'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ολοταχώς για ανασχηματισμό

Σε ψυχολογία Ανασχηματισμού εισήλθε από τη Δευτέρα η πολιτική ζωή, με τις ενδείξεις να καταδεικνύουν πως ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει νέου Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα. Ο Ανασχηματισμός θα ακολουθήσει την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και στους μεγάλους Δήμους της χώρας, που αναμένεται την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου.

Πρόσωπα και επιλογές


Έως και την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να έχει λήξει η περίοδος δυστοκίας του πρωθυπουργού, ο οποίος, κατά γενική ομολογία, έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να επιλέξει τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των σημαντικότερων τοπικών και περιφερειακών αναμετρήσεων.


Ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί το πρώτο και το σημαντικότερο πολιτικό ζήτημα, με τον κ. Παπανδρέου να δέχεται πιέσεις από τον κομματικό μηχανισμό να μην προκρίνει τη λύση του κοινού υποψηφίου ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλαδή τον κ. Γ. Καμίνη.


Αντιθέτως, ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ με διοχετεύσεις στοιχείων και διαρροές εκτιμήσεων επιμένει να στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά για τον Δήμο της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν την προκρίνει ως πρώτη λύση.


Ο Παναγιώτης Φασούλας δεν φαίνεται να λαμβάνει το χρίσμα για τον Πειραιά, ενώ δυστοκία με έντονες εσωκομματικές αντιπαλότητες παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Τέλος, για την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Παπανδρέου θα «καλόβλεπε» την υποψηφιότητα της Μ. Βασιλάκου, της Αυστριακής βουλευτή των Οικολόγων, εάν και εφόσον δεν προταθεί ως κοινή υποψήφιος κυβερνήτης από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους. Είναι φανερό πως ο κ. Παπανδρέου «ψάχνει» για κάτι το διαφορετικό (αλλά δεν είναι εύκολο να το βρει) για την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο της Αθήνας, μία επιλογή που θα προσέδιδε στην υποψηφιότητα υπερκομματικό κεντροαριστερό μήνυμα.


Και στη συνέχεια… Ανασχηματισμός


Με τη διακίνηση σεναρίων να φουντώνει και τα κυρίαρχα ΜΜΕ να «στήνουν τις δικές τους κυβερνήσεις», ο πρωθυπουργός προχωρεί σε Ανασχηματισμό αμέσως μετά την 3η του Σεπτέμβρη. Οι διαρροές «δείχνουν» τη Δευτέρα ή την Τρίτη, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, ως τα πιθανά εικοσιτετράωρα, ενώ, αμέσως μετά, την Τετάρτη 8 του μηνός, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο.


Είναι προφανές πως ο κ. Παπανδρέου μπορεί και να αιφνιδιάσει, αλλά θεωρείται θεσμικά άκομψο να προβεί σε Ανασχηματισμό πριν την επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο, της λίστας των υποψηφίων προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τυπικά πρέπει να εγκρίνει τις προτάσεις αυτές. Με λίγα λόγια, για τυπικούς λόγους, δεν μπορεί να αναμένεται ανασχηματισμός πριν την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου.


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου