'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κόβουν το facebook γερμανικές εταιρίες!!!!

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες γερμανικές εταιρίες απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους την χρήση του Facebook και του Twitter στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche.  

Παρότι ως επίσημη αιτιολογία προβάλλονται λόγοι ασφάλειας, οι εταιρείες μάλλον ανησυχούν για το γεγονός ότι πάρα πολλές εργατοώρες χάνονται μέσω της «κοινωνικής δικτύωσης» των υπαλλήλων τους. 

Ο εκπρόσωπος της Commerzbank δήλωσε στο περιοδικό, «Για την πλειονότητα των υπαλλήλων μας, δεν υπάρχει πρόσβαση σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λόγους ασφαλείας».
«Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν στο παρελθόν το εργαλείο μέσω του οποίου εισέρχονταν βλαπτικά software. Σήμερα είναι τα κοινωνικά δίκτυα», σχολιάζει ο Κρίστιαν Φουχς της εταιρείας λογισμικού ηλεκτρονικής ασφάλειας Kaspersky.

Άλλες εταιρείες που έχουν απαγορεύσει την χρήση του Facebook στον χώρο εργασίας είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και η εταιρεία δομικών υλικών HeidelbergCement.

Όμως, όπως αναφέρεται στο άρθρο του περιοδικού Wirtschaftswoche, οι εταιρείες έχουν άλλα κίνητρα για την απαγόρευση της χρήσης των κοινωνικών δικτύων. Το Facebook έχει περίπου 500 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων δέκα και πλέον εκατομμυρίων στην Γερμανία, ενώ πρόσφατη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι δεν υπάρχει άλλος δικτυακός τόπος τον οποίο να επισκέπτονται πιο συχνά οι υπάλληλοι γραφείου σε ολόκληρη την Αμερική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ομολογεί στο περιοδικό ότι, «για λόγους παραγωγικότητας, η πρόσβαση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έχει μπλοκαριστεί σε συγκεκριμένα γραφεία.»

Η εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας Clearswift πρόσφατα πραγματοποίησε έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι το 56% των Γερμανών διαβάζει προσωπικά email κάθε μέρα στη δουλειά, ενώ ένα 40% κάνει χρήση του online banking από το χώρο εργασίας. Πάνω από το ένα τρίτο χρησιμοποιεί τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σχεδόν το 25% βλέπει online βίντεο.

Η ίδια έρευνα βρήκε ότι περίπου το 30% των γερμανικών εταιρειών φοβούνται ότι η απρόσκοπτη πρόσβαση των υπαλλήλων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην παραγωγικότητα.

Όμως, το 56% των ίδιων εταιρειών δηλώνουν ως κύριο λόγο για το μπλοκάρισμα των συγκεκριμένων ιστοσελίδων τις ανησυχίες για την ασφάλεια της εταιρείας.

Πηγη : ethnos.gr
TNSite: Κόβουν το facebook γερμανικές εταιρίες

26χρονος μουσουλμάνος βίασε 80χρονη!!!!

Δεν χωράνε στο μυαλό τα αρρωστημένα πράγματα που έκανε ένας 26χρονος όταν μπήκε στο σπίτι μιας 80χρονης γυναίκας στην περιοχή του Ηφαίστου στην Κομοτηνή…
 Όχι μόνο την χτύπησε άγρια για να του αποκαλύψει πού έκρυβε τις οικονομίες της, αλλά πριν φύγει
είχε το απίστευτο θράσος να βιάσει την ανήμπορη γυναίκα! Και το χειρότερο είναι ότι ήταν η δεύτερη φορά που κακοποιούσε ηλικιωμένη!

Ο νεαρός μουσουλμάνος εκμεταλλεύτηκε την απουσία της νύφης της γριούλας που ήταν καλεσμένη σε γάμο και μπήκε στο σπίτι της 80χρονης ομόθρησκής του αιφνιδιάζοντάς την.


Της έκλεισε το στόμα πιέζοντας το στήθος της και άρχισε να την ρωτάει πού είχε χρήματα. Όταν, μάλιστα, του απάντησε ότι δεν είχε, την χτύπησε βάναυσα στο πρόσωπο και το σώμα κάνοντάς την να χάσει τις αισθήσεις της.


Αμέσως μετά, ο 26χρονος έψαξε όλο το σπίτι, χωρίς όμως να βρει χρήματα ή κάτι αξίας… Σαν για να εκδικηθεί που πήγε χαμένος ο… κόπος του, όρμησε πάνω στην ανήμπορη να αντιδράσει ηλικιωμένη και την βίασε κτηνωδώς!


Μόλις έφυγε, η 80χρονη συνήλθε και έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Οι συγγενείς της που έτρεξαν ακούγοντάς την, την πήγαν στο νοσοκομείο κι εκεί η άτυχη γριούλα παραπονέθηκε για πόνους στα γεννητικά όργανα.


Μόνο τότε διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, κάτι που δεν είχε αντιληφθεί γιατί ήταν λιπόθυμη!


Από την περιγραφή του δράστη, οι αστυνομικοί δεν άργησαν να συλλάβουν τον 26χρονο που είναι σεσημασμένος.


Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, είχε επιτεθεί και σε άλλη ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία είχε χτυπήσει στο κεφάλι και την λεκάνη! Και τότε είχε συλληφθεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερος! Τώρα, όμως, τα ίχνη του γενετικού υλικού του που βρέθηκαν στο σώμα της γριούλας δεν αφήνουν αμφιβολίες για τα όσα έκανε…


protothema.gr
http://sigatalaxana.blogspot.com/2010/10/26-80.html

45χρονη υποσχόταν με το… αζημίωτο δουλειά σε ανέργους!!!!

Ως στενή συνεργάτιδα υπουργών, ή  ως άτομο που εργάζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος με αρμοδιότητα τις προσλήψεις προσωπικού σε υπουργεία ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, εμφανιζόταν μία 45χρονη σε άτομα που αναζητούσαν εργασία ή συγγενείς τους, υποσχόμενη να τους βρει δουλειά με το… αζημίωτο μάλιστα!


Με τον τρόπο αυτό έπεισε πολίτες από το 2005 έως το 2010 ότι μπορούσε να τους διορίσει στο δημόσιο σε υπηρεσίες της επιλογής τους και σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους εφόσον όμως προηγουμένως κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό της, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ για κάθε διορισμό.


Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί πως απέσπασε 257.000 ευρώ ωστόσο όπως έλεγαν αστυνομικοί «εκτιμάται ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, καθ’ όσον δεν κατέστη δυνατό, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της διαδικασίας, να εξετασθούν όλοι οι παθόντες, που προέκυψαν ως καταθέτες στους λογαριασμούς της 45χρονης».


Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/65848

Τέλος εποχής για το θρυλικό κασετόφωνο Walkman..!!!!

Οριστική νίκη της ψηφιακής μουσικής στον πόλεμο κατά της κασέτας: Η Sony ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του...
φορητού κασετόφωνου Walkman, το οποίο έγραψε ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και είχε πετύχει μέχρι σήμερα 220 εκατομμύρια πωλήσεις.


Μετά την απόσυρσή της από την αμερικανική και την ευρωπαϊκή αγορά, η συσκευή θα εξαφανιστεί και από τα ιαπωνικά καταστήματα όταν εξαντληθεί το στοκ. Οι παραδόσεις που έγιναν τον Απρίλιο ήταν οι τελευταίες, ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία.


Διευκρίνισε πάντως ότι ανέθεσε σε κινεζικές εταιρείες να παράγουν περιορισμένο αριθμό Walkman για αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, όπου υπάρχει ακόμα κάποια ζήτηση.


Το όνομα Walkman συνεχίζει εξάλλου να ζει σε φορητές συσκευές ψηφιακής μουσικής και στην ομώνυμη σειρά κινητών τηλεφώνων της Sony.


Το πρώτο κασετόφωνο Walkman έκανε ντεμπούτο το 1979.


Ήταν δημιούργημα του Ναμπουτόσι Κιχάρα, μηχανικού στο τμήμα ήχου της Sony. O τότε πρόεδρος της εταιρείας Ακίο Μορίτα του είχε ζητήσει να σχεδιάσει μια συσκευή που θα μπορούσε να παίρνει μαζί του στα ταξίδια για να ακούει τις αγαπημένες του όπερες.

Ομίχλη στο γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορου.!!


Χθές το πρωί έφυγα από τα Γιάννενα με πολύ ομίχλη. 
Φθάνοντας στη Μεταμόρφωση ένας ολόλαμπρος ήλιος αγκάλιαζε τα πάντα και οι ακτίνες του έπεφταν ζεστές πάνω στη γή. 
Πήρα τον ανηφορικό δρόμο για το Ζαγόρι. Κοιτάζοντας κάτω προς τον κάμπο, ήταν σαν να βρισκόμουν πάνω από τα σύννεφα. Πέρασα τους Ασπραγγέλους και άρχιζα να κατηφορίζω. Μέσα προς τη χαράδρα του Βίκου είδα ότι είχε ομίχλη.
  Συνέχισα το δρόμο μου κι έφτασα στο γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορου. Είχε ομίχλη  και το ποτάμι αρκετό νερό, λόγω των πολλών βροχών που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες. Εκεί βρισκόταν κάποιοι επισκέπτες, που είχαν σταματήσει να βγάλουν φωτογραφίες, ενώ κάποιοι άλλοι  περπατούσαν πάνω του, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Ήταν ευκαιρία να αποθανατίσω αυτό το όμορφο "τοπίο στην ομίχλη" για να σας το μεταφέρω!!
Το γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορου στην ομίχλη

http://iliochori.blogspot.com/

Αυξάνονται οι δόσεις των δανείων λόγω euribor

Νέα βάρη στους δανειολήπτες φέρνει η μεγάλη άνοδος του euribor, καθώς αυξάνονται οι δόσεις των στεγαστικών και των επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος.


Για παράδειγμα, σε ένα στεγαστικό δάνειο 250.000 ευρώ με περίοδο αποπληρωμής τα 30 χρόνια η
μηνιαία δόση ήταν 1.137,5 ευρώ, όταν το euribor βρισκόταν στο 0,65% (τον περασμένο Απρίλιο) και το τελικό επιτόκιο στο 3,6%.

Τώρα, με euribor στο 1,025% το επιτόκιο «αγγίζει» το 4% και η μηνιαία δόση τα 1.192,5 ευρώ. Δηλαδή η δόση αυξήθηκε κατά 55 ευρώ τον μήνα και 660 ευρώ ετησίως.

Αντίστοιχα, για στεγαστικό 200.000 ευρώ και περίοδο αποπληρωμής τα 25 χρόνια, η μηνιαία επιβάρυνση είναι 44 ευρώ (528 ετησίως) και για δάνειο 180.000 ευρώ το οποίο θα αποπληρωθεί σε 15 χρόνια στα 36 ευρώ τον μήνα (432 ευρώ ετησίως).

www.7news.gr
http://sigatalaxana.blogspot.com/2010/10/euribor.html#ixzz13ObPHEKe

Νεκρός εργάτης σε οικοδομή.....

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν στην Έδεσσα, όταν κατέρρευσε σπίτι, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες αναστήλωσης.

Εργατικό δυστύχημα, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, σημειώθηκε στην Έδεσσα, κατά τη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης παλιού σπιτιού.

Ένας Αλβανός υπήκοος, ηλικίας περίπου 40 ετών, έχασε τη ζωή του και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ήδη έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο της περιοχής.

Το τραγικό περαστικό σημειώθηκε στο συνοικισμό «Βαρόσι» και σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, οι τέσσερις εργάτες είναι μέλη συνεργείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν και σε ποιο βαθμό ευθύνεται ο εργολάβος για την κατάρρευση της οικοδομής, ενώ έρευνα διεξάγει η Επιθεώρηση Πολεοδομίας για να διαπιστώσει αν η οικοδομή πληρούσε τους βασικούς όρους ασφαλείας για τη συνέχιση εργασιών.




Άλλοι δύο για πορνογραφία!!!!

Ένας 50χρονος που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκων και ένας 35χρονος που είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας, είναι οι δύο νέοι συλληφθέντες στα πλαίσια της επιχείρησης "Σφυροκόπημα". 


Έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για 177 άτομα.

Δύο άτομα ηλικίας 35 και 50 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιχείρισης "Σφυροκόπημα" για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας. 

Οι δύο συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ψηφιακό υλικό, με κακοποιήσεις ανηλίκων, ενώ σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του 50χρονου βρέθηκαν εκατοντάδες προφίλ ανήλικων παιδιών, τα οποία είχε εντοπίσει  σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συγκεκριμένος είχε και πριν από ένα χρόνο κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκων κατ΄ εξακολούθηση. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Ανακριτή που διερευνά την υπόθεση. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης  σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 177 ατόμων.

http://news247.gr/

Τις μίζες για Patriot και C4I ψάχνει η Δικαιοσύνη!!!!

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 40 στελεχών των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της σύμβασης για το C4I ζήτησε η Εφέτης Ανακρίτρια, Μαρία Νικολακέα.

Την ίδια ώρα, πάντως, προτεραιότητα της ανακριτικής διαδικασίας φαίνεται πως είναι η προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων τύπου Patriot, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς, τυχόν αδικήματα θα παραγραφούν σε τρία χρόνια για τα μη πολιτικά πρόσωπα.


Αντικείμενο της έρευνας θα είναι η συμβατότητα των συστημάτων με τον υπόλοιπο αμυντικό εξοπλισμό της χώρας μας ως μέλος του ΝΑΤΟ αλλά και τυχόν ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.


Μίζες 10 εκ για τα Patriot

Τι κάνουν οι πυροσβέστες όταν δεν σβήνουν φωτιές; (Video) !!!!!!!

Τι κάνουν οι πυροσβέστες όταν δεν σβήνουν φωτιές; 

Την απάντηση θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί! 









http://www.otherside.gr/

Ο άνδρας της ήταν ο δολοφόνος της!!!!

Σύμφωνα με την αστυνομία για το θανάσιμο τραυματισμό 34χρονης αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας με μαχαίρι, ανακοινώθηκε ότι σχηματίσθηκε δικογραφία κατά του 33χρονου ημεδαπού ομοεθνή συζύγου της για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατόπιν διαπληκτισμού που είχαν μεταξύ τους την νύχτα της περασμένης Παρασκευής.  

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκιδικής, η οποία μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας τον παρέπεμψε στον τακτικό ανακριτή. 

Το όπλο πειστήριο (μαχαίρι) κατασχέθηκε και απεστάλη για έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνική Αστυνομίας. 

http://crimesonair.blogspot.com/

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ;;;;;;

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!! 


Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν βαλθεί να προκαλέσουν τους πάντες με την τουρκολαγνεία τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τον παχυλό μισθό της θυγατέρας του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ, η οποία προσελήφθη από τον Γιώργο Παπανδρέου ως σύμβουλός του, με αρμοδιότητα τις «πράσινες» επενδύσεις. 

Το ότι η κυρία αυτή προέρχεται από εύπορη οικογένεια της γείτονος και «φίλης» Τουρκίας, δεν φαίνεται να απασχολεί όσους θέλουν να την «αποκαταστήσουν» με το υστέρημα των Ελλήνων φορολογούμενων. ... Φαίνεται επίσης, ότι από άκρον εις άκρον στην ελληνική επικράτεια, δεν υπήρχε ειδικός για αυτό το θέμα, ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.

Όπως φαίνεται, το αλήστου μνήμης «ζεϊμπέκικο» της υποταγής, ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας του τουρκικού κατεστημένου με το εθνομηδενιστικό ελληνικό, ώστε να «προωθηθούν» οι επιδιώξεις των εκατέρωθεν εξουσιαστών. 

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ως ΥΠΕΞ, ο κ. Παπανδρέου είχε προσλάβει στο υπουργείο την τουρκάλα δημοσιογράφο Νουρ Μπατούρ, ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Χουριέτ» στην Αθήνα, συγγενή πρώτου βαθμού γυναίκας διπλωμάτη, η οποία υπηρετούσε ως πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα μας και μας δημιούργησε σωρεία προβλημάτων. 

Η δε κ. Μπατούρ, συνόδευε αποστολές Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό, «παρακολουθώντας» εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα με την «αλλοίωση» κειμένου συνέντευξης υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ, προκαλώντας την πρώτη σοβαρή κρίση στους κόλπους της... 

ΕΦΗΜ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
http://katohika.blogspot.com/2010/10/blog-post_9132.html

Ληστες για.....κλαματα!!!!

Όλα τα είχαν προβλέψει οι  επτά διαρρήκτες –μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι- που είχαν βάλει στο μάτι ένα εργοστάσιο κεραμοποιίας στην Σκοτούσσα Σερρών, εκτός από τον παράγοντα «τύχη».  
Και, όπως φαίνεται, η… αρμόδια θεά τους είχε  γυρίσει για τα καλά την πλάτη!        Οι δράστες, που είναι ηλικίας 15, 17, 18, 18, 22, 28 και 46 χρόνων έκλεψαν ένα φορτηγάκι με το οποίο έφτασαν στο εργοστάσιο ενός 44χρονου, το διέρρηξαν προκαλώντας ζημιές ύψους 15.000 ευρώ και έκλεψαν έναν υπολογιστή και εργαλεία αξίας 100.000 ευρώ, τα οποία φόρτωσαν στο κλεμμένο όχημα. Όταν, όμως, προσπάθησαν να φύγουν, το φορτηγάκι βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε ένα χαντάκι.

       Στην αποτυχημένη προσπάθειά τους να το απεγκλωβίσουν, του προκάλεσαν ζημιές… Όταν είδαν ότι δεν τα κατάφερναν, πήγαν με τα πόδια στον οικισμό της Σκοτούσσας και έκλεψαν άλλο ένα αυτοκίνητο με το οποίο προσπάθησαν να το ρυμουλκήσουν, χωρίς και πάλι να τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακόμη περισσότερες ζημιές που έφτασαν σε ύψος τα 6.000 ευρώ! 
Τότε, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το φορτηγό και τα κλοπιμαία, πήραν όμως το… ράδιο-cd, όπως και από το δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο παράτησαν τρακαρισμένο με ζημιές ύψους 3.000 ευρώ μέσα στον οικισμό του Γεφυρουδίου Σερρών!

        Η… φασαρία που έκαναν σε  όλη αυτή τη διαδικασία ξύπνησε  τους κατοίκους που ειδοποίησαν την Αστυνομία και, λίγο αργότερα, συνελήφθησαν ο 15χρονος, ο 46χρονος και ο 28χρονος οι οποίοι ομολόγησαν την διάρρηξη και τις κλοπές των οχημάτων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, όπως και τα κλοπιμαία από το εργοστάσιο. Οι άλλοι τέσσερις συνεργοί τους αναζητούνται.

Αντί για γάμο στο ... κρατητήριο !!!!

Το απόγευμα της Κυριακής συνελήφθη στο Αγρίνιο 62χρονη Αμαλιαδίτισσα.  

Το κακοποιό αυτό στοιχείο "έπεσε" σε μπλόκο της Αστυνομίας, οπού και διαπιστώθηκε η... εγκληματική δράση της, μιας και -σύμφωνα με τα όσα μας είπαν οι συγγενείς της- εκρεμμούσε εις βάρος της καταδικαστική απόφαση 20 ολόκληρων ημερών και πρόστιμο για πολεοδομική παράβαση αξίας ...240 ευρώ! 

Οι οικείοι της επιμένουν πως το πρόστιμο έχει πληρωθεί, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει... Σημασία έχει πως η 62χρονη γυναίκα, με χρόνιο πρόβλημα υγείας, που πήγαινε από την Αμαλιάδα στο Αγρίνιο σε γάμο όπου κουμπάρος ήταν ο γιος της, βρέθηκε κρατούμενη για 240 ευρώ -και όταν λέμε κρατούμενη εννοούμε κανονικά και με τον νόμο, όχι σε κάποιο γραφείο αλλά στο κρατητήριο, πίσω από τα κάγκελα κυριολεκτικά! Τώρα οι πολίτες μπορούν να κοιμούνται ξέγνοιαστα και με ξεκλείδωτες τις πόρτες, εύγε! 


Υ.Σ. Επειδή υπάρχουν και αστυνομικοί με φιλότιμο και ευαισθησίες, επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας διαβεβαίωσαν πως έστω και αργά τη νύχτα η 62χρονη θα οδηγηθεί από το κρατητήριο σε κάποιο γραφείο, να ξεκουραστεί όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινα πριν οδηγηθεί το πρωί στον Εισαγγελέα, μιας και μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχε δοθεί εντολή να αφεθεί ελεύθερη. Προφανώς για να μην διαφύγει από την χώρα...

http://crimesonair.blogspot.com/

Λαρισαίοι λήστεψαν... Πακιστανούς !!!!!

Συνελήφθη χθες βράδυ 17χρονος ημεδαπός και αναζητούνται, ως συναυτουργοί του, άλλοι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 
  
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, την 22.45 ώρα χθες (24-10-2010), οι προαναφερόμενοι δράστες, έχοντας συναποφασίσει να επιτεθούν σε αλλοδαπούς, εισήλθαν από κοινού σε κατάστημα-παντοπωλείο, ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, στην Λάρισα και επιτέθηκαν απρόκλητα στον 16χρονο γιο του καταστηματάρχη και σε 37χρονο ομοεθνή του, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν. 

Στη συνέχεια οι δράστες προξένησαν φθορές στο εσωτερικό του καταστήματος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ. 

Στο χώρο του συμβάντος προσέτρεξαν περίπου δέκα (10) άτομα, οι οποίοι καταδίωξαν τους δράστες και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 17χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς που κατέφθασαν στο σημείο. 

Τα δύο (2) άτομα που αναζητούνται έφεραν πτυσσόμενο γκλοπ ο ένας και μαντίλι στο πρόσωπο ο δεύτερος, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κουκούλα τύπου FULL - FACE . Ο 37χρονος παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την παροχή πρώτων βοηθειών και εξήλθε σήμερα το πρωί.

Ο συλληφθείς ημεδαπός μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, εξήλθε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όπου και κρατείται. 

http://crimesonair.blogspot.com/

Δράστης και θύμα το ίδιο πρόσωπο!!!!

Έβαλε σκόπιμα τη φωτιά στο συνεργείο

Καταπέλτης είναι το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία σε πολυκατοικία στο Ηράκλειο της Κρήτης τον περασμένο Ιούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου απ’ όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά και εντοπίστηκε νεκρός κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης ήταν και ο δράστης της φονικής έκρηξης. Μάλιστα, θεωρούν ότι υπήρξε και πρόθεση στις ενέργειες του επιχειρηματία, που οδήγησαν στην ισχυρή έκρηξη. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο σύμφωνα με το πόρισμα, είναι ότι το κλιμακοστάσιο λειτούργησε ως «καμινάδα» παρεμποδίζοντας την ασφαλή εκκένωση της πολυκατοικίας μέσω του κλιμακοστασίου.

Το θύμα «θέλησε από πρόθεση να προκαλέσει ανάφλεξη της διασκορπισθείσας ποσότητας βενζίνης, προφανώς αγνοώντας τον κίνδυνο έκρηξης λόγω της παρουσίας του υγραερίου που διέρρεε με μεγάλη ταχύτητα και σε συνδυασμό με το σπινθήρα από τον αναπτήρα που βρέθηκε στα χέρια του θύματος εκδηλώθηκε η έκρηξη και η ανοικτή πόρτα του υπογείου παρασυρμένη από το ωστικό κύμα τον παρέσυρε και καταπλάκωσε το σώμα του», αναφέρεται στο πόρισμα.

Από την έκρηξη στην πολυκατοικία έχασαν τη ζωή τους ο επιχειρηματίας και μία ένοικος της πολυκατοικίας, που εξέπνευσε σε νοσοκομείο του Ρεθύμνου λίγες ημέρες μετά το συμβάν.


newsbeast.gr
http://lamogio24.blogspot.com/2010/10/blog-post_8101.html

«Ατασθαλίες» και «ποινικά αδικήματα» στην Puma Hellas!!!

Ποινική δίωξη θα ασκήσει η μητρική εταιρεία
 
Ποινική δίωξη κατά των συνεταίρων της στην Puma Hellas θα ασκήσει η «μαμά» εταιρεία, καθώς μετά από.. έλεγχο που διενήργησε διαπίστωσε ατασθαλίες, που, σύμφωνα με τη...
γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, θα της κοστίσουν έως και 130 εκατ. ευρώ.
 
Η γερμανική εταιρεία υποψιάζεται ότι «ο συνεταίρος της ελληνικής κοινοπραξίας, μαζί με στελέχη του management στην Ελλάδα, διέπραξαν σωρεία ποινικών αδικημάτων».
 
Ήδη, η μητρική εταιρεία διόρισε ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές για τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων και προχώρησε στην αντικατάσταση της διοίκησης της Puma Hellas.
 
Από τον έλεγχο προέκυψαν μη ταμειακές διαγραφές ύψους έως 115 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά το 2009 και αναγκάζει τη μητρική εταιρεία να αναθεωρήσει τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους.
 
«Η διοίκηση και το εποπτικό συμβούλιο της Puma AG είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το σύνολο των απαιτήσεών τους κατά του μειοψηφικού συνεταίρου στην ελληνική κοινοπραξία και κατά στελεχών του ελληνικού management, σύμφωνα με το αστικό και ποινικό δίκαιο», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Επιπλέον, η Puma θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα εξαιτίας των παρατυπιών που διαπιστώθηκαν και της εν γένει κατάστασης στην ελληνική αγορά. Για το λόγο αυτό θα εγγράψει στα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου μη επαναλαμβανόμενη εφάπαξ δαπάνη ύψους 15 εκατ. ευρώ.
 

Το τυχερό διαζύγιο!!!!!

Ένας 40χρονος στη Βρετανία, είναι από τους πιο τυχερούς διαζευγμένους στον κόσμο. Απαλλάχθηκε από τη γυναίκα του και μια μέρα μετά έγινε εκατομμυριούχος. Αν κέρδιζε το λαχείο πριν εκδοθεί το διαζύγιο, η σύζυγος θα έπαιρνε τα μισά!

Μια μέρα μετά την έκδοση του διαζυγίου του ο Κέβιν Χάλστεντ είπε να το γιορτάσει αγοράζοντας ένα λαχείο. Προφανώς σκέφτηκε "ήμουν τόσο τυχερός που τη ξεφορτώθηκα ας πάρω και κανένα λαχείο τώρα που γυρίζει".
Και πολύ καλά έκανε ο 40χρονος οδηγός λεωφορείου από το Πρέστον  αφού κέρδισε πάνω από 3 εκατ. δολάρια!
Ο 40χρονος είχε πάει για ένα ποτό με μια συνάδελφό του γιορτάζοντας την ελευθερία του όταν την επόμενη μέρα είπε να δοκιμάσει τη τύχη του- που φάνηκε να τον ευνοούσε αυτές τις μέρες.
Έτσι, αγόρασε το λαχείο και δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε πως οι αριθμοί που κληρώθηκαν ήταν οι δικοί του.
 
Μάλιστα, ευτυχώς που το διαζύγιο είχε ήδη  εκδοθεί διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένος να μοιραστεί τα κερδισμένα 3.817.875 δολάρια με τη πρώην σύζυγό του.
Η γυναίκα του είπε ότι έχουν παραμείνει φίλοι και πως τα πάνε καλύτερα τώρα που είναι χωρισμένοι. "Του εύχομαι καλή τύχη, το αξίζει", είπε.
Πρόσεχε Κέβιν οι γυναίκες είναι ύπουλες για τα λεφτά σε καλοπιάνει...

πηγη 
http://anoixtomualos.blogspot.com

Στο Στε για το κάπνισμα..!!!

Να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση που έχει επιβάλλει την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ζητούν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης, καθώς και 150 ιδιοκτήτες εστιατορίων, κέντρων διασκέδασης και μπαρ, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, η ολική απαγόρευση του καπνίσματος, επιφέρει βαρύτατη προσβολή της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας τους, καθώς χάνουν το 70 – 90% της πελατείας τους. 

Ακόμη, τονίζουν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος, σε συνδυασμό με τη μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του φόρου των αλκοολούχων ποτών, μεγεθύνουν το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων τους και μειώνουν κατακόρυφα τον κύκλο εργασιών τους.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, η απαγόρευση του καπνίσματος παραβιάζει και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου.

http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/sto-ste-gia-to-kapnisma

Γιατί οι άνδρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες;;;;!

Ο μέσος άνδρας τρέχει πιο γρήγορα από μια γυναίκα ή σηκώνει μεγαλύτερα βάρη, αλλά σε τελευταία ανάλυση το ισχυρό φύλο είναι οι γυναίκες, αφού ζουν πιο πολύ.

Σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο περισσότερο από τους άνδρες (γύρω στα πέντε χρόνια) και το ζήτημα απασχολεί χρόνια τώρα τους επιστήμονες, οι οποίοι τώρα πια φαίνεται να πλησιάζουν στη λύση του αινίγματος, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αιτία φαίνεται πως είναι ότι 
 

Σενάρια πρόωρων εκλογών επιβεβαιώνονται έμμεσα από τον πρωθυπουργό

Οριστικά σε πόλωση του κλίματος και σε ευθεία πολιτικοποίηση της ψήφου των αυτοδιοικητικών εκλογών καταφεύγει ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ακόμη και τα σενάρια πρόωρων εκλογών. 

Μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη, όπου περιόδευσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εάν θέλουν «να πάει μπροστά η χώρα ή να οδηγηθεί στη χρεοκοπία», ορίζοντας έτσι ως διακύβευμα των εκλογών τη στήριξη ή την απόρριψη του Μνημονίου – όπως υποστηρίζει, από την πλευρά της, η αντιπολίτευση και ιδίως η ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς.


Οι λόγοι, βέβαια, είναι προφανείς και εδράζονται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πληρώσει στις κάλπες εκτός από τα επώδυνα μέτρα για την οικονομία και τις κακές επιλογές υποψηφίων σε ορισμένες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοφανές φιάσκο του υποψηφίου του στο Δήμο Κέρκυρας, Χρύσανθου Σαρλή, ο οποίος… έχασε την προθεσμία στο Πρωτοδικείο για την κατάθεση του συνδυασμού του και έτσι το ΠΑΣΟΚ έμεινε χωρίς επίσημο υποψήφιο στο νησί των Φαιάκων!

Έτσι, αποφασίστηκε να βγει μπροστά ο κ. Παπανδρέου – παρά τις αντίθετες γνώμες αρκετών στελεχών – και να πολώσει το κλίμα, ενώ στις κινήσεις αυτές εντάσσονται και οι παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, το παράθυρο για μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές και η διακαναλική συνέντευξη της Δευτέρας – κινήσεις που έχουν έντονο το άρωμα των εθνικών εκλογών και ενώ τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμένουν στο… παρασκήνιο.

Το ίδιο περιεχόμενο έχει και το άρθρο του πρωθυπουργού στο «Βήμα της Κυριακής». Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει ευθέως την ψήφο του Νοεμβρίου ως «πολιτική», επιτίθεται στη ΝΔ και την κατηγορεί για την κατάσταση στην οποία παρέδωσε την οικονομία, ενώ υποστηρίζει πως, παρότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, η έξοδος από την κρίση δεν έχει έλθει ακόμη και γι’ αυτό χρειάζονται συγκεκριμένες επιλογές.
Μάλιστα, τονίζει με βαθύτερο νόημα: «Η ώρα των πολιτών δεν ανάγεται χρονικά μόνο στις επόμενες εθνικές εκλογές του 2013. Η ώρα των πολιτών είναι τώρα, είναι κάθε στιγμή».

http://www.slap.gr/epikairotita/politiki/senaria-proores-ekloges-epivevaiwsi-emmesa-prothirpourgos/

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο λόγω του ονόματος του!!!

Ο διάλογος είναι φανταστικός, αλλά ίσως και να μην απέχει πολύ απο την πραγματικότητα!!


Τελωνειακός υπάλληλος:  «Παρακαλώ  το όνομά σας;»

Επιβάτης:  «Batman»


Τελωνειακός υπάλληλος:  «Ποιο είναι το όνομά σας;»

Επιβάτης:  «Το όνομά μου είναι Bat-man»


Τελωνειακός υπάλληλος: «Τι είναι αυτό τώρα;  Προσπάθεια για αστείο;  Ποιο είναι το επώνυμό σας κύριε;»


Επιβάτης: «Super-man»


Τελωνειακός υπάλληλος:  «Δηλαδή μου λέτε ότι το όνομά σας είναι Μπάτμαν Σούπερμαν;»


Επιβάτης:  «Ναι»
 

Τελωνειακός υπάλληλος: «Παρακαλώ συλλάβετε αυτόν τον κύριο..»
Αφού τον συνέλλαβαν και τον ανέκριναν, του ζήτησαν ταυτότητα. Τότε εκείνος τους την έδειξε και… τον άφησαν να ταξιδέψει ζητώντας του συγνώμη για την αναστάτωση!!

Άν νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα ρίξτε και μια ματιά στο Fan Club του Batman Bin Suparman στο Facebook!



 http://www.dinfo.gr/?p=10446#ixzz13O3Faj49

Η κρυμμένη φούσκα στεγαστικών δανείων!!!!

Εσπευσμένα μέτρα για να φρενάρει η πορεία της ελληνικής αγοράς ακινήτων είναι έτοιμη να λάβει μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση, με υπόδειξη και από τις τράπεζες, που βλέπουν να έρχεται απειλητικά στην επιφάνεια η κρυμμένη «φούσκα» των στεγαστικών δανείων, που θα μπορούσε να γίνει απειλητικότερη για τη σταθερότητα του πιστωτικού συστήματος ακόμη και από τις ήδη «τοξικές» τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα.

Λάρισα: Αιματηρή ληστεία σε παντοπωλείο - Τρεις οι δράστες!!!

Οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια τον 16χρονο γιο του αλλοδαπού ιδιοκτήτη - Έφυγαν με 700€!
 
Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Κυριακής (24-10-2010). Οι τρεις δράστες (δύο 17χρονοι και ένας 19χρονος) μπήκαν σε...
... παντοπωλείο, ιδιοκτησίας Πακιστανού και πολύ γρήγορα έκαναν επίδειξη βίας. Έπιασαν τον 16χρονο γιο του ιδιοκτήτη και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και το σώμα με πτυσσόμενο γκλοπ. Όταν το παιδί έπεσε αιμόφυρτο στο πάτωμα συνέχισαν με έναν 37χρονο αλλοδαπό υπάλληλο...

Ήταν τέτοια η μανία τους, που όταν και οι δύο ήταν πεσμένοι στο πάτωμα, άρχισαν να καταστρέφουν το κατάστημα. Κάποια στιγμή άνοιξαν την ταμειακή μηχανή και βούτηξαν τα 700€ που υπήρχαν μέσα. Για κακή τους τύχη όμως, έξω από το παντοπωλείο βρίσκονταν κάτοικοι της περιοχής, που αποφάσισαν να τους καταδιώξουν...

Λίγα μέτρα πιο κάτω κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν από τους δύο 17χρονους και να τον παραδώσουν στην αστυνομία. Τα δύο άτομα που αναζητούνται έφεραν πτυσσόμενο γκλοπ ο ένας και μαντίλι στο πρόσωπο ο δεύτερος, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κουκούλα τύπου full-face.

Οι δύο άτυχοι αλλοδαποί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την παροχή πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο το πρωί. Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Λάρισας, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο δραστών...



newsit
sarotiko

Έκτακτη είδηση για τους γονείς!!!!!

Πληροφορίες που έφτασαν στη zougla.gr από γονείς, αναφέρουν πως παιδικά προϊόντα για τα οποία έχει εφαρμοστεί πρόγραμμα ανάκλησης, κυκλοφορούν ακόμη με προορισμό το καταναλωτικό κοινό.

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:


• Παιδική πιπίλα καουτσούκ CHICCO Orthodontic System.

• Παιδικό θερμός με καλαμάκι GK 386/G (εισαγωγή JUMBO A.E.)
• Παιδικά καροτσάκια Mac Laren (συγκεκριμένα μοντέλα)
• Fisher Price Trikes παιδικές καρέκλες φαγητού, φουσκωτές μπάλες και τρίκυκλα της εταιρίας Mattel.

Για τα ανωτέρω, «το Παρατηρητήριο του Καταναλωτή» έχει προβεί σε παλαιότερες δημοσιεύσεις. Αναζητήστε τους κωδικούς των προϊόντων και καλέστε στο 210 5707990 (υπ’ όψιν Τόνιας Μητροπούλου) 


zougla.gr 

Κακοποιούσαν ανήλικα σε ορθόδοξο μοναστήρι...!!

Στο επίκεντρο σκανδάλου κακοποίησης παιδιών βρίσκεται ένα ρωσικό ορθόδοξο μοναστήρι, όπως δήλωσε σήμερα Ρώσος εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις αρχές Οκτωβρίου, πέντε κοπέλες, ανάμεσά τους τρεις ανήλικες, που ζούσαν στην εστία του μοναστηριού του Σβιάτο-Μπογκολιούμπσκι στην επαρχία Βλαντίμιρ, βορειοανατολικά της Μόσχας, κατήγγειλαν στην τοπική αστυνομία ότι οι καθηγήτριές τους τις κακοποιούσαν.


«Οι καταγγελίες των παιδιών επιβεβαιώθηκαν» αναφέρει σήμερα ο εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βλαντίμιρ Λουκίν, σε ανακοίνωσή του μετά τη διεξαγωγή έρευνας.


Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, υποβάλλονταν σε στέρηση τροφής, χτυπήματα με ζώνη και ανάγνωση προσευχών έως τις 2 το πρωί, πρόσθεσε.


Οι μαθήτριες κατήγγειλαν, επίσης, ότι εργάζονταν στους αγρούς από τις 3 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και δήλωσαν ότι πολλές φορές τις έβαζαν να κοιμούνται με τις αγελάδες.


Η επιτροπή έρευνας της ρωσικής εισαγγελίας επιβεβαιώνει παράλληλα τις πληροφορίες για τις κακοποιήσεις των παιδιών στο μοναστήρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας Βλαντίμιρ Μαρκίν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA-Novosti.


Περίπου 2.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους πέρυσι στη Ρωσία από κακοποίηση, ενώ 106.000 παιδιά έπεσαν θύματα βιαιοπραγιών, σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο για τα δικαιώματα των παιδιών Πάβελ Αστακόφ. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=189969&cid=5 

Οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα μεταφέροντας λαθρομετανάστες

32χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη στην Πιερία μεταφέροντας 8 Πακιστανούς

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Πιερίας, συνελήφθη ένας αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης ετών 32 και οκτώ υπήκοοοι Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, ο 32χρονος οδηγούσε αυτοκινήτο στερούμενος αδείας οδήγησης και μετέφερε με προορισμό την Αθήνα οκτώ   υπηκόους Πακιστάν λαθρομετανάστες, σε συνεργασία με δυο δράστες οι οποίοι προπορευόταν σε άλλο αυτοκίνητο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 32χρονος δράστης θα ελάμβανε για τη μεταφορά – προώθηση των οκτώ αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν αμοιβή πεντακοσίων ευρώ από τους δύο άλλους δράστες στην Αθήνα. 

Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες εισήλθαν στη χώρα νυκτερινές ώρες  από αφύλακτο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην περιοχή του Έβρου απ’ όπου και τους παρέλαβαν οι δράστες.

http://seleo.gr 

16χρονος πήγε στο γήπεδο μα μαχαίρι 23 εκατοστών!!!!!!

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί χθες το απόγευμα στο ΟΑΚΑ



Την ώρα που έκαναν έλεγχο σε ένα παιδί μόλις... 16 ετών ανακάλυψαν πάνω του ένα τεράστιο μαχαίρι με λάμα 23 εκατοστά.


Ο νεαρός ή κάποιος φίλος του ελπίζοντας ότι στον τυπικό έλεγχο που γίνεται πολλές φορές οι αστυνομικοί δεν θα το εντοπίσουν ρίσκαραν να περάσουν στην κερκίδα το φονικό όπλο.


Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση ο έλεγχος δεν ήταν τυπικός.
Μετά τις εφόδους της αστυνομίας στους συνδέσμους-γιάφκες σε πολλές περιοχές της Αθήνας όπου εντοπίστηκαν ολόκληρα οπλοστάσια φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να περάσουν και στις κερκίδες φονικά όπλα καθώς μαίνεται ένας οπαδικός “πόλεμος”





http://stakarfia.blogspot.com/2010/10/16-23.html

Βόμβα για την υγεία οι νέοι λαμπτήρες..!!

Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει… ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. 

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν
.η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.


Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.



Πηγή : TNSite

Αποκλειστική νοσοκόμα άφησε «φυτό» τον ασθενή της!!!!

Μια αποκλειστική νοσοκόμα, «πιάστηκε» από κρυφή κάμερα να αφήνει «φυτό» τον ασθενή της καθώς του έκλεισε καταλάθος τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.




Ο τετραπληγικός Jamie Merret, που είχε μείνει παράλυτος από το λαιμό και κάτω έπειτα από τροχαίο, είχε εγκαταστήσει μια κρυφή κάμερα στο δωμάτιο του, ώστε να είναι σίγουρος για την ασφάλεια του. Και απ΄ότι φαίνεται προνόησε σωστά καθώς μετά από μόλις λίγες μέρες, η κρυφή κάμερα «τσάκωσε» την νοσοκόμα, να κλείνει τον αναπνευστήρατου 37χρονου. 
Το βίντεο, δείχνει καθαρά  την αποκλειστική Violetta Aylward,να προσπαθεί να δει πως λειτουργεί το μηχάνημα  κάνοντας διάφορες δοκιμές. Κάποια στιγμή προφανώς το απενεργοποιεί εν αγνοία της, με αποτέλεσμα ν΄αρχίσει ν΄ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος που προειδοποιεί ότι η συσκευή τέθηκε εκτός λειτουργίας.




Ο 37χρονος τετραπληγικός, καταλαβαίνοντας τι έχει συμβεί  φαίνεται από το βίντεο να ανοιγοκλείνει το στόματου. Πρόκειται για ένα συμφωνημένο σινιάλο με το οποίο δηλώνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Η νοσοκόμα, καταλαβαίνοντας τι έχει κάνει προσπαθεί να τον επαναφέρει στη ζωή αλλά μάταια, ώσπου στο σημείο σπεύδει μετά από 21 λεπτά ένας γιατρός, καταφέρνοντας τελικά να του σώσει τη ζωή.
Ωστόσο, τα 21 αυτά λεπτά κατά τα οποία ο JamieEmerett έμεινε χωρίς οξυγόνο είχαν ως αποτέλεσμα να του προκληθεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Όπως καταγγέλλει η αδερφή του, το μοιραίο λάθος της νοσοκόμας τον έκανε τελείως φυτό αφού πριν απ΄αυτό ο αδερφός της μπορούσε τουλάχιστον να κινεί την αναπηρική του καρέκλα και να μιλά με τη βοήθεια υπολογιστή.
Η νοσοκόμα έχει απομακρυνθεί από τη δουλειά της, ενώ το περιστατικό διερευνάται από το Συμβούλιο Νοσηλευτικής.
 

Εις υγεία των κορόιδων!!!

Έτσι είναι ο σοσιαλισμός: 

Εμείς περνάμε καλά και οι ΠΑΣΟΚοι καλύτερα.!

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ)
(Πηγή
http://staratalogia.blogspot.com/2010/10/blog-post_9221.html

Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας… 2.9 εκατ. ευρώ!!!!!

Ό
ταν η Αννίτα Ναθαναήλ ολοκλήρωσε το σπίτι της στο Πανόραμα της Βούλας πριν από μερικά χρόνια, είχε καλέσει, αν όχι όλα τα κανάλια, σίγουρα τα περισσότερα.  

Κάμερες, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι μπήκαν στο σπίτι και κατέγραψαν κάθε γωνιά του. Κάθε λεπτομέρεια. 

Η παρουσιάστρια μιλούσε για το συνολικής έκτασης 515 τετραγωνικών σπίτι, με τους υπερπολυτελείς χώρους, την τεράστια πισίνα, τα αυτοκαθαριζόμενα τζάμια και τις απίστευτες υπόλοιπες ανέσεις. Από τότε πολλά άλλαξαν. Βλέπετε η οικονομική κρίση επιφέρει συχνά πολλές και απροσδόκητες αλλαγές και η εντυπωσιακή Αννίτα και ο σύζυγός της Κρις Χάμπερτ πήραν την απόφαση να πουλήσουν την βίλα - υπερπαραγωγή. 

Το σπίτι διαθέτει πισίνα με ειδικό μηχάνημα ρύθμισης της θερμοκρασίας, που σημαίνει ότι το ζευγάρι με τα δύο παιδιά του έκαναν μπάνιο ακόμη και τον χειμώνα. Έχει πέντε υπνοδωμάτια, εκ των οποίων τα δύο master και επτά μπάνια! Αν δηλαδή, για παράδειγμα, δεν προλάβει κάποιος να πάει στο μπάνιο που θέλει, πηγαίνει στο... κοντινότερο. ' Η σε όποιο βρεθεί στον δρόμο του τέλος πάντων. 

Αν ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να κάνει σάουνα, το σπίτι έχει αίθουσα υδρομασάζ και σάουνας, γυμναστήριο, ενδοδαπέδια θέρμανση, (για να μην κουράζεται να ανάβει καλοριφέρ) εσωτερικό ασανσέρ για να μην ανεβοκατεβαίνει σκάλες, τεράστιο playroom,καθώς και αίθουσα κινηματογράφου με homecinema, κρυφούς φωτισμούς σε όλο το σπίτι, ενώ υπάρχουν και εντοιχιζόμενα ηχεία σε όλα τα δωμάτια! Αυτά τα λίγα.


Την διακόσμηση του σπιτιού, την έχει επιμεληθεί η ίδια η Αννίτα Ναθαναήλ, ενώ η αξία των βασικών, ιταλικής προέλευσης επίπλων, αγγίζει τα 100.000 ευρώ. Οσο για την θέα; Το απέραντο γαλάζιο, το οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει από όποια γωνιά του σπιτιού και εάν βρεθεί. Αλλωστε και τα τέσσερα επίπεδά του προσφέρονται για κάτι τέτοιο. 
 
Η αρχική τιμή πώλησης του σπιτιού ήταν 5.400.000 ευρώ, όμως εξαιτίας των νέων πλέον οικονομικών δεδομένων, η τιμή του έχει πέσει στα... 2.900.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι υπάρχει και στο real estate του μεγάλου Οίκου Δημοπρασιών Sotheby's, με την επωνυμία «Το διαμάντι». 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συζητήσεις με αρκετούς επώνυμους, ωστόσο κανείς δεν έχει προχωρήσει σε πιο σοβαρή κίνηση. Ορίστε... σχεδόν μισή τιμή το πουλάει η Αννίτα. 

http://dete.gr/news.php?article_id=10203

Ο γιος της Νανάς Παλαιτσάκη έσωσε τους δύο πιλότους!!!

Τ
ο τέλος στην αγωνία των οικογενειών του αεροπλάνου που συνετρίβη μέσα στο σαββατοκύριακο, έδωσε ο γιος της Νανάς Παλαιτσάκη η οποία έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανη για τον Αλέξη. 

Ο γιος της παρουσιάστριας, όπως η ίδια αποκάλυψε, είχε από μικρός λατρεία για τα αεροπλάνα και γι' αυτό και ήξερε από πολύ νωρίς με τι θα ασχοληθεί. 

Ο Αλέξης λοιπόν ήταν εκείνος που τις κρίσιμες στιγμές της πτώσης του αεροσκάφους, έστειλε ένα ελικόπτερο τύπου Puma προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο πιλότοι και να μεταφερθούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά την πτώση του ελικοπτέρου. 

http://dete.gr/news.php?article_id=10228

Πώς και γιατί θα γίνει η διακαναλική συνέντευξη του Παπανδρέου

Μεγάλη ζαριά ρίχνει ο πρωθυπουργός το βράδυ στην διακαναλική συνέντευξη που θα μεταδοθεί στις 21:00 ζωντανά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αρνητικές δημοσκοπήσεις οδηγούν τον κ. Παπανδρέου να θέσει το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία», αλλάζοντας την έως τώρα προεκλογική του τακτική. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών παρότι αυτό έχει αρχίσει να συζητείται μεταξύ των στενών του συνεργατών και των κυβερνητικών στελεχών.

Οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στην συζήτηση σύμφωνα με την σειρά που θα ξεκινήσουν να ρωτούν είναι:

Αστυνομικοί αρνούνται να παραλάβουν τις ταυτότητες με το 666!!!!

Ακόμη και με απόταξη απειλούνται δύο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη που αρνούνται να παραλάβουν τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες για θρησκευτικούς λόγους.  

Ανάλογη στάση έχει τηρήσει ακόμη ένας συνάδελφός τους, ενώ ένας άλλος αποχώρησε οικειοθελώς από το Σώμα πριν από έναν μήνα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι οι νέες ταυτότητες του Σώματος έχουν barcode με τον αριθμό 666 και κρυμμένα σύμβολα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΛ.ΑΣ., όποιος αστυνομικός αρνείται να παραλάβει την ταυτότητα παραπέμπεται με το ερώτημα της απόταξης.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι όλοι είναι μέλη του Ορθόδοξου Αγωνιζόμενου Συλλόγου «ο Άγιος Βασίλειος» .

zougla.gr
madata.gr

ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009!!!!

Ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο και ειδικά οι αυξημένες ανάγκες από προσωπικό στο υπουργείο Οικονομικών, οδήγησε τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών στην έκδοση εγκυκλίου για την απορρόφηση των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. 
 
Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2009...

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ το τρέχον έτος, αποφάσισε εντός του β' εξαμήνου του 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-2009». 
 
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και οι 800 του υπουργείου Οικονομικών, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα προσωπικού. 
 
Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ΟΤΑ Α΄και Β' βαθμού, καθώς η απορρόφηση των διοριστέων θα ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, λόγω αναστολής τω προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, σύμφωνα με το σχετικό νόμο. 
 

Όπου φτωχός και η μοίρα του...

Ενα παλικάρι 25 ετών μαχαιρώθηκε πισώπλατα από άγνωστους δράστες στην πλατεία Κοραή... Εκεί είχε βρει κατάλυμα για να περάσει ακόμη μία νύχτα στο δρόμο.


Ο νεαρός έλληνας, που...

νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, είναι ένας από τους πολλούς αστέγους που μπαίνουν στο στόχαστρο κακοποιών με κίνητρο την ληστεία.


Ο 25χρονος, σύμφωνα με την κατάθεση του στην αστυνομία, είχε επάνω του ένα καρτοκινητό και 40 ευρώ.


Αυτή ήταν όλη κι όλη η περιουσία του..


http://drymadesnews.blogspot.com/2010/10/blog-post_2737.html 

Υπάρχει μια... Αλάσκα σε πετρέλαιο στο κρητικό πέλαγος...!!!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας, κάνει ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων.

Τα στοιχεία που δίνει στo newsbomb.gr ο κ. Φώσκολος (και στηρίζονται σε επίσημες επιστημονικές έρευνες) παρουσιάζουν μία Ελλάδα που μπορεί να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου – αν την άφηναν όμως να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο.

“Πως έγινα πράκτορας των Αμερικανών”...!!!

Απίστευτες αποκαλύψεις για τη δράση του σαν πράκτορας του Λιμενικού και των Αμερικανών στα σκοτεινά κυκλώματα της εμπορίας ναρκωτικών κάνει ο κ. Γιώργος Χουσταλάκης στο πλαίσιο της εμφάνισης του στο newsbomb.gr.

Όπως έγραψε την Παρασκευή newsbomb.gr ο κ. Χουσταλάκης ζητάει από το ελληνικό δημόσιο ιλιγγιώδες ποσό των 62.494.925 ευρώ σαν νόμιμη αμοιβή του(με καθυστερούμενους τόκους κλπ.)για την ανεύρεση και παράδοση τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών σε αξιωματικούς της δίωξης ναρκωτικών.

Σήμερα παρουσιάζεται το δεύτερο μέρος των αποκαλύψεων Χουσταλάκη (όπως αυτές εμφανίζονται σε δικαστική προσφυγή του και στο Συμβούλιο Εμπορικής ναυτιλίας).

Γράφει λοιπόν ο κ. Χουσταλάκης:
«Η συνεργασία μου με την Διεύθυνση Ασφαλείας-Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Υ.Ε.Ν. ξεκίνησε από τα μέσα Φεβρουαρίου του έτους 2001. Αφορμή είχε τος οικονομικές διαφορές που είχα με τους αδελφούς Βασίλειο και Σπυρίδωνα Σ…..



Οι οποίοι απεδείχθη εκ των υστέρων πως ήταν πλοιοκτήτες του φορτηγού πλοίου Φ/Γ HAJAR, με το οποίο και σκόπευαν να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα. Κατόπιν φιλικής συμβουλής απευθύνθηκα προς τον Ανθ/ρχο του Λ.Σ. Δημήτριο Τικόπουλο, ο οποίος είναι Υποδιοικητής στην διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, προκειμένου να βοηθήσει στην λύση των οικονομικών μου διαφορών με τους ως άνω κυρίους. 


Εκείνος με παρέπεμψε στον Υποπ/ρχο του Λ.Σ.,Τμηματάρχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Υ.Ε.Ν., Κ. Νικόλαο Βεργαδή, εκείνος, αφού άκουσε το πρόβλημά μου και πληροφορήθηκε για τη δεινή μου οικονομική κατάσταση στην οποία είχα περιέλθει, μου πρότεινε να συνεργαστώ με την υπηρεσία του, προκειμένου να την βοηθήσω στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων μεταφοράς λαθρομεταναστών και ναρκωτικών, υποσχόμενός μου μάλιστα αδρή αμοιβή για τις υπηρεσίες που τυχόν θα παρείχα. Υπήρξε τότε μια συμφωνία και έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μου, με την εν λόγω υπηρεσία.

Κατά την διάρκεια της συνεργασίας μου με την Δίωξη Ναρκωτικών του Υ.Ε.Ν. παρείχα πολύτιμες πληροφορίες τόσο στην εν λόγω υπηρεσία, όσο και στην αμερικανική D.E.A., με την οποία συνεργάζονταν οι ελληνικές διωκτικές αρχές σχετικά με διάφορες υποθέσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών και ναρκωτικών. 


Την αποστολή μου δε, ως πληροφοριοδότη, επιτέλεσα ευσυνείδητα και με αυτοθυσία, θέτοντας συχνά τον εαυτό μου σε κίνδυνο. Παρ’ όλο, όμως, που υποβλήθηκα σε μεγάλες δαπάνες καθ’ όλη την περίοδο Φεβρουαρίου 2001- Σεπτέμβρη 2001, προκειμένου να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των αποστολών που ανελάμβανα (ήτοι καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες, μετακινήσεις, εξόδους κτλ.)η Δίωξη Ναρκωτικών του Υ.Ε.Ν., μου κατέβαλε ελάχιστα χρήματα για το εν λόγω χρονικό διάστημα, ήτοι το ποσό των 300.000 δραχμών.

Η πρώτη μου επαφή με την αμερικανική υπηρεσία D.E.A., πραγματοποιήθηκε στο τέλος Μαΐου του έτους 2001, όταν μαζί με τον Νικόλαο Βεργαδή πήγαμε στα γραφεία της, τα οποία στεγάζονται επί της οδού Μακεδόνων αριθ. 8, δίπλα από την αμερικανική πρεσβεία. Εκεί γνωρίστηκα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας,τον James Soiles, καθώς και με τους special agents, κ. Νικόλαο Ηλιόπουλο και Νικόλαο Ράπτη. 


Ο λόγος της συναντήσεως αυτής ή.ταν να τους αναφέρω τι στοιχεία είχα συλλέξει από την υπ’ εμού παρακολούθηση των κινήσεων του φορτηγού πλοίου Φ/Γ GRETTA, το οποίο υποπτεύονταν οι διωκτικές αρχές, ότι θα χρησιμοποιείτο για την μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Αυτή η επιχείρηση στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε»

Αυτά για σήμερα σχετικά με αυτή την εξωφρενική ιστορία του Έλληνα James Bond.

Η συνέχεια - που είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική - τις επόμενες μέρες στο newsbomb.gr.

http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/pos-egina-praktoras-ton-amerikanon

Παραίτηση της Ειδικής Γραμματέως του Υπ. Παιδείας

Παραιτήθηκε από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας η κ. Θάλεια Δραγώνα! 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του...
onalert, χθες βράδυ έγινε γνωστό σε κύκλους του υπουργείου Παιδείας ότι «η κ.Δραγώνα θα υποβάλει τη παραίτησή της τη Δευτέρα».

Η κ.Δραγώνα είχε δεχτεί παλαιότερα σφοδρές επιθέσεις για τις παρεμβάσεις της στο θέμα της εκπαίδευσης της μειονότητας της Θράκης,για την απόφασή της να κλείσει τη Παιδαγωγική Σχολή Θεσσαλονίκης,αλλά και για ένα από τα πολλά βιβλία που είχε γράψει με τίτλο «Τι είναι η Πατρίδα μας».

 
Οι απόψεις της περί μη ύπαρξης ελληνικής ταυτότητας πριν από το 19ο αιώνα είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και μέσα στη Βουλή. Η ίδια σε συνεντεύξεις της σε ΒΗΜΑ και ΑΥΓΗ σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει την ικανοποίησή της που θα εργαζόταν και πάλι για το εκπαιδευτικό της Θράκης:
 
“Ομολογώ ότι είναι συγκινητικό για μένα που θα ασχοληθώ, ανάμεσα στ’ άλλα, με το ίδιο αντικείμενο για το οποίο έχω αναλώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου, μέχρι την εκλογή μου στο κοινοβούλιο. Ενδεχομένως γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε αυτή τη θέση. Η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη είναι έργο ζωής. 
 
Έχουν εμπλακεί από το 1997 δεκάδες ειδικοί από σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και εκατοντάδες συνεργάτες τόσο της πλειονότητας όσο και της μειονότητας”,είχε πει σε συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ, ενώ απαντώντας στις επιθέσεις που είχε δεχτεί ,έλεγε ότι “δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να μου εκδώσει πιστοποιητικό πατριωτισμού”.
 
Η κΔραγώνα είχε κληθεί να αντιμετωπίσει και τον διωγμό ελληνίδας δασκάλας από μεινοτικό χωριό της Θράκης. Η κ.Χαρά Νικολοπούλου,κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου,είχε εκδιωχτεί από το μειονοτικό χωριό Μεγάλο Δέρειο. Η κ.Νικολοπούλου είχε δεχτεί ακόμη και βίαιη επίθεση εναντίον της .
 
Η κ.Θάλεια Δραγώνα κατηγορήθηκε από την δασκάλα αλλά και από μεγάλη μερίδα του Τύπου ότι αντιμετώπισε σχεδόν με αδιαφορία το ζήτημα.
 
Παρόλες αυτές τις περιπέτειες η κ.Δραγώνα δεν είχε υποβάλει παραίτηση και φέρεται έτοιμη να το κάνει τώρα.Πολλοί μπορεί να συνδέσουν αυτό το γεγονός με την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. 
 
Πολλοί ψηφοφόροι και των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη πολιτική που ασκούν τα δύο μεγάλα κόμματα στη περιοχή.
 
Προσπαθώντας να χειραγωγήσουν ένα μικρό αλλα απ΄ ότι φαίνεται αποτελεσματικό κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα,έχουν ξεχάσει τον υπόλοιπο μουσουλμανικό και χριστιανικό πληθυσμό στο έλεος των ακραίων στιχείων. Για ποιους λόγους παραιτήθηκε η κ.Δραγώνα ,προς το παρόν μόνο εκείνη το ξέρει.
 
on alert
http://apokalipsi-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_7024.html