'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Ξεκινάμε έναν τίμιο και δημοκρατικό αγώνα για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Αλβανών μεταναστών που πλειοψηφούν στην Ελλάδα. Επίσης αγωνιζόμαστε για να εξαφανίσουμε κάθε ακροδεξιό, εθνικιστικό στοιχείο στην Ελλάδα που προωθεί το μίσος και τον ρατσισμό. Αγωνιζόμαστε επίσης για την Αλβανίδα εργαζόμενη μητέρα. Η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει μόνο στους Έλληνες"
Αυτο ειναι το μανιφεστο του επερχομενου Αλβανικου κομματος στην Ελλαδα,"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" το κυριαρχο συνθημα των Αλβανων λαθρομεταναστων που αισθανονται ηδη τα νεα "αφεντικα" μιας χωρας που σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχει στον χαρτη.
Τον ασκο του Αιολου τον ανοιξε το σχεδιο "Καλλικρατης" που θ'αποβαλλει οποιοδηποτε συνδιασμο για τις επομενες δημοτικες εκλογες θ'αρνηθει να συμπεριλαβει υποψηφιους "μεταναστες".
"Μπηκαν στην πολη οι εχθροι κι εμεις γελουσαμε σαν τα παιδια..."

Απο τον hellraiser.

ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com

Με προεδρική βούλα οι αυξήσεις στη ΔΕΗ που δεν ιδιωτικοποιείται

Aυξήσεις σε οικιακά, αγροτικά και βιομηχανικά τιμολόγια, παράλληλα με μειώσεις στους εμπορικούς πελάτες της, ζητά από τον Σεπτέμβριο η διοίκηση της ΔΕΗ.

Στο θέμα αναφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο επικεφαλής της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, κατά την ομιλία του στους εργαζομένους της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, την Κυριακή (30/05).

«Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να προστατευτεί η ΔΕΗ από τον γεμάτο στρεβλώσεις ανταγωνισμό στον τομέα της ενέργειας, που κατάφορα αδικεί την Επιχείρηση μας», είπε.

Ο κ. Ζερβός έκανε λόγο για «παραφιλολογία» αναφορικά με το μέλλον της ΔΕΗ, λέγοντας ότι «όπως κατ' επανάληψη έχω τονίσει και όπως χαρακτηριστικά είπε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δεν μειώνεται το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ, καθώς επίσης δεν πρόκειται να πωληθούν παραγωγικές Μονάδες της Επιχείρησης».

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας η ΔΕΗ σχεδιάζει ως το 2015 επενδύσεις 1,8 δισ. ευρώ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η κατασκευή δυο νέων λιγνιτικών Μονάδων στην Πτολεμαΐδα (Μονάδα Πτολεμαΐδα V) και τη Μελίτη Φλώρινας (Μονάδα Μελίτη II).

Στις 20 Απριλίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την Πτολεμαΐδα 5 και το έργο θα ανατεθεί αφού εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη των Ορυχείων Πτολεμαΐδας. Η κατάθεση προσφορών ορίσθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου.

Για το διαγωνισμό που αφορά τη Μελίτη ΙΙ επανεξετάζονται οι βασικές τεχνικές και εμπορικές παράμετροι. Η απόφαση για να την επαναπροκήρυξή του συναρτάται με την απόφαση της Πολιτείας για την ανάθεση της εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης.

Σημείωσε ακόμη ότι η Μονάδα Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ισχύος 70 MW θα αποσυρθεί σύντομα και θα ακολουθήσει η σταδιακή απόσυρση των Μονάδων ΙΙ, ΙΙΙ και IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ μέχρι το 2015.

Για τις Ανανεώσιμες Πηγές επανέλαβε ότι ως το 2015 οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, με την προσθήκη περίπου 1.000 νέων MW. Στη Δυτική Μακεδονία θα εγκατασταθούν τρία μεγάλα έργα ηλιακής ενέργειας συνολικής ισχύος 81,7 MW και εκτιμώμενου κόστους 460 εκατ. ευρώ, καθώς και 7 μικροί υδροηλεκτρικοί σταθμοί.

Τέλος, είπε ότι ολοκληρώνονται οι 400 πρώτες προσλήψεις νέων υπαλλήλων στη ΔΕΗ, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προσληφθεί συνολικά περί τα 1.600 άτομα, ενώ για το 2011 προγραμματίζεται η κάλυψη ακόμα 400 θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δισεκατομμύρια ευρώ στα «σωθικά» της Β. Ελλάδας

Αποθέματα χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου και νικελίου, συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ, με βάση της τρέχουσες τιμές των μετάλλων, εκτιμάται ότι φιλοξενεί στα «σωθικά» της η Β. Ελλάδα.
Ωστόσο, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ορυκτού πλούτου αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά, όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Κ. Μακεδονίας, Νίκος Αρβανιτίδης, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και η οικονομική εφημερίδα «Εξπρές».

«Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος, είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτίδης, ενώ επισήμανε πως «με βάση τα αποθέματα και το μεταλλευτικό περιεχόμενο σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο», η Β. Ελλάδα αποτελεί μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιοχές της Ευρώπης.

Κατανομή ανά διοικητική περιφέρεια των «επίσημων» γεωθερμικών  πεδίων Κατανομή ανά διοικητική περιφέρεια των «επίσημων» γεωθερμικών πεδίων «Η μη αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι ένα θλιβερό γεγονός. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο και οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μια βιώσιμη αξιοποίηση των κοιτασμάτων αυτών, με όρους προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κ. Παπαβασιλείου.

Την άποψη ότι, αν και φαίνεται ως σχήμα οξύμωρον, η μεταλλεία συμβαδίζει με την πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, διατύπωσε ο καθηγητής Κοιτασματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σκαρπέλης. Είπε ακόμη «να μη λησμονούμε ότι ιστορικά οι ορυκτές ύλες και η μεταλλευτική βιομηχανία έβγαλαν τη χώρα από μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Π.χ. στην Ελλάδα από τη δεκαετία του '50 η βαριά βιομηχανία ξεκίνησε από μεταλλεία και μεταλλουργικές μονάδες (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΑΕΧΠΛ, Γαλλική Λαυρίου)».

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την επιστημονική κοινότητα, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι οι σύγχρονοι τρόποι εκμετάλλευσης ορυκτών δεν καταστρέφουν το περιβάλλον, ζήτησε ο καθηγητής ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, ενώ ο γεωλόγος του ΙΓΜΕ, Απόστολος Αρβανίτης, πρότεινε αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε τα γεωθερμικά πεδία να θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και να μην αντιμετωπίζονται με βάση τον Μεταλλευτικό Κώδικα.

Τους σχεδιασμούς της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στα μεταλλεία Χαλκιδικής παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Κούτρας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σε ορίζοντα 40ετίας οι σχεδιασμοί αυτοί μπορεί να αποφέρουν στην οικονομία της περιοχής 8 δισ. ευρώ.

Γεωθερμικά πεδία

Τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Β. Ελλάδας εντοπίζονται, σύμφωνα με τον γεωλόγο του ΙΓΜΕ, Απόστολο Αρβανίτη, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στις λεκάνες Μυγδονίας, Στρυμόνα, Στρυμονικού Κόλπου, Δέλτα του Νέστου, Ξάνθης - Κομοτηνής, και Αλεξανδρούπολης - Δέλτα Εβρου. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Σαμοθράκη, όπου τρεις γεωτρήσεις βάθους 40-120 μ., που ανορύχθηκαν στο χώρο των θερμών πηγών, παράγουν μεγάλες ποσότητες ρευστών με τη θερμοκρασία των νερών να φτάνει μέχρι και τους 99oC. *

Η  γεώτρηση στο γεωθερμικό πεδίο της Ν. Κεσσάνης Ξάνθης

Η γεώτρηση στο γεωθερμικό πεδίο της Ν. Κεσσάνης Ξάνθης

Επιτέθηκαν στο στόλο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα - Υπό κατάληψη και ελληνικό πλοίο

Στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δέκα άτομα, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας. Υπό κατάληψη βρίσκεται και το πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», με 34 Έλληνες. Ενεργοποιείται η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ. Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία.

Η ισραηλινή τηλεόραση μεταδίδει ότι υπάρχουν 10 νεκροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων Τούρκοι, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες και τα έξι πλοία του διεθνούς στολίσκου έχουν καταληφθεί από Ισραηλινούς.

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος. Η επίθεση έγινε γύρω στις 3-4 τα ξημερώματα από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ. Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν ένοπλες συμπλοκές.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10, ανδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, προσθέτει το ίδιο δίκτυο. Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο διεθνής στολίσκος με 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε την Κυριακή με προορισμό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Το δίκτυο της ισλαμιστικής οργάνωσης προβάλλει εικόνες από ισραηλινούς καταδρομείς που κατεβαίνουν από ελικόπτερο και αντιμετωπίζουν τους ακτιβιστές σε ένα από τα πλοία.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εμποδίσει διά της βίας αν χρειαστεί το στολίσκο εάν επιχειρήσει να προσεγγίσει τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί απείλησαν ότι θα καταλάβουν τα πλοία, θα συλλάβουν και θα απελάσουν τους ακτιβιστές. Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Από τις 6 το πρωί η επικοινωνία έχει χαθεί και με το πλοίο «Ελεύθερη Μεσογείος», υπό ελληνική σημαία, στο οποίο επιβαίνουν 34 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων Έλληνες. Πιο συγκεκρίμενα, λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα κι ενώ ο καπετάνιος του πλοίου «Ελεύθερη Μεσόγειος» μιλούσε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου με την Αθήνα έγινε η επιχείρηση των Ισραηλινών καταδρομέων και από εκείνη τη στιγμή έχει χαθεί το ψηφιακό του σήμα.

Το τηλέφωνο που έχει δώσει το ΥΠΕΞ για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γ.Δελαβέκουρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς τους.


ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

Τα μάτια «ξεσκεπάζουν» ασθένειες

Το ξέρετε ότι μία ολιγόλεπτη οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να μας σώσει τη ζωή;

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο οφθαλμίατρος μπορεί να διαγνώσει από κοινές διαταραχές της υγείας όπως υπέρταση και υψηλή χοληστερόλη μέχρι και τις πιο σοβαρές όπως είναι ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας και το εγκεφαλικό.
Πως γίνεται αυτό; Απλά τα μάτια είναι ο καθρέφτης της κατάστασης της υγείας μας και έτσι στον αμφιβληστροειδή του ματιού ο οφθαλμίατρος μπορεί να «δει» τα πάντα. Για παράδειγμα φθορές στα αιμοφόρα αγγεία του ματιού «δείχνουν» υψηλή πίεση ή....
διαβήτη, εναποθέσεις λίπους καθώς και ένας πολύ λεπτός λευκός κύκλος γύρω από την ίριδα «δείχνουν» υψηλή χοληστερόλη.
Αν κάποιος υποφέρει από σκλήρυνση κατά πλάκας τότε παρουσιάζεται οίδημα στο οπτικό νεύρο, θολή όραση και ευαισθησία στο φως ενώ στο εγκεφαλικό παρατηρούνται μικροσκοπικοί θρόμβοι ή μόρια χοληστερόλης να κινούνται μέσα στα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς.
Για αυτό λοιπόν προσοχή στα μάτια σας

http://newscity1.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΒΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Diaspora - Έρχεται το αντί Facebook social network!


Το Diaspora είναι ένα νέο project το οποίο ξεκίνησαν 4 φοιτητές και αν όλα πάνε καλά, θα είναι online μετά το τέλος του καλοκαιριού.
Η σημαντικότερη διαφορά του Diaspora από το Facebook, αν τελικά ολοκληρωθεί, είναι ότι... τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών (μηνύματα, φωτογραφίες κ.λπ.) παραμένουν αποθηκευμένα και κρυπτογραφημένα στους υπολογιστές τους.
Σκοπός του να λειτουργήσει ως ένα αντί Facebook - social network.
Αντίθετα στην περίπτωση του Facebook, αυτά βρίσκονται αποθηκευμένα στους δικούς του servers.Οι περίεργες αλλαγές στους όρους χρήσης του Facebook (που θα του επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών όπως αυτό ήθελε)... αλλά και οι αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφάλειας που έκαναν τελικά πιο πολύπλοκο για κάποιον να αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτά, έχουν δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες, ένα κύμα δυσαρέσκειας μεταξύ των χρηστών του δημοφιλούς δικτύου.
Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το Diaspora. Υπόσχεται απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας δεδομένα και την απουσία κάποιου κεντρικού server που θα αποθηκεύει δικά σας στοιχεία.
Το παράξενο αν θέλετε τώρα της υπόθεσης αυτής είναι ότι μεταξύ των δωρητών για τη δημιουργία του Anti-Facebook (Diaspora), βρίσκεται και ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, ο CEO και δημιουργός του Facebook, σύμφωνα πάντα με δήλωσή του!!!
24newslines

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://thenewsbus.blogspot.com