'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επιτέθηκαν στο στόλο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα - Υπό κατάληψη και ελληνικό πλοίο

Στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δέκα άτομα, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας. Υπό κατάληψη βρίσκεται και το πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», με 34 Έλληνες. Ενεργοποιείται η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ. Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία.

Η ισραηλινή τηλεόραση μεταδίδει ότι υπάρχουν 10 νεκροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων Τούρκοι, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες και τα έξι πλοία του διεθνούς στολίσκου έχουν καταληφθεί από Ισραηλινούς.

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος. Η επίθεση έγινε γύρω στις 3-4 τα ξημερώματα από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ. Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν ένοπλες συμπλοκές.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10, ανδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, προσθέτει το ίδιο δίκτυο. Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο διεθνής στολίσκος με 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε την Κυριακή με προορισμό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Το δίκτυο της ισλαμιστικής οργάνωσης προβάλλει εικόνες από ισραηλινούς καταδρομείς που κατεβαίνουν από ελικόπτερο και αντιμετωπίζουν τους ακτιβιστές σε ένα από τα πλοία.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εμποδίσει διά της βίας αν χρειαστεί το στολίσκο εάν επιχειρήσει να προσεγγίσει τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί απείλησαν ότι θα καταλάβουν τα πλοία, θα συλλάβουν και θα απελάσουν τους ακτιβιστές. Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Από τις 6 το πρωί η επικοινωνία έχει χαθεί και με το πλοίο «Ελεύθερη Μεσογείος», υπό ελληνική σημαία, στο οποίο επιβαίνουν 34 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων Έλληνες. Πιο συγκεκρίμενα, λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα κι ενώ ο καπετάνιος του πλοίου «Ελεύθερη Μεσόγειος» μιλούσε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου με την Αθήνα έγινε η επιχείρηση των Ισραηλινών καταδρομέων και από εκείνη τη στιγμή έχει χαθεί το ψηφιακό του σήμα.

Το τηλέφωνο που έχει δώσει το ΥΠΕΞ για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γ.Δελαβέκουρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς τους.


ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου