'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Διαδηλώσεις στην Ισλανδία κατά των κατασχέσεων σπιτιών από τις τράπεζες

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της Ισλανδίας, εκφράζοντας την οργή τους για τις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες. 

Το εξαμηνιαίο πάγωμα της αποπληρωμής των δόσεων των δανείων που είχε κηρύξει η κυβέρνηση έληξε την Πέμπτη, προκαλώντας την οργή πολλών Ισλανδών οι οποίοι δεν είναι ακόμα σε θέση να πληρώσουν.

Διαδηλωτές πέταξαν γιαούρτια και αυγά -ένα από τα οποία κατέληξε στο κεφάλι της πρωθυπουργού-, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως «ανθρώπινο μέλλον», «θέλουμε μια κυβέρνηση που να εργάζεται για το λαό», «εκλογές τώρα».Περίπου 50 αστυνομικοί ήταν παρόντες.Σύμφωνα με την εφημερίδα Morgunbladid, περίπου 400 κατοικίες θα κατασχεθούν φέτος και ο αριθμός θα φθάσει τις 1.000 από τα τέλη του 2008, όταν το τραπεζικό σύστημα της χώρας των περίπου 313.000 κατοίκων κατέρρευσε συμπαρασύροντας την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΜΕ, περίπου 200 άνθρωποι κατασκήνωσαν έξω από τη Βουλή στην διάρκεια της νύχτας.«Ο κόσμος χάνει τα σπίτια του διότι η κυβέρνηση δεν τον βοηθά. Μας αναγκάζουν να φτιάξουμε σκηνουπόλεις. Έτσι θέλουν την Ισλανδία;» φώναξε μια 50χρονη γυναίκα.Η Βουλή ενέκρινε την Τρίτη την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού σε ειδικό δικαστήριο για το ρόλο του στην κρίση.

http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου