'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κακοποιούσαν ανήλικα σε ορθόδοξο μοναστήρι...!!

Στο επίκεντρο σκανδάλου κακοποίησης παιδιών βρίσκεται ένα ρωσικό ορθόδοξο μοναστήρι, όπως δήλωσε σήμερα Ρώσος εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις αρχές Οκτωβρίου, πέντε κοπέλες, ανάμεσά τους τρεις ανήλικες, που ζούσαν στην εστία του μοναστηριού του Σβιάτο-Μπογκολιούμπσκι στην επαρχία Βλαντίμιρ, βορειοανατολικά της Μόσχας, κατήγγειλαν στην τοπική αστυνομία ότι οι καθηγήτριές τους τις κακοποιούσαν.


«Οι καταγγελίες των παιδιών επιβεβαιώθηκαν» αναφέρει σήμερα ο εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βλαντίμιρ Λουκίν, σε ανακοίνωσή του μετά τη διεξαγωγή έρευνας.


Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, υποβάλλονταν σε στέρηση τροφής, χτυπήματα με ζώνη και ανάγνωση προσευχών έως τις 2 το πρωί, πρόσθεσε.


Οι μαθήτριες κατήγγειλαν, επίσης, ότι εργάζονταν στους αγρούς από τις 3 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και δήλωσαν ότι πολλές φορές τις έβαζαν να κοιμούνται με τις αγελάδες.


Η επιτροπή έρευνας της ρωσικής εισαγγελίας επιβεβαιώνει παράλληλα τις πληροφορίες για τις κακοποιήσεις των παιδιών στο μοναστήρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας Βλαντίμιρ Μαρκίν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA-Novosti.


Περίπου 2.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους πέρυσι στη Ρωσία από κακοποίηση, ενώ 106.000 παιδιά έπεσαν θύματα βιαιοπραγιών, σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο για τα δικαιώματα των παιδιών Πάβελ Αστακόφ. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=189969&cid=5 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου