Στην 26η θέση βρίσκεται η Ελλάδα, στη λίστα που συνέταξε το περιοδικό μελετώντας την ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η σύγκριση των χωρών ήταν η εκπαίδευση, η υγεία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα, το πολιτικό περιβάλλον αλλά και η ποιότητα ζωής. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι στον τομέα της εκπαίδευσης, η Ελλάδα, βρίσκεται στη 39η θέση παγκοσμίως με το ποσοστό του αναλφαβητισμού να φτάνει στο 4%, ενώ τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα για το χώρο της υγείας αφού οι μετρήσεις τοποθέτησαν την Ελλάδα στην 17η θέση υπολογίζοντας, ταυτόχρονα, το μέσο όρο ζωής των Ελλήνων στα 72 χρόνια.
Αναφορικά με την ποιότητα ζωής και τους όρους διαβίωσης, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 21η θέση με το ύψος της ανεργίας να αγγίζει το 9% και το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας να φτάνει μόλις το 1.99%. Η μελέτη του περιοδικού πάνω στην ελληνική οικονομία αποδεικνύει την αδυναμία της χώρας στο πεδίο αυτό με αποτέλεσμα, η Ελλάδα να καταλαμβάνει μετά βίας την 47η θέση, κάνοντας παράλληλα εμφανές το χάσμα μεταξύ της οικονομίας και των υπόλοιπων τομέων. Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα για το πολιτικό σκηνικό, όπως σκιαγραφείται στη μελέτη, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη 29η θέση με το ποσοστό πολιτικής σταθερότητας να υπολογίζεται στο 74%.
Εξετάζοντας τις υπόλοιπες χώρες του εν λόγω καταλόγου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η χώρα όπου θα μπορούσε να ζήσει κάποιος με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης είναι η Φινλανδία ενώ ακολουθεί η Ελβετία, η Σουηδία, η Αυστραλία και το Λουξεμβούργο στην 5η θέση. Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται χώρες όπως η Νορβηγία(6η θέση), ο Καναδάς (7η θέση), η Ολλανδία (8η θέση), η Ιαπωνία (9η θέση) και η Δανία (10η θέση) ενώ στις τελευταίες θέσεις της λίστας συναντάμε την Ουγκάντα, το Καμερούν, τη Νιγηρία και στην 100η θέση την Μπούρκινα Φάσο.
ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου