'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Εφάπαξ ... το 2015 για δημοσίους υπαλλήλους που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν

Συντονιστικό κέντρο που θα ασχοληθεί με την αναδιάρθρωση της δημόσια διοίκησης προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών με μαζικές μετατάξεις και αλλαγές στη δομή των δημοσίων υπηρεσιών. 

 Παράλληλα, οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση από δημοσίους υπαλλήλους έχουν σημειώσει αύξηση κατά 85% συγκριτικά με το 2009 με το εφάπαξ να δίνεται σε όσους συμπληρώνουν αυτήν την περίοδο τα χαρτιά τους, το 2015.

Μέσα από αυτήν την αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα μεταστεγαστούν τα υπουργεία αλλά και θα αλλάξουν οι δομές στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ύστερα από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων αναμένονται τα αποτελέσματα από το μητρώο τους και στη συνέχεια με βάση τον Καλλικράτη θα σημειωθούν ανακατατάξεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 30% του στενού δημόσιου τομέα.

Σε νέες θέσεις θα ανακατανεμηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι με αποτέλεσμα να δρομολογηθούν και οι μαζικές μετατάξεις με τις θέσεις να καλύπτονται από άτομα εξειδικευμένα στο αντικείμενο. Οι υπάλληλοι των υπουργείων θα έχουν ενιαίο μισθολόγιο μέσω του οποίου θα πληρώνονται ανάλογα της παραγωγικότητάς τους.

Επιπλέον, επειδή ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θέλησαν να συνταξιοδοτηθούν υπερδιπλασιάστηκε όσοι κατέθεσαν αίτηση αυτό το διάστημα θα πάρουν σε πέντε χρόνια το εφάπαξ. Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν αίτημα για βγουν σε σύνταξη αυξήθηκαν κατά 85% συγκριτικά με το 2009.

Μάλιστα, εκτιμάται πως το 2010 οι συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τις 400.000 ενώ μέχρι στιγμής το Γενικό Λογιστήριο  έχει δεχτεί 17.825 αιτήσεις για σύνταξη αντί 9.653 του 2009. Πρέπει να επισημανθεί πως το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο 7.000 αιτήσεις ετησίων άρα όσοι κάνουν τα χαρτιά τους αυτήν την περίοδο θα πάρουν το εφάπαξ το 2015.

Ο γενικός διευθυντής του Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ότι:

"Το ταμείο Πρόνοιας δύναται να δώσει έως 7.000 εφάπαξ το χρόνο, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι καταθέσουν αιτήσεις το επόμενο τετράμηνο, θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται ύστερα από 5 χρόνια, στα τέλη του 2015, αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα".  



ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου