'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ενίσχυση και σύντομα

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων από τις αρχές του επόμενου έτους, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ξεκαθαρίζει ότι ο νέος προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει νέες περικοπές μισθών

Δεν αποκλείει την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων μέσα στο 2011, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής", ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το οικονομικό επιτελείο ψάχνει τρόπους να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε πει ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε αύξηση των συντάξεων το συντομότερο δυνατόν.
Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν θα υπάρχουν περικοπές μισθών στο Δημόσιο.
Αναφερόμενος στο μισθολόγιο των  δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός τονίζει ότι οι τελικές προτάσεις θα γίνουν γνωστές στα τέλη του 2010 και ότι ο διάλογος με την ΑΔΕΔΥ θα είναι συνεχής.
"Η λογική μας είναι η ενσωμάτωση των περισσότερων επιδομάτων στον μισθό- και άρα να συνυπολογίζονται για τη σύνταξη- αλλά και να οριοθετήσουμε προσεκτικά την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους".
Σημείωσε, δε, ότι η μελέτη για τη δομή του νέου μισθολογίου θα ανακοινωθεί ως το τέλος του 2010, καθώς και ότι το νέο μισθολόγιο θα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και μέσα στο 2011.
Ερωτηθείς για την ανάπτυξη, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "θα έλθει το 2012 μετά την πρώτη διετία σταθεροποίησης με το μέρισμα της ανάπτυξης να πηγαίνει σε όσους έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες".
Σχολιάζοντας τέλος το επιχείρημα της ΝΔ για μηδενισμό του ελλείμματος μόνο με ανάπτυξη, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι "είναι προφανές ότι το επιχείρημα του μηδενισμού των ελλειμμάτων μόνο με ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι παραμύθι για μικρά παιδιά".

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου