'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Οι συνομιλίες του Καραμανλή με τους Αμερικανούς

Ένα εμπιστευτικό τηλεγράφημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φέρνει στο φως η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, όπου ο υπαρχηγός της Αμερικανικής Πρεσβείας περιγράφει όλα όσα του είχε πει ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για το εσωτερικό της χώρας, όσο και για το εσωτερικό της κυβέρνησης του τέως πρωθυπουργού. 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, ο Κώστας Καραμανλής είχε περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της ελληνικής κυβέρνησης του 1993, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία στα στελέχη του κόμματος ότι το πρόγραμμα λιτότητας είχε εκπονηθεί μάταια, ενώ υπάρχει η πεποίθηση ως το υπουργικό συμβούλιο απλώς δεν ξέρει τι κάνει”.

Ο κ. Καραμανλής, στις τακτικές συνομιλίες που είχε με την αμερικανική πρεσβεία, και οι οποίες όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους στέλνονταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είχε υποστηρίξει πως το τέλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού ήταν πια κοντά, καθώς σε επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη “πολλοί από τους συνεργάτες του αντάλλασσαν “sick jokes”, υπονοώντας ότι πρόκειται για την τελευταία επίσκεψη του με την ιδιότητα του πρωθυπουργού”.

Το Έθνος της Κυριακής προσθέτει ότι το 1994, σε άλλη του συνομιλία με τους αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας, ο κ. Καραμανλής είχε υποστηρίξει:

“Ο ελληνικός λαός εναπόθεσε το μέλλον του στα χέρια δύο ηλικιωμένων και άρρωστων ανδρών: στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώνσταντίνο Καραμανλή. Ο πρόσφατος θάνατος από καρκίνο της Μελίνας Μερκούρη εστιάζει την προσοχή στο εύθραυστον της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πράγματι ο Χάροντας φαίνεται να έχει γίνει υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου σ' αυτήν την ελληνική κυβέρνηση".

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου