'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σενάρια πρόωρων εκλογών επιβεβαιώνονται έμμεσα από τον πρωθυπουργό

Οριστικά σε πόλωση του κλίματος και σε ευθεία πολιτικοποίηση της ψήφου των αυτοδιοικητικών εκλογών καταφεύγει ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ακόμη και τα σενάρια πρόωρων εκλογών. 

Μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη, όπου περιόδευσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εάν θέλουν «να πάει μπροστά η χώρα ή να οδηγηθεί στη χρεοκοπία», ορίζοντας έτσι ως διακύβευμα των εκλογών τη στήριξη ή την απόρριψη του Μνημονίου – όπως υποστηρίζει, από την πλευρά της, η αντιπολίτευση και ιδίως η ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς.


Οι λόγοι, βέβαια, είναι προφανείς και εδράζονται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πληρώσει στις κάλπες εκτός από τα επώδυνα μέτρα για την οικονομία και τις κακές επιλογές υποψηφίων σε ορισμένες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοφανές φιάσκο του υποψηφίου του στο Δήμο Κέρκυρας, Χρύσανθου Σαρλή, ο οποίος… έχασε την προθεσμία στο Πρωτοδικείο για την κατάθεση του συνδυασμού του και έτσι το ΠΑΣΟΚ έμεινε χωρίς επίσημο υποψήφιο στο νησί των Φαιάκων!

Έτσι, αποφασίστηκε να βγει μπροστά ο κ. Παπανδρέου – παρά τις αντίθετες γνώμες αρκετών στελεχών – και να πολώσει το κλίμα, ενώ στις κινήσεις αυτές εντάσσονται και οι παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, το παράθυρο για μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές και η διακαναλική συνέντευξη της Δευτέρας – κινήσεις που έχουν έντονο το άρωμα των εθνικών εκλογών και ενώ τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμένουν στο… παρασκήνιο.

Το ίδιο περιεχόμενο έχει και το άρθρο του πρωθυπουργού στο «Βήμα της Κυριακής». Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει ευθέως την ψήφο του Νοεμβρίου ως «πολιτική», επιτίθεται στη ΝΔ και την κατηγορεί για την κατάσταση στην οποία παρέδωσε την οικονομία, ενώ υποστηρίζει πως, παρότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, η έξοδος από την κρίση δεν έχει έλθει ακόμη και γι’ αυτό χρειάζονται συγκεκριμένες επιλογές.
Μάλιστα, τονίζει με βαθύτερο νόημα: «Η ώρα των πολιτών δεν ανάγεται χρονικά μόνο στις επόμενες εθνικές εκλογές του 2013. Η ώρα των πολιτών είναι τώρα, είναι κάθε στιγμή».

http://www.slap.gr/epikairotita/politiki/senaria-proores-ekloges-epivevaiwsi-emmesa-prothirpourgos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου