'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ρωσία: Απαγορεύεται πλέον στη Μόσχα, η πώληση αλκοόλ μετά τις 10 το βράδι

Ο δήμος της Μόσχας απαγόρευσε την πώληση δυνατών αλκοολούχων ποτών ανάμεσα στις 22.00 και τις 10.00, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του αλκοολισμού που σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην Ρωσία ετησίως.
Το κείμενο της απαγόρευσης υπεγράφη και θα δημοσιευθεί προσεχώς, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

"Ο δήμαρχος Γιούρι Λουζκόφ υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2010, η λιανική πώληση ποτών με περιεκτικότητα αιθυλικής αλκοόλης άνω του 15% θα απαγορεύεται από τις 22.00 έως τις 10.00", διευκρίνισε αξιωματούχος του δήμου της Μόσχας, σύμφωνα με...
τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Αντίστοιχη απαγόρευση ετέθη σε ισχύ την άνοιξη από τις 21.00 έως τις 11.00 στην περιφέρεια της Μόσχας, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η πρωτεύουσα.
Ορισμένοι ειδικοί επέκριναν την προσέγγιση αυτή στην αντιμετώπιση του αλκοολισμού με το επιχείρημα ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την άνθιση του λαθρεμπορίου της βότκας και θα αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων από τα νοθευμένα αλκοολούχα ποτά.
Από τις 6 Αυγούστου, οι ρώσοι οδηγοί δεν έχουν δικαίωμα να πίνουν στο τιμόνι, σε μία απαγόρευση που ψηφίσθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Ξέρουμε καλά πώς αρχίζουμε να πίνουμε: στη αρχή ένα ποτηράκι και μετά δύο, τρία, και στη συνέχεια έχουμε ξεφύγει", είχε πει ο ρώσος πρόεδρος.
Η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως στη Ρωσία και έχει επιπτώσεις στο προσδόκιμο ζωής στη χώρα, το οποίο είναι χαμηλότερο ακόμη και από αυτό φτωχών χωρών όπως το Μπανγκλαντές και η Ονδούρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

http://newscity1.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://rokakias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου