'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Το μνημόνιο φροντίζει να μην γίνουμε παχύσαρκοι!!!!

Τα στοιχεία της έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων του λεκανοπεδίου μέσα σε επτά μήνες από τα...
πρώτα σκληρά μέτρα τα λένε όλα....

 
Η μείωση των αποδοχών, η ανεργία και οι συνεχόμενες αυξήσεις στα βασικά είδη λόγω αυξήσεων στους φόρους έχουν κάνει τους πολίτες να σκύψουν, κυριολεκτικά, το κεφάλι.


Tο 78% όσων απάντησαν δήλωσε πως έχει κόψει τα τρόφιμα που αγόραζε μέχρι πρότινος ενώ ένα 80% έχει αντικαταστήσει τα τρόφιμα που αγόραζε με τα λεγόμενα προϊόντα λευκής ετικέτας, τα πιο φθηνά δηλαδή.

Ένα στοιχείο που έρχεται στο φως πλέον είναι ότι σχεδόν ο ένας στους έντεκα πολίτες απαντάει πως έχει πάει σε συσσίτιο ή έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από κάποια κοινωνική υπηρεσία.



Πάνω από το 60% των πολιτών έχει κόψει την έξοδο για φαγητό ή το έτοιμο φαγητό και επιστρέφει στη... μαγειρική για να μειώσει τα έξοδά του, ενώ τουλάχιστον 54% όσων πήραν μέρος στην έρευνα απαντάει ότι έχει κόψει και τις εξόδους για διασκέδαση.


Ακόμη και το αυτοκίνητο μπαίνει σχεδόν σε καθημερινή βάση στην άκρη για το 51% των κατοίκων του λεκανοπεδίου που περιόρισαν κατά πολύ τις μετακινήσεις τους και κάνουν οικονομία σε καύσιμο και πάρκινγκ μετακινούμενοι με μέσα μαζικής μεταφοράς.


http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_9780.html
http://dinatos.blogspot.com/2010/10/blog-post_2080.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου