'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Πέντε διάσημοι σεξομανείς!!!!!!!

Ο εθισμός στο σεξ δεν αφορά μόνο τους "κοινούς θνητούς". To MEN 24 παρουσιάζει τους πέντε διάσημους που έχουν παραδεχτεί ή έχουν "κατηγορηθεί" ότι έχουν υπάρξει... σεξομανείς!



Ρομπ Λόου



Ο άντρας που έκανε πολλές γυναίκες στη δεκαετία του 80 να "κολλάνε" στην μικρή και μεγάλη οθόνη, ήταν ο πρώτος που είδαμε σε προσωπική πορνοταινία. Λόγω του sex tape του Ρομπ Λόου, ξέσπασε μια θύελλα αντιδράσεων με αντικείμενο κριτικής τον ίδιο, επειδή τα πλάνα τον έδειχναν να κάνει σεξ με μια ανήλικη. Το σκάνδαλο ήταν μεγάλο πλήγμα για την καριέρα και τη ζωή του και από τότε μπαινοέβγαινε σε κλινικές απεξάρτησης από το αλκοόλ και προσπάθησε πολλές φορές να απενεξαρτητοποιηθεί από το σεξ.

Ρόμπι Γουίλιαμς




Μπορεί ο Ρόμπι Γουίλιαμς όταν ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος στους Τake That να μην είχε τόσο μεγάλη απήχηση στο γυναικείο κοινό, αλλά με τη διάλυση του γκρουπ και την αρχή της σόλο πορείας του, οι γυναίκες όλου του πλανήτη έπιναν νερό στο όνομα του Robbie. Το ίματζ του ως το "γλυκό και αθώο" αγόρι ήταν "πιασάρικο", αλλά αν οι φήμες των τελευταίων ετών αληθεύουν, εκείνος δεν είναι καθόλου μα καθόλου αθώος. Πολλά δημοσιεύματα τον θέλουν να απολαμβάνει το ευκαιριακό σεξ (και με άτομα του ιδίου φύλου) περισσότερο από τις μακροχρόνιες σχέσεις. Τα αντικείμενα του πόθου του είναι δεκάδες και εκείνος έχει μπει ανεπίσημα στη λίστα με τους σεξομανείς σταρ του πλανήτη των σταρ. Μάλλον υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτές τις φήμες.

Όζι Όζμπορν




Η ηλικία από ότι φαίνεται δεν αποτελεί εμπόδιο για τις σεξουαλικές ορέξεις του Όζι Όζμπορν. Όλος ο κόσμος σιγοψιθυρίζει για τη συχνότητα που κάνει σεξ ο 60χρονος εκκεντρικός σταρ, που δεν ανταποκρίνεται σε μια συνηθισμένη ερωτική ζωή ενός κοινού ανθρώπου. Από ότι φαίνεται ο Όζι δεν μπορεί να ζήσει μια ημέρα χωρίς μπόλικο σεξ και η ίδια η γυναίκα του, Σάρον Όζμπορν επιβεβαιώνει τις φήμες: "Είναι σαν την διαφήμιση της μπαταρίας Duracell. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στη θέση του κουνελιού, θα έπρεπε να υπάρχει το πέος του Όζι να χτυπάει τα ντραμς". Ε, αν δεν παινέσεις το σπίτι σου και το σύζυγό σου...

Μάικλ Ντάγκλας




Ο γιος του Κερκ Ντάγκλας είναι ένας από τους πιο "συνειδητοποιημένους" σεξομανείς του πλανήτη Χόλιγουντ. Ο ίδιος ομολόγησε στους θαυμαστές και στο κοινό την αδυναμία του και αμέσως μετά εισήχθη σε μιοα κλινική της Αριζόνα για να "ξεφορτωθεί" αυτό το πρόβλημα. Σήμερα, η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Σύμφωνα με τις φήμες, ο ίδιος έχει υπογράψει συμβόλαιο που τον δεσμεύει. Για κάθε απιστία του θα πρέπει να αποζημιώσει τη σύζυγό του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς με 1,8 εκατομμύρια ευρώ! Μάλλον αυτός είναι ένας καλός λόγος για να σκέφτεσαι με το... πάνω κεφάλι.
Ντέηβιντ Ντουκόβνι



Η είδηση που έφτασε στα αυτιά μας πριν από μερικούς μήνες σόκαρε τη κοινή γνώμη. Ο low profile και "καλός σύζυγος", Ντέηβιντ Ντουκόβνι ανακοίνωσε ότι είναι εθισμένος στο σεξ και συγκεκριμένα ότι είναι κολλημένος με τις ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου, στις οποίες περνούσε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του. Η σύζυγός του, Τία Λεόνι έμεινε στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά τον χώρισε με το που εκείνος βγήκε από την κλινική. Πολλοί είπαν ότι ο λόγος του χωρισμού δεν ήταν μόνο ότι ο Ντουκόβνι ήταν σεξομανής, αλλά αυτό που κυρίως την ώθισε στο διαζύγιο, ήταν η εξωσυζυγική σχέση που είχε με τον Μπίλι Μπομπ Θόρτον. Τίποτα από όλα αυτά, εκτός από τον εθισμό του στο σεξ, δεν επιβεβαιώθηκε. 


ΠΗΓΗ:    http://www.men24.gr 

Σύζυγος επιχειρηματία τον έπιασε στα πράσα με τραγουδίστρια!!!!!!!!!!

Σοκ στη showbiz μετά την αποκάλυψη από τη σύζυγο επιχειρηματία της παράνομης σχέσης του με νεαρή τραγουδίστρια. Η σύζυγος, είχε αναθέσει σε ιδιωτικό ντεντέκτιβ να μάθει για την… παράνομη ερωτική ζωή που είχε εκείνος και όταν ήρθε η στιγμή τους έπιασε στα πράσα! Μάλιστα, από την έφοδο της συζύγου, η 25χρονη τραγουδίστρια πρόλαβε να κρυφτεί στην ντουλάπα μόνο που η απατημένη σύζυγος, γνωρίζοντας για την ύπαρξη της τραγουδίστριας στο σπίτι, άνοιξε την ντουλάπα και με βία και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσά τους. Όλοι μαζί, τελικά κατέληξαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα… 


5 γελοίοι μύθοι για το σεξ!!!!!!!

Το σεξ είναι φυσικό, το σεξ είναι καλό. Δεν το κάνουν όλοι. Αλλά όλοι πρέπει να το κάνουν. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο θεός της δεκαετίας του '80, George Michael..


Έχοντας λοιπόν αυτό το τραγούδι στο μυαλό μας, ας συνεχίσουμε.!

Η αλήθεια είναι ότι το σεξ περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου; Αξίζει να δούμε τους 5 πιο γελοίους μύθους για το σεξ που έχετε ακούσει ποτέ ή διαβάσει στο διαδίκτυο.

1. Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα

Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Kinsey για θέματα σεξ, ισότητας και αναπαραγωγής το 54 % των ανδρών σκέφτονται το σεξ κάθε μέρα ή αρκετές φορές την ημέρα. Το 43 % το σκέφτονται λίγες φορές το μήνα ή μερικές φορές την εβδομάδα και το 4 % λιγότερο από μία φορά το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι αν και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια πόσες φορές κάνει σεξουαλικές σκέψεις ο εγκέφαλος ενός άνδρα, είναι μάλλον απίθανο αυτό να συμβαίνει κάθε 7 δευτερόλεπτα.


2. Το σπέρμα έχει πολλές θερμίδες

Και αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Το σπερματικό υγρό περιέχει βιταμίνη C, νερό, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, κιτρικό, χλωριούχο, πρωτεΐνες και φρουκτόζη. Αλλά μια φυσιολογική ανδρική εκσπερμάτωση περιέχει μόνο περίπου 6 θερμίδες, γεγονός που το καθιστά ακίνδυνο σε μια περιοριστική δίαιτα. Ωστόσο ορισμένες γυναίκες είναι γνωστό ότι έχουν σοβαρή αλλεργία στο σπέρμα, με αποτέλεσμα να τους προκαλείται φαγούρα, ερυθρότητα και φλύκταινες.


3. Όλες οι γυναίκες είναι εκ φύσεως αμφιφυλόφιλες

ΛΑΘΟΣ. επίσης, αν και συχνά η τηλεόραση υπονοεί το αντίθετο. Παρά τα – της μόδας τελευταία- καυτά φιλιά μεταξύ γυναικών, οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Kinsey δείχνουν ότι μόνο το 6,2 % των ανδρών και το 4,4 % των γυναικών έλκονται από άτομα του ιδίου φύλου. Επιπλέον το 5 % των ανδρών και το 3 % των γυναικών θεωρούν τους εαυτούς τους αμφιφυλόφιλους. Σίγουρα, αυτό σημαίνει ότι κάποιες γυναίκες είναι αμφιφυλόφιλες. Απλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση για το σύνολο του θηλυκού γένους.

4. Οι περισσότερες γυναίκες φτάνουν σε οργασμό με τη συνουσία


Ακόμη πιο ΛΑΘΟΣ. Μόνο το 30 % των γυναικών φτάνουν σε οργασμό με την απλή συνουσία. Το Ινστιτούτο Kinsey αναφέρει ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν οργασμό μόνες τους. Αλλά μεταξύ των γυναικών μέσα σε μια σχέση, το 62 % λένε ότι είναι ικανοποιημένες με τη συνέπεια και τη συχνότητα των οργασμών τους. Είναι ενδιαφέρον ότι το 14 % των γυναικών ανέφεραν ότι ο ταυτόχρονος οργασμός με τον σύντροφό τους είναι "must".

5. Δεν μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος αν ο σύντροφός της τραβηχτεί πριν από την εκσπερμάτωση


Αυτό είναι απίστευτα ΛΑΘΟΣ! Ακούστε(ειδικά εσείς οι νεότεροι)! Όταν ένας άνδρας ερεθιστεί, έχει σταγόνες σπέρματος στην άκρη του πέους του. Αυτό βοηθά το λιπανθεί η περιοχή. Ακόμη και μία σταγόνα σπέρματος περιέχει εκατομμύρια σπερματοζωάρια και χρειάζεται μόνο ένα σπερματοζωάριο για να συμβεί το μοιραίο. Ακόμα και αφότου ο σύντροφός σας εκσπερματίσει, μπορεί να παραμείνουν υπολείμματα σπέρματος. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης είναι η αποχή από το σεξ. Πέρα από αυτόν τον τρόπο υπάρχει η αντισύλληψη. 


ΠΗΓΗ:    http://www.men24.gr

ληστής με περιορισμένες... ορμές!!!!!!!!!

Τρεις επιθέσεις πραγματοποίησε ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι στο ίδιο φαρμακείο στη Μασσαλία, στη νοτιανατολική Γαλλία, για να προμηθευτεί το θαυματουργό χαπάκι κατά της ανδρικής ανικανότητας, Βιάγκρα, έγινε σήμερα γνωστό από αστυνομική πηγή.

Κατά την τρίτη επίθεσή του, στο ίδιο φαρμακείο, ο άνδρας είχε το ίδιο κίνητρο με τις άλλες δύο φορές, πρόσθεσε η πηγή χωρίς να διευκρινίσει τις ημερομηνίες των δύο προηγούμενων ληστειών. Η μέθοδος που ακολούθησε ο ληστής ήταν και τις τρεις φορές η ίδια: οπλισμένος με ένα μαχαίρι απαίτησε από τον φαρμακοποιό να του δώσει ''όλα τα κουτιά με το Βιάγκρα'' και στη συνέχεια ζήτησε τα χρήματα του ταμείου. Μάλιστα, όπως σημείωσε η αστυνομική πηγή, και τις τρεις φορές ο ληστής έφυγε από το φαρμακείο ατάραχος.

Πηγές: ΑΠΕ - Γαλλ.Πρακτ.

TO DIABASAME STO:     http://rc-cafe.blogspot.com

Πρωτότυπος τρόπος έκθεσης νεκρών...ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!


Δείτε το βίντεο ... έχουμε χαζέψει !!!

Φαίνεται πως στο Πουέρτο Ρίκο οι εργολάβοι κηδειών έχουν βρει ένα πρωτότυπο τρόπο για να εκθέτουν τους νεκρούς σε προσκύνημα. Σε αντίθεση με το καθιερωμένο φέρετρο όπου κείτεται ο νεκρός για περίπου ένα 24ωρο και οι στενοί συγγενείς και φίλοι αποτείνουν φόρο τιμής, ο εργολάβος κηδειών στο Πουέρτο Ρίκο αποφάσισε να εκθέσει τον θανόντα πάνω σε μια μοτοσυκλέτα...
αγωνιστικού τύπου.

Ο νεκρός με το όνομα Κολόν ήταν ντυμένος με το καθημερινά ρούχα και γυαλιά ηλίου, καβάλα πάνω στην μοτοσυκλέτα που του είχε χαρίσει ο θείος του. Μετά τον θάνατό του οι συγγενείς του Κολόν έδωσαν στον εργολάβο την μηχανή για να εκτεθεί το σώμα του αγαπημένου τους πάνω στο αγαπημένο του όχημα.


ΠΗΓΗ:  http://rokakias
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:      http://tapantaedo1.blogspot.com

Γεννήθηκε μωρό χωρίς μάτια...


Δείτε το βίνεο  παρακάτω!!!!!

Ένα μωρό στη Φλόριντα γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που λέγεται anopthalmia. Η μικρή Brielle Garrison πάσχει από anopthalmia, η οποία είναι μια διαταραχή που οδηγεί στην απουσία των οφθαλμικών ιστών και συνήθως αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο γιατρός Manny Alvarez, και Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Hackensack University Medical Center στο New Jersey, είπε ότι έχει δει πολλά μωρά με οφθαλμική ανωμαλία.

"Η κατάσταση συνήθως μπορεί να διαγνωστεί με υπερήχους – περίπου στις 18 εβδομάδες. Η κατάσταση μπορεί να συσχετιστεί με άλλες συγγενείς ανωμαλίες,μεταξύ άλλων μη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου".


Πιθανές αιτίες της ανοφθαλμία μπορεί να προέρχονται από γενετικές μεταλλάξεις και ανωμαλίες των χρωμοσωμάτων, περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η έκθεση σε ακτίνες Χ, χημικά, φάρμακα ή ιούς μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο.


Η Lori Garrison, γιαγιά της μικρής Brielle, δήλωσε ότι αυτό ήταν απίστευτα σκληρό για την οικογένειά της.

Η Brielle έχει μακρύ δρόμο μπροστά της ,θα πρέπει να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι ώστε το πρόσωπό της να μην παραμορφωθεί εξαιτίας του προβλήματος.






Επίσκεψη Αμπράμοβιτς στο εστιατόριο του Μποτρίνι!!!

Στο εστιατόριο που διατηρεί ο Έκτορας Μποτρίνι στην Κέρκυρα δείπνησε ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, με την αγαπημένη του, Ντάρια, και την παρέα τους.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην κουζίνα του Μποτρίνι! Το εστιατόριο ήταν κλεισμένο μόνο για το Ρώσο μεγιστάνα, την αγαπημένη του και την παρέα τους και όλα κύλησαν ομαλά. Τα εδέσματα ήταν νοστιμότατα και η παρέα του Ρώσου μεγιστάνα έδειξε να τα τιμάει δεόντως !!

Η «πράσινη ανάπτυξη» έρχεται με τα... «φρουτάκια»!!!!

Πενήντα χιλιάδες (50.000) «μηχανάκια» σε καφενεία, λέσχες, ψιλικατζίδικα και πλοία εσωτερικών δρομολογίων.


Ο βομβαρδισμός με διαφημιστικά μηνύματα για πάσης φύσης τζόγο κάνει ακόμα και τους πιο «ανθεκτικούς» χαρακτήρες να λυγίζουν. Οι υπαίθριες διαφημίσεις το έχουν σχεδόν αποκλειστικά ως θέμα, είτε «μέσα από τα μάτια της Τζούλιας» είτε μέσω σλόγκαν του τύπου «παίξε όπως είσαι», ενώ και τα ραδιοφωνικά σποτ «ξεχειλίζουν» από… παραινέσεις για on line παιχνίδι. Η συνέχεια στον κατακλυσμό των μηνυμάτων υπέρ των τυχερών παιγνίων δίνεται από την ίδια την κυβέρνηση, που εν μέσω οικονομικής στενωπού ρίχνει 50.000 «κουλοχέρηδες» σε όλη την επικράτεια, μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη… «φρουτοπία». Όμως, στην περίπτωσή μας, ο… Αιμίλιος το Μήλο δεν σώζει τους συμπολίτες του αλλά τους οδηγεί στην καταστροφή.


Τα 50.000 «μηχανάκια» θα μπουν παντού! Σε καφενεία, λέσχες, ψιλικατζίδικα αλλά και σε πλοία εσωτερικών δρομολογίων. Ξεχάστε την εικόνα της παραδοσιακής πρέφας στα τραπέζια των καφενείων και εξοικειωθείτε σε μια άλλη με πρωταγωνιστές τα «φρουτάκια». Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι διπλός: Αφενός θα καλύψει ένα μέρος του συνολικού ποσού των 550 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει να εισπράξει από την αδειοδότηση των τυχερών παιχνιδιών, αφετέρου θα σταματήσει την αιμορραγία από την επιβολή προστίμου 11,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, μετά από την καταδίκη του Ευρωδικαστηρίου για την κατάργηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών το 2002 από την τότε κυβέρνηση Σημίτη.


Με την επιβολή των... ειδικών τελών, θα αυξήσει τα έσοδα του κρατικού κορβανά από την αδειοδότηση των τυχερών παιχνιδιών, και ετήσιο τζίρο 3,5 δις ευρώ, ποσό που αναλογεί στα διαφυγόντα κέρδη από τα παράνομα μηχανήματα που ευδοκιμούν στη χώρα.


Ένας «κουλοχέρης» ανά 250 κατοίκους
Τα «φρουτάκια» δεν είναι κάτι άγνωστο στην ελληνική κοινωνία. Λειτούργησαν σε ένα ημινόμιμο καθεστώς τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, μέχρι που η λειτουργία τους σταμάτησε το 2002 με νόμο μετά από σωρεία εξαπατήσεων σε βάρος των πολιτών. Ωστόσο, όπως φαίνεται, σύντομα θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση. Σε λίγο διάστημα, ο κάθε Έλληνας θα έχει τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθεί με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στη γειτονιά του. Και τούτο διότι με την αδειοδότηση των καταστημάτων με τερματικά παιχνίδια και «βιντεολόττο» –αλλά και την επαναφορά του «ξυστό»–, οι μηχανές του τζόγου θα εγκατασταθούν από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Όπως υπολογίζεται, θα αντιστοιχεί ένας «κουλοχέρης» ανά 250 κατοίκους, κάτι το οποίο, τηρουμένων των αναλογιών, ισχύει και στη Μεγάλη Βρετανία. Πέραν αυτού όμως, το νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνει και το ηλεκτρονικό στοίχημα, με αποτέλεσμα οι εταιρείες του ηλεκτρονικού τζόγου να φορολογούνται, έχοντας νόμιμη άδεια για τη λειτουργία τους.


Τα ελληνικά καζίνο, μάλιστα, είχαν υποβάλει πρόταση από το Μάρτιο του 2008 στα τότε συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, ώστε να τους παραχωρήσουν το δικαίωμα να επεκτείνουν τις άδειές τους, με σκοπό να παρέχουν και υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών μέσω του Διαδικτύου. Ειδικότερα, με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, πριν από περίπου ένα μήνα, τα κράτη-μέλη έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν εντός της επικράτειάς τους την παροχή τυχερών διαδικτυακών παιχνιδιών από επιχειρήσεις που είναι νόμιμα εγκαταστημένες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απαγόρευσης της διαφήμισής τους στο Διαδίκτυο. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις του ΔΕΚ επιβεβαίωσαν τις προτάσεις των ελληνικών καζίνο για παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας, ώστε να περιορίσει το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας των επιχειρήσεων του τζόγου στο Διαδίκτυο. Δραστηριότητα, η οποία από τη μία πλευρά στερεί πολύτιμα έσοδα από το Δημόσιο, ενώ από την άλλη συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των νόμιμα αδειοδοτημένων καζίνο της χώρας.


Τι θα γίνει με τη χορήγηση αδειών
Μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να χορηγήσει τρεις άδειες με διάρκεια 10 ετών, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για πενταετή παράταση. Η Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, που είναι και ο βασικός προμηθευτής στα συστήματα διαχείρισης του ΟΠΑΠ, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάθεση της λειτουργίας των μηχανημάτων. Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα υψηλού τζόγου, ο κάθε παίκτης θα μπορεί να ποντάρει μέχρι και δέκα φορές με μάρκες του ενός ευρώ. Όμως, όπως δείχνουν έρευνες σε χώρες που έχουν απελευθερωθεί τα τυχερά παιχνίδια, παρατηρείται καταστροφικός εθισμός στον τζόγο, καθώς και αύξηση της παιδικής εγκληματικότητας. Και τούτο, διότι τα παιδιά προβαίνουν σε μικροκλοπές και διαρρήξεις, ώστε να βρουν χρήματα και να παίξουν τζόγο. Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση αναμένεται να ακολουθήσει τα πρότυπα της Ισπανίας, όπου υπάρχει ιδιαίτερα χαμηλό όριο στοιχήματος (π.χ. 50 λεπτά). Κορυφαίος παράγοντας σημείωνε στα «Επίκαιρα» ότι μια εβδομαδιαία χρήση ανά μηχάνημα, όπως ακριβώς συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία, μπορεί να αποφέρει ακόμα και 4.500 ευρώ εβδομαδιαίως, δηλαδή περίπου 18.500 ευρώ το μήνα! Ποσά, δηλαδή, ασύλληπτα για μια μικρομεσαία επιχείρηση.


Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν με τα «φρουτάκια», με το νέο νομοσχέδιο η αγορά του τζόγου θα ρυθμίζεται από ένα νέο θεσμικό όργανο, την Ανεξάρτητη Αρχή Παιγνίων, ενώ προβλέπεται και έλεγχος με τη σύσταση επταμελούς επιτροπής εποπτείας παιγνίων. Για πρώτη φορά θα υπάρξει διασύνδεση των μηχανημάτων με ένα κεντρικό πληροφοριακό σύστημα, ενώ η επιτροπή θα έχει τριετή θητεία και θα εισπράττει το 4% του τέλους εγκατάστασης και το 1% από το τέλος διενέργειας τεχνικών παιγνίων.


Σύμφωνα, τέλος, με παράγοντες της αγοράς, τα «φρουτάκια» είναι από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι θα κάνουν χρυσές δουλειές. Οι μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν, όπου καταστηματάρχες έφευγαν με μαύρες σακούλες γεμάτες με χρήματα είναι ακόμη νωπές. Αρκετοί είχαν πάρει δάνεια, όταν το τζογάρισμα σε κάθε γειτονιά βρισκόταν στο απόγειό του και, όταν αποσύρθηκαν τα μηχανήματα πριν από οχτώ χρόνια, αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Το μέγεθος των εσόδων ήταν τέτοιο, ώστε μέλος γνωστής οικογένειας εκβιαστών φέρεται να είπε κάποτε: «Ποιοι εκβιασμοί; Τα χρήματα που βγάζαμε κάθε εβδομάδα από τα “φρουτάκια” έφταναν και περίσσευαν, ακόμα και για τα εγγόνια μας».


Πάταξη του παράνομου τζόγου; gelakguling
Πέραν της ηθικής και κοινωνικής διάστασης του θέματος και των διλημμάτων που τίθενται από μια τέτοια απόφαση, υπάρχουν ερωτήματα που αφορούν και στο συνολικό σχεδιασμό αυτής της προσπάθειας. Πώς διασφαλίζεται, δηλαδή, η νομιμότητα της κυβέρνησης να γεμίσει τη χώρα με «παιχνιδομηχανές για μεγάλους», με άλλοθι τα ευρωπαϊκά πρόστιμα αλλά με έναν προσανατολισμό καθαρά εισπρακτικό.


Έμπειρα στελέχη της συγκεκριμένης αγοράς εκφράζουν τους προβληματισμούς τους γι’ αυτή την απόφαση. Μιλώντας στα «Επίκαιρα», ο Γιάννης Βραχάτης, διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στο Καζίνο Λουτρακίου, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετήσει «φρουτάκια» σε κάθε γειτονιά, θέτει το εξής ερώτημα: «Βάσει ποιας μελέτης και ποιου θεσμικού κρατικού φορέα εισηγούνται 50.000 και άλλοτε 30.000 μηχανάκια, την ίδια ώρα που στη γειτονική Ιταλία των 60 εκατομμυρίων πολιτών σχεδιάζεται να τοποθετηθούν 50.000 μηχανάκια;». Παράλληλα, αναφερόμενος στον τζόγο που ανθεί στο Διαδίκτυο, αναρωτιέται: «Ενισχύοντας και διευρύνοντας τον τζόγο, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τον παράνομο τζόγο; Το κράτος χάνει κάθε ημέρα 150.000 ευρώ από την πρόσκληση της Τζούλιας “παίξε όπως είσαι”. Ποιος ωφελείται;».

του ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ από το m-epikaira
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ  ΣΤΟ:      http://stakarfia.blogspot.com

Χρόνια τώρα προετοιμάζουν το σχέδιο προσθήκης της Τουρκική γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία

Στοιχεία που σοκάρουν αποκαλύπτει το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10/7/2006

Mιλά ξεκάθαρα για την προσθήκη της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία!


Το σχέδιο αφελληνισμού μέσα στίς ρίζες του εκπαιδευτικού συστήματος που σήμερα εκτελεί το ΠΑΣΟΚ με την τοποθέτησει επιλεγμένων προσώπων στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο έπαψε πλέον να είναι εθνικής...



...αποτελεί συνέχεια του σχεδίου που μέχρι πρότινος εκτελούσε πιστά η Νέα Δημοκρατία όταν επικεφαλής στο υπουργείο παιδείας βρισκόταν η Μαριέττα Γιαννάκου.

Ο πόλεμος με τα όπλα κοστίζει ζωές και χρήμα, ουσιαστικά όμως δεν κερδίζεται ποτέ , ο κατακτημένος λαός πάντα νιώθει στο σβέρκο του την αρβύλα του κατακτητή και πάντα υπάρχει ο φόβος της επανάστασης.


Αφαιρώντας τη συνείδηση απο έναν άνθρωπο , έχεις στα χέρια σου ένα υπάκουω ρομποτ. Η αφαίρεση της εθνικής ταυτότητας φτιάχνει κοινωνίες που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τα πάντα.

Οι γεννίτσαροι ήταν Ελληνάκια γαλουχημένα με Τουρκικά πρότυπα τα οποία μεγαλώνοντας εξελισσόντουσαν στους ποιό βάρβαρους ανθέλληνες που πέρασαν ποτέ , χειρότεροι ακόμη κι απο τους ίδους τους Τούρκους κατακτητές.


Πότε θα ξυπνήσει επιτέλους αυτός ο λαός να αποβάλει το καρκίνωμα της κομματικοποίησης απο το μυαλό και τη συνείδηση του.

Τα ΜΜΕ και οι διεφθαρμένοι εργολάβοι της μαζικής φιλτραρισμένης ενημέρωσης (εκδότες , καναλάρχες , μεγαλοδημοσιογράφοι) είναι φυσικό να σιωπούν για όλα αυτά.

Γιατί κανείς που τους μαυρογυαλούρους της βουλής δεν άνοιξε ποτέ το στόμα του για αυτό το ΦΕΚ ;;; Πώς είναι δυνατόν όλα τα κόμματα της βουλής να σιωπούν ;;;

Η γεννιτσαροποίηση στα Ελληνικά σχολεία έχει ήδη ξεκινήσει με διάφορα προσχήματα.
Είναι απλά θέμα χρόνου τα Ελληνόπουλα να μην μπορούν να προαχθούν στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αν πρώτα δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική γλώσσα.


Με το πρόσχημα της πολυπολιτισμικής ψευτοκουλτούρα που προφασίζονται οι "εθνοσωτήρες" της "δημοκρατίας" μας, διαβρώνουν μεθοδικά το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας δημιουργώντας έτσι τις υποδομές για να υλοποιήσουν τα ανθελληνικά σχέδια που υπηρετούν οι αρχηγοί των κομμάτων τους.


(Κάντε κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση)


ΠΗΓΗ:  http://tiresias-press.blogspot.com

Το αντρικότατο θεώρημα .. Γυναίκα = Προβλήματα!!!

Η περίφημη εξίσωση Γυναίκα = Προβλήματα, δεν είναι και τίποτα καινούργιο, αλλά αποδεικνύεται με τρόπο που δεν χωράει αμφισβήτιση. 

Καθώς τα μαθηματικά δεν κάνουν ποτέ λάθος..!

Τα καλά σχόλια από τον αντρικό πληθυσμό, θα τα δεχτώ ευχαρίστως αλλά τα άσχημα που περιμένω από τις γυναίκες .. ας πάνε καλύτερα στον επιστήμονα που έβγαλε αυτό το θεώρημα!




ΠΗΓΗ:    http://pswnio.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ... ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!

Η είδηση όπως την διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ :

Ανεξαιρέτως όλοι οι αλλοδαποί μαθητές έχουν πρόσβαση στα δημόσια σχολεία
!

Νέα εγκύκλιο που καθιστά σαφές προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της εκπαίδευσης ότι όλοι οι ανήλικοι υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως καθεστώτος παραμονής, έχουν δικαίωμα εγγραφής στα δημόσια σχολεία, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας κατόπιν αλλεπάλληλων παρεμβάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι παρότι είχε εκδοθεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας το 2005 σχετικά με την πρόσβαση των ανήλικων υπηκόων τρίτων χωρών στην εκπαίδευση, η Αρχή εξακολουθούσε να δέχεται αναφορές πολιτών για το ίδιο ζήτημα, δηλαδή την άρνηση σχολείων να εγγράψουν αλλοδαπούς μαθητές που δεν διέθεταν άδεια παραμονής.

Έτσι, η ανεξάρτητη αρχή ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να υπενθυμίσει τη σχετική νομοθεσία προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της εκπαίδευσης προκειμένου να γίνει σαφές ότι «όλοι οι ανήλικοι που διαμένουν στη χώρα, ανεξαρτήτως καθεστώτος παραμονής, έχουν δικαίωμα εγγραφής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ «ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΣ»

Το Σύνταγμα της Ελλάδος όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008, της Η΄ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων, στο άρθρο 16 παράγραφος 4, αναφέρει ότι :«Όλoι oι Έλληνες έχoυν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια».
«ΟΛOΙ OΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» λέει το Σύνταγμα…..
«όλοι οι ανήλικοι που διαμένουν στη χώρα, ανεξαρτήτως καθεστώτος παραμονής» διατάσσει η κυβέρνηση του μνημονίου….
Κρίμα… για μερικές ψήφους, αντί πινακίου φακής, δεν μας άξιζε τέτοιος κοινωνικός, πολιτικός και ηθικός ξεπεσμός.


Α.Α.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://filotimia.blogspot.com

Είδε στο προφίλ του συζύγου της... φωτογραφίες της συζύγου του !!!!!!!!!

Το facebook ανοίγει μάτια, αλλά… κλείνει σπίτια! Η Λιν Φρανς είναι μια από τις περιπτώσεις που το αποδεικνύουν. Μπήκε η κοπέλα στο προφίλ του συζύγου της στο site αυτό και είδε φωτογραφίες με… την σύζυγό του!!!

200 φωτογραφίες από την τελετή του γάμου είχε ο αθεόφοβος! Η γυναίκα εξήγησε στο δικαστήριο ότι είχε καταλάβει για την παράνομη σχέση του και την πρόθεση του να ξαναπαντρευτεί, αλλά πίστευε ότι δεν θα το έκανε χωρίς καν να έχει διαζύγιο.
Ο κ. Φρανς πάντως δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας πως «Δεν νομίζω ότι την εξαπάτησα. Εάν ένας γάμος δεν είναι σωστός από την αρχή, έτσι άσχημο θα είναι και το τέλος του»!

ΠΗΓΗ:   http://www.slap.gr

Η τρομοκρατία της ανεργίας!!!

Τα δημοσιεύματα είναι συγκλονιστικά: η ανεργία καλπάζει, μικρές επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο», συλλογικές συμβάσεις εξευτελίζονται, άνθρωποι ταπεινώνονται.

 Του Γιώργου Σταματόπουλου

 
Στην παρδαλή τούτη χώρα, με κυβέρνηση υπό κατοχή, όλα, πλέον, είναι πιθανά, όπως μια κοινωνική έκρηξη με απρόσμενες συνέπειες, ή επικίνδυνη αύξηση της εγκληματικότητας, εξέγερση των νέων, τοπικές συγκρούσεις και άλλα πολλά δυσοίωνα.
Δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερη μορφή τρομοκρατίας απ' αυτήν της ανεργίας. Πανικοβάλλει τον πολίτη, του αφαιρεί κάθε διάθεση για δημιουργική συνύπαρξη, τον αφοπλίζει από την ασφάλεια που όλοι πρέπει να έχουμε, του διαστρεβλώνει τη συνείδηση και την προσωπικότητα, τον οδηγεί σε διαταραγμένες νοϊκώς πράξεις, κλείνει τις πόρτες του μέλλοντος στους νέους, διαλύει κάθε έννοια ταξικής συνείδησης, ωθεί στην παραβατικότητα.
Και πώς μπορεί να παταχθεί η τρομοκρατία της ανεργίας; Δεν μπορεί, αν δεν το αποφασίσει η ίδια η κοινωνία και αν δεν πάψει να...
εμπιστεύεται την τύχη της στην ολιγαρχία των κομμάτων.
Αφού επί τόσες δεκαετίες επιτρέψαμε στους κομματικούς μηχανισμούς και στα συνδικάτα (τέλος πάντων...) να μας κηδεμονεύουν, αφού μας υφάρπαξαν και την ελάχιστη πολιτική αυτονομία που διαθέταμε, τώρα, πλέον, περιπέσαμε σε καθεστώς πλήρους ετερονομίας, εξαρτώμεθα αποκλειστικά από άλλους (και από τους προσκυνημένους, μην ξεχνιόμαστε).
Οι άνεργοι δεν μπορούν να ενωθούν, να διαδηλώσουν, να διεκδικήσουν έτσι που τους διασκορπίζουν στην Επικράτεια, μπορεί όμως να ενώσει η ιδέα καταπολέμησης της ανεργίας με συνεχή πίεση προς τους κρατούντες, εννοείται, τους υπηρετούντες τις ξένες οικονομικές δυνάμεις.
Ητρόικα, λοιπόν, επιμένει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις. Τι γαλαντόμοι, όμως! Ονομάζουν την επιμονή τους αυτή εναλλακτική λύση, τις αποφάσεις -λένε- τις παίρνει η κυβέρνηση... Και ο Παπακωνσταντίνου διαψεύδει. Δεν κουράστηκε να αυτοδιαψεύδεται; Δεν βαρέθηκαν να εκστομίζουν ανοησίες; Οι συνταξιούχοι, λένε με στόμφο, είναι αυτοί που σηκώνουν τα βάρη, στέλνουν όμως μηνύματα λεονταριστικά σε φοροφυγάδες που έχουν υψηλά εισοδήματα και περιουσίες πως «ήρθε η ώρα να πληρώσουν». Και ξέρουμε όλοι πού τους γράφουν οι εν λόγω φοροφυγάδες αυτούς και τα μηνύματά τους. Διατείνονται όλοι ότι θέλουν το καλό μας, την ανάκαμψη της οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας.
Μάλιστα. Αυτό που τυραννούσε τους φιλοσόφους, τουλάχιστον ώς την εποχή του Νίτσε, ήταν τι αντιπροσώπευε το καλό και το κακό, ώσπου ο Γερμανός φιλόσοφος τούς είπε ότι σημασία έχει ποιος μιλάει, όταν κάποιος λέει «καλός» για να υποδηλώσει τον εαυτό του και «κακός» (ή «διεφθαρμένος» ή...) για να υποδηλώσει τους άλλους.
Πράγματι, αυτό έχει σημασία, ποιος μιλάει. Η «αδιάφθορη» τρόικα; Η «εθνικά ανεξάρτητη» κυβέρνηση των Ελλήνων υπηκόων; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Οι συνδικαλιστές; Οι δικαστές, οι παπάδες, οι στρατιωτικοί, τα μέσα ενημέρωσης; Ποιος ή ποιοι; Η ανεργία είναι από μόνη της εξεγερτική. Και δημιουργεί ρήγματα παντού· και στην εξουσία και στην κοινωνία.


stamg@enet.gr 
ΠΗΓΗ:    http://listonplace.blogspot.com

Χιλιάδες οι παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι». 

Η κατάργηση του δικαιώματος θεμελίωσης συνταξιοδότησης στα 25 χρόνια υπηρεσίας προκάλεσε σάλο στις Ένοπλες Δυνάμεις με εκατοντάδες αξιωματικούς να υποβάλλουν άμεσα παραιτήσεις γνωρίζοντας όμως ότι ο πολιτικός βίος θα είναι πλέον δύσκολος αφού δεν θα μπορούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα -όπου οι απόστρατοι έχουν ζήτηση- χωρίς να χάσουν τη σύνταξή τους!

Σύντομα έρχεται και ο δεύτερος… κεραυνός με το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών, το οποίο θα προβλέπει την παραμονή των αξιωματικών στην υπηρεσία ακόμη κι αν προάγονται νεότεροι σε βαθμό και ηλικία συνάδελφοί τους.

Η Real news είχε αποκαλύψει από τις αρχές Νοεμβρίου την πρόθεση της -κυβέρνησης -και ειδικότερα της ηγεσίας του Πενταγώνου- να προχωρήσει σε κατάργηση της 25ετίας όπως και τη ρύθμιση για καταβολή σύνταξης στους αξιωματικούς που αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση των 60 χρόνων ηλικίας και στα 65 για όσους επιλέξουν τον δρόμο της παραίτησης.

Οι περισσότεροι αξιωματικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η κυβέρνηση θα επέβαλε τόσο δραστικές αλλαγές στα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Η ανακοίνωση του συνταξιοδοτικού των στρατιωτικών προκάλεσε μαζικές παραιτήσεις αξιωματικών, με τους αριθμούς να μην αποτυπώνουν ακόμη το «τσουνάμι» αποχωρήσεων από το στράτευμα: 800 αξιωματικοί από τον Στρατό Ξηράς 600 από το Πολεμικό Ναυτικό και 619 από την Πολεμική Αεροπορία, από τους οποίους 51 ιπτάμενοι έχουν στείλει ήδη το χαρτί παραίτησης.

Ο Η εκτίμηση που υπάρχει στα Γενικά Επιτελεία είναι ότι συνολικά οι παραιτήσεις θα αγγίξουν τις 3.000. Για να γίνει κατανοητό το κλίμα φυγής που υπάρχει, αρκεί να αναφέρουμε ότι το 2009, από τον Στρατό Ξηράς είχαν παραιτηθεί 360 αξιωματικοί. Ήδη φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τις καταβολές εφάπαξ στις «ορδές» των αξιωματικών που συνωστίζονται στην πόρτα εξόδου και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η καταβολή του εφάπαξ μπορεί να αναβληθεί για περίπου… μια δεκαετία!

Ο αριθμός παραιτηθέντων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος ίσως και διπλάσιος αν δεν υπήρχε το «φρένο» της ουσιαστικής απαγόρευσης να εργαστούν οι αξιωματικοί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Όποιος επιλέξει να δουλέψει, δεν θα εισπράττει τη σύνταξή του. Αυτή π ρύθμιση υποχρεώνει πολλούς αξιωματικούς να το ξανασκεφτούν και να παραμείνουν με το «όπλο παρά πόδα», τουλάχιστον μέχρι να δουν τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών που θα έρθει «να κουμπώσει» με τη νέα ασφαλιστική και συνταξιοδοτική πραγματικότητα.

Η λογική του νομοσχεδίου για τις προαγωγές θα είναι ότι κανείς αξιωματικός δεν θα αποστρατεύεται πριν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας.

Επειδή, όπως είναι λογικό, δεν μπορούν όλοι να προάγονται, όσοι παραμένουν στάσιμοι θα «μπαίνουν στο πλάι», σε μία παράλληλη επετηρίδα, περιμένοντας απλώς να συμπληρώσουν τα χρόνια υπηρεσίας.

του Παρι Καρβουνοπουλου p.karvounopoulos@realnews.gr

 

 ΠΗΓΗ:   http://syndesmos71.blogspot.com/

Βροχή πεφταστεριών: Που θα είναι ορατή;

Τα αυγουστιάτικα «πεφταστέρια» ξεκίνησαν, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους παρατηρητές του ουρανού. Χιλιάδες άτομα αναμένεται να συρρεύσουν το Σαββατοκύριακο σε ορεινά υπαίθρια παρατηρητήρια στους Νομούς Σερρών και Καβάλας για να θαυμάσουν από ψηλά το εντυπωσιακό ουράνιο θέαμα της «Βροχής των Περσείδων» και όχι μόνο, σε δύο «Αστροβραδιές» που διοργανώνουν τοπικοί σύλλογοι φίλων του ουρανού.

Ο κορυφαίος Ελληνας αστροφυσικός, τιμημένος δύο φορές από τη NASA με το Μετάλλιο Εξαίρετων Επιστημονικών Επιτευγμάτων, Στ. Κριμιζής, θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής της εκδήλωσης που διοργανώνει για 4η συνεχόμενη φορά η «Αστροπύλη» Σερρών, στο ορεινό σύμπλεγμα της Βροντούς, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων. Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο φετινό Διεθνές Ετος Βιοποικιλότητας και περιλαμβάνει παρατήρηση ουρανού από τηλεσκόπια και σειρά παράλληλων πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων.
Ο Αύγουστος «βρέχει» αστέρια
Την ίδια ώρα, και κάτω από το ίδιο ουράνιο σκηνικό, οι κάτοικοι της Μουσθένης Καβάλας, στους πρόποδες του Παγγαίου, θα παρακολουθούν εκλαϊκευμένες προβολές και εισηγήσεις για το ηλιακό μας σύστημα από την αστροφυσικό Ε. Χατζηχρήστου και θαυμάζοντας τη «Βροχή των Περσείδων» θα ενημερώνονται για το εντυπωσιακό αυτό ουράνιο φαινόμενο.
Τι είναι οι Περσείδες
Τα «πεφταστέρια» αυτής της εποχής είναι υπολείμματα – σωματίδια σκόνης που άφησε πίσω του πριν από 18 χρόνια ο κομήτης Σουίφτ-Τατλ (Swift-Tutle) και βρίσκονται σε τροχιά στο ηλιακό μας σύστημα επηρεαζόμενα από το μαγνητικό σύστημα των πλανητών. Μία φορά τον χρόνο, κατά το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, η τροχιά τους διασταυρώνεται με αυτή της Γης, η οποία τα έλκει. Εισερχόμενα στην ατμόσφαιρα της Γης, τα σωματίδια αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ. και σχηματίζουν μια φωτεινή σφαίρα που κινείται με ταχύτητα 200.000 χλμ./ώρα, αφήνοντας πίσω τους μια «ουρά». Αυτό ονομάζεται διάττοντας αστέρας, μετέωρο ή πεφταστέρι, και φαίνεται από τη Γη με γυμνό μάτι, σε περιοχές με καθαρό ουρανό και μακριά από τα φώτα των πόλεων. Οι συγκεκριμένοι διάττοντες ονομάστηκαν Περσείδες γιατί δείχνουν να έρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Περσέα.
Οι πρώτοι φετινοί Περσείδες άρχισαν να πέφτουν με αργούς ρυθμούς από τις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15-16 Αυγούστου, με το φαινόμενο να κορυφώνεται στο διήμερο 12-13 του μηνός.
Τότε η «βροχή» αναμένεται με ρυθμό 60-70 Περσείδων την ώρα, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο ρυθμός μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να εξελιχθεί σε «καταιγίδα Περσείδων», φτάνοντας ακόμα και τα χίλια «πεφταστέρια» την ώρα.
Ο κομήτης Σουίφτ Τατλ, που ανακαλύφθηκε το 1862, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο εδώ και εκατομμύρια χρόνια και περνά από τη γήινη «γειτονιά» περίπου κάθε 120-130 χρόνια. Τελευταία φορά πέρασε το 1992 και η επόμενη επίσκεψή του αναμένεται το 2.126.
Η λαϊκή παράδοση
Χιλιάδες ευχές στον ουρανό
Η λαϊκή εκδοχή που ερμηνεύει τη «Βροχή των Περσείδων» ως πτώση αστεριών και τη συνδέει με την εκπλήρωση κρυφών ευχών και επιδιώξεων δεν γίνεται φυσικά δεκτή από την επιστημονική κοινότητα, η οποία ωστόσο αποδέχεται το γεγονός ως στοιχείο της λαϊκής παράδοσης. «Ο καθένας μπορεί να δει όπως θέλει τον ουρανό και τα φαινόμενά του και αυτό κάνουν πολλοί από τους επισκέπτες της Αστροβραδιάς», είπε στο «Εθνος» η πρόεδρος της «Αστροπύλης Σερρών» Κ. Εμμανουηλίδου, η οποία αποκάλυψε, μάλιστα, τη δική της -φανερή- ευχή.
«Η Αστροβραδιά έχει γίνει θεσμός, κάθε χρόνο έχουμε περισσότερους συμμετέχοντες. Αυτό που ευχόμαστε είναι να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μας για τη δημιουργία του Κέντρου Εκλαϊκευμένης Αστρονομίας στη Βροντού», ανέφερε. Στη σχετική πρόταση, που έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση, προβλέπεται η δημιουργία υπαίθριου εργαστηρίου παρατήρησης ουρανού, με μόνιμα εγκατεστημένα τηλεσκόπια, και ένα κέντρο πληροφόρησης με υπολογιστές και ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων για τα ουράνια σώματα.
Η τοποθεσία χαρακτηρίζεται ιδανική, καθώς συνδυάζει υψόμετρο και απουσία φωτορύπανσης.

Πηγή: ΈΘΝΟΣ online
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://www.otherside.gr

Τους μεταθέτουν μέσα από το Face Book ???

Μετατίθενται στελέχη τα οποία ανέβασαν στην κoινωνική ιστοσελίδα του Face Book την είδηση ότι πληρώνουν οι εξοδούχοι από τα σκοπούντα πλοία!

Διοικητής Φρεγατών: Να επιστραφούν τα χρήματα στα στελέχη!


Σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών που περιήλθαν σε εμάς και τις οποίες ερευνούμε, στελέχη του ΠΝ τα οποία ανέβασαν στο "προφίλ" τους στο Face Book την είδηση για την επιστολή διαμαρτυρίας από την Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ έχουν πληροφορηθεί ότι μετατίθενται σε άλλα πλοία!Σύντομα θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε την είδηση, εαν αυτή όντως αληθεύει, και δυστυχώς να επιβεβαιωθεί παλαιότερο σχόλιό μας για την ύπαρξη ομάδος παρακολουθήσεως του διαδικτύου από στελέχη με κομματικά κριτήρια! Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο το οποίο θα είναι τραγικό αν συμβαίνει για το ηθικό και την σύμπνοια όλων των στελεχών των ΕΔ. Θεωρούμε απόλυτα θεμιτό το "ψάρεμα" πληροφοριών από το διαδίκτυο για την εθνική ασφάλεια, όχι όμως για μικροκομματικά συμφέροντα και διώξεις στελεχών!Η ιεραρχία του ΠΝ θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα και να ερευνήσει αν όντως ισχύουν τα καταγγελόμενα καθώς και να επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις σε όποιον ενήργησε με αυτό τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ανοχή σας στην εξομοίωση των στελεχών των ΕΔ με τους δημοσίους υπαλλήλους κοι κοι Αρχηγοί δεν θα είναι "αναίμακτη", θα πονέσετε και θα αιμορραγήσετε, εφ' όσον δεν είχατε το σθένος να αντισταθείτε και να πράξετε το καθήκον σας.. Τα "στρατιωτάκια" που ξέρατε ξεχάστε τα και ετοιμασθείτε να τα λουσθείτε!!! Οι "Δημόσιοι Υπάλληλοι" δεν θα αστειευτούν! Ο νοών νοείτο!)

Τέλος και ένα ευχάριστο, ο διοικητής φρεγατών, φαίνεται να έχει διατάξει την επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσαν τα στελέχη και την παύση πλέον του "χαρατσιού"!
Τέτοιοι άνθρωποι-αξιωματικοί χρειάζονται στο ΠΝ και δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του.
Ευελπιστούμε από τα στελέχη την μη αποδοχή επιστροφής των χρημάτων, καθ' όσον ο σκοπός δεν ήταν αυτός καθ' εαυτός η επιστροφή των αλλά η προβολή της απαράδεκτης μεταχείρησης και της προσβλητικής συμπεριφοράς έναντί των καθώς και της υποτίμησης του έργου των στελεχών στα σκοπούντα πλοία.


Σχετικό άρθρο: "Επιστολή διαμαρτυρίας από την Φ/Γ Θεμιστοκλής"
Σχετικό άρθρο: Ποιός θα απαντήσει για την ταμπακιέρα;
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://armyalert.blogspot.com  

Μαριχουάνα... για φιλότεχνους !!!

Μια έκπληξη περίμενε έναν 80χρονο Αμερικανό, ο οποίος αποφάσισε να πουλήσει πίνακα που είχε αγοράσει πριν πέντε χρόνια. Η αξία του περιεχομένου του ήταν πολύ μεγαλύτερη από την καλλιτεχνική!!


Έναν κρυμμένο... θησαυρό ανακάλυψε ένας 80χρονος Αμερικανός, κάτοικος της πόλης Cherokee σε πίνακα που είχε αγοράσει σε δημοπρασία.
Ο ηλικιωμένος Gordon Clement, είχε αποκτήσει τον πίνακα πριν από πέντε χρόνια και σκόπευε να τον πουλήσει ξανά, καθώς δεν είχε πάρει ιδιαίτερη αξία.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο όμως, ανακάλυψε ότι δεν ήταν ένας τυχαίος πίνακας, καθώς κάποιος είχε κρύψει στο εσωτερικό του μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας.
Ο κ. Clement, σκόπευε να δώσει τον πίνακα μόλις για 25 δολάρια. Αφού κατήγγειλε το περιστατικό, οι αστυνομικοί τον πληροφόρησαν ότι η αξία της μαριχουάνας αγγίζει τα 4.800 δολάρια!
Δυστυχώς για τον 80χρονο, ο πίνακας και το περιεχόμενό του κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Mardan Palace: Το πιο ακριβό ξενοδοχείο της Μεσογείου!!

Χτισμένο από τον επιχειρηματία Telman Ismailov, το Mardan Palace θεωρείτε το ακριβότερο ξενοδοχείο της Μεσογείου. Βρίσκεται στην Αττάλεια της Τουρκίας και εγκαινιάστηκε στις 23 Μαΐου 2009. Στα εγκαίνια συμμετείχαν η Mariah Carey, η Sharon Stone, ο Richard Gere, η Monica Belluci, Paris Hilton και άλλες διασημότητες. Το Mardan Palace αποτελεί την ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή του έτους για να περάσετε ξεκούραστες διακοπές και να χαλαρώσετε. Βέβαια για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να βάλετε το χέρι αρκετά βαθιά στη τσέπη! 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το ξενοδοχείο…


mardan-palace-01.jpg
mardan-palace-10.jpg
mardan-palace-07.jpg
mardan-palace-11.jpg
mardan-palace-12.jpg
mardan-palace-09.jpg

ΠΗΓΗ:   http://endiaferonta.com

Αλήθεια, έχουμε τρομοκράτες;

Δεν ξέρω γιατί η έκθεση του State Department για την Ελλάδα έσκασε σαν βόμβα μολότοφ. Τι από όλα αυτά δεν γνωρίζαμε που τόσο τρομάξαμε όταν είδαμε τα νούμερα; Ότι μέσα στο 2009 υπήρξαν περισσότερα από 430 επεισόδια, ανάμεσα τους και πολλές επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικά, o μεγαλύτερος αριθμός των τελευταίων είκοσι ετών; Ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις στόχευσαν μεθοδικά επιχειρηματίες και μέλη των αρχών; Ότι η τρομοκρατία στη χώρα μας αναζωπυρώθηκε με τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008; Θυμάμαι σαν σήμερα εκείνη την ημέρα, ήμουν σε ένα ταξί στην Τανζανία και άκουγα ειδήσεις του ΒΒC. Νόμισα τότε ότι η εκφωνήτρια του δελτίου έκανε λόγο για τη Ζιμπάμπουε ή την Κένυα ίσως. Ναι, τότε δεν πίστευα στα αυτιά μου.

Αλλά σήμερα; Χρειαζόμαστε το State Department για να «αποκαλύψει» όπως έγραψαν όλα τα καλά μας ελληνικά μέσα, ότι ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τον πυροβολισμό αστυνομικών, την επίθεση στο χρηματηστήριο Αθηνών, ή ότι η Επαναστατική Σέχτα ανέλαβε τη ευθύνη για την δολοφονία του αστυνομικού στις 17 Ιουνίου του 2009 κατά την διάρκεια επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρσκευής. Ή μήπως δεν γνωρίζαμε κάτι για την έφεση των μελών της 17 Νοέμβρη για μειωμένη ποινή, ή ότι έκλεισε η υπόθεση του ΕΛΑ. Δεν ξέρω πραγματικά αν τελικά έμαθα μόλις εχθές ότι η Αθήνα είναι άνδρο τρομοκρατών. Ή μήπως ήταν εκείνη την ημέρα που άκουσα έναν κρότο στο Σύνταγμα, από έκρηξη σε έναν σκουπιδοντενεκέ; Ή τάχα στις 5 Μαίου όταν ο αδερφός μου στέκονταν μέτρα από την Marfin για να προστατεύσει το μαγαζί του από τους αναρχικούς, τους αριστερούς, τους ακροδεξιούς, πραγματικά ποιος ξέρει από ποιους, ποτέ δεν μάθαμε άλλωστε.


Ίσως τελικά να μην κατάλαβα ότι η Ελλάδα υποθάλπτει τρομοκράτες ούτε στις δεκάξι σφαίρες που σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια. Ίσως και τότε να περίμενα ακόμη από το State Depatrment να μου το πει. Μήπως γνωρίζουν οι Αμερικάνοι και ποιος έκαψε την τράπεζα να μας το πουν και εμάς. Τίποτε δεν ξέραμε λοιπόν για τα κοκτέιλ μολότοφ, για το δώρο στον κ. Χρυσοχοίδη, για τις διαδηλώσεις μπροστά στην Ισραηλινή Πρεσβεία ή για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως πέρασμα στη Δύση. Ή για τα «γκέτο» στην Αθήνα, τα οποία μάλιστα είναι «πρώτα» στην ατζέντα του Υπουργού. Ή μήπως συνηδητοποίησα το πρόβλημα, όταν δυο μετανάστες μου επιτέθηκαν σε κόκκινο φανάρι στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να πάρουν την τσάντα μου και δεν είδα πουθενά την ομάδα Ζ.

Είναι γελοίο να υποστηρίζουμε ότι ήταν μεγάλη η αποκάλυψη της έκθεσης για την τρομοκρατία στη χώρα μας. Εκτός αν περιμέναμε και την επίσημη ανακοίνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιδράσουμε και να κάνουμε κάτι. Διότι αυτές τις μέρες οι συζητήσεις στις ξαπλώστρες της παραλίας, μου θυμίζουν άλλες εποχές. Άκουγα εχθές περιχαρή λουόμενο να λέει, «είναι δυνατόν να νομίζουν οι ξένοι ότι θα έρθουν στην Ελλάδα και θα πέσουν θύματα τρομοκρατίας;» Ναι είναι. Διότι τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Αν για ακόμη μια φορά εμείς οι πολίτες αγνοήσουμε ότι υφίσταται απειλή τρομοκρατίας, τότε θα δούμε ακόμη μια τρομοκρατική οργάνωση να αλωνίζει στη χώρα μας για καμιά τριανταετία. Και εμείς ακόμη θα διερωτόμαστε αν υπάρχουν τρομοκράτες.


ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ   Νίνας-Μαρίας Πασχαλίδου 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://www.protagon.gr 

Αστακός: Αντί τεράστιων επενδύσεων θέλουν το λιμάνι για να μεταφέρουν όπλα;


Πολλά ερωτήματα προκαλούνται από ρεπορτάζ εφημερίδας....

 
Στις αρχές της Άνοιξης κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο Παμπούκης και η Κατσέλη, πηγαινοέρχονταν στο Κατάρ και το Αμπού Ντάμπι για να εξασφαλίσουν συνεργασία με τους σεΐχηδες στο λιμάνι του Αστακού και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Από κοντά και ο αδελφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, που συνομιλούσε απευθείας με τον παλαιό φίλο του πατέρα του, Τζορτζ Χάλακ, ο οποίος είχε βαλθεί να πείσει τους Άραβες να ρίξουν λεφτά στην Ελλάδα.….
Τρία εως πέντε δις στον Αστακό κι άλλα τόσα στον Σκαραμαγκά για την εξαγορά του μεριδίου των Γερμανών. Τόσα υπολόγιζε η κυβέρνηση. Πέντε μήνες μετά, τα σχέδια οδηγούνται σε οριστικό ναυάγιο, οι Αιτωλοακαρνάνες καταγγέλλουν την κυβέρνηση, ότι τους κορόιδεψε και οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία ετοιμάζουν απεργίες αντιμετωπίζοντας εκ νέου το φάσμα της ανεργίας και της στάσης των πληρωμών.
Η επένδυση του Αστακού

Κι ενώ στην αρχή οι εκπρόσωποι του κρατικού επενδυτικού fund του Κατάρ έλεγαν ότι θα υποστηρίξουν τη λειτουργία μονάδων παραγωγής υγροποιημένου αερίου και ηλεκτροπαραγωγής, τελικά αποκαλύπτεται, ότι στις προθέσεις τους είναι η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας του καυσίμου LPG, το οποίο είναι εξόχως ρυπογόνο και ήδη η κυβέρνηση της χώρας αυτής καλείται από τον επόμενο χρόνο να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Επίσης οι υποσχέσεις για «χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» έμειναν στα λόγια, καθώς σύμφωνα με το οργανόγραμμα που περιήλθε σε γνώση των δημοτών του Αστακού, δεν θα υπερβαίνουν τις 140. Σημειώνεται πως το μοναδικό ιδιωτικό λιμάνι της χώρας, ενταγμένο ήδη από το καλοκαίρι του 2007 στο Εθνικό Σύστημα Λιμένων και με άδεια εκτελωνισμού, έχει περάσει από τις αρχές του 2008 υπό τον έλεγχο των Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Emporiki Bank, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας με την ΑΕΓΕΚ για τη ρύθμιση μέρους των χρεών της. Όπως τότε είχε ανακοινωθεί, η ΑΕΓΕΚ συμφώνησε για τη μεταβίβαση των εταιρειών Αστακός terminal Α.Ε (η ιδιοκτήτρια τηςΝΑΒΙΠΕ) και akarportΑ.Ε. (η εταιρεία-διαχειρίστρια), στις πιστώτριες τράπεζες έναντι 125 εκατ. ευρώ.
Η συγκεκριμένη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. είναι σήμερα η μοναδική στη χώρα βιομηχανική περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί ως Ελεύθερη Ζώνη και διαθέτει λιμενικές εγκαταστάσεις στον κόλπο του Πλατυγιαλίου, 7 χλμ. νότια του Αστακού, οι οποίες κατασκευάστηκαν από την ΕΤΒΑ και αναγνωρίστηκαν ως ελεύθερη ζώνη το 1990. Έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, η εταιρεία-ιδιοκτήτρια πέρασε στον έλεγχο της ΑΕΓΕΚ (και της εταιρείας Μέτων, την οποία αργότερα απορρόφησε) και σήμερα ανήκει σε εταιρεία συμμετοχών των τριών τραπεζών. Ποσοστό διαθέτει και η ΣΥΜΕΤ, εταιρεία συμφερόντων του Β. Κουτσή (πρώην προέδρου του ΟΛΠ την περίοδο 1989-1993), που στο παρελθόν κατέθεσε πρόταση η οποία όμως δεν ευδοκίμησε για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου. Η θέση του λιμανιού και της Βιομηχανικής περιοχής στο Πλατυγιάλι του Αστακού θεωρείται ως στρατηγικής εμπορικής σημασίας, καθώς βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής από τα μεγάλα λιμάνια δυτικής Μεσογείου και της Αδριατικής προς τη Διώρυγα του Σουέζ και τον Εύξεινο Πόντο. Τα τελευταία χρόνια επιδιώχθηκε να αποτελέσει μεγάλη εμπορευματική πύλη στα δυτικά της χώρας, προσφέροντας υπηρεσίες 3ΡL υψηλού επιπέδου. Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αστακό από το 2008, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή, απέρριπτε τα σχέδια της βλέποντας ότι πίσω από τα πολλά πετροδολάρια κρύβονται άλλες επιδιώξεις, όπως η μεταφορά όπλων από τις ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του Ισραήλ. Μάλλον τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, η οποία θα συνοδευτεί τις επόμενες ημέρες με ανακοινώσεις άλλου αραβικού fund για τον Αστακό σε περίπτωση που οι σεΐχηδες του Κατάρ εγκαταλείψουν τα σχέδια τους.

(Το θέμα είναι του Α. Γιαννακόπουλου από την εφημερίδα "Κόσμος ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ" και το αναδημοσιεύει το blog astakos.wordpress.com)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.thebest.gr

ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΤΗ "ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ";

Θυμάστε τί γινόταν πέρυσι τέτοια εποχή; Ο κόσμος όλος ήταν τρομοκρατημένος από τη "γρίπη των χοίρων" και έβαζε μέσον για να κάνει το εμβόλιο! Τα δελτία ειδήσεων αφιέρωναν στο θέμα τα 2/3 του χρόνου τους και κορυφαίοι λοιμωξιολόγοι και πνευμονολόγοι έδιναν συμβουλές σε ζωντανή σύνδεση! Ελάχιστοι ήταν εκείνοι...
που συνιστούσαν ψυχραιμία, επισημαίνοντας ότι η κοινή γρίπη είναι περισσότερο επικίνδυνη από εκείνη των "χοίρων". Ο Δημ. Τριχόπουλος και ο Δημ. Κρεμαστινός ήταν δυο από αυτούς, αλλά ποιός τους άκουγε... Βρίσκονταν έξω από το πνεύμα της εποχής, που για μια ακόμη φορά εμπορευόταν το φόβο του απλού ανθρώπου. Ο υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρήγγελνε εμβόλια τρεις φορές περισσότερα από όσα χρειάζονταν -πιστός στη λογική "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά"- και ο Παπανδρέου κατήγγειλε την κυβέρνηση, διότι δεν είχε πάρει προληπτικά μέτρα, όπως έλεγε! Τώρα, με την απόσταση που παρέχει ο χρόνος, μπορούμε να διακρίνουμε το μέγεθος της υπερβολής του πολιτικού, δημοσιογραφικού και ιατρικού κόσμου. Ολοι απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων, δίνοντας τερατώδεις διαστάσεις σε μια ίωση...


 Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ:   http://veto300.blogspot.com

Tέλος στα σκαφάτα "ΛΑΜΟΓΙΑ"!!!!

(ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ! κι'όποιος κατάλαβε...κατάλαβε!)

Παραλίες με ξαπλώστρες, σκαφάτους, νυκτερινά κέντρα και κάθε εστία φοροδιαφυγής στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά έχει βάλει στο «μάτι» το ΣΔΟΕ, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των «λαμόγιων»!

Οι «Ράμπο» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν απλωθεί σε κάθε γωνιά σε νησιά και τουριστικές περιοχές αλλά και σε μέρη που «μυρίζουν» από μακριά για να σταματήσουν τους εξυπνάκηδες που πίνουν τζάμπα στην υγειά των κορόιδων...

Εκτός όμως από τα νησιά οι ειδικευμένοι ελεγκτές ξεσκονίζουν τις προκυμαίες σε μαρίνες στην Αττική και όχι μόνον.

Οι σκαφάτοι που έχουν πλεούμενα πάνω από 100 πόδια και φορολογική δήλωση… άπορου θα αντιμετωπίσουν βαριές κυρώσεις, όπως επισημαίνει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, ο οποίος υποστηρίζει «δεν είχαμε παράθυρα φοροδιαφυγής είχαμε μπουκαπόρτες. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο»!!

Τα πρόστιμα, πάντως που επιβλήθηκαν στο πρώτο επτάμηνο του έτους ξεπερνούν τα 2 δις ευρώ.



ΠΗΓΗ:   star
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://sarotiko.blogspot.com

Γκρέμισαν πρακτορείο Τύπου στα Ιωάννινα για να κλέψουν !!!

Όλα δείχνουν ότι η κινηματογραφική διάρρηξη που έγινε στα γραφεία ενός πρακτορείου διανομής Τύπου στην Πεδινή Ιωαννίνων, αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, χωρίς ουσιαστικό σχέδιο. Ωστόσο, οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να κάνουν… θόρυβο και εντύπωση! Και το κατάφεραν.

Οι άγνωστοι είχαν στόχο το πρακτορείο, αλλά φαίνεται ότι δεν είχαν τα… μέσα για να το διαρρήξουν. Όμως, δεν κάθισαν να πονοκεφαλιάσουν! Μπήκαν στον προαύλιο χώρο και βρήκαν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο διανομής Τύπου. Το διέρρηξαν, έβαλαν μπροστά και το χρησιμοποίησαν ως… πολιορκητικό κριό!

Με μεγάλη ταχύτητα έπεσαν πάνω στις πόρτες και τα ρολά ασφαλείας του κτιρίου, καταστρέφοντάς τα ολοκληρωτικά! Έτσι, εισέβαλαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό, απ’ όπου άρπαξαν 700 ευρώ και διάφορα έγγραφα που βρήκαν. Παραμένει άγνωστο με ποιον τρόπο διέφυγαν οι δράστες, τους οποίους αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ:    http://newscity1.blogspot.com

Ετοιμοθάνατη η αγορά της Αθήνας...

Τραγική είναι η εικόνα που αποτυπώνει έρευνα για την αγορά, η οποία γίνεται για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η επιδημία των λουκέτων εξαπλώνεται από το κέντρο της Αθήνας στους περιφερειακούς δρόμους.

Στην έρευνα που έγινε από τις 19 έως τις 30 Ιουλίου, μετρήθηκαν 505 κλειστές επιχειρήσεις σε σύνολο 3.421 καταστημάτων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο κέντρο της Αθήνας το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων ξεπερνά το 17%, στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι είναι στο 16%, ΣΤΗ ν. Ιωνία και τον Πειραιά 14% και στην Κηφισιά 12%.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Διαρρήκτες ετών... 9 και 10 ! ! !

Τρεις άγουρους διαρρήκτες , ηλικίας 9 και 10 χρονών, συνέλαβαν αστυνομικοί στον Κορινό Πιερίας.

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι έσπασαν το τζάμι ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου ιδιοκτησία 54χρονου και αφαίρεσαν ένα παντελόνι που περιείχε 1800 ευρώ κι έναν κινητό τηλέφωνο , το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για "κλοπή" και για "φθορά ξένης ιδιοκτησίας" ενώ κατηγορούνται και οι κηδεμόνες τους για "παραμέληση εποπτείας ανηλίκου".


Enet
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.lamiareport.gr

Αυτοκτόνησε λόγω χρεών....

Άνεργος ομογενής από τη Γεωργία αυτοκτόνησε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, επειδή δεν μπορούσε να συμπληρώσει τη δόση των... 120 ευρώ του στεγαστικού του δανείου, όπως υποστήριξαν οι συγγενείς του.


Τον 32χρονο ομογενή βρήκε κρεμασμένο μέσα στο διαμέρισμά του στους Αμπελόκηπους η...
φίλη του. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και τους συγγενείς του θανόντος.

Ο αδελφός του αυτόχειρα ήταν αυτός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε την αστυνομία ότι ο 32χρονος αντιμετώπιζε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα.

Τα προβλήματα, όπως φέρεται να είπε, είχαν διογκωθεί, αφού εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν άνεργος. Ωστόσο, η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.


ΠΗΓΗ:   zougla

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://eglimatikotita.blogspot.com

«Κανόνι βαράει» η Εγνατία Οδός Α.Ε.!!!

Εξώδικο απέστειλε η Εμπορική Τράπεζα προς τη διοίκηση της κρατικής εταιρείας!

 Αναξιόπιστη στις σχέσεις της με τις τράπεζες εμφανίζεται η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», όπως προκύπτει από εξώδικο που απέστειλε η Εμπορική Τράπεζα προς τη διοίκηση της κρατικής εταιρείας. «Συστηματικά και κακόπιστα κώφευε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο, που αποκαλύπτει ότι την τελευταία διετία, προφανώς με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, η Εγνατία έπαιζε με τις τράπεζες με συμπεριφορά που παραπέμπει σε χρεοκοπημένο ιδιώτη.Στο έγγραφο, που έχει στα χέρια της η εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η τράπεζα θέτει προθεσμία δέκα ημερών για να καλυφθούν οι καθυστερούμενες δανειακές υποχρεώσεις και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μετά το πέρας απράκτου της προθεσμίας, προτιθέμεθα να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για τη νομότυπη καταγγελία της συμβάσεως και για την, διά αναγκαστικής εκτέλεσης, είσπραξης της οφειλής μας». Μια απειλή που, σύμφωνα με αρμόδια πηγή του υπουργείου Υποδομών, φθάνει έως την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Εγνατίας, ακόμη και τμημάτων του αυτοκινητόδρομου!

Κατάσχεση της οδού

Αποκαλύπτεται όμως ότι η κρατική εταιρεία ακολουθούσε «μπαταχτσίδικη» τακτική και προς άλλες δύο τράπεζες, την Πειραιώς και την Αγροτική, καθώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τα δάνεια, που είχαν συναφθεί με τα τρία πιστωτικά ιδρύματα κατά την περίοδο 2007-8 για τη χρηματοδότηση των έργων, είχαν ως ενέχυρο μελλοντικά έσοδα από διόδια (Πειραιώς και Αγροτική) και αναμενόμενες εισπράξεις από ΦΠΑ (Ταμιευτήριο). Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εγνατία δεν ήταν συνεπής ούτε σε αυτές τις υποχρεώσεις της και γι' αυτό έχει δεχθεί εξώδικα ή άλλες νομικές οχλήσεις από τους πιστωτικούς οργανισμούς.Να σημειωθεί ότι οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις της Εγνατίας ανέρχονται σε 1,1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για οφειλές που έως τώρα δεν εμφανίζονται στο δημόσιο έλλειμμα, αλλά θα αναγράφονται υποχρεωτικά από την 1/1/2011. Προστιθέμενο στα δάνεια της επίσης κρατικής «Αττικό Μετρό», που είναι 1,6 δισ. ευρώ, θα «φουσκώσουν» το έλλειμμα της χώρας κατά 1% σε σχέση με το ΑΕΠ!Η Εγνατία, επιπλέον, πρόκειται να παραπεμφθεί από την Κομισιόν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί καθυστέρησε, προφανώς λόγω πολιτικού κόστους, να εγκαταστήσει σύστημα διοδίων στην Εγνατία, με βάση το πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Ε.Ε., που καλύπτει το 60% του κόστους.

Το δάνειο
Η δανειακή σύμβαση με την Εμπορική Τράπεζα είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2000 και προέβλεπε ανοικτό λογαριασμό εκταμίευσης, με αποπληρωμή του μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εγνατίας. Εως τον Δεκέμβριο του 2008 η τράπεζα είχε χορηγήσει 230 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, όμως, σταμάτησε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 700 εκατ. ευρώ, παρά τα όσα προέβλεπε η απόφαση του Οκτωβρίου του 2008. Ακολούθησε στροφή προς την τραπεζική αγορά, με βάση τη συνολική πολιτική του τότε οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να κρυφτούν «κάτω από το χαλί» χρέη του κρατικού προϋπολογισμού.Η Εμπορική Τράπεζα είχε στείλει την πρώτη διαμαρτυρία τον Απρίλιο του 2009 και τρεις μήνες μετά η Εγνατία είχε καταβάλει 42,9 εκατ. ευρώ με τη δέσμευση ότι θα εξοφλήσει το υπολοιπόμενο ποσό σε δύο δόσεις, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, όπως διαβεβαίωνε γραπτώς ο τότε πρόεδρος της εταιρείας. Ο ίδιος, με νεότερη επιστολή του, είχε ζητήσει παράταση για άλλους τρεις μήνες. Το έγγραφο, όπως προκύπτει από το εξώδικο της Εμπορικής, είχε ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2009, που σημαίνει ότι εστάλη μια ημέρα μετά τις εκλογές και την ήττα της Ν.Δ. 


ΠΗΓΗ:    http://epirusgate.blogspot.com

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥ...Oh mon Dieu!!!!!!

Στις περισσότερες από εμάς έχει τύχει να χωρίσουμε ακούγοντας μερικές πολύ συνηθισμένες φράσεις που μας έρχεται να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο, γιατί μόνο ειλικρινείς δεν είναι, και μόνο νόημα δε βγάζουν!Μερικές "δικαιολογίες χωρισμού" είναι οι παρακάτω (σχολιάζουμε για ευνόητους λόγους!)

1. Είσαι καλύτερη απο μένα!(Σώπα, τώρα το κατάλαβες?)
2. Δε σου αξίζω (Ωραία, πες μου τώρα και κάτι που δεν ξέρω!)
3. Αξίζεις πολλά περισσότερα! (Και για όλα τ' άλλα υπάρχει η Mastercard..)
4. Η αγάπη σου με πνίγει (Να σου φορέσω μπρατσάκια?)
5. Έχεις πράγματα να κάνεις και δεν θέλω να σου είμαι εμπόδιο. (Η αλήθεια είναι πως έχω ένα πλυντήριο να βάλω και ενοχλείς.)
6. Έχει χαθεί η μαγεία (Περίμενε να φέρω τη σκούπα....)
7. Δεν σου προσφέρω όσα θα ήθελα! (Κούνα το κεφάλι σου! Ακούς μολύβια?)
8. Δεν προχωράει! (Κατέβα να σπρώξεις!)
9. Δεν ταιριάζουμε...! (Και το κατάλαβες μετά από 2 χρόνια, 4 μήνες και 26 μέρες? Μήπως είσαι.. λέω μήπως... λίγο.. αργόστροφη..?)
10. Είμαστε απο άλλους, διαφορετικούς κόσμους.. (Κι εγώ που νόμιζα πως Δάφνη - Χαλάνδρι ήταν πόλεις...!)

Νομίζω πως όλοι προτιμάμε να ακούσουμε ένα ειλικρινές... "Βαρέθηκα!"

Ηλεκτρονικό φακέλωμα για όλες τις νέες οικοδομές !!!

Bίντεο, ηλεκτρονική ταυτότητα, συνεχείς έλεγχοι και πρόσθετες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου η κατασκευή κάθε νέας οικοδομής θα «ακτινογραφείται» μέχρι και το τελευταίο εκατοστό της. Και όχι μόνον μία φορά ,αλλά σε όλη τη… ζωή της!

Μετά την υποχρεωτική πρόβλεψη για βιοκλιματικά χαρακτηριστικά σε κάθε καινούρια κατασκευή, που εφαρμόζεται από τις αρχές Ιουλίου και η οποία έχει ήδη αυξήσει από 5 έως 15% το κόστος ανέγερσης ,από 200 έως 500 ευρώ το κόστος έκδοσης της οικοδομικής άδειας και έχει προσθέσει μια δαπάνη 100 με 150 ευρώ τουλάχιστον για τον ενεργειακό έλεγχο της οικοδομής, όταν αυτή αποπερατωθεί, έρχεται, σε λίγους μήνες, και το «πακέτο» του… «ηλεκτρονικού φακελώματος» και των περιοδικών ελέγχων.

Οι ιδιοκτήτες των νέων οικοδομών, προκειμένου να εξασφαλίζουν σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας, θα πρέπει να βιντεοσκοπούν την οικοδομή, να πληρώνουν το μηχανικό και για τον ηλεκτρονικό φάκελο του κτιρίου και επιπλέον να καλούν έναν άλλο μηχανικό , τον ορκωτό, όπως θα ονομάζεται, για να ελέγχει την κατασκευή όταν ολοκληρώνεται και περιοδικά, κατά τη διάρκεια της ζωής του κτιρίου, τα διάφορα λειτουργικά του συστήματα ή ενδεχόμενες κατασκευαστικές τροποποιήσεις.


Ολα αυτά αποτελούν ήδη νόμο. Κυρώθηκαν μαζί με τις ρυθμίσεις για τους βοηθητικούς χώρους στο τέλος του περασμένου Απριλίου και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 201. Χιλιάδες μηχανικοί έχουν σπεύσει να κατοχυρώσουν την ιδιότητα του ορκωτού μηχανικού, προκειμένου να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Ευκαιρίες γι΄ αυτούς, εκτός από τους προαναφερθέντες ελέγχους, για τους οποίους το κόστος δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί, είναι αυτήν την περίοδο οι έλεγχοι ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, καθώς και οι τεχνικές εκθέσεις για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων.


Την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει σταδιακώς να την επεκτείνει και σε κτίρια με παλαιότερες οικοδομικές άδειες. Μάλιστα συζητείται να καθιερωθεί ως υποχρεωτική αυτή η «ταυτότητα», προκειμένου να προχωρούν οι μεταβιβάσεις. Αν αυτό συμβεί, τότε θα μπουν στο «μικροσκόπιο» όλες οι αυθαιρεσίες των οικοδομών και αναπόφευκτα θα τεθεί θέμα για την αντιμετώπισή τους εκ μέρους της πολιτείας. Θα παραβλέπονται; Θα καταγράφονται και θα επιβάλλονται πρόστιμα; Θα υπάρξει απόφαση για τη ρύθμισή τους ανάλογη με τους ημιυπαίθριους. Ενδεχομένως η απόδοση αυτής της ρύθμισης να «υποδείξει» τι θα γίνει και με τις άλλες αυθαιρεσίες .


ΠΩΣ ΘΑ «ΦΑΚΕΛΩΝΕΤΑΙ» ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ


Με 6 τρόπους θα «φακελώνονται» από το νέο χρόνο οι καινούριες κατασκευές:


1. Με την Ταυτότητα Κτιρίου. Πρόκειται για τον φάκελο που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κτιρίου, που περιγράφονται στον παρόντα νόμο. Ο φάκελος τηρείται από τους αρμόδιους μηχανικούς και φυλάσσεται από τον εκτελούντα το έργο και τους αρμόδιους μηχανικούς. Αντίγραφο του φακέλου φυλάσσεται σε ειδικό χώρο εντός του κτιρίου. Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζεται ο τρόπος καταγραφής και τήρησης των απαραίτητων στοιχείων και κάθε σχετική λεπτομέρεια.

2. Με το Ηλεκτρονικό Μητρώο. Σ’ αυτό το μητρώο, στο οποίο τηρούνται στοιχεία σχετικά με τους αρμοδίους μηχανικούς για την τήρηση της Ταυτότητας Κτιρίου, τον εκτελούντα το έργο, τους κυρίους του έργου, τα πιστοποιητικά ελέγχου και το πιστοποιητικό πληρότητας. Το Ηλεκτρονικό Μητρώο τηρείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
3. Με το Πιστοποιητικό Πληρότητας: Το πιστοποιητικό που εκδίδεται από τους αρμόδιους για την τήρηση της Ταυτότητας Κτιρίου μηχανικούς, στο οποίο βεβαιώνεται από αυτούς, με δήλωσή τους, η πλήρης και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό. Το πιστοποιητικό φέρει μοναδικό αριθμό, που δίνεται από το Ηλεκτρονικό Μητρώο που τηρείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
4. Με το Έντυπο Ελέγχου: Το έντυπο που συμπληρώνει ο αρμόδιος ανά κατηγορία μηχανικός και περιλαμβάνει στοιχεία ελέγχου ανά κατηγορία εργασιών ή εγκαταστάσεων.
5.Με τον αρμόδιο μηχανικό: Ο επιβλέπων μηχανικός ανά κατηγορία εργασιών, όπως αυτός δηλώνεται στο έντυπο της οικοδομικής άδειας και έως την ολοκλήρωση των εκτελούμενων οικοδομικών εργασιών και την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού.
6 .Με την κινούμενη ψηφιακή εικόνα (βίντεο): Το ψηφιακό αρχείο, το οποίο απεικονίζει με ακρίβεια, μέσω κινούμενης εικόνας, τους χώρους και τις εκτελούμενες εργασίες και εγκαταστάσεις του κτιρίου.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ»


Δέκα στοιχεία θα εμπεριέχει η «Ταυτότητα Κτιρίων» η οποία θα έχει και ηλεκτρονική μορφή. Πρόκειται για:


α. την οικοδομική άδεια του κτιρίου, θεωρημένη από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία

β. τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, θεωρημένα από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία.
γ. το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου ή τμημάτων αυτού.
δ. τα σχέδια κατόψεων, τα οποία αποτυπώνουν το κτίριο όπως κατασκευάσθηκε τελικώς, καθώς και την τυχόν αναγκαία ενημέρωση ή αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας κατά τις κείμενες διατάξεις.
ε. το έντυπο ελέγχου για την αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου αυτού.
στ. το έντυπο ελέγχου για τη στατική μελέτη του κτιρίου
ζ. το έντυπο ελέγχου για τις μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.
η. το βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του κτιρίου, όπου αναγράφεται η ημερομηνία λήψης του.
θ. τον πίνακα χιλιοστών και τη μελέτη κατανομής δαπανών του κτιρίου.
ι. πιστοποιητικό πληρότητας της Ταυτότητας Κτιρίου
Η δημιουργία της Ταυτότητας Κτιρίου αρχίζει με την ολοκλήρωση των εργασιών τοιχοποιίας για τα στοιχεία α, β, ε, στ και η, που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, και συμπληρώνεται με τα υπόλοιπα στοιχεία σε είκοσι (20) ημέρες από την ημερομηνία θεώρησης της οικοδομικής άδειας για τη σύνδεση του κτιρίου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

ΤΟ… ΒΙΝΤΕΟ


Το σχετικό βίντεο ανά κατηγορία μελέτης και εγκατάστασης αποστέλλεται από τον αρμόδιο μηχανικό στην οικεία πολεοδομική υπηρεσία και στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, από τη λήψη του μαζί με το σχετικό έντυπο ελέγχου.


Σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές διαπιστώσουν μη νόμιμη συμπλήρωση της Ταυτότητας Κτιρίου, ο αρμόδιος ανά κατηγορία μηχανικός τιμωρείται με πειθαρχική ποινή της προσωρινής ή οριστικής στέρησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης, η οποία επιβάλλεται από τα αρμόδια όργανα.


apogevmatini.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.lamiareport.gr