'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Χάνεις το σπίτι σου για 15.000 ευρώ; Το χάνεις!!!

Με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της απειλείται μια τετραμελής οικογένεια, φέρνοντας στο προσκήνιο για άλλη μια φορά το ζήτημα των ανάλγητων πλειστηριασμών της περιουσίας οφειλετών λίγων μόλις χιλιάδων ευρώ, μεσούσης της οικονομικής κρίσης και με τις υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών σε ρόλο εκβιαστή. Για “τρομοκρατία” κάνει λόγο ο πατέρας της οικογένειας Ε.Σ. μιλώντας στην “Κ.Α.”, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την καταχώρησή του στον Τειρεσία, με καταστροφικά αποτελέσματα στη δουλειά του.

Ο ίδιος, ιδιοκτήτης εστιατορίου, κατήγγειλε ότι η Δ' ΔΟΥ Αθηνών προχώρησε στη διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης της πρώτης του κατοικίας, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, για χρέος 15.897,25 ευρώ. Η έκθεση κατάσχεσης του επιδόθηκε μόλις στις 20 του τρέχοντος μηνός, ενώ αν δεν καταφέρει να εξοφλήσει το χρέος του εντός 20 ημερών, τότε θα καταχωρηθεί στον Τειρεσία, παρά το γεγονός ότι έχει καταβάλει την πρώτη δόση, ύψους 1.500 ευρώ, από την επόμενη κιόλας ημέρα.
“Είναι μια απειλή. Ένα είδος εκβιασμού και τρομοκρατίας. Σου κόβονται τα πόδια, γιατί ξέρεις ότι αν μπεις στον Τειρεσία τελειώνουν όλα”, δήλωσε στην “Κ.Α.” ο κ. Ε.Σ. και συνέχισε: “Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από τον Τειρεσία, έχει άμεσες συνέπειες σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και συναλλαγή σου. Δεν μπορείς να φτιάξεις μπλοκ επιταγών, να πάρεις δάνειο ή πιστωτική κάρτα. Το ποσό είναι πολύ υψηλό. Από τη ΔΟΥ με προειδοποίησαν ότι αν σε 20 ημέρες δεν δώσω το συνολικό ποσό, τότε θα στείλουν την κατάσχεση στον Τειρεσία.
Το αίτημα του κ. Ε.Σ. είναι να μην γραφτεί στο Τειρεσία, αλλά ιδιαίτερα στάθηκε και στο ζήτημα των ειδοποιήσεων: “Δεν μπορεί να μην υπάρχει προειδοποίηση, διότι άπαξ και υπάρξει τετελεσμένο, προκύπτουν και δικαστικά έξοδα, που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το ποσό των χρημάτων που πρέπει να καταβάλεις, προκειμένου να κρατήσεις το σπίτι σου”, δήλωσε συγκεκριμένα.
Είναι πλέον γνωστό ότι οι κατασχέσεις σπιτιών και αυτοκινήτων στην Ελλάδα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν συνάψει με τράπεζες. Σύμφωνα με στοιχεία καταναλωτικών οργανώσεων αλλά και δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τις 2.500 αναγγελίες πλειστηριασμών που διενεργούνται κάθε εβδομάδα, οι 1.000 οδηγούν στην απώλεια κατοικιών. Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διετίας, περισσότερα από 55.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.
Εδώ αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι ανάλγητες αυτές κατασχέσεις διενεργούνται από τις ίδιες τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαφημίζει μέτρα κατά των πλειστηριασμών και για μια διαφορετική λειτουργία της Τειρεσίας Α.Ε.
“Για παντελή έλλειψη φορολογικής δικαιοσύνης στην χώρα” και την αναγκαιότητα να σταματήσουν “οι απαράδεκτες αυτές κατασχέσεις των πρώτων κατοικιών και οι καταχωρίσεις στην Τειρεσίας Α.Ε.” έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, καταθέτοντας ερώτηση για το θέμα στον υπουργό Οικονομικών.

aygi
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://neamadata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου