'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Φήμες για παραίτηση Δραγώνα

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε το βράδυ της Κυριακής, για υποβολή παραίτησης από το υπουργείο Παιδείας της ειδικής γραμματέως Θάλειας Δραγώνα, με αιτία τη διαφωνία για την υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος Ιστορίας στο νέο Λύκειο, με τους δύο υφυπουργούς.

Τελεί υπό παραίτηση ή όχι η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα είναι το ερώτημα που κυριαρχεί στα δημοσιογραφικά γραφεία το βράδυ της Κυριακής καθώς έντονη φημολογία έκανε λόγο για αποχώρησή της, μετά από έντονη διαφωνία με τους δύο υφυπουργούς.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για υποβολή παραίτησης από την Θάλεια Δραγώνα προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία και θα κληθεί να αποφασίσει μέσα στις επόμενες 48 ώρες, εάν θα την κάνει δεκτή ή όχι.

Αιτία της αποχώρησης της ειδικής γραμματέως φέρεται ότι είναι η διαφωνία που ανέκυψε στο θέμα του μαθήματος της Ιστορίας στο Λύκειο, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Εάν δηλαδή το μάθημα της Ιστορίας θα είναι προαιρετικό, όπως φέρεται να έχει προτείνει η Θάλεια Δραγώνα για το νέο Λύκειο ή υποχρεωτικό, όπως έχουν δηλώσει κατ'επανάληψη στη Βουλή σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα τόσο ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος όσο και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η διαφωνία στο θέμα ως φαίνεται οδήγησε στο δρόμο της παραίτησης - εάν αληθεύουν οι πληροφορίες- τη Θάλεια Δραγώνα, καθώς πλέον το θέμα με το μάθημα της Ιστορίας είχε πάρει διαστάσεις και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δύο υφυπουργών και της ειδικής γραμματέως φαίνεται πως ήταν αδύνατη.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου