'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ! Φοβούνται την Αλ Καϊντα - και δείχνουν τον Παρθενώνα!!!!!!

Τ
ουρίστες στην Ακρόπολη επέλεξε το CNN για φωτογραφία στην είδηση της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για την Ευρώπη.  

Επικριτικά σχόλια για την επιλογή της φωτογραφίας απο τους αναγνώστες ττης ιστοσελίδας.
Αν και η σχετική οδηγία απο τις ΗΠΑ προς τους πολίτες της εκδίδεται μετά από τις πληροφορίες ότι η αλ Κάιντα σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, το CNN επέλεξε τον Παρθενώνα για να "ντύσει" την είδηση στην ιστοσελίδα του. 

Στη λεζάντα της φωτγραφίας γράφει : "Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς στην Ευρώπη να είναι προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους όπως τουριστικά αξιοθέατα και αεροδρόμια". 

http://dete.gr/

Καύσιμο υδρογόνου: το μεγάλο πείραμα της Χαβάης!!!

Το χαβανέζικο νησάκι Oahu είναι «πολύ μπροστά» σε ό,τι αφορά τις πράσινες μεταφορές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Πρόσφατα μάλιστα η κρατική εταιρεία ενέργειας ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη General Motors ώστε να κατασκευάσει στο νησί ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής υδρογόνου μέχρι το 2015. Η νέα μονάδα θα τροφοδοτεί τα αυτοκίνητα υδρογόνου και φυσικά τους σταθμούς ανεφοδιασμού των οχημάτων με καύσιμα.
Λένε ότι το υδρογόνο είναι το καλύτερο εναλλακτικό καύσιμο, καθώς είναι άφθονο και δεν εκπέμπει ρύπους, όπως τα ορυκτά καύσιμα.
Τότε γιατί δεν το χρησιμοποιούμε ακόμα; Όπως στην περίπτωση των περισσοτέρων εναλλακτικών καυσίμων, απαιτούνται υποδομές και μεγάλες επενδύσεις.
Η Χαβάη ωστόσο αποτελεί το ιδανικό μέρος για την δοκιμή της νέας τεχνολογίας, σε πολύ χαμηλό κόστος.
Το Oahu είναι ένα μικρό και απομονωμένο νησάκι, γεγονός που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα δεν θα κάνουν μακρινές διαδρομές, σε μέρη που δεν υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού των οχημάτων.
Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι το καύσιμο υδρογόνου παράγεται ως υποπροϊόν από την εγχώρια βιομηχανία φυσικού αερίου, και ήδη κυλά σε αγωγό μήκους 1.000 μιλίων που διασχίζει το νησάκι.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Times, «Η κρατική Hawaii’s Gas Co σε καθημερινή βάση παράγει καύσιμο υδρογόνου, που αντιστοιχεί σε 7.000 γαλόνια βενζίνης και μπορεί να τροφοδοτήσει 15.000 αυτοκίνητα υδρογόνου. Για να διπλασιάσει την παραγωγή θα χρειαστεί μηδενική προσπάθεια».


Πηγη : i-live.gr
TNSite

Μαινόμενος παππούς επιτέθηκε με λόγχη σε 18χρονο!!!

Ο ηλικιωμένος τον τραυμάτισε και στη συνέχεια απείλησε έναν φίλο του 18χρονου, που προσπάθησε να τον εμποδίσει να ξεφύγει...

Όλα έγιναν τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης. Ένας 73χρονος, επιτέθηκε για άγνωστο λόγο και τραυμάτισε με λόγχη μήκους 28 εκατοστών έναν 18χρονο. Στη συνέχεια επιτέθηκε με την ίδια λόγχη σε έναν 21χρονο φίλο του 18χρονου, που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.


Το πρωί η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον... μαινόμενο παππού που πλέον θα απολογηθεί, για επικίνδυνη και απρόκλητη σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν. Κοζάνης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου...



http://www.lamiareport.gr/

Τραγικό: Γυναίκα διαμελίστηκε από τρένο ...

Τραγικό θάνατο βρήκε γυναίκα αγνώστων στοιχείων από αμαξοστοιχία στη Θήβα.


Ήταν 15 λεπτά μετά τις 11 σήμερα το πρωί, όταν η υπερταχεία 51 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, πέρασε το σταθμό της Θήβας και συνέχισε με μεγάλη ταχύτητα προς Αθήνα.

Στα 100 μέτρα περίπου μετά τον σταθμό, ο μηχανοδηγός είδε μόλις σε απόσταση 10 μέτρων, μια γυναίκα πάνω στις γραμμές. Ήταν αδύνατο να αντιδράσει και το τρένο παρέσυρε την άτυχη γυναίκα, διαμελίζοντάς τη. Ο μηχανοδηγός σοκαρισμένος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστική και Αστυνομία.

Μέχρι να μαζέψουν και να μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Θήβας ό,τι απέμεινε από την άτυχη γυναίκα, δεν επέτρεψαν σε κανένα επιβάτη να κατέβει από το τρένο.

Εως τώρα δεν έχει αναγνωριστεί η γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 60. Άλλες πληροφορίες που ήθελαν το θύμα να τριγυρνά για αρκετές ώρες πριν κοντά στις γραμμές δεν επιβεβαιώνονται.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της αυτοκτονίας. Πολλά ερωτήματα πάντως θα απαντηθούν όταν γίνουν γνωστά τα στοιχεία της.


http://www.lamiareport.gr/

Τα υπουργεία μπλόκαραν το ΣτΕ

Η καθυστέρηση των υπουργείων και κυρίως του Οικονομικών, να αποστείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα προσφυγής της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης, ήταν η αιτία αναβολής της συζήτησης της προσφυγής κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ.
Την προσφυγή είχαν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνών, η ΑΔΕΔΥ ή ΓΣΕΕ, η Ενωση Συντακτών, σωματεία συνταξιούχων και άλλες επαγγελματικές και εργατικές ενώσεις, που ζητούν να εξεταστεί η συνταγματικόητα του Μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα και συνέπεια του οποίου, ήταν οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Η συζήτηση επρόκειτο να γίνει στο ΣτΕ την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου αλλά οι εισηγήτριες σύμβουλοι Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, ζήτησαν την αναβολή, καθώς δεν είχαν λάβει παρά τις αιτήσεις τους, τα στοιχεία των υπουργείων που εμπλέκονται στην προσφυγή και κυρίως αυτά που χειρίζονται στις οικονομικές υποθέσεις όπως το Οικονομίας, Ανάπτυξης και μία σειρά άλλα, τα οποία λόγω ανασχηματισμού και αλλαγής αρμοδιοτήτων δεν είναι σε θέση να καταρτίσουν του σχετικούς φακέλους.
Έτσι οι εισηγήτριες, δεν μπορούν να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για την προσφυγή της Ελλάδας στο Μηχανισμό Στήριξης έτσι ώστε να προχωρήσει η συζήτηση στο αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ.
Η νέα ημερομηνία της συζήτησης στο θέμα, θα οριστεί την Παρασκευή, αλλά και πάλι είναι αμφίβολο εάν τα υπουργεία θα έχουν αποστείλει τους φακέλους, οδηγώντας την υπόθεση σε νέα αναβολή.

http://news247.gr/

Τι γύρευε ο Νίκος Παπανδρέου με το Βγενόπουλο στην Αλβανία

Αναστάτωση προκαλεί στο ΠαΣοΚ η παρουσία του κ. Ν. Παπανδρέου στα εγκαίνια του Νοσοκομείου «Υγεία», ιδιοκτησίας Ανδρέα Βγενόπουλου , προχθές το βράδυ στα Τίρανα. 

 Η εμφάνιση του κ. Παπανδρέου δίπλα στο «αφεντικό» της ΜΙG, με τον οποίο βρίσκεται σε μόνιμη αντιπαράθεση η κυβέρνηση, εξόργισε αρκετούς στο κυβερνών κόμμα οι οποίοι θυμούνται ακόμη την αγωγή που είχε καταθέσει κατά του κ. Γ. Παπανδρέου, τις επιθέσεις κατά του κ. Ν. Σηφουνάκη και του κ. Δ. Ρέππα και τις απαξιωτικές αναφορές του σε άλλους υπουργούς.

Με δύο μισθωμένα Αirbus 319 της Ολυμπιακής, ο ισχυρός άνδρας της ΜΙG μετέφερε στην Αλβανία περί τους 200 ιατρούς του «Υγεία», αλλά και του «Μητέρα», τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλο, τον αδελφό του Πρωθυπουργού κ. Ν. Παπανδρέου και πολλούς άλλους.
 
Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο κ. Σαλί Μπερίσα και σύσσωμο το αλβανικό υπουργικό συμβούλιο. Παρά τα θερμά λόγια του κ. Βγενόπουλου προς την κυβέρνηση, που ξάφνιασαν επίσης τους παρισταμένους, η παρουσία του κ. Ν. Παπανδρέου στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων αναζωπύρωσε τις επιθέσεις της παλιάς φρουράς του ΠαΣοΚ προς τον αδελφό του Πρωθυπουργού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται όπου υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα».

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ορισμένοι στο ΠαΣοΚ ρώτησαν όντως «τι γύρευε ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον κ. Βγενόπουλο» και η απάντηση που τους δόθηκε ήταν ότι δεν προσεκλήθη ο αδελφός του Πρωθυπουργού από τον κ. Βγενόπουλο, αλλά από τον...........
 
καθηγητή Παιδιατρικής του «Μητέρα» και γιατρό των παιδιών του κ. Παπανδρέου κ. Χρ. Μπαρτσόκα , με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου διατηρεί φιλικές σχέσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κκ. Παπανδρέου και Βγενόπουλος είχαν στην Αλβανία, πέραν της τυπικής χειραψίας, και συνομιλία. Φίλοι του αδελφού του Πρωθυπουργού έσπευσαν να πληροφορήσουν χθες «Το Βήμα» ότι η συνομιλία ήταν τυπική και σημείωναν με νόημα ότι ο κ. Παπανδρέου μάλιστα αντέδρασε, υπενθυμίζοντας στον κ. Βγενόπουλο ότι «έχεις εκκρεμότητες στην Ελλάδα, τις οποίες θα λύσει η Δικαιοσύνη» .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ κύριε Παπανδρέου!!!!


Νωπή εντολή αναζητά ο κύριος Παπανδρέου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ανατροπής απέναντι σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν και σε εκείνους που είδαν την ανάπτυξη της χώρας σα μοίρασμα προνομίων.

Λησμονεί όμως ο κύριος Παπανδρέου ότι το μοίρασμα των προνομίων ήταν πολιτικές που επί σειρά ετών εφήρμοζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικές που κατά παράβαση των κανόνων της ηθικής και των νόμων έγιναν η βασική τους...
 επιδίωξη και κατέληξαν να διαφθείρουν τους θεσμούς, να αλλοιώσουν τον κοινωνικό ιστό και να καταστρέψουν την οικονομία της χώρας. Που μας οδήγησαν στην κηδεμονία της τρόικας και στην υπογραφή του μνημονίου. 
Επιδιώκει να πάρει λαϊκή εντολή ο κύριος Παπανδρέου για την εφαρμογή μιας πολιτικής που συνεπάγεται πλήρη εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εξαθλίωση των Ελλήνων, εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη, βαθύτατη ύφεση, περισσότερη φτώχεια.

Επιδιώκει να πάρει τη λαϊκή εντολή για την εφαρμογή μιας πολιτικής που επιδεινώνει με ταχείς ρυθμούς τις οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας οδηγώντας τη σε αργό θάνατο. Μιας πολιτικής που στοχεύει στον αυταρχισμό και την ενδυνάμωση των δυνάμεων καταστολής που θα κάμψουν τις οποιεσδήποτε λαϊκές αντιδράσεις.


Αλλά οι πολίτες νιώθουν παρά τη συστηματική προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και εξαπάτησης του λαού από τα ΜΜΕ, ότι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ολέθριος και καταστροφικός. 
Η ύφεση έχει αφήσει πίσω της πληγές και η μεγάλης διάρκειας ανεργία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη σταθερότητα του συστήματος και την εφαρμογή του μνημονίου. Μια έκρηξη μείζονος κοινωνικής αναταραχής, που είναι πιθανόν να προκαλέσει ντόμινο κοινωνικών εκρήξεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί τον εφιάλτη που στοιχειώνει τον ύπνο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα πουν όχι στον κύριο Παπανδρέου και στους επαγγελματίες πολιτικούς που ευθύνονται για την κρίση στην πατρίδα μας. Όχι στην κατοχή νέου τύπου από την τρόικα, όχι στις δουλοπαροικές συνθήκες εργασίας και τους αντεργατικούς νόμους που υποθηκεύουν τις ζωές των μελλοντικών γενεών.


Όχι στις αυθαίρετες κατασταλτικές δυνάμεις εξουσίας εναντίον των πολιτών, όχι στην εκχώρηση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την άτακτη υποχώρηση απέναντι στον νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο της Ευρώπης και του ΔΝΤ.


Όχι κύριε Παπανδρέου. Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε.


Ο Ανένταχτος

Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ LIVE!!!!!


Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ    LIVE!!!!!


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΑ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  

LINK:


LINK-1       LINK-2         LINK-3

Κλείνουν τα μαγαζιά, ανοίγουν τις... φυλακές!

Τα μαγαζιά «βαράνε μύγες». Κλείνει το ένα μετά το άλλο. Δεν υπάρχει κεντρικός δρόμος, δεν υπάρχει γειτονιά, δεν υπάρχει σοκάκι που σε κάθε τρίτη πόρτα να μην έχει μπει κι ένα λουκέτο σε μικρομάγαζο.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και με όλες τις έρευνες που έχουν γίνει, πάνω από 300.000 μικροεπαγγελματίες περιμένουν έως το 2011 τον αφανισμό τους! Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα «φέσια» στην αγορά!

Τα νοίκια «τρέχουν», η ΔΕΗ, το τηλέφωνο, τα δάνεια, το ΤΕΒΕ, όλα αυτά κι άλλα τόσα γίνονται ταυτόχρονα βουνό και γκρεμός μαζί, για τους χιλιάδες και χιλιάδες μικρούς και μεσαίους «επιχειρηματίες» του γλίσχρου μεροκάματου, από τη στιγμή που οι εργάτες (άφραγκοι), οι συνταξιούχοι (λεηλατημένοι), οι υπάλληλοι (απένταροι), οι αγρότες (ξεκληρισμένοι), πώς να περάσουν με άδειες τσέπες την πόρτα του μαγαζιού, με τι να ψωνίσουν;

Αυτή είναι η εικόνα στην Ελλάδα της «ελεύθερης αγοράς» και της «ελεύθερης οικονομίας».

Αυτή είναι η Ελλάδα που οι εμπορικοί της δρόμοι έχουν γίνει κάτι σαν... «κυνηγετικός χάρτης», αφού οι μαγαζάτορες «ψάχνουν πελάτη με το ντουφέκι».

«Αναγκαίο» (!) ισχυρίζονται οι κύριοι που έχουν αναλάβει να μας «σώσουν».

«Αναγκαίο για να μην πτωχεύσουμε» (!), επιμένουν τα ΔουΝουΤοειδή στα κανάλια τους!

Δηλαδή, τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, μας φτωχαίνουν για να μην... πτωχεύσουμε!

Φοβερή σύλληψη, μάλλον θα την είπε στον Παπανδρέου κανένας από εκείνους τους Νομπελίστες φίλους του...

Κι ενώ λοιπόν έχουν φέρει την καταστροφή, αφού οδήγησαν την κατάσταση στο μη παρέκει, όλοι αυτοί οι πολιτικάντες που για δεκαετίες θωπεύουν προεκλογικά τους μικρομεσαίους αποκαλώντας τους «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, οι ίδιοι πολιτικάντες που μετεκλογικά τους... τσακίζουν τα κόκαλα,έρχονται τώρα με νέο φιρμάνι:

Οποιος μικροεπαγγελματίας δεν πληρώνει τα χρέη «του» (σ.σ.: τα χρέη δηλαδή που αυτοί με την πολιτική τους του φόρτωσαν και του προκάλεσαν) τότε - όπως απειλούν - θα τον στέλνουν... στη φυλακή! Θα τον χώνουν «μέσα»!

Οποιος - λένε - δεν είναι «συνεπής φορολογούμενος», τότε θα έχει να κάνει με τα ειδικά εκπαιδευμένα τμήματα των «φορο-Ράμπο» του Παπακωνσταντίνου, και κατόπιν της σχετικής περιποίησης, για τον καλύτερο και ταχύτερο «φορο-σωφρονισμό» τους, θα περνούν μια... βόλτα και από τον Κορυδαλλό!

Θα το διαπράξουν κι αυτό; Και πού θα βρουν τόσες φυλακές για να στεγάσουν τα θύματά τους; Εχουν άραγε συμφωνήσει με το Κατάρ, εκτός από τα «πλωτά καζίνο», να επενδύσουν οι σεΐχηδες και στο χτίσιμο... νέων και μεγαλύτερων φυλακών;

Δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ταξική τους βαρβαρότητα, για τον πολύ απλό λόγο ότι η βαραβαρότητά τους, η αναλγησία τους, ο κυνισμός τους δεν έχουν όρια.

Αλλά και μόνο ότι φτάνουν στο σημείο να νομοθετούν τέτοια «τρομο-διατάγματα», και μόνο το θράσος τους να στήνουν «γκιλοτίνες» πάνω στα ερείπια που οι ίδιοι δημιούργησαν,και μόνο ότι απειλούν με φυλάκιση τους πτωχευμένους και τους χρεοκοπημένους, και μάλιστα την ώρα που με μια μονοκονδυλιά διεκ-περαιώνουν φωτογραφικά τις φοροαπατεωνιές των εκατομμυριούχων (!),συνιστά πράξη επονείδιστη, πράξη τέτοιας ταξικής αγριότητας, που ισοδυναμεί με ηχηρή - πολύ ηχηρή - υπόμνηση του χρέους. Του πραγματικού χρέους (απέναντι στον εαυτό τους, στα παιδιά τους, στην κοινωνία) που έχουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αυτοαπασχολούμενοι:

`Η θα ταυτίσουν το βήμα τους με τους εργαζόμενους, ή θα γίνει δικό τους το σύνθημα «εργατιά χωρίς λεφτά - μαγαζιά χωρίς δουλειά», ή θα «μαυρίσουν» τους εκπροσώπους του κεφαλαίου όπου τους βρίσκουν, στο δρόμο, στην αγορά, στην κάλπη,

ή θα γίνουν βορά των μεγαλοκαπιταλιστών, των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών και θα αφανιστούν.

«Τρίτος δρόμος» δεν υπάρχει.


http://www2.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=30/9/2010&columnId=1821
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_3616.html

Μαμάδες σε σεξουαλικό όργιο με ανηλίκους!!!!

Σε σεξουαλικό όργιο κατέληξε πριν από λίγο καιρό ένα «πιτζάμα πάρτι» ανηλίκων στην Πενσιλβάνια. 

Η Άντζελα Χάνικατ και η Λιν Λονγκ δεν δίστασαν να...
επωφεληθούν σεξουαλικά από την προγραμματισμένη διανυκτέρευση έξι εφήβων στο σπίτι της Λιν Λονγκ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, η Χάνικατ, μητέρα δυο παιδιών, κατηγορείται ότι έκανε σεξ σε έναν 14χρονο ενώ προέβη και σε σεξουαλικές πράξεις με έναν 15χρονο. 


Κατηγορείται ακόμα ότι φίλησε κάποια αγόρια, στάθηκε γυμνόστηθη μπροστά τους και κλείστηκε στο ντουζ μαζί τους.

http://dinatos.blogspot.com 

Επεισόδιο… για ένα κούρεμα ..!!!

Η περίεργη… κώμη ενός νεαρού ήταν η αιτία πρόκλησης επεισοδίου στην πλατεία Πυροσβεστείου Πάτρας.

Από το συγκεκριμένο σημείο περνούσε ένας νεαρός με εκκεντρικό κούρεμα, το οποίο προκάλεσε τον χλευασμό ενός ιδιοκτήτη μαγαζιού που κούνησε ειρωνικά το κεφάλι του.


Ο νεαρός που είδε τον μορφασμό έφυγε για λίγο, γύρισε όμως με μία ομάδα δέκα ατόμων τα οποία ζητούσαν το λόγο από τον μαγαζάτορα.


Τα αίματα «άναψαν» και παραλίγο να ξεκινήσει «τρικούβερτος» καβγάς, ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην επέμβαση κάποιων ψύχραιμων πολιτών που κατάφεραν να κατευνάσουν τα πνεύματα.


Πηγή: dete.gr
http://www.zougla.gr/

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ LIVE !!!!

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  

LIVE !!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

ΠΑΤΗΣΤΕ   ΕΔΩ!!!  ΚΑΙ  ΕΔΩ!!!

Αστυνομία... του downloading..!!!

Πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της πειρατείας online και εναρμονισμό στις νομοθεσίες των χωρών-μελών της ΕΕ σε θέματα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα προβλέπει η Εκθεση Γκαλό, η οποία ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 22 Σεπτεμβρίου. 

Η έκθεση πήρε το όνομά της από τη γαλλίδα ευρωβουλευτή Μαριέλ Γκαλό η οποία ηγήθηκε της συντακτικής ομάδας και σύμφωνα με ψήφισμα του Κοινοβουλίου, θα αποτελέσει τη βάση για νέες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με θέματα που αφορούν την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.


Η απόφαση του Κοινοβουλίου έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίες κατηγορούν την Γκαλό ότι συνέταξε μια έκθεση υπαγορευμένη από τη βιομηχανία της μουσικής και του θεάματος και βασισμένη σε παραποιημένα στοιχεία. «Πρέπει να επιβάλουμε στο Διαδίκτυο νόμους που προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία, αλλιώς θα γίνουμε μια ζούγκλα όπου θα ισχύει ο νόμος του ισχυροτέρου» δήλωσε πρόσφατα η Γκαλό. Στην έκθεση προβλέπεται μεταξύ άλλων η επιβολή κυρώσεων σε χρήστες οι οποίοι παράνομα «κατεβάζουν» και ανταλλάσσουν αρχεία online από τους ίδιους τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τις τοπικές εταιρείες προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι επίσης η επιβολή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κυρώσεων, όπως η παύση παροχής Ιnternet σε χρήστες που κατεβάζουν παράνομα αρχεία από το Διαδίκτυο.


Οι επικριτές της έκθεσης κάνουν λόγο για ακόμη μία επιτυχία του λόμπι της βιομηχανίας του θεάματος που θέλει να απαγορευτεί και να διώκεται αυστηρά η ανταλλαγή αρχείων μέσω του Διαδικτύου. Οπως αναφέρουν, οι προτάσεις της Γκαλό επιβάλλουν μέτρα δυσανάλογα αυστηρά τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των χρηστών.


Οσον αφορά την επιβολή κυρώσεων από τους ίδιους τους παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών, λένε ότι θα ανοίξει την πόρτα για τη δημιουργία μιας ιδιότυπης «αστυνομίας» πνευματικών δικαιωμάτων. Αν οι προτάσεις της Γκαλό ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι πάροχοι ιντερνετικών υπηρεσιών και η βιομηχανία της διασκέδασης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τη νόμιμη διαδικασία και να επιβάλλουν κυρώσεις κατά το δοκούν.


Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ψήφισμα της έκθεσης είναι ακόμη μία απόπειρα εκ μέρους των πολιτικών να ελέγξουν το Διαδίκτυο όταν κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατον. Θυμίζουν ότι όταν τελικά η βιομηχανία της μουσικής κατάφερε να κλείσει την ιστοσελίδα Νapster, όπου οι επισκέπτες αντάλλασσαν μουσικά αρχεία, οι χρήστες του Διαδικτύου είχαν ήδη «μετακομίσει» σε δίκτυα ed2k και όταν άρχισαν να κλείνουν τα δίκτυα αυτά, οι χρήστες είχαν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν τα torrents. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε απόπειρα να αντιμετωπιστεί νομοθετικά μια δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, όταν τελικά ψηφίζεται έχει ήδη ξεπεραστεί από την ψηφιακή πραγματικότητα.

Πηγη : tovima.gr
 TNSite

ΜΠΟΥΟΥΟΥΜΜΜ!!!!! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !!Κόβουν 20% επιπλέον τα επιδόματα! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΝ(ΜΙΣΘΟΛ)ΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

Μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έως και κατά 20% επιπροσθέτως σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προωθώντας την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η του νέου έτους. Το εξόχως ανησυχητικό είναι ότι από τις πρόσθετες περικοπές δεν θα «ξεφύγει» ούτε το οικογενειακό επίδομα, το ύψος του οποίου είναι σημαντικό για οικογένειες με δύο απασχολούμενους στο Δημόσιο, καθώς και για τις οικογένειες με περισσότερα από δύο παιδιά.

 
 
Μπορεί η κυβέρνηση στην παρούσα φάση να αναφέρει ότι δεν θα λάβει πρόσθετα μέτρα, καθώς θα βρει τρόπους να καλύψει τη μαύρη τρύπα των εσόδων, όμως το Μνημόνιο προβλέπει σαφώς ότι μέχρι το 2013 θα πρέπει να περιοριστούν πρόσθετα κατά 2,7 δις ευρώ οι δαπάνες μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων που επηρεάζουν σημαντικά τον κωδικό των ανελαστικών δαπανών του ελλείμματος. Το συνολικό ύψος της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων είναι 11,8 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 6,2 δις ευρώ είναι οι μισθοί και τα 5,6 δις ευρώ τα διάφορα επιδόματα. Ως εκ τούτου, μια σταδιακή μείωση, αρχής γενομένης από το νέο έτος, ισοδυναμεί με μηνιαίες εισοδηματικές απώλειες περίπου 20% των συνολικών αποδοχών. Το επίσης σημαντικό είναι ότι για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος θα πρέπει να μειωθούν υψηλά επιδόματα, όπως το οικογενειακό, εξέλιξη που θεωρείται αναπόφευκτη καθώς το χρονοεπίδομα δεν μπορεί να περικοπεί γιατί καθορίζει το τελικό ύψος της σύνταξης και αποτελεί το κίνητρο εξέλιξης σε θέσεις ευθύνης στον δημόσιο τομέα.

Διαρροές

Από τις αρχές της εβδομάδας η κυβέρνηση προχώρησε σε διαρροές περί εφαρμογής του μισθολογίου έξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, γεγονός που ήγειρε την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, οι επικεφαλής της οποίας δεν συζητούν καμία περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους και απαιτούν την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού. Η κυβέρνηση πάντως έχει και εναλλακτικό σενάριο, αυτό της περαιτέρω περιστολής των υψηλών συντάξεων προκειμένου να ισοσκελίσει τις απώλειες από μια ενδεχόμενη πιο περιορισμένη μείωση επιδομάτων στο Δημόσιο.

Τέσσερα σημεία

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νέο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει: α) την κατάργηση ή την περαιτέρω περικοπή όλων των ειδικών επιδομάτων που χορηγούνται από τους ειδικούς λογαριασμούς, β) τη διατήρηση μόνον του κινήτρου απόδοσης, το οποίο -όπως και το οικογενειακό επίδομα- έχει ήδη ενσωματωθεί στον βασικό μισθό, γ) την ενσωμάτωση στον βασικό μισθό ορισμένων επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα σε ευρείς κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου, δ) τη μετατροπή του επιδόματος θέσης σε κίνητρο παραγωγικότητας.

Σταδιακή κατάργηση

Η κυβέρνηση, ταυτόχρονα με τη σταδιακή κατάργηση των ειδικών επιδομάτων, θα προχωρήσει και στην ενσωμάτωση στον βασικό μισθό ορισμένων «κλαδικών» ή και «γενικών επιδομάτων», τα οποία λαμβάνουν ήδη ευρείες κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο (νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, κ.ά.). Θα καταργηθούν περίπου 40 ειδικά επιδόματα, σχεδόν 180.000 υπαλλήλων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ ετησίως. Μέρος του ποσού θα είναι το οικονομικό όφελος από το νέο μισθολόγιο, το οποίο ωστόσο θα είναι πολλαπλάσιο αν υλοποιηθεί και η ειλημμένη απόφαση να καταργηθούν και οι πρόσθετες αμοιβές από συμμετοχή σε επιτροπές. Η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο να μετατραπεί το επίδομα θέσης ευθύνης σε πριμ παραγωγικότητας. Η εξέλιξη αυτή υπαγορεύεται από την ανάγκη να συνδεθεί το νέο σύστημα προαγωγών στο Δημόσιο, που καθιέρωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Ι. Ραγκούσης, με το ύψος των αποδοχών των στελεχών που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Δύο «αγκάθια» και μια άρνηση

Θέμα υπάρχει με τη διαμόρφωση του βασικού μισθού των νεοεισερχομένων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Υπάρχουν σενάρια να αποδεσμευτεί από τον βασικό μισθό που θα προκύψει για τους ήδη υπηρετούντες από την ενσωμάτωση των επιδομάτων και να εξομοιωθεί με τον βασικό μισθό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

Το δεύτερο αγκάθι έχει σχέση με τον νέο βασικό μισθό που θα προκύψει μετά την ενσωμάτωση των επιδομάτων και στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Το ζήτημα είναι αν θα αποδεχθεί η κυβέρνηση να επηρεάσει το ύψος των συντάξεων ή θα επιχειρήσει να το αποσυνδέσει. Στην πρώτη περίπτωση, το κόστος του νέου μισθολογίου θα επιβαρυνθεί σημαντικά, γεγονός που οδηγεί συνδικαλιστικά στελέχη στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μεταθέσει το θέμα στο μέλλον, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες που θα κρίνουν τις επικουρικές συντάξεις.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανέναν , τέτοιου είδους, διάλογο και τούτο φάνηκε από τη στάση που τήρησε απέναντι στον πρωθυπουργό το προεδρείο της ανώτατης δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης, όπου αρνήθηκε να παρακολουθήσει την ομιλία του στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της ΔΕΘ. Οι επικεφαλής της ΑΔΕΔΥ ανέφεραν ότι δεν συζητούν για τίποτα, αν προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών δεν επαναφέρει τον 13ο και τον 14ο μισθό και παράλληλα σημειώνουν ότι ενδεχόμενη περικοπή του οικογενειακού επιδόματος ισοδυναμεί με αιτία πολέμου και ετοιμάζονται να προσφύγουν στα ανώτατα ακυρωτικά δικαστήρια σε μια τέτοια περίπτωση. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πάντως δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την πρότασή του προς την ΑΔΕΔΥ και σκοπεύει να το κάνει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να πείσει τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

"ακούνε" όσα γράφετε στο πληκτρολόγιο του pc σας !


Η είδηση δημοσιεύτηκε

στον "Εκόνομιστ" και έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, είναι εφικτή η "ακουστική υποκλοπή" των όσων γράφουμε...
.... στο πληκτρολόγιο του pc μας και μάλιστα το ποσοστό ακρίβειας αγγίζει το 96 %!  

Η υποκλοπή γίνεται με ειδικό λογισμικό που ανέπτυξαν οι ερευνητές του Μπέρκλεϊ, το οποίο καταγράφει τα κλικ και τα μεταφράζει σε λέξεις. Και μπορεί στο δικό μας αυτί όλα τα κλικ να ακούγονται ίδια, στην πραγματικότητα όμως, το κάθε πλήκτρο παράγει ένα δικό του χαρακτηριστικό ήχο, ανάλογα με την θέση του στο πληκτρολόγιο, τη δύναμη αυτού που πληκτρολογεί αλλά και το είδος του πληκτρολογίου.

Με απλά λόγια, η ομάδα των επιστημόνων έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα "αλφάβητο" που αντί για γράμματα αποτελείται από κλικ! Το πρόγραμμα λογισμικού, για την ώρα μπορεί να αποκωδικοποιήσει οτιδήποτε στην αγγλική μόνο γλώσσα, αλλά είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί και σε άλλες γλώσσες!

Ετσι είναι δυνατή η υποκλοπή και αναπαραγωγή αντιγράφων, με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια, κάθε λέξης που πληκτρολογείται αλλά και των passwords! Κι αν νομίζετε ότι όλα αυτά αποτελούν "προνόμιο" κάποιων χάκερς, οι ερευνητές του Μπέρκλεϊ, θα σας διαψεύσουν!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο καθένας θα μπορεί στο προσεχές μέλλον να προχωρήσει στην "ακουστική υποκλοπή"! Συμβουλή των ειδικών: την ώρα που γράφετε στο πληκτρολόγιό σας, δυναμώστε τον ήχο του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης, ώστε να δημιουργείται μια ποικιλία θορύβων!

Αν και, ένας εξελιγμένος εξοπλισμός ηχογράφησης, μπορεί να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, απομονώνοντας τα κλικ από τους άλλους ήχους! Ισως τελικά, η μόνη προστασία να είναι η δημιουργία του... αθόρυβου πληκτρολογίου!


tanea

http://www.troktikaras.com

Ο διαιτητής με την Cayenne που δηλώνει «doctor»!!!!

Γιώργος Δαλούκας: ο άνεργος ρέφερι, τα μυστικά της μεγάλης ζωής του και τα ψέματα με τον πανεπιστημιακό τίτλο

Εδώ και έναν χρόνο σταμάτησε να δουλεύει σε κατάστημα ορθοπεδικών στο κέντρο του Βόλου. Τον Οκτώβριο του 2007 η συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τον διέγραψε από τη θέση του υποψηφίου διδάκτορα και πριν από τρεις εβδομάδες αποφάσισε να σταματήσει να σφυρίζει σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ύστερα από όας έγιναν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Άρη...



Ο Γιώργος Δαλούκας, όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, είναι άνεργος, αλλά κυκλοφορεί στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου με μια μαύρη Proche Cayenne που κοστίζει 90.000 ευρώ, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που περιγράφουν όσοι ξέρουν καλά τις συνήθειές του.


Ο τρόπος ζωής του Δαλούκα παραπέμπει στο lifestyle οικονομικά εύρωστων επιχειρηματιών. Στον κοινωνικό του περίγυρο αλλά και σε δημόσιες τοποθετήσεις του δηλώνει ότι εργάζεται ως προϊστάμενος στο Εργαστήριο Νευροπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχοντας διδακτορικό στη Νευροψυχολογία του παιδιού.


Ως «doctor» συστήνεται λοιπόν αλλά τον Οκτώβριο του 2007 διεγράφη από τη γενική συνέλευση του Πανεπιστημίου. Ο Βολιώτης διαιτητής όμως συνέχιζε να επικαλείται σε συνεντεύξεις τη σχέση με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.



http://thenews-gr.blogspot.com/ 
http://kafeneio-gr.blogspot.com/

"Με ανάγκασαν να τη βιάσω και να τη ρίξω στο πηγάδι"


«Εγώ βίασα το κορίτσι και μετά το έριξα στο πηγάδι. Δεν ήθελα να το κάνω, άλλοι με ανάγκασαν». Ο Τζιάνι Μερκάι, ο φονιάς της 11χρονης Ρένι, για πρώτη φορά σπάει τη σιωπή του και μέσα από τις φυλακές μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής» για το φρικιαστικό έγκλημα που διέπραξε τον περασμένο Αύγουστο συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.


Ο δολοφόνος τού άτυχου κοριτσιού δίνει τη δική του εκδοχή και «πλέκει» θεωρίες συνωμοσίας για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Αυγούστου στο Ελαιοχώρι της Αρκαδίας: «Εγώ έκανα το έγκλημα, δεν το κρύβω. Αλλά με την απειλή ενός όπλου που με σημάδευε και ότι θα κάνουν κακό στον γιο μου» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο 41χρονος παιδοκτόνος σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του, ενώ με ασταθή τόνο στη φωνή του εξιστορεί την εκδοχή του για όσα συνέβησαν: «Εκείνο το βράδυ, δύο άνδρες, ένας που είναι από το χωριό και τον γνωρίζω και ένας άλλος που μου είναι άγνωστος, πήραν τη Ρένι και εμένα, μας έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και μας απομάκρυναν από το χωριό. Οι διαθέσεις τους ήταν άγριες και δεν μπορούσα να βγάλω μιλιά, ενώ η μικρή δίπλα μου έτρεμε σαν το ψάρι και έκλαιγε ζητώντας να πάει στο σπίτι της. Με ρωτούσε “πού μας πάνε;” αλλά εγώ δεν ήξερα τι να της απαντήσω».


Ο Αλβανός για λίγα δευτερόλεπτα σταματάει να μιλάει. Τα όσα λέει στη συνέχεια μόνο φρίκη και οργή μπορούν να προκαλέσουν: «Κάποια στιγμή οι δύο άντρες με ανάγκασαν να βιάσω το παιδί και στη συνέχεια με διέταξαν να το ρίξω σε ένα πηγάδι, σε αγροτική περιοχή έξω από το Ελαιοχώρι. Η μικρή ήταν ζωντανή και εκλιπαρούσε με δάκρυα και ουρλιαχτά να μην τη ρίξω μέσα. Ομως, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, γιατί οι άλλοι δύο απειλούσαν ότι θα με ...
καθαρίσουν και μετά θα πάνε να βρουν τον γιο μου για να τον σκοτώσουν».


«Για να μην προδοοθώ»


Με φωνή που σπάει, σε μία προσπάθεια να δείξει μεταμέλεια για την αποτρόπαιη πράξη του, ο κρατούμενος στις φυλακές Κορίνθου συνεχίζει να μιλάει για τον απόλυτο εφιάλτη που βίωσε η 11χρονη Ρένι. Ενας εφιάλτης που για το άτυχο κοριτσάκι διήρκεσε πολύ περισσότερο από όσο το είχε υπολογίσει ο φονιάς, αφού το αγγελούδι πάλεψε με νύχια και με δόντια για περισσότερες από έξι ώρες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βγει μέσα από το βάθους 10 μέτρων πηγάδι που την είχε ρίξει ο Τζιάνι Μερκάι.


«Αφήσαμε τη μικρή και φύγαμε. Γύρισα στο χωριό. Ολοι οι κάτοικοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τη βρουν. Το ίδιο έκανα κι εγώ, για να μην προδοθώ, για να μην καταλάβουν οι άλλοι το παραμικρό» μας αναφέρει ο 41χρονος φονιάς.


Ολα όσα αποκάλυψε στην «Espresso της Κυριακής» ο Μερκάι, όπως ο ίδιος μας λέει, δεν τα έχει πει ούτε στις αστυνομικές αρχές, ενώ τόνισε ότι ακόμη δεν έχει νομικό που θα αναλάβει την υπεράσπισή του. «Δεν έχω δικηγόρο, δεν έχω τίποτα και κανέναν για να με βοηθήσει. Δεν ξέρω από δικαστήρια» και μας τόνισε ότι σύντομα θα ενημερώσει την Αστυνομία για όλα όσα έπρεπε να πει από την αρχή.




Το έγκλημα που σοκάρισε ολόκληρη την Ελλάδα…

Οσα ισχυρίζεται ο 41χρονος Αλβανός έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την ανατριχιαστική υπόθεση, αφού σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται η εμπλοκή των δύο ανδρών για τους οποίους κάνει λόγο ο Μερκάι.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 41χρονος άρπαξε, βίασε και σκότωσε το κορίτσι ηλικίας μόλις 11 ετών, την Κυριακή 22 Αυγούστου.


Η μικρή Ρένι Τραΐκοβα, που είχε χαθεί τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα πηγάδι, σε ερημική αγροτική περιοχή, επτά χιλιόμετρα έξω από το χωριό. Το έγκλημα ομολόγησε ο Μερκάι, ενώ οι λεπτομέρειες που βγήκαν από το στόμα του συγκλόνισαν ακόμη και στους πιο έμπειρους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Τόσο οι ενήλικοι όσο κυρίως τα παιδιά που είχαν φιλικές σχέσεις με το άτυχο κοριτσάκι υπέστησαν ισχυρό σοκ και χρειάστηκαν τη βοήθεια παιδοψυχολόγων που έστειλε το «Χαμόγελο του Παιδιού», που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χωριό.


Ξεριζώθηκε η χαροκαμένη οικογένεια

Οι χαροκαμένοι γονείς τού άτυχου κοριτσιού Τσάνκα και Ζίφκο «ξεριζώθηκαν» για ακόμη μία φορά, εγκαταλείποντας όχι μόνο το Ελαιοχώρι αλλά και την Ελλάδα. Οι τραγικές μνήμες από τον άδικο χαμό της κορούλας τους και η αγριότητα τού εγκλήματος τους ανάγκασε να φύγουν για την πατρίδα τους νομίζοντας -ίσως και ελπίζοντας- ότι η απόσταση θα απαλύνει τις πληγές και τον αβάσταχτο πόνο τους.



Εφυγε και ο γιος του δράστη

Τη μεγαλύτερη βοήθεια παιδοψυχολόγων χρειάστηκε ο 17χρονος γιος του δράστη, ο οποίος πριν από λίγο καιρό έφυγε με τη μητέρα του για την Αλβανία προκειμένου να κάνουν μία καινούργια αρχή, αποτινάσσοντας από πάνω τους το στίγμα της οικογένειας του βιαστή και δολοφόνου παιδιών...


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
espressonews.gr

http://www.enimerwsi.com

Κατάταξη στον Στρατό με ένα... «κλικ»!!!

Στην ιστοσελίδα www.stratologia.gr οι νέοι θα βρίσκουν πού θα καταταγούν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα πάρουν αναβολή.  

Δείτε όλα τα νέα βήματα.

Τέλος στις ουρές στα στρατολογικά γραφεία βάζει η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας για τη Στρατολογία. 


Ολοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα www. stratologia.gr, να βρίσκουν πότε θα καταταγούν, σε ποιο σώμα θα πάνε (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό ή Πολεμική Αεροπορία) και υπό ποιες προϋποθέσεις θα πάρουν αναβολή.


/www.enimerwsi
http://korkos.blogspot.com/

Εξανάγκαζε την οικογένεια του να ζητιανεύει

Αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν στο κέντρο της πόλης, 40χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων».

Όπως προέκυψε από την προανάκριση από το 1994, μέχρι τον Ιούλιο του 2010, ο 40χρονος με τη χρήση σωματικής βίας, εξανάγκαζε αρχικά την 29χρονη σύντροφο του και μετά τα παιδιά τους να επαιτούν, τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στην Ελλάδα, αποκομίζοντας παράνομα περιουσιακά οφέλη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.  



http://cosmo.gr/

«Η Ελλάδα άξιζε την τιμωρία!»

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Αλμπέρτο Αλεσί να μιλάει για τη «συνταγή» εξόδου από την κρίση «Ενοχή» για τις δημοσιονομικές της αμαρτίες χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Αλμπέρτο Αλεσίνα, σημειώνοντας ότι ..... δικαίως «τιμωρήθηκε» από τις αγορές.
 
Ο Αλεσίνα, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, σημειώνει ότι η χώρα μας θα χρειαστεί να κάνει πολλά για να μειώσει τα ελλείμματά της, θεωρεί όμως ότι θα βγει νικήτρια από το τούνελ της τρόικας, ενώ επισημαίνει ότι η Ιστορία διδάσκει πως τα επιτυχημένα προγράμματα εξυγίανσης (συνήθως) οδηγούν και σε εκλογική νίκη! Υπογραμμίζει ότι τυχόν αναδιάρθρωση του χρέους θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στην ελληνική προσπάθεια, ομολογεί ότι αξίζαμε την τιμωρία των αγορών, προτείνει επιτακτικά την αποσύνδεση των δημοσιονομικών αναγκών από τον δανεισμό και θεωρεί ότι η ευελιξία στην αγορά εργασίας και ένα πιο «έξυπνο» σύστημα πρόνοιας θα βελτιώσουν την οικονομία.
- Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ελλάδα;
«Πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Θα οδηγούσε σε επώδυνες οικονομικές συνέπειες. Η αναδιάρθρωση εν μέσω κρίσης και εκτέλεσης ενός προγράμματος εξυγίανσης θα ήταν ένα πολύ επικίνδυνο ενδεχόμενο και αν συνέβαινε θα φαινόταν ως καταστροφή. Τουλάχιστον οι προσπάθειες σταθεροποίησης στέλνουν ένα καλό σήμα στις αγορές».

- Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση βαδίζει στον σωστό δρόμο;
«Από αυτά που διαβάζω βλέπω ότι αντιδρά ενεργά σε αυτή την κατάσταση. Είναι σαφές ότι έτσι οι αγορές άλλαξαν τη γνώμη τους για τη χώρα. Βοήθησε, βέβαια, και η ευρωπαϊκή επέμβαση. Ωστόσο είναι νωρίς να πεις ότι η χώρα θα τα καταφέρει. Πριν από λίγους μήνες όμως δεν θα το πίστευα».
- Οι αγορές γιατί «τιμώρησαν» την Ελλάδα;
«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι η Ελλάδα άξιζε μια τιμωρία! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν η τιμωρία είχε έρθει νωρίτερα, σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Κρατούσατε κρυμμένο έλλειμμα της τάξεως του 6%-7% του ΑΕΠ. Παίρνατε συντάξεις στα 55 χρόνια, όταν οι υπόλοιποι έβγαιναν στη σύνταξη στα 65. Θεωρώ ότι η Ελλάδα άξιζε την τιμωρία, όμως αυτή έφθασε αργά. Είναι όπως ένα μικρό παιδί: πρέπει να του μάθεις τι είναι σωστό ή λάθος γρήγορα και έγκαιρα. Αυτό στην περίπτωσή σας δεν συνέβη. Ετσι η τιμωρία ήρθε πολύ αργά, αλλά και δυστυχώς πολύ δυνατά. Εν τέλει, την αξίζατε!».

- Με τα δεδομένα προβλήματα (σε Ισπανία, Ελλάδα, Ιρλανδία) η ευρωζώνη έχει μέλλον;
«Ομολογουμένως το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν λειτούργησε σωστά. Είμαι ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το ότι αυτοί οι κανόνες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Αν μια χώρα θελήσει από μόνη της να ελέγξει το χρέος της και να το μειώσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, ίσως να έχει μέλλον. Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν αποτελεί πανάκεια».

 
newsbeast

http://ksipnistere.blogspot.com

Κύκλωμα εκβιαστών εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Απειλούσαν, εκβίαζαν, δάνειζαν με τόκο... 200% και συμμετείχαν σε κύκλωμα ξεπλύματος χρήματος μέσω... Στοιχήματος! 

  Το πώς, ακόμη ερευνάται από την αστυνομία, καθώς στα χέρια της έχει έναν από το κύκλωμα (έναν 40χρονο) ενώ
έχει θέσει υπό δικαστική επιτήρηση τον 33χρονο εγκέφαλο της σπείρας! Και το κουβάρι δεν έχει ξετυλιχθεί όλο...
Ο 40χρονος (ελληνικής υπηκοότητας και καταγωγής) συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση και συμμορία», «απλή συνέργεια σε εκβίαση» και «απλή συνέργεια σε τοκογλυφία».
Ο δράστης συνελήφθη χθες το μεσημέρι (Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010), την ώρα που απειλούσε δυο επιχειρηματίες για να τους πάρει 24.300 ευρώ(δόση από ποσό 623.000 ευρώ τα οποία είχαν δανειστεί από τον 33χρονο το 2006). Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος ήταν αυτός που έβαλε τον 40χρονο να πάρει τα χρήματα με όποιον τρόπο μπορούσε.
Ο εγκέφαλος της συμμορίας είχε συλληφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2010, για ληστεία την οποία διέπραξε σε βάρος 27χρονου, στην περιοχή της Πυλαίας(γι αυτό το λόγο τελεί υπό δικαστική επιτήρηση).
Μετά τη σύλληψη του 40χρονου ακολούθησαν έρευνες τόσο στο σπίτι του 'εγκεφάλου' όσο και σε αποθήκες κι άλλους χώρους που διατηρούσε το κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες αυτές έβγαλαν... λαβράκια, καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



Τα ύποπτα κερδοφόρα δελτία
- Πέντε υπερπολυτελή αυτοκίνητα
- Δύο μοτοσικλέτες
- 57 κερδοφόρα δελτία Στοιχήματος, συνολικού ποσού κερδών περίπου 109.000 ευρώ.
- Μία μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από τον Μάιο του 2010,
- Χειρόγραφες σημειώσεις με αναγραφόμενα χρηματικά ποσά.
Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν... πολλές άλυτες, ως τώρα, απορίες, αλλά και αναζητείται ο λόγος για τον οποίο οι δύο του κυκλώματος είχαν στην κατοχή τους τόσα πολλά κερδισμένα δελτία Στοιχήματος. Η αστυνομία πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο το κύκλωμα 'ξέπλενε' χρήμα, αλλά αναζητεί τον ακριβή μηχανισμό, καθώς και τους συνεργούς των δύο συλληφθέντων

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


http://www.salonicanews.com
http://press-gr.blogspot.com

Είμαι Έλληνας και ντρέπομαι...

Ντρέπομαι πολύ.

Ντρέπομαι επειδή ένας πάρα πολύ χοντρός άνδρας, που έχει ένα πολύ υψηλός αξίωμα στην Ελλάδα, φέρεται με τον τρόπο που φέρεται.
Αισθάνομαι ταπεινωμένος όταν έχω έναν τέτοιο αξιωματούχο. Έναν αξιωματούχο του κράτους που μιλάει σαν κουτσαβάκης, έχει τρόπους τσαμπουκαλή και διάθεση νταή με το ζουνάρι πάντα απλωμένο για καυγά. Έναν άνθρωπο που με ανάγωγο τρόπο και με πρωτοφανή αλαζονεία φέρεται σε ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια μοίρα μ' αυτόν -ούτε τα αναρίθμητα κτήματα, ούτε τη δύναμη που ασκεί από τη θέση του, ούτε την ασυλία του, αλλά ούτε και...
 την αδιαντροπιά του. Οι τα απόβλητα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε.
Αυτός ο άνθρωπος για χρόνια εκπροσωπεί με διαφόρους τρόπους την εξουσία. Δεν ξέρουμε αν έχει δουλέψει ποτέ του. Αυτόν τον άνθρωπο τον έχει ψηφίσει όμως ο Ελληνικός λαός.

Αηδιάζω όταν τον βλέπω και μόνον - ντρέπομαι που υπάρχει και είναι Έλληνας.


Ένας αναγνώστης

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_7668.html

Αν πεθάνει ένας blogger...

Πάνε περίπου 2,5 μήνες από τη δολοφονία του Γκιόλια και παρατηρώ όχι μόνο την αμνησία μερικών – μερικών, αλλά και το (ενοχλητικό για μένα τουλάχιστον) μελόδραμα κάποιων ευσυγκίνητων, καθώς και την πλήρη εκμετάλλευση του άδικου χαμού του από ορισμένους κουτοπόνηρους.

Όπως όλοι πια θα ξέρετε, το Τρωκτικό σταμάτησε (προσωρινά απ’όσο λένε εγκυρότατες πηγές) και τη θέση του πήρε κάποιο άλλο, με την πρόσθεση της συλλαβής
«μα» στην ονομασία του. Κάτι σα λογοπαίγνιο δηλαδή, για να παραπέμπει στο πάλαι ποτέ κραταιό blog. Όπως κάποτε που είδα nightclub με την ονομασία «Βαρεκλάδικο», για να μην πληρώνει franchise στο γνωστό «Βαρελάδικο».

Επίσης όλοι θα γνωρίζετε πως κάτοχος του γνωστού κλώνου του Τρωκτικού, είναι πασίγνωστος «ταξιδιάρης» δημοσιογράφος (η Τσόκλη δηλαδή στο αρσενικό της). Σκέφτηκα λοιπόν… τι θα μπορούσε να κάνει αυτός ο τύπος, αν στο μέλλον πεθάνουμε ορισμένοι από εμάς τους bloggers. Εντάξει, δεν έχουμε τη δυναμική του Τρωκτικού (ούτε στο ελάχιστο), αλλά για την… πλάκα και μόνο, φαντάστηκα πώς θα ήταν οι κλώνοι μερικών ιστολογίων, σε περίπτωση θανάτου των κατόχων τους.
Αιωνία η μνήμη μας λοιπόν και πάμε να δούμε τους επίδοξους αντικαταστάτες μας:

Εις μνήμην του
Enimerwsi.com


Εις μνήμην του
Τρελού Κουνελιού


Εις μνήμην του
Ασημώνη


Εις μνήμην του
Taxalia


Εις μνήμην του
City-Press.gr


Εις μνήμην της
Παραπολιτικής


Εις μνήμην του
Πρέζα TV


Εις μνήμην του
Απολίτιστου Στεκιού


Εις μνήμην των
Παπατζήδων


Τέλος, εις μνήμην του
γιατρού μας, με νονό του νέου ονόματος, τον… Αντώνη Κανάκη. Όταν κάποτε δημοσίευε εικόνες από blogs και είχα τιμή να βλέπω και τις δικές μου στην εκπομπή του, είχε τη συνήθεια να αποκαλεί τον doctor, έτσι:
........
........
........
........
........
........
........
........

Άντε βρε... να ζήσετε να μας θυμόσαστε.


ΥΓ. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να βάλω σ'αυτή τη λίστα όλα τα blogs που γνωρίζω. Η επιλογή είναι περίπου τυχαία, ανάλογα με το... "κλικ" που μού έκανε το κάθε όνομα. 


http://stavros-marinis.blogspot.com

Δύο αλβανικές παρατράπεζες καθίζουν στο σκαμνί την Ελλάδα!

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγουν δύο αλβανικές παρατράπεζες(!) κατά της Ελλάδας για την ανάκτηση των χρημάτων που αποκτήθηκαν μέσα από την «πυραμίδα» του 1997 και τα οποία λιμνάζουν σήμερα σε.....
ημεδαπά τραπεζικά ιδρύματα. Μάλιστα η προσφυγή υποστηρίζεται σθεναρά από το αλβανικό Δημόσιο, το οποίο ήδη προσέλαβε νομικό επιτελείο από την Ελλάδα για να «τρέξει» την υπόθεση. 

 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του «Βήματος», πριν από περίπου δύο μήνες η αλβανική κυβέρνηση ανέθεσε την υπόθεση σε ημεδαπό δικηγορικό γραφείο- και αναμένεται να προσληφθεί και δεύτερο-, το οποίο διερεύνησε την τύχη των περίπου 15-20 εκατ. δολαρίων που φυγαδεύτηκαν από την Αλβανία στην Ελλάδα το 1997 και συνηγόρησε υπέρ της προσφυγής κατά της χώρας μας στο Στρασβούργο.
Σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, η δικηγορική αμοιβή που έχει κανονιστεί ισούται με το 15% του ποσού που θα ανακτηθεί στην περίπτωση που η αλβανική πλευρά κερδίσει τη δίκη.
Τα χρήματα των παρατραπεζών, οι οποίες δεν λειτουργούν πλέον, είναι δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο από την εποχή της κατάρρευσης της αλβανικής οικονομίας λόγω της έκνομης προέλευσής τους, κατ΄ εφαρμογήν των προβλεπομένων από την εθνική και διεθνή χρηματοπιστωτική νομοθεσία.
Ηδη δύο αλβανικές παρατράπεζες και «γνώριμες» από το παρελθόν, η VΕFΑ και η Cenaj, στρέφονται κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο του Στρασβούργου, αφού προηγουμένως έχασαν τη δικαστική μάχη με το Δημόσιο σε όλες τις βαθμίδες των ελληνικών δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα η παρατράπεζα VΕFΑ ζητεί από την Ελλάδα να της επιστραφεί ποσό της τάξεως των 2,5 εκατ. δολαρίων, το οποίο είναι δεσμευμένο από το ελληνικό κράτος, ενώ η παρατράπεζα Cenaj διεκδικεί περί τα 8 εκατ. δολάρια που βρίσκονται σε λογαριασμούς ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Αυτό που προκαλεί αρνητική εντύπωση στην υπόθεση είναι ότι το αλβανικό Δημόσιο, μέσω των συνηγόρων του, θα εκπροσωπηθεί ως τρίτο μέρος στο Διεθνές Δικαστήριο έπειτα από σχετική εξουσιοδότηση από τον Φορέα Εποπτείας και Διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων των παρατραπεζών, κατά δήλωση του επικεφαλής του εν λόγω οργανισμού κ. Μπαϊράμ Μάλαϊ.
Το 1997 οι αλβανικές παρατράπεζες, αφότου εξαπάτησαν χιλιάδες Αλβανούς και προκάλεσαν πολιτικοοικονομική κρίση στη χώρα που είχε ως συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης του νυν πρωθυπουργού κ. Σαλί Μπερίσα, φυγάδευσαν από τη χώρα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, τα οποία κατατέθηκαν σε μια σειρά τράπεζες της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, της Ελβετίας, αλλά κυρίως της χώρας μας.

Μάλιστα, με στόχο τον επαναπατρισμό των χρημάτων, αναμένονται ανάλογες δικαστικές προσφυγές κατά των συγκεκριμένων χωρών, ιδιαίτερα δε της Τουρκίας, η οποία αρνείται να ανοίξει τους λογαριασμούς ζητώντας την προσκόμιση των νομίμων αποδεικτικών εγγράφων.
Καλά πληροφορημένες πηγές από την Αλβανία αναφέρουν ότι πρόκειται πρωτίστως για ζήτημα εσωτερικής κατανάλωσης το οποίο λειτουργεί ως δόλωμα ούτως ώστε οι εξαπατηθέντες αλβανοί πολίτες να «ξεχάσουν» ότι ουδείς τους είχε προστατεύσει το 1997, όταν και επικράτησε ο «νόμος του Καλάσνικοφ» και η Αλβανία γνώρισε το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης προς το εξωτερικό λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας.
Μάλιστα η υπόθεση έχει και τους συμβολισμούς της, καθ΄ ότι, όπως και τώρα, έτσι και τότε πρωθυπουργός ήταν ο κ. Μπερίσα, ο οποίος βέβαια «χρεώνεται» και την κατοπινή αναδόμηση ενός πραγματικά υγιούς και διαφανούς τραπεζικού συστήματος.

Το 2001 ο ιδιοκτήτης ίσως της πλέον διάσημης παρατράπεζας της εποχής Gjallica Σεμβίε Καντρία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών με την κατηγορία της οικονομικής απάτης σε βάρος χιλιάδων πολιτών. Νωρίτερα ο πρόεδρος της μεγαλύτερης παρατράπεζας της χώρας VΕFΑ που στρέφεται σήμερα κατά της χώρας μας Βεχμπί Αλιμούτσαϊ είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκισης.
Μάλιστα το 2005 ο διαχειριστής των ελλειμμάτων της VΕFΑ Φαρουντί Αράπι ενέπλεξε στην ιστορία και την υπόθεσηΒαβύλη υποστηρίζοντας ότι ο Απόστολος Βαβύλης είχε αποσπάσει από την παρατράπεζα ποσό άνω των 4 εκατ. δολαρίων την περίοδο 1995-1996.

 
tovima

http://ksipnistere.blogspot.com/

Ολοκαύτωμα Λιγκιάδων

Στα πόδια του άργησε να σταθεί και να περπατήσει. Κλείνοντας τα τέσσερά του χρόνια έκανε τα πρώτα του βήματα.  

Οσοι συγγενείς είχαν απομείνει έλεγαν ότι έφταιγε το κακό. Μωρό πράμα, έμεινε μία ολόκληρη μέρα και νύχτα μέσα στο αίμα των εκτελεσμένων να ψάχνει να θηλάσει από το παγωμένο στήθος της νεκρής μάνας του. Εφταιγε, ίσως, και το τραύμα από την ξιφολόγχη που είχε διαπεράσει την πλάτη του, σχεδόν φθάνοντας στη σπονδυλική στήλη. Παρ΄ όλα αυτά, επέζησε. Σήμερα θα είναι στο επίκεντρο των τιμητικών εκδηλώσεων.«Ολο το χωριό με προσέχει σαν να είμαιγυάλινος. Λες και φοβούνται ότι θα σπάσω σε κομμάτια. Με φροντίζουν,με προσέχουν,με χαιρετούν πρόσχαρα μικροί και μεγάλοι» λέει με καμάρι, αλλά και κάποια θλίψη. Ο κ. Παναγιώτης Μπαμπούσκας δεν έχει καθαρές μνήμες από το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, στα Ιωάννινα. Ηταν μερικών μηνών βρέφος, όταν η φάλαγγα των μηχανοκίνητων γερμανικών διμοιριών χτύπησε το χωριό σε αντίποινα για τη δράση των αντάρτικων σωμάτων. Ηταν 3 Οκτωβρίου 1943, ημέρα Κυριακή, όπως συμπίπτει εφέτος η μαύρη επέτειος.Οι Γερμανοί κατέκαψαν τα λιγοστά σπίτια, τα υποστατικά και τις αποθήκες, άλλους έστησαν στο πλάτωμα, με την εκπληκτική θέα στον κάμπο και στη λίμνη των Ιωαννίνων, άλλους τους εκτέλεσαν μπροστά στα ανώφλια των σπιτιών ή μέσα στις κάμαρες και στα κατώγια. Από τους 96 που μέτρησαν με σπουδή οι κατακτητές γλίτωσαν τον θάνατο μόνο τέσσερις. Το βρέφος, μια νεαρή γυναίκα, που τα κορμιά των συγχωριανών της την κάλυψαν πέφτοντας την ώρα του πολυβολισμού, και δύο 24χρονοι άνδρες που οι σφαίρες τούς τραυμάτισαν επιπόλαια. Εξήντα επτά χρόνια μετά ο κ. Μπαμπούσκας είναι ο μόνος εν ζωή. Το μακελειό το γνωρίζει μόνο από τις διηγήσεις των μεγαλυτέρων, που «ευτυχώς για εκείνους και εμένα, που με έβγαλαν από τα αίματα και το φονικό,είχαν φύγει μερικές μέρες νωρίτερα για τη συγκομιδή των καρυδιών στις Καρυές». Αλλά και αυτοί δεν ήταν πολλοί. Μερικές ντουζίνες άνθρωποι, κυρίως μεσήλικοι και νεαροί άνδρες που βρήκαν επιστρέφοντας τις γυναίκες, τα παιδιά, τους γεροντότερους σε λίμνες αίματος.Ο πατέρας του κ. Μπαμπούσκα δεν συνήλθε ποτέ από το σοκ. «Πέθανε από τη στενοχώρια του δύο χρόνια μετά». Το ορφανό παιδί ακολούθησε τη μοίρα των άλλων, ξεκληρισμένων οικογενειών. Πρώτα, εσωτερική μετανάστευση, στα Ιωάννινα, στο Νησί, στις Καρυές, δουλεύοντας τσοπανάκος στα κοπάδια των αιγοπροβάτων και των αγελάδων. Αργότερα, μετά το στρατιωτικό, στην Αθήνα, εργάτης κοντά τριάντα χρόνια στη Χαλυβουργική. Παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια, γύρισε στο χωριό που ακόμη επούλωνε τις πληγές του. «Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν καλύβες και πέτρινα εγκαταλειμμένα, με τα σημάδια από τη φωτιά και τη λεηλασία ακόμη ορατά. Γύρισαν πολλοί σιγά σιγά στον τόπο μας, το χωριό ξαναζωντάνεψε,άνοιξαν νέα νοικοκυριά, φτιάχτηκαν και τα κατεστραμμένα».Το 2007 ο κ. Μπαμπούσκας ταξίδεψε μαζί με άλλους επιζήσαντες στη Γερμανία, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου του Μονάχου σε ένα συνέδριο για τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Ελλάδα. «Ερχονταν νέοι άνθρωποι, φοιτητές, μας αγκάλιαζαν, κάποιοι έκλαιγαν.Οταν πήραμε τον λόγο και μιλήσαμε για τους Λιγκιάδες, εγώ και ένας ακόμη συντοπίτης,μας χειροκροτούσαν για ώρα πολλή». Δεν συμπάθησε τους βετεράνους του πολέμου ή τους συγγενείς τους. «Ηταν ψυχροί,απόμακροι.Στον κύκλο ομιλητών που ανήκαν βετεράνοι των κατοχικών στρατευμάτων όλοι καμώνονταν ότι δεν γνώριζαν, δεν είχαν ακούσει,βρίσκονταν μακριά από όλες τις σφαγές ή τις λεηλασίες». Ο δήμαρχος της πόλης Μίτενβαλντ Χέρμαν Ζάλμινγκερ, γιος του αντισυνταγματάρχη Καταδρομών Γιόζεφ Ζάλμινγκερ , η εκτέλεση του οποίου από αντάρτες του ΕΔΕΣ θεωρείται η αφορμή για τα αντίποινα στους Λιγκιάδες, αρνήθηκε να δεχτεί την ελληνική αντιπροσωπεία. «Απάντησε ξερά και απότομα στους καθηγητές και στους φοιτητές που είχαν την ιδέα αυτής της συνάντησης ότι δεν δέχεται Ελληνες» εξηγεί ο κ. Μπαμπούσκας. Το χωριό τιμά την επέτειο, μεταξύ άλλων, με λαμπαδηφορία από την εκκλησία στο πλάτωμα όπου έχει ανεγερθεί το μνημείο του ολοκαυτώματος. Τα μάτια των χωριανών, των παιδιών, των επισκεπτών θα είναι στραμμένα στον πρώτο λαμπαδηφόρο, τον επιζώντα κ. Μπαμπούσκα. Και όχι επειδή «με αντιμετωπίζουν σαν γυάλινο». Αλλά είναι η ζωντανή μνήμη ενός ολόκληρου τόπου και μιας αιματοβαμμένης εποχής.

«ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ»

 
Τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου 1943 το αντάρτικο σώμα του ΕΔΕΣ,με διοικητή τον Κώτσο Τόλη,στήνει οδοφράγματα στον δρόμο Ιωαννίνων- Πρέβεζας στην Κλεισούρα όταν το στρατιωτικό όχημα που επιβαίνει ο αντισυνταγματάρχης της 1ης Ορεινής Μεραρχίας Γιόζεφ Ζάλμινγκερ πέφτει πάνω στους στύλους και ανατρέπεται. Οι αντάρτες εκτελούν τον Ζάλμινγκερ και τον υπασπιστή του, αγνοώντας την ταυτότητα του θύματος,πέραν του βαθμού του.Ο Ζάλμινγκερ είναι ένας πολλάκις παρασημοφορημένος αξιωματικός του Ανατολικού Μετώπου αλλά και ένας φανατικός του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος,ένας «παλιός αγωνιστής», στη γλώσσα των ναζιστών, και συνοδοιπόρος του Αδόλφου Χίτλερ,ήδη από την εποχή του «πραξικοπήματος της μπιραρίας» στο Μόναχο.Οταν η είδηση φτάνει στα Ιωάννινα,ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της πόλης και της Μεραρχίας Χούμπερτ Λανς εκδίδει μια λιτή διαταγή: «Εκδικηθείτε την ειδεχθή δολοφονία με μια αμείλικτη επιχείρηση αντεκδίκησης σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το σημείο τέλεσής της». Στην πραγματικότητα έχει ανασύρει από τα συρτάρια το σχέδιο αντιανταρτικών επιχειρήσεων «Πάνθηρ»,που έχει εκπονηθεί αρκετές εβδομάδες νωρίτερα.Την επιχείρηση κατά των Λιγκιάδων αναλαμβάνει το 79ο Εφεδρικό Τάγμα,με διοικητή,σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις,τον λοχαγό Αλφρεντ Σρέπελ.Το γενικό πρόσταγμα ανήκει στον συνταγματάρχη Βάλτερ Στέτνερ.Το πρωί της 3ης Οκτωβρίου ξεκινά με καταιγισμό πυρών πυροβολικού και όλμων,που προετοιμάζουν την άνοδο των καμιονιών,αργά το μεσημέρι,αλλά ελάχιστα πλήττουν το χωριό.Οταν οι Γερμανοί αποχωρούν ο απολογισμός είναι φρικτός: 92 νεκροί, μεταξύ των οποίων 34 παιδιά ηλικίας 6 μηνών ως 11 ετών,37,κυρίως,γυναίκες,30 έως 64 ετών, και 11 άνω των 70 ετών.Πλήρως κατεστραμμένα από τις φωτιές 43 σπίτια και 57 υποστατικά, στάβλοι και καλύβες.Στα μεταπολεμικά χρόνια κανένας από τους υπαιτίους του εγκλήματος δεν παραπέμφθηκε σε δίκη και δεν τιμωρήθηκε.Στη μηνιαία αναφορά της Μεραρχίας προς το Γενικό Επιτελείο της Βέρμαχτ η επιχείρηση περιγράφεται ως εξής: «Από το χωριό Λιγκιάδες και τα υψόμετρα 1015 και 1277 ασθενής αντίσταση του εχθρού.50 (!) πολίτες εξοντώθηκαν. Οι Λιγκιάδες αποτεφρώθηκαν.Λάφυρα,20 μουλάρια».Ευχαριστίες: Στον ιστορικό Κριστόφ ΣμινκΓκουστάβους για την παραχώρηση πολύτιμου φωτογραφικού υλικού,από το υπό έκδοση,στα ελληνικά,βιβλίο «Μνήμες Κατοχής ΙΙΙ: Οι Λιγκιάδες στις φλόγες»,εκδόσεις Ισνάφι.Στον εκδότη κ.Πάνο Βαδαλούκα.Στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ.Χρήστο Κατσαρό.



tovima
http://epirusgate.blogspot.com

Ληστεία υπό απειλή... αναπτήρα

Απόπειρα ληστείας, σε βάρος της υπαλλήλου ανθοπωλείου στην περιοχή της Ευκαρπίας, έγινε το Σάββατο στις 21:40, από 27χρονο με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, ο οποίος εισήλθε στο μαγαζί, απειλώντας ότι εάν δεν του δοθούν οι εισπράξεις, θα το πυρπολούσε.

Ο 27χρονος κρατούσε στα χέρια του αναπτήρα και δοχείο εύφλεκτου υλικού, πιθανώς βενζίνης. Ωστόσο στο χώρο του ανθοπωλείου βρισκόταν και ο 44χρονος σύζυγος της υπαλλήλου, ο οποίος κάποια στιγμή κατόρθωσε να τον απωθήσει σωματικά, αλλά και να αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.


Από την εξέλιξη αυτή, ο 44χρονος κατάλαβε ότι γνώριζε τον επίδοξο ληστή, τον οποίο λίγη ώρα αργότερα, συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης. 


http://www.zougla.gr/ 

μπίζνες αντί για τζόγο...

ήρθαν οι Κινέζοι και έδειξαν έτοιμοι για μπίζνες με τη χώρα μας...

τη βλέπουν σα μία πύλη εξόδου των προϊόντων τους για την Ευρώπη...

εν τω μεταξύ κι αν αυτό λέει κάτι,το Σεπτέμβριο η Κινεζική κυβέρνηση σε μία εκστρατεία κατά του τζόγου,κατάσχεσε και κατέστρεψε χιλιάδες μηχανήματα βίντεο γκέιμς που λειτουργούσανσα φρουτάκια (όπως βλέπετε στην πιο πάνω εικόνα)...

φαίνεται ότι οι Κινέζοι πιο πλούσιοι,πιο εργατικοί και πιο μεθοδικοί από εμάς,προτιμούν την ανάπτυξη μέσω των επιχειρήσεων και όχι μέσω του τζόγου...

ελπίζουμε ο ΓΑΠ κάτι να μαθαίνει από τις Ασιατικές επαφές του...

κι ακόμα ελπίζουμε να μη χαθεί η ευκαιρία συνεργασίας με τον Ασιατικό κολοσσό,λόγω των γνωστών αγκυλώσεων και καθυστερήσεων του κρατικού μηχανισμού μας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης...

ίδωμεν...

b.n.

SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: μπίζνες αντί για τζόγο...

Αντισυνταγματική η μείωση μισθών και συντάξεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά τμήματα του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα μπορεί να κριθούν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικά μετά την προσφυγή που κατέθεσαν προ τριμήνου πολλοί φορείς όπως η ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, η ΕΣΗΕΑ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλες οργανώσεις – συνολικά δέκα επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς καθώς και αρκετοί μεμονωμένοι πολίτες.

Παράλληλα, πολλοί από τους ίδιους φορείς ετοιμάζουν ακόμη δύο προσφυγές, μία κατά του επικαιροποιημένου μνημονίου και μία κατά του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Ιούλιο, δίνοντας έτσι δραματικές διαστάσεις στη νομική και πολιτική σύγκρουση για την ακολουθούμενη πολιτική και τον ρόλο της τρόικας στη χώρα. «Παραβιάζονται περιουσιακά δικαιώματα»


Η εισήγηση επί της προσφυγής για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον στο θέμα των περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις είναι θετική. Ενδέχεται δηλαδή ο εισηγητής να δεχθεί τα βασικά επιχειρήματα των προσφευγόντων, ότι δηλαδή η περικοπή αμοιβών και συντάξεων σε σημαντικό βαθμό και χωρίς χρονικό περιορισμό παραβιάζει τα περιουσιακά δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και ότι το «πάγωμα» των αποδοχών καταργεί ανεπίτρεπτα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας,παραβαίνοντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αυτονομία, αλλά και διεθνείς συμβάσεις. Αντιθέτως, η εισήγηση θα είναι μάλλον απορριπτική ως προς το σκέλος της προσφυγής όπου αναφέρεται ότι κακώς το μνημόνιο εγκρίθηκε στη Βουλή με απλή και όχι με αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων, καθώς πρόκειται για διεθνή συνθήκη.


Τι θα γίνει αν ακυρωθούν τα μέτρα


Ακόμη κι έτσι όμως, έστω δηλαδή με τη μερική αποδοχή της προσφυγής, τα δεδομένα θα αλλάξουν δραματικά,καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακάμψει τη δικαστική απόφαση. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί και πάλι με την τρόικα, ώστε να επαναπροσδιορίσει το μίγμα της πολιτικής της και να βρεθούν άλλα μέτρα, ισοδύναμου αποτελέσματος. Με δεδομένο δηλαδή ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν ορισμένα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων και να αποκατασταθούν οι απώ λειες για τον


Προϋπολογισμό, η κυβέρνησηθα οφείλει να αντλήσει από άλλες πηγές τα ποσά που θα απαιτούνται για την επίτευξη των κεντρικών στόχων του μνημονίου. Καλά πληροφορημένοι παράγοντες σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία σοβαρή διαπραγμάτευση όταν της προτάθηκε το μνημόνιο τον περασμένο Μάιο και ότι αποδέχτηκε όλες τις εύκολες λύσεις που της πρότειναν τότε.


Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ελπίζει για την όσο γίνεται πιο ήπια στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας απέναντι στο μνημόνιο, αφού μια έντονα καταδικαστική απόφαση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και στην ίδια την πορεία υλοποίησης των απαιτήσεων της τρόικας.


Η Ελλάδα, όπως επισημαίνουν ορισμένοι παράγοντες, δεν έχει τη δυνατότητα της Ρουμανίας, όπου επίσης απορρίφθηκε δικαστικά η συμφωνία με το Διεθνές


Νομισματικό Ταμείο, αλλά η εκεί κυβέρνηση είχε εναλλακτικές λύσεις όπως η αύξηση του ΦΠΑ για να αντισταθμίσει τα χαμένα ποσά, μετά την ακύρωση των περικοπών στους μισθούς.


Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ίσως, σε πρώτη φάση, δοθεί κάποια αναβολή της εκδίκασης για μερικές εβδομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση πέραν του Δεκεμβρίου.


Σε κάθε περίπτωση η νομική σύγκρουση της κυβέρνησης και της τρόικας με τους κοινωνικούς φορείς μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, που δυνητικά θα αλλάξουν όλο το σκηνικό και θα οδηγήσουν σε αλλαγή πλεύσης σε πολλούς τομείς.


protothema.gr

Ενίσχυση και σύντομα

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων από τις αρχές του επόμενου έτους, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ξεκαθαρίζει ότι ο νέος προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει νέες περικοπές μισθών

Δεν αποκλείει την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων μέσα στο 2011, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής", ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το οικονομικό επιτελείο ψάχνει τρόπους να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε πει ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε αύξηση των συντάξεων το συντομότερο δυνατόν.
Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν θα υπάρχουν περικοπές μισθών στο Δημόσιο.
Αναφερόμενος στο μισθολόγιο των  δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός τονίζει ότι οι τελικές προτάσεις θα γίνουν γνωστές στα τέλη του 2010 και ότι ο διάλογος με την ΑΔΕΔΥ θα είναι συνεχής.
"Η λογική μας είναι η ενσωμάτωση των περισσότερων επιδομάτων στον μισθό- και άρα να συνυπολογίζονται για τη σύνταξη- αλλά και να οριοθετήσουμε προσεκτικά την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους".
Σημείωσε, δε, ότι η μελέτη για τη δομή του νέου μισθολογίου θα ανακοινωθεί ως το τέλος του 2010, καθώς και ότι το νέο μισθολόγιο θα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και μέσα στο 2011.
Ερωτηθείς για την ανάπτυξη, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "θα έλθει το 2012 μετά την πρώτη διετία σταθεροποίησης με το μέρισμα της ανάπτυξης να πηγαίνει σε όσους έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες".
Σχολιάζοντας τέλος το επιχείρημα της ΝΔ για μηδενισμό του ελλείμματος μόνο με ανάπτυξη, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι "είναι προφανές ότι το επιχείρημα του μηδενισμού των ελλειμμάτων μόνο με ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι παραμύθι για μικρά παιδιά".

http://news247.gr