'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Κύκλωμα εκβιαστών εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Απειλούσαν, εκβίαζαν, δάνειζαν με τόκο... 200% και συμμετείχαν σε κύκλωμα ξεπλύματος χρήματος μέσω... Στοιχήματος! 

  Το πώς, ακόμη ερευνάται από την αστυνομία, καθώς στα χέρια της έχει έναν από το κύκλωμα (έναν 40χρονο) ενώ
έχει θέσει υπό δικαστική επιτήρηση τον 33χρονο εγκέφαλο της σπείρας! Και το κουβάρι δεν έχει ξετυλιχθεί όλο...
Ο 40χρονος (ελληνικής υπηκοότητας και καταγωγής) συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση και συμμορία», «απλή συνέργεια σε εκβίαση» και «απλή συνέργεια σε τοκογλυφία».
Ο δράστης συνελήφθη χθες το μεσημέρι (Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010), την ώρα που απειλούσε δυο επιχειρηματίες για να τους πάρει 24.300 ευρώ(δόση από ποσό 623.000 ευρώ τα οποία είχαν δανειστεί από τον 33χρονο το 2006). Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος ήταν αυτός που έβαλε τον 40χρονο να πάρει τα χρήματα με όποιον τρόπο μπορούσε.
Ο εγκέφαλος της συμμορίας είχε συλληφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2010, για ληστεία την οποία διέπραξε σε βάρος 27χρονου, στην περιοχή της Πυλαίας(γι αυτό το λόγο τελεί υπό δικαστική επιτήρηση).
Μετά τη σύλληψη του 40χρονου ακολούθησαν έρευνες τόσο στο σπίτι του 'εγκεφάλου' όσο και σε αποθήκες κι άλλους χώρους που διατηρούσε το κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες αυτές έβγαλαν... λαβράκια, καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



Τα ύποπτα κερδοφόρα δελτία
- Πέντε υπερπολυτελή αυτοκίνητα
- Δύο μοτοσικλέτες
- 57 κερδοφόρα δελτία Στοιχήματος, συνολικού ποσού κερδών περίπου 109.000 ευρώ.
- Μία μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από τον Μάιο του 2010,
- Χειρόγραφες σημειώσεις με αναγραφόμενα χρηματικά ποσά.
Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν... πολλές άλυτες, ως τώρα, απορίες, αλλά και αναζητείται ο λόγος για τον οποίο οι δύο του κυκλώματος είχαν στην κατοχή τους τόσα πολλά κερδισμένα δελτία Στοιχήματος. Η αστυνομία πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο το κύκλωμα 'ξέπλενε' χρήμα, αλλά αναζητεί τον ακριβή μηχανισμό, καθώς και τους συνεργούς των δύο συλληφθέντων

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


http://www.salonicanews.com
http://press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου