'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Άστραψε και βρόντηξε! !

Με άμυνα που… τσάκιζε κόκκαλα και έναν Σοφοκλή Σχορτσιανίτη από άλλον πλανήτη, η Εθνική συνέτριψε τον Καναδά με 123-49 στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις», πετυχαίνοντας ρεκόρ πόντων. Τραυματίστηκε ο «Σόφο».

Σύμφωνοι, οι επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής ξεκινούν στις 28 Αυγούστου και το παιχνίδι με την Κίνα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ όμως οι Έλληνες διεθνείς φροντίζουν να δείχνουν σε κάθε ευκαιρία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στα γήπεδα της Τουρκίας.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε τον Καναδά στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις ενώ το μεγάλο κέρδος για τον Γιόνας Καζλάουσκας ήταν η διάθεση των Ελλήνων διεθνών και η εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο αφιονισμένος «Σόφο» έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα των Καναδών σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ καριέρας στην Εθνική με 24 πόντους, ξεπερνώντας τους 23 πόντους που σημείωσε στον μικρό τελικό με τη Σλοβενία, στο περσινό Ευρωμπάσκετ.


Πάντως ο διεθνής σέντερ αποχώρησε στα -3’30’’ πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου αφού τραυματίστηκε όταν ο Μπάκνορ τον «κατέβασε» μέσα στη ρακέτα. Η επιθετική άμυνα της Ελλάδας και η διάθεση για γρήγορο μπάσκετ από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ήταν τα σήματα κατατεθέντα της Εθνικής κόντρα στον Καναδά που φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις».


Η διαφορά έφτασε νωρίς νωρίς στους +13 (17-4 με καλάθι του Φώτση στο 7’34’’), με τον Σχορτσιανίτη να πετυχαίνει τους πρώτους οκτώ πόντους της Εθνικής πριν γίνει αλλαγή από τον Τσαρτσαρή. Ο Σπανούλης με 2/2 βολές έκανε το 26-6 στα -37.6’’ για τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που συνέχισε με το γκάζι πατημένο, ολοκληρώνοντας την περίοδο με 4/7 βολές, 7/10 δίποντα και 4/6 τρίποντα! Η ζώνη του Καναδά δεν στάθηκε εμπόδιο στην Εθνική που εκτόξευσε τη διαφορά στο +30 (40-10) με τον Περπέρογλου.


Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 58-20 για την Ελλάδα, με τον Σχορτσιανίτη να μετρά 16 πόντους με 2/4 βολές και 7/8 δίποντα σε αυτό το διάστημα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια, με την Εθνική να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο. Ο ασταμάτητος Σχορτσιανίτης έκανε το 66-22 με γκολ-φάουλ ενώ ο Φώτσης με κάρφωμα διαμόρφωσε το 72-26 στα μέσα της τρίτης περιόδου, με την Ελλάδα να μετρά 7/7 αιφνιδιασμούς ως εκείνο το σημείο.


Στα αξιοσημείωτα του ματς το… τρίποντο του Βουγιούκα (76-32) και οι τέσσερις πόντοι του Διαμαντίδη σε διάστημα 3’’! Ο Βουγιούκας έσπασε το φράγμα των 100 πόντων η Εθνική επικράτησε με 123-49, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της. Η προηγούμενη ήταν το 119-46 επί του Λουξεμβούργου στις 10/05/1980, στο πλαίσιο του προολυμπιακού τουρνουά.


Τα δεκάλεπτα: 27-6, 58-20, 84-32, 123-49


gazzetta.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://www.lamiareport.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου