφαλοι κυκλώματος trafficking.

Το ζευγάρι έφερνε στη χώρα μας κοπέλες από την Νιγηρία δήθεν για να εργαστούν. Όταν τα κορίτσια έφταναν στην Αθήνα, οι συλληφθέντες απαιτούσαν50.000 ευρώ προκειμένου να μην τους κάνουν μάγια και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται!

Μάλιστα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι περισσότερες Νιγηριανές που εκδίδονται στην ελληνική πρωτεύουσα το κάνουν υπό την απειλή του βουντού.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Θερμή υποδοχή με... αυγά και παπούτσια!!!

Αυγά, πλαστικά μπουκάλια και παπούτσια πέταξαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ όταν έφτασε σε βιβλιοπωλείο του Δουβλίνου, προκειμένου να υπογράψει αντίτυπα της αυτοβιογραφίας του, σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση RTE.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή, συγκρούστηκαν με τους περίπου 200 διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το βιβλιοπωλείο Eason στην οδό Ο' Κόνελ και συνέλαβαν τρία άτομα.


Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του πρώην πρωθυπουργού, όπως «ο Μπλερ είπε ψέματα, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», «στείλτε τον φυλακή για γενοκτονία».

 Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και τα αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν, δεν πέτυχαν τον Τόνι Μπλερ.

Στους αναγνώστες δεν επετράπη να τραβήξουν φωτογραφίες ή να ζητήσουν από τον πρώην πρωθυπουργό να γράψει κάποια προσωπική αφιέρωση στο αντίτυπο της αυτοβιογραφίας του που έχει τίτλο «A Journey» ('Ένα ταξίδι). 


ΠΗΓΗ:  http://www.nooz.gr 

Την Δευτέρα ανασχηματισμός

Μετά τη λήξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώνεται την Κυριακή το μεσημέρι με την ανακοίνωση των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων έρχεται ο ανασχηματισμός. 

Η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι και η ορκωμοσία την Τρίτη το πρωί. Ήδη έχει δοθεί σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου στο προεδρικό μέγαρο ώστε να είναι διαθέσιμος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Τρίτη. 

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα γίνει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

ΠΗΓΗ:   http://www.zoomnews.gr

Τα πειράματα των Nazi, στα δίδυμα αδέλφια!!!!

Τα δίδυμα αδέλφια

νιώθουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να πουν πολλά ή ακόμα και τίποτα, λειτουργούν σαν πομπός και δέκτης.  


Πολλοί θεωρούν οτι μεταξυ διδύμων υπάρχει μια ψυχική και πνευματική επικοινωνία που ίσως αποτελεί την καλύτερη απόδειξη οτι υπάρχουν δυναμεις στον άνθρωπο πέρα από τις γνωστές...
....
Δυστυχώς οι 'δυνάμεις' αυτές αποτέλεσαν πεδίο έρευνας για τα άρρωστα μυαλά των Ναζί στο Άουσβιτς που τα μετέτρεψαν σε 'ιδανικά πειραματόζωα'.
Η Eva Mozes Kor, είναι πρόεδρος ενός συλλόγου που μόνο το άκουσμα του ονόματος προκαλεί ανατριχίλα: 'Σύλλογος για τα επιζώντα παιδιά από τα εργαστηριακά πειράματα του Άουσβιτς'.
Εξήντα τέσσερα χρόνια μετά, δεν μπορεί να ξεχάσει τις φρικαλέες στιγμές που έζησε μαζί με τή δίδυμη αδερφή της Μίριαμ, σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια Εβραίοι: 'Πάντα σκεφτόμουν τα δίδυμα αδέλφια που επέζησαν από τα πειράματα του Γιόζεφ Μένγκελε, του αρχίατρου του Άουσβιτς. Και ήθελα να κάνω κάτι για αυτά. Έτσι ίδρυσα το Σύλλογο για αυτά τα παιδιά».
Η Eva Mozes Kor, έφτασε μία ανοιξιάτικη μέρα του 1944 στο στρατόπεδο του Άουσβιτς μαζί με τους γονείς της και τις τρεις αδερφές της. Μόλις αποβιβάστηκαν στην τσιμεντένια πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού, ένας αξιωματικός των SS άρπαξε εκείνη και τη δίδυμη αδερφή της, τη Μίριαμ.Τα δύο κορίτσια ήταν μόλις 10 ετών.
'Ήμασταν ντυμένες με τα ίδια ακριβώς ρούχα', θυμάται η Eva. 'Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ικανοποίηση του αξιωματικού όταν κατάλαβε ότι είμαστε δίδυμες'.

Ποιος ήταν ο στόχος των πειραμάτων που έκαναν οι Ναζι στα δίδυμα αδέλφια;
Τα δύο κορίτσια βρεθήκαν σε μία ομάδα με άλλα οχτώ ζευγάρια διδύμων και περίμεναν υπομονετικά υπό το άγρυπνο βλέμμα των SS. Στη συνέχεια προστέθηκαν κι άλλα οχτώ ζευγάρια διδύμων. Η περιγραφή της σοκάρει:
'Μας μετέφεραν όλα σε ένα τεράστιο κτίριο όπου μας ζήτησαν να κάτσουμε γυμνά. Αφού μας σημάδεψαν τη σάρκα με ένα αριθμό, μετέφεραν όλα τα δίδυμα ηλικίας από 1 έως 13 ετών σε ένα στρατώνα. Οι άντρες των SS μας είπαν συνοπτικά κάποια πράγματα για το στρατόπεδο και μας εξήγησαν κυνικά το λόγο που μας κράτησε μέχρι τότε ζωντανά: ήμασταν δίδυμα αδέλφια, μοιράζομαστε το ίδιο DNA άρα χρησίμευαμε ως ιδανικά πειραματόζωα. '
Περίπου 1500 δίδυμα αδέλφια χρησιμοποίηθηκαν σε αυτά τα θανάσιμα πειράματα και επέζησαν μόλις 200. Ανάμεσα τους και η Eva, η οποία θυμάται:
'Τα πειράματα γίνονταν τρεις φορές την εβδομάδα και διαρκούσαν 6-8 ώρες. Έπρεπε να καθόμαστε γυμνά στο δωμάτιο, και οι γιατροί των Ναζί μετρούσαν, συνέκριναν και φωτογράφιζαν κάθε μέρος του σώματός μας. Σημείωναν κάθε μας κίνηση.'
Γιατί όμως επιλέγονταν τα δίδυμα αδέλφια; Τι τα έκανε πιο ιδανικά πειραματόζωα από δύο απλά αδέλφια; Η απάντηση δια στόματος Eva Mozes Kor:
'Αν ένα από τα δίδυμα αδέλφια πέθαινε εξαιτίας των πειραμάτων, τότε έκαναν μια θανατηφόρα ένεση κατευθείαν στην καρδιά του άλλου και στη συνέχεια έκαναν αυτοψίες στα δύο νεκρά κορμιά. Τα δύο πτώματα ήταν τόσο όμοια που τους επέτρεπαν να εξετάσουν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα την έρευνάς τους μ'έναν 'μοναδικό' τρόπο που δεν τους προσέφεραν τα απλά αδέλφια!!'



http://stakarfia.blogspot.com

Βάλτε βενζίνη και κερδίστε ένα χτένισμα...!!!!!!!

Οργιάζει η φαντασία των βενζινοπωλών για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση (δείτε το βίντεο)...

Πληθαίνουν τα βενζινάδικα στη Θεσσαλονίκη που κάνουν προσφορές, για να προσελκύσουν πελάτες. Κάποια όμως δίνουν... ρεσιτάλ φαντασίας με τις προσφορές τους. Με κάθε γέμισμα, δίνουν στις γυναίκες εκπτωτικά κουπόνια για χτένισμα σε επώνυμα κομμωτήρια!


Όπως θα δούμε και στο βίντεο το εκπτωτικό κουπόνι είναι αξίας 5€. Το χτένισμα κάνει 17€ και έτσι όσες έχουν βάλει βενζίνη από τα συγκεκριμένα βενζινάδικα πληρώνουν 12€! Αν μάλιστα έχουν πάει περισσότερες από μία φορά, μπορεί το χτένισμα να είναι και εντελώς δωρεάν!



ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΓΔΥΝΕΙ ΤΗ ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ...

Συνεχίζεται ο σάλος στη Βρετανία για την καμπάνια κινεζικής εταιρίας εσωρούχων, που εμφανίζει μια σωσία της πριγκίπισας Νταϊάνας να ποζάρει με εσώρουχα παίζοντας βιολοντσέλο. 

Η λεζάντα της διαφήμισης γράφει το καταπληκτικό: "Νιώστε το ρομαντισμό των Βρετανών γαλαζοαίματων"! Η σειρά των συγκεκριμένων εσωρούχων...


έχει τον τίτλο "Νταϊάνα" και η κυκλοφορία της επελέγη να συμπέσει με την επέτειο του θανάτου της πριγκίπισας, στις 31 Αυγούστου. Η γιγαντοαφίσα κυριαρχεί στο αεροδρόμιο του Σενζέν. Και δεν είναι η μόνη. Υπάρχει άλλη μία, στην οποία η υποτιθέμενη Νταϊάνα εμφανίζεται ξαπλωμένη σε ανάκλιντρο να φοράει ένα γαλάζιο σατέν φόρεμα!


http://veto300.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Το μαρτύριο 23χρονης - Την αιχμαλώτισαν, τη βίαζαν και την εξέδιδαν!!!!

Η άτυχη κοπέλα ήρθε στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο και για ένα χρόνο ζούσε... ζωή-μαρτυρική!

Η υπόθεση ξεκινά στις αρχές του 2010, όταν ένα αντρόγυνο αλλοδαπών υπόσχεται μια άνετη ζωή, σε μία 23χρονη συμπατριώτισσά τους και την πείθουν να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Με το που έφτασε όμως, οι υποσχέσεις μετατράπηκαν σε απειλές, αιχμαλωσία και ταπείνωση...

Η πρώτη κίνηση του ζεύγους ήταν να κρατήσουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 23χρονης και το κινητό της τηλέφωνο.
Την κρατούσαν κλειδωμένη σε ένα αυτοκίνητο, τύπου Βαν και τα βράδια την προωθούσαν στην πορνεία! Τα ραντεβού κανόνιζε κατά τη διάρκεια της ημέρας η 42χρονη ''φίλη'' της και στα ραντεβού την πήγαινε ο 44χρονος συνεργός της. Τα χρήματα φυσικά κατέληγαν σε εκείνους, αφού είχαν ξεκαθαρίσει στην 23χρονη, πως αν τολμούσε να κάνει διαφορετικά θα την σκότωναν!

Η 23χρονη φοβισμένη ζούσε για μήνες την απόλυτη φρίκη. Κλειδωμένη τα πρωινά, έβγαινε από το βανάκι μόνο αν η 42χρονη είχε κλείσει κάποιο ραντεβού. Μέσα στο βανάκι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έμπαινε ο 44χρονος που τη χτυπούσε και τη βίαζε!


Όλα αυτά ήρθαν στο φως τα ξημερώματα, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν την 23χρονη σε ξενοδοχείο της πόλης και πολύ γρήγορα έφτασαν στα ίχνη των δύο βασανιστών της. Σε βάρος της 42χρονης και του 44χρονου συνεργού της, σχηματίστηκε δικογραφία για «Σωματεμπορία» και «Παράνομη Κατακράτηση» και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


http://www.newsit.gr/ 

Φωτιά ξέσπασε σε κινητήρα αεροσκάφους

Λαχτάρησαν το πρωί του Σαββάτου οι 170 επιβάτες αεροσκάφους σλοβάκικης εταιρείας, όταν λίγα λεπτά μετά την προσγείωση τους στο αεροδρόμιο της Κω, εκδηλώθηκε φωτιά στο κινητήρα. Αμέσως σήμανε συναγερμός, και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στις 9 το πρωί, το αεροσκάφος της εταιρείας Air Explore πραγματοποιώντας πτήση από τη Βερόνα της Ιταλίας προς τη Κω είχε ξεκινήσει τη διαδικασία προσγείωσης, η οποία και ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Ενώ όμως το αεροπλάνο τροχοδρομούσε στο διάδρομο, προκειμένου να σταματήσει και να αποβιβαστούν οι 170 επιβάτες του, ξαφνικά και χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό για ποιους λόγους, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον αριστερό κινητήρα του. Αμέσως ενημερώθηκε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου, η αστυνομία και η Πυροσβεστική και σε ελάχιστα λεπτά είχε ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης με τις ειδικές «τσουλήθρες» των επιβατών που βρίσκονταν στο αεροπλάνο.


Χάρη στην άμεση κινητοποίηση το συμβάν έληξε σύντομα χωρίς περαιτέρω προβλήματα με τους 170 επιβάτες να είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους, ενώ γρήγορα σβήστηκε και η φωτιά στο αεροσκάφος.


http://www.nooz.gr 

"Μαύρο χρήμα" στο ποδόσφαιρο !!!

Μια υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής γνωστού μάνατζερ στο χώρο του ποδοσφαίρου φέρνει στο φως η εφημερίδα «TA NEA». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έλεγχος του πρώην ΣΔΟΕ δείχνει πως το θέμα δεν σταματά εκεί, αλλά αγγίζει τα όρια της διαπλοκής, με ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και τεράστια ποσά να εμφανίζονται ως κέρδη από το στοίχημα.

Στο σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας γίνεται αναφορά στο θέμα, ενώ ο συντάκτης υποστηρίζει ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία αλλά και τα ονόματα των εμπλεκομένων, στους οποίους αναφέρεται με τα αρχικά τους.

Ο γνωστός μάνατζερ λοιπόν, φαίνεται να έχει τρελή ρέντα τα τελευταία χρόνια στο στοίχημα, αφού εμφανίζεται να έχει κερδίσει περίπου πέντε εκατ. ευρώ! Παράλληλα, σε λογαριασμό του υπάρχουν συνολικές καταθέσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ και πολλές από αυτές προέρχονται από πολύ γνωστούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λίγκας.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του πρώην ΣΔΟΕ πιστεύουν πως εκτός από την «καραμπινάτη» φοροδιαφυγή, υπάρχουν και άλλα σκοτεινά σημεία στην υπόθεση, που αφορούν σε προκαθορισμένα αποτελέσματα αγώνων και ξέπλυμα χρήματος.



http://www.topontiki.gr

Ομαδική απόδραση κρατουμένων από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας

Ομαδική απόδραση κρατουμένων από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

 Στα κρατητήρια υπήρχαν 13 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων προσποιήθηκαν τους ασθενείς, ώστε να αναγκάσουν τους ειδικούς φρουρούς να ανοίξουν την πόρτα. Στη συνέχεια τους χτύπησαν και απέδρασαν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν τρία άτομα, ένα ακόμα συνελήφθη στην είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος και ένα ακόμα στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας.

Αλλα επτά άτομα, όλοι αλλοδαποί, αναζητούνται. Πρόκειται για 4 Παλαιστίνιους, 2 Ιρακινούς και 1 Αφγανό.Εις βάρος των δύο ειδικών φρουρών και του αξιωματικού υπηρεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια, ενώ διετάχθη και Ένορκη Διοικητική Εξέταση

http://www.news21.gr

Αναβαθμίζονται τα Σώματα Ασφαλείας!!!

250 εκατ. ευρώ θα διεκδικήσει από κοινοτικούς πόρους το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για έργα που θα υλοποιηθούν τους επόμενους 18 μήνες.

Τα χρήματα θα προέλθουν από το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, και αφορούν τα τρία σώματα ασφαλείας, με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική να κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος.


Η τελευταία συμφωνία υπεγράφη αρχές Αυγούστου και αφορά την υλοποίηση 15 έργων αξίας 91 εκατομμυρίων ευρώ.


Από αυτά τα 14 εκατομμύρια θα διατεθούν για την ψηφιοποίηση του αρχείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ 4 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά λογισμικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 


http://www.zougla.gr

Σύγκρουση στα άκρα για δαπάνες !!!

Στα άκρα αναμένεται να φθάσει από την Τρίτη, η σύγκρουση που σοβεί μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ, για τη δημοσιοποίηση στο internet των στοιχείων προσώπων που εισφέρουν οικονομικά στους υποψήφιους στις εκλογές του Νοεμβρίου.  

Κάθετη άρνηση του ΚΚΕ που θέτει θέμα Siemens στη χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Για εφαρμογή του νόμου, που προβλέπει αποκλεισμό υποψηφίων, μιλά ο Γ.Ραγκούσης

Κόντρα κορυφής αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Εσωτερικών και του ΚΚΕ, με αιτία τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των υποψήφιων για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Από την Τρίτη, όλα τα σχετικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση και τις εκλογικές δαπάνες των υποψήφιων αναρτώνται σε ειδική σελίδα στο διαδίκτυο (ekloges.ypes.gr) με βάση τον νέο νόμο 3870 που υποχρεώνει σε δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων αρχικά στις περιφερειακές και αργότερα και στις βουλευτικές εκλογές, όπως είναι η δηλωμλένη πρόθεση της κυβέρνησης.

Το μέτρο ισχύει για περιοχές άνω των 10.000 κατοίκων και πρέπει ο υποψήφιος να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία, αφού πάρει ειδικό κωδικό, τόσο στην ιστοσελίδα μέσω ειδικής φόρμας, όσο και στην αρμόδια ΔΟΥ, έτσι ώστε να διασταυρωθούν. Σε περιοχές με μικρότερο πληθυσμό, η δημοσίευση των στοιχείων είναι προαιρετική.

Αγκάθι στην πρόθεση της κυβέρνησης για δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων παραμένει η πιστοποίηση του προσώπου που συνεισφέρει είτε απευθείας με οικονομική ενίσχυση, είτε μέσω προσφοράς (γραφεία, εξοπλισμός κ.λ.π.) δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει η ενίσχυση να καταγράφεται λεπτομερώς, αλλά τα στοιχεία του φυσικού ή νομικού προσώπου που την πραγματοποιεί, να μην δημοσιοποιούνται, αλλά να βρίσκονται στη διάθεση των ελεγκτικών επιτροπών που συστάθηκαν ειδικά για τον έλεγχο των στοιχείων αυτών.

Έτσι, ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών και κατ'επέκταση οι ελεγκτικοί φορολογικοί μηχανισμοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα, προσέφεραν και τι, σε κάθε υποψήφιο.
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την άρνησή του να δημοσιοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο, στοιχεία προσώπων που ενισχύουν το κόμμα, καθώς όπως δηλώνει, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πιθανές επιπλοκές σε όσους επιλέγουν να ενισχύσουν υποψήφιους του Περισσού.
Και δηλώνει σε όλους τους τόνους, ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κουπόνια (που αποτελούν απόδειξη εισφοράς) για την οικονομική ενίσχυση των υποψηφίων του.
Σε πρωτοσέλιδο άρθρο του ο Ριζοσπάστης, κάνει λόγο για κυβερνητικές απειλές και χαρακτηρίζει πρόκληση την απειλή με πρόστιμα και αποκλεισμό υποψηφίων από τη διαδικασία, τη στιγμή που -όπως αναφέρει- στο σκάνδαλο Siemens αποκαλύπτεται ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. στηρίχθηκαν σε μεγαλοεπιχειρηματίες και βρώμικο χρήμα.
Καθιστά δε σαφές, ότι δεν προτίθεται να πράξει τα όσα απαιτεί η κυβέρνηση με τον νόμο για τις εκλογικές δαπάνες, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" υποστηρίζονται οικονομικά από απλούς πολίτες με κουπόνια των 2,3 και 10 ευρώ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου και διαμηνύει, ότι εάν το ΚΚΕ δεν πράξει όπως ορίζεται θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.
Μάλιστα στην παρουσίαση του νέου συστήματος, όταν ρωτήθηκε για το θέμα απάντησε:
"Το ΚΚΕ έχει πει ότι θέλει να παραβιάσει και το Σύνταγμα, τι θέλετε να κάνω εγώ;"
Έτσι θεωρείται δεδομένο, ότι σε περίπτωση αποκλεισμού υποψηφίων του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Περισσού και σοβαρή εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις οποίες η κυβέρνηση προσδίδει ιδιαίτερη σημασία ως την αιχμή στην προσπάθεια διοικητικής μεταρρύθμισης, μέσω του Καλλικράτη.
Έτσι το διάστημα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου αναμένεται θερμό και πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι καθώς καμία πλευρά δεν προτίθεται να υποχωρήσει, η σύγκρουση αναμένεται να πάρει διαστάσεις, καθώς θα λάβει τη χροιά πολιτικής αναμέτρησης με επίκεντρο αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις.

http://news247.gr