'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η Μισέλ Ομπάμα των 2.000.000.000 ευρώ!!!!!!!!!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ποιο είναι το πιο επιτυχημένο τοπ μόντελ του κόσμου- η γυναίκα που όλοι οι σχεδιαστές υψηλής ραπτικής θέλουν να φορέσει τα ρούχα τους; 

Οχι, δεν είναι η Ζιζέλ Μπούντχεν, ούτε η Μπαρ Ραφαέλι: είναι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η Μισέλ Ομπάμα - η γυναίκα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η μελέτη ενός καθηγητή οικονομικών τουγνωστού Πανεπιστημίου Stern School of Βusinessτης Νέας Υόρκης, η οποία υπολόγισε την «αγοραία αξία» (market value) της κυρίας Ομπάμα σε 2,7 δισ. δολάρια (2 δισ. ευρώ).


Οπως τονίζει ο καθηγητής Ντέιβιντ Γέρμακ, μία και μόνο δημόσια εμφάνιση της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ με το ρούχο ενός σχεδιαστή μόδας μπορεί να συντελέσει, από την επόμενη κιόλας ημέρα, σε μέση αύξηση της μετοχής του οίκου μόδας κατά 2,3%!


Ο αμερικανός οικονομολόγος μελέτησε, μία προς μία, 189 δημόσιες εμφανίσεις της συζύγου του αμερικανού προέδρου, από τον Νοέμβριο του 2008 ως τον Δεκέμβριο του 2009, οπότε η κυρία Ομπάμα φόρεσε ρούχα από... 29 διαφορετικούς σχεδιαστές μόδας, όπως Κάλβιν Κλάιν, Νίνα Ρίτσι, J. Crew και Gap. Κατόπιν, συνέκρινε τις πωλήσεις των ρούχων και με έκπληξη παρατήρησε ότι κάθε εμφάνισή της προκαλούσε, από το επόμενο κιόλας πρωί, αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πωλήσεις του κομματιού που φορούσε το προηγούμενο βράδυ.


«Μία και μόνο εμφάνισή της μπορεί να πουλήσει, από την επομένη, κομμάτια συνολικής αξίας 14 εκατ. δολαρίων (10 εκατ. ευρώ)» ισχυρίζεται ο κ. Γέρμακ.


Οπως επισημαίνει ο αμερικανός καθηγητής, η κομψή Μισέλ είναι ένα πανίσχυρο όπλο μάρκετινγκ στα χέρια των πιο διάσημων μόδιστρων της υψηλής ραπτικής. Το «τρυκ» είναι απλό: βάλτε την κυρία Ομπάμα να φορέσει τις ενδυματολογικές σας δημιουργίες και κατόπιν καθήστε αναπαυτικά στις πολυθρόνες σας και περιμένετε να δρέψετε τους καρπούς.


Ο κ. Γέρμακ φέρνει, μάλιστα, ως πλέον τρανταχτό παράδειγμα το εξής: πριν από κάποιους μήνες η κυρία Ομπάμα εμφανίστηκε στην αμερικανική εκπομπή «Τhe view» φορώντας ένα ασπρόμαυρο φόρεμα της σχεδιάστριας Ντόνα Ρίκο, το οποίο είχε αγοράσει από ένα κατάστημα του Σικάγου έναντι 148 δολαρίων. Την επόμενη ημέρα χιλιάδες γυναίκες έπεσαν σαν τσουνάμι στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων και σε 24 ώρες πουλήθηκαν πάνω από 2.000 κομμάτια!


Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες η Μισέλ Ομπάμααναδείχθηκε η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού «Forbes». 


Η αμερικανίδα πρώτη κυρία πέρυσι βρισκόταν μόλις στην 40ή θέση του καταλόγου, αλλά εφέτος αναρριχήθηκε στην κορυφή της λίστας, επειδή «έχει γίνει πρότυπο για μια νέα ολόκληρη γενιά κοριτσιών και γυναικών παγκοσμίως», όπως εξηγούν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του περιοδικού.

Πηγή:tovima.gr
http://alepounews.blogspot.com/2010/10/2000000000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου