'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Οι καλύτερες φωτογραφίες με τα αγάλματα!!!!




drymadesnews.blogspot.com

Το ροχαλητό βλάπτει τον... Έρωτα!!!

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία οι γυναίκες της χώρας πιστεύουν πως ο έρωτας και το …ροχαλητό δεν πάνε μαζί.






Από την έρευνα αυτή προκύπτει πως το ροχαλητό σκοτώνει την ερωτική ζωή. 

Συνολικά ρωτήθηκαν 500 γυναίκες, σε όλη την χώρα και το 50% απάντησε πως το ροχαλητό των συντρόφων τους χάλασε την ρομαντική τους σχέση, ενώ ένα ποσοστό 40% δηλώνει πως κοιμάται σε ξεχωριστά δωμάτια «για να αποφεύγει το μαρτύριο». 

Επίσης το 30% δήλωσε πως λόγω του ροχαλητού έχει συχνά καυγάδες με το σύντροφο και το 6% απάντησε πως το ροχαλητό διέλυσε τον γάμο ή την σχέση τους. 

Η έρευνα έγινε από την εταιρία Fisher & Payker Healthcare σύμφωνα με την οποία πολλές γυναίκες δήλωσαν πως προτιμούν να ακούν την βρύση να στάζει, ή τα κομπρεσέρ έξω από το σπίτι παρά τον σύντροφό τους να ροχαλίζει.

 http://neamadata.blogspot.com/2010/10/blog-post_3017.html#ixzz12q80JTOb

Η ροζ Πόρσε της Τζούλιας !!!!!

Η Τζούλια Αλεξανδράτου ανήκει στις γυναίκες που έχουν πάθος τόσο με τα ωραία αυτοκίνητα, όσο και με το ροζ χρώμα. 

Αυτά τα δύο τα συνδύασε στην...
Πόρσε που οδηγεί, η οποία έχει ένα εκτυφλωτικό ροζ χρώμα!

Με αυτό το αυτοκίνητο, πλέον όλοι μπορούν να καταλάβουν που βρίσκεται η Τζούλια, άλλωστε φέρει και το όνομα της στο πίσω μέρος. Ανάλογα πάθη έχουν και διάφορες κυρίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 


Ροζ Πόρσε οδηγεί και η Μαράια Κάρεϊ, ενώ η Πάρις Χίλτον επιμένει επίσης στο ροζ, αλλά προτίμησε μία Bentley…

  http://neamadata.blogspot.com/2010/10/blog-post_5873.html#ixzz12orrJNon
http://dinatos.blogspot.com/2010/10/blog-post_8561.html

ΠΑΤΡΑ: Τρεις αλλοδαποί βίασαν 25χρονη

Γ
υναίκα 25 χρονών από την Πάτρα κατήγγειλε πριν από λίγο στην Ασφαλεια ότι βιάστηκε από τρεις αλλοδαπούς στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. 

 Την καταγγελεία της γυναίκας, η οποία φέρει στο πρόσωπο σημάδια κακοποίησης, εξετάζει με προσοχή η Ασφάλεια, δερευνώντας και τους λόγους για τους οποίους η γυναίκα βρέθηκε εκεί. 

Όπως είναι γνωστό το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, έχει μετατραπεί σε καταυλισμό Αφγανών όπου ανθεί η αγοραπωλησία ναρκωτικών. 

dete.gr

Ένοχος για τη δολοφονία του εραστή του ο πρίγκιπας!!!!!

Ένας σαουδάραβας πρίγκιπας, που κατηγορείται ότι χτύπησε και στραγγάλισε ένα βοηθό του σε μεγάλο ξενοδοχείο του Λονδίνου, κρίθηκε σήμερα ένοχος από το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι.

Ο Σαούντ Μπιν Αμπντουλαζίζ Μπιν Νασίρ αλ Σαούντ, 34 ετών, εγγονός του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Μπάνταρ Αμπντουλάχ Αμπντουλαζίζ, 32 ετών, στις 15 Φεβρουαρίου σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Landmark στο δυτικό Λονδίνο. Η ποινή του θα ανακοινωθεί αργότερα.


Το θύμα είχε βρεθεί στραγγαλισμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που μοιραζόταν με τον πρίγκιπα. Το πρόσωπό του είχε... δαγκωματιές και το σώμα του έφερε σημάδια από πολλά χτυπήματα.


Ο πρίγκιπας είχε ήδη χτυπήσει πολλές φορές τον βοηθό του στο παρελθόν, ενώ τον Ιανουάριο καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχέιου να βιαιοπραγεί εναντίον του.


Σύμφωνα με τον πρίγκιπα οι δύο άνδρες ήταν "φίλοι και ίσοι", ετεροφυλόφιλοι και οι δύο, όμως σύμφωνα με τον εισαγγελέα "είναι προφανές" ότι ο πρίγκιπας "είτε είναι ομοφυλόφιλος, είτε παρουσιάζει ομοφυλοφιλικές τάσεις".


Οι δικηγόροι του πρίγκιπα ζήτησαν η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, διότι η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα που στη Σαουδική Αραβία και τιμωρείται με θάνατο.


Ο εισαγγελέας Τζόναθαν Λέντλο επεσήμανε ότι ο πρίγκιπας δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στην πατρίδα του σύντομα και ότι αν εκτιμά ότι διατρέχει πραγματικό κίνδυνο στην πατρίδα του μπορεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία.


Πηγή:protothema.gr
http://alepounews.blogspot.com/2010/10/blog-post_8377.html

72χρονη ετοιμάζεται να αποκτήσει παιδί με τον 26χρονο εγγονό της!!!!!

Ανήκουστο και όμως αληθινό. Μία 72χρονη ετοιμάζεται να αποκτήσει παιδί με τον 26χρονο εγγονό της! Οι Pearl Carter και Phil Bailey πλήρωσαν μία παρένθετη μητέρα 20.000 λίρες για να φέρει στον κόσμο τον καρπό του «έρωτά» τους.

Η Carter από την Ιντιάνα των ΗΠΑ γνώρισε τον Bailey πριν τέσσερα χρόνια, όταν πέθανε η μητέρα του 26χρονου, Lynette, με την οποία η 72χρονη δεν είχε ποτέ επαφή μέχρι τότε.

Η ηλικιωμένη γέννησε την Lynette στα 18 της χρόνια εκτός γάμου και όπως λέει, αναγκάστηκε να δώσει το παιδί της για υιοθεσία λόγω των αυστηρών γονιών της. Στη συνέχεια παντρεύτηκε αλλά δεν απέκτησε άλλα παιδιά.

Γιαγιά και εγγονός, που δέχονται την κοινωνική κατακραυγή και μπορεί να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της αιμομιξίας, ερωτεύθηκαν και έγιναν εραστές λίγο μετά την γνωριμία τους.

Σε συνέντευξή τους στο περιοδικό της Νέας Ζηλανδίας New Idea η Carter είπε ότι «δεν τη νοιάζει η γνώμη του κόσμου». «Είμαι ερωτευμένη με τον Phil και αυτός μαζί μου. Σύντομα θα κρατώ το γιο ή την κόρη μου στην αγκαλιά μου και ο Phil θα είναι ένας περήφανος πατέρας».

«Πάντα με έλκυαν οι μεγαλύτερες γυναίκες και νομίζω ότι η Pearl είναι εκπληκτική», είπε ο 26χρονος. Η Carter αποκάλυψε ότι έψαχνε για πολλά χρόνια την κόρη της, αλλά εγκατέλειψε τις προσπάθειες περίπου πριν 15 χρόνια. Τελικά, μετά το θάνατο της Lynette, ήταν ο Phil που αναζήτησε τη γιαγιά του και τη βρήκε στέλνοντας της ένα γράμμα και μετά e-mail.

«Μου έστειλε μία φωτογραφία του και σκέφτηκα τι ωραίος και σέξι άνδρας είναι προτού με τσιμπήσω για να συνειδητοποιήσω ότι είναι εγγονός μου. Όταν τον πρωτοείδα ήξερα ότι ποτέ δε θα είχαμε σχέση γιαγιάς- εγγονού. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ένιωθε σεξουαλικά ζωντανή», ομολογεί η Pearl. 

Πηγη : typos.com.cy
TNSite

Οι Πολωνοί θα κατασκευάσουν το μεγαλύτερο άγαλμα του Ιησού στο πλανήτη.!!!

Το νέο άγαλμα θα κάνει το αντίστοιχο  του Ρίο "Χριστός ο Λυτρωτής" να φένεται μικρό  και θα βοηθήσουν την άγνωστη πόλη μέχρι σήμερα Swiebodzin να  εμφανιστεί στο χάρτη.

«Αν είχαμε ανοίξει μία  πίστα ή  ένα γήπεδο γκολφ εδώ, οι τουρίστες θα ερχόντουσαν μόνο για την το  συγκεκριμένο λόγο. 

Αλλά με ένα άγαλμα του Ιησού η σεζόν θα διαρκέσει ολόκληρο το έτος", δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.Η Swiebodzin, μια πολωνική πόλη των 21.000 κατοίκων πλησίον των γερμανικών συνόρων, θα είναι σύντομα το σπίτι σε ένα  33μετρο  ομοίωμα του Χριστού, το  οποίο, μαζί με ένα στεφάνι που προσθέτει  επιπλέον δύο μέτρων και το μήκος 16 μέτρων ανάχωμα του θα βάλει όλα τα άλλα αγάλματα που είναι αφιερωμένα στο γιο του Θεού στη σκιά του.


http://katohika.blogspot.com/2010/10/blog-post_7132.html

Βατοπέδι: Αθώωσαν πάλι τους εαυτούς τους.!!!!

Η αδυναμία να συνταχθεί ενιαίο πόρισμα και η πρόταση παραπομπής μόνο από το ΠΑΣΟΚ στο δικαστικό συμβούλιο πέντε πρώην υπουργών της Ν.Δ., είναι το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης διαδικασίας της αρμόδιας Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο την υπόθεση του Βατοπεδίου. 

Όπως και στην περίπτωση της εξεταστικής για την Οικονομία, το ΠΑΣΟΚ αυτοαθωώθηκε.

Η παραπομπή αφορά τους Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Γιώργο Βουλγαράκη και Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

 
Ο κ. Ρουσόπουλος παραπέμπεται για ηθική αυτουργία και απιστία περί την υπηρεσία, ενώ οι κ.κ. Κοντός, Δούκας και Μπασιάκος για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της κακουργηματικής απιστίας και απάτης.

 
Τέλος, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης παραπέμπεται βάσει «σοβαρών ενδείξεων» για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος, που είχε ως αποτέλεσμα ζημία εις βάρος του Δημοσίου». 

 
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με χωριστά πορίσματα, προτείνουν την παραπομπή των Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου, ενώ ο ΛΑΟΣ (με άλλο πόρισμα) στέκεται στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων και δεν εισηγείται την παραπομπή τους. 

 
Το ΚΚΕ κάνει επίσης λόγο για την εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ παροχή προστασίας σε δικούς του υπουργούς και επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

 
Εναντίον και των δύο μεγάλων κομμάτων στρέφεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν παραπέμπονται, ενώ τα αδικήματα των άλλων έχουν παραγραφεί.

 
Σε συνέντευξη Τύπου, οι βουλευτές της Ν.Δ. που ήσαν μέλη της Επιτροπής και έχουν αποχωρήσει, μίλησαν για πολιτική σκευωρία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.


elzoni
http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_4496.html

Η ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ...!

Η κτηματαγορά στην Ήπειρο έχει βουλιάξει το τελευταίο διάστημα. 

Οι κτηματομεσίτες διαμαρτύρονται, λέγοντας πως «δεν κινείται φύλλο».
 
Ωστόσο, ενδέχεται να πάρουν μια ανάσα από την μετάθεση της ημερομηνίας αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, που αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.  

Η εικόνα στην κτηματαγορά παρουσιάζει ραγδαία αύξηση του «στοκ» των απούλητων κατοικιών και σταδιακή µείωση των τιμών, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα προοπτική ανάκαµψης.
 
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν µειώσεις τιµών σε αρκετές περιπτώσεις νεόδµητων κατοικιών, οι οποίες κυμαίνονται από 5%-10%.
 
 Οι τράπεζες πλέον δεν χρηµατοδοτούν την αγορά κατοικίας.  Σύµφωνα µε τα στοιχεία των τραπεζών, οι 2 στις 3 αιτήσεις στεγαστικών δανείων κόβονται.

Αλλάζει ξανά ο νόμος για το κάπνισμα !!!!!

Τα Χριστούγεννα θα έχουν τον αντικαπνιστικό νόμο νούμερο... τρία!  

Από τη μια οι δήμαρχοι που ελέω εκλογών δεν πολυ-θέλουν να τον εφαρμόσουν, από την άλλη το Κράτος που ως συνήθως κάνει νόμους... για να τους κάνει και φυσικά οι καταστηματάρχες που... αγαπούν τους θεριακλήδες, δεν ήθελε και πολύ, ο αντικαπνιστικός νόμος πήγε περίπατο.

Έτσι αλλάζει και πάλι και μάλιστα ... οσονούπω! Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Βήμα” η διάρκεια ζωής του υπάρχοντος νόμου έχει ημερομηνία λήξης τα Χριστούγεννα (ούτε καν την 31η Δεκεμβρίου για να είναι γεμάτα τα μαγαζιά για το ρεβεγιόν).

Ως τότε υποτίθεται ότι θα τηρείται κατά γράμμα. Από κει και μετά ο νόμος θα γίνει ... αλά καρτ! Υπάρχει η σκέψη να μπει ωράριο.

Να απαγορεύεται,δηλαδή, το κάπνισμα ως τις δέκα το βράδυ και από τις δέκα και μετά να επιτρέπεται χωρίς κανένα περιορισμό.

Εξετάζεται και πάλι να διαχωριστούν τα καταστήματα (ολόκληρα αυτή τη φορά, όχι μισά, μισά) σε καταστήματα καπνιστών και μη.

Αυτό για όσα καταστήματα είναι κάτω από 100 τετραγωνικά. Για τα άνω των 100 τετραγωνικών θα επανέλθει το γνωστό μέτρο με τις ξεχωριστές αίθουσες.


πηγή: newsit.gr
http://glenti.blogspot.com/2010/10/blog-post_7163.html

Ταχυδρομείται σε 1.000.000 φορολογούμενους το σημείωμα της περαίωσης

Αποστέλλονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα πρώτα 100.000 σημειώματα περαίωσης σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. 

 Όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων της δεκαετίας 2000-2009 έχουν προθεσμία μέχρις τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα υπαχθούν στη ρύθμιση καταβάλλοντας και τους αναλογούντες φόρους. 

Όπως ορίζει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την υπαγωγή στη ρύθμιση πληρώνεται και το 20% του οφειλόμενου φόρου.  Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ελέγξουν εξονυχιστικά το σημείωμα της εφορίας διότι δεν αποκλείεται να έχει λάθη όπως όπως είχε παρατηρηθεί και σε χιλιάδες σημειώματα του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων.

Όσοι λοιπόν διαπιστώσουν λάθη θα πρέπει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου να ζητήσουν από τις εφορίες τους την διόρθωση των στοιχείων και την επανέκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος

Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ποσό για τους επιτηδευματίες  που τηρούν βιβλία πρώτης κατηγορίας ανέρχεται στα 300 ευρώ. Για όσους τηρούν βιβλία β΄ κατηγορίας το ποσό φθάνει τα 700 ευρώ εάν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες και 500 ευρώ για επιχειρήσεις. 


Για τις επιχειρήσεις με βιβλία γ΄ κατηγορίας ο ελάχιστος φόρος ανά χρήση ανέρχεται στα 700 ευρώ ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 1.000 ευρώ . 

 
Voria.gr 
http://kapistri.blogspot.com/2010/10/1000000.html

Άνθρακας ο θησαυρός.......

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς... νεράκι!!!!

Νερό σε μεγάλη ποσότητα έφερε στην επιφάνεια το γεωτρύπανο, αντί του θησαυρού του Αλή Πασά, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στο νομό Τρικάλων. Ο Ελληνοαυστραλός που συνεχίζει να πιστεύει ακόμη ότι στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός, θα επιστρέψει ύστερα από λίγο καιρό προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες. Πάντως, η τρύπα που έβγαλε νερό αντί του θησαυρού σφραγίστηκε και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Η γεώτρηση βρισκόταν στα 35 - 38 μέτρα όταν άρχισε να εξέρχεται μεγάλη ποσότητα νερού. Οι υπεύθυνοι των μηχανημάτων τόνισαν πως το νερό ήταν πάρα πολύ και ήταν σχεδόν αδύνατον η μικροκάμερα να βεβαιώσει την ύπαρξη του θησαυρού.  



http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?t=585893

Το μυστικό της Σπιναλόγκα!!!!

Φ
υλάκιζαν και υγιείς μαζί με τους λεπρούς για τιμωρία στην Σπιναλόγκα. Για πρώτη φορά το νησί των λεπρών στην Κρήτη, αποκαλύπτει το φοβερό μυστικό του:

Στα χρόνια του εμφύλιου πολέμου και για μια δεκαετία ακόμα, άνθρωποι υγιείς εξορίζονταν στην Σπιναλόγκα για να κολλήσουν τη νόσο του «Χάνσεν» και έτσι να τιμωρηθούν, αλλά και να παραμείνει «ανοιχτό» το νησί για πολλά χρόνια.

Η απίστευτη αυτή τραγωδία για εκατοντάδες υγιείς ανθρώπους, γίνεται γνωστή για πρώτη φορά μετά από δημοσιογραφική έρευνα που θα παρουσιαστεί απόψε στις 23.00 στο ALTER, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».


Άνθρωποι που έζησαν το φρικιαστικό αυτό γεγονός μιλούν για πρώτη φορά ανοιχτά μαζί με τους κατοίκους της Σπιναλόγκας και αποκαλύπτουν όλη την κόλαση που βίωσαν στο νησί των λεπρών για πρώτη φορά στην κάμερα.


Τα στόματα όσων γνωρίζουν αυτό το έγκλημα σε βάρος εκατοντάδων ανθρώπων με δημοκρατικό φρόνημα, ανοίγουν σήμερα, με αφορμή το σήριαλ "Το Νησί" που προβάλλεται από το MEGA και έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.


Υπάρχουν μαγνητοφωνημένες μαρτυρίες θυμάτων αυτής της τραγωδίας, αλλά και συγγενών τους, που έβλεπαν τους ανθρώπους τους να είναι απόλυτα υγιείς, να «κλείνονται» στο "νησί των λεπρών" για να αρρωστήσουν εκεί και να μην επιστρέψουν ποτέ πια στα σπίτια τους. 


http://dete.gr/news.php?article_id=9535

Τέρμα το φορολογικό απόρρητο: στο ίντερνετ τα στοιχεία εκατομμυρίων φορολογούμενων..!!!!

Το υπουργείο Οικονοµικών σχεδιάζει την ανάρτηση στο διαδίκτυο των στοιχείων εκατομμυρίων φορολογούμενων, όπου μέσω του taxisnet οι εγγεγραμμένοι θα μπορούν να βλέπουν ιδίοις όμμασι τι δήλωσε και τι πλήρωσε ο κάθε συμπολίτης μας.

Κατάρριψη ελληνικών πολεμικών επιδιώκουν οι Τούρκοι!!!!


"Κυνηγοί κεφαλών" οι Τούρκοι στο Αιγαίο Οι Τούρκοι πιλότοι που κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν μετατραπεί σε κυνηγούς κεφαλών… με στόχο τους Έλληνες πιλότους των F-16 και Μιράζ που βγαίνουν για αναχαιτίσεις.  

Η επιθετικότητα των Τούρκων πιλότων αποκαλύπτεται από σήμα που αφορά Έλληνα χειριστή καταδιωκτικού 

Το πετρέλαιο του Αιγαίου θέλει ο Ερντογάν!!!!

Δημοσιεύουμε τα βασικά σημεία της χθεσινής συνέντευξης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
- Έρχομαι στην Αθήνα παραβλέποντας θέματα πρωτοκόλλου.
- Οι χώρες δεν πρέπει να κάνουν πράξη αυτά που συνιστούν casus belli. Αυτή την στιγμή διανύουμε μια περίοδο που γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ειρήνης. Μαζί με τον κ. Παπανδρέου προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων και δεν πρέπει να πέφτουμε στις παγίδες αυτών που θέλουν να πυροδοτήσουν εντάσεις.
- Το θέμα των πτήσεων πάνω από τα νησιά δε γίνεται τόσο συχνά όσο παλιά. Η Ελλάδα κάνει πτήσεις των αεροσκαφών της μέχρι της δική μας υφαλοκρηπίδα. Αυτά πρέπει να έχουν σαν κέντρο το ΝΑΤΟ και να ελέγχονται από εκεί. Πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία της κοινής γνώμης και να την αποστρατικοποιήσουμε. Πιστεύω ότι και ο φίλος μου ο Γ. Παπανδρέου επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη.
- Στο θέμα του Αιγαίου δε βλέπω κανένα λόγο, για να μην φθάσουμε σε μια συμφωνία και συνεργασία (πετρέλαιο). Πρέπει να κάνουμε βήματα, γιατί αλλιώς θα είμαστε και οι δυο χαμένοι. Εμείς εξάγουμε φυσικό αέριο στην Ελλάδα και ο αγωγός αυτός είναι αγωγός φιλίας. Το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας και ειρήνης και να παρέχει οφέλη και στις δυο πλευρές.
- Η ροή λαθρομεταναστών δεν είναι κάτι ηθελημένο. Υπάρχουν λαθρέμποροι που έκαναν αυτή τη δουλειά και άνθρωποι της τουρκικής ασφάλειας επιβλέπουν το θέμα.
- Δεν έχω μυστική ατζέντα. Στην Αθήνα θα έρθω ως προσκεκλημένος στη Σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές και θα μας φιλοξενήσει ο Γ. Παπανδρέου και ο Πρωθυπουργός της Μάλτας. Αν συμμετάσχει και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, εδώ δε θα παρίσταμαι, γιατί αυτή την στιγμή στα διεθνή ύδατα τα πλοία μας δέχθηκαν επιθέσεις και είχαμε θύματα. Δε δέχομαι να συνομιλήσω με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ είναι θέμα που δε με αφορά.
- Στις αρχές του 2000 είχαμε σοβαρή κρίση στην Τουρκία. Οι δυο μαγικές λέξεις που μας βοήθησαν ήταν η σταθερότητα και η ασφάλεια. Δεν κάνουμε οπισθοχώρηση στα θέματα της οικονομικής σταθερότητας και πειθαρχίας. Διοικούμε την οικονομία με επιτυχία.

antinews.gr
http://e-parembasis.blogspot.com/2010/10/blog-post_7056.html

Οι βίαιες σκηνές αυξάνουν την επιθετικότητα των εφήβων!!!

Η συχνή παρακολούθηση βίαιων σκηνών στις κινηματογραφικές ταινίες, στην τηλεόραση και στα βιντεοπαιχνίδια «αναισθητοποιεί» τους εφήβους στη βία και τους ωθεί να συμπεριφέρονται πιο επιθετικά, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ενισχύει επίσης τα επιχειρήματα όσων ζητούν να μειωθεί δραστικά η βία στις κάθε είδους παραγωγές ταινιών, οι οποίες κατακλύζονται όλο.και συχνότερα από αναπαραστάσεις βίαιων συμπεριφορών.

Η έρευνα, υπό τον δρ. Τζόρνταν Γκράφμαν των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Social Cognitive and Affective Neuroscience», σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιndependent», έκανε πειράματα με 22 αγόρια ηλικίας 14 έως 17 ετών και διαπίστωσε ότι όσες περισσότερες βίαιες σκηνές παρακολουθούσαν σε μια οθόνη, τόσο πιο απαθείς γίνονταν σταδιακά οι εγκεφαλικές αντιδράσεις τους στη βία που έβλεπαν.

Οι ερευνητές μελέτησαν – με ειδικό εγκεφαλικό «σκάνερ» μαγνητικής απεικόνισης λειτουργικού συντονισμού - τις αντιδράσεις του εγκεφάλου των εθελοντών την ώρα που αυτοί παρακολουθούσαν σύντομα βιντεοκλίπ διάρκειας τεσσάρων δευτερολέπτων, τα οποία έδειχναν βίαιες πράξεις και είχαν ληφθεί από 60 διαφορετικές ταινίες.

Διαπιστώθηκε ότι καθώς τα αγόρια εκτίθεντο σε ολοένα περισσότερη βία με το πέρασμα του χρόνου, τόσο μειώνονταν οι συναισθηματικές αντιδράσεις στον εγκέφαλό τους αλλά και στο δέρμα του (όπως έδειξαν ηλεκτρόδια συνδεμένα στα δάχτυλα των χεριών τους), πράγμα που, κατά τους επιστήμονες, δείχνει ότι σιγά-σιγά οι έφηβοι εθίζονται να ανέχονται όλο και περισσότερο τη βία και να γίνονται έτσι οι ίδιοι πιο ικανοί και πρόθυμοι να έχουν βίαιες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η επίδραση των βίαιων σκηνών είναι «ύπουλη», καθώς ο εθισμός στη βία - όπως έδειξαν οι απεικονίσεις του εγκεφάλου - συμβαίνει ακόμη περισσότερο, όχι όταν οι σκηνές που παρακολουθούν οι νέοι είναι ακραία βίαιες, αλλά αντίθετα όταν απεικονίζουν ήπια ή μέτρια βία, πράγμα που δείχνει ότι οι συναισθηματικές αντιδράσεις τους αμβλύνονται αποτελεσματικότερα, όταν η εξοικείωσή τους με τη βία γίνεται «με το μαλακό».

Η επίδραση των βίαιων σκηνών στους νέους έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης ήδη από την εμφάνιση της τηλεόρασης και, πιο πρόσφατα, έχει ενταθεί με αιτία τα όλο και πιο βίαια βιντεοπαιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι άκρως δημοφιλή χάρη και στη νέα τεχνολογία, που τα καθιστά ιδιαίτερα θεαματικά.


safarilive
http://www.newscity1.net/2010/10/blog-post_6195.html 

Κομπίνα με πιστωτικές κάρτες στο Βόλο!!!

ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
 
Μεγάλη κομπίνα ξαφρίσματος τραπεζικών λογαριασμών με τη χρήση πιστωτικών καρτών-κλώνων μπλόκαρε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. 
 
Δύο Ρουμάνοι, μέλη συμμορίας, βρίσκονται ήδη στα χέρια των αστυνομικών, ενώ τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται, εμπλέκονται στην καλά οργανωμένη απάτη με στόχο τραπεζικούς λογαριασμούς στο Βόλο.
 
Επαγγελματίες και εφοδιασμένοι με σύγχρονο ηλεκτρονικό... εξοπλισμό οι δύο υπήκοοι Ρουμανίας, 23 και 27 ετών, έπεσαν στην «παγίδα» των αστυνομικών.Πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις των τελευταίων παρακολούθησης πολλών κεντρικών τραπεζών στο Βόλο, άπλωσαν «δίχτυ» αστυνομικών σε καίρια σημεία, καταγράφοντας σε 24ωρη βάση κάθε ύποπτη κίνηση.
 
Χθες το μεσημέρι τα δύο μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως έδρασαν σε δύο κεντρικά υποκαταστήματα της Alpha Bank, στην οδό 2ας Νοεμβρίου και στην Πολυμέρη. Και στα δύο υποκαταστήματα έθεσαν σε εφαρμογή τη μέθοδό τους για την υποκλοπή κωδικών. 
 
Το βάθος της μεγάλης απάτης παραμένει άγνωστο, καθώς και εάν καταθέτες έχουν ήδη πέσει θύματα.Η έρευνα της αστυνομίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναζητά απαντήσεις σε πολλά ακόμη ερωτήματα και κυρίως τα πρόσωπα-κλειδιά που βρίσκονται πίσω από τους αντιγραφείς των κωδικών, δηλαδή τα μέλη της συμμορίας που θα χρησιμοποιούσαν σε επόμενο στάδιο τα προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και θα εξέδιδαν τις πιστωτικές κάρτες-κλώνους για τη γερή μπάζα.  
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες φέρεται ότι δεν είχαν μόνο την Alpha Bank στο στόχο τους, αλλά και κεντρικά υποκαταστήματα στο Βόλο και άλλων τραπεζών.
 

Σκοτώθηκε από… αγριοκάτσικο..!!!

Ένας 63χρονος άνδρας, έχασε τη ζωή του όταν του επιτέθηκε ένα αγριοκάτσικο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.


Ο Μπόμπ Μπόρντμαν είχε πάει για πεζοπορία μαζί με τη γυναίκα του και ένα φίλο τους στο Εθνικό Ολυμπιακό Πάρκο της Ουάσινγκτον. Κάποια στιγμή, οι τρείς τους αποφάσισαν να κάνουν μια στάση για φαγητό.


Ξαφνικά, ένα από τα 300 αγριοκάτσικα που υπάρχουν στο πάρκο, τους πλησίασε επιθετικά. Ο 63χρονος άνδρας προσπάθησε αρχικά να διώξει το ζώο, το οποίο πάνω στη μανία του τον κάρφωσε με τα κέρατα στο μηρό.


Ο άτυχος άνδρας έπεσε στο έδαφος και άρχισε να αιμορραγεί. Το αγριοκάτσικο όμως ούτε και τότε σταμάτησε την ανηλεή επίθεση του, αφού ανέβηκε πάνω στον πεσμένο άνδρα και συνέχισε να του επιτίθεται με κάθε τρόπο.


Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ένας από τους φύλακεςτου πάρκου που άρχισε να πετά πέτρες στο αγριοκάτσικο και τότε μόνο εκείνο απομακρύνθηκε από το θύμα του. Δυστυχώς όμως μέχρι να φτάσουν οι διασώστες ήταν ήδη αργά για τον 63χρονο άνδρα που υπέκυψε στα τραύματα του.


Αργότερα το απόγευμα, οι φύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν το αγριοκάτσικο.

http://www.star.gr/perierga/65011

Πανικός στη Τουρκία από ήττα σε ηλεκτρονικό παίγνιο στρατηγικής!!!!

«H Τουρκία υπό κατάληψη της Ελλάδος» είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της Milliyet, που αναφέρεται στο διαδικτυακό παιχνίδι διπλωματίας eRepublik.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι που κυκλοφορεί από το 2008, παίζεται από παίχτες απ’όλο τον κόσμο και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των χρηστών ξεπερνάει τους 430.000.

Η τουρκική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Έλληνες παίχτες είχαν μεγάλες επιτυχίες και κατάφεραν μαζί με τους συμμάχους τους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ισραήλ την Κίνα και την Ισπανία να θέσουν υπό έλεγχο την συμμαχία της Τουρκίας.



Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι σε λίγες ημέρες μπορεί να «πέσει» και το μέτωπο της Κύπρου και να βρίσκεται στα χέρια της συμμαχίας που βρίσκονται και οι Έλληνες.

“Yπάρχει μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους παίχτες. Όμως επειδή οι Έλληνες χρήστες είναι περισσότεροι, οι Τούρκοι ενδέχεται να χάσουν και την Κύπρο» γράφει η Milliyet.

Με τη δημοσίευση της είδησης έχουν κινητοποιηθεί εκατοντάδες Τούρκοι χρήστες του internet για να εγγραφούν στο παιχνίδι και να «σώσουν» τη χώρα τους.

Όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο παιχνίδι στρατηγικής μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στο www.erepublik.com.

ΠΗΓΗ 

http://nationalpride.wordpress.com

Κάνουν θραύση τα τουρκικά ζυμαρικά !!!

Η Τουρκία αναδεικνύεται σε δεύτερο μεγαλύτερο - έπειτα από την Ιταλία - εξαγωγέα ζυμαρικών στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ένωση Βιομηχάνων Ζυμαρικών της Τουρκίας.

Το εννεάμηνο του 2010 (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος) οι τουρκικές επιχειρήσεις εξήγαγαν 221.000 τόνους ζυμαρικών σε 128 χώρες του κόσμου.


Την επόμενη πενταετία, η Ένωση Βιομηχάνων Ζυμαρικών της Τουρκίας στοχεύει σε αύξηση των εξαγωγών (500.000 τόνους)  που θα αποφέρουν έσοδα 500 εκατομμυρίων δολαρίων.


zougla.gr 

Αυξάνονται οι παραγγελίες μέσω διαδικτύου!!

Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι Βρετανοί θα δαπανήσουν φέτος 6,4 δισ. στερλίνες (10,2 δισ. δολάρια) για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους μέσω του internet, γεγονός που σημαίνει αύξηση 16% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

H μελέτη καταλήγει ότι οι online πωλήσεις σε διευθύνσεις που διαθέτουν και δίκτυο καταστημάτων αυξάνονται με διπλάσιο ρυθμό, σε σχέση με τις πωλήσεις σε αποκλειστικά διαδικτυακά καταστήματα.


Την έρευνα διεξήγαγαν η οργάνωση IMRG και η εταιρεία συμβούλων Capgemini. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=185703&cid=8 

Σοκ για τους δημόσιους υπαλλήλους, με κατάλληλη προπαγάνδα σε βάρος τους.!!

Ανοικτό  το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων από την Ελλάδα, σε περίπτωση που η Eurostat αναθεωρήσει σημαντικά προς τα πάνω το έλλειμμα και το χρέος του 2009, άφησε χθες ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν. Όπως εκτιμάται το έλλειμμα θα αναθεωρηθεί στο 15,4%, από 13,6% που είχε εκτιμηθεί το καλοκαίρι και 12,7% στις αρχές του χρόνου.

Σύμφωνα με τον κύριο Ρεν ο έλεγχος της Eurostat στα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας είναι πιθανόν να μην ολοκληρωθεί πριν από τις 22 Οκτωβρίου αλλά να....
παραταθεί ως τις 15 Νοεμβρίου –μετά τις εκλογές δηλαδή ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Επειδή, αν γνώριζαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τι τους περιμένει μετά τις εκλογές θα εύχονταν να είναι εγκλωβισμένοι στα ορυχεία της Χιλής. Εκεί καλύτερους μισθούς θα είχαν και θα γλίτωναν και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω αποτελεί το ισχυρό άλλοθι της κυβέρνησης για να προχωρήσει σε γενναίες περικοπές οι οποίες θα προκαλέσουν σοκ σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Από την άλλη, με επικοινωνιακό τρόπο προσπαθούν ήδη να στρέψουν την κοινωνία κατά των δημοσίων υπαλλήλων. Θα ακουστούν πολλά: Παίρνουν πολλά επιδόματα, είναι μόνιμοι άρα δεν έχουν άγχος, δε δουλεύουν και άλλα πολλά ώστε να στρωθεί το χαλί των μειώσεων στους μισθούς χωρίς να “χυθεί αίμα”.

Το “τσεκούρι” περιλαμβάνει μέτρα – σοκ. Για ορεκτικό θα ανακοινωθεί το πάγωμα των μισθών για το 2011 και για κυρίως πιάτο ψαλίδι στα επιδόματα τα οποία για πολλούς εργαζόμενους αποτελούν το 20%-30% του τελικού μισθού. Το ενιαίο μισθολόγιο ενδεχομένως να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις μισθών σε όσους είναι πάνω από 1.500 ευρώ, όμως, φυσικά δεν πρόκειται να αυξηθούν οι μισθοί των 600 -700 ευρώ. Αντιθέτως, για κάθε 5 υπαλλήλους που φεύγουν από το Δημόσιο θα προσλαμβάνεται ένας με μισθό 600 ευρώ.

Χαμός θα γίνει και στις ΔΕΚΟ, ειδικά τις ζημιογόνες αφού το μοντέλο ΟΣΕ με μετατάξεις, περικοπές υπερωριών και επιδομάτων και άλλα τέτοια θα εφαρμοστεί στις αστικές συγκοινωνίες και αλλού.

Τέλος, μεγάλες αλλαγές προβλέπονται και στον ιδιωτικό τομέα όπου, όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση, θα εφαρμοστούν οι επιχειρησιακές και τοπικές συμβάσεις εργασίας. Δηλαδή ο καθένας μόνο του με τον εργοδότη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ουσιαστικά Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Οπότε, καλύτερα κάποιοι να προετοιμαστούν κατάλληλα διότι μπορεί για τον κ. Παπανδρέου το 2011 να είναι τελευταίο έτος ύφεσης, για εκατομμύρια εργαζόμενους όμως είναι η αρχή της μεγάλης οικογενειακής, κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης.

Από:  http://www.antinews.gr/?p=67158
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_2080.html

Δεκάδες θάνατοι από λάθος βελονισμό ..!!!

Τη ζωή τους έχουν χάσει δεκάδες άνθρωποι που επισκέφτηκαν κάποιον βελονιστή ο οποίος δεν είχε τις επαρκείς γνώσεις με αποτέλεσμα να τοποθετεί σε λάθος σημεία τις βελόνες.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής συμπληρωματικής ιατρικής Έτζαρντ Έρνστ της Ιατρικής Σχολής Χερσονήσου του πανεπιστημίου του Έξετερ τα τελευταία 45 χρόνια έχουν πεθάνει 86 άνθρωποι ηλικίας 26 έως 82 ετών από λάθος βελονισμό. Οι θάνατοι έχουν σημειωθεί κυρίως στις χώρες Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία.

Ο καθηγητής Έρνστ παρουσίασε τη μελέτη στο εξειδικευμένο διεθνές περιοδικό για θέματα κινδύνων στην ιατρική "International Journal of Risk and Safety in Medicine" υποστηρίζοντας πως οι θάνατοι ίσως είναι η κορυφή ενός μεγαλύτερου παγόβουνου.


Παράλληλα, ο μελετητής ζητά να γίνει αυστηρότερη η εκπαίδευση των βελονιστών ώστε να πάψουν να σημειώνονται θάνατοι από έλλειψη κατάρτισης. Τα λανθασμένα τρυπήματα αφορούν περιοχές της καρδιάς, των πνευμόνων, των αρτηριών, του ήπατος ή των νεύρων όπως και μολύνσεων από τη μη σωστή αποστείρωση.


Οι πιο συχνή θάνατοι από λάθος βελονισμό είναι ο πνευμονοθώρακας όπου ο αέρας μπαίνει στις μεμβράνες οι οποίες διαχωρίζουν το θώρακα από τους πνεύμονες. 


http://www.lamiareport.gr/ 

Εκπαίδευσαν παιδιά ηλικίας 11-15 ετών στη χρήση όπλων και βομβών!!!!

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στην Σερβία. Παιδιά ηλικίας 11 - 15 ετών εκπαιδεύθηκαν στη χρήση όπλων σε κατασκηνώσεις στη Ρωσία

Παιδιά από τη Σερβία, ηλικίας 11 έως 15 ετών, σε κατασκηνώσεις προσκόπων στη Ρωσία έμαθαν να συναρμολογούν και να αποσυναρμολογούν όπλα, να ρίχνουν βόμβες και να πυροβολούν με αυτόματα όπλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντάνας» του Βελιγραδίου.

Τα παιδιά, μέσω της οργάνωσης βετεράνων πολέμου 1990-1999 «Πατριωτικό Μέτωπο», πριν από δύο χρόνια πέρασαν 16 ημέρες σε κατασκηνώσεις προσκόπων στη Ρωσία.


«Όταν φύγαμε από το πεδίο βολής, όπου κάναμε εξάσκηση με βόμβες κι όπλα, τα αυτιά μου βούιζαν τις τρεις επόμενες ημέρες», ανέφερε ένας από τους επισκέπτες της κατασκήνωσης στη Ρωσία.


«Μας μετέφεραν την γνώση τους για τα όπλα, κάναμε ασκήσεις ταχύτητας, επιδεξιότητας», ανέφερε 13χρονος, που έλαβε μέρος στην κατασκήνωση στη Σιβηρία κι έγραψε έκθεση, με θέμα «Η εμπειρία μου στη Ρωσία», σημειώνεται στο δημοσίευμα.


Ο Μπόγκολιουμπ Μιλοσάβλιεβιτς, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Union, δήλωσε στην εφημερίδα «Ντάνας» ότι η εκπαίδευση ατόμων νεαρής ηλικίας σε τέτοιες δραστηριότητες πρέπει να ανησυχεί το σύνολο της κοινωνίας και ότι απαιτείται αντίδραση των αρμόδιων οργάνων.


«Είναι σημαντικό να δούμε ποιος οργανώνει τέτοιες δραστηριότητες, επειδή είναι αναγκαίο να ανακινηθεί το ζήτημα της ευθύνης και να ζητηθεί από την εισαγγελία να ασκηθούν διώξεις στους οργανωτές. Ωστόσο, υπάρχει και η ευθύνη των γονέων, αν συνειδητά στέλνουν τα παιδιά τους για τέτοια εκπαίδευση. Οι κυρώσεις για τέτοιου είδους δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να πλήξουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, είναι πολύ σοβαρές», υπογράμμισε.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Πατριωτικό Μέτωπο» δήλωσαν ότι η επόμενη ομάδα παιδιών θα ταξιδέψει στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, αλλά στο πρόγραμμα δεν θα συμπεριλαμβάνεται στρατιωτική εκπαίδευση.


«Κατανοήσαμε ότι κάναμε λάθος και ζητήσαμε από τους Ρώσους να αφαιρέσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης», ανέφεραν.


Ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Ζόραν Βρανέσεβιτς, δήλωσε στην «Ντάνας» ότι πριν από δυο χρόνια κατασκηνώσεις στη Ρωσία επισκέφθηκαν δύο ομάδες δέκα παιδιών Σέρβων βετεράνων πολέμου, τα οποία- μεταξύ άλλων- διδάσκονταν μαθήματα πολιτισμού, θρησκευτικών, παράδοσης.


Ο κοινωνιολόγος, Μπόρις Γιάσοβιτς είπε ότι τα κίνητρα των γονέων μπορεί να διαφέρουν και κάποιοι να επιθυμούν τα παιδιά να μάθουν τεχνικές αυτοάμυνας.


«Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι ταινίες και τα παιχνίδια, που εμπεριέχουν βίαιες σκηνές και είναι πολύ δημοφιλή στα παιδιά επιδρούν αρνητικά στην ανάπτυξή τους. Αυτή η περίπτωση με τις κατασκηνώσεις στη Ρωσία είναι ακόμη πιο ακραία, καθώς πρόκειται για πρακτική εξάσκηση», υπογράμμισε ο κ. Γιάσοβιτς.


Τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται στην επικοινωνία της μη βίας, τόνισε ο ψυχολόγος, Ζάρκο Τρεμπιεσάνιν.


http://www.lamiareport.gr/ 

Τα μπιμπελό είχαν... ηρωίνη!!!!

Ένα... απλό σετ από πορσελάνινα κηροπήγια με ασορτί ρολόι πήγε να παραλάβει ένας άνδρας.

Οι αστυνομικοί φαίνεται όμως ότι... είχαν καλή πληροφόρηση. Το πακέτο που έφυγε από το Ιράκ και μετά από μια... στάση στη Βρετανία έφτασε στην Ελλάδα έκρυβε δύο κιλά ηρωίνης.


Το πακέτο πήγε να το παραλάβει στην οδό Φιλελλήνων ένας Αφγανός από έναν ομοεθνή του. Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες την ώρα που το πακέτο άλλαζε χέρια...

















http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1715.html

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Τώρα κλέβουν και γέφυρες!!!!

Έχουμε ακούσει να κλέβουν καλώδια για να λιώσουν και να πωλήσουν το χαλκό.


Έχουμε επίσης ακούσει να κλέβουν σιδηροδρομικές ράγες για να τις λιώσουν σε χυτήρια.


Αλλά να αποσυναρμολογούν γέφυρα για να λιώσουν και να πωλήσουν το μέταλλο, πρέπει να είναι πανελλήνια πρώτη!!
Το απίστευτο -κι όμως ελληνικό- συμβάν σημειώθηκε στα Τρίκαλα όπου η ιστορική γέφυρα στον Καραβόπορο ποταμό (η οποία υποτίθεται ότι αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς) μέρα με τη μέρα «μικραίνει» καθώς αφαιρούνται τμήματα της για να πωληθούν σε χυτήρια


Αυτό φυσικά μέχρι να γίνει κάποια μέρα και κανένα… μαγικό αλά Γιούρι Γκέλερ και να εξαφανιστεί τελείως…

Πηγή: trikalanews.gr
http://www.star.gr/ellada_kosmos/64983

«Αλά κάρτ» ο νόμος για το κάπνισμα!!!!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του αντικαπνιστικού μέτρου, έχει αφήσει σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ αναφερόμενος στην πρόθεση των εστιατόρων να μην τον εφαρμόσουν, έχει δηλώσει ότι δεν είναι σωστό να αλλάξει ένας νόμος πριν δείξει στην πράξη τις αδυναμίες του.


Όπως αναφέρει το Βήμα, στελέχη του υπουργείου δεν αποκλείουν ακόμα και την ελαστικοποίηση των μέτρων σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Μάλιστα μελετάται και το ενδεχόμενο να τεθεί ωράριο στην απαγόρευση του καπνίσματος. Δηλαδή να απαγορεύεται έως τις 22:00 το βράδυ και μετά να επιτρέπεται χωρίς κανέναν περιορισμό.


Επιπλέον, στο τραπέζι «έπεσε» και η πρόταση να διαχωριστούν τα καταστήματα σε καπνιστών και μη. Αυτό βέβαια για όσα καταστήματα είναι κάτω από 100 τετραγωνικά. Για πάνω από τα 100 θα επανέλθει το μέτρο με τις ξεχωριστές αίθουσες.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/64993

Σκότωσε άλογο γιατί τον ενοχλούσε!!!!

Ένα άλογο βρέθηκε νεκρό από σκάγια πυροβόλου όπλου στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Βερβεράτου Χίου.

Ο κτηνίατρος της νομαρχίας που κλήθηκε να εξετάσει το σκοτωμένο ζώο, λίγο πριν αυτό ταφεί, διαπίστωσε ότι ο δράστης το πυροβόλησε στο κεφάλι με καραμπίνα.

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2010. Το άλογο ήταν μόλις δύο ετών. Προφανώς, κάποιος θέλησε να το ξεφορτωθεί, για να μην του είναι βάρος ή γιατί τον ενοχλούσε… Άλλο ένα έγκλημα σε βάρος των ζώων. 


Ο δράστης άφαντος και φυσικά ατιμώρητος. Η τοπική κοινωνία μουγκή, άρα συνένοχη!

zougla.gr
madata.gr 

«Χρυσή» κλοπή στη Σόφια!!!!

Περισσότερα από 320 κιλά χρυσού, 20 κιλά ασήμι και 1 κιλό πλατίνα έκαναν φτερά από αποθήκη τελωνείου του αεροδρομίου της Σόφιας. Πρόκειται για ποσότητες που η Βουλγαρική Αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει τον Αύγουστο του 2010.

«Δυστυχώς, για κάποιο λόγο, το αυτόματο σύστημα ασφάλειας δεν λειτούργησε, διότι ήταν κλειστό. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στο σημείο και ξεκίνησαν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας στη δημόσια τηλεόραση.


Στις εγκαταστάσεις του τελωνείου στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου της Σόφιας, συνήθως, αποθηκεύονται κατασχεμένα αγαθά που είχαν κλαπεί και είδη λαθρεμπορίου, όπως τσιγάρα και είδη τεχνολογικού εξοπλισμού.


Οι διαρρήκτες βρήκαν τον τρόπο να εισέλθουν στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και, αφού τρύπησαν έναν τοίχο, στη συνέχεια εντόπισαν τα πολύτιμα μέταλλα. Μετά σκόρπισαν στον χώρο αλκοόλ, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.


Ο χρυσός, το ασήμι και η πλατίνα που εκλάπησαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τη Βουλγαρική Αστυνομία τον Αύγουστο, στη διάρκεια της επιχείρησης πάταξης της εγκληματικής ομάδας The Founders. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=185563&cid=5 

Πολιτευτής του ΛΑΟΣ ο χάκερ!!!!

Με σκοπό να προκαλέσει εμπλοκή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως εκτιμούν οι αρχές, ένας 65χρονος πολιτευτής του ΛΑΟΣ και καθηγητής αμερικανικού πανεπιστημίου, έστειλε σε δεκάδες πρόσωπα ανάμεσά τους και Τούρκους διπλωμάτες πλαστό δελτίο τύπου με ύβρεις προς την Τουρκία, που έφερε ως αποστολέα την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Με πρόθεση να προκαλέσει πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να αναδείξει ως υπεύθυνη την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ένας 65χρονος καθηγητής, πλαστογράφησε δελτίο τύπου με το όνομά της και το έστειλε σε δεκάδες αποδέκτες στο διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων και 1.100 διπλωμάτες στην Τουρκία. 

Ο 65χρονος Βασίλης Βενίτης που είναι πολιτευτής του ΛΑ.ΟΣ στη Β΄ Αθήνας,  καθηγητής πολιτικών επιστημών στο ελληνικό παράρτημα του Πανεπιστημίου της Indianapolis  και διαχειριστής του forum με την επωνυμία Crystal Clear συνελήφθη για την παραποίηση του δελτίου Τύπου που εμφανίζονταν να έχει υπογράψει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

Συνελήφθη χθες έπειτα από έρευνα του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το ηλεκτρονικό ίχνος του email με το παραποιημένο δελτίου τύπου και υποτιθέμενο αποστολέα την Μ. Ξενογιαννακοπούλου εντοπίστηκε στο σπίτι του 65χρονου στη Γλυφάδα. 

 Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Βασίλη Βενίτη και εντόπισαν αυτούσιο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή το επίμαχο email.  Κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας φορητός σκληρός δίσκος και ένα τεμαχισμένο έγγραφο το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις.

  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 65χρονος φέρεται να αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας και να απώθησε βίαια τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα. 

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είχε παραποιήσει δελτίο τύπου με το περιεχόμενο απάντησης της αναπληρώτριας υπουργού σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογκαν στην Ελλάδα. 

Το παραποιημένο δελτίο εστάλη σε 1.100 διπλωμάτες στην Τουρκία ενώ αναρτήθηκε και σε διαδικτυακό Forum που διαχειρίζεται ο 65χρονος. 

http://news247.gr/

Παρέλυσε η Γαλλία...!!!

Τη μεγαλύτερη δοκιμασία της μέχρι τώρα προεδρικής του θητείας αντιμετωπίζει ο Νικολά Σαρκοζί, με τους εργαζομένους στην πλειονότητα των γαλλικών πόλεων να κατεβαίνουν για έκτη φορά στους δρόμους μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα.


Εκατομμύρια οργισμένοι πολίτες, καθοδηγούμενοι από τα πολυπληθή εργατικά συνδικάτα, διαδηλώνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, με σκοπό να αποτρέψουν την αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό που προωθεί ο δεξιός πρόεδρος Σαρκοζί.




Συντάξεις: Οι Γάλλοι δεν καταθέτουν τα όπλα

Ωστόσο και παρά τον καταποντισμό της δημοτικότητάς του, ο Γάλλος πρόεδρος εμμένει πεισματικά στις θέσεις του, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να ανακληθούν οι μεταρρυθμίσεις από τις διαμαρτυρίες. Ο Σαρκοζί διαμηνύει ότι οι αλλαγές αυτές είναι επιτακτικές για να διασωθεί το συνταξιοδοτικό σύστημα, που προβλέπεται ότι έως το 2050 θα αντιμετωπίσει έλλειμμα άνω των 100 δισ. ευρώ.


Από την άλλη, τα εργατικά συνδικάτα «παίζουν το τελευταίο τους χαρτί» εν όψει της ψήφου στη Γερουσία αύριο Τετάρτη, που θα αυξήσει το κατώτατο όριο συνταξιοδότησης στα 62 έτη από τα 60 και το δικαίωμα για πλήρη σύνταξη στα 67 από 65 σήμερα.


Σήμερα Τρίτη, συντάσσονται μαζί με τους εργαζομένους στα διυλιστήρια και με άλλους απεργούς οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, στα λεωφορεία και στα τρένα, οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί και οι οδηγοί φορτηγών που εφοδιάζουν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Στις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης συμμετέχουν ακόμα φοιτητές και μαθητές, οι σχολές και τα σχολεία των οποίων τελούν υπό κατάληψη.


Ως εκ τούτου, δεν θα λείψουν τα σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα.


Οι Αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην επαναληφθούν τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν σε μερικές πόλεις χθες, Δευτέρα, όταν μικρές ομάδες διαδηλωτών πυρπόλησαν οχήματα και συγκρούστηκαν με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Πραγματοποιήθηκαν 290 προσαγωγές.


 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν και στα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, κοντά στη Μασσαλία.

Παράλληλα, ο Σαρκοζί, ο οποίος συναντάται με τη Γερμανίδα και τον Ρώσο ομόλογό του στην πόλη Ντοβίλ της Βόρειας Γαλλίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους αργά χθες το βράδυ ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ψήφισε το 2007 υπέρ της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια μέχρι το 2029 και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η Ελλάδα, έχουν αυξήσει - ή σκοπεύουν να αυξήσουν- το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Το 71% κατά Σαρκοζί Σύμφωνα δε με τελευταίες δημοσκοπήσεις, έως και το 71% των Γάλλων τίθεται κατά της μεταρρύθμισης και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. 

Οι επικριτές της πολιτικής Σαρκοζί ισχυρίζονται ότι η Πολιτεία μπορεί να εξοικονομήσει τους πόρους που αναζητεί από άλλες πηγές, όπως από την αύξηση των εργοδοτικών συνεισφορών. 

Η κυβέρνηση υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι το όριο των 62 ετών για την πρόωρη συνταξιοδότηση είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ότι οι Γάλλοι ζουν πολύ περισσότερο και πως τα συνταξιοδοτικά ταμεία ήδη έχουν τεράστιες απώλειες εσόδων. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=185640&cid=5