'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Κύμα παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό

Ο υποναύαρχος Αντώνης Παπαϊωάννου, με θαλάσσια υπηρεσία στα πολεμικά πλοία «Κανάρης», «Θεμιστοκλής», «Σπέτσαι», είχε διατελέσει διοικητής της δεύτερης μοίρας φρεγατών, ενώ το διάστημα 2008 - 2009 ήταν ο πρώτος τακτικός Διοικητής της πρώτης ναυτικής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ονομασία «ATALANTA», στην περιοχή ανοικτά της Σομαλίας για την αντιμετώπιση της πειρατείας, αποσπώντας τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας. Από τις αρχές Ιουνίου, ο υποναύαρχος Παπαϊωάννου διατελούσε διευθυντής του κλάδου Πόρων στο ΓΕΕΘΑ, θέση από την οποία παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα (30/8).
O προηγούμενος επικεφαλής της ίδιας υπηρεσίας του ΓΕΕΘΑ είχε υποβάλλει την παραίτησή του στις 30 Απριλίου, αντιδρώντας στα υποτιμητικά σχόλια που είχε εξαπολύσει συλλήβδην εναντίον όλων των στρατιωτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος, ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτησή του από τις ένοπλες δυνάμεις διαμαρτυρόμενος για την «απολυταρχική», όπως είχε χαρακτηρίσει, συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποκαλέσει τους στρατιωτικούς «αυτιστικούς» και «γραφειοκράτες».
Η τρίτη παραίτηση ήταν αυτή του επίσης υποναυάρχου Κωνσταντίνου Γκιώνη, διευθυντή εξοπλισμών του ΓΕΝ, με πιθανή αιτία της οικειοθελούς αποχώρησής του την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων που γέρνουν.
Αδιαμφισβήτητα, το "κύμα" παραιτήσεων ναυάρχων του Πολεμικού Ναυτικού αναδεικνύει τη δυσαρέσκεια των ανώτατων αξιωματικών για πολλούς από τους χειρισμούς της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου.
Αυτό που ακούγεται στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", είναι ότι έχουν υποβαθμιστεί τα ανώτατα στρατιωτικά συμβούλια και απλώς επικυρώνουν προειλημμένες αποφάσεις.
Στην παραίτηση του υποναύαρχου Παπαϊωάννου εικάζεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο το γεγονός ότι έλαβε το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών από την ηγεσία του Πενταγώνου στην τελική του μορφή, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωσή του.
Αυτή η ενέργεια δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στον υποναύαρχο για μια σημαντική παρέμβαση που τυπικώς θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και διαβούλευσης με τους στρατιωτικούς.

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου