'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Με προεδρική βούλα οι αυξήσεις στη ΔΕΗ που δεν ιδιωτικοποιείται

Aυξήσεις σε οικιακά, αγροτικά και βιομηχανικά τιμολόγια, παράλληλα με μειώσεις στους εμπορικούς πελάτες της, ζητά από τον Σεπτέμβριο η διοίκηση της ΔΕΗ.

Στο θέμα αναφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο επικεφαλής της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, κατά την ομιλία του στους εργαζομένους της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, την Κυριακή (30/05).

«Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να προστατευτεί η ΔΕΗ από τον γεμάτο στρεβλώσεις ανταγωνισμό στον τομέα της ενέργειας, που κατάφορα αδικεί την Επιχείρηση μας», είπε.

Ο κ. Ζερβός έκανε λόγο για «παραφιλολογία» αναφορικά με το μέλλον της ΔΕΗ, λέγοντας ότι «όπως κατ' επανάληψη έχω τονίσει και όπως χαρακτηριστικά είπε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δεν μειώνεται το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ, καθώς επίσης δεν πρόκειται να πωληθούν παραγωγικές Μονάδες της Επιχείρησης».

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας η ΔΕΗ σχεδιάζει ως το 2015 επενδύσεις 1,8 δισ. ευρώ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η κατασκευή δυο νέων λιγνιτικών Μονάδων στην Πτολεμαΐδα (Μονάδα Πτολεμαΐδα V) και τη Μελίτη Φλώρινας (Μονάδα Μελίτη II).

Στις 20 Απριλίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την Πτολεμαΐδα 5 και το έργο θα ανατεθεί αφού εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη των Ορυχείων Πτολεμαΐδας. Η κατάθεση προσφορών ορίσθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου.

Για το διαγωνισμό που αφορά τη Μελίτη ΙΙ επανεξετάζονται οι βασικές τεχνικές και εμπορικές παράμετροι. Η απόφαση για να την επαναπροκήρυξή του συναρτάται με την απόφαση της Πολιτείας για την ανάθεση της εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης.

Σημείωσε ακόμη ότι η Μονάδα Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ισχύος 70 MW θα αποσυρθεί σύντομα και θα ακολουθήσει η σταδιακή απόσυρση των Μονάδων ΙΙ, ΙΙΙ και IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ μέχρι το 2015.

Για τις Ανανεώσιμες Πηγές επανέλαβε ότι ως το 2015 οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, με την προσθήκη περίπου 1.000 νέων MW. Στη Δυτική Μακεδονία θα εγκατασταθούν τρία μεγάλα έργα ηλιακής ενέργειας συνολικής ισχύος 81,7 MW και εκτιμώμενου κόστους 460 εκατ. ευρώ, καθώς και 7 μικροί υδροηλεκτρικοί σταθμοί.

Τέλος, είπε ότι ολοκληρώνονται οι 400 πρώτες προσλήψεις νέων υπαλλήλων στη ΔΕΗ, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προσληφθεί συνολικά περί τα 1.600 άτομα, ενώ για το 2011 προγραμματίζεται η κάλυψη ακόμα 400 θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΧΕΙ ΝΤΟΧΕΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο 'ΕΥΦΥΗΣ" ΖΕΡΒΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΗΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ 'αλτζχαιμερ" ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή