'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Παρέλυσε η Γαλλία...!!!

Τη μεγαλύτερη δοκιμασία της μέχρι τώρα προεδρικής του θητείας αντιμετωπίζει ο Νικολά Σαρκοζί, με τους εργαζομένους στην πλειονότητα των γαλλικών πόλεων να κατεβαίνουν για έκτη φορά στους δρόμους μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα.


Εκατομμύρια οργισμένοι πολίτες, καθοδηγούμενοι από τα πολυπληθή εργατικά συνδικάτα, διαδηλώνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, με σκοπό να αποτρέψουν την αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό που προωθεί ο δεξιός πρόεδρος Σαρκοζί.




Συντάξεις: Οι Γάλλοι δεν καταθέτουν τα όπλα

Ωστόσο και παρά τον καταποντισμό της δημοτικότητάς του, ο Γάλλος πρόεδρος εμμένει πεισματικά στις θέσεις του, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να ανακληθούν οι μεταρρυθμίσεις από τις διαμαρτυρίες. Ο Σαρκοζί διαμηνύει ότι οι αλλαγές αυτές είναι επιτακτικές για να διασωθεί το συνταξιοδοτικό σύστημα, που προβλέπεται ότι έως το 2050 θα αντιμετωπίσει έλλειμμα άνω των 100 δισ. ευρώ.


Από την άλλη, τα εργατικά συνδικάτα «παίζουν το τελευταίο τους χαρτί» εν όψει της ψήφου στη Γερουσία αύριο Τετάρτη, που θα αυξήσει το κατώτατο όριο συνταξιοδότησης στα 62 έτη από τα 60 και το δικαίωμα για πλήρη σύνταξη στα 67 από 65 σήμερα.


Σήμερα Τρίτη, συντάσσονται μαζί με τους εργαζομένους στα διυλιστήρια και με άλλους απεργούς οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, στα λεωφορεία και στα τρένα, οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί και οι οδηγοί φορτηγών που εφοδιάζουν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Στις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης συμμετέχουν ακόμα φοιτητές και μαθητές, οι σχολές και τα σχολεία των οποίων τελούν υπό κατάληψη.


Ως εκ τούτου, δεν θα λείψουν τα σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα.


Οι Αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην επαναληφθούν τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν σε μερικές πόλεις χθες, Δευτέρα, όταν μικρές ομάδες διαδηλωτών πυρπόλησαν οχήματα και συγκρούστηκαν με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Πραγματοποιήθηκαν 290 προσαγωγές.


 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν και στα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, κοντά στη Μασσαλία.

Παράλληλα, ο Σαρκοζί, ο οποίος συναντάται με τη Γερμανίδα και τον Ρώσο ομόλογό του στην πόλη Ντοβίλ της Βόρειας Γαλλίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους αργά χθες το βράδυ ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ψήφισε το 2007 υπέρ της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια μέχρι το 2029 και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η Ελλάδα, έχουν αυξήσει - ή σκοπεύουν να αυξήσουν- το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Το 71% κατά Σαρκοζί Σύμφωνα δε με τελευταίες δημοσκοπήσεις, έως και το 71% των Γάλλων τίθεται κατά της μεταρρύθμισης και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. 

Οι επικριτές της πολιτικής Σαρκοζί ισχυρίζονται ότι η Πολιτεία μπορεί να εξοικονομήσει τους πόρους που αναζητεί από άλλες πηγές, όπως από την αύξηση των εργοδοτικών συνεισφορών. 

Η κυβέρνηση υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι το όριο των 62 ετών για την πρόωρη συνταξιοδότηση είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ότι οι Γάλλοι ζουν πολύ περισσότερο και πως τα συνταξιοδοτικά ταμεία ήδη έχουν τεράστιες απώλειες εσόδων. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=185640&cid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου