Μάλιστα, ο αριθμός των μολύνσεων HPV είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, επειδή ερωτικά είναι πιο απελευθερωμένες.
Ακόμα όμως και όταν ενημερώνονται, ποσοστό 60% των γυναικών δεν επιλέγουν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό, κατηγορώντας το γιατρό πως θέλει να προωθήσει το εμβόλιο, ενώ άλλες διαβάζουν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα κατά του εμβολίου τα οποία εμπιστεύονται περισσότερο παρά το γιατρό τους.
Από την έρευνα που έγινε σε 3.000 Ελληνίδες από 18 έως 70 ετών προκύπτει, όπως σημειώνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ότι μεγάλος αριθμός γυναικών στην Ελλάδα παραμένει με επιμένουσα λοίμωξη. Παρήγορο είναι το γεγονός ότι από τις γυναίκες αυτές μόνο το 1% εμφάνισε τελικά καρκίνο της μήτρας.
Σημαντικό, όπως και σε κάθε άλλο γυναικολογικό πρόβλημα, είναι το Παπ-τεστ.
"Οι περισσότερες απ' αυτές τις λοιμώξεις φεύγουν όπως περνάμε μια ίωση και επίσης σήμερα μπορεί μια γυναίκα να είναι προσβεβλημένη από ένα στέλεχος του ιού και ύστερα από 2-3 χρόνια αυτό το στέλεχος να έχει φύγει ή να προσβληθεί ύστερα από πέντε χρόνια από ένα άλλο στέλεχος του ιού.
Άρα δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνεται η γυναίκα αν έχει αυτό το στέλεχος ή κάποιο άλλο για ειδικότερες εξετάσεις. Η πρωτογενής πρόληψη παραμένει το Παπ-τεστ" αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής κυτταρολογίας Α. Καρακίτσος.
cosmo.gr
http://suvlaki.blogspot.com/2010/10/blog-post_3258.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου