'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός Μουντομπάσκετ η Ελλάδα...............


Η Ελλάδα έκανε υπερπροσπάθεια στην αναμέτρηση των 16 του Μουντομπάσκετ, αλλά δεν κατάφερε να ξορκίσει τον... κακό της δαίμονα, την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Με τους Διαμαντίδη και Ζήση σε μεγάλη μέρα η Εθνική μας έμεινε μέχρι τέλους στο κόλπο, αλλά ορισμένα... φάλτσα σφυρίγματα των διαιτητών και η έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία, κόστισαν την πρόκριση. 

Η Ισπανία πήρε τη νίκη με 72-80 και μαζί την πρόκριση στους 8, ενώ η Ελλάδα αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ελλάδα έδειξε πως δεν φοβάται την Ισπανία και είχε το πάνω χέρι. Στο 4` οι ισπανοί πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Γκαρμπαχόθα (8-7), αλλά κι αυτό προσωρινά, καθώς η Εθνική μας είχε καλές επιλογές και κατάφερε να προηγηθεί με 17-11.

Στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, όμως, οι ισπανοί ανέτρεψαν το σκηνικό, βρήκαν λύσεις από τις... ρεζέρβες τους (Γιουλ και Λόπεθ) και με επί μέρους σκορ 11-2 πήραν τα ηνία του αγώνα (22-19).

Η άμυνα ζώνης των ισπανών, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Βάσκεθ κοντά στα καλάθια, οι ισπανοί ανέβασαν τη διαφορά στους επτά (28-21). Ο Νίκος Ζήσης έδωσε τις λύσεις που έψαχνε η Εθνική μας και το ματς ήρθε πάλι στον πόντο (27-28, 16`).

Στο κρίσιμο αυτό σημείο, όμως, ο Ναβάρο ανέλαβε δράση και η Ελλάδα ξανακόλλησε στην επίθεση, καθώς οι φούριας ρόχας είχαν εξουδετερώσει με βοήθειες στην άμυνά τους τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Η Εθνική πλήρωσε τα λάθη της και οι ισπανοί πήγαν με αέρα έξι πόντων (37-31) στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η Ελλάδα έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο με ένα σερί 7-0, χάρη στο οποίο πήρε προβάδισμα με 38-37. Η συνέχεια της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστική με την Εθνική μας να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και να καταφέρνει να προηγηθεί ακόμη και με έξι πόντους, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Ζήση και Διαμαντίδη (51-45).

Για μία ακόμη περίοδο, όμως, το φινάλε είχε ισπανικό χρώμα. Γιουλ και Λόπεθ έκαναν ξανά τη ζημιά στην Ελλάδα, που δέχθηκε σερί 0-7 και οι ισπανοί πήραν προβάδισμα (52-51, 30`).

Οπως ήταν φυσιολογικό η τελευταία περίοδος είχε συγκλονιστική εξέλιξη, με τους ισπανούς να προσπαθούν να πάρουν διαφορά στο σκορ, αλλά τον Δημήτρη Διαμαντίδη να έχει τις απαντήσεις που έψαχνε η Ελλάδα (57-58, 35`).

Ακόμη και σ` ένα τέτοιο παιχνίδι, όμως, που η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη, δεν τα κατάφερε. Οι διεθνείς μας έχασαν τη συγκέντρωσή τους και μέσα σε δύο λεπτά δέχθηκαν σερί 7-0 (65-57, 37`) και ο έλεγχος του αγώνα έφυγε από τα χέρια τους.
Μαζί και η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι έλληνες παίκτες πάλεψαν μέχρι τέλους, ως όφειλαν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν μια μεγάλη ανατροπή. Ο Σπανούλης μείωσε στους τέσσερις (68-72), ένα λεπτό πριν από το φινάλε, αλλά οι ισπανοί ήταν εύστοχοι στις βολές και πήραν τη νίκη και την πρόκριση


ΠΗΓΗ:    http://www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου