'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Δεν παίζουν με τους Ρώσους......

Θα σας πω μια αληθινή ιστορία όπως συνέβει προ ημερών στον Κόλπο του Αντεν στα ανοιχτά της Σομαλίας.

Εκεί λοιπόν μια όμορφη μέρα στις αρχές Μαίου έπλεε το ρωσικό τάνκερ Moscow University. Το φορτίο του ήταν 86.000 τόννοι αργού πετρελαίου. Φυσικά λόγω της ύπαρξης των Σομαλών πειρατών το 23μελες πλήρωμα του σκάφους βρισκόταν σε επιφυλακή για καλό και για κακό.....

Ξαφνικά διαπίστωσαν μέλη του πληρώματος ότι ταχύπλοο με 11 πάνοπλους Σομαλούς πειρατές πλησίαζε με ταχύτητα το σκάφος. Ο καπετάνιος σήμανε συναγερμό και σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης (καθότι δεν υπήρχαν και όπλα επί του σκάφους) όλο το πλήρωμα κατευθύνθηκε σε συγκεκριμένο ασφαλές δωμάτιο του πλοίου το οποίο θυμίζει τεράστιο χρηματοκιβώτιο με εξαερισμό και εφόδια στο οποίο το πλήρωμα μπορεί να επιβιώσει για μέρες!!!!! Πριν φυσικά κλειστούν ειδοποίησαν τον παραπλέοντα ρωσικό στόλο ότι σε λίγα λεπτά το πλοίο θα έχει καταληφθεί από Σομαλούς πειρατές......

Σομαλοί πειρατές

Οι Σομαλοί ανέβηκαν στο τάνκερ και αφού διαπίστωσαν ότι το πλήρωμα είχε γίνει άφαντο προσπαθούσαν να θέσουν το πλοίο υπό τον έλεγχό τους....πράγμα σχεδόν αδύνατο καθώς οι Σομαλοί μάο-μάο δεν έχουν ουδεμία σχέση με οτιδήποτε τεχνολογικό πέραν της χρήσης των όπλων τους..... Ετσι αφού είδαν και απόειδαν αποφάσισαν να ψάξουν εξονυχιστικά το σκάφος για τυχόν πολύτιμα αντικείμενα πριν το εγκαταλείψουν....μιας και το αρχικό σχέδιο τους (υπό φυσιολογικές συνθήκες) να συλλάβουν ως ομήρους τους Ρώσους ναυτικούς και να ζητήσουν λύτρα ...ναυάγησε!!!

Το Μάρσαλ Σαπόσνικωφ

Λίγα λεπτά όμως αργότερα ελικόπτερο του ρωσικού πολεμικού πλοίου Μάρσαλ Σαποσνικωφ έφθασε στο σκάφος για αναγνώριση και επίλεκτοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων πλησίασαν με ταχύπλοα και ανέβηκαν με σχοινιά στο κατάστρωμα γνωρίζωντας ότι το ρωσικό πλήρωμα βρισκόταν ασφαλές και οι μόνοι περιφερόμενοι στο πλοίο ήταν οι οπλισμένοι πειρατές....
Ετσι και οι διαταγές ήταν οι ανάλογες. Οποιον δείτε κι όποια κίνηση αντιληφθείτε βαράτε στο ψαχνό....

Ανδρες των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων

Ετσι κι έγινε. Ο πρώτος άτυχος πειρατής που βρέθηκε μπροστά τους έγινε σουρωτήρι.....
Μετά, όταν οι 10 σύντροφοί του διαπίστωσαν ότι (εφόσον δεν κρατούσαν ομήρους τα μέλη του πληρώματος) δεν είχαν καμιά τύχη με τους πάνοπλους Ρώσους κομμάντος, αποφάσισαν να παραδοθούν και οι Ρώσοι στρατιώτες ανέκτησαν με συνοπτικές διαδικασίες τον έλεγχο του σκάφους.....

Μέχρι εδώ η ιστορία έβαινε καλώς.... Κατόπιν ακολούθησε η ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας ότι ".....το πλοίο ανακατελήφθει από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. και κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε ένας πειρατής. Οι υπόλοιποι 10 "απελευθερώθηκαν"!!!!!

Τι σήμαινε άραγε το "απελευθερώθηκαν"; Διεθνείς σκεπτικισμός επικράτησε στα ΜΜΕ.
Αρχισαν οι ψίθυροι ότι οι Ρώσοι μάλλον....τάϊσαν με τους πειρατές τους καρχαρίες του Ινδικού Ωκεανού........

Την διευκρινιστική απάντηση ανέλαβε να δώσει ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ ο οποίος δήλωσε ότι "μέχρι να δημιουργηθεί διεθνές δικαστήριο για τους πειρατές, θα κάνουμε ότι έκαναν και οι πρόγονοί μας όταν τους συναντούσαν. Στην σανίδα και μπλούμ"!!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΠΗΓΗ: http://koukfamily.blogspot.com/

Oι σωτήρες θέλουν να μας αγοράσουν φθηνότερα...

Τίποτε σ’ αυτή τη ζωή και σ’ αυτό τον κόσμο δεν είναι τζάμπα. Ακόμα και τη χρεοκοπία τη χρυσοπληρώνεις. Ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι το κατάλαβαν, ενώ πολύ σύντομα θα το αντιληφθούμε και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Η... επιθυμία των αρχι-επιτηρητών μας (Ε.Ε. και ΔΝΤ) διατυπώνεται χωρίς περιστροφές: Μαχαίρι στους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα. Όπως έχει παραδεχτεί και ο πρωθυπουργός μας, άλλωστε, τη διακυβέρνηση την έχει αναλάβει ο μηχανισμός στήριξης...

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Την πρώτη δόση των δανεικών (που είναι απαραίτητα για να ξεπληρώσουμε παλιότερα δανεικά) την πήραμε. Για να πάρουμε αυτά τα πάνω - κάτω 13 δισ. η κυβέρνηση έδωσε – για την ακρίβεια πήρε από την ελληνική κοινωνία και μεταβίβασε στις αγορές:

* Δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο μισθό στο Δημόσιο.

* Δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη σύνταξη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

* Τινάζει στον αέρα το εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο.

Μέσα στο καλοκαίρι η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει ακόμη μερικά δισεκατομμύρια (απαραίτητα για να ξεπληρώσει τόκους από παλιότερα χρέη). Κι απ’ ό,τι φαίνεται, για να εξακολουθήσει να τα λαμβάνει από το... φιλόπτωχο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η κυβέρνηση θα «υποχρεωθεί» πάλι να δώσει κατιτίς. Ο σοσιαλήσταρχος πρόεδρος του ΔΝΤ, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι επίσημοι και... ημιεπίσημοι το έχουν θέσει ξεκάθαρα: Να κοπούν δύο μισθοί και στον ιδιωτικό τομέα...

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, μιλώντας στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι Euronews, είπε χαρακτηριστικά ότι η μείωση των μισθών είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, αλλά και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί και πάλι να πουλά τα προϊόντα της.

Οι αριθμοί

Ας δούμε πιο προσεκτικά πού ακριβώς μας οδηγούν οι επιτηρητές μας με αριθμούς: Το ελληνικό κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 19.100 δολάρια. Με την επιδρομή στους μισθούς αυτό το εισόδημα, προφανώς, θα περιοριστεί. Με πιο απλά λόγια το κόστος εργασίας θα μειωθεί και έτσι τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούν να γίνουν ελκυστικότερα στις αγορές.

Με την ίδια επιχειρηματολογία ο Όλι Ρεν στην έκθεσή του, την οποία θα υποστηρίξει στο Ecofin της 7ης Ιουνίου, θα ζητήσει μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 6% σε όλα τα κλιμάκια πάνω από το κατώτατο ημερομίσθιο. Αν η πρόταση αυτή δεν γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση (πράγμα... απίθανο), θα επιβληθεί με το ζόρι τον Οκτώβριο υπό μορφή προϋπόθεσης για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό «στήριξης».

Σύμφωνα με τον Όλι, ο στόχος της μείωσης είναι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η αποφυγή μιας βαθύτερης ύφεσης, καθώς η τρόικα (παρά τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στους Έλληνες εργαζόμενους) προβλέπει μείωση της ανταγωνιστικότητας κατά 25% τα επόμενα 3 με 5 χρόνια. Συμπέρασμα; Μας παίρνουνε (τα) μέτρα κατά της ύφεσης, τα οποία... βαθαίνουν την ύφεση.

Ας δούμε τώρα με ποιους μας τοποθετούν στην ίδια (μισθολογική) μοίρα ζητώντας μας να τους ανταγωνιστούμε μειώνοντας το κόστος παραγωγής διά της συμπίεσης του κόστους εργασίας. Στη βαλκανική μας γειτονιά το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα της Αλβανίας είναι 4.000 δολάρια, της Βοσνίας 1.900, της Βουλγαρίας 6.500, της Κροατίας 9.600, της ΠΓΔΜ 5.100, της Ρουμανίας 7.600.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το ετήσιο κατά κεφαλή εισόδημα στη Γερμανία και τη Γαλλία είναι 26.000 δολάρια, στην Αυστρία 27.000, στη Δανία 29.000. Στον ανεπτυγμένο ευρωπαϊκό Νότο, που απ’ ό,τι φαίνεται έχει πάρει σειρά για συμπίεση του μεροκάματου (να το πούμε απλά για να καταλαβαινόμαστε) το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ιταλία είναι 25.000 δολάρια, στην Ισπανία 21.000 και στην Πορτογαλία 19.000.

Συνολική υποτίμηση

Οι σωτήρες μας λοιπόν σπρώχνουν προς μια συνολική υποτίμηση των ελληνικών αξιών. Με πιο απλά λόγια θέλουν να μας «αγοράσουν» φθηνότερα. Να εξασφαλίσουν τη φθηνή μας εργασία, όποτε κι αν τη χρειάζονται, να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί ό,τι από το Δημόσιο έχει απομείνει απούλητο, να «καβατζάρουν» μακροχρόνιες (αιώνιες) μισθώσεις σε ενεργειακές, τουριστικές και άλλες υποδομές ή δυνατότητες της χώρας.

Καθώς σύμμαχοι, εταίροι, φίλοι και οι γύπες των αγορών είναι έτοιμοι να τραφούν από τα υλικά που θα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία κατεδάφισης της ελληνικής οικονομίας, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε υπογραμμίσει, οι εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια επιδρομή κατά του εισοδήματός μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας...

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

Συνεχίζονται οι προσλήψεις και μετά το ΔΝΤ;;...

Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που δημιουργείται για την κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη για τους διορισμούς της κ. Τζάκρη

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Στην περίπτωση της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι συγκεκριμένες 36 προσλήψεις συμβασιούχων στο Μουσείο Πέλλας, αν τις "υπαγόρευσε" η ίδια και πόσοι από αυτούς είναι συγγενείς ή συγχωριανοί της...
Το βασικό πρόβλημα που δημιουργείται είναι η διαπίστωση ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις -με οποιαδήποτε μορφή, πολύ περισσότερο που είναι με κριτήρια επιλεκτικά και όχι αυστηρώς αξιοκρατικά- την ώρα που υποτίθεται λόγω του ΔΝΤ έχουν σταματήσει, γίνονται απολύσεις στο δημόσιο, περικοπές μισθών κλπ.
Επομένως, οι ψηφοφόροι μπορούν να πηγαίνουν στους βουλευτές και τους υπουργούς και να διαμαρτύρονται: "Αυτούς που θέλετε, συνεχίζετε να τους διορίζετε. Εμάς γιατί όχι;"
Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργεί στην κυβέρνηση η περίπτωση της κ. Τζάκρη...

ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Οι τυχεροί των αλλαγών

Πάνω από 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χτυπήσει την πόρτα εξόδου.

Εκτός κινδύνου είναι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα στη φετινή χρονιά. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ακόμα και αν παραμείνουν στην εργασία τους και μετά το 2010.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε ειδική ρύθμιση για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και όσους υπάγονται στα ειδικά ταμεία που πήραν τον δρόμο για το ΙΚΑ (δηλαδή τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα).

Οι τυχεροί των αλλαγών

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση διασφαλίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα όσων θεμελιώσουν μέσα στη χρονιά δικαίωμα συνταξιοδότησης, ακόμα και αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν την πόρτα εξόδου.

Τη σχετική πρωτοβουλία πήραν ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος και ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το κύμα φυγής από τον δημόσιο τομέα και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους περισσότεροι από 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έσπευσαν να υποβάλουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τυχόν αλλαγές. Για να μπει τέλος στη μαζική αυτή φυγή η σχετική ρύθμιση προηγήθηκε του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και περιλαμβάνεται στον νόμο 3847 (ΦΕΚ Α67/11-5-2010).

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 7 προβλέπεται πως διασφαλίζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θα θεμελιωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 από δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, πυροσβέστες κ.ά. Το ίδιο ισχύει και για υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι ανήκουν σε Ταμεία που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορεί να παραμείνουν στην εργασία τους και μετά τη θεμελίωση του δικαιώματος, χωρίς να επηρεαστούν από τις όποιες μεταβολές.

Επιλογή
Επιπλέον, με την παράγραφο 8 του ίδιου νόμου δίνεται το δικαίωμα σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης μέσα στο έτος να την ανακαλέσουν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου (δηλαδή μέχρι τις 11 Ιουνίου).

Το «Εθνος» παρουσιάζει σήμερα με τη βοήθεια του δικηγόρου Διονύση Ρίζου, που ειδικεύεται σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, τις προϋποθέσεις για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στον δημόσιο τομέα. Επιπλέον δημοσιεύονται πίνακες με τα όρια συνταξιοδότησης και αναλυτικά παραδείγματα.

Αναλυτικά παραδείγματα
Τι γίνεται με μητέρα ανήλικου, υπάλληλο με δύο χρόνια θητεία και στρατιωτικούς

Ερώτηση: Εργαζόμενη που έχει προσληφθεί στο Δημόσιο το 1980 έχει παιδί που γεννήθηκε το 1985. Η ίδια γεννήθηκε το 1955. Πώς θεμελιώνει δικαίωμα και πότε μπορεί να συνταξιοδοτηθεί;

Απάντηση: Η συγκεκριμένη εργαζόμενη θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης κατά τον χρόνο που συμπληρώνει 15 έτη υπηρεσίας. Επομένως το 1995 θεμελίωσε δικαίωμα συνταξιοδότησης, αφού είχε παιδί ανήλικο.

Αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα που απέκτησε κατά τον χρόνο θεμελίωσης δεν μπορεί να επηρεαστεί από τις όποιες αλλαγές υπάρξουν στη συνέχεια (ενηλικίωση παιδιού κ.ά.).

Για να καταβληθεί η σύνταξη στην εργαζόμενη θα πρέπει να συμπληρωθεί χρόνος υπηρεσίας 16,5 έτη και ηλικία 43,5 ετών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η ίδια εργαζόμενη μπορεί επίσης να συνταξιοδοτηθεί εφόσον συμπληρώσει 23,5 συντάξιμα έτη (από τα οποία τα 16,5 στο Δημόσιο) ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η θεμελίωση του δικαιώματος επήλθε με τη συμπλήρωση της 15ετίας. Το όριο ηλικίας, όπως επίσης και τα συντάξιμα χρόνια που απαιτούνται -και στην περίπτωση που η σύνταξη χορηγείται χωρίς όριο ηλικίας- «κλειδώνουν» με βάση αυτό που ισχύει κατά τον χρόνο θεμελίωσης του δικαιώματος.

Ερώτηση: Εργαζόμενος έχει προσληφθεί στο Δημόσιο το 1975 και έχει και δύο χρόνια στρατιωτικής θητείας. Τι ισχύει στην περίπτωση αυτή για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος;

Απάντηση: Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 25 ετών στον δημόσιο τομέα. Στα 25 έτη συνυπολογίζεται και ο χρόνος στρατιωτικής θητείας, που αναγνωρίζεται με εξαγορά στη συγκεκριμένη περίπτωση (η 25ετία δεν έχει συμπληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1997).

Επομένως εάν αναγνωρίσει τη στρατιωτική θητεία ο εργαζόμενος, που είναι σωστή επιλογή, θεμελιώνει δικαίωμα το 1998 (συμπλήρωση 25ετίας). Εάν δεν αναγνωρίσει τη στρατιωτική θητεία του, το δικαίωμα θεμελιώνεται το 2000.Ο εργαζόμενος εφόσον θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 1998 παίρνει σύνταξη σε ηλικία 60,5 ετών ή εναλλακτικά παίρνει σύνταξη με συνολικά 32,5 συντάξιμα έτη (από τα οποία 25 στο Δημόσιο) χωρίς όριο ηλικίας.

Εάν ο εργαζόμενος δεν αναγνωρίσει τον χρόνο στρατιωτικής θητείας, οπότε θεμελιώνει το δικαίωμά του το 2000, για να πάρει σύνταξη θα πρέπει να συμπληρώσει ηλικία 61,5 ετών. Εναλλακτικά μπορεί να συμπληρώσει συνολικά 33,5 συντάξιμα έτη, οπότε αποχωρεί χωρίς όριο ηλικίας.

Ερώτηση: Εκπαιδευτικός, γεννηθείς το 1955, προσελήφθη στο Δημόσιο το 1981 και έχει υπηρετήσει πριν από την πρόσληψή του 2 έτη στρατιωτικής θητείας. Εχει συνεχή υπηρεσία μέχρι σήμερα. Πότε μπορεί να συνταξιοδοτηθεί;

Απάντηση: Εφόσον αναγνωρίσει τον χρόνο στρατιωτικής θητείας, θεμελίωσε δικαίωμα με 25 έτη ασφάλισης. Μπορεί να συνταξιοδοτηθεί το 2010, οπότε συμπληρώνει το 55ο έτος της ηλικίας του και 30 συντάξιμα έτη.

Ερώτηση: Στρατιωτικός έχει 24 χρόνια και 6 μήνες υπηρεσία που συμπλήρωσε τον μήνα που διανύουμε. Επηρεάζεται από τα νέα μέτρα;

Απάντηση: Ο εν λόγω στρατιωτικός θεμελίωσε δικαίωμα για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας. Σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το καθεστώς με το οποίο θα συνταξιοδοτηθεί.

Ερώτηση: Γυναίκα που διορίστηκε στο Δημόσιο το 1978. Πότε θεμελιώνει δικαίωμα;

Απάντηση: Η εν λόγω εργαζόμενη αν είναι άγαμη έχει ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 15ετίας. Μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 60 ή αν συμπληρώσει 35 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας. Αν είναι έγγαμη μπορεί ήδη να συνταξιοδοτηθεί.

Ερώτηση: Γυναίκα που διορίστηκε στο Δημόσιο το 1989. Πότε θεμελιώνει δικαίωμα;

Απάντηση: Και η συγκεκριμένη εργαζόμενη έχει θεμελιώσει δικαίωμα με τη συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης. Μόλις φτάσει το 60ό έτος της ηλικίας της θα μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί κανονικά.

Πώς θεμελιώνεται
Τα «κλειδιά» για το συνταξιοδοτικό δικαίωμα

Πώς θεμελιώνεται δικαίωμα συνταξιοδότησης στο Δημόσιο. Για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος επέρχεται με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών, που προβλέπονται για κάθε κατηγορία.

Σε πολλές περιπτώσεις η θεμελίωση του δικαιώματος δεν σημαίνει ταυτόχρονα και δυνατότητα συνταξιοδότησης του εργαζομένου, «κλειδώνει» όμως το δικαίωμά του για συνταξιοδότηση μέχρι την πλήρωση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων.

Ετσι ο εργαζόμενος μπορεί σε μετέπειτα χρόνο να κάνει χρήση του υπό αίρεση δικαιώματός του.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν έχει συμπληρώσει το όριο ηλικίας που προβλέπεται, απλώς περιμένει προκειμένου να πάρει σύνταξη όταν συμπληρώσει αυτό το όριο.

Το ίδιο ακολουθείται και στην περίπτωση συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας. Οποτε συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια που προβλέπονται μπορεί να συνταξιοδοτηθεί.

Για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ισχύουν τα εξής:

  • Για προσληφθέντες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982 οι χρόνοι που συνυπολογίζονται για θεμελίωση του δικαιώματος είναι οι δημόσιες υπηρεσίες και ο χρόνος στρατιωτικής θητείας.
  • Για τους προσληφθέντες από 1ης Ιανουαρίου 1983 και μετά, για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος συνυπολογίζονται όλοι οι χρόνοι, αρκεί να υπάρχει πενταετής υπηρεσία στο Δημόσιο.

Διαφορετικές οι προϋποθέσεις
Οι μητέρες ανηλίκων

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στις μητέρες ανηλίκων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων μητέρων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα η θεμελίωση δικαιώματος επέρχεται υπό διαφορετικές προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η μητέρα ανήλικου παιδιού, δημόσιος υπάλληλος, με τη συμπλήρωση των απαραίτητων ετών ασφάλισης θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Μπορεί όμως να ασκήσει το εν λόγω δικαίωμα μόνον όταν κατά τη συμπλήρωση του ανάλογου προβλεπόμενου ορίου ηλικίας το παιδί εξακολουθεί να είναι ανήλικο.

Ετσι ενώ μπορεί να συμπληρώσει τα απαραίτητα έτη ασφάλισης πολύ νωρίτερα, πρέπει κατά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας να υφίσταται σωρευτικά και η προϋπόθεση της ανηλικότητας του παιδιού.

Κατερίνα Κοκκαλιάρη
kokkaliari@pegasus.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.ethnos.gr

Λύθηκε το μυστήριο μιας από τις πιο διάσημες φωτογραφίες φαντασμάτων;

Η φωτογραφία ενός κοριτσιού μέσα σε ένα κατεστραμένο από φωτιά κτήριο, αποτελεί μία από τις πιό διάσημες εικόνες "φαντασμάτων" σε ολόκληρο τον κόσμο. Ηταν 19 Νοεμβρίου 1995, όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος Tony O' Rahilly, απαθανάτησε με τηλεφακό το παλιό Δημαρχείο, της περιοχής Wem στο Shropshire.

Το ξύλινο κτήριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 1677 και οι φήμες έλεγαν ότι υπεύθυνο για την φωτιά ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, η Jane Chum, που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Οι ντόπιοι, πίστευαν ότι το φάντασμα της μικρής είχε στοιχειώσει την περιοχή τους και οι ιστορίες που μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, 333 χρόνια μετά!

Η φωτογραφία του 1995

Το 1995, λοιπόν, ο κ. O'Rahilly, υποστήριξε ότι κατά την εκτύπωση του φιλμ που είχε τραβήξει στο παλιό δημαρχείο, εντόπισε την εικόνα ενός νεαρού κοριτσιού που φοράει ντεμοντέ ρούχα, να στέκεται ανάμεσα στις φλόγες και να κοιτάζει το φακό της κάμερας (είναι η φωτογραφία που βλέπετε- κλικ για μεγέθυνση).

Η εικόνα αυτή έγινε πρωτοσέλιδο σε δεκάδες έντυπα και πέρασε στην ιστορία ως "το φάντασμα του WEM" (από τα αρχικά της ονομασίας του παλιού ταχυδρομείου "Wem Town Hall"). Ο θρύλος για τη Jane Chum, που στοίχειωνε την περιοχή, είχε πλέον και αποδεικτικά στοιχεία!

Η λύση του μυστηρίου;

Πριν από λίγες ημέρες, ο 77χρονος - και αετομάτης!- Brian Lear, εντελώς τυχαία, ανακάλυψε -μάλλον- τη λύση του μυστηρίου! Αναζητώντας παλιές φωτογραφίες της περιοχής, εντόπισε μία καρτ ποστάλ, του 1922, δημιουργία της Shropshire Star's Pictures. Σε αυτήν απεικονίζεται ένας δρόμος της περιοχής Wem, και μία νεαρή κοπέλα να στέκεται στην πόρτα ενός καταστήματος.

Ο κ. Lear, ένας συνταξιούχος μηχανικός και ο οδηγός ταξί, από την πρώτη στιγμή ένιωσε ότι αυτη η κοπέλα δεν του ήταν άγνωστη. Παρατηρώντας την καλύτερα -και με τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού-, κατάλαβε πού την είχε ξαναδεί: ήταν ολόιδια με το "φάντασμα του WEM" , που υποτίθεται φωτογράφησε το 1995 ο ερασιτέχνης Tony O' Rahilly, στο κτήριο του παλιού ταχυδρομείου!

Καταστρέφεται τουριστικά η περιοχή, αν αποδειχτεί η απάτη!

Η είδηση αυτή δημοσιεύεται σήμερα σε αρκετές βρετανικές εφημερίδες, προκαλώντας αναστάτωση στην πόλη του Wem, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει μετονομαστεί σε "πόλη των φαντασμάτων" και προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες, κυνηγούς φαντασμάτων και παραγωγούς σχετικών ντοκιμαντέρ!

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμμία ομοιότητα μεταξύ των δύο φωτογραφιών, ενώ ο κ.Lear επιμένει ότι αν συγκρίνουμε τις δύο εικόνες, θα παρατηρήσουμε εκπληκτικές ομοιότητες κυρίως στα ρούχα και το καπέλο.

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε αυτομάτως σημαίνει ότι η φωτογραφία του 1995, είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ. Ο δημιουργός της πήρε την εικόνα ενός κοριστιού από μία καρτ ποστάλ του 1922 και την πρόσθεσε στο άδειο κτήριο του Δημαρχείου!

Δυστυχώς ο φωτογράφος της δεν ζει - πέθανε το 2005- για να πει τη δική του εκδοχή, ενώ τα γνήσια "αρνητικά" της φωτογραφίας του δεν βρέθηκαν ποτέ!

Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα

Παρακάτω σας παραθέτουμε και τις δύο εικόνες. Αριστερά είναι η φωτογραφία με το "φάντασμα του WEM" και δεξιά η εικόνα από την καρτ ποστάλ του 1922. Τι λέτε;













ΠΗΓΗ: http://www.pyles.tv

Προγράμματα δανειακών διευκολύνσεων από τις τράπεζες

Στα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες φαίνεται να προσαρμόζεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς οι διοικήσεις των μεγαλύτερων τραπεζών προχωρούν η μία μετά την άλλη στην υιοθέτηση ευνοϊκότερων όρων για τη διευκόλυνση των πελατών τους.

Τα μέτρα των χρηματοπιστωτικών ομίλων αφορούν κυρίως την αποπληρωμή στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών κάρτών, ενώ απευθύνονται στα στρώματα των οποίων τα εισοδήματα πλήττονται περισσότερο από τα νέα οικονομικά μέτρα, δηλαδή σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Ακολουθούν πιο αναλυτικά οι όροι διευκόλυνσης που προσφέρονται ανά τραπεζικό όμιλο:

Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα

Από 31 Μαΐου θα τεθεί σε ισχύ η δέσμη μέτρων που αποφάσισε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να διευκολύνει τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους πελάτες της στην αποπληρωμή στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων που έχουν λάβει από αυτή, καθώς και των οφειλών τους από πιστωτικές κάρτες της.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τα νέα μέτρα, προσφέρουν τη δυνατότητα μείωσης των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής χρεών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων πελατών της, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί η μείωση που έχει επέλθει στο διαθέσιμο εισόδημά τους.

Το πρόγραμμα των διευκολύνσεων, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωση θα έχουν διάρκεια ισχύος μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα προβλέπουν τα εξής:

1. Στεγαστικά δάνεια

- Επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων έως και 12 έτη επιπλέον της εναπομένουσας κανονικής διάρκειάς τους, με μέγιστη συνολική διάρκεια τα 40 έτη, εφόσον το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη ή των εγγυητών του δανείου. Με αυτό το μέτρο μειώνεται η μηνιαία δόση αποπληρωμής του δανείου έως και 20%, ανάλογα με την νέα διάρκεια αποπληρωμής για κάθε πελάτη.

- Δυνατότητα συνολικής συγκέντρωσης των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας σε ένα νέο δάνειο, με νέα προσημείωση στο ακίνητο για το οποίο έχει δοθεί το στεγαστικό δάνειο.

Το επιτόκιο του νέου δανείου θα είναι ίσο με το euribor προσαυξημένο με το περιθώριο επισκευαστικού δανείου (σήμερα 4%). Έτσι, το νέο επιτόκιο θα είναι σημαντικά μικρότερο από το επιτόκιο πιστωτικών καρτών που κυμαίνεται στην περιοχή του 16% και από το επιτόκιο καταναλωτικών δανείων που κυμαίνεται στην περιοχή του 13%. Ο χρόνος αποπληρωμής του νέου δανείου θα έχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια, συνολικά έως 25 έτη.

Με αυτό το μέτρο, λόγω του μειωμένου επιτοκίου και του αυξημένου χρόνου αποπληρωμής, ο δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος πελάτης της Εθνικής μπορεί να αξιοποιήσει το ακίνητο που του έχει ήδη χρηματοδοτήσει η Τράπεζα, ώστε να επιτύχει σημαντική μείωση των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών που έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα

2. Καταναλωτικά δάνεια

- Για καταναλωτικά δάνεια τακτής λήξης από την Εθνική Τράπεζα δίδεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής τους κατά 50%, με συνολική διάρκεια έως 36 μήνες.

Με το μέτρο αυτό, μειώνεται η μηνιαία δόση του δημοσίου υπαλλήλου ή συνταξιούχου πελάτη της Εθνικής Τράπεζας έως και 40%, ανάλογα με την αρχική διάρκεια αποπληρωμής που είχε το δάνειο.

- Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα μείωσης της μηνιαίας επιβάρυνσης των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων πελατών της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της συγκέντρωσης όλων των τρεχουσών οφειλών τους από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα δάνειο, με ή χωρίς την παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων. Ειδικότερα:

Α) Χωρίς την παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων (προσημείωση), δίδεται η ευχέρεια συγκέντρωσης των οφειλών σε ένα νέο δάνειο με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής 120 μήνες (ανάλογα με το ποσό του δανείου) και επιτόκιο ίσο με το euribor προσαυξημένο κατά 9 μονάδες.

Με το νέο δάνειο, οι μηνιαίες δόσεις του πελάτη από τα καταναλωτικά δάνεια μειώνονται έως 30% ενώ οι μηνιαίες δόσεις από τις πιστωτικές κάρτες μειώνονται έως 50%. Το τελικό ποσοστό μείωσης εξαρτάται από την τελική διάρκεια αποπληρωμής του δανείου.

Β) Με την παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων (προσημείωση), δίδεται η ευχέρεια συγκέντρωσης των οφειλών σε ένα νέο δάνειο με μεγίστη διάρκεια αποπληρωμής 180 μήνες (ανάλογα με το ποσό του δανείου) και επιτόκιο ίσο με το euribor προσαυξημένο με περιθώριο 4% σήμερα, ήτοι σημαντικά μικρότερο από το επιτόκιο πιστωτικών καρτών που κυμαίνεται στην περιοχή του 16% και από το επιτόκιο καταναλωτικών δανείων που κυμαίνεται στην περιοχή του 13%.

Με το νέο δάνειο, οι μηνιαίες δόσεις του πελάτη από τα καταναλωτικά δάνεια μειώνονται έως 60% και οι μηνιαίες δόσεις από τις πιστωτικές κάρτες μειώνονται έως 70%. Το τελικό ποσοστό μείωσης εξαρτάται από την τελική διάρκεια αποπληρωμής του δανείου.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ειδικό προσωπικό δάνειο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο προσφέρει από τις 12 Μαΐου 2010 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οι οφειλέτες που θα αξιοποιήσουν (με τα σημερινά δεδομένα έως 31/05/2010) τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος, θα απαλλαγούν των προσαυξήσεων σε ποσοστό 80%, καθώς και των εφεξής επιβαρύνσεων από προσαυξήσεις που ανέρχονται σε 1,00% μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι η χορήγηση των δανείων θα πραγματοποιείται βάσει των κριτήριων αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη, ενώ τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος είναι:

1. Δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις:

Ποσό δανείου : από 3.000 Ευρώ έως 40.000 Ευρώ. Επιτόκια: 8,45% ή 8,75% κυμαινόμενο και 9,10% ή 9,40% σταθερό, αναλόγως της χρονικής διάρκειας του δανείου. Διάρκεια δανείου : από 1 έως 12 έτη.Μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση για δάνειο 10.000 Ευρώ, από 114 Ευρώ.

2. Δάνειο με εξασφαλίσεις:

Ποσό δανείου: από 10.000 Ευρώ και άνω, με μέγιστο ποσοστό χρηματοδότησης 70%. Επιτόκιο : 5,75% κυμαινόμενο. Διάρκεια δανείου : από 3 έως 20 έτη. Μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση για δάνειο 10.000 Ευρώ, από 73,7 ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] Σχετικά άρθρα

Mέτρα διευκόλυνσης των δανειοληπτών πελατών της έχει θέσει σε εφαρμογή από τις 12 Μαΐου η Τράπεζα Πειραιώς

Συγκεκριμένα, για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα αντιμετωπίσουν δυσκολία στην αποπληρωμή των δανείων τους, παρέχεται η δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά τη μηνιαία δόση τους, επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω προγράμματα:

Στεγαστικά δάνεια

· Μείωση της μηνιαίας δόσης του δανείου τους στο μισό για διάστημα έως και 3 χρόνια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.

· Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 5 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται μείωση της μηνιαίας καταβολής έως και 65%. Έτσι, για δάνειο 100.000€ που ο πελάτης σήμερα πληρώνει 606€/μήνα, η νέα του δόση κατά τη διάρκεια της περιόδου διευκόλυνσης διαμορφώνεται σε 209€ (μειώνεται δηλ. κατά 397€/μήνα)

· Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και 5χρόνια. Έτσι, σε αντίστοιχο δάνειο, αντί για 606€/μήνα ο πελάτης μπορεί να πληρώνει 528€/μήνα (μείωση δηλ. κατά 78€/μήνα)

2. Καταναλωτικά δάνεια

· Συγκέντρωση όλων των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, σε ένα νέο δάνειο με προσημείωση ακινήτου και διάρκεια έως 20 χρόνια ή χωρίς εξασφάλιση και διάρκεια έως 15 χρόνια (ανάλογα με το ποσό του δανείου).

· Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 3 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το πρόγραμμα αυτό ο πελάτης μπορεί να μειώσει τη δόση του έως και 55% €/μήνα Έτσι, για άληκτο κεφάλαιο 10,000 Ευρώ, ο πελάτης θα μπορεί πληρώνει 101 €/μήνα αντί για 223 €/μήνα που πληρώνει τώρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην παρούσα κατάσταση πολλοί δανειολήπτες και όχι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν υποστεί έμμεση μείωση των εισοδημάτων τους (αύξηση της έμμεσης φορολογίας) ή περιορισμό των εσόδων τους λόγω πτώσης της ζήτησης (επιτηδευματίες, έμποροι) και αντιμετωπίζουν αντίστοιχες δυσκολίες, η Τράπεζα Πειραιώς έχει λάβει ειδική μέριμνα προσφέροντας και σε αυτούς ανάλογα προγράμματα για τη στήριξη τους.

Ειδικά για τους πελάτες της που βιώνουν σοβαρότατες δυσκολίες λόγω απώλειας της εργασίας τους, παρέχει τη δυνατότητα απαλλαγής τους από την καταβολή δόσεων μέχρι και για 6 μήνες.

Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα EFG

Σταθμίζοντας την αδυναμία ορισμένων δανειοληπτών να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, η Τράπεζα Eurobank EFG ανακοίνωσε την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων για τη διευκόλυνσή τους.

Μέχρι σήμερα στα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται, έχουν υπαχθεί 57.700 πελάτες εκ των οποίων περισσότεροι από 2.500 είναι άνεργοι, ενώ διαθέτουν εξατομικευμένο χαρακτήρα, δηλαδή προσαρμόζονται στην ανάγκη του κάθε πελάτη προσφέροντας σημαντική μείωση της μηνιαίας δόσης τόσο για τους ιδιώτες πελάτες, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Κατά την τρέχουσα περίοδο τα προγράμματα αυτά διευκολύνουν τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και οι όροι τους είναι:

1. Στεγαστικά δάνεια

Οι κάτοχοι στεγαστικών δανείων που αντιμετωπίζουν αντικειμενική δυσκολία στην εξυπηρέτηση των δανείων τους μπορούν να κάνουν χρήση των παρακάτω δυνατοτήτων:

• Αύξηση διάρκειας δανείου έως και 10 έτη με μέγιστη συνολική διάρκεια τα 40 έτη (Με προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη ή των εγγυητών του δανείου).

• Πληρωμή μόνο τόκων για περίοδο 1 έτους.

2. Καταναλωτικά δάνεια (με προσημείωση ακινήτου)

Σε κατόχους καταναλωτικών δανείων ή/και πιστωτικών καρτών Eurobank η Τράπεζα συγκεντρώνει όλες τις οφειλές σε ένα νέο δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου σε ευρώ με προσημείωση ακινήτου του πελάτη και νέα διάρκεια έως και 25 έτη.

Το επιτόκιο θα είναι συνδεδεμένο με το euribor τριμήνου με περιθώριο ανάλογο του ποσοστού χρηματοδότησης.

3. Καταναλωτικά δάνεια – πιστωτικές κάρτες (χωρίς προσημείωση ακινήτου)

Σε κατόχους καταναλωτικών δανείων (τοκοχρεωλυτικών ή/και ανοιχτών) ή/και πιστωτικών καρτών η Τράπεζα συγκεντρώνει όλες τις οφειλές σε ένα νέο δάνειο με διάρκεια έως και 15 έτη και μειωμένο επιτόκιο ανάλογα με την περίπτωση του κάθε πελάτη που μπορεί να φτάσει έως και ελάχιστο 8% για τα 2 πρώτα έτη.

4. Επαγγελματίες – Μικρές Επιχειρήσεις

Ειδικότερα, και με σκοπό την προστασία της ρευστότητας Επαγγελματιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων -ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις επιδεινούμενες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά- η Τράπεζα παρέχει στους πελάτες της προγράμματα με:

• Δυνατότητα αναδιάρθρωσης δανείων σε καθυστέρηση με σημαντική μείωση της υπάρχουσας δόσης, μέσω της υλοποίησης προσαρμοσμένων προγραμμάτων στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

• Αναστολή πληρωμής δόσεων μέχρι 12 μήνες και για συγκεκριμένους κλάδους δραστηριότητας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Millennium bank

Πρόγραμμα στήριξης για τους μισθοδοτούμενους και συνταξιούχους του δημοσίου τομέα, προσφέρει και η Millennium bank.

Συγκεκριμένα οι όροι που ανακοίνωσε η τράπεζα έχουν ως εξής:

1. Στεγαστικά – καταναλωτικά δάνεια

- επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου

- πληρωμή μόνο τόκων για διάστημα έως 3 έτη

- δυνατότητα μη πληρωμής 2 δόσεων ανά έτος και για διάστημα έως 3 έτη

- σταθερή δόση με κυμαινόμενη διάρκεια του δανείου.

2. Πιστωτικές κάρτες

- δυνατότητα αποπληρωμής με καταναλωτικό δάνειο, καθώς και μετατροπής της ολικής εξόφλησης σε ελάχιστη καταβολή.


ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr

ΒΟΜΒΑ ΣΕ Ι.Χ.Φ. ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!!!!

ΠΡΩΪΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ 21/5/2010 ΣΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ , ΕΞΕΡΑΓΗ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΣ ΕΜΠΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ( ΓΚΑΖΑΚΙ) ΣΕ Ι.Χ.Φ ΑΥΤ/ΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ) ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Υ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.Υ.

ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!!!!!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!!


( κάντε κλίκ επάνω στην λέξη ''ταξίδι'' και στην νεα σελίδα , επάνω δεξιά αναβάστε το βελάκι μια θέση πάνω για πιο γρήγορη περιήγηση...)

Καλό ταξίδι!!!!

ΤΑΞΙΔΙ

ΠΗΓΗ: http://cypruswarez.com