'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Υποστηρίζει ότι έμεινε έγκυος από εξωγήινους!

Η ιστορία αυτή μεταδόθηκε στην ιταλική τηλεόραση από τον Jaime Maussan, μεξικανό δημοσιογράφο και ερευνητή ufo. Η Giovanna, μια 41χρονη γυναίκα από τη Σαρδηνία, υποστηρίζει ότι το περασμένο καλοκαίρι έπεσε θύμα απαγωγής από εξωγήινους, οι οποίοι αφού την οδήγησαν μέσα στον ιπτάμενο δίσκο τους, πραγματοποίησαν μια σειρά βιολογικών πειραμάτων στο σώμα της!

Η μαρτυρία της, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που περιγράφονται κατά καιρούς από όσους ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής από εξωγήινους: ιπτάμενο δίσκο, τηλεπαθητική επικοινωνία, πράσινα ανθρωπάκια, άγνωστης προέλευσης εμφυτεύματα μέσα στο σώμα της κλπ.

Η Giovanna, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό τόσο από τον - πράσινου χρώματος- ιπτάμενο δίσκο, όσο και από ένα εξωγήινο - τα οποίο μπορείτε να δείτε και να κρίνετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Το σημείο στο οποίο διαφέρει η ιστορία της, είναι η εγκυμοσύνη - την οποία υποστηρίζει ότι ανακάλυψε αμέσως μετά την απαγωγή της! Κατά τη διάρκεια του ιατρικού ελέγχου για να διαπιστωθούν πιθανές αλλαγές στο σώμα της, ο γυναικολόγος εντόπισε χτύπους καρδιάς μέσα στην κοιλιά της, χωρίς αρχικά να μπορεί να βρει έμβρυο!

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο υπέρηχος έδειξε ένα "περίεργο υβρίδιο" μέσα στη μήτρα της, το οποίο αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση! Στην εκπομπή -όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο- παρουσιάστηκε το "εξωγήινο" πλάσμα που έβγαλαν οι γιατροί από το σώμα της γυναίκας!!

Η ίδια στη συνέντευξη που παραχώρησε, υποστήριξε ότι οι εξωγήινοι αναζητούν απεγνωσμένα, πλάσματα που να τους μοιάζουν βιολογικά γιατί κινδυνευουν με αφανισμό! Ελπίζουν πως με τη βοήθεια των ανθρώπων, θα καταφέρουν να αναπαραχθούν και έτσι να δημιουργήσουν υβρίδια τα οποία θα επιβιώσουν!

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Βρήκαν βόμβα 200 κιλών σε αεροδρόμιο!!!!!!!!!!

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μιλάνου, όταν κατά την διάρκεια εργασιών βρέθηκε μία βόμβα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που ζύγιζε 227 κιλά!

Χρειάστηκαν αρκετές ώρες μέχρι εκκενωθεί η περιοχή και οι πυροτεχνουργοί να εξουδετερώσουν την τεράστια βόμβα, με συνέπεια να καθυστερήσουν όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου.

Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, αφού μία παρόμοια εξουδετερώθηκε πριν από δέκα ημέρες.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Ο Μπερλουσκόνι στο Αιγαίο παρέα με καλλονές!!!!!

Στο Αιγαίο κάνει τις διακοπές του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι! Σύμφωνα με την Espresso, ο Ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες στο Μαράθι με πολυτελή θαλαμηγό και παρεά περίπου είκοσι ατόμων μεταξύ των οποίων η προσωπική του φρουρά, φίλοι αλλά και αιθέριες Ιταλίδες!


Ο «Καβαλιέρε», πιστός στο ραντεβού του με την Ελλάδα, αποφάσισε να επισκεφθεί το γραφικό Μαράθι (το μικρό νησάκι με έκταση 335 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικά της Πάρου) προτού επισκεφθεί την αγαπημένη του Σύμη.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες,ο Μπερλουσκόνι έχει «μαγευτεί» από τις ομορφιές και τα καταγάλανα νερά του νησιού. Μάλιστα, δεν έχει διστάσει να ρωτήσει τους (λίγους) ντόπιους κατοίκους του μικρού νησιού πως τα βγάζουν πέρα και αν λαμβάνουν βοήθεια από το κράτος δεδομένου ότι το Μαράθι είναι ένα «απομονωμένο» κομμάτι των Δωδεκανήσων.


Στη μικρή προβλήτα του μικρού λιμανιού του νησιού φιγουράρει το πολυτελές σκάφος του «Καβαλιέρε», από το οποίο ο Ιταλός πρωθυπουργός κάνει τις βουτιές του μαζί με την παρέα του όταν δεν «βγαίνει» στη στεριά για να απολαύσει φρέσκο και καλομαγειρεμένο ψάρι!


Μάλιστα η μαγείρισσα της ταβέρνας «Μαράθι-Πειρατής», κ. Πόπη Κάβουρα, την οποία τιμά... δεόντως ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας στο κανάλι Κόσμος ανέφερε ότι ο Μπερλουσκόνι ζήτησε να συναντήσει τη μαγείρισσα των εύγευστων πιάτων (δηλαδή την ίδια) που δοκίμασε, ενώ ανέφερε πως έμεινε εντυπωσιασμένη από τις καλλονές που τον συνόδευαν.


«Του ετοιμάζουμε μεζέδες με αστακούς και γαρίδες, ενώ έχει μεγάλη αδυναμία στο ούζο και στο τσίπουρο» υπογράμμισε η κ. Κάβουρα.


Σειρά μετά το Μαράθι έχει η Σύμη για τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο οποίος δείχνει ότι μετά το -διάσημο πλέον- γούστο του στις γυναίκες, διαθέτει και γούστο στις επιλογές των διακοπών του!

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Τσιγάρο&αλκοόλ αυξάνουν 8 φορές τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του λάρυγγα

Τη χρονιά που το «Βασικό ένστικτο» έβγαινε στις αίθουσες, ο πρωταγωνιστής Μάικλ Ντάγκλας εισαγόταν σε κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ. Ο διάσημος ηθοποιός ήταν και μανιώδης καπνιστής τουλάχιστον ως το 2006, οπότε λέγεται ότι προσπάθησε να το κόψει, μαζί με την κατά 25 χρόνια νεότερη σύζυγό του Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς.

Τσιγάρο και κατάχρηση αλκοόλ είναι σύμφωνα με τους γιατρούς οι πιθανότερες αιτίες για τον καρκίνο του λάρυγγα με τον οποίο διαγνώστηκε ο 66χρονος σταρ. Οι γιατροί του εμφανίζονται αισιόδοξοι ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστούν ...
περισσότερες από 8 εβδομάδες χημιοθεραπείας για να πετύχουν τη συρρίκνωνη του όγκου.

Ολα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το τσιγάρο και το αλκοόλ δεν έχουν κάνει ολοκληρωτική ζημιά. Οπως επισημαίνουν οι γιατροί αυτές οι δύο συνήθειες αυξάνουν ως και οκτώ φορές τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της μορφής καρκίνου. «Παλαιότερα ο καρκίνος του λάρυγγα εμφανιζόταν συχνότερα στα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα,αφού σε αυτά ήταν συχνότερα το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.Σήμερα όμως οι συνήθειες αυτές έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και δεν κάνουν διακρίσεις» παρατηρεί ο δρ Νίκος Μαρουδιάς , διευθυντής ΩΡΛ στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας.

Οπως εξηγεί ο ίδιος, ο καρκίνος του λάρυγγα καταλαμβάνει περίπου 5% του συνόλου των καρκίνων παγκοσμίως αλλά και το 50% των περιπτώσεων καρκίνου κεφαλής και τραχήλου. «Η Ελλάδα είναι περίπου 10η στον κόσμο σε συχνότητα καρκίνου του λάρυγγα».

Η συγκεκριμένη μορφή της νόσου πλήττει συχνότερα τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, αν και τα τελευταία χρόνια η αναλογία μειώνεται εις βάρος του γυναικείου φύλου. «Παλαιότερα για κάθε 10 άνδρες ασθενείς αντιστοιχούσε μία γυναίκα. Την τελευταία πενταετία η αναλογία είναι 5 προς 1. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες της... απελευθέρωσης των γυναικών σε σχέση με το τσιγάρο και το αλκοόλ» αναφέρει ο δρ Μαρουδιάς.

Η βραχνάδα που διαρκεί πολύ καιρό ή ο ανεξήγητος και επίμονος πονόλαιμος είναι σημάδια που πρέπει να χτυπήσουν «καμπανάκι» για μια επίσκεψη σε ΩΡΛ, ιδιαίτερα για όσους καπνίζουν πολύ.

Οπως σε όλους τους καρκίνους, έτσι και στον καρκίνο του λάρυγγα η έγκαιρη διάγνωση εξασφαλίζει και την αποτελεσματική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει συνήθως χειρουργική αφαίρεση του όγκου (με νυστέρι ή λέιζερ) και στη συνέχεια - αν χρειαστεί- χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. «Στα πρώτα στάδια 95% θεραπεύονται πλήρως» αναφέρει ο κ. Μαρουδιάς. Ωστόσο, αν η διάγνωση καθυστερήσει, μπορεί ο όγκος να φτάσει σε μέγεθος απαγορευτικό για χειρουργείο ή ακόμη και να προκαλέσει μεταστάσεις (στον τράχηλο ή και στους πνεύμονες). Σε προχωρημένο καρκίνο του λάρυγγα λύση είναι η ριζική λαρυγγεκτομή η οποία συνεπάγεται αναπηρία, αφού ο ασθενής έχει τραχειοτομία για όλη την υπόλοιπη ζωή του και μπορεί να μιλήσει μόνο με τεχνικά μέσα.


ΠΗΓΗ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://stakarfia.blogspot.com

Ι.Χ. με τρεις επιβάτες έπεσε σε χαράδρα στην εθνική Κορίνθου - Άργους

Σε τραγωδία εξελίχθηκε τροχαίο ατύχημα που συνέβη στη μία σήμερα το μεσημέρι στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Άργους στο ύψος των Αθικίων.

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες βγήκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα 3 μέτρων πάνω σε δένδρα. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν, ο θανάσιμος τραυματισμός του 49χρονου οδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του 22χρονου συνοδηγού του οχήματος.

Το σημείο, όπως μετέδωσε το korinthian news, αποκλείστηκε για λίγα λεπτά από την τροχαία μέχρι τον απεγκλωβισμό του θύματος και την ανέγερση του οχήματος.



ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr

Ετοιμάζουν ανακυκλωμένο νησί στον Ειρηνικό!!!

Τα σκουπίδια που επιπλέουν στη θάλασσα, θα μετατραπούν σε τόπο φιλοξενίας 500.000 ανθρώπων!Την ιδέα είχαν Ολλανδοί αρχιτέκτονες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κάπου στο Βόρειο Ειρηνικό ανάμεσα σε Καλιφόρνια και Ιαπωνία, επιπλέει... μια μάζα από πλαστικά σκουπίδια, η οποία είναι συμπαγής και ζυγίζει 44 εκατ. κιλά και καλύπτει 10,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.



Αυτή η μάζα σκουπιδιών θα αποτελέσει τη βάση για το ανακυκλωμένο νησί, το οποίο θα έχει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τροφής, ικανές να συντηρήσουν 500.000 ανθρώπους.



Το Ανακυκλωμένο Νησί μπορεί να είναι μοναδική ευκαιρία για να σωθεί το θαλάσσιο οικοσύστημα. «Το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί με μεγάλη προσοχή και φροντίδα για το περιβάλλον», αναφέρουν οι ολλανδοί ειδικοί. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νησί φιλικό προς το περιβάλλον».


Ο Ρέιμον Νόστερ από το αρχιτεκτονικό γραφείο Whim στην Ολλανδία, δήλωσε ότι το σχέδιο έχει τρεις στόχους: «Να καθαρίσουμε τους ωκεανούς από μία γιγαντιαία ποσότητα πλαστικών σκουπιδιών, να δημιουργήσουμε νέα γη και να οικοδομήσουμε ένα ανανεώσιμο οικοσύστημα».


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tapantaedo1.blogspot.com

18 μαθητές νεκροί από κατάρρευση οροφής .....

Τουλάχιστον 18 παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν η οροφή του σχολείου τους κατέρρευσε εξαιτίας καταρρακτώδους βροχής στη δυτική Ινδία.
Δεν αποκλείεται μάλιστα ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί καθώς αρκετοί από τους συνολικά 26 μαθητές είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια. Τα θύματα είναι ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Οι μουσώνες πλήττουν την περιοχή και οι κάτοικοι βρίσκονται στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο κρατίδιο Ουταραχάντ.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Επόμενοι στόχοι: Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί

Φύλλο και φτερό θα κάνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα φορολογικά στοιχεία των γιατρών, των δικηγόρων και των μηχανικών, όπως αποφάσισε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων, Δημήτρη Σπινέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασταυρώσεις θα αφορούν τα ακόλουθα:

Για τους γιατρούς θα διασταυρώνονται τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία και αυτά που προκύπτουν από τις αμοιβές που δηλώνουν τα νοσοκομεία, στα οποία εργάζονται

Για τους δικηγόρους θα γίνεται διασταύρωση των εισοδημάτων τους με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους δικηγορικούς συλλόγους, σχετικά με τα έξοδα παραστάσεων και τα παράβολα

Για τους μηχανικούς θα γίνονται διασταυρώσεις των εισοδημάτων τους με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα Επιμελητήρια για τις αμοιβές τους.

Παράλληλα, θα εντατικοποιηθούν και οι διασταυρώσεις που αφορούν την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα διασταυρώσει τα στοιχεία για τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων που έχει στη διάθεση της με τα αντίστοιχα στοιχεία που δηλώνουν οι φορολογούμενοι.

Ετσι, εκτιμάται ότι θα εντοπισθούν και περιπτώσεις ακινήτων που ενώ δηλώνονται ως κενά στην πραγματικότητα αξιοποιούνται και προσφέρουν ενοίκιο στους ιδιοκτήτες τους, το οποίο δεν δηλώνεται.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να εντοπίσει φορολογούμενους που δηλώνουν λιγότερα τετραγωνικά για ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους προκειμένου να αποφύγουν το ΕΤΑΚ, αλλά και τα τεκμήρια.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Οι Ισλανδοί μας έβαλαν …γυαλιά

Τώρα που τελειώνουν τα «μπάνια του πρωθυπουργού» θα ήταν χρήσιμο ο πετών τη σκούφια του για ταξίδια Γ. Παπανδρέου, να επισκεφθεί τη χώρα των πάγων και των ηφαιστείων, την Ισλανδία.

Εκεί, θα πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια ότι, ο τρόπος που αντέδρασε αυτή η μικρή χώρα στη χρηματοπιστωτική κατάρρευση ουδεμία σχέση έχει με τον δικό του τέταρτο δρόμο της …κολάσεως

Κατ΄ αρχάς οι πολίτες αποφάσισαν με δημοψήφισμα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα επιβαρυνόταν με την αποζημίωση των ξένων επενδυτών που έχασαν τα χρήματά τους λόγω της πτώχευσης των ισλανδικών τραπεζών. Όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή», επιβλήθηκαν κι εκεί τα γνωστά και σε..........
μας «μέτρα» -περικοπή κρατικών δαπανών, μείωση εισοδημάτων κ.λπ. Η οικονομική δραστηριότητα πάγωσε, η ανεργία ανέβηκε από το 1% στο 9%. Δημιουργήθηκε όμως άμεσα ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους: Απαγόρευση κατάσχεσης των σπιτιών όσων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δομές ψυχολογικής, νομικής και κοινωνικής υποστήριξης, προγράμματα αποκατάστασης ανέργων.

Και η εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε δεν αποτελείτο από μέλη του Κοινοβουλίου, αλλά από πρόσωπα κύρους χωρίς κομματικές δεσμεύσεις. Τα συμπεράσματά της οδήγησαν σε καταλογισμό ποινικών ευθυνών σε βάρος πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, εντάλματα σύλληψης.

Η εξέλιξη αυτή πρόσφερε σίγουρα μια ηθική ικανοποίηση στους οργισμένους Ισλανδούς. Και όταν ήρθε πάλι η στιγμή να εκφραστούν με την ψήφο τους, έδειξαν ότι το καταθλιπτικό βάρος της κρίσης δεν τους έχει στερήσει το χιούμορ. Δήμαρχος του Ρέικιαβικ εξελέγη ένας δημοφιλής κωμικός, επικεφαλής μιας κίνησης με τίτλο «Οι καλύτεροι». Μέλη της μπορούσαν να γίνουν όλοι, με μόνη προϋπόθεση να μην ανήκουν σε κανένα πολιτικό κόμμα.

Οι Ισλανδοί μας έβαλαν …γυαλιά. Μπορούμε, τουλάχιστον, να τους αντιγράψουμε;…

Γράφει ο Καφενόβιος
ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Spa για καλύτερες... ζαριές και εξασφαλισμένα κέρδη!!

Θεραπεία Good Luck προσφέρει ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας

Όσοι αποφασίσουν να επισκεφτούν το Λας Βέγκας για να δοκιμάσουν την τύχη τους, θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν πρώτα από το ξενοδοχείο Encore.

Το κέντρο ευεξίας υποστηρίζει ότι οι τεχνικές μασάζ, χαλάρωσης και άλλες θεραπείες που εφαρμόζει στους πελάτες του βασίζονται στις ανατολικές - κινεζικές φιλοσοφίες περί εσωτερικής ισορροπίας και ειρήνης. Έτσι προσδίδουν ευεξία, αποκαθιστούν οποιοδήποτε κακό κάρμα και προφυλλάσουν από το κακό μάτι, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχίας στα μεγάλα καζίνο της πόλης.


Η θεραπεία Good Luck που προσφέρεται διαρκεί σχεδόν ένα δίωρο και περιλαμβάνει 50 λεπτά μασάζ (ευρωπαϊκό και ταϊλανδέζικο), εισπνοές με αιθέρια έλαια, ποδόλουτρο, περιποίηση κεφαλής και ενυδάτωση χεριών, για να ρίχνει ο παίκτης προφανώς καλύτερα τα ζάρια.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας τα πέντε βασικά στοιχεία, δηλαδή μέταλλο, ξύλο, νερό, φωτιά και αέρας χρησιμοποιούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να φέρουν γούρι.


Η θεραπεία προσφέρεται μόνο μετά από ραντεβού και σε επισκέπτες που διαμένουν σε άλλα ξενοδοχεία κοστίζει 350 δολάρια, δηλαδή περίπου 300 ευρώ.


ΣΚΑΙ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://exypno.blogspot.com

Έβαλε προς πώληση το νεφρό του στο διαδίκτυο... για να ζήσει!

Ένας άνδρας 52 ετών, από την περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια της βορειοανατολικής Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει προς πώληση το νεφρό του, προκειμένου να βγει από την βαθιά οικονομική κρίση στην οποία βρέθηκε μετά την απώλεια της δουλειάς του.

Η εν λόγω αγγελία, παράνομη, φυσικά, βάσει......του ιταλικού νόμου, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σε ειδικό σάϊτ για αγοραπωλησίες κάθε είδους και κόστους.

Ο ιταλός μεσήλικας σ’ αντάλλαγμα για την προσφορά του νεφρού του, ζητούσε εκατό χιλιάδες ευρώ ή μια μόνιμη θέση εργασίας.

Το ειδικό τμήμα της αστυνομίας που παρακολουθεί το διαδίκτυο εντόπισε, όμως ,την αγγελία, και ζήτησε αμέσως από την εταιρία που διαχειρίζεται το σάϊτ να «κατεβάσει» την συγκεκριμένη προσφορά.



Απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτών, ο πενηνταδυάχρονος εξήγησε ότι «όλα άρχισαν το Μάιο του 2009, όταν απολύθηκε από την θέση ανώτερου υπαλλήλου, στον διοικητικό τομέα, μιας ιδιωτικής εταιρίας της πόλης Ούντινε. Aιτία της απόλυσης, οι γενικευμένες περικοπές, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Από τότε, κάθε προσπάθεια με στόχο την πρόσληψή του σε κάποια άλλη επιχείρηση, αποδείχθηκε μάταιη.

Μετά την απόλυσή του, εξαιτίας των εντάσεων και των οικονομικών δυσκολιών, χώρισε και από την σύζυγό του και αναγκάσθηκε να νοικιάσει μια μικρή γκαρσονιέρα, είκοσι τετραγωνικών μέτρων, για να μπορεί να προσφέρει την αναγκαία μηνιαία διατροφή, στα δυο του παιδιά, τα οποία ακόμη δεν εργάζονται. Όταν, όμως, τα χρήματα που είχε στην τράπεζα τελείωσαν, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει και το μικρό, νέο του σπίτι, χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει, παράλληλα, στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την οικογένειά του.

Η «προσφορά» του νεφρού, έναντι εργασίας, ή εκατό χιλιάδων ευρώ, ήταν η τελευταία λύση, συνέπεια της απελπισίας και της απόλυτης έλλειψης προοπτικής.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μετά την διάσταση που δόθηκε στην όλη ιστορία, υπάρχουν, τώρα, κάποιες ελπίδες να ευαισθητοποιηθούν εταιρίες της περιοχής του Ούντινε, της Τεργέστης ή και της Βενετίας, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτόν τον ιταλό άνεργο, να ξαναμπεί, με αξιοπρέπεια, στην αγορά της εργασίας.


Πηγή:"Το Θέμα"
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tacoalatipota.blogspot.com

Ασφαλιστικο .. ανεκδοτο!!!

Όπως έχετε καταλάβει , πολλά ανέκδοτα δέν βάζουμε (για την ακρίβεια αυτό είναι το πρώτο!) , αλλά μιας και μας άρεσε , το παραθέτουμε!!!!

Με σημαντικές αλλαγές υπέρ των ασφαλισμένων κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Πιο αναλυτικά εισάγονται προς ψήφιση οι παρακάτω ρυθμίσεις:

1. Όλοι οι αποθανόντες ασφαλισμένοι δικαιούνται αναδρομική σύνταξη σε περίπτωση αναστάσεως.

2. Ασφαλισμένοι που έχουν έξι δάχτυλα στο αριστερό πόδι και ανάλογο αριθμό στο δεξί χέρι και έχουν πλήρη ασφάλιση 41 χρόνια δικαιούνται σύνταξη στα 59ο έτος

3. Προσαύξηση 30% στη σύνταξη θα λαμβάνουν οι μητέρες ανήλικων τέκνων με συμπληρωμένο το 80ο έτος ηλικίας

4. Συνταξιούχοι με δυσανεξία στα γαλακτοκομικά θα λαμβάνουν δωρεάν 2 γιαούρτια με την προϋπόθεση να καταναλώνονται από τους ίδιους και παρουσία ελεγκτού

5. Θεσμοθετείτε η δωρεάν επίσκεψη σε οδοντίατρο και κουρέα για συνταξιούχους με μασέλα και φαλακρούς αντίστοιχα

6. Σε οικείους ασφαλισμένων που αποδημήσουν εις Κύριον πριν λάβουν σύνταξη, θα αποστέλλεται ευχαριστήριος επιστολή με τις υπογραφές Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου

7. Τέλος, η ευνοϊκή ρύθμιση Νο 1 δεν ισχύει για όσους ασφαλισμένους ονομάζονται Χριστός ή Λάζαρος!

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tolmistanotia.blogspot.com/

Σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε το κινητό του!!!

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στην Ινδία όταν ανατινάχθηκε το κινητό που χρησιμοποιούσε.
Το θύμα, ο 23χρονος Gopal Gujjar, υπέστη σοβαρά τραύματα στο δεξί αυτό, το λαιμό και τους ώμους.

Ωστόσο δεν υπήρχαν μάρτυρες του περιστατικού αλλά λέγεται ότι μιλούσε στο Nokia 1209 κινητό του όταν συνέβη η έκρηξη στο βόρειο κρατίδιο του Ρατζαστάν.

Το σώμα του βρέθηκε δίπλα στα υπολείμματα του κινητού και της μπαταρίας κοντά στη φάρμα του στο χωριό Μπάντα, όπως μετέδωσαν οι Times της Ινδίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι πιθανότατα η πρώτη φορά στη χώρα που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό όταν το κινητό δεν φορτίζεται.


star
http://newscity1.blogspot.com

Κάμερες ...παντού !!!!!

Ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων από το Πέρθ της Σκωτίας είχε βρει το κόλπο για να απολαμβάνει ζωντανό πορνό.

Ο Τζέιμς Στράτον είχε οργανώσει καλά το σχέδιό του καθώς είχε μετατρέψει τους υποτιθέμενους ανιχνευτές φωτιάς σε κινητούς κατασκόπους, τοποθετώντας κρυφές κάμερες με σκοπό να απαθανατίζει σε τρυφερές στιγμές τους ανυποψίαστους πελάτες του.

Μάλιστα είχε ειδικό δωμάτιο στο σπίτι του για προσωπικές προβολές με γιγαντοοθόνη!

Ο 67χρονος είχε τοποθετήσει κάμερες μέχρι και στο μπάνιο ενώ μια φορά πέταξε έξω δύο άνδρες ενοίκους του ξενοδοχείου αφού το υλικό δεν του άρεσε μιας και επιδίδονταν σε ομοφυλοφιλικές πράξεις.


ΠΗΓΗ: http://www.blogotsarka.gr

Χάνεις το σπίτι σου για 15.000 ευρώ; Το χάνεις!!!

Με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της απειλείται μια τετραμελής οικογένεια, φέρνοντας στο προσκήνιο για άλλη μια φορά το ζήτημα των ανάλγητων πλειστηριασμών της περιουσίας οφειλετών λίγων μόλις χιλιάδων ευρώ, μεσούσης της οικονομικής κρίσης και με τις υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών σε ρόλο εκβιαστή. Για “τρομοκρατία” κάνει λόγο ο πατέρας της οικογένειας Ε.Σ. μιλώντας στην “Κ.Α.”, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την καταχώρησή του στον Τειρεσία, με καταστροφικά αποτελέσματα στη δουλειά του.

Ο ίδιος, ιδιοκτήτης εστιατορίου, κατήγγειλε ότι η Δ' ΔΟΥ Αθηνών προχώρησε στη διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης της πρώτης του κατοικίας, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, για χρέος 15.897,25 ευρώ. Η έκθεση κατάσχεσης του επιδόθηκε μόλις στις 20 του τρέχοντος μηνός, ενώ αν δεν καταφέρει να εξοφλήσει το χρέος του εντός 20 ημερών, τότε θα καταχωρηθεί στον Τειρεσία, παρά το γεγονός ότι έχει καταβάλει την πρώτη δόση, ύψους 1.500 ευρώ, από την επόμενη κιόλας ημέρα.
“Είναι μια απειλή. Ένα είδος εκβιασμού και τρομοκρατίας. Σου κόβονται τα πόδια, γιατί ξέρεις ότι αν μπεις στον Τειρεσία τελειώνουν όλα”, δήλωσε στην “Κ.Α.” ο κ. Ε.Σ. και συνέχισε: “Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από τον Τειρεσία, έχει άμεσες συνέπειες σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και συναλλαγή σου. Δεν μπορείς να φτιάξεις μπλοκ επιταγών, να πάρεις δάνειο ή πιστωτική κάρτα. Το ποσό είναι πολύ υψηλό. Από τη ΔΟΥ με προειδοποίησαν ότι αν σε 20 ημέρες δεν δώσω το συνολικό ποσό, τότε θα στείλουν την κατάσχεση στον Τειρεσία.
Το αίτημα του κ. Ε.Σ. είναι να μην γραφτεί στο Τειρεσία, αλλά ιδιαίτερα στάθηκε και στο ζήτημα των ειδοποιήσεων: “Δεν μπορεί να μην υπάρχει προειδοποίηση, διότι άπαξ και υπάρξει τετελεσμένο, προκύπτουν και δικαστικά έξοδα, που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το ποσό των χρημάτων που πρέπει να καταβάλεις, προκειμένου να κρατήσεις το σπίτι σου”, δήλωσε συγκεκριμένα.
Είναι πλέον γνωστό ότι οι κατασχέσεις σπιτιών και αυτοκινήτων στην Ελλάδα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν συνάψει με τράπεζες. Σύμφωνα με στοιχεία καταναλωτικών οργανώσεων αλλά και δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τις 2.500 αναγγελίες πλειστηριασμών που διενεργούνται κάθε εβδομάδα, οι 1.000 οδηγούν στην απώλεια κατοικιών. Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διετίας, περισσότερα από 55.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.
Εδώ αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι ανάλγητες αυτές κατασχέσεις διενεργούνται από τις ίδιες τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαφημίζει μέτρα κατά των πλειστηριασμών και για μια διαφορετική λειτουργία της Τειρεσίας Α.Ε.
“Για παντελή έλλειψη φορολογικής δικαιοσύνης στην χώρα” και την αναγκαιότητα να σταματήσουν “οι απαράδεκτες αυτές κατασχέσεις των πρώτων κατοικιών και οι καταχωρίσεις στην Τειρεσίας Α.Ε.” έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, καταθέτοντας ερώτηση για το θέμα στον υπουργό Οικονομικών.

aygi
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://neamadata.blogspot.com

Τελικά ...είμαστε αχάριστοι!!!!

Ο Πρωθυπουργός σε διακοπές , οι περισσότεροι υπουργοί άφαντοι … συγνώμη, συγνώμη ξέχασα ότι πριν λίγες μέρες τους είπε να πάνε να ξεκουραστούν και να γυρίσουν δριμύτεροι να συνεχίσουν το εποικοδομητικό τους έργο!!!Αλί και τρις Αλί για όλους μας αχ τι μας περιμένει όταν γυρίσουν ξεκούραστοι και μαυρισμένοι α… τώρα που είπα μαυρισμένοι θυμήθηκα και τις Δημοτικές εκλογές, καλά έχουν μεγάλη πλάκα, κάποιοι υποψήφιοι γνωρίζοντας την οργή του κόσμου απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα (και αυτή την περίοδο ιδίως στο ΠΑΣΟΚ) φοβούμενοι ότι θα...
φάνε μαύρο το παίζουν (σε συνεννόηση πάντα με το κόμμα) λίγο ΑΝΤΑΡΤΕΣ για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, για να του αρπάξουν την ψήφο. Αν βγουν θα τους δείτε πάλι να προσκολλώνται στο κομματικό άρμα!!! Μη τσιμπάτε λοιπόν και μαυρίστε τους με την ψήφο σας για να συνεχίσουν τις διακοπές τους και για τα επόμενα 4 χρόνια!!!! Εντάξει θα μου πείτε τώρα πως θα τους καταλάβουμε Πρεβενιέ; Ε καλά είναι απλό όπου δείτε μεγάλη κόντρα με δηλώσεις και αντιδηλώσεις εκατέρωθεν, ψάξτε το καλύτερα!!!
Συνεχίζω λοιπόν, όλοι άφαντοι και εγώ ο μαζοχιστής να αισθάνομαι βασιλιάς που κατεβαίνω την άδεια Πανεπιστημίου με την μοτοσυκλέτα μου με 40 βαθμούς αλλά χωρίς μποτιλιάρισμα!!!! Τόσο πολύ μ' αρέσει που ανεβαίνω την Σταδίου και ξανακατεβαίνω για να ευχαριστηθώ αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα.
Ας είναι καλά οι της κυβέρνησης που φρόντισαν να έχω όπως οι περισσότεροι από εσάς οικονομική δυσπραγία οπότε θα δούμε την Αθήνα για πρώτη φορά έρημη πόλη!!! Πρότεινα μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου σε ένα φίλο την ημέρα της Παναγίας να καλέσει όλοι την παλιοπαρέα να πάμε να παίξουμε ένα διπλό (ποδόσφαιρο) μπροστά στην Βουλή για να θυμηθούμε τα παλιά. Ε δεν θα το πιστέψετε αυτός το πήρε σοβαρά και τους τηλεφώνησε και όλοι δήλωσαν συμμετοχή … όλοι είναι εδώ!!!! Ορίστε .. που γκρινιάζετε ότι δεν έχουμε λεφτά, ότι κάποιοι μας έκλεψαν και για να καλύψουν την τρυπάρα του ελλείμματος μας πετσόκοψαν τους μισθούς, τις συντάξεις και τα δώρα …. βρε αν είχαμε λεφτά και φεύγαμε για καμιά βδομάδα πως θα ξαναέβλεπα εγώ τους παλιούς μου φίλους; Πως; Αχάριστοι, ε αχάριστοι!!!!



press-gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://poulitaria.blogspot.com

Αυγουστιάτικο έμφραγμα

Προχθές το μεσημέρι, και παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Αθηναίοι λείπουν ακόμη σε διακοπές, παρατηρήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας. Οφειλόταν στα μέτρα ασφαλείας λόγω της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τα αυτοκίνητα ήταν σχεδόν σταματημένα και στις δύο βασικές αρτηρίες που οδηγούν στο Σύνταγμα (Ακαδημίας, Σταδίου) πράγμα που πρέπει να μάς βάλει σε σκέψεις. Κατ’ αρχάς φάνηκε πως η διαχείριση του συμβάντος ήταν ανεπαρκής. Είχαμε την επίσκεψη ενός ξένου πρωθυπουργού και χρειάζονταν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ως εδώ η ΕΛ.ΑΣ. το διαχειρίστηκε σωστά, αλλά χωρίς να σκεφθεί ή να υπολογίσει τις δευτερογενείς επιπτώσεις των μέτρων της. Αφησε τους ιθαγενείς οδηγούς να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, μέσα στο λιοπύρι. Κι όταν αυτό συμβαίνει Αύγουστο, δηλαδή με τα μισά αυτοκίνητα στην Αθήνα, μπορούμε να φανταστούμε τι γίνεται τους άλλους μήνες. Απλώς εθιστήκαμε στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, ώστε δεν μάς ενοχλεί να ξοδεύουμε μία ώρα κολλημένοι στο κέντρο της πόλης.

Το δεύτερο αφορά τις εναλλακτικές διαδρομές. Σα βγεις στον πηγαιμό για το κέντρο της Αθήνας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ’ναι μακρύς ο δρόμος. Οι εναλλακτικοί δρόμοι παράκαμψής του είναι στενοί και μονίμως φραγμένοι από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα ή φορτηγά τα οποία πάντα και παρανόμως ξεφορτώνουν τις ώρες αιχμής. Δεν υπάρχει διέξοδος, παρά μόνο μέσω του κέντρου, όπου τα πράγματα σε ό,τι αφορά το παρκάρισμα έχουν βελτιωθεί. Οχι όσο πρέπει, αλλά τουλάχιστον δεν βλέπουμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου. Μόνο φορτηγά που πάντα και παρανόμως ξεφορτώνουν τις ώρες αιχμής…

Το τρίτο που πρέπει να σκεφτούμε είναι η ίδια η πόλη. Αποδείχθηκε προχθές ότι ένα απλό έκτακτο γεγονός, όπως είναι η επίσκεψη κάποιου ξένου ηγέτη, μπορεί να δημιουργήσει δυσανάλογα προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη λειτουργεί οριακά. Δεν μπορεί να απορροφήσει ούτε τις μικρότερες αρρυθμίες.

Πολλοί δεν θέλουν καν να σκεφτούν τι θα συμβεί σε μια έκτακτη κατάσταση, όταν θα πρέπει να μετακινηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, αλλά κάποτε οφείλουμε να σχεδιάσουμε για το χειρότερο. Κι αυτό δεν είναι αναγκαίο μόνο για την πρωτεύουσα, αλλά και για την ίδια τη χώρα.

Σήμερα, η Αττική συγκεντρώνει το 40% του πληθυσμού και παράγει το 49,9% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Αυτό σημαίνει αφενός ότι η χώρα είναι ευάλωτη (μια –ο μη γένοιτο– φυσική καταστροφή στην Αττική αφαιρεί το μισό της ΑΕΠ) και αφετέρου την κάνει αντιπαραγωγική. Μπορούμε να φανταστούμε πόσο υψηλότερη θα ήταν η εγχώρια παραγωγή αν γινόταν σε μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά; Θα υπήρχε λιγότερος κόσμος, λιγότερα αυτοκίνητα και –ναι!– πολύ λιγότερα φορτηγά. Οι εργαζόμενοι δεν θα ξόδευαν δύο ώρες προς και από τη δουλειά, θα επένδυαν πιο παραγωγικά τον χρόνο τους από το να ιδροκοπούν στη Σταδίου. Θα γινόταν καλύτερη χρήση των υποδομών και θα μειωνόταν το κόστος υπηρεσιών· όσα νοσοκομεία και να φτιάξεις στην Αθήνα, ο συνωστισμός ακυρώνει ένα μεγάλο μέρος του έργου τους.

Η Αθήνα δεν είναι τερατούπολη μόνο από αισθητικής απόψεως. Εχει γίνει μια μαύρη τρύπα και για την οικονομία της χώρας.


Tου Πασχου Μανδραβελη

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.realpolitics.gr


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ... ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !!!

Διαδικτυακό όμιλο φτιάχνουν Σεριάτος - Γιαννακόπουλος

Όμιλο διαδικτυακών Μέσων έχουν στα σκαριά ο διαφημιστής Μάκης Σεριάτος και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος (πρόκειται για τον γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου). Οι δύο άνδρες ετοιμάζουν επέλαση στο διαδίκτυο με περίπου πέντε site. Ήδη, έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν κόσμο.


από parapolitika
http://zoornalistas.blogspot.com
http://greekspy.blogspot.com/

Έκλεψαν ψυγείο με παγωτά!!!!

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου στην περιοχή των Ιωαννίνων, όταν επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Την ώρα που ο άνδρας μετέβη στο σημείο όπου βρίσκεται το περίπτερό του για να «πιάσει» και πάλι δουλειά, διαπίστωσε ότι έλειπε το... ψυγείο με τα παγωτά!

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστοι κατάφεραν να το κλέψουν, φορτώνοντάς το σε ένα φορτηγάκι.

Οι δράστες αναζητούνται.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους

Εκείνος ο "Λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους", τι απέγινε;
Πόσα χρήματα μαζεύτηκαν;

Μια ακόμη υπνώτουσα πρωτοβουλία, όπως το
opengov ?




ΠΗΓΗ: http://taxalia.blogspot.com

Η σχολή της μεγάλης απάτης

Κοιμούνταν ήσυχοι οι μεγαλοφειλέτες που εντόπισε το υπουργείο Οικονομικών, με χρέος πάνω από 200.000 ευρώ ο καθένας στην εφορία και 917 ακίνητα συνολικά. Αλλά και τα στελέχη εταιριών που μπέρδεψαν τα μηδενικά των μπόνους στη δήλωση

Και όμως είναι πραγματικότητα. Μετά από διασταυρώσεις στοιχείων σε στοχευμένες περιπτώσεις μεγάλων περιουσιών, προέκυψε ότι 90 Έλληνες οφείλουν στην εφορία 35,9 εκ. ευρώ, οφείλουν δηλαδή πάνω από 200.000 ευρώ ο καθένας και κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Και από την άλλη, στελέχη επιχειρήσεων που έλαβαν μπόνους αρκετών χιλιάδων ευρώ το μήνα το 2009, στη φορολογική τους δήλωση, μπέρδεψαν τα μηδενικά και έκαναν τα χίλια, εκατό...

Το μεγαλείο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι 90 αυτοί συμπολίτεςί, διαθέτουν 917 ακίνητα σε όλη τη χώρα.

Η αξία των ακινήτων αυτών, είναι συνολικά 176,5 εκ. ευρώ, δηλαδή η σχέση χρέους προς αξία ακίνητης περιουσίας είναι 1 προς 1,5 το λιγότερο, οπότε και θα μπορούσαν φυσικά να έχουν αποπληρώσει το χρέος τους.

Καθώς όμως όπως φαίνεται, ενώ εντοπίστηκαν μέσα σε μερικούς μήνες, κοιμόνταν ήσυχοι τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς την αγωνία ότι τόσο κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, στην Ελλάδα θα ήταν αδύνατο να εντοπιστούν, εκτός εάν το υπουργείο Οικονομικών, αποφάσιζε να χρησιμοποιήσει τα πληροφοριακά συστήματα που διαθέτει για τις διασταυρώσεις στοιχείων.

Έτσι και έγινε, οπότε σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, έχουν ταχυδρομηθεί 90 επιστολές προς τους φοροκλέφτες, με τις οποίες ειδοποιούνται να εξοφλήσουν το χρέος του έως τις 10 Σεπτεμβρίου, διαφορετικά, μετά την παρέλευση της προθεσμίας θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών.

Στη διαδικασία προβλέπονται και οι πλειστηριασμοί των ακινήτων που διαθέτουν, καθώς η αξία τους καλύπτει το χρέος.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση εξόφλησης καλούνται στις ΔΟΥ για προσωρινό έλεγχο.

Τα στελέχη

Από διασταυρώσεις στοιχείων διαπιστώθηκε επίσης ότι δεκάδες στελέχη επιχειρήσεων που έλαβαν μπόνους το οικονομικό έτος 2009 μπέρδεψαν τα μηδενικά!

Κάποιοι άλλοι δε, δεν την δήλωσαν καθόλου, αν και ξεπερνούσε τις 100.000 το χρόνο.

Κι αυτό, για να αποφύγουν κυρίως την έκτακτη εισφορά που καλούνται να πληρώσουν όσοι διαθέτουν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο, αλλά και για την απόκρυψη τεκμηρίων (πισίνες, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη).

Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των προσώπων τα οποία πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν, παρέθεσε χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταδεικνύουν το μέγεθος της απάτης.

1. Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1.1.2009 ως 31.12.2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 10.779,82 ευρώ.

Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δήλωσε ποσό 8.623,86 ευρώ.

2. Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1.1.2009 ως 31.12.2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 10.779,82 ευρώ ομοίως.

Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δήλωσε ποσό 25.923,14 ευρώ.

3. Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1.1.2009 ως 31.12.2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 60.726,29 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 6.076,29 ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Καημένε Αντρέα......

Δεν νομίζω να έχει κυκλοφορήσει ποτέ θρίλερ πιο τρομακτικό από τις ειδήσεις που βλέπει ο Έλληνας το βράδυ. Εθνική επιτυχία είναι πια τα πρόστιμα που το εθνοσωτήριο ΣΔΟΕ επιβάλει στους εγκληματικούς εμπόρους και τα λουκέτα που επιβάλλεται να μπουν στις εγκληματικές επιχειρήσεις. Μπράβο παιδιά. Στη φυλακή όλοι οι εγκληματίες εμπορίου. Να μπορέσει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών που θα έχει όραμα, δεν θα κλέβει, δεν θα βασίζεται στην λαμογιά για να χτίσει βίλλες.

Και μην ακούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν ότι όσοι έχουν τις βίλλες τις έχτισαν με λαδώματα και κοινοτικά κονδύλια και δεν πιάνονται ποτέ. Ούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν ότι ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί σε...

πολιτικούς και δημάρχους καθώς και τους παρατρεχάμενους και συγγενείς τους. Ο μικρομεσαίος ήταν πάντα ο κλέφτης και αυτός πρέπει να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα του. Ακούς εκεί να έχει καταφέρει να αποκτήσει διαμέρισμα και αυτοκίνητο. Πόθεν έσχες ρε εγκληματία?

Όλοι συμφωνούν ότι η χώρα χρειαζόταν ένα σοβαρό νοικοκύρεμα. Εγώ θα το πω ακόμα και εγχείριση για να βγουν κάποιοι όγκοι που επί δεκαετίες απομυζούν τον κόπο των εργαζομένων. Έλα όμως που μόνο αυτοί οι όγκοι δεν πλήττονται. Όλοι οι άλλοι πλην αυτών στενάζουν και όταν μια κοινωνική τάξη βγαίνει για να διαμαρτυρηθεί η απάντηση είναι πάντα ο μπαμπούλας της Τρόικας.

Αν φτάσουμε στο χειρότερο και μας βγάλουν από το Ευρώ ποιος θα πληγεί περισσότερο? Ο μικρομεσαίος και ο μισθωτός που έχει γίνει η ζωή του κόλαση ή ο βολεμένος? Ποιοι επωφελούνται από όλα αυτά τα μέτρα για τα οποία παίρνει συνεχώς συγχαρητήρια η κυβέρνηση από το εξωτερικό?

Και το πιο σημαντικό ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο Ευρώ, να μην χρεοκοπήσουμε κλπ κλπ, πόσο ακόμα πιστεύει το υπουργείο οικονομικών ότι μπορεί να ξεζουμίσει τον μικρομεσαίο και πόσα θα μαζέψει από το ξεζούμισμα? Η αγορά πεθαίνει. Δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσω αυτό γιατί όποιος είναι λίγο στην πιάτσα και δεν ζει σε περιφραγμένη βίλλα το ξέρει πολύ καλά. Κάθε μαγαζί που κλείνει παρασέρνει τους προμηθευτές του και όσες εταιρίες συνεργάζονται στη ρουφήχτρα. Αυτό το ντόμινο έχει μόλις αρχίσει και επεκτείνεται. Η ύφεση έχει μόλις αρχίσει.Κάποιοι αισιόδοξοι προσδοκούν ότι τα αναπτυξιακά μέτρα που ΘΑ ανακοινώσει η κυβέρνηση θα δώσουν ώθηση στην αγορά. Δεν πρόκειται γιατί έχει χτυπηθεί ανελέητα το βασικό στοιχείο που κρατάει ζωντανή μια αγορά: ο καταναλωτής.

Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα και τρέμει για το αύριο.
Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί οι Έλληνες επενδυτές τα μαζεύουν για άλλες χώρες.
Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί οι ξένοι επενδυτές δεν είναι ηλίθιοι να ακουμπήσουν τα λεφτά τους σε μια χώρα που έχει τόσο μεγάλους φόρους και τόσο άφραγκους καταναλωτές.

Η κυβέρνηση κάνει μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στη χώρα χωρίς να έχει ασχοληθεί να βρει μόσχευμα. Απλά βγάζει αυτό που θεώρει "άρρωστο" πιστεύοντας ότι το υπόλοιπο θα συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα καλύτερα από πριν. Δεν δουλεύει έτσι φωστήρες μου. Αν είχατε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας θα το ξέρατε αλλά δεν έχετε δουλέψει. Μια ζωή στελέχη κάποιου κόμματος περιμένατε την ώρα που θα γίνεται βουλευτές και υπουργοί. Για ελάτε στη πιάτσα να σας δω. Για ελάτε να κάνετε "ανάπτυξη" με τρεις και εξήντα και τους τόκους των τραπεζικών δανείων στα ύψη να δω πόσο φωστήρες είστε.
Ναι ξέχασα. Θα υπάρξει ανάπτυξη στον τζόγο. Όπου να 'ναι θα μπουν και τα φρουτάκια και τα online καζίνα για να αρμέξουν τα τελευταία ευρώ. Στην Αμερική εκτέλεσαν την αγορά σε πολύ πλούσιες πολιτείες μέχρι που τα απαγόρευσαν. Εδώ θα είναι η χαριστική βολή για το λιανεμπόριο. Αλλά τα έσοδα των ταμείων είναι σημαντικότερα είπαμε. Ο πολίτης ζει για να χρηματοδοτεί το κράτος.

Καημένε Αντρέα. Μπορεί να μην σε ψήφισα ποτέ αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι έδωσες κοινωνικές παροχές και δεν μασούσες όταν μας την έπεφταν τα γεράκια από δύση και ανατολή. Που είσαι να δεις το βλαστάρι σου που σώζει την Ελλάδα από τα "λάθη" σου. Αισθάνεσαι πατρική υπερηφάνεια εκεί που είσαι ή καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που τον έβαλες στη πολιτική?

Γ. Μ.

ΠΗΓΗ: http://epirus-ellas.blogspot.com

Προς ηλιθίους...

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων από τα 35 δις ευρώ του 2002 στα... 50 του 2009 δεν απέτρεψε την πτώχευση, αλλά "χάθηκε" στον Καιάδα των δημοσίων δαπανών...
Έχουμε κατά κόρον επισημάνει, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να κινδυνεύουμε να γίνουμε κουραστικοί, ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας που μας οδηγεί ολοταχώς στην πτώχευση παρά τις αγωνιώδεις όσο και εσφαλμένης κατευθύνσεως προσπάθειες του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, δεν επιλύεται με την αύξηση της φορολογίας.
Και τούτο αποδεικνύεται ευκόλως αν αναλογιστεί κανένας ότι ενώ το 2002, κατά το πρώτο έτος καθιερώσεως του ευρώ, τα συνολικά φορολογικά έσοδα του κράτους ήταν 35 δις, το 2009 αυτά εκτοξεύθηκαν στα 50 δις, χωρίς αυτό να επηρεάσει την πορεία κατά κρημνόν και ιδού γιατί...
Από την πρόσφατη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων προέκυψε ότι στον "στενό" δημόσιο τομέα απασχολούνται 770.000 άτομα κι αν σ' αυτά προστεθούν και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, εκτιμούμε ότι ο ως άνω αριθμός ανέρχεται στα 1,2 εκατ. άτομα, υπερβολικός για χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων και ως προς το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει το δημόσιο και την εν γένει παραγωγικότητά του...
Μ' άλλα λόγια η αύξηση της φορολογίας "πριμοδοτεί" απλώς την αύξηση των Δημοσίων δαπανών που εκτινάχθηκαν αντιστοίχως απ' τα 37 δις ευρώ του 2002 στα 71 δις ευρώ του 2009 και μοιραία πνίγει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας...
Δεν υποτιμούμε ασφαλώς τις αρνητικές συνέπειες της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, ωστόσο τελικώς το κράτος εισπράττει ότι του αναλογεί, αλλά δεν το χρησιμοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο...
Το μυστικό συνεπώς έγκειται στην ανάγκη δραστικής περιστολής των δημοσίων δαπανών και προς εκεί πρέπει όλοι οι κατά ...τίτλον "αρμόδιοι" να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους.


Π.Ν.
ΠΗΓΗ: http://gianniotis.blogspot.com

Δύο νέα βίντεο «καίνε» CIA και... «φίλους»

Δύο βίντεο που ανακαλύφθηκαν τυχαία «καίνε» CIA και αποδεικνύουν τη συμμετοχή και τρίτων χωρών στα αμφιλεγόμενα «προγράμματα ανακρίσεων», γεγονός που έως σήμερα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αρνούνταν κατηγορηματικά.

Ο Ραμζί Μπιναλσίμπ, πρώην φοιτητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, κατηγορείται για καθοριστική συμμετοχή στην προετοιμασία και διάπραξη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Αρχικά αναμενόταν να παρεπεμφθεί σε δίκη ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου, που συστάθηκε ειδικά για τους κρατούμενους του Γκουαντανάμο, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται ο Μπιναλσίμπ και το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έχει δεσμευτεί να κλείσει.

Τώρα η πολιτική αγωγή έχει στην κατοχή της δύο βίντεο του Ράμζι Μπιναλσίμπ την ώρα που ανακρίνεται σε μυστική φυλακή στο Μαρόκο. Όταν η CIA εξαφάνισε κάθε ίχνος των 92 βίντεο από τις ανακρίσεις των άλλων φερόμενων ως υπόπτων για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου πίστευε πως δεν θα υπήρχαν πλέον στοιχεία εκείνης της περιόδου. Ωστόσο, τα επίμαχα βίντεο ανακαλύφθηκαν από εργαζόμενο κρυμμένα κάτω από ένα γραφείο στο Αντιτρομοκρατικό Κέντρο της CIA. Εκτός από τις μεθόδους ανάκρισης των ΗΠΑ προσφέρουν πληροφορίες και για το ποιες χώρες και σε πιο βαθμό προσέφεραν βοήθεια στην Ουάσιγκτον για τη σύλληψη και την ανάκριση ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα για τρομοκρατία.

Η μαγνητοσκόπηση έχει λάβει χώρα στο Ραμπάτ το 2002 σε ένα κτίριο που η CIA χρησιμοποιούσε ως χώρο ανακρίσεων. Ο εισαγγελέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος ήδη διερευνά κατά πόσον η καταστροφή προηγούμενων βίντεο - ντοκουμέντων ήταν νόμιμη, εξετάζει τώρα σε τι οφείλεται η καθυστέρηση της αποκάλυψης των βίντεο του Ράμζι Μπιναλσίμπ με δεδομένο μάλιστα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ήδη δύο φορές τη Δικαιοσύνη πως τα βίντεο αυτά δεν υπήρξαν ποτέ.

Τα συγκεκριμένα βίντεο θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ασκήσουν δίωξη εναντίον του Ραμζί Μπιναλσίμπ, ο οποίος χαρακτηρίζεται μάλιστα ως ο «διαμεσολαβητής-κλειδί» της Αλ Κάιντα για την οργάνωση της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς όπως ισχυρίζονται οι συνήγοροί του μπορούν να αποδείξουν ότι κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Αυτή τη στιγμή πάντως, ο Μπιναλσίμπ θεωρείται διανοητικά ασταθής, ενώ του χορηγούνται ισχυρά αντι-ψυχωτικά φάρμακα.

Αν τα βίντεο πάντως αποτελέσουν τεκμήριο στη δίκη θα αποδείξουν και το ρόλο του Μαρόκο στο πρόγραμμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του οποίου η CIA κρατούσε παράνομα φερόμενους ως τρομοκράτες σε μυστικές φυλακές σε άλλες χώρες.

Η CIA πάντως αρνείται τη σχέση της με τα βίντεο υποστηρίζοντας πως δεν απεικονίζουν μέρος των προγραμμάτων κράτησης. Η αλήθεια είναι ότι από τα βίντεο αυτά αποδεικνύεται ότι πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αλλά την ευθύνη για την εκτέλεση του έχει το Μαρόκο.

ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr

Απομεινάρια ναυαγίων αναζητάει στο βυθό ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαθιάς κατάδυσης Π.Μπερναμπέ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαθιάς κατάδυσης Πασκάλ Μπερναμπέ βρίσκεται στη βουλγαρική πόλη Σωζόπολη... στα παράλια της Μαύρης θάλασσας, όπου αναζητάει στο βυθό απομεινάρια ναυαγίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sofia News Agency».

Ο Πασκάλ Μπερναμπέ έχει κάνει κατάδυση σε βάθος 330 μέτρων το 2005 και από τότε κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Μπερναμπέ μυήθηκε στις καταδύσεις σε ηλικία 25 ετών και από τότε για 20 χρόνια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και ψάχνει ναυάγια, ενώ μελετάει υποβρύχιες σπηλιές.

Ο Γάλλος δύτης δήλωσε ότι προετοιμαζόταν οκτώ χρόνια για να πετύχει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης και οφείλει πάρα πολλά στην ισχυρή θέλησή του αλλά και στους πολύ καλούς φίλους που τον βοήθησαν σημαντικά.

Ο Μπερναμπέ ανέφερε ότι είναι ευχαριστημένος από τις καταδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα και θέλει να δει αν υπάρχουν ναυάγια πλοίων στα 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να επιστρέψει για μελέτες.


ΠΗΓΗ: http://sarotiko.blogspot.com

Γιατί ο ουρανός είναι μπλε;

Το άσπρο φως του ήλιου (όπως έδειξε ο Ισαάκ Νεύτων) αποτελείται από όλα τα χρώματα του φάσματος. Αυτό μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε αν... βάλετε το φως του ήλιου να περάσει μέσα από ένα πρίσμα.

Κάθε χρώμα ξεχωρίζει από το άλλο λόγω του διαφορετικού μήκους κύματος του φωτός που αντιστοιχεί σε αυτό. Ο εγκέφαλός του ανθρώπου αποδίδει σε κάθε ξεχωριστό μήκος κύματος του φωτός μια απεικόνιση, το χρώμα δηλαδή όπως το αντιλαμβανόμαστε. Τα διάφορα αντικείμενα έχουν διαφορετικά χρώματα γιατί οι διαφορετικές επιφάνειές τους ανακλούν και διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός.

Δεν είναι όλο το φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ορατό από το ανθρώπινο μάτι. Το ορατό φάσμα του φωτός είναι αυτό ανάμεσα από τα 720 νανόμετρα και τα 380 νανόμετρα. Μέσα σε αυτό το φάσμα υπάρχουν όλα τα χρώματα που μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι. Στην μια άκρη του φάσματος με το μικρό μήκος κύματος συναντάμε το ιώδες (μοβ) ενώ στην άλλη άκρη του φάσματος με το μεγάλο μήκος κύματος συναντάμε το ερυθρό. Ανάμεσά τους βίσκονται όλα τα υπόλοιπα χρώματα.


Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας του ματιού αντιδρά κυρίως σε τρεις αποχρώσεις, στο κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Οι συνδυασμοί των ερεθισμάτων που προκαλούν αυτές οι αποχρώσεις δημιουργούν και τα υπόλοιπα χρώματα. Γιατί όμως ο ουρανός φαίνεται μπλε;

Η απάντηση βρίσκεται σε μια ιδιότητα που έχεις το φως να σκεδάζει (διασκορπίζεται) όταν συναντά μόρια ύλης μικρότερα από το μήκος κύματός του. Στην ατμόσφαιρά μας τα μόρια του αζώτου και του οξυγόνου, που είναι τα δύο κύρια συστατικά της, είναι όντως μικρότερα από το μήκος κύματος του ορατού φωτός. Η ιδιότητα αυτή του φωτός είναι εντονότερη όσο μικραίνει το μήκος κύματος του φωτός. Το μπλε φως, που έχει μικρότερο μήκος κύματος από το πράσινο και το κόκκινο, διασκορπίζεται πολύ περισσότερο από αυτά.

Συνεπώς, την ημέρα ο ουρανός φαίνεται μπλε γιατί το μπλε φως του ήλιου σκεδάζεται έντονα με αποτέλεσμα να φαίνεται ότο έρχεται από κάθε σημείο του ουρανού.

Γιατί όμως ο ουρανός φαίνεται μπλε και όχι μοβ αφού το μοβ έχει το μικρότερο μήκος κύματος;


Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες. Αφενός στο ότι το μπλε είναι, όπως είπαμε, ένα από τα τρία βασικά χρώματα που αντιλαμβανόμαστε και συνεπώς το μάτι μας είναι πιο ευαίσθητο σε αυτό και αφετέρου ότι υπάρχει πολύ λιγότερο μοβ φως που φτάνει στην Γη μιας και απορροφάται περισσότερο από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.


Και γιατί το ηλιοβασίλεμα ο ουρανός κοκκινίζει κοντά στον ορίζοντα;
Αυτό οφείλεται στην ίδια ιδιότητα του φωτός στην οποία οφείλεται το μπλε χρώμα την ημέρα. Καθώς το μπλε φως διασκορπίζεται από την ατμόσφαιρα, τώρα που ο ήλιος είναι κοντά στον ορίζοντα ένα μεγάλο μέρος του μπλε φωτός κρύβεται πίσω από αυτόν και άρα λιγότερο μπλε φως φτάνει στα μάτια μας αφήνοντας το περισσότερο κόκκινο να κάνει αισθητή την παρουσία του.

astrovox.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tapantaedo1.blogspot.com

Προσοχή στη θάλασσα!!!

Κανονικά το θαλασσινό νερό έχει αλάτι και ιώδιο, οπότε είναι «αποστειρωμένο». Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η θάλασσα δεν έχει τη σωστή περιεκτικότητα σε αλάτι και είναι μολυσμένη με παθογόνους μικροοργανισμούς.
Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε σε καμία περίπτωση, προκειμένου να προφυλαχτούμε, είναι να κολυμπάμε στα σημεία όπου εκβάλλουν αγωγοί γιατί κινδυνεύουμε να κολλήσουμε κολοβακτηρίδια ή τον ιό της ηπατίτιδας Α. Τον κίνδυνο να πάθουμε κάποια μόλυνση αυξάνουν και τα μαγιό, αφού συνήθως φτιάχνονται από συνθετικά υφάσματα, τα φοράμε πολλές ώρες βρεγμένα και δεν τα πλένουμε σωστά.


Της Αιμιλίας Σταθάκου
Με τη συνεργασία του Θανάση Χριστόπουλου, μαιευτήρα - χειρουργού γυναικολόγου, συνεργάτη του Doctors' Hospital
ΠΗΓΗ: http://www.myworld.gr

Ρωσία: Απαγορεύεται πλέον στη Μόσχα, η πώληση αλκοόλ μετά τις 10 το βράδι

Ο δήμος της Μόσχας απαγόρευσε την πώληση δυνατών αλκοολούχων ποτών ανάμεσα στις 22.00 και τις 10.00, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του αλκοολισμού που σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην Ρωσία ετησίως.
Το κείμενο της απαγόρευσης υπεγράφη και θα δημοσιευθεί προσεχώς, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

"Ο δήμαρχος Γιούρι Λουζκόφ υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2010, η λιανική πώληση ποτών με περιεκτικότητα αιθυλικής αλκοόλης άνω του 15% θα απαγορεύεται από τις 22.00 έως τις 10.00", διευκρίνισε αξιωματούχος του δήμου της Μόσχας, σύμφωνα με...
τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Αντίστοιχη απαγόρευση ετέθη σε ισχύ την άνοιξη από τις 21.00 έως τις 11.00 στην περιφέρεια της Μόσχας, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η πρωτεύουσα.
Ορισμένοι ειδικοί επέκριναν την προσέγγιση αυτή στην αντιμετώπιση του αλκοολισμού με το επιχείρημα ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την άνθιση του λαθρεμπορίου της βότκας και θα αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων από τα νοθευμένα αλκοολούχα ποτά.
Από τις 6 Αυγούστου, οι ρώσοι οδηγοί δεν έχουν δικαίωμα να πίνουν στο τιμόνι, σε μία απαγόρευση που ψηφίσθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Ξέρουμε καλά πώς αρχίζουμε να πίνουμε: στη αρχή ένα ποτηράκι και μετά δύο, τρία, και στη συνέχεια έχουμε ξεφύγει", είχε πει ο ρώσος πρόεδρος.
Η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως στη Ρωσία και έχει επιπτώσεις στο προσδόκιμο ζωής στη χώρα, το οποίο είναι χαμηλότερο ακόμη και από αυτό φτωχών χωρών όπως το Μπανγκλαντές και η Ονδούρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

http://newscity1.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://rokakias.blogspot.com

Ένωση Χειμαρριωτών: Για ποιό λόγο δολοφονήθηκε ο Αριστοτέλης Γκούμας.

Η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα τρεις ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, δεν μας παραξένεψε. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Κάποιος Αλβανός από αυτούς που κατακλύζουν το καλοκαίρι τη Χιμάρα θα έδειχνε με πιο βίαιο τρόπο την ενόχλησή του που η περιοχή μας έχει τόσο έντονο ελληνικό χαρακτήρα.

Αυτό είναι και το ιδεολογικό πρόβλημα της Αλβανίας με τη Χιμάρα. Λόγω της προπαγάνδας που ξεκινάει από την εποχή Χότζα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, πολλοί Αλβανοί πιστεύουν (αρκετοί καλόπιστα) ότι οι κάτοικοι της Χιμάρας δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Τους λένε ότι μάθαμε ελληνικά τα...

τελευταία χρόνια που πήγαμε στην Ελλάδα για να βρούμε εργασία. Τους βομβαρδίζουν το μυαλό ότι δεν είμαστε Έλληνες αλλά Αλβανοί που προδώσαμε τη γλώσσα μας και την καταγωγή μας και ξιπαζόμαστε να μιμούμαστε τους Έλληνες.
Αυτή την προπαγάνδα αναπαράγουν ο τύπος και τα σχολικά βιβλία και εφαρμόζουν και οι κρατικές αρχές. Αυτή την προπαγάνδα πρέπει να καταπολεμήσουμε με μέτρα τα οποία θα χτυπάνε το πρόβλημα στη ρίζα του.

Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να λάβει τα ακόλουθα μέτρα:
1. Απομάκρυνση Αξιωματικών αστυνομίας: Άμεση απομάκρυνση όλων των αξιωματικών της αστυνομίας που υπηρετούν στην αστυνομική διεύθυνση Χιμάρας. Ενέχονται στη συγκάλυψη της δολοφονίας του Αριστοτέλη και στην εικόνα που μεταδόθηκε τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν. Επίσης συστηματικά συγκαλύπτουν περιστατικά βίας εναντίον μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή της Χιμάρας.

2. Τοποθέτηση δημοσίων πινακίδων στην ελληνική: Τοποθέτηση σε όλη την περιοχή της Χιμάρας δίγλωσσων δημοσίων πινακίδων στην αλβανική και στην ελληνική γλώσσα. Αυτό αποτελεί και υποχρέωση της Αλβανίας με βάση τη Σύμβαση - Πλαίσιο για τις μειονότητες που έχει υπογράψει. Η τοποθέτηση των πινακίδων θα αποτελεί και ένα επίσημο μήνυμα προς όλους τους επισκέπτες της Χιμάρας από την υπόλοιπη Αλβανία, ότι στην περιοχή κατοικούν πολίτες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

3. Κατάργηση αναγνωρισμένων μειονοτικών περιοχών: Η αλβανική πρακτική αυθαίρετου διαχωρισμού μεταξύ «αναγνωρισμένων μειονοτικών ζωνών» και άλλων περιοχών, αμιγώς ελληνικών, όπως π.χ. η Χιμάρα, η Κορυτσά και η Πρεμετή οι κάτοικοι των οποίων θεωρούνται «Αλβανοί» πρέπει να τερματισθεί το συντομότερο. Είναι ένα θέμα που παραπέμπει στους διαχωρισμούς της εποχής Χότζα.

4. Ελληνική γλώσσα στη δημόσια διοίκηση: Η δημόσια διοίκηση όταν απευθύνεται στη Χιμάρα θα πρέπει να χρησιμοποιεί στα έγγραφά της την ελληνική γλώσσα. Καμία διοικητική ή δικαστική πράξη που αφορά σε κατοίκους της Χιμάρας δεν θα εκτελείται εάν δεν είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.

5. Δημιουργία γραφείου προστασίας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας: Λόγω του αυξημένου αριθμού περιστατικών βίας στην περιοχή της Χιμάρας ζητάμε τη δημιουργία γραφείου προστασίας της μειονότητας που θα εγκατασταθεί στην πόλη της Χιμάρας. Το γραφείο αυτό πρέπει να τελεί υπό την υψηλή εποπτεία του ΟΑΣΕ και να στελεχώνεται από προσωπικό που θα επιλέξει ο ΟΑΣΕ και θα μισθοδοτείται από την αλβανική κυβέρνηση.


ΠΗΓΗ: http://epirus-ellas.blogspot.com

"Κι αν οι εξωγήινοι είμαστε εμείς;"!!!!!!!!!

Η θεωρία περί εξωγήινης προέλευσης της ζωής, δεν είναι καινούργια. Η ανακοίνωσή της όμως από επίσημα χείλη, προκαλεί εντύπωση.
Ο αστρονόμος Τσάντρα Γουικραμασίνγκε, είναι διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας του πανεπιστημίου του Κάρντιφ και δεν διστάζει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο οι εξωγήινοι να είμαστε εμείς!

"Ναι, είμαστε όλοι εξωγήινοι, αφού μοιραζόμαστε μια κοσμική καταγωγή",
υποστηρίζει ο καθηγητής σε άρθρο του στο

Διεθνές Περιοδικό Αστροβιολογίας «International Journal of Astrobiology».
Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη!
Στο προαιώνιο αυτό ερώτημα ο καθηγητής αστρονομίας Τσάντρα Γουικραμασίνγκε δίνει μία απάντηση που ίσως δεν αρέσει σε πολλούς συναδέλφους του: "Έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι
οι ζωντανοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ανθρώπινου, έφτασαν στη γη από το διάστημα, χρησιμοποιώντας για «μεταφορικό μέσο» τους περιπλανώμενους κομήτες. Είμαστε πια βέβαιοι πως η ζωή είναι διάχυτη στο σύμπαν, διαδίδεται μέσα σε αυτό και έτσι φτάνει σε πολλούς πλανήτες όπως και στη γη".
Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την εξωγήινη καταγωγή μας!
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γουικραμασίνγκε, οι πρώτοι «κόκκοι» ζωής έφτασαν με κομήτες που έπεσαν στον πλανήτη μας περίπου πριν 3,8 δισ. χρόνια. Μετεξελίχθηκαν και δημιούργησαν τη βιοποικιλότητα που σήμερα βλέπουμε στην γη.
"Είναι μία κυκλική διαδικασία μεταφοράς της ζωής από πλανήτη σε πλανήτη. Με την πτώση των κομητών πάνω στους πλανήτες η οργανική ύλη "ταξιδεύει" προς στο διάστημα. Ένα μέρος όμως της οργανικής ύλης επιβιώνει και παραμένει πάνω στους κομήτες, οπότε αρκεί μία νέα πρόσκρουση για να μεταφερθεί η οργανική ύλη στον επόμενο πλανήτη-σταθμό. Με αυτήν την διαδικασία μεταφέρεται η ζωή στο σύμπαν". Και το ερώτημα παραμένει: Μήπως τελικά οι εξωγήινοι είμαστε εμείς;

Συντάκτης: Μαργαρίτα Τζαγκαράκη
Από το Pyles.tv
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kalyterotera.blogspot.com