'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Σοκ: Θα τρώμε τεχνητό κρέας σε μερικά χρόνια..

Την λύση της δημιουργίας τεχνητού κρέατος που θα παράγεται σε τεράστια δοχεία επεξεργασίας προτείνουν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της διατροφικής κρίσης, η οποία εκτιμάται ότι δεν θα είναι διαχειρίσημη με άλλον τρόπο σε 40 χρόνια από σήμερα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» του Φίλιπ Θόρτον από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ζωικής Παραγωγής του Ναϊρόμπι: «Η παραγωγή τεχνητού κρέατος και γάλακτος σε τεράστια δοχεία επεξεργασίας, είναι η μία λύση έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσε να εφαρμοστεί, ενώ η δεύτερη είναι η ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για τη θεραπεία των εκτρεφόμενων ζώων».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ζήτηση για τροφή αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια καθώς οι κλιματικές αλλαγές, η έλλειψη νερού και η ολοένα αυξανόμενη κατανάλωση τροφής θα ρίξουν εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα. Επιπλέον, 21 διαφορετικές έρευνες που δημοσίευσε η Βασιλική Κοινότητα της Βρετανίας συμφωνούν ότι η εναπομείνασα έκταση καλλιεργήσιμης γης στον πλανήτη δεν είναι αρκετή για τις ανάγκες του πληθυσμού. Όπως μάλιστα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», οι αγρότες το 2050 δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση για αγροτικά προϊόντα!

Πάντως, πέρα από την παραγωγή τεχνητού κρέατος και τη νανοτεχνολογία, υπάρχουν κι άλλες προτάσεις στο τραπέζι. Όπως επισημαίνει στο αναλυτικό ρεπορτάζ του το «Έθνος», μία ομάδα βρετανών και νοτιοαφρικανών οικονομολόγων προτείνει την προώθηση πράσινων τεχνολογιών. Πως λέμε πράσινη ανάπτυξη δηλαδή; Κάπως έτσι...


ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου