'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Στο 23% ο ΦΠΑ από 1η Ιουλίου

Όλοι οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν από την 1η Ιουλίου και μετά θα επιβαρυνθούν με τους νέους συντελεστές ΦΠΑ. Έτσι, οι καταναλωτές, θα πληρώσουν περισσότερο φόρο για τις υπηρεσίες που έλαβαν από ΔΕΚΟ, εταιρίες κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητική τηλεόραση πριν εφαρμοστεί η δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ.

Σχετική εγκύκλιο, στην οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου, απέστειλε προς όλες τις ΔΟΥ το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο από 1η Ιουλίου 2010 θα ισχύουν τα ακόλουθα:

- Ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ 21% αυξάνεται σε 23%

- Ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για μια σειρά από αγαθά και υπηρεσίες 10% αυξάνεται σε 11% και ο συντελεστής 5% αυξάνεται σε 5.5%

Αντίστοιχα οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου και είναι σήμερα 15%, 7% και 4% διαμορφώνονται σε 16%, 8% και 4%.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι σε οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται μετά την 1/7/2010 ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές ακόμη και στην περίπτωση που το στοιχείο αυτό αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Το παιχνίδι παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής - Σχέδιο αφελληνισμού και διαμελισμού της Ελλάδας

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνομωσιολογικές θεωρίες - που έχει βρει αρκετή δημοσιότητα στο διαδίκτυο – σχετικά με τη σημερινή κρίση και τον ρόλο του ΓΑΠ είναι αυτή που παραθέτουμε πιο κάτω. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.
Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:
1. ιθαγένεια στους μετανάστες
2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας
3. υλοποίηση του Καλλικράτη
Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα. Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι!

Πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα:
Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία. Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση. Πως θα γίνει πρακτικά? Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.
Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες. Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα. Που είναι η ΕΕ ? Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.
Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατήστε! Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά. Δίνει ένα γερό χτύπημα στο ευρώ και προετοιμάζει την οριστική κατάρρευση της ΟΝΕ και τελικά της ΕΕ. Δεύτερον, κερδίζει την έξοδό της στο Αιγαίο με τη συνένωση της μακεδονικής περιφέρειας με τα Σκόπια. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συνδρομή της Τουρκίας που θα επιτηρεί και θα διαφεντεύει τις συνομοσπονδίες των Βαλκανίων. Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις από ξένους επιχειρηματίες για να φαίνεται ότι ήταν καλή η συνένωση και σιγά σιγά ο πλούτος της χώρας -υπέδαφος και πετρέλαια που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές- δεν θα ανήκουν πλέον στους Έλληνες. Αντίθετα μέχρι να γίνει η έκρηξη-εσωτερική επανάσταση δεν θα υπάρξει καμία επένδυση στην Ελλάδα, κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεν θα κινείται και σε οτιδήποτε προτείνεται σαν ανάπτυξη θα μπαίνουν εμπόδια και καθυστερήσεις. Ο στόχος θα είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα στην πλήρη εξαθλίωση και υποταγή.
Η ΕΕ τελευταία αρχίζει να καταλαβαίνει το παιχνίδι της Αμερικής και σίγουρα θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να λάβει κάποια μέτρα. Εάν όμως οι κυβερνήσεις μας θέλουν τη λύση της Αμερικής -οικονομική εξαθλίωση και βαλκανοποίηση- δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτα μια και η Ελλάδα θα σπρώχνεται συνεχώς σε όλο και απεχθέστερο δανεισμό έως την τελική στάση πληρωμών και την πτώχευση. Τι μπορεί να συμβεί τότε με όλους αυτούς τους μετανάστες που κανένας δεν θέλει να μετρήσει και που υπολογίζονται σε τρία τουλάχιστον εκατομμύρια?
Δεν θα σκοτώνουν ο ένας -Έλληνας- τον άλλον -μετανάστη- προκειμένου να επιβιώσουν? Και εάν δεν σκοτώνουν αυθόρμητα θα είναι δύσκολο σε ένα διαλυμένο κράτος να γίνει η μεγάλη προβοκάτσια? -όπου ένα τζιπ θα περνάει και θα σκοτώνει αδιακρίτως μετανάστες και Έλληνες και αυτή η ενέργεια θα αποδίδεται σε ακραία στοιχεία?
Το παιχνίδι θα παιχτεί σε μια διελκυστίνδα όπου οι δυνάμεις της ΕΕ θα προσπαθούν να συγκρατήσουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ ενώ η Αμερική με όλα τα μέσα που διαθέτει θα προσπαθεί να αποσπάσει την Ελλάδα από αυτήν. Τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση που θα έλθει όταν οι Παπανδρεϊκοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους? Διότι είναι σίγουρο ότι μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους με τον Καλλικράτη δεν θα μπορούν πια να μείνουν στην εξουσία. Τι θα κάνει τότε ο λαός? Θα ακολουθήσει την Παπαρήγα και τον Τσίπρα για να υλοποιήσουν τα σενάρια made in USA ή θα αναδειχθεί κάποιος νέος ηγέτης μέσα από τα συντρίμμια που άφησαν οι προηγούμενοι ηγέτες?


Οι λεπτομερείς αιτιολογήσεις των παραπάνω συμπερασμάτων
1. Η ιθαγένεια θα αναμείξει τους πληθυσμούς και έτσι θα συρρικνωθεί ο αμιγώς ελληνικός πληθυσμός. Συγχρόνως θα προετοιμάσει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του Καλλικράτη και θα εξηγήσουμε γιατί. Για την απόφαση αυτή προβάλλονται βέβαια διάφορα λογικοφανή επιχειρήματα για να συσκοτισθεί ο πραγματικός στόχος.
2. Στην σκόπιμη και προσχεδιασμένη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας συνηγορούν τα εξής γεγονότα:
Με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορούσαμε να δανειστούμε με επιτόκιο κάτω απο 3%. Μόλις έλαβε την εντολή η κυβέρνηση Παπανδρέου διακήρυξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εξαπατούσε τους ευρωπαίους συμμάχους μας στην ΟΝΕ δηλώνοντας μικρότερο χρέος από το πραγματικό. Προκλήθηκε τέτοιος παγκόσμιος σάλος που ούτε να τον ονειρευτούν δεν μπορούσαν τα κοράκια που παραμόνευαν για να ανεβάσουν τα spreads και να κατακρημνίσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας. Έγιναν τόσο άγαρμπες κινήσεις από μέρους της κυβέρνησης που μόνο μαθητευόμενοι μάγοι μπορούσαν να τους ξεπεράσουν. Τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς και παρ' όλο που υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, όπως δανεισμός από την Κίνα με 3%, δανεισμός από Ρωσία με 4,75% ακόμα και από το ΔΝΤ με 3,5%, εμείς προτιμήσαμε να δανειστούμε από τα κοράκια με 6% και πάνω! Διαλαλώντας συγχρόνως ότι μας εκμεταλλεύονται!
Πως έγινε το μεγάλο κόλπο? Δυστυχώς με τη συνενοχή και τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, της Κυβέρνησης και της GoldmanSachs. Η Τράπεζα της Ελλάδος ξαφνικά και στα μουλωχτά ανέβασε τα Τ2 σε Τ10 -από δύο ημέρες σε δέκα- και οι λεγόμενοι σορτάκηδες οργίασαν, άρχισαν να πουλάνε και να αγοράζουν αέρα χωρίς να πληρώνουν επί μέρες, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν παιχνίδι στην αγορά και να κερδίσουν δισεκατομμύρια με το ανεβοκατέβασμα της τιμής των ομολόγων. Ασύλληπτη κομπίνα που την αποκάλυψε μόνο το blog politis-gr.com. Γιατί ο εισαγγελέας δεν έψαξε να βρει ποιοι ωφελήθηκαν από αυτό το κόλπο? Η ουσία είναι ότι χώρα θα μπορούσε να μην είχε φορτωθεί με τόσο μεγάλο χρέος σε τόσο μικρό διάστημα, κατά το οποίο σχεδόν όλοι τα είχαν χαμένα με τις τόσο ραγδαίες εξελίξεις.
Έπρεπε όμως να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα!
Η κυβέρνηση βιάζεται υπερβολικά, παρ´ ότι βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης να ξοδέψει 4,5 δις για να περάσει το σχέδιο Καλλικράτης και να εγκαταστήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης που όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί και εμπνευστές του όπως η κ. Τζάκρη -και μάλιστα με περισσή αναίδεια- ότι δεν θα θίξει οικονομικά κανέναν από αυτούς που εργάζονται στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εφόσον δεν θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων τι θα κερδίσουμε με την εφαρμογή του και μάλιστα μέσα σε τόσο μεγάλη οικονομική κρίση? Δηλαδή όχι μόνο δεν θα εξοικονομηθούν χρήματα αλλά θα αυξηθούν οι δαπάνες και μάλιστα για υψηλόβαθμα στελέχη που θα κοστίσουν ο Θεός μόνο ξέρει πόσα.
Η κυβέρνηση βιάστηκε υπερβολικά να δώσει την ιθαγένεια σε μετανάστες την ώρα που φεύγουν με εμβάσματα προς τις χώρες τους δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Επίσης η κυβέρνηση βιάστηκε να εκθέσει τη χώρα διεθνώς δημοσιοποιώντας τις "λαμογιές" όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μειώνοντας την αξιοπιστία της χώρας και ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού από 3.8 που ήταν πριν τις εκλογές σε 7%, επιβαρύνοντας έτσι τις επόμενες γενιές με ένα δυσβάσταχτο οικονομικό χρέος και με συνέπειες που μπορεί να είναι τραγικές για την Ελλάδα.


Γιατί δεν θέλουν να κάνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ?
Αυτοί οι τρεις άξονες εθνικής σημασίας, που αναφέρθηκαν παραπάνω, σπρώχνονται με απίστευτη ταχύτητα στην τελική τους ευθεία, χωρίς καν συζήτηση για δημοψήφισμα.
Σε αντιπαράθεση με αυτές τις βιαστικές κινήσεις -εξαιρετικά αρνητικές για τους Έλληνες- η κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει αποφάσεις για θέματα που θα ανακούφιζαν την οικονομία, καθυστερεί μέτρα ανάπτυξης και επενδύσεων που θα έπρεπε να είναι στην άμεση προτεραιότητα της. Και όχι μόνο δεν προωθούνται οι επενδύσεις αλλά εξακολουθούν να μπλοκάρονται εξαιτίας ενός αναποτελεσματικού και γραφειοκρατικού κράτους που φαίνεται να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοιου είδους αποφάσεις.
Από την άλλη δεν βάζουν φρένο στην παροχή εκατομμυρίων ευρώ προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βάζουν και αυτές τροχοπέδη -ανάλογα με τις επιδιώξεις τους- σε αποφάσεις που θα ανακούφιζαν την οικονομία. Καθυστερούν να ανοίξουν το πόθεν έσχες των πολιτικών και όλων αυτών των φορέων που διασπάθισαν το κρατικό χρήμα όπως των εφοριακών, των δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες και των υπαλλήλων της πολεοδομίας.

Τάκης Μίχας
Ιχνος
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://greeknation.blogspot.com

Η Αλβανία ονειρεύεται σύνορα στην... Πρέβεζα


"...Τη στιγμή που η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πιστεύουμε ότι θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του δικαστηρίου, οι οποίες ελπίζουμε να είναι υπέρ μας. Αν οι συνομιλίες αποτύχουν, θα αναλάβει δράση ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός και το FBKSh..."
Επειδή εμάς τους Έλληνες μας χαρακτηρίζει "η λήθη" ας θυμηθούμε το καλόπαιδο των Αλβανών Ινταγιέτ Μπεκίρι, τι δήλωνε στην Ελευθεροτυπία το 2003 πιστοποιώντας ποια θα είναι η εξέλιξη της τόσο μεγάλης συσσώρευσης των Αλβανών στην πατρίδα μας...
Κατά τα άλλα, κάποιοι δήθεν προοδευτικοί, αγωνίζονται να κλείσουν τα στρατόπεδα στην Αττική αλλά και αλλού και να τα κάνουν πάρκα και καφετέριες...
Ας έχουμε το νου μας και ας προσέξουμε τι δηλώνει...
Ο Ινταγιέτ Μπεκίρι, καταζητούμενος από την Ιντερπόλ και τις ΗΠΑ ως εξτρεμιστής που διακηρύσσει στα Βαλκάνια το μίσος και την ένοπλη βία, δεν κρύβει τα λόγια του. Διεκδικεί με τα όπλα τη «Μεγάλη Αλβανία», χαρακτηρίζει «φάρσα» τις συνομιλίες για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου και επιχειρεί να εμπλέξει την Ελλάδα στα πολεμοκάπηλα σχέδιά του.
Μπορεί η διεκδίκηση της Πρέβεζας από τους ακραίους αλβανούς εθνικιστές να φαντάζει γελοία, όμως η (αστήριχτη) προσπάθεια να βάλει στο παιχνίδι τούς συμπατριώτες του οικονομικούς πρόσφυγες που εργάζονται στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θίγει χιλιάδες συμπολιτών μας που θεωρούν την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα τους και βγάζουν εδώ τίμια και ειρηνικά το ψωμί τους.
Τον φυγόδικο Μπεκίρι συνάντησε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών ο συνεργάτης μας Nemad Savic.
* Πότε ιδρύθηκε ο ΑΝΑ;
- Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ΑΝΑ) ιδρύθηκε στις 4-10-1999 ως απάντηση στην ανάγκη για επίλυση του αλβανικού ζητήματος στα Βαλκάνια. Μετά το τέλος της σύγκρουσης στο Κόσοβο, πολλοί αντάρτες του UCK ήταν βαθιά δυσαρεστημένοι με τους περιορισμούς που τους επέβαλε η διεθνής κοινότητα. Αυτοί οι αγωνιστές αποτέλεσαν το βασικό πυρήνα όλων των ένοπλων ομάδων που ξεπήδησαν μετά τη διάλυση του UCK. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός αλβανικού κράτους για όλους τους Αλβανούς. Αυτό σημαίνει επιστροφή στα σύνορα που είχαμε πριν από το συνέδριο του Βερολίνου. Πρόθεσή μας είναι να επιτύχουμε τους στόχους μας διά της διπλωματικής οδού και να αποφύγουμε την ένοπλη σύγκρουση, αν είναι δυνατό. Γι' αυτό ιδρύσαμε το Αλβανικό Εθνικό Μέτωπο Ενότητας (FBKSh), το οποίο σήμερα ελέγχει όλες τις διπλωματικές και στρατιωτικές δραστηριότητες του ΕΑΣ. Αν οι συνομιλίες δεν δώσουν αποτελέσματα, τότε θα αναλάβουμε στρατιωτική δράση.
* Ποια είναι η πολιτική δομή του FBKSh;
- Ολες οι σημαντικές πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από την 11μελή Εκτελεστική Γραμματεία. Υπάρχει πρόεδρος, αντιπρόεδροι, πολιτικός γραμματέας -εγώ στην προκειμένη περίπτωση -και άλλα πέντε μέλη που το καθένα τους εκπροσωπεί τις λεγόμενες ζώνες ενδιαφέροντος. Η κοιλάδα του Πρέσεβο (Νότιος Σερβία), το Κόσοβο, η Μακεδονία, το Ούλτσινι (Μαυροβούνιο) και η Ελλάδα. Το στρατηγείο μας ήταν στην Αλβανία, όμως αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε στο Κόσοβο.
* Ποια είναι η διπλωματική σας δραστηριότητα;
- Επιχειρούμε να ευαισθητοποιήσουμε τη διεθνή κοινότητα για το αλβανικό ζητήμα και να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι αποτελεί κλειδί για την επίλυση της βαλκανικής κρίσης. Αν έχουν να μας διδάξουν κάτι 120 χρόνια βαλκανικής ιστορίας είναι ότι τα πολυεθνικά κράτη δεν μπορούν να λειτουργήσουν εδώ. Ταυτόχρονα θέλω να τονίσω ότι δεν φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα εθνικώς αμιγές κράτος και ότι εγγυόμαστε όλα τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στους Ελληνες της Αλβανίας. Ζουν καλύτερα από μας.
* Τότε γιατί δεν δέγράψτε να ζουν και οι Αλβανοί ως μειονότητες σε γειτονικά κράτη, με τα δικαιώματά τους να γίνονται σεβαστά όπως ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις;
- Φυσικά και το δεχόμαστε αυτό στην περίπτωση των Αλβανών που ζουν σε ξένες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία. Δεν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις σε αυτή τη χώρα, παρ' όλο που εκεί ζει ένας μεγάλος αριθμός Αλβανών. Σε ό,τι αφορά όμως στα Βαλκάνια, τα εδάφη στα οποία οι Αλβανοί αποτελούν πλειοψηφία ανήκουν στην Αλβανία. Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση όπου η μητέρα πατρίδα συνορεύει από όλες τις πλευρές με εδάφη που ανήκουν σε άλλες χώρες και στα οποία πλειοψηφεί ο αλβανικός πληθυσμός. Αυτό σημαίνει ότι το μισό μας έθνος ζει εκτός των επίσημων συνόρων, πράγμα ανεπίτρεπτο.
* Ο Χασίμ Θάτσι, καθώς και άλλοι πολιτικοί ηγέτες, επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι σε περίπτωση που το Κόσοβο αποκτήσει ανεξαρτησία, θα αντιταχθούν στην ένωσή του με την Αλβανία.
- Ο Χασίμ Θάτσι οφείλει να λέει δημόσια αυτά που θέλει η διεθνής κοινότητα. Αν έλεγε αυτά που πραγματικά εννοεί θα τον έστελναν αμέσως στη Χάγη. Είναι ένας ηγέτης που δέχεται αφόρητες πιέσεις και κουβαλά τεράστιες ευθύνες στους ώμους του.
* Τι γνώμη έχετε για τις συνομιλίες ανάμεσα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι;
- Σκέτη φάρσα.
* Πώς βλέπετε το μέλλον της περιοχής;
- Οσο υπάρχουν ακόμα Αλβανοί που είναι θύματα της αποικιοκρατίας, όσο το αλβανικό ζήτημα παραμένει άλυτο, στα Βαλκάνια θα βασιλεύει η βία και το σκοτάδι.
* Εχετε πει πως η Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση για σας. Σύμφωνα με τα σχέδιά σας, ορισμένα εδάφη της Βόρειας Ελλάδας πρέπει να ενωθούν με την Αλβανία. Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το ζήτημα, εσείς πώς περιγράφετε τις προθέσεις σας;
- Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η ελληνική κυβέρνηση εκδίωξε 200.000 Αλβανούς κατηγορώντας τους για συνεργασία με τη ναζιστική Γερμανία. Τα εδάφη που άφησαν πίσω τους ανήκουν στην Αλβανία, παρ' όλο που δεν ζουν εκεί πια Αλβανοί. Οι Αλβανοί όμως έχουν ακόμα εκεί τα σπίτια τους και τους τάφους των προγόνων τους. Αυτό που ζητά το Αλβανικό Μέτωπο Εθνικής Ενότητας από την ελληνική κυβέρνηση είναι να επιτρέψει σε αυτούς τους ανθρώπους να γυρίσουν στα σπίτια τους. Δεν ζητάμε να μας δοθούν αυτά τα εδάφη. Το μόνο που θέλουμε είναι να αποκτήσουν και οι Αλβανοί τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες που ζουν στην Αλβανία. Οι Αλβανοί που διώχτηκαν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας. Δεν είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα. Οσοι Ελληνες δεν θέλουν να φύγουν από σπίτια που ανήκουν σε Αλβανούς, θα πρέπει να διευθετήσουν την καταταβολή ικανοποιητικών αποζημιώσεων στους πραγματικούς ιδιοκτήτες.
* Ποιες εγγυήσεις, όμως, θα παράσχετε στην ελληνική κυβέρνηση για το ότι στην υποθετική περίπτωση που θα επέτρεπε την επιστροφή αυτών των ανθρώπων στα πάτρια εδάφη, εσείς δεν θα διεκδικήσετε την ένωσή τους με την Αλβανία;
- Ο σχεδιασμός μας δεν φτάνει τόσο μακριά. Προς το παρόν εστιάζουμε στο άμεσο πρόβλημα που είναι ο επαναπατρισμός. Αν αυτοί οι άνθρωποι, αφού επιστρέψουν στον τόπο τους θελήσουν να ενωθούν με την Αλβανία, εμείς δεν θα τους σταθούμε εμπόδιο. Αυτό όμως είναι ένα πολύ μακρινό ενδεχόμενο, ενώ εμείς προχωρούμε βήμα βήμα.
* Μέχρι πού φτάνουν τα σύνορα της Αλβανίας σύμφωνα με τις διεκδικήσεις σας;
- Στην περιοχή της Πρέβεζας.
* Αφού η ελληνική κυβέρνηση αποκλείει κάθε σχετική συζήτηση, τι θα κάνετε αν δεν υπάρξει κινητικότητα;
- Είμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για την υποβολή της υπόθεσής μας στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Θα ζητήσουμε διεθνή διαιτησία. Το κλειδί στην υπόθεσή μας είναι τα πιστοποιητικά που έχει χορηγήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τη στιγμή που η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πιστεύουμε ότι θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του δικαστηρίου, οι οποίες ελπίζουμε να είναι υπέρ μας. Αν οι συνομιλίες αποτύχουν, θα αναλάβει δράση ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός και το FBKSh.
* Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι θα εξαπολύσετε επιθέσεις κατά του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας;
- Δεν θα επιτεθούμε. Πρώτα θα επαναπατρίσουμε αυτούς τους Αλβανούς στα σπίτια τους, κι αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει πάλι να τους διώξει, όπως παλιά, τότε θα τους προστατεύσουμε.
* Πώς θα μεταφέρετε 200.000 ανθρώπους χωρίς να τους δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση;
- Σταδιακά. Η διαδικασία ίσως είναι αργή. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι σήμερα ζουν στην Ελλάδα 500.000 Αλβανοί.
* Κρυβόταν ο ΑΝΑ πίσω από τη συμβολική ρίψη πυροβολισμών στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, η οποία ερμηνεύθηκε ως προαναγγελία της παρουσίας σας;
- Εμείς ποτέ δεν θα παροτρύναμε σε τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό που όντως κάναμε σε συμβολικό επίπεδο ήταν να κατεβάσουμε τις ελληνικές σημαίες από ορθόδοξες εκκλησίες στην Αλβανία και να υψώσουμε στη θέση τους αλβανικές. Ηταν ένας τρόπος για να πούμε «εδώ είναι Αλβανία».
* Σε περίπτωση σύρραξης, πόσο κόσμο θα μπορούσατε να κινητοποιήσετε στην Ελλάδα;
- Οπως σας είπα, δεν είμαστε έτοιμοι για αυτό το ενδεχόμενο. Δεν έχουμε καν την κατάλληλη στρατιωτική δομή που να μας επιτρέπει να κάνουμε τέτοιο σχεδιασμό. Αλλά, ακόμα και σε αυτή την απίθανη περίπτωση, θα είχαμε στη διάθεσή μας τουλάχιστον 30.000 άνδρες.
ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 17 Οκτωβρίου 2004
Προκλητική διαστρέβλωση....
Μαθήματα ανθελληνικού,μίσους στα αλβανικά σχολεία Οι Αλβανόπαιδες διδάσκονται από τα εγχειρίδια ότι η πατρίδα τους φτάνει μέχρι την Αρτα

Οι μαθητές στα σχολεία της Αλβανίας διδάσκονται στο μάθημα της Γεωγραφίας πως ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας τους είναι αυτό της ’ρτας, πως τα νότια σύνορα των αλβανικών εδαφών φτάνουν στην Πρέβεζα και τα ανατολικά κάπου στο κέντρο της Βαλκανικής. Στην Ιστορία μαθαίνουν πως οι Τσάμηδες κατά δεκάδες χιλιάδες εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τέτοιου περιεχομένου κείμενα κατακλύζουν τα αλβανικά σχολικά εγχειρίδια και το αίτημα για απάλειψή τους, όπως και αιτήματα λύσης των προβλημάτων της εκπαίδευσης στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία, περιλαμβάνονται σε υπόμνημα της Δημοκρατικής Ενωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας της Αλβανίας. Σε κείμενο διαμαρτυρίας που απέστειλε η οργάνωση προς την αλβανική πλευρά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς τόνιζε, μεταξύ άλλων, αυτή την ολιγωρία ως προς την ικανοποίηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» Γιάννη Γιάννη, τα σχολεία άνοιξαν και φέτος με τα γνωστά προβλήματα, τα οποία ζητούν επίμονα λύσεις. Ο ίδιος, καθηγητής στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου, επισημαίνει τα θέματα ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της σωστής και απρόσκοπτης λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων. Στο υπόμνημα προς την αλβανική κυβέρνηση θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις και πάγια αιτήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την απάλειψη κειμένων από τα σχολικά εγχειρίδια που θίγουν και προσβάλλουντην εθνική αξιοπρέπεια των μελών της ελληνικής μειονότητας, αλλά και την ένταξη των μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας και Γεωγραφίας στο σχολικό πρόγραμμα.
Μεγαλοϊδεατισμός
Στο βιβλίο της Γεωγραφίας της 8ης τάξης (αντιστοιχεί στη δική μας Β' Γυμνασίου) στην αλβανική γλώσσα όλα τα κείμενα διαποτίζονται από την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας.
Μεταξύ άλλων, αφού αναφέρεται ότι «ο σημερινός πολιτικός χάρτης των αλβανικών εδαφών καθορίστηκε με άδικο τρόπο από τη Συνδιάσκεψη τουΛονδίνου το 1913, αφήνοντας πολλές αλβανικές περιοχές έξω από τα πολιτικά σύνορα της Αλβανίας (στη Σερβία, το Μαυροβούνιο και στην Ελλάδα...», στη σελ. 90 αναφέρεται ότι , «τα αλβανικά εδάφη στην Ελλάδα εκτείνονται στα νότια και στα νοτιοανατολικά της Αλβανικής Δημοκρατίας».
Στις σελίδες 175-176-177 γίνεται λόγος για την Τσαμουριά, που εκτείνεται στις ακτές του Ιονίου από τους Αγίους Σαράντα μέχρι την Πρέβεζα, και ότι το ποτάμι της ’ρτας (l40χλμ.), από τους κυριότερους ποταμούς της, είναι το πιο νότιο σύνορο των αλβανικών εδαφών. Επισημαίνεται δε ότι από τα αρχαία χρόνια η Τσαμουριά κατοικούνταν από τους προγόνους των Αλβανών και ότι στο τμήμα της εντός των συνόρων της Δημοκρατίας της Ελλάδας βρίσκονται περίπου 250-300 χιλιάδες Τσάμηδες ορθόδοξοι.
'Έλληνες φασίστες έσφαξαν τους Τσάμηδες"
Στο βιβλίοτης Ιστορίαςτης Δ' τάξης στην ελληνική γλώσσα για παιδιά της ελληνικής εθνικής μειονότητας γίνεται λόγος και για την περίοδο 1940-1943 όταν «οι Έλληνες κυβερνώντες αυτής της εποχής διέπραξαν απέναντι στους τσάμηδες Αλβανούς σειρά άγριων εγκλημάτων και το 1944 οι ελληνικές φασιστικές δυνάμεις έκαναν από τις πιο αποτρόπαιες πράξεις: βασάνισαν και στη συνέχεια σκότωσαν και έσφαξαν πάνω από 2 χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά». Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και στο βιβλίο της Ιστορίας της 7ης τάξης στην ελληνική γλώσσα, όπου στη σελ. 48 αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα ως νικήτρια δύναμη στονΑ' Παγκόσμιο Πόλεμο εξασφάλισε εδαφικά κέρδη από τη Βουλγαρία και ιδιαίτερα από την Τουρκία».
«...Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι Αλβανοί της Τσαμουριάς, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας κ.ά. υποχρεώθηκαν να φύγουν στην Τουρκία Και στις ιδιοκτησίες τους εγκαταστάθηκαν Ελληνες μετανάστες από τη Μικρά Ασία». Και στη σελ.13Ο: «Μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια οι Αλβανοί που ζούσαν στις δικές τους εστίες και που άδικα είχαν συμπεριληφθεί στο ελληνικό κράτος, ειδικά οι Τσάμηδες, εκδιώχθηκαν. Αντιμέτωποι με την άγρια βία, αυτοί υποχρεώθηκαν να φύγουν μαζικά από τους τόπους κατοικίας τους. Δεκάδες χιλιάδες ήρθαν στην Αλβανία».
Πρόβλημα για την εκπαίδευση της ελληνικής εθνικής μειονότητας αποτελεί και το κλείσιμο τριών μειονοτικών σχολείων (το Κλεισάρειο Δημοτικό της Δρόπολης, ένα στους Αγίους Σαράντα και άλλο ένα στο Πωγώνη) λόγω μη ικανοποιητικού αριθμού μαθητών, επιχείρημα το οποίο αντικρούει η «Ομόνοια» παραθέτοντας στοιχεία ότι ο αριθμός των παιδιών παραμένει σταθερός ενώ στους Αγίους Σαράντα παρατηρείται και επιστροφή Ελλήνων.
Έτσι ζητείται να ληφθούν μέτρα για την οικοδόμηση νέων σχολικών μονάδων, λόγω ακαταλληλότητας των υπαρχόντων οκτατάξιων σχολείων της ελληνικής μειονότητας. Πάγιο αίτημα αποτελεί και η άδεια λειτουργίας ελληνικού σχολείου στη Χειμάρρα, που έπαψε να λειτουργεί το 1946.
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

SIEMENS: Με το νόμο Αλογοσκούφη νομιμοποίησαν 6.000.000 ευρώ για μίζες


Τη «λογική» και τις τεχνικές διακίνησης μαύρου χρήματος, με το οποίο η Siemens πριμοδοτούσε στελέχη του ΟΤΕ (ενδεχομένως και Έλληνες πολιτικούς) προκειμένου να κάνει τις δουλειές της, εξασφαλίζοντας υψηλότατη κερδοφορία, περιγράφει «απόρρητο και εμπιστευτικό» έγγραφο το οποίο έχει στην κατοχή του το «Π».

Πρόκειται για την καταγραφή της συζήτησης (σημειώσεις) υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Griechenland με ομάδα δικηγόρων για την ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας (συγ)κάλυψης... Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η εν λόγω συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8.3.2006. Όπως θα δείτε, και επί «νέας διακυβέρνησης» η Siemens μια χαρά τα κατάφερνε...

Στο εν λόγω έγγραφο υπογραμμίζεται ότι «ο κύριος Μαυρίδης ανέλαβε στο διοικητικό συμβούλιο της Siemens Griechenland (Ελλάδα) την αρμοδιότητα για τον τομέα com (τηλεπικοινωνίες) την 1.4.1998. Έκτοτε ο τομέας είναι εξαιρετικά επικερδής και κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά».

Στη συνέχεια το έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το «Π» περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους η Siemens Griechenland εξασφάλισε αυτήν την πρώτη θέση στην αγορά εις βάρος του ΟΤΕ πριμοδοτώντας στελέχη του:

«Από το 1997 βρίσκεται σε ισχύ μια σύμβαση - πλαίσιο με τον ΟΤΕ, που δραστηριοποιείται σε πολλές ακόμη χώρες των Βαλκανίων. Αυτή η σύμβαση - πλαίσιο, όπως επίσης και οι μεμονωμένες συμβάσεις που ακολούθησαν, απέφεραν στη Siemens Griechenland πολύ υψηλούς τζίρους, στους οποίους επιτεύχθηκαν εξαιρετικά καλές τιμές. Αντικείμενο της συμβατικής συμφωνίας είναι συν τοις άλλοις και δύο μεμονωμένες ρυθμίσεις.

● Ο ΟΤΕ είχε το δικαίωμα να ελέγξει, με τη βοήθεια μιας επιτροπής, εάν τηρήθηκε η συμβατική ρήτρα, σύμφωνα με την οποία ο ΟΤΕ λαμβάνει την καλύτερη τιμή χρέωσης πελατών. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο ΟΤΕ μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει μειώσεις τιμών.

● Επίσης ο ΟΤΕ έχει το δικαίωμα να ελέγξει πόσο ψηλά είναι τα κέρδη της Siemens Griechenland. Σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση μιας συγκεκριμένης τιμής, ο ΟΤΕ θα μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει εκπτώσεις.

● Ο ΟΤΕ μπορεί οποτεδήποτε να καταγγείλει τη συμφωνία σε περίπτωση που άλλοι ανταγωνιστές προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές από τη Siemens».

Όπως ίσως ήδη έχετε καταλάβει, «ψαγμένοι» φίλοι και αναγνώστες, «ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα χρήση των τριών μη συμφερουσών για τη Siemens δυνατοτήτων».

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτευγμάτων της Siemens Griechenland εις βάρος του ΟΤΕ αναφέρονται στο έγγραφο που έχουμε στην κατοχή μας «η Αρμενία με την εκεί εταιρεία Armentel, όπου κατέστη εφικτό (σ.σ.: για τη Siemens) να καταληφθεί μερίδιο αγοράς 100% στα κινητά και 60% στη σταθερή τηλεφωνία. Παρόμοια αποτελέσματα επετεύχθησαν σε πολλές ακόμη βαλκανικές χώρες, όπως η Ρουμανία».

Οι «απαραίτητες» πριμοδοτήσεις

Πώς τα κατάφερναν τόσο καλά τα τσακάλια της Siemens; Δεν θέλει ρώτημα, αξίζει ωστόσο να παρακολουθήσουμε τις διατυπώσεις τους μέσα από το έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας.

«Οι πολυάριθμες πριμοδοτήσεις ήταν απαραίτητες ιδίως επειδή η διοίκηση του ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως συνολικά τέσσερις φορές και γι’ αυτόν τον λόγο έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μεταβαλλόταν τίποτε ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens (σ.σ.: και ζημιογόνα για τον ΟΤΕ και το ελληνικό Δημόσιο, συμπληρώνουμε εμείς) ακολουθούμενη πρακτική.

Με πιο απλά λόγια, οι της Siemens «αναγκάστηκαν» να λαδώσουν τέσσερις διοικήσεις του ΟΤΕ προκειμένου να συνεχίσουν να κάνουν αδιατάρακτα την επικερδή δουλειά τους...

Οι τεχνικές διακίνησης μαύρου χρήματος

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην περίληψη της συζήτησης του Μαυρίδη, αυτός απλώς ακολούθησε την πρακτική πριμοδοτήσεων που είχαν οικοδομήσει οι προκάτοχοί του (πριν δηλαδή από το 1998). Για να φτάσει το (μαύρο) χρήμα των πριμοδοτήσεων στους αποδέκτες του, εφαρμόστηκαν κατά περίπτωση τρία μοντέλα. Ας παρακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος μέσα από τις διατυπώσεις του εγγράφου:

Πρώτο μοντέλο: «Με τη διαμεσολάβηση της Dresdner Bank - εταιρείας Fitrust o κ. Μαυρίδης ήρθε σε επαφή με ιδιώτες από την Ελλάδα, οι οποίοι ήθελαν να μεταφέρουν χρήματα στην Ελβετία. Τα χρήματα αυτά, κατόπιν διαμεσολάβησης της Dresdner Bank, δόθηκαν από τους ιδιώτες σε μετρητά στον κύριο Μαυρίδη, ο οποίος τα ανάλωσε στη συνέχεια για πριμοδοτήσεις (σ.σ.: λαδώματα, θα λέγαμε εμείς) στην Ελλάδα. Ως αντιστάθμισμα στη συνέχεια το ίδιο ποσό στην Ελβετία εμβαζόταν από τους εν λόγω λογαριασμούς (Dresdner Bank) στους λογαριασμούς των ιδιωτών».

Είναι προφανές από τη διαδικασία που περιγράφεται στο πρώτο μοντέλο και ότι οι πριμοδοτήσεις γίνονταν με χρήματα που κάποιοι έβγαζαν κρυφά (γιατί άραγε;) έξω από την Ελλάδα και η Siemens τους τα ξέπλενε...

Δεύτερο μοντέλο: «Στην Ελβετία συνήφθησαν δάνεια με τους εκεί λογαριασμούς και τα χρήματα στη συνέχεια εμβάστηκαν στην Ελλάδα, ανελήφθησαν εκεί και χρησιμοποιήθηκαν (σ.σ.: μπορούμε να φανταστούμε πώς) από τον κύριο Μαυρίδη. Το δάνειο εξοφλήθηκε στη συνέχεια στην Ελβετία με οικονομικούς πόρους της επιχείρησης».

Τρίτο μοντέλο: «Στην Ελλάδα δόθηκε στο παρελθόν – με παρόμοιο τρόπο όπως και στη Γερμανία (σ.σ.: λαμόγια υπάρχουν παντού) – φορολογική αμνηστία. Αυτή προέβλεπε ότι Έλληνες υπήκοοι είχαν τη δυνατότητα να επαναπατρίσουν χρήματα από το εξωτερικό, τα οποία είχαν μεταφέρει εκεί προηγουμένως για φορολογικούς λόγους. Κατ’ αυτήν τη διαδικασία επιβαλλόταν ένας κατ’ αποκοπήν φόρος της τάξεως μόνο του 3%. Ο κ. Μαυρίδης έκανε χρήση αυτής της δυνατότητας προκειμένου να μεταφέρει χρήματα από την Ελβετία προς την Ελλάδα».

Τι έκανε αυτά τα χρήματα; Πόσα κράτησε; Πώς τα μοίρασε και σε ποιους; Έχουμε εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη... Εσείς;

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.............


Αυτή είναι η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης! Xωρίς περαιτέρω σχόλια…

ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com/