'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Ανεργία βιώνουν οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης Υλικών!!!!

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν βρίσκουν δουλειά. 

Και το οξύμωρο είναι ότι αυτό το Τμήμα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, που διδάσκει την «Επιστήμη των Υλικών».Επιπλέον σε αυτό διδάσκουν αξιόλογοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Λευτέρης Λοιδωρίκης, συνεργάτης των δύο βραβευθέντων επιστημόνων με το φετινό Νόμπελ Φυσικής, Andre Geim και Konstantin Novoselov.

Ο Παναγιώτης Ξυδάς, πτυχιούχος του Τμήματος και με διδακτορικό δίπλωμα στη νανοτεχνολογία, εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στην «Ελευθεροτυπία», απαισιόδοξος. «Αναζητώντας εργασία απευθύνθηκα σε πολλούς εργοδότες στη βιομηχανία. Τους λέω ότι τελείωσα το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (ΤΜΕΥ) στα Γιάννενα. Στη γλώσσα της απασχόλησης, δηλαδή, δεν μπορώ να κάνω τίποτα απολύτως. Πράγματι, όταν απευθύνθηκα πρόσφατα σε μεγάλο χυτήριο της Βόρειας Ελλάδας, μου πρότειναν να με προσλάβουν, στα χαρτιά τουλάχιστον, για γραμματειακή υποστήριξη», σημειώνει με νόημα.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το αντικείμενο του συγκεκριμένου Τμήματος, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Τμήματος Βασίλης Καλπακίδης, «είναι διεθνώς στην αιχμή της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας. Αρκεί να δούμε τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του αμερικανικού NSF και οποιουδήποτε μεγάλου χρηματοδότη παγκοσμίως, για να το διαπιστώσουμε».

Όπως τονίζει, «στην Ελλάδα, όχι μόνο αργήσαμε να ιδρύσουμε τέτοια πανεπιστημιακά τμήματα, αλλά αφού, επιτέλους, ιδρύθηκαν, εκτός από τη συνεχή υποχρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας και της εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουμε σειρά προβλημάτων που οφείλονται στο γεγονός ότι είμαστε μια νέα ειδικότητα και κατά συνέπεια οι απόφοιτοι διπλωματούχοι μας αντιπροσωπεύουν ένα νέο επαγγελματικό κλάδο».

ΟΧΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΕΕ

 
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, παρά τον κύκλο των συζητήσεων με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν εγγράφει στα μέλη του τους απόφοιτους του Τμήματος, παρόλο που τους δέχονται επιμελητήρια ξένων χωρών!Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι απόφοιτοι, «το ΤΕΕ αποδέχεται στους κόλπους του διπλωματούχους μηχανικούς υλικών του εξωτερικού και μάλιστα με τετράχρονες σπουδές, ενώ οι διπλωματούχοι του Τμήματός μας γίνονται αποδεκτοί σε ξένα επιμελητήρια, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο της Γερμανίας και της Αυστρίας».


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου