'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μακελειό με 6 νεκρούς από οπλισμένο ναρκομανή

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίσθηκαν στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όταν ένας 15χρονος άνοιξε πυρ για άγνωστους ακόμα λόγους σε πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας.

 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 15χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και ήθελε να επιτεθεί σε οικογένεια που διαμένει πάνω από ένα νηπιαγωγείο, χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη.

Τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους από το αυτόματο όπλο του 15χρονου, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα παιδί τριών χρόνων, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακόμα δεν έχει γνωστή η τύχη του δράστη, πάντως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από σλοβακικές ιστοσελίδες, αναφέρουν ότι ο 15χρονος αυτοκτόνησε αμέσως μετά.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση για την τραγωδία.

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Εκείνη γεννούσε και οι γιατροί έπαιζαν… ξύλο!

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν μια μητέρα και το νεογέννητο μωρό της σε μαιευτήριο, καθώς την ώρα του τοκετού οι γιατροί έπαιζαν ξύλο μέσα στο… χειρουργείο! Το περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο συνέβη στη Σικελία.


Η ιστορία έχει ως εξής: όταν έσπασαν τα νερά της 30χρονης Λόρα Σαλπιέτρο πήγε στο μαιευτήριο για να γεννήσει. Την ώρα όμως που η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι με πόνους οι γιατροί γύρω της άρχισαν να μαλώνουν για το αν θα της κάνουν ή όχι καισαρική.


Ο καβγάς τους μάλιστα εξελίχθηκε σε συμπλοκή και οι γιατροί ήρθαν στα χέρια αρχίζοντας τις μπουνιές και τις κλωτσιές, με τον σύζυγο της 30χρονης γυναίκας μάταια να τους παρακαλεί να την βοηθήσουν.


Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει μια ολόκληρη ώρα η καισαρική τομή στην 30χρονη γυναίκα με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα, να υποβληθεί σε υστερεκτομή και το νεογέννητο να υποστεί δυο καρδιακά επεισόδια!


Μητέρα και μωρό βρίσκονται στην εντατική και χαροπαλεύουν ενώ οι γιατροί δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο το παιδί να έχει υποστεί εγκεφαλική ζημιά. Σοκαρισμένος ο σύζυγος της Λόρα δήλωσε:« Κινδυνεύω να χάσω την οικογένεια μου επειδή οι γιατροί μάλωσαν στην αίθουσα τοκετού .Είναι απίστευτο. Θέλω να μάθω γιατί η γυναίκα και ο γιός μου αγωνίζονται τώρα για τη ζωή τους».


Οι δυο γιατροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας εμφανίστηκε έξαλλος λέγοντας: «Αυτό που έγινε είναι πάρα πολύ σοβαρό».

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανήλικων αλλοδαπών

Συμμορία ανήλικων αλλοδαπών, οι οποίοι επιτίθενται σε ηλικιωμένες γυναίκες έξω από εκκλησίες και άρπαζαν με τη βία από το λαιμό τους χρυσές αλυσίδες, εξαρθρώθηκε απο την Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, απο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ύστερα από καταδίωξη συνελήφθησαν τρεις Παλαιστίνιοι, 14, 15 και 16 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για ληστείες κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Οι ανήλικοι αλλοδαποί κατά την ώρα της σύλληψή τους είχαν πάνω τους 7 χρυσές αλυσίδες και τέσσερις χρυσούς σταυρούς, που μόλις είχαν αρπάξει απο γυναίκες.

ΠΗΓΗ:   http://www.news21.gr

Πρόστιμα και Αυτόφωρο

Σίγουρη ότι ο αντικαπνιστικός νόμος που τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη θα εφαρμοστεί, εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το ύψος των προστίμων, η περίοδος χάριτος και οι αντιδράσεις που πληθαίνουν. Τηλέφωνα καταγγελιών για τυχόν παραβάσεις

Ακόμη και με την απειλή του Αυτόφωρου, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι τους προσεχείς μήνες οι καπνιστές που αρνούνται να συμμορφωθούν με το νέο νόμο της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τετάρτη.
Όπως έγινε σήμερα σαφές, από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας.
Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως "περίοδος χάριτος", καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής παραβούν το νόμο περισσότερες από μία φορές.
Τα πρόστιμα στους υπεύθυνους διαχείρισης για την εφαρμογή του νόμου, είτε αυτοί είναι καταστηματάρχες, είτε υπεύθυνοι χώρων εργασίας, όπως οι διευθυντές επιχειρήσεων και εταιρειών, ή άλλοι, θα κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ.
Έγινε, ωστόσο, ξεκάθαρο ότι μετά την τέταρτη υποτροπή, τα καταστήματα θα "σφραγίζονται" προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη, θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.
Στους καπνιστές, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ, ενώ όσοι έχουν να αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου, θα μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο νούμερο 1142.
"Πήγαμε στο ήμισυ τα πρόστιμα, γιατί αυτό είναι πιο λογικό, καθώς πιο εύκολα επιβάλλονται και εισπράττονται", τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Οι καπνιστές που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν το μέτρο, δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με το Αυτόφωρο εκτιμούν οι υπεύθυνοι, καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο.
Η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύεται από το Λιμενικό Σώμα, τη δημοτική αστυνομία, την αστυνομία, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Ολοταχώς για ανασχηματισμό

Σε ψυχολογία Ανασχηματισμού εισήλθε από τη Δευτέρα η πολιτική ζωή, με τις ενδείξεις να καταδεικνύουν πως ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει νέου Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα. Ο Ανασχηματισμός θα ακολουθήσει την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και στους μεγάλους Δήμους της χώρας, που αναμένεται την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου.

Πρόσωπα και επιλογές


Έως και την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να έχει λήξει η περίοδος δυστοκίας του πρωθυπουργού, ο οποίος, κατά γενική ομολογία, έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να επιλέξει τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των σημαντικότερων τοπικών και περιφερειακών αναμετρήσεων.


Ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί το πρώτο και το σημαντικότερο πολιτικό ζήτημα, με τον κ. Παπανδρέου να δέχεται πιέσεις από τον κομματικό μηχανισμό να μην προκρίνει τη λύση του κοινού υποψηφίου ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλαδή τον κ. Γ. Καμίνη.


Αντιθέτως, ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ με διοχετεύσεις στοιχείων και διαρροές εκτιμήσεων επιμένει να στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά για τον Δήμο της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν την προκρίνει ως πρώτη λύση.


Ο Παναγιώτης Φασούλας δεν φαίνεται να λαμβάνει το χρίσμα για τον Πειραιά, ενώ δυστοκία με έντονες εσωκομματικές αντιπαλότητες παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Τέλος, για την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Παπανδρέου θα «καλόβλεπε» την υποψηφιότητα της Μ. Βασιλάκου, της Αυστριακής βουλευτή των Οικολόγων, εάν και εφόσον δεν προταθεί ως κοινή υποψήφιος κυβερνήτης από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους. Είναι φανερό πως ο κ. Παπανδρέου «ψάχνει» για κάτι το διαφορετικό (αλλά δεν είναι εύκολο να το βρει) για την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο της Αθήνας, μία επιλογή που θα προσέδιδε στην υποψηφιότητα υπερκομματικό κεντροαριστερό μήνυμα.


Και στη συνέχεια… Ανασχηματισμός


Με τη διακίνηση σεναρίων να φουντώνει και τα κυρίαρχα ΜΜΕ να «στήνουν τις δικές τους κυβερνήσεις», ο πρωθυπουργός προχωρεί σε Ανασχηματισμό αμέσως μετά την 3η του Σεπτέμβρη. Οι διαρροές «δείχνουν» τη Δευτέρα ή την Τρίτη, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, ως τα πιθανά εικοσιτετράωρα, ενώ, αμέσως μετά, την Τετάρτη 8 του μηνός, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο.


Είναι προφανές πως ο κ. Παπανδρέου μπορεί και να αιφνιδιάσει, αλλά θεωρείται θεσμικά άκομψο να προβεί σε Ανασχηματισμό πριν την επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο, της λίστας των υποψηφίων προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τυπικά πρέπει να εγκρίνει τις προτάσεις αυτές. Με λίγα λόγια, για τυπικούς λόγους, δεν μπορεί να αναμένεται ανασχηματισμός πριν την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου.


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr 

Κύμα παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό

Ο υποναύαρχος Αντώνης Παπαϊωάννου, με θαλάσσια υπηρεσία στα πολεμικά πλοία «Κανάρης», «Θεμιστοκλής», «Σπέτσαι», είχε διατελέσει διοικητής της δεύτερης μοίρας φρεγατών, ενώ το διάστημα 2008 - 2009 ήταν ο πρώτος τακτικός Διοικητής της πρώτης ναυτικής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ονομασία «ATALANTA», στην περιοχή ανοικτά της Σομαλίας για την αντιμετώπιση της πειρατείας, αποσπώντας τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας. Από τις αρχές Ιουνίου, ο υποναύαρχος Παπαϊωάννου διατελούσε διευθυντής του κλάδου Πόρων στο ΓΕΕΘΑ, θέση από την οποία παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα (30/8).
O προηγούμενος επικεφαλής της ίδιας υπηρεσίας του ΓΕΕΘΑ είχε υποβάλλει την παραίτησή του στις 30 Απριλίου, αντιδρώντας στα υποτιμητικά σχόλια που είχε εξαπολύσει συλλήβδην εναντίον όλων των στρατιωτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος, ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτησή του από τις ένοπλες δυνάμεις διαμαρτυρόμενος για την «απολυταρχική», όπως είχε χαρακτηρίσει, συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποκαλέσει τους στρατιωτικούς «αυτιστικούς» και «γραφειοκράτες».
Η τρίτη παραίτηση ήταν αυτή του επίσης υποναυάρχου Κωνσταντίνου Γκιώνη, διευθυντή εξοπλισμών του ΓΕΝ, με πιθανή αιτία της οικειοθελούς αποχώρησής του την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων που γέρνουν.
Αδιαμφισβήτητα, το "κύμα" παραιτήσεων ναυάρχων του Πολεμικού Ναυτικού αναδεικνύει τη δυσαρέσκεια των ανώτατων αξιωματικών για πολλούς από τους χειρισμούς της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου.
Αυτό που ακούγεται στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", είναι ότι έχουν υποβαθμιστεί τα ανώτατα στρατιωτικά συμβούλια και απλώς επικυρώνουν προειλημμένες αποφάσεις.
Στην παραίτηση του υποναύαρχου Παπαϊωάννου εικάζεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο το γεγονός ότι έλαβε το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών από την ηγεσία του Πενταγώνου στην τελική του μορφή, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωσή του.
Αυτή η ενέργεια δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στον υποναύαρχο για μια σημαντική παρέμβαση που τυπικώς θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και διαβούλευσης με τους στρατιωτικούς.

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

500 Ειδικοί Φρουροί στην ΕΛ.ΑΣ

Προθεσμία έως και τις 13 Σεπτεμβρίου έχουν για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί στην Ελληνική Αστυνομία. Η σχετική προκήρυξη που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζει σε 500 τις θέσεις των Ειδικών Φρουρών που θα προσληφθούν...


...Από το σύνολο των θέσεων, ποσοστό 80%, δηλαδή 400, θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των Λυκείων, περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων και Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (με κλάδο Σπουδών Δέσμης) και απολυτηρίων ΕΠΑΛ, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ Α΄ κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (ΤΕΣ), των ΕΠΑΣ και των Σχολών ΟΑΕΔ.

Οι υπόλοιπες 100 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ), κλάδου σπουδών που δεν αντιστοιχεί σε.. δέσμη, πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (ΤΕΛ) ή πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Β΄ κύκλου σπουδών μαθητείας του ΟΑΕΔ, πτυχίο Ναυτικού Λυκείου ή πτυχίο ΕΠΑΛ. 


ΠΗΓΗ:   http://simantra.blogspot.com 

ΑΛΒΑΝΟΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ!!!

Σε εξέλιξη βρίσκεται  επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο ΠΛΗΚΑΤΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για να ανασύρουν Αλβανό λαθροθήρα που έπεσε σε γκρεμό μεγάλου ύψους κυνηγούσε παράνομα και με άλλα άτομα(Αλβανους) σε Ελληνικό έδαφος και απαγορευμένη για κυνήγι περιοχή, αγριοκάτσικα είδους προς εξαφάνιση.Το φαινόμενο αυτό διαδραματίζετε εδώ και κάτι χρόνια και οι αρμόδιες αρχές δεν κάνουν κάτι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΠΗΓΗ:   http://epirusgate.blogspot.com

Τουρκικά διπλωματικά παιγνίδια....

Πολλά διπλωματικά παιγνίδια παίζει ο Ερντογάν. Επέτρεψε πρόσφατα τη Λειτουργία στην Παναγία του Σουμελά, στον Πόντο. 

Δηλώνει πρόθυμος να επιτρέψει επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης. Από το 2002, όπως διαπιστώνει και ο έγκυρος Δανός δημοσιογράφος Robert Ellis, αναλυτής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η Τουρκία παίζει σε πολλαπλά ταμπλό. Επιδιώκει ένταξη στην Ε.Ε., χωρίς να απαρνιέται την πρόθεσή της να ηγηθεί μιας αντι-ισραηλινής διπλωματικής πανστρατιάς, επικεφαλής Αράβων / μουσουλμάνων. 

Κατά τον Ellis, παρατηρείται μια τρομακτική σύγκλιση ανάμεσα στον Ισλαμισμό και τον νεο-Οθωμανισμό, που εκδηλώνεται είτε με τη στενή συνεργασία της Τουρκίας με τη Συρία, είτε με τον Σουδανό Πρόεδρο Omar-al-Bashov (καταζητούμενο από το Διεθνές ποινικό δικαστήριο), είτε με ανοίγματα σε οικονομικούς παράγοντες του Σουδάν και Σαουδάραβες επιχειρηματίες, που έχουν διασυνδέσεις τόσο με ισλαμικές κινήσεις στη Βοσνία και την Αλ Κάιντα, όσο και ισλαμιστές τρομοκράτες. 

Σ’ αυτή τη διπλωματική μεθόδευση εντάσσονται και οι πρόσφατες καταγγελίες της Άγκυρας κατά του Ισραήλ, αναφορικά με τη Γάζα, ώστε να προωθηθεί η εικόνα της Τουρκίας ως «ειρηνευτή και χωροφύλακα» στην ευρύτερη γεωστρατηγική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου... Τα πιο πάνω δεν συνιστούν απότοκο επιστημονικής φαντασίας ενός δημοσιογράφου.

Όπως καταμαρτυρά και ο ίδιος ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του, «Το Στρατηγικό Βάθος»: «Σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να σχηματίσει ένα νέο και ουσιαστικό σύνολο μεταξύ του ιστορικού και του στρατηγικού βάθους της, και να το θέσει σε λειτουργία στο πλαίσιο του γεωγραφικού βάθους. 

Για να καταστεί μια κεντρική αξονική χώρα με γεωπολιτική, γεωπολιτισμική και γεωοικονομική ολοκλήρωση, χρειάζεται ορθολογιστικός σχεδιασμός για μία φιλόδοξη προοπτική ορίζοντα». 

Η Τουρκία αποδίδει βαρύνουσα σημασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Αιγαίο και την Κύπρο. Νιώθοντας αποκλεισμένη από το Αιγαίο και περικυκλωμένη στα νότια από «τη Ρωμαίικη Διοίκηση της νότιας Κύπρου», όπως αποκαλεί τη κυπριακή κυβέρνηση (για να δημιουργήσει μια εθνικοθρησκευτική κατηγορία αντίστοιχη της «μουσουλμανικής»), επιχειρεί ανοίγματα στον κόσμο. 

Διεκδικεί το Αιγαίο γιατί, κατά τον Νταβούτογλου, «αυτή η θάλασσα-πέρασμα κατέχει μια προσδιοριστική θέση στη γεωπολιτική, γεωστρατηγική, γεωοικονομική και γεωπολιτισμική αλληλεπίδραση της βαλκανικής χερσονήσου με τη χερσόνησο της Μικράς Ασίας και τη Μέση Ανατολή. 

Επιδιώκει αύξηση της πολιτικής και οικονομικής της επιρροής από το Αιγαίο ώς την Αδριατική και από το Σουέζ ώς την Ερυθρά θάλασσα, οδηγώντας τον Εύξεινο Πόντο και το Αιγαίο στις ανοικτές θάλασσες, για να καταστεί μία πραγματική περιφερειακή δύναμη». 

Θεωρεί την Κύπρο, λόγω στρατηγικής θέσης, «ως μια σταθερή βάση και αεροπλανοφόρο, που μπορεί να ελέγχει τις περιοχές του Περσικού Κόλπου και της Κασπίας, και τις υδάτινες αρτηρίες του Άντεν και του Ορμούζ, που είναι οι σημαντικότερες υδάτινες περιοχές σύνδεσης Ευρασίας και Αφρικής».
Κατά τον Νταβούτογλου, «μια χώρα που παραμελεί την Κύπρο, δεν μπορεί να έχει αποφασιστικό ρόλο στις παγκόσμιες και περιφερειακές πολιτικές, γιατί η Κύπρος, με την ανατολική της άκρη, μοιάζει βέλος στραμένο προς τη Μέση Ανατολή και με τη δυτική της άκρη, συγκροτεί τον θεμέλιο λίθο των στρατηγικών ισορροπιών της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής...». 

Αντί λοιπόν να ομφαλοσκοπούμε σε Ελλάδα και Κύπρο, αυτοεγκλωβιζόμενοι στην εσωστρέφεια και τα εσωτερικά παιγνίδια κομματικής αλληλοεξόντωσης, ας μελετήσουμε σε βάθος τη νεο-ισλαμική-νεοοθωμανική επεκτατική πολιτική, ξεσκεπάζοντας τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων στο Κυπριακό, στο Αιγαίο και αλλού. 

Η Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα Νταβούτογλου. Δηλώνει θρασύτατα πως «κι αν ακόμη δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος στην Κύπρο, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα, με δεδομένη τη σημαντική γεωστρατηγική θέση του νησιού».

Εφόσον αποκλείσαμε τον ένοπλο αγώνα και περιοριζόμαστε στο διπλωματικό, ας δικτυωθούμε τουλάχιστον καλύτερα, στη βάση κοινών συμφερόντων, με όμορες δυνάμεις στον ευρωπαϊκό χώρο, που αντιλαμβάνονται τις τουρκικές μεθοδεύσεις και αντιδρούν, για να μπορέσουμε κι εμείς να ασκούμε μια πιο απαιτητική επιθετική διπλωματία, διεκδικώντας τα δίκαιά μας!

Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kostasxan.blogspot.com

Το μέλλον των παιδιών μας, στα χέρια τους;

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ.... ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Γ.Δ.
 
ΦΩΤΟ ΑΠΟ TO: alextekidi

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG  http://gianniotis.blogspot.com/:
Θα θέλαμε πραγματικά αυτή η θερμή χειραψία του προέδρου μας… να μην αποτελέσει και τη συμφωνία του με όσα πρόχειρα και παράλογα σχεδιάζονται… έχοντας σαν στόχο τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση…
Αντιλαμβανόμαστε το θεσμικό ρόλο σας… αλλά προσέξτε… οι θεατρικές παραστάσεις έχουν και θεατές… και δυστυχώς για εσάς… είναι και οργισμένοι… Τα σχολεία ανοίγουν και τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις…


ΠΗΓΗ:   http://gianniotis.blogspot.com

Ελλάδα 2010 ή 1ος χρόνος της μ.(Δ.Ν.Τ.) εποχής...

Από τον Γιάννη Πρεβενιό...


 κλίκ για μεγέθυνση 








ΣΧΟΛΙΟ:     (μια ευχάριστη ατμόσφαιρα....)

ΠΗΓΗ:    http://press-gr.blogspot.com



Είναι το παππού εκεί;

Γιώργο πάρε καμιά 20αρια τεχνικούς συμβούλους για το ποδήλατο και άλλους τόσους για το κανό Τσάμπα είναι εμείς πληρώνουμε…. Μονό μη μας ζητήσεις «συμβούλους μυαλού» Εδώ λέμε όχι!!! Γιατί έστω ότι στο ποδήλατο μπορείς να γίνεις καλύτερος,μπορεί ακόμα και να σε μάθουν να αλλάζεις αλυσίδα εν κινήσει…

Και στο κανό μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιωθείς…
με τις συμβουλές τις δικές τους και την υπερπροσπάθεια τη δική σου (γνωστός αγωνιστής)
μπορεί να γραφτείς ακόμα και στα ρεκόρ γκίνες!
Σαν ο πρώτος άρχοντας Κράτους που εγκατέλειψε τη χώρα του κυνηγημένος…πάνω σε ένα κανό!

Αν συμβεί κάτι τέτοιο κωπηλάτησε προς Λιβύη μεριά, στον Καντάφι που ήταν και φιλαράκι του πατέρα σου.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Χαλάλι σου οι σύμβουλοι!

Αλλά να μας ζητάς και συμβούλους μυαλού…όχι όχι και πάλι όχι

Αν υπήρχε έστω και μια ελπίδα ευχαρίστως.

Αλλά εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια!!!
Ακόμα και 1000 συμβούλους να σου φέρουμε…

..ΗΛΙΘΙΟΣ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ…ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ  ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ……

Το κείμενο ανήκει στον φίλο αναρχογατούλη με κάποιες μικρές αλλαγές στον τίτλο και τη φωτογραφία.

Πηγή

Αναρτήθηκε από Δράκοντας

http://koniortos.blogspot.com/

http://www.arxaiaithomi.gr

Σε ευχαριστούμε πολύ Μαριλίζα!!!!

Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα στο εθνικό σύστημα υγείας...ήρθε να μας προστατεύσει και από το...κάπνισμα!!Και αφού ο λαός μας δεν αντιμετωπίζει πλέον κανένα πρόβλημα,δεν έχει άγχος ,δεν έχει σεκλέτια γιατί να καπνίζει;εξάλλου όπως πάει η κατάσταση δεν θα μπορεί...να τα αγοράσει!!!

Σε ευχαριστούμε πολύ  Μαριλίζα που σκέφτεσαι ....την υγεία μας! Υπάρχει λόγος να υπάρχουν καφέ;..για  ποιο λόγο; ..για να συνοδεύουν οι Έλληνες τον καφέ τους με τσιγάρο;...υπάρχει λόγος να υπάρχουν ταβέρνες;... με τα ανθυγιεινά φαγητά τους και με τις ρετσίνες τους;..και μετά θέλουν και το τσιγάρο τους!!


Εξάλλου πολλά δεν έγιναν τα μαγαζιά;...προσφέρουν μήπως τίποτα;...να κλείσουν δεν είναι καλύτερα;


Σε ευχαριστούμε πολύ...Μαριλιζα! εσύ ξέρεις καλύτερα από εμάς!! 


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ:    http://gkatzios.blogspot.com/

Τον ακινητοποίησε ο γείτονας!!

Στο «μάτι» έβαλε ένας 23χρονος Ρουμάνος ένα σπίτι στην Λακκόπετρα στην περιοχή της Αχαΐας.

Ο διαρρήκτης προσπάθησε να εισέλθει στο σπίτι τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες έλειπαν, αλλά δυστυχώς για εκείνος έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του διπλανού σπιτιού.


Ο άνδρας κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη και στη συνέχεια να τον οδηγήσει στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας.


Πηγή:thebest
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.zougla.gr

Πάγκαλος: «Δεν θα μου μπει «καπέλο» ο Ραγκούσης»

«Βόμβες» μεγατόνων ρίχνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θ. Πάγκαλος, που επιδιώκει να ξεκαθαρίσει ότι κανείς δεν του μπαίνει… «καπέλο».

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα ότι ο κ. Γ. Ραγκούσης θα βρίσκεται «πάνω» από τον κ. Πάγκαλο στην «ιεραρχία» μετά τον ανασχηματισμό. Τι λέει για αυτό ο κ. Πάγκαλος;

« Ο Γ. Ραγκούσης είναι πολύ καλός μου φίλος. Γνωρίζω την οικογένειά του – όχι τον ίδιο γιατί ήταν μικρότερος – γνωρίζω το υπέροχο νησί του και είναι ιδιαίτερη η ευτυχία μου που τον βλέπω να έχει κερδίσει με αυτόν τον επαινετέο τρόπο την κορυφαία θέση του υπουργού Εσωτερικών» λέει ο κ. Πάγκαλος και προσθέτει  «Όχι απλώς συμπαθώ τον Ραγκούση αλλά τον αγαπώ. Βεβαίως με κανέναν τρόπο δεν υπάρχει δυνατότητα να μου μπει «καπέλο»!

«Ξέρετε είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μάλιστα οι άλλοι θα πρέπει να ενοχλούνται καμία φορά όταν πέφτει η σκιά μου – και λόγω των διαστάσεων που έχει η σκιά μου, που είναι ανάλογη με τις διαστάσεις που έχω και εγώ», κατέληξε.

Ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές και για την υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας ότι πρέπει να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατίες σε κάποια υπουργεία, ωστόσο την υπερασπίστηκε για την προσπάθεια της.

Δεν «έπιασε» όμως στο στόμα του μόνο τα μέλη του κόμματος του. Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας για τον Α. Σαμαρά είπε ότι «προβάλει όλο το πολιτικό προσωπικό της πάλαι ποτέ Πολιτικής Άνοιξης», ενώ χαρακτήρισε «ελαφρύ» πολιτικό τον Α. Τσίπρα, για τον οποίο υπονόησε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται!

Αναφερόμενος στον κ.Φ. Κουβέλη και την κ. Ν. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «η τάση του κ. Κουβέλη εκφράζει περίπου τον μισό Συνασπισμό και επομένως, ένα αντίστοιχο ποσοστό από την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης θα υπάρξει… Η Ντόρα Μπακογιάννη αποπειράται να κάνει αυτό που χρόνια επιθυμούσε, τη δημιουργία ενός κεντροδεξιού κόμματος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ… Αφήνεται ένας χώρος στο κέντρο, τον οποίο πιστεύω ότι η κ. Μπακογιάννη θα επιχειρήσει να διεμβολίσει. Οψόμεθα..» καταλήγει.

Πηγή: Real News
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.star.gr

Ο Nόμος 4000 περι "Τεντιμποϊσμού"

Ο Nόμος 4000

ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1958 και ήταν ο νόμος που καθόριζε την αντιμετώπιση των νεαρών ταραχοποιών, που ήταν γνωστοί ως 'τεντιμπόις'.Με βάση το νόμο, τιμωρούνταν η εξύβριση. Η αστυνομία συνελάμβανε όσους νεαρούς έριχναν γιαούρτι ή φρούτα σε ηλικιωμένους και ...
....γυναίκες και τους οδηγούσε στο κρατητήριο, όπου γινόταν σε αυτούς κούρεμα με την ψιλή και τους έσκιζαν τα ρεβέρ από τα παντελόνια τους. Ο Νόμος ήταν αμφιλεγόμενος και προήγαγε τη διαπόμπευση. Επίσης, όριζε ότι θα ασκούνταν δίωξη και εναντίον των γονέων των ανήλικων ταραξιών.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - Η ΑΡΧΗ

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1958 οι πρώτοι τέσσερις νεαροί οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια όπου οι αστυνομικοί τους κούρεψαν με την ψιλή και στη συνέχεια τους περιέφεραν μπροστά στους εμβρόντητους περαστικούς, με χειροπέδες και με κρεμασμένη στο λαιμό πινακίδα, που έγραφε 'Είμαι τεντιμπόης και έριξα γιαούρτι σε γυναίκα'.Επίσης, τους έσκισαν τα ρεβέρ των παντελονιών τους. Αυτή ήταν η πρώτη εφαρμογή του προβλεπόμενου μέτρου, το οποίο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ακόμα και ηρωοποίηση των τεντιμπόηδων.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ

'Ο Νόμος 4000' είναι ελληνικό κοινωνικό δράμα του 1962 της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Ο τίτλος της αναφέρεται στο Νόμο 4000 του 1958 περί «τεντιμποϋσμού».Πρωταγωνιστες ηταν η Ζωή Λάσκαρη , Κώστας Βουτσάς κ.α
Στην ταινία παρουσιάζεται μια σκηνή κατά την οποία ένας νεαρός μαθητής (ο ηθοποιός Θάνος Παπαδόπουλος) γιαουρτώνει τον καθηγητή του αλλά συλλαμβάνεται από την αστυνομία και κουρεύεται με την ψιλή. Στη συνέχεια, διαπομπεύεται στους δρόμους, με τον παραπάνω τρόπο.


ΤΟ ΤΕΛΟΣ


Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Νόμος 4000 καταργήθηκε το 1983. Η τελευταία φορά που εφαρμόστηκε ήταν το 1981.
 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://stakarfia.blogspot.com

"Μία μίνι εποχή παγετώνων, ξεκινάει το 2014"!

Μία δυσοίωνη πρόβλεψη

για το κλίμα της γης, ανακοίνωσαν 75 εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Σικάγο! Κόντρα στις απόψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπή του ΟΗΕ (IPCC), περί υπερθέρμανσης, οι παραπάνω επιστήμονες...
....
κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η πολυσυζητημένη κλιματική αλλαγή, δεν θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας όπως περιμένουμε, αλλά σε μια νέα εποχή παγετώνων!
Ο πλανήτης, υποστηρίζουν, έχει σταματήσει να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή παρατεταμένου ψύχους. Η διάρκειά της υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και στα τριάντα χρόνια ενώ θα είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα! Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τεράστιο αριθμό νεκρών και εξάπλωση του υποσιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο!

Πώς έφτασαν στο δυσοίωνο σενάριο των παγετώνων!
O αμερικανός γεωλόγος Ντον Ιστερμπρουκ, καθηγητής στο Western University της Ουάσιγκτον, μελέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους πάγους της Γροιλανδίας, οι οποίοι θεωρούνται ως "βαρόμετρο" των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη.
Χρησιμοποιώντας ισότοπα οξυγόνου, υπολόγισε τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη Γη πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ετσι, διαπίστωσε πως το κλίμα του πλανήτη μας χαρακτηρίζεται από μια αδιάκοπη εναλλαγή ψυχρών και θερμών εποχών!
Τα τελευταία 500 χρόνια παρατηρείται μια κανονικότητα στην εναλλαγή αυτών των εποχών, με την καθεμία να διαρκεί περίπου 27 χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο φαίνεται να έχει επαναληφθεί τέσσερις φορές μέσα στον 20ο αιώνα.
Αναλυτικά, από το 1880 μέχρι το 1915 είχαμε κρύο, 1915 με 1945 ζέστη, από το 1945 μέχρι το 1977 κρύο, 1977 με 1999 ζέστη. Από το 1999 μέχρι σήμερα παρατηρείται μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας,άρα έχουμε εισέλθει στην περίοδο ψύχους.

"Δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα!"
Ο καθηγητής όμως, αμφισβητεί ευθέως και τη θεωρία περί σύνδεσης της ανόδου της θερμοκρασίας με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι εναλλαγές εποχών ζάστης- ψύχους στον πλανήτη, σχετίζονται άμεσα με την ηλιακή δραστηριότητα. Και σημειώνει ότι, όποτε η ηλιακή δραστηριότητα παρουσίαζε ύφεση, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε στη Γη είχαμε πάντοτε περιόδους παγετώνων!

Και οι ρώσοι συμφωνούν με τη θεωρία των παγετώνων!
Σε αντίστοιχα συμπεράσματαέχουν καταλήξει και οι έρευνες του ρώσου αστροφυσικού Χαμπιλούλο Αμπντουσαμάτοφ, επικεφαλής του ρωσο- ουκρανικού ερευνητικού προγράμματος Astrometria. "Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν οφείλεται στις εκπομπές αερίων, αλλά στην ηλιακή ακτινοβολία" λέει και εκείνος.
Και προσθέτει ότι η μείωση των ηλιακών κηλίδων που συμβαίνει σήμερα, φανερώνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο ελάχιστό της, γεγονός που θα οδηγήσει σε δραματική πτώση της θερμοκρασίας και παγκόσμια ψύξη! Μάλιστα δηλώνει σχεδόν βέβαιος πως τα πρώτα σημάδια της εποχής των παγετώνων θα είναι αισθητά στη Γη, το 2014!!


ΠΗΓΗ:    http://www.troktikaras.com/

Ο Αμπράμοβιτς βαφτίζει τον γιο του στην Ελλάδα...

Σε ιδιόκτητη έκταση του εφοπλιστή Λαιμού στις Σπέτσες 

Ο Ρώσος κροίσος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της αγγλικής Chelsea, αποφάσισε να βαφτίσει τον γιο του στην Ελλάδα. Ο Αμπράμοβιτς επισκέπτεται κάθε χρόνο...
...τα νησιά μας. Αγαπημένος του προορισμός είναι η Άνδρος, ενώ έχει αγοράσει μεγάλες εκτάσεις τις οποίες σκέφτεται να εκμεταλλευτεί σύντομα στη Κέρκυρα.

Για την βάφτιση του γιου του, τον οποίο και θα ονομάσει Άαρον, επέλεξε μαζί με την σύζυγό του Ζούκοβα, μία ιδιόκτητη έκταση του εφοπλιστή Νικόλαου Λαιμού κοντά στις Σπέτσες. Εξάλλου τους δύο άντρες συνδέει μια ισχυρή φιλία.

Στη βάφτιση θα παραστεί, όπως είναι φυσικό, η αφρόκρεμα όλου του διεθνούς jetset. Ο κροίσος αποφάσισα να κρατήσει μακριά τους δημοσιογράφους καθώς θέλει αυτές οι στιγμές να παραμείνουν ιδιωτικές.


Πηγή:Real news
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://tacoalatipota.blogspot.com

ΚΡΙΣΗ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ;;;

Οταν ανθρωπάκο μου...

Είσαι έτοιμος να χαρίσεις την πατρίδα σου, το σπίτι σου και τους φίλους σου σε αυτούς που τα ορέγονται και αποφασίζεις να ξενιτευτείς και να κοιτάξεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου αγνοώντας όλους τους μέχρι εχθές φίλους, γείτονες και αδερφούς σου...
Συναναστρέφεσαι ανθρώπους όχι επειδή τους....

θεωρείς ενδιαφέροντες και με ισχυρή προσωπικότητα, αλλα επειδή διαθέτουν οικονομική δύναμη και επιφάνεια...


Κουνας πράσινα, μπλέ και κόκκινα σημαιάκια για να βρεις δουλειά στον εαυτό σου, το παιδί σου, το ανήψι σου...

Βρίζεις κα διαμαρτύρεσαι για τα γουρούνια που σε κυβερνάνε εδώ και τριάντα χρόνια, αλλα όταν έρθει η ώρα να ψηφίσεις σε εκλογές είτε εθνικές είτε τοπικής αυτοδιοίκησης, ενημερωνεσαι από το "δίκτυο" ποιον πρέπει να υποστηριξεις για να μη νικήσουν οι "εχθροί"...

Υποκλίνεσαι στα ίδια γουρούνια που σε έφεραν εδώ που σε έφεραν και τους γλύφεις αντί να τους παίρνεις με τις ντομάτες για να μην "εκτεθείς"...

Είσαι διατεθειμενος να ξεχάσεις όλα τα πιστεύω σου και να επιστρέψεις στο μικρόκοσμό σου μόλις καποιος σου προσφέρει το κατάλληλο ποσό...

Προσλαμβανεις στην επιχείρηση σου αλλοδαπους με μισθό 300 ευρώ και απολύεις τους Ελληνες στους οποίους πλήρωνες το εξωφρενικο ποσό των 700! ευρώ, χωρίς να σκέφτεσαι ότι αυτοί που σου δίνουν τα χρήματα για να συνεχίσει η επιχείρηση σου να υπάρχει είναι οι γείτονες σου συννελληνες που μέχρι τώρα ξόδευαν τον αστρονομικο μισθό τους στο μαγαζί σου...

Παίρνεις την επιχείρηση σου και την μετακομίζεις στη Βουλγαρία για να παράγεις φθηνότερα ρούχα και μετά βλαστημάς που οι πωλήσεις σου δεν πάνε καλά στην Ελλάδα γιατί οι ίδιοι Ελληνες (που απέλυσες) δεν ξοδεύουν πλέον οπως ξόδευαν χωρίς να πηγαίνει ο νους σου στη σκέψη ότι θερίζεις ότι εσπειρες...

Δίνεις τα χρήματα σου στο IKEA, LIDL και σια αγοράζοντας προϊόντα άλλων χωρών - επειδή είναι φθηνότερα - χωρίς να σε ενδιαφέρει το γεγονός ότι αφαιρείς χρήματα από την ίδια αγορά στην οποία δραστηριοποιείσαι...

Χαίρεσαι όταν η τρόϊκα "βάζει σε τάξη" τους δημοσίους υπαλλήλους και όταν σου δίνει τη δυνατότητα να μειώσεις τους μισθούς στο προσωπικο σου χωρίς συνεπειες παρ' όλο που καταλαβαινεις ότι η επίθεση που δέχεται η χώρα μας θα σε αφανίσει και εσένα....

Εμφανίζεσαι στην τηλεόραση και μιλάς για οτιδήποτε ακίνδυνο εκτός από την ταμπακιέρα...

Κατηγορείς τους γονείς και τους προγόνους σου για τις επιλογές τους χωρίς να κάνεις αυτοκριτικη και δείχνεις ασεβεια σε ανθρώπους με τριπλάσια ηλικία από εσένα χωρίς να σκέφτεσαι ότι σύντομα θα είσαι στη θέση τους...

Είσαι έτοιμος να ρίξεις λάσπη σε οποιονδήποτε προτείνει κάτι για να αλλάξουν τα πραγματα χωρίς ο ίδιος να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να γκρινιάζεις και να αναπαράγεις τα εγκλήματα των κυβερνώντων...

Εξεταζεις τους νόμους σύμφωνα όχι με την κοινωνική αλλά με την προσωπική σου ωφέλεια...

Είσαι διατεθειμενος να χαρίσεις την ελευθερία σου αρκεί να κρατήσεις μια τηλεοραση, έναν καναπέ και την ησυχία σου...

Διασκεδάζεις με εκπομπές που "βοηθούν" συμπολίτες σου εκμεταλευόμενες την μιζέρια και την δυστυχία τους για να ανεβάσουν την τηλεθέαση της εκπομπής...

Το μόνο πράγμα το οποίο σε ενδιαφέρει είναι να σώσεις τις αναθεματισμένες καταθέσεις σου στην τράπεζα και να συνεχίσεις να πληρώνεσαι από το κράτος το οποίο βλαστημάς....

Ψάχνεις τρόπους να επικρατήσεις των ανταγωνιστών σου εν μέσω κρίσης και χαίρεσαι όταν μαθαίνεις ότι ο ανταγωνιστής σου δεν άντεξε και έκλεισε το μαγαζί του χωρίς να σκέφτεσαι ότι αύριο μπορεί να έχεις την ίδια μοίρα....

Δεν ενδιαφέρεσαι για κανέναν αλλον εκτός από τον άθλιο εαυτό σου και η μονη βοήθεια που προσφέρεις στους άλλους είναι μια καλή κουβέντα και αυτό όχι παντα....

Θα ψηφίσεις στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης αυτόν που σου υποσχέθηκε ότι θα προσλάβει το παιδί, ανήψι, αδερφό σου στο Δήμο...

τότε ανθρωπάκο μου θα πρέπει να καταλάβεις ότι η κρίση που σε χτύπησε δεν είναι κρίση οικονομική...

Είναι κρίση ηθών.

Ξεπέρασε τα όλα αυτά και την άλλη μέρα πρωί πρωί δε θα έχεις πάνω από το κεφάλι σου ουτε ΓΑΠ, ούτε ΔΝΤ, ούτε οικονομική κρίση...


http://thalamofilakas.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://ksipnistere.blogspot.com

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ:: Για να ξεπεράσουμε το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσουμε

Τη διαβεβαίωση ότι ούτε το υπουργείο Εργασίας ούτε η κυβέρνηση συνολικά πρόκειται να πάρουν νέα μέτρα περιορισμού του εισοδήματος των πολιτών, δίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», τονίζοντας παράλληλα πως για να ξεπεράσει η χώρα το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσει απαρέγκλιτα.«Με το ασφαλιστικό έκανα το καθήκον μου απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Οποιος κάνει το καθήκον του, αργά ή γρήγορα δικαιώνεται», δηλώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.Όπως υποστηρίζει, τα περισσότερα επικουρικά ταμεία είναι σε κάλή κατάσταση και διευκρινίζει ότι οι αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει θα ληφθούν μετά τις αναλογιστικές μελέτες που πρέπει να ολοκληρωθούν ως τον Απρίλιο του 2011.Ο κ. Λοβέρδος επιτίθεται σε όσους υποδαυλίζουν το θυμό της κοινωνίας αποκαλώντας τους λαϊκιστές και δημαγωγούς και αναρωτιέται: «Αραγε δεν φοβούνται την πτώχευση της χώρας;». Για τον κ. Λοβέρδο μόνο μία περίπτωση υπάρχει να ξεπεράσει η Ελλάδα το μνημόνιο: «να το εφαρμόσει με σαφή και απαρέγκλιτο τρόπο».Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στο δήμο της Αθήνας, τονίζει πως δεν τίθεται σήμερα τέτοιο θέμα και ξεκαθαρίζει: «Διεκδίκησα και θα συνεχίσω να διεκδικώ τη λαϊκή εντολή για την εκπροσώπηση των πολιτών στην Εθνική Αντιπροσωπεία». 

ΠΗΓΗ:   http://epirusgate.blogspot.com

Εστιατόριο καλεί δωρητές οργάνων για γκουρμέ πιάτα

Μέσω διαφημιστικής εκστρατείας στο διαδίκτυο ένα εστιατόριο στο Βερολίνο καλεί όσους επιθυμούν να δωρίσουν όργανά τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε “γκουρμέ” πιάτα για κανίβαλους.

Η ενέργεια αυτή από το εστιατόριο έχει χαρακτηριστεί ως ένα κίνημα γεύσης και εύλογα έχει εγείρει θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία.
Τα μέλη που είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν στο κανιβαλικό “Wari-culture” του εστιατορίου καλούνται να συμπληρώσουν μία φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του εστιατορίου.
Στη φόρμα περιλαμβάνονται ερωτήσεις αναφορικά με τη φυσική κατάσταση των δοτών, το δείκτη μάζας σώματος ή ακόμα και αν είναι κάποια γυναίκα έγκυος.
O Michael Braun, αντιπρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, δήλωσε στην εφημερίδα Bild πως έχει λάβει πολλά e-mail από ανθρώπους που διαμαρτύρονται για το εστιατόριο.
"Υποθέτω πως είναι ένα κακόγουστο αστείο. Ωστόσο, είναι αηδιαστικό", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Ο Ροκφέλερ αποκάλυψε την απάτη της 9/11 στον Ααρών Ρούσο

O εβραϊκής καταγωγής σκηνοθέτης του Hollywood Aaron Russo και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2004, λίγο καιρό πριν πεθάνει από καρκίνο τον Αύγουστο του 2007, έδωσε μια ιστορικής σημασίας συνέντευξη στον Alex Jones.

Ο έντιμος και υπεύθυνος χαρακτήρας του, του επέβαλε να δώσει αυτήν την συνέντευξη, γνωρίζοντας ότι...
θα πεθάνει. 
Εκεί αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη γνωριμία του με τον μεγιστάνα Nick Rockefeller και τις απίστευτες παραδοχές που του είχε εκμυστηρευτεί, όπως την επερχόμενη καταστροφή των Δίδυμων Πύργων 11 μήνες πριν αυτή καν συμβεί !
 
Μιλάει ακόμα για το τι του απεκάλυψε ο μεγιστάνας στην προσπάθεια του να τον προσεταιριστεί και να τον εντάξει στα σχέδια του, προφανώς λόγω της ιδιότητας του ως υποψηφίου προέδρου της χώρας. Του μίλησε σχετικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της οικογενείας του στην δημιουργία του φεμινιστικού κινήματος και τα σχέδια της για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας δικτατορίας.

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!

Το λεγόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου, τελικά φένεται να μην αληθεύει, μετά και από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από χάκερς που "έκλεψαν" εκατοντάδες e-mail στα οποία φέρονται επιστήμονες να προσπαθούν να αλοιώσουν, ακόμη και επί πληρωμή, τα στοιχεία των θερμοκρασιών του πλανήτη, αλλά και των τιμών του διοξειδίου του άνθρακος. Οι θερμοκρασίες πέφτουν και το διοξείδιο του άνθρακα δεν ανεβαίνει.΄Αρα δεν έχουμε πρόβλημα, ενώ έχουν πέσει οι λεγόμενοι φόροι της αρκούδας σε όλα τα κράτη, για να μειωθούν οι ρύποι κτλ.

Στην πραγματικότητα, η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, τη στιγμή που...

δεν χρειάζεται, αφού δεν υπάρχει θέμα θερμοκηπίου, το μόνο που θα πετύχει θα είναι η μείωση της φυτικής ζωής και των δασών, αφού τα φυτά τρέφονται με το αέριο αυτό.

Αν μειωθούν σε αριθμό τα φυτά θα μειωθεί το παγκόσμια παραγόμενο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.


Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αν ο ψεύτικος συναγερμός προχωράει μόνο για να πάρουνε πράσινους φόρους και πράσινα τέλη σε όλα τα κράτη και να τα δώσουν στην παγκόσμια τράπεζα, ή μήπως κάποιοι θέλουν με το ζόρι να αλλάξουν την σύσταση της ατμόσφαιρας της Γης και ταυτόχρονα προωθούν την σύσταση της παγκόσμιας κυβέρνησης με πρόσχημα τον δήθεν κίνδυνο του περιβάλλοντος;


Η ανάγκη σύστασης παγκόσμιας κυβέρνησης, τέθηκε πριν μερικούς μήνες στην σύσκεψη της Κοπενχάγης με πρόσχημα το δήθεν μεγάλο κλιματολογικό πρόβλημα, και ειπώθηκε ότι ο αρχικός ρόλος της κυβέρνησης αυτής, θα είναι να διαχειριστεί τους παγκόσμιους πράσινους φόρους.


ΠΗΓΗ:   http://www.liako.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://rokakias.blogspot.com 

Συνελήφθησαν παπάδες... για παράνομο κυνήγι!

Έναν 63χρονο και έναν 38χρονο εντόπισε το περιπολικό της Ομοσπονδιακής Θυροφυλακής σε δασική έκταση της ορεινής Ηλείας.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση, είναι… ιερείς και συνελήφθησαν την ώρα που κινούνταν με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή, το βράδυ της Παρασκευής, για παράνομο κυνήγι λαγού...

Οι ιερείς κρατήθηκαν όλη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας και το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό, τις τελευταίες ημέρες, στην ίδια περιοχή

ΠΗΓΗ: http://www.dete.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Οι μυστικοί συμβολισμοί του αριθμού 7

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και στην περίπτωση του αριθμού 7 είναι πολλές οι ιστορικές αναφορές.

- Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός. Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες...


- Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.

- Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.

- Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!

- Ο Φιλοκτήτης έπλευσε με 7 πάνοπλα καράβια στην Τροία με σκοπό να υπερασπιστεί τους Έλληνες κατά τον Τρωικό πόλεμο.

- Η τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, της Πόλης των 7 Πηλών!

- Τα μέταλλα που γνώριζαν στην Αρχαιότητα ήταν 7: Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, κασσίτερος, υδράργυρος, ασήμι, σίδηρος. Σε αυτά βασίστηκε η εξέλιξη του Πολιτισμού!

- Το 7 στην Αρχαιότητα! Στην Αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε από την ηλικία των 7 ετών!

* Οι 7 πλανήτες που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα ήταν οι: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη.

* Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Απόλλωνας είχε 7 αγέλες βοδιών.

* Στην Αρχαία Αίγυπτο ένα από τα πρώτα μετεωρολογικά συστήματα περιέγραφε 7 διαφορετικά κλίματα, χωρίζοντας τον κόσμο σε μετεωρολογικές ζώνες.

- Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν την ανατομία του ανθρώπινου σώματος σε 7 μέρη: Κεφάλι, στήθος, στομάχι, 2 χέρια, 2 πόδια.

- Το 7 εμφανίζεται συχνά στην Μυθολογία: 7 είναι οι Πλειάδες, Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, που αντιστοιχούν στα 7 ορατά άστρα του αστερισμού των Πλειάδων!

- Ο αριθμός 7 εμφανίζεται πολύ συχνά στην Ελληνική Μυθολογία: Η λύρα του Αρχαίου Θεού Απόλλωνα, είχε 7 χορδές.

- Η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι αυτή της ανάπαυσης, της αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα!

- Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη θρησκεία. 7 είναι οι Χριστιανικές αρετές: ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.

- Το 7 στη θρησκεία! Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Νώε πήρε στην Κιβωτό του, 7 ζεύγη από κάθε είδος πτηνών.

- Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται 70 φορές στην Παλαιά Διαθήκη!

- Οι Μουσουλμάνοι δικαιούνται να έχουν 7 γυναίκες σύμφωνα με το Κοράνι.

- Το αυτόνομο κράτος του Βατικανού ιδρύθηκε στις 7/7 του 1929!

- 7 μέρη του σώματος διακοσμούνται με κοσμήματα: Το κεφάλι, ο λαιμός, τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά, η μύτη και η μέση.

- Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν 7 ενεργειακά πεδία στο ανθρώπινο σώμα και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης!

- Κάθε φάση της Σελήνης, διαρκεί 7 ημέρες.

- Στην Κίνα πιστεύουν ότι η 7η μέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους, είναι τα γενέθλια της ανθρωπότητας και όλοι γιορτάζουν γενέθλια αυτή τη μέρα.

- Η Κινέζικη Φιλοσοφία θεωρεί ως θεμελιώδη στοιχεία τα εξής 7: Αέρας, νερό, μέταλλο, αιθέρας, φωτιά, ξύλο, και γη.

- Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη Μυθολογία. Ο Οδυσσέας προτού επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς 7 ολόκληρα χρόνια.

- Το 7 στη Γεωγραφία! 7 είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους: Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, Κύθηρα και Παξοί.

- Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά με συμβολική σημασία στη γνωστή σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ - που μάλιστα θα αποτελείται από 7 βιβλία.

- 7 είναι οι Βυζαντινές μουσικές νότες: ΠΑ, ΒΟΥ, ΓΑ, ΔΕ, ΚΕ, ΖΩ, ΝΗ.

- Τα 7 ονόματα που έχουν δοθεί στην Κωνσταντινούπολη είναι: Κωνσταντίνου Πόλη, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.

- Το μυαλό μας μπορεί να μετρήσει στιγμιαία και με ακρίβεια μέχρι και 7 αντικείμενα ακόμη και αν τα δούμε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

- Το ουράνιο τόξο αποτελείται από τα εξής 7 διαδοχικά χρώματα: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ και βιολετί.

Βλέπουμε τελικά; πως ο αριθμός αυτός κρύβει κάτι το ξεχωριστό αλλά. σίγουρα και μυστήριο αφού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, σημαδεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την ζωή μας

ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://tapantaedo1.blogspot.com

Τεράστιο πρόστιμο για το γάμο στις Σπέτσες!

Μία αυθαίρετη εξέδρα ήταν αρκετή για να αμαυρώσει τον παραμυθένιο γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας. 

Το...

...TLIFE επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σπετσών, κύριο Κονταξάκη ο οποίος μας εξήγησε τι συνέβη. Όλα ωραία και όλα καλά με τον παραμυθένιο γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας. Μέχρι που ήρθε στο φως μια καταγγελία για τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, κύριου Ιωάννη Κούτση σχετικά με την αυθαίρετη εξέδρα των 1000τμ. Η εξέδρα που είχε στηθεί για να μας χαιρετούν οι λαμπεροί καλεσμένοι όλο χάρη, δεν είχε άδεια.

Έπειτα λοιπόν από καταγγελία, ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει το πρόστιμο μαμούθ των 296. 059.24€. Το TLIFE επικοινώνησε με τον κύριο Κονταξάκη, δήμαρχο των Σπετσών, ο οποίος μας εξήγησε τι ακριβώς συνέβη.

''Ήταν μια μεταλλική εξέδρα που στήθηκε όπως και στις συναυλίες. Μια προσωρινή κατασκευή η οποία τώρα έχει μαζευθεί. Η πολεοδομία Πειραιώς ήρθε να κάνει αυτοψία μετά από καταγγελία και τώρα ο ιδιοκτήτης θα κάνει κάποιες ενστάσεις για προσαρμογή του προστίμου. Δεν γνωρίζω ποιος έκανε την καταγγελία κάποιος κακοήθης προφανώς. Δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας. Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε και νομίζω ότι το πετύχαμε, ήταν η πρωτόγνωρη παγκόσμια διαφήμιση του νησιού μου και η ανέξοδη τουριστική προβολή. Αυτό με ενδιέφερε και δεν ασχολούμαι με μικρότητες'', δηλώνει. 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Μόνιμοι οπλίτες οι δράστες........

Δύο νεαροί επαγγελματίες οπλίτες εμπλέκονται σε βαρύ τραυματισμό αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Μυτιλήνη. Τους καταδίωξε με τη μοτοσυκλέτα του γιατί δεν σταμάτησαν σε σήμα και κατά την καταδίωξη βρέθηκε στο έδαφος.


Δύο νεαροί ηλικίας 23 και 19 ετών επέβαιναν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στη μοτοσικλέτα που καταδίωκε ο 22χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος έπειτα από πτώση του στη διάρκεια του κυνηγητού.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, οδηγός της μοτοσικλέτας, την οποία καταδίωξε ο αστυνομικός είναι 23χρονος, με συνεπιβάτη 19χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι εγκατέλειψαν στον τόπο του ατυχήματος τραυματισμένο τον αστυνομικό, μετά τη σύγκρουση της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαιναν με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα.
Εκτός των δύο νεαρών, συνελήφθη και ένας 27χρονος, ο οποίος απέκρυψε τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων.

Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι δύο από τους τρεις συλληφθέντες είναι επαγγελματίες οπλίτες οι οποίοι υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι ξημερώματα χθες ο 22χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. κατεδίωξε με υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, τον οδηγό άλλης μοτοσικλέτας που δεν είχε σταματήσει νωρίτερα σε σήμα τροχονόμου. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης η μοτοσικλέτα του 22χρονου αστυνομικού ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά.

ΠΗΓΗ:    http://news247.gr

Στην αγκαλιά του ουρανού..........

Σε κλίμα οδύνης τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος στη Γέργερη Ηρακλείου η κηδεία του άτυχου σμηναγού Σήφη Αναστασάκη.

Τραγικές μορφές η έγκυος σύζυγος του, οι γονείς και οι συγγενείς του βυθισμένοι στο πένθος για τον άδικο και πρόωρο χαμό του. Μαζί τους, θρήνησε και η Πολεμική Αεροπορία, που έχασε στο καθήκον, έναν άξιο πιλότο, μέλος της οικογένειας των αιθέρων.

Το φέρετρό του σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, όπως αρμόζει στους πεσόντες ήρωες,  κράτησαν οι στενοί του φίλοι από την Πολεμική Αεροπορία.

Ήταν ακόμη εκεί εκατοντάδες συνάδελφοι και συγχωριανοί του άτυχου πιλότου για να πουν το στερνό αντίο με δάκρυα στα μάτια και να αποτίσουν φόρο τιμής στον 36χρονο πιλότο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, που συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, ενώ στεφάνια απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και ο υπουργός Άμυνας.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Έρευνα της Κάπα Research: " Θέλω να φύγω από την Ελλάδα"

Κύμα μετανάστευσης του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα απειλεί να δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά και οι ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες για μόνιμη και ασφαλή εργασία που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Το συμπέρασμα-σοκ που προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research, η οποία έγινε για λογαριασμό του Βήματος  είναι ότι επτά στους δέκα Έλληνες οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό, ενώ οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί και στις σχετικές ενέργειεςΤο πιο εντυπωσιακό συμπέρασμα της έρευνας της Κάπα Research είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα των νέων με πτυχίο στην Ελλάδα δηλώνει πρόθυμη να εγκαταλείψει τη χώρα για να βρει μια σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 73,6% δηλώνει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα, ενώ το 42% δηλώνει ότι έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για να το επιτύχει, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, κατοικία ή κάποιο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόσθετης επιμόρφωσης

Από εκείνους που δηλώνουν πρόθυμοι να εργαστούν στο εξωτερικό, το 66,4% δηλώνει ότι το κάνει για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά, το 44,7% για να βρει μια καλή δουλειά και το 32,6% για να διασφαλίσει περισσότερη αξιοκρατία στην εξέλιξή του. Μάλιστα, το 60,7% δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια θέση εργασίας με προοπτική καριέρας στο εξωτερικό παρά μια μόνιμη θέση εργασίας στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.

Οι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων υπογραμμίζουν οτι περισσότερο τους ενδιαφέρει να έχουν μια σταθερή εργασία, ανεξαρτήτως με το αν αυτή τους ικανοποιεί πλήρως. Σε ποσοστό 34% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι επιθυμούν γενικώς να έχουν δουλειά, ανεξαρτήτως με το πού θα απασχοληθούν, ενώ σε ποσοστό 26,4% θα ήθελαν να είχαν τη δική τους επιχείρηση. 

Πάντως, οι περισσότεροι προτιμούν μια θέση στον ιδιωτικό τομέα (51,5%) παρά στον δημόσιο τομέα (44,3%), επειδή στον πρώτο υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης.

ΠΗΓΗ:   http://www.news21.gr

Γιατί έδωσαν 9.500 λίρες για μια λεκάνη;

Ποιος καθόταν εκεί;

 

Η πορσελάνινη τουαλέτα που είχε ο Τζον Λένον στο σπίτι του στο Μπέρκσαϊρ από το 1969 έως το 1972 πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λίβερπουλ έναντι 9.500 λιρών.

Αν και η αρχική της τιμή είναι 1.000 λίρες, θαυμαστής του την αγόρασε ανεβάζοντας στο δεκαπλάσιο την προσφορά.
newsbeast
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://neamadata.blogspot.com

 

120 κιλά ηρωίνης βρέθηκαν σε νταλίκα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ποσότητα ηρωίνης εντοπίστηκε σε νταλίκα, με πινακίδες κυκλοφορίας Κροατίας, λίγο πριν επιβιβαστεί σε οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με προορισμό την Ιταλία. 
 
Η ηρωίνη ήταν σε δέματα των 450 - 500 γραμμαρίων και συνολικά η ποσότητα είναι περίπου 120 κιλά. Βρίσκονταν σε κρύπτη ανάμεσα από παλέτες που ήταν το φορτίο της νταλίκας.

Ο Σέρβος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.
Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, τα ναρκωτικά όταν θα έφθαναν στην Ιταλία, θα προωθούνταν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι έρευνες του Λιμενικού οδηγούνται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και ήδη έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ και οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ιταλίας.


nooz
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://kapistri.blogspot.com

Ξυλοκόπησαν γυναίκες...

...για να κλέψουν τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τους.

Στις 08:24 χθές το πρωί, μία γυναίκα δέχθηκε επίθεση από τρεις αγνώστους, την ώρα που βρισκόταν στην οδό Αλκυόνης, στο Γαλάτσι. Οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν μία χρυσή αλυσίδα από το θύμα και τράπηκαν σε φυγή.


Δέκα περίπου λεπτά αργότερα, στις 08:32, τρεις άγνωστοι άρπαξαν την αλυσίδα δεύτερης γυναίκας, αφού πρώτα την ξυλοκόπησαν, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Δρυάδων και Ανδριτσαίνης, στην ίδια περιοχή.


Η Αστυνομία τους αναζητά. 


ΠΗΓΗ:    http://www.zougla.gr 

Γλώσσα...φονιάς!!

Μπορεί ο 20χρονος Καλιφορνέζος Nick Afanasiev να επαγγέλλεται ηθοποιός, όμως, δεν έγινε γνωστός για την υποκριτική του, αλλά για το ....μήκος της γλώσσας του!

Ποιο είναι αυτό; 7,5 εκατοστά!
"Ήξερα ότι ήταν μεγάλη, ποτέ όμως δεν πίστευα ότι είναι τόσο!" δήλωσε ο νεαρός, αν και του λείπει μόλις μισό εκατοστό για να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.


Το ρεκόρ  κατέχει ένας 60χρονος Βρετανός, που η γλώσσα του έχει μήκος 8 εκατοστά.




realnews
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://i-diadromi.blogspot.com

Πότε εκπλήρωσε την τελευταία ερωτική της φαντασίωση;

Σε συνέντευξή της, η Μαρία Κορινθίου ανέφερε ποιες είναι οι κρυφές σκέψεις της και αποκάλυψε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς της με τον Γιάννη Αϊβάζη.

Στο περιοδικό «OK» η σέξι ηθοποιός παραδέχθηκε πως σκέφτεται να γίνει και πάλι μαμά, αποκαλύπτοντας ότι τελευταία φορά που ήρθες στο μυαλό της κάτι τέτοιο, ήταν μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.


Όσον αφορά την σχέση της με το μέλλοντα σύζυγό της, είπε χαρακτηριστικά ότι πριν τρεις ημέρες τσακώθηκε μαζί του «για βλακειούλες». Αναφερόμενη, τέλος, στη σεξουαλική τους ζωή είπε ότι τον προηγούμενο μήνα, εκπλήρωσε ακόμη μία ερωτική της φαντασίωση, χωρίς ωστόσο να προβεί σε... καυτές λεπτομέρειες. 


ΠΗΓΗ:    http://www.zougla.gr 

$ 5.000.000 ΓΙΑ ΜΙΑ SEX TAPE....!!!!!!!!!

Ο πρώην σύζυγος της Heidi Montag ,Spencer Pratt , ισχυρίζεται πως έχει την sex tape που είχε γυρίσει η ίδια με την κολλητή της και θέλει να την πουλήσει στην εταιρεία παραγωγής πορνό ταινιών,Vivid Entertainment...
 
Όμως το μεγάλο αφεντικό της, Vivid, ο Steven Hirsch δηλώνει πως δεν πρόκειται να ταξιδέψει μέχρι την Costa Rica για να συναντήσει τον Spencer αν δεν έχει δει πρώτα τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα από την ταινία....

 
Ο Pratt ζητάει τουλάχιστον $5.000.000 για να δώσει την ταινία και ο Hirsch θέλει να δει τι πρόκειται να αγοράσει...


news-piper
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://thenewsbus.blogspot.com 

Εθισμένοι… στο σεξ!!

Ο George Χ. έφθασε στα όριά του όταν ξεπέρασε τα 100 one-night stands και έχασε $10,000 για το σεξ. 

Ο 45χρονος είναι εξαρτημένος από το σεξ εδώ και 12 χρόνια και αποτελεί έναν από τους 12 εκατομμύρια Αμερικανούς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με την αμερικανική ένωση συμβούλων γάμου και οικογενειακών συμβούλων.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και μάλιστα σε μια φάση… κατά την οποία οι ειδικοί για θέματα ψυχικής υγείας προβληματίζονται για το αν η καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά αποτελεί πράγματι εθισμό.


Είναι πιθανό να έχει έρθει η ώρα ο όρος υπερσεξουαλική διαταραχή – και όχι εθισμός στο σεξ – να ενταχθεί στις ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με τον Καναδό ψυχολόγο Ken Zucker ο προτεινόμενος όρος είναι αρκετά ουδέτερος για να συμπεριλάβει όλες τις περιπτώσεις καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφορά, αλλά και τον εθισμό, και να ανοίξει τις πόρτες για ουσιαστική έρευνα. 


thenewsbus.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://vraseryzi.com

Ταντρικό σεξ: Βαρεθήκατε όλα τα άλλα;

Η μυστικιστική φιλοσοφία του Τάντρα, με ρίζες που χάνονται βαθιά στην ιστορία των ινδικών θρησκειών, αν και δύσκολο να οριστεί με μερικές κουβέντες, σκοπό έχει, όπως εξηγεί με απλά λόγια ο David Gordon White, να χειραφετήσει την εσωτερική μας ενέργειας και να μας δείξει πώς να την διοχετεύουμε στον ανθρώπινο μικρόκοσμό μας με δημιουργικούς τρόπους, απελευθερωμένη από όποιες αναστολές. Με αυτό, το άτομο που εξασκεί τον ταντρισμό, επιτυγχάνει, σύμφωνα με την θεωρία, την απόλυτη πνευματική και σωματική ολοκλήρωση. Αν υπάρχει ένας τομέας, στον ανθρώπινο μικρόκοσμο, στον οποίον θα μπορούσε να εφαρμοστεί η παραπάνω φιλοσοφία με μεγάλη επιτυχία, αυτός είναι το σεξ. Το «πείραμα» έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια και, όσοι συμμετέχουν σε αυτό, δηλώνουν… ενθουσιασμένοι!

Τι ξέρουν που δεν το ξέρουμε

Ο Στινγκ, ο Γούντι Χάρελσον, η Σκάρλετ Γιόχανσεν είναι κάποιοι μόνο από τους διάσημους «ταντριστές», οι οποίοι ακολουθούν χρόνια τώρα έναν γενικότερο τρόπο ζωής, ο οποίος τους υπόσχεται ολοκλήρωση. Με επίκεντρο, ωστόσο, την σεξουαλική ολοκλήρωση, το Τάντρα μαθαίνει στους «πιστούς» του να χρησιμοποιούν την ενέργειά τους έτσι ώστε να απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι οργασμοί που προσφέρει το ταντρικό σεξ είναι πέρα από κάθε φαντασία.
Θεωρεί, όμως, το σεξ ιερή πράξη και ως τέτοια την πραγματώνει με μία σειρά τελετουργικών, τα οποία απαιτούν άψογη συνεργασία ανάμεσα στην ψυχή, το μυαλό και το σώμα. Επιπλέον, απαιτούν χρόνο, υπομονή και αφοσίωση.

Στην πράξη
Η «πράξη» στο ταντρικό σεξ αποτελεί μία εντελώς διαφορετική έννοια από αυτήν που έχουμε -ως δυτικοί- συνηθίσει. Αν αναζητάτε έναν τρόπο να ανανεώσετε την σεξουαλική ζωή εύκολα και γρήγορα, το Τάντρα σίγουρα δεν είναι αυτός. Καλό είναι, λοιπόν, να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως βασικός «προορισμός» του ταντρικού σεξ δεν είναι ο οργασμός, αλλά το «ταξίδι». Και αυτό γιατί παρατείνοντας την πράξη, το ζευγάρι αυξάνει την δυνατότητα της σεξουαλικής ενέργειας αλλά και του μεταξύ τους συναισθηματικού δεσίματος. Ακόμα και από ιατρικής άποψης το Τάντρα ωφελεί, όπως λένε ψυχολόγοι και ερευνητές, καθώς αυτό το δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι κατά την διάρκεια της πράξης μειώνει τις ορμόνες του στρες και αυξάνει την ευεργετική σεροτονίνη.

Για να πραγματοποιηθεί με τη μέγιστη επιτυχία, το ταντρικό σεξ προϋποθέτει κάποιους «κανόνες», όλοι εκ των οποίων είναι εξίσου σημαντικοί. Ποιοι είναι αυτοί;
Η δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας
: Ένα άνετο, χαλαρό, «ζεστό» περιβάλλον, το οποίο θα είναι καθαρό, θα μυρίζει ωραία, θα έχει απαλά σημεία (έπιπλα, υφάσματα, μαξιλάρια), θα πλημμυρίζει χαλαρωτική μουσική, αποτελεί ιδανικό σκηνικό για το ζευγάρι.  



Η αναπνοή: Έχετε δοκιμάσει να αναπνεύσετε την ανάσα του συντρόφου σας; Ο εναρμονισμός της αναπνοής είναι ο πιο εύκολος τρόπος να συγχρονιστείτε με τον παρτενέρ σας. Βάλτε την ανάσα του μέσα σας, καθώς εκείνος θα εκπνέει και κάνετε και εσείς το ίδιο με την δική σας ανάσα. Καθώς θα εκπνέετε προσπαθήστε να βάλετε ενέργεια στην ανάσα σας, με αυτόν τον τρόπο μοιράζετε όλον σας τον εαυτό με τον άλλον.

Μάτια ερμητικά ανοιχτά: Η οπτική επαφή είναι βασική στο ταντρικό σεξ γιατί, όπως και η ανάσα, δημιουργεί ισχυρό δεσμό με τον παρτενέρ κατά την διάρκεια του σεξ. Δεν είναι, βέβαια, πάντα όσο εύκολο ακούγεται, αλλά διατηρώντας τα μάτια συνεχώς ανοιχτά, κανείς βλέπει εικόνες και βλέμματα του συντρόφου του που δημιουργούν μία ακόμα καλύτερη οπτική για το ποιος πραγματικά είναι. Είναι όμως, σημαντικό, να χρησιμοποιεί κανείς όλες τις αισθήσεις για να απολαύσει το σεξ στο έπακρο.

Απόλαυση με διάρκεια: Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, όσο πιο πολύ καθυστερήσει η κορύφωση, τόσο πιο έντονη θα είναι. Συγκεκριμένος χρονικός κανόνας δεν υπάρχει -π.χ. ο Στινγκ είπε κάποτε πως καθυστέρησε την κορύφωσή του για 36 ώρες- αλλά η ένταση πρέπει να κλιμακώνεται σταδιακά. Πάρτε, λοιπόν, βαθιές αναπνοές και συνεχίστε να κάνετε αυτό που βλέπετε πως ευχαριστεί τον άλλον (προσέξατε το «βλέπετε»;).

Ασκήσεις για το σπίτι

Ο Al και η Pala είναι ένα από τα διασημότερα ζευγάρια Αμερικανών δασκάλων ταντρικού σεξ. Διδάσκουν από το 1997 την φιλοσοφία του Τάντρα σε ζευγάρια που έχουν «βαλτώσει» σεξουαλικά, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχουν γράψει βιβλία και έχουν παρουσιάσει την δική του εκπομπή στο Discovery Channel. Καθώς, για τους περισσότερους από εμάς, αυτοί οι «γκουρού» του τάντρα πέφτουν λίγο μακριά, ας πάρουμε μία ιδέα από τα σεμινάριά τους στο παρακάτω video.




ΠΗΓΗ:   http://sex.in2life.gr

Για τέλειο σώμα:...δοκιμάστε στριπτίζ!!!

Τις προηγούμενες δεκαετίες η αεροβική ήταν η αγαπημένη άσκηση των γυναικών που επιδίωκαν να χάσουν βάρος, να αποκτήσουν σφιχτό σώμα και να εκτονώσουν την ενέργειά τους χορεύοντας.  

Σήμερα τις ρυθμικές ασκήσεις μετά μουσικής έρχονται να αντικαταστήσουν τα σέξι λικνίσματα, αφού αντί της αεροβικής οι νέες γυναίκες επιλέγουν πλέον τον χορό σε στύλο ή, αν προτιμάτε, το lap-dancing.
Οπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί, ο σέξι χορός αποτελεί ένα καλό κίνητρο άσκησης σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την καθιστική ζωή. «Αποτελεί μια υπέροχη άσκηση. Η δική μου γενιά έκανε πολλή αεροβική» λέει η...
Ντόνα Σάιρους από την αμερικανική αλυσίδα κέντρων υγείας και ευεξίας «Crunch», η οποία διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής της και διευθύνει σέξι προγράμματα γυμναστικής, εμπνευσμένα από την ταινία «Στριπτίζ» με πρωταγωνίστρια την Ντέμι Μουρ. «Σήμερα οι εικοσάρες αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να ασκούνται. Τους ενδιαφέρει να γυμνάζονται εκφράζοντας παράλληλα τη σεξουαλικότητά τους».
Σε σωματικό επίπεδο ο σέξι χορός δυναμώνει το... πάνω μέρος του κορμού, αφού οι γυναίκες πρέπει αρκετές στιγμές να συγκρατούν όλο το βάρος του σώματός τους με τα χέρια. Εξίσου όμως γυμνάζεται και το κάτω μέρος του κορμού, αφού αυτό συμβάλλει για την «αναρρίχηση» πάνω στον στύλο. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, τόσο το lap-dancing όσο και ο χορός της κοιλιάς έχουν σημαντικά αερόβια οφέλη, αφού βελτιώνουν σημαντικά τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ την ίδια στιγμή συμβάλλουν και στην καλύτερη στάση του σώματος.
Πολύτιμες αποδεικνύονται οι εν λόγω ασκήσεις και σε ψυχολογικό επίπεδο. Τα σέξι λικνίσματα τονώνουν την αυτοπεποίθηση κάνοντας τις γυναίκες να αποχωρούν από την αίθουσα γυμναστικής νιώθοντας πιο… θηλυκές. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι αν και πρόκειται για διασκεδαστικούς χορούς, παρ’ όλα αυτά είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Κατά τη διάρκεια ενός ωριαίου προγράμματος καίγονται εκατοντάδες θερμίδες, με αποτέλεσμα να ευνοείται η απώλεια βάρους.


antidimos
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://alepounews.blogspot.com